Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 15:15   #1471
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Justi pozdrow Rybnik odemnie
Nie ma problemu
Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Ja dzis sie wazylam i 1 kg przytylam, w weekend jak mnie kolezanka zobaczyla a tez jest w ciazy to powiedziala ze ja mam teraz taki brzuch jak ona miala w 18 tc. Pocieszyla mnie
Tez juz w malo rzeczy sie mieszcze wiec smigam w leginsach. No i brzuchola smaruje oliwka bambino

A moze ktoras odwazna wklei zdjecie brzuszka?
Ja się będę ważyła tylko u gina, na jednej wadze

Ja wkleję zdjęcie brzuszka jak będzie ciążowy a nie wzdęty

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
A co do wymiarów, to my w 6 tyg i chyba 2 dzień (z OM 7t2d) mieliśmy 4,7 mm wyczytałam w necie, że to ok wielkość
Ciekawe ile na kolejnej wizycie będzie
Pewnie już ze 2cm

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 15:15   #1472
lonely_lady
Zakorzenienie

pisałyście o spodniach ciążowych, ja się jeszcze nie rozglądałam, ale mam cichą nadzieję że jakoś się obejdę. myślę, że może przelatam w leginsach, różnych getrach itp. Na razie mam problem z butami, bo mam same na wysokich obcasach.. No nie licząc sportowych czyli trampek, adidasów no i letnich balerin,sandałków czy japonek. Teraz w weekend kupiłam sobie jedne kozaczki na płaskim obcasie, ale chyba jeszcze jedne jakieś bardziej eleganckie by mi się przydały. Bo te są z cekinami
Kupiłam sobie też śliczną limonkową koszule w new yorkerze za jedyne 39,90 zł i w tym samym sklepie Tż wypatrzył szarą bluzę z kapturem za 69,90 która mu się straszni spodobała więc mi ją kupił będę miała na codzień jak brzusio urośnie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 15:21   #1473
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
pisałyście o spodniach ciążowych, ja się jeszcze nie rozglądałam, ale mam cichą nadzieję że jakoś się obejdę. myślę, że może przelatam w leginsach, różnych getrach itp. Na razie mam problem z butami, bo mam same na wysokich obcasach.. No nie licząc sportowych czyli trampek, adidasów no i letnich balerin,sandałków czy japonek. Teraz w weekend kupiłam sobie jedne kozaczki na płaskim obcasie, ale chyba jeszcze jedne jakieś bardziej eleganckie by mi się przydały. Bo te są z cekinami
Kupiłam sobie też śliczną limonkową koszule w new yorkerze za jedyne 39,90 zł i w tym samym sklepie Tż wypatrzył szarą bluzę z kapturem za 69,90 która mu się straszni spodobała więc mi ją kupił będę miała na codzień jak brzusio urośnie
Ja chce kupić jeszcze jedne spodnie bo jak brzuch wyjdzie w grudniu to jeszcze parę miesięcy zimna będzie jednak a nawet jeśli nie wyjdzie tak szybko to i tak już mi niewygodnie w zwykłych spodniach a ja nie przepadam za legginsami
za zakupy

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-15 o 15:23
Stary 2012-10-15, 15:21   #1474
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość

A moze ktoras odwazna wklei zdjecie brzuszka?
To dawaj pierwsza na zachętę.. powiem Wam, że tęsknie już za swoim ślicznym brzuszkiem sprzed 2 miesięcy.. wiadomo ten obecny kocham, ale chciałabym żeby po porodzie wrócił do poprzedniego wyglądu

Stary 2012-10-15, 15:25   #1475
Aaś
Zakorzenienie

kurczę. ja muszę jakieś ciuchy "pracowe" wykombinować na zimę... bo w bluzie raczej nie będę chodzić
chyba trzeba zaprzyjaźnić się z allegro
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 15:26   #1476
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Justi dzieki A skad dokladnie z Rybnika jestes,jesli mozna wiedziec?

