Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 14:04   #4741
pendraiw
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Jak ja robiłam prawko to miałam to samo- 3 osoby z tyłu + jedna za kółkiem no i instruktor. Dojeżdżaliśmy do WORDu ( z mojej miejscowości godzinę...), pod WORDEM instruktor wyrzucał 2 osoby do ośrodka i czekały/czekaliśmy minimum 2 godziny, jak te pozsotałe dwie osoby skończą po godzince jazdy i była zamiana. MASAKRA !
To tak jak u mnie Raz jedziemy sobie a tu policja i co mówi instruktor? Ty w środku pochyl się
Także zeeeemsta będzie. Zadzwonię , żeby drogówka łapała taki i taki samochód i sprawdzała ile tam ludzi siedzi. Przynajmniej w ten sposób, trochę kasy facet zapłaci.

wiem jestem okropna

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Kurcze, szok szok szok...
Ale moja koleżanka też tak miała, trzy razy oblała na łuku, poszła w innej szkole wykupić jazdy bo tej miała dość i voila, wyjechała na miasto i zdała o.o
Suuper
czyli i ja mam szansę, jak wykupie parę h gdzieindziej
pendraiw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 14:05   #4742
201604181004
Konto usunięte

jest już temat na wizażu o wieszaniu psów na złych szkołach jazdy? jeśli nie to czas założyć jeśli tak, to czas odświeżyć
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 14:08   #4743
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie Raz jedziemy sobie a tu policja i co mówi instruktor? Ty w środku pochyl się
Także zeeeemsta będzie. Zadzwonię , żeby drogówka łapała taki i taki samochód i sprawdzała ile tam ludzi siedzi. Przynajmniej w ten sposób, trochę kasy facet zapłaci.

wiem jestem okropna
Okropne to było to czekanie i marnowanie całego dnia na godzinę jazdy także ta zemsta jest w tej sytuacji na miejscu

A i z tą zmianą szkoły nauki jazdy to ja miałam identycznie jak drabineczki koleżanka- 3 razy oblałam na łuku, musiałam dokupić 5 godzin jazdy (wzięłam juz u innego instruktora w innej szkole) i zdałam u takiego wrednego egzaminatora, że byłam w szoku. Także polecam takie zmiany, moga wyjść na dobre.

Edytowane przez makaron91
Czas edycji: 2012-10-15 o 14:11
makaron91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 14:28   #4744
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
jest już temat na wizażu o wieszaniu psów na złych szkołach jazdy? jeśli nie to czas założyć jeśli tak, to czas odświeżyć
Dobry pomysł
Cytat:
Okropne to było to czekanie i marnowanie całego dnia na godzinę jazdy także ta zemsta jest w tej sytuacji na miejscu

A i z tą zmianą szkoły nauki jazdy to ja miałam identycznie jak drabineczki koleżanka- 3 razy oblałam na łuku, musiałam dokupić 5 godzin jazdy (wzięłam juz u innego instruktora w innej szkole) i zdałam u takiego wrednego egzaminatora, że byłam w szoku. Także polecam takie zmiany, moga wyjść na dobre.
Wiarę mi wracacie, ze można to zdać a kasa? cóż zarobi się
Stary 2012-10-15, 14:38   #4745
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
U mnie było podobnie Uwaliłam pierwszy raz na łuku, dokupiłam kilka godzin w innej szkole (przede wszystkim w mieście, w którym miałam zdawać, a nie w swojej pipidówie ) i potem zdałam od razu u ciężkiego egzaminatora

