|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Nie no, dziewczyny, na prawdę dostrzegam ironię w Waszych wypowiedziach
Nikita, ten skok to było pokonywanie rekordów dotychczasowych. Sprawa że niby fascynująca, niebezpieczna, ciekawa... |
|
|
|
#3062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas w pracy sytuacja się wyklarowała, więc nie mamy na co czekać No chociaż wypadałoby na @ Także jak tylko ją dostanę wracamy do staranek!!! Bardzo się już cieszymy. Tż ostatnio o niczym innym nie mówi i chyba chce mu się bobasa tak samo mocno ja i mnie Bika, Mona - trzymam kciuki za dzieciaczki, co by chciały już wyjść Poza tym piękne te wasze kąciki i Bika, super brzusioStronguś, Kamilek wyglada super ![]() Żabciu, Dominik też słodziak ![]() Butterku, czyli zaczynacie już pełną parą? To trzymam kciuki!Stokrotko, oby @ nie przylazła ![]() Tomalinko, mówisz, że w 17dc miałaś wszystkie objawy? ![]() Mała, bardzo mi sie podoba Twój podpis Amani, dobrze, że masz już cieplutko w domu ![]() Gucia87 jak weekendzik? Zawsze u Ciebie jest coś fajnego Guciu6, szkoda, że tsh skoczyło, więc mam nadzieję, że szybko cholerstwo zbijesz No i widziałam, że I kreska była, ale chyba się nie zmartwiłaś ![]() Niki, ćwiczę teraz trochę z hantlami (robię treningi siłowe) , bo musze odpocząć od Ewki - znudziła mi się ![]() Maleństwo - ciekawe jak tam kropeczki sobie rosną I co mają między nóżkami ![]() Madzia, fajnie, że Majka spokojna na szczepieniach ![]() Kaśka87, widziałam, że byłaś w pracy w weekend? Współczuję. Ja za tydzień zaczynam studia I też mnie w weekend nie będzie...A jak Twoja tarczyca?Strippi, co u Ciebie? Plamienia ustały? Jak Julka? Co do urlopu macierzyńskiego rocznego, to ja raczej jestem przeciwna...nie uważam żeby to był dobry pomysł z punktu widzenia kobiety-pracownika...chyba, że np. po standardowym urlopie można by było podjąć decyzję o kontynuacji tudzież braku chęci z dalszego korzystania Mrowinko, doskonale rozumiem narastające frustracje i trzymam kciuki żeby Clo nie było potzrebne ![]() Natala84, Blonde, uszy do góry i kryzys wychowawczy minie ![]() Ufff, przepraszam jeśli kogoś pominęłam
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak rosną to nie wiem, bo się nie dały zmierzyć ostatnio
|
|
|
|
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ot ktos pobil jakis rekord i co z tego? Pieniedzy na pewno na to poszlo kupa a ludzie nie maja cos jesc..... |
||
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusku, cieszę się, że sytuacja w pracy się wyklarowała
![]() Tak, my zaczynamy znowu...ale nie powiem, żebym nie była wydygana (serio, sen z powiek spędza mi reakcja w pracy).Co do tego macierzyńskiego potencjalnego, to gdyby to weszło, to kobiety miały by wybór: pół roku płatnego 100% lub rok płatnego 80%. Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-10-15 o 10:12 |
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja twardo z Ewka walcze, 6x w tyg codziennie inny trening tzn raz skalpel, raz killer, raz turbo. I cialo mi sie ujedrnia i dupa mi sie zmniejsza, olll jeeeee |
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka zaszła w ciaze w podróży poslubnej i niedługo potem powiedziała w pracy, to szef do niej 'Tak odrazu po slubie' No i tak jej dokuczli , że dziewczyna poszła na L4. Porazka jakas..