Co do brzuszka i ciuszkow ciazowych to ja od 7 tyg nosze tzw Haremki (spodnie),bo mam straszne zaparcia i tak jak pewnie wiekszosc,jak tylko zjem pierwsze sniadanko to wyglada juz konkretnie,ale to narazie jelita a nie dzidzia :/
Zazdroszcze Wam noszenia getrow czy leginsy,ja to glownie dresy,ktore kupowalam na szybko w grudniu i dopiero jak sie w domu przyjzalam to okazalo sie ze ciazowe,i teraz jak znalazl
Leginsy niestety odpadaja,choc uwielbiam je nosic,ale gumki mi strasznie przeskadzaja,jest strasznie niewygodnie
Lonely_lady ja sobie caly czas powtarzam ze po porodzie bede dzialac na wszelkie sposoby zeby moj brzusio znow byl taki jak przed ciaza
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-10-15 o 15:31
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 15:26   #1477
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo właśnie podobnie tłumaczył mi gin, że nie ma co się martwić tym IgG bo to świadczy o tym że wcześniej mielliśmy styczność z tą chorobą, wirusem tylko u mnie tak było w przypadku cytomegalowirusa, ale z toxo chyba jest podobnie[COLOR="Silver"]
eh.. no niby tak, ale z tego co wyczytałam w necie wynik nie powinien mimo wszystko nie powinien być wyższy niż 8, a ja mam 37.7. więc moja pierwsza reakcja to obłęd i strach w oczach, mam nadzieję, że wszystko będzie ok
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 15:35   #1478
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
eh.. no niby tak, ale z tego co wyczytałam w necie wynik nie powinien mimo wszystko nie powinien być wyższy niż 8, a ja mam 37.7. więc moja pierwsza reakcja to obłęd i strach w oczach, mam nadzieję, że wszystko będzie ok
ajjj... trzymam mocno żeby wszystko było ok. Kiedy masz konsultacje ? daj znać koniecznie...

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
ja sobie caly czas powtarzam ze po porodzie bede dzialac na wszelkie sposoby zeby moj brzusio znow byl taki jak przed ciaza
ojjjj tak ja też

Stary 2012-10-15, 15:35   #1479
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi dzieki A skad dokladnie z Rybnika jestes,jesli mozna wiedziec?
Bardzo blisko centrum mieszkam

Stary 2012-10-15, 15:48   #1480
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Pawie oczko ja OM miałam 29 lipca, ale z USG już teraz mi wychodzi że dzidzia jest starsza jakieś 5 dni. Ale ja dalej liczę od piątku do piątku
Lekarz mi wyliczył termin na 3 maja a z USG mam na 28 kwietnia
Ja OM miałam 27lipca i też mi wyliczył według tego na 3 maja, więc sama nie wiem jak oni już to liczą, wg 1 Usg termin wyszedł mi na 27 kwietnia.
Sharp - A Ty robiłaś, a jeśli nie, to kiedy będziesz robiła usg na przezierność karkową?
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 15:49   #1481
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk
Talking Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Bardzo blisko centrum mieszkam
A ja przez 22lata mieszkałam na ER
Bardzo tęsknię za Rybnikiem,więc jak widzę kogoś z okolic to strasznie się cieszę
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-10-15, 15:51   #1482
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

A ja przez 22lata mieszkałam na ER
Bardzo tęsknię za Rybnikiem,więc jak widzę kogoś z okolic to strasznie się cieszę
A to ja mieszkam z drugiej strony miasta Ch-ce

Stary 2012-10-15, 15:54   #1483
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
nie wiem dlaczego, czasami ich wcale nie dostajemy. Ja byłam w pracy żeby mi dali bo wiedziałam że będę szła do lekarza. Jest październik a ja dostaje z maja. Przecież to jest śmieszne. Powinno być z miesiąca na miesiąc tak jak dostaje mój TŻ.

A można taką książeczkę sobie samemu wyrobić?
RMUA powinnas dostać teraz za wrzesien bo do 15 pazdziernika zaklad pracy musi zaplacic zus za miesiac poprzedni tak jak z wyplata w pazdzierniku za wrzesien dostajesz, a skoro nie ma to powedrowala bym do kadrowej i zazadala pokazania potwierdzenia zaplaty zus za pazdziernik albo do zusu sprawdzi.