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 14:43   #4746
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
U mnie było podobnie Uwaliłam pierwszy raz na łuku, dokupiłam kilka godzin w innej szkole (przede wszystkim w mieście, w którym miałam zdawać, a nie w swojej pipidówie ) i potem zdałam od razu u ciężkiego egzaminatora
Karmię się takimi wypowiedziami
Stary 2012-10-15, 14:59   #4747
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:

wiem jestem okropna

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Suuper
czyli i ja mam szansę, jak wykupie parę h gdzieindziej
Jasne, jeśli masz kiepskiego instruktora, to dobrze wykupic kilka h u kogos innego. Moj instruktor generalnie uczy bardzo dobrze i raz trafil do niego koles, ktory wybral juz jeden kurs u kogos innego i chyba nie zdal z 5 razy i ostatecznie wyjezdzil chyba z 10h u mojego i wreszcie zdal. Ale to co on robil to masakra. Chcial wrzucic 5-tke, wrzucal wsteczny itp.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:24   #4748
new_me
Zadomowienie

Cytat:
moim zdaniem zemsta to akurat sredni pomysl nie lepiej powiedziec instruktorowi ze tak jezdzic sie nie bedzie itd, ewentualnie zmienic szkole?
dziwi mnie troche ze czasem ludzie narzekaja nainstruktorow ale i tak z nimi jezdza, mozna przeciez zmienic instruktora czy szkole i problem moze bylby rozwiazany
powodzenia Ci zycze, prawko to masakryczny stres i pozeracz pieniedzy:/
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:29   #4749
201604181004
Konto usunięte

new me czasem nie można bo w całym ośrodku jest tylko jeden - właściciel, albo nie ma żadnego wolnego, a żeby zmienić całą szkolę to kupa zachodu i czasem kasa nie do odzyskania
Stary 2012-10-15, 16:35   #4750
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
moim zdaniem zemsta to akurat sredni pomysl nie lepiej powiedziec instruktorowi ze tak jezdzic sie nie bedzie itd, ewentualnie zmienic szkole?
dziwi mnie troche ze czasem ludzie narzekaja nainstruktorow ale i tak z nimi jezdza, mozna przeciez zmienic instruktora czy szkole i problem moze bylby rozwiazany
Cytat:
new me czasem nie można bo w całym ośrodku jest tylko jeden - właściciel, albo nie ma żadnego wolnego, a żeby zmienić całą szkolę to kupa zachodu i czasem kasa nie do odzyskania
Albo są grafiki - rozpiski do instruktorów na miesiąc, dwa wprzód i nie ma szans się przepisać.

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:45   #4751
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
W moim przypadku - niewykonalne, kasy mi nie zwrócą, więc muszę się z nimi jeszcze troche pomęczyć. Instruktora mi też nie zmienią (zresztą jezdzę z właścicielem szkoły) bo tylko on jeździ do miasta w którym zdaje.
Wkopałam się dając im całą kasę, ale polecali mi tą szkołę znajomi. Trudno się mówi przełkłam to już....a mścic się zamierzam nie tylko dla swojej satysfakcji ale i dla dobra innych kursantów, wkońcu facet łamie prawo, to dlaczego mam milczeć? Kurs konczę w tym miesiącu, zobaczę czy nadal wozi duzo kursantów, jeśli tak to nawet tego samego dnia zadzwonie , zeby drogówka czekała na nas w drodze powrotnej.
Stary 2012-10-15, 16:50   #4752
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Miałam okazje raz rozmawiać z przyjacielem egzaminatora... i mniej więcej się dowiedziałam jak to wygląda. Przede wszystkim statystyki nie mogą tak 'skakać', że najpierw jest zdawalność powiedzmy 35 % w danym roku a w następnym jest już ponad 60 % .. Kolejna sprawa jak idzie świeży 18 latek na egzamin to egzaminator wie, że taki 18 latek dostanie i pięniądze na kolejny egzamin i tak w kółko. (...)
Z tego co mi mówili byli egzaminatorzy to nawet trzeba trzymać zdawalność w ciągu dnia/miesiąca. Czyli nie ważne, że wszyscy Ci w danych dzień jeżdżą super, iluś musisz oblać i tyle. A sposoby są i da się do wielu rzeczy przyczepić.
Także zdanie to nie tylko kwestia umiejętności, ale też szczęścia. Naprawdę czasem ludzie jeżdżący bardzo spoko oblewają - widocznie trafili na gorszy dzień egzaminatora i tyle. A czasem zda ktoś kto serio sprawia zagrożenie na drodze i wtedy już w ogóle zastanawia się człowiek co jest z Wordami nie tak