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
Cytat:
ale tu zadnej ironii nie ma ![]() A i zapytalam jak minal weekend? ![]() dokładnie o to w tym skoku chodzilo Cytat:
I fajni by bylo gdyby kobieta miala taki wybor
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, dobra
![]() Cytat:
A mój szef też się nie kryje z postawą, że nie marzy,aby jego pracownice miały dzieci...Z drugiej strony, który szef marzy, żeby jego pracownica zaszła w ciążę. Nie wiem, jak by było po powrocie do pracy.... |
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mielismy u nas taki przypadek, ze laska zatrudniła sie w marcu a w czerwcu oznajmiła , że jest w ciazy... zaraz po tym jak przedłużyli jej umowe... Nie podoba mi sie tekst o uwstecznianiu, z drugiej strony chyba ten szef ma albo bedzie chciał miec dzieci a jego partnerka, o ile nie pracuje u niego to też bedzie czyjasc pracownicą. I ciekawe czy taki jeden by chciał, zeby ja tak traktowano..
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jasne, ze super jest byc z dzieckiem w domu jak najdluzej, w Czechach sa 3 lata platnego wychowawczego ale nie uwazam, ze to taka super sprawa. Wolalabym aby bylo wiecej przedszkoli, zeby byly zlobki a tak kobieta jest niejako "zmuszona" do bycia w domu bo nie ma gdzie dziecka dac (chyba ze prywatnej niani ale wiadomo ile to kosztuje albo ma babcie gdzies blisko). |
|
|
|
|
#3073 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam w ogóle durne pytanie, jak to jest z bliźniakami? 2 owulacje czy w jednym pęcherzyku graafa są dwie komórki jajowe?Cytat:
![]() Ja się też cieszę z sytuacji i oby było tak dalej. Nie stresuj się, w pracy będzie okej ![]() Cytat:
A 26.10. biorę udział w mini maratonie w P-niu ![]() Cytat:
Natomiast może się to kłócić z późniejszym powrotem do pracy...dlatego napisałam, że z punktu widzenia kobiety-pracownika sytuacja wyglada już inaczej...nie ukrywajmy już teraz nie mamy lekko, przy macierzyńskim ok 24tygodni, a przy rocznym nie będzie lepiej...Fajnie, jeśli będzie wybór, bo wtedy każdy postąpi wg własnego chcenia Choć osobiście uważam, że nasz premier mógłby wystąpić z pomysłem prorodzinnym, który byłby bardziej pro i celował w inny deseń
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez jem na co mam ochote, pieke ciasta i nie odmawiam sobie ale z regularnymi cwiczeniami cialo ladnie sie formuje. Bo ja nie chce schudnac tylko wyrzezbic ladnie swoje falujace i dziurawe uda.
|
|
|
|
|
#3075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Blonde, trzymam kciuki za rozmowę
![]() Stokrotka, nie kombinuj za dużo z tymi fazami co ma być to będze a nóż widelec się uda ![]() i brawa za teorię ![]() Nikita, jak to ładnie światowo brzmi, "same meetingi"- chyba napiszę do sąsiadki czy ma ochotę na jakiś "metting przy coffe" ![]() Ja się przy was czuję jak jakaś wsiora ![]() Cytat:
mam niedostosowany umysł ![]() Madzia, brawa dla Majki Kamil tylko sobie krzyczy co chwile ![]() Bika, a pieszczochy były? i dalej nic? Tasia Cytat:
Agnusku, miło Cię widzieć ![]() Dodaja, Cytat:
koleżanka tam była teraz o wesele pytać to na dwa dni oba z obiadami to 240zł na za 3 lata, ale nie robią tam bo mają 160gości i się nie pomieszczą no a my jeden dzień bez obiadu to 90zł. i wiesz, tort, ciasta, dekoracje itp. w cenie. Prócz napoi.