Cytat:
gdzieś coś czytałam, że kobiety w ciąży się przymuje nawet bez tego papierka ale nie jestem pewna
to tak samo jak z dziecmi wszedzie w przychodniach ze dzieci do 18 roku zycia sa ubezpieczone , niezaleznie od opacanych skladek przez rodzicow , a w praktyce nikt nie przyjmie dziecka bez waznego ubezpieczenia..
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No u mnie też zupełnie inaczej to wygląda:

DARMOWE
-krew
-mocz
-wr
-hbs
-glukoza

PŁATNE
-grupa krwi 25zł
-anty HCV 25zł
-TSH 18zł
-Toxo IgG i IgM 35zł za jedno czyli razem 70zł
-anty HIV 35zł

Witam się, obiecuję nadrobić wieczorem.

Narazie melduję,że dzisiaj odbyła się nasza pierwsza wizyta! Okruszek jest i ma się dobrze, serduszko bije,maluch ma aż 5-6 mm ( nie za mało na 6t2d???), dostałam skierowanie na wszystkie badania które napisałam powyżej i za 3 tygodnie mam się z wynikami zgłosić i wtedy założą mi kartę ciąży.

Oto nasz okruszek:
ale śliczny okruszek i jaki duzy) suuper
przeczytalam ze juz mdlosci masz? gratulacje hehhee

Cytat:
Pytałam koleżanek i też tak miały, więc to normalne
Ja mam całodniowe wzdęcie, wystarczy, że śniadanie zjem i brzuch wywala

Ja się już ostro smaruję
ojj ja tez tez tak mam rano jest ok o 15 jak w 5 miesiacu hehe

Cytat:
Strasznie dużo, kolega TŻa robił w Żorach te późniejsze i płacili 250zł. Tyle bym jeszcze dała bo za dołożyłabym 100zł prawie bym miała oba prenatalne
Wszczecinie 350 zł ale ten test podwojny , bo takie normalne u gina ze sprawdzi nos i przeziernosc to do 200 zł

Cytat:
ja śmigam juz w ciazowkach przynajmniej nie musze guzika odpinac w dzinach i wygodnie\)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 15:56   #1484
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Wszczecinie 350 zł ale ten test podwojny , bo takie normalne u gina ze sprawdzi nos i przeziernosc to do 200 zł
Ja pytałam o test, przezierność i kość nosową i za to chcą 400zł. Może za samą przezierność i nos będzie taniej faktycznie

Stary 2012-10-15, 16:00   #1485
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
A to ja mieszkam z drugiej strony miasta Ch-ce
A to tam raczej zadko bywalam,bardziej moje okolice i centrum
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-10-15, 16:02   #1486
MoTyleKsw
Zakorzenienie

color GRATULUJĘ, maluszek akurat! Mój miał 5,4 mm czy tam 5,6 mm dokładnie w 6w2d

No i na tyle miałam siłę, idę leżeć.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:13   #1487
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pytałam o test, przezierność i kość nosową i za to chcą 400zł. Może za samą przezierność i nos będzie taniej faktycznie
musisz podzwonic po roznych gabinetach lub na necieposzukac napewno takie usg bedzie tansze
Stary 2012-10-15, 16:16   #1488
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
musisz podzwonic po roznych gabinetach lub na necieposzukac napewno takie usg bedzie tansze
No właśnie myślałam, że mój lekarz to robi bo ma dobry sprzęt, dziś dzwoniłam i nic z tego i polecili mi właśnie Żory (wiem, że wszyscy, którzy robili prenatalne z mojej okolicy jeździli właśnie tam). Chociaż z drugiej strony, jeśli okaże się, że dzidziuś ma wadę genetyczną to co mi to da... Tylko stres, który dziecku wcale nie służy. Musimy to przemyśleć...