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
W moim przypadku - niewykonalne, kasy mi nie zwrócą, więc muszę się z nimi jeszcze troche pomęczyć. Instruktora mi też nie zmienią (zresztą jezdzę z właścicielem szkoły) bo tylko on jeździ do miasta w którym zdaje.
I tu wierzę, że jest problem. Oni chyba najczęściej kantują kursantów, gadają przez telefon itd., bo o pracę martwić się nie muszą.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:59   #4753
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Z tego co mi mówili byli egzaminatorzy to nawet trzeba trzymać zdawalność w ciągu dnia/miesiąca. Czyli nie ważne, że wszyscy Ci w danych dzień jeżdżą super, iluś musisz oblać i tyle. A sposoby są i da się do wielu rzeczy przyczepić.
W Wordzie to wiadomo, że z każdego dnia prowadzą statystyki
Jak egzaminator chce kogoś ulać to on już wie gdzie jechać
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 17:02   #4754
gazowane lody
Zakorzenienie

DZIWI mnie chłopak z mojego roku..

Jestem na zaocznych pierwszy rok.. i w ten weekend mieliśmy pierwszy zjazd.. wiadomo pierwsze godziny takie organizacyjne immatrykulacja i takie tam.. no ale później były normalne wykłady.. w niedzielę już normalne wykłady plus ćwiczenia..
a ten w sobotę przyszedł pod sam koniec a w niedzielę wcale..
i pisze do mnie że chciałby się ze mną spotkać bo chciałby notatki.. że nie przyszedł w niedzielę bo był skacowany po imprezie..
no kurcze.. ja też byłam na imprezie ale przyszłam w niedzielę..
oczywiście powiedziałam mu że chyba pomylił adresy i ja mu tych notatek nie dam

nie wiem po co on poszedł na te studia .. zaoczne.. wiadomo że się płaci.. a on już pierwsze wykłady olewa sobie.. jak ma za dużo kasy to może mi na konto przesłać.. wątpię że zda..

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 17:09   #4755
mbamboo
Wtajemniczenie

Ja też poszłam do szkoły polecanej przez znajomych, dużej i najdroższej w mieście . Teraz ciężko mi to ocenić obiektywnie, bo przed jazdami nigdy wcześniej nie siedziałam przy kierownicy, ale nie byłam zbyt zadowolona. Zdarzył się raz miesiąc, kiedy nie było dla mnie miejsca w rozpisce Nie przepadałam za swoim instruktorem, był niesympatyczny i momentami czułam się traktowana z góry (ale nic, na co mogłabym mu zwrócić uwagę, raczej takie subtelności). Skończyłam swoje 30 godzin i kompletnie nie czułam się przygotowana do egzaminu - łuku uczono mnie na jakieś sposoby typu 3/4 obrotu kierownicy na wysokości tego i tego słupka - zero wyczucia, nie mówiąc już o parkowaniu - więc po oblaniu egzaminu (teoria, nie pytajcie lepiej ) chodziłam przez kilka tygodni na dodatkowe jazdy 2-3 razy w tygodniu do małej, zupełnie lokalnej i niesieciowej szkółki. O dziwo, nauczyłam się wszystkiego, czego tylko mogłam, i zdałam na mieście za pierwszym razem. Żałuję tylko pieniędzy wsadzonych w pierwszą szkołę, mogłam wybrać taką dbającą o klienta.
Stary 2012-10-15, 17:45   #4756
new_me
Zadomowienie

no z tymi instruktorami mozeczasem byc problem ale uuwierzcie mi , sa osoby ktore beda jezdzily z kims kto zupelnie im nie odpowiada bo np wstydza sie poprosic o kogos innego, nie chce im sie leciec do szkoly nauki przestawiac wszystko lub tez nie chce zeby instruktor sie na nich "obrazil"
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:30   #4757
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość