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą opłaty za przedszkola też są niezłe...tak jak dla mnie..to prawie co miesiąć jakbym kredyt miała jakiś spłacać...mieszkaniowy |
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Strong wszystko było
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm albo uwalniane są 2 komórki przy owulacji albo jedna komórka po zapłodnieniu dzieli się na 2 - to jest rzadsze ![]() Chyba są jakieś przypadki, że mogą być dwie owulacje...i wtedy akurat jak się "starało" w obu przypadkach, to też mogą być bliźniaki...ale to takie małoprawdopodobne...
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się czegoś tam na dole nabawiłam....
pierwszy raz w życiu i ani nie wiem co to ani co z tym zrobić.
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Ale chyba masz na myśli prywatne, bo państwowe to na prawdę niewielki koszt.
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Bika, u nas mało które w okolicy państwowe ma wolne miejsca. Te nowe wypasione, tym bardziej.
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to co??! Do lekarza!. Jak ci bardzo dokucza to kup tantum rosa w aptece.
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Butter wczoraj robilam tarte tylko ja troche zmodyfikowalam, dodalam brokula i mniej maki ziemniaczanej, pyszota ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37067015] O, wreszcie się doczekałaś Zaraz zmienię na liście. Tylko pewnie nie masz pojęcia, kiedy się spodziewać następnej @[/QUOTE]no doczekałam, no wlasnie nie mam pojecia ale zalozmy ze ok 15.11 powinna byc, chociaz mam cicha nadzieje ze nie przyjdzie wogole, tomalinka, stokrotko dziekuję i za Was tez trzymam kciuki, oby, oby, niech sie w koncu cos rudzy ![]() Bika ja urodzilam 8 dni po terminie, super,
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
E, no poważnie??? Przecież 5 latki to już obowiązkowo idą do przedszkola, i nie ma czegoś takiego że nie przyjmą...... co innego z młodszymi dziećmi, ale kryteria przyjmowania są określone w statucie przedszkola i jak je spełniasz t0 dziecko przyjmują.
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no to se pogadalam ![]()
|
||
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
A naturalnie czy miałaś wywoływany???
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Clotrimazol jest na to dobry, tylko nie wiem czy to na recepte czy nie |
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, nie mam ubezpieczenia więc do stycznia nie chodzę po lekarzach
ale tą rosę kupię.Bika, właśnie mówię o młodszych dzieciach. z tego co wiem to u nas mniej niż 5latka musisz o wiele szybciej zapisać nawet jeśli spełniasz kryteria. Już nie wspomnę o tym ze do naszego przedszkola się pchają ościenne miasta(no ale my mamy w tym przypadku pierwszeństwo).
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O prywatnych to już nie mówię...Być może kwoty dotyczyły czegoś innego, jak czytałam...chociaż właśnie pomyślałam, że nie dość, że państwowe to jeszcze tyle kasy...nie mówiąc, że miejsc nie ma...ale może coś przekręciłam..nie wiem...
|
|
|
|
|
#3090 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja uważam tak samo jak Ty. To są bezcenne momenty związane z rozwojem dziecka, w tym czasie buduje się cała więź między matką a dzieckiem! Cytat:
Ja pracuję już półtora roku prawie... Rozumiem, że są kobiety, które nie chcą mieć dzieci...ale i one powinny zrozumieć kobiety, które dzieci chcą mieć, a nie ględzić głupoty, że to chore, że nie powinno się takich kobiet zatrudniać w ogóle itp... Taka jest natura, że to kobiety rodzą dzieci...i trudno do ostatniego dnia przed porodem siedzieć w pracy i tydzień po porodzie już do pracy lecieć. Tak to już natura obmyśliła i uważam, że kobiety powinny mieć ułatwione niektóre kwestie związane z pracą - ale nie w teorii, a w praktyce!!!!!! Polska to kraj popieprzony pod względem praw młodej matki i stosowania ich! Cytat:
Cytat:
Wtedy dzieciaczki są identyczne i mają taki sam materiał genetyczny
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

za staranka

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
pierwszy raz w życiu i ani nie wiem co to ani co z tym zrobić.