Stary 2012-10-15, 16:25   #1489
vil84
Wtajemniczenie

znów mam plamienia, tym razem mocne ... czekam na męża, zaraz będzie, pojedziemy do szpitala

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:25   #1490
Paulina 87
Wtajemniczenie

UFF nadrobiłam zaległości chyba ponad 10 stron wątku.... aale piszecie dużo
Cytat:
Napisane przez rosali84 Pokaż wiadomość
p.s. czy jest tu może jakaś oczekująca mamusia z Częstochowy lub okolic?
I'm
do jakiego gina chodzisz?
Cytat:
Napisane przez margof Pokaż wiadomość
Niestety, moje drogie, u mnie tragedia. To koniec mojej ciąży. Zrobiłąm wyniki, i beta w ciągu tygodnia słabiutko przyrosła, do tego spadł progesteron pomimo brania duphastonu. Już chyba nie mam siły płakać. Tak długo staramy się o baby.... Ehhh musze jakoś się pozbierać i dalej walczyć, ale sił mam coraz mniej........
Wam wszystkim życzę powodzenia i szczerze ciesze się wszym szczęściem.
Pozwolicie, że będę Was czasem podczytywać.
Pa.
ehh bardzo Ci współczuje... sama sie długo starałam o ciążę więc wiem co to znaczy życzę Ci dużo siły!

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość

Dziewczynki, koniecznie obejrzyjcie, można łezkę uronić ze wzruszenia, muszę córce dziś to pokazać
https://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0
zaraz obejrze
Cytat:
I myślę, że raczej nie da Ci witamin Mało który lekarz zaleca je od początku ciąży. Kwas, kwas i jeszcze raz kwas foliowy Później zrobisz sobie morfologię i jeśli nie będziesz miała anemii to nie będziesz musiała brać raczej

Ja biorę codziennie przed pójściem spać
mój gin dokładnie to samo powiedział.. a morfologie mam bardzo dobrą .. no ale mam nadzieję że jednak bede coś brać bo boje sie o zęby..

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Pierwszy atak niekontrolowanych emocji miałam przy grze planszowej-wywrócił mi się pionek,nic takiego a zaczęłam płakać po 10ciu sekundach w śmiech,że płaczę... Na koniec płacz bo co sie dzieje oczywiście miałam widownię do teraz nie wiem o co chodziło
o matko, nieźle... heh

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja już po wizycie u ginki, założyła mi kartę ciąży, zbadała, zważyła, zrobiła usg......WSZYTKO OK
Ale mam do Was pytanko (do tych posiadających już kartę ciąży), który tydzień ciąży gin wpisał wam do karty?? Bo mi wpisała 7, ale licząc od OM to juestem już w 9 i nieiwem czy się niepomyliła???!!! Kolejną wizyte mam dopiero na 16 listopada, i wówczas mam przyjść z wynikami usg tego co mam zrobić między 11-13 tyg ciąży i z tąd moje pytanie, bo niewiem czy na to usg umówić się np. za 2 czy 4 tyg i czy mam brać pod uwagę tygodnie ciąży licząć od OM???

Miłego weekendu
Buziki
ja byłam 6 t i 2 dni i do karty wpisała 7 tydzień. Wydaje mi się że powinna wpisać od OM.. więc 9... może to wyjaśnij na wizycie?
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cześć dziewczęta drogie!

u mnie zaczął się 8tc w sobotę i czuję się coraz gorzej... mdli mnie strasznie i to o dziwo nie rano tylko w okolicy obiadu

i a propos rozstępów. ta moja koleżanka smarowała się jakąś oliwką mogdałową z rossmana od 2 miesiąca i ZERO rozstępów. no mówię wam normalnie NIC. no ale ona porządnie się faktycznie smarowała rano i wieczorem. także idę po pracy do rossmana i obczaję co i jak
ja też zaczęłam 8 w niedziele
też mam oliwke z rosmana ale tą dla dzieci.. ale chyba tą dla mam powinnam kupić... ale to najpierw zużyje tą , i tak brzuszek jeszcze nie rośnie
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

ooo wkleisz jakiegoś linka do tych rurek?
http://allegro.pl/show_item.php?item=2692067415
proszę
mam rozmiar 36, bałam się że będą za małe/za duże... ale trafiłam.. w łydkach nie są opięte ale ja takich ciasnych i tak nie lubie.. no i zakładam że jak jeszcze troche spuchnę to będą dopasowane.. na pupie sa ok... jakość dżinsu może nie powala, są raczej cienkie ale to w sumie dobrze..bo w zime sobie będę rajstopki zakładać
polecam

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Narazie melduję,że dzisiaj odbyła się nasza pierwsza wizyta! Okruszek jest i ma się dobrze, serduszko bije,maluch ma aż 5-6 mm ( nie za mało na 6t2d???), dostałam skierowanie na wszystkie badania które napisałam powyżej i za 3 tygodnie mam się z wynikami zgłosić i wtedy założą mi kartę ciąży.