Jestem na zaocznych pierwszy rok.. i w ten weekend mieliśmy pierwszy zjazd.. wiadomo pierwsze godziny takie organizacyjne immatrykulacja i takie tam.. no ale później były normalne wykłady.. w niedzielę już normalne wykłady plus ćwiczenia..
i pisze do mnie że chciałby się ze mną spotkać bo chciałby notatki.. że nie przyszedł w niedzielę bo był skacowany po imprezie..

nie wiem po co on poszedł na te studia .. zaoczne.. wiadomo że się płaci.. a on już pierwsze wykłady olewa sobie.. jak ma za dużo kasy to może mi na konto przesłać.. wątpię że zda..
Dlaczego akurat do ciebie uderzył po notatki?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:31   #4758
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:

może to tylko pretekst te notatki?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:39   #4759
gazowane lody
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Dlaczego akurat do ciebie uderzył po notatki?
może dlatego że założyłam grupę na fb naszego roku?
podałam tam swój numer telefonu ale i z 30 innych osób podało swój numer w sobotę jak się spóźnił to też napisał do mnie tylko że się spóźnił i wejdzie dopiero na kolejny wykład..
Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
może to tylko pretekst te notatki?
hahahahaha sugerujesz że się zakochał?

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

on jeszcze z jakimiś dennymi tekstami do mnie że on sobie bez nas nie da rady.. wie jaki jest .. itd itd.. ale że musi skończyć te studia..
i jeszcze na wykład w sobotę przyszedł zjarany trawą na pedagogikę
no on mnie DZIWI...

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2012-10-15, 19:49   #4760
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

A ja muszę wyskoczyć z tematem wałkowanym setki razy bo normalnie chyba w życiu tego nie ogarnę. Wytłumaczy mi ktoś, jaki jest sens wchodzić do zatłoczonego kebaba w centrum miasta, z muzyką na full, z drącym ryja kilkumiesięcznym dzieciakiem i również drącym ryja kilkulatkiem?
Normalnie żeby nie popadali Jaśnie Wielmożni Rodzice bez tego kebsa

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:51   #4761
natalkaa7522
Zakorzenienie

A co do nauki jazdy to ja często widzę jak instruktorzy palą papierosy w samochodzie. biedny kursant. Ja prawdopodobnie zwymiotowałabym od razu gdyby mój instruktor palił papierosy (nie żartuję ).
Stary 2012-10-15, 20:00   #4762
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
może dlatego że założyłam grupę na fb naszego roku?
podałam tam swój numer telefonu ale i z 30 innych osób podało swój numer w sobotę jak się spóźnił to też napisał do mnie tylko że się spóźnił i wejdzie dopiero na kolejny wykład..

hahahahaha sugerujesz że się zakochał?

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

on jeszcze z jakimiś dennymi tekstami do mnie że on sobie bez nas nie da rady.. wie jaki jest .. itd itd.. ale że musi skończyć te studia..
i jeszcze na wykład w sobotę przyszedł zjarany trawą na pedagogikę
no on mnie DZIWI...
jaki typ!!
jeśli mam rację to ci współczuje
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 20:06   #4763
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A co do nauki jazdy to ja często widzę jak instruktorzy palą papierosy w samochodzie. biedny kursant. Ja prawdopodobnie zwymiotowałabym od razu gdyby mój instruktor palił papierosy (nie żartuję ).
Na niego najlepiej - mialby nauczkę, żeby już tego nigdy nie robić
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 20:56   #4764
gazowane lody
Zakorzenienie

hahahaha zrobi sobie ołtarzyk z moimi zdjęciami
dobra koniec OT

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2012-10-15, 21:57   #4765
crystalmethod
Raczkowanie