Oto nasz okruszek:
ja miałam usg dokładnie 6 t i 2 dni i miał 7,1 mm ale moim zdaniem jak widać na zdjęciu gin plusika za daleko ustawił i dodał się co najmniej 1mm ale 5-6 mm to idealnie wklejam zdjęcie swoje z 6 t i 2 dnia
Cytat:
Ja mam jedne i są boskie Tak wygodne, że mogłabym w nich już chodzić
A z brzuchem mam to samo, rano płaski a wieczorem bania
Ja też byłam na pierwszej wizycie na NFZ i nie dostałam skierowania Jedynie morfologię i mocz ale tak mnie tam zdenerwowali, że nie pojechałam nawet tych badań do nich zrobić.
Ja dziś dzwoniłam w sprawie prenatalnych i szczena mi opadła - 400zł Chyba będziemy musieli zrezygnować
wyżej podałam link do rurek ciążowych jakie dzisiaj przyszły z allegro są bardzo fajne ale póki co pozostanę na leginsach a na upartego w dżinsy normalne jeszcze sie dopnę
jak czytam ile wy na te badania wydajecie to sie łapie za głowe... ja chodze na NFZ i na razie mam wszystko za darmo łącznie z grupą krwi i TSH... i już jestem umówiona na 2 usg a 3 to będzie prenatalne..
toxo robiłam w trakcie starań prywatnie no ale to inna historia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Okruszek 6 t. 2 dz..jpg (117,8 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2012-10-15 o 16:29
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:25   #1491
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
znów mam plamienia, tym razem mocne ... czekam na męża, zaraz będzie, pojedziemy do szpitala
kochana... trzymaj sie!
Stary 2012-10-15, 16:26   #1492
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie myślałam, że mój lekarz to robi bo ma dobry sprzęt, dziś dzwoniłam i nic z tego i polecili mi właśnie Żory (wiem, że wszyscy, którzy robili prenatalne z mojej okolicy jeździli właśnie tam). Chociaż z drugiej strony, jeśli okaże się, że dzidziuś ma wadę genetyczną to co mi to da... Tylko stres, który dziecku wcale nie służy. Musimy to przemyśleć...
Duzo chorob , lub wad mozna leczyc jeszcze w łonie matki, badz jezeli twu twu twu zeby nie bylo jezeli jest to trisomia 21 badz inna wada kwalifikujaca do aborcji dostanie sie skierowanie - oczywiscie nie obraz sie to jest kazdego indywidualna sprawa czy bedzie chcial dokonac tego czy nie , w kazdym badz razie ma dwa wyjscia.... chociaz ja wiem ze mamy w brzusiach zdrowe dzieciaczki i tylko sie upewniamy
Stary 2012-10-15, 16:31   #1493
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj sie kochana! Bedzie dobrze
Daj znac koniecznie co i jak!!

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:35   #1494
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Bidulo Trzymaj się...
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
mój gin dokładnie to samo powiedział.. a morfologie mam bardzo dobrą .. no ale mam nadzieję że jednak bede coś brać bo boje sie o zęby..

ja byłam 6 t i 2 dni i do karty wpisała 7 tydzień. Wydaje mi się że powinna wpisać od OM.. więc 9... może to wyjaśnij na wizycie?

http://allegro.pl/show_item.php?item=2692067415
proszę
mam rozmiar 36, bałam się że będą za małe/za duże... ale trafiłam.. w łydkach nie są opięte ale ja takich ciasnych i tak nie lubie.. no i zakładam że jak jeszcze troche spuchnę to będą