Dziwią mnie "żenujące żarty prowadzących" różne audycje, ostatnio prezentera radiowego pewnej stacji na ES Rozmowa ze słuchaczem, blablabla, na końcu pyta, kogo chciałby pozdrowić. Słuchacz, że koleżankę Martę. A prowadzący: "Marta dobrze całuje?" Facet, że to tylko koleżanka..
Komercyjne stacje mają taki poziom niestety, że żal słuchać, pomijam już graną tam muzykę.
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:12   #4766
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja miałam takiego, który palił. Podczas pierwszej sesji (miałam po 2 godziny zegarowe, czasem 3), przylukałam, że się przymierza do zapalenia w samochodzie, gdy ja prowadziłam. Od razu poprosiłam, żeby tego nie robił, ponieważ ja nie palę i będzie mi to bardzo przeszkadzać. A ten na mnie takie oczy Chyba jeszcze nikt wcześniej tak u niego nie zrobił. Dopiero po czasie skapowałam, że był w szoku chyba, że ktoś mu coś narzuca w jego własnym samochodzie. A mi to tak naturalnie przyszło, tak płynnie i asertywnie, że aż dumna z siebie byłam

Ale niestety potem się okazało, że facet sobie popamiętał, bo przeze mnie musiał wychodzić na fajka z auta, a była wtedy zima, śnieg leżał, padał, mróz. No i na każdym kroku mi przypominał, jaka to ja jestem nieudolna, beznadziejnie wszystko robię, za wolno, a w ogóle o moim braku jakichkolwiek umiejętności do prowadzenia to on się dziwi, że jeszcze żyje jadąc ze mną. No, także ten, niezły typ.
Stary 2012-10-15, 22:20   #4767
201604181004
Konto usunięte

To jest dobry motyw, znajomy wegetarianin dostał polecenie zajechać po drodze do kfc bo facet cały dzień nic nie jadł. Zimno na dworze wiec zabarykadował się w aucie szczelnie zamknięte okna i żarł tego śmierdzącego smażonego kurczaka z sosem jakimś czosnkowym, jezu
Stary 2012-10-15, 22:26   #4768
TheKey
Wtajemniczenie

Mnie dziś zdziwiło, że można basen nazwać "Miejski zakład kąpielowy"

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 23:02   #4769
201604181004
Konto usunięte

Jezu nie wierzę, oglądam tą radosną panią domu czy jak ją zwał, Boże.
Przecież za przeproszeniem to jest program dla...
Dała dwóm kobietom pudełka i żywność jak dwóm małpom kazała wkładać jedzenie do pudełek a potem klaskała piszcząc "łał jestem taka dumna udało wam się rozwikłać tajemnicę zaginionej Atlantydy, włożyłyście JEDZENIE DO PUDEŁEK, niesamowite, a z jednego pudełka odkleiłyście NALEPKĘ niesamowite NIE UDAŁO WAM SIĘ ZŁAPAĆ W PUŁAPKĘ jestem taka dumna"
Jezu..................... ...
Stary 2012-10-15, 23:07   #4770
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Jezu nie wierzę, oglądam tą radosną panią domu czy jak ją zwał, Boże.
Przecież za przeproszeniem to jest program dla...
Dała dwóm kobietom pudełka i żywność jak dwóm małpom kazała wkładać jedzenie do pudełek a potem klaskała piszcząc "łał jestem taka dumna udało wam się rozwikłać tajemnicę zaginionej Atlantydy, włożyłyście JEDZENIE DO PUDEŁEK, niesamowite, a z jednego pudełka odkleiłyście NALEPKĘ niesamowite NIE UDAŁO WAM SIĘ ZŁAPAĆ W PUŁAPKĘ jestem taka dumna"
Jezu..................... ...
na czym to?

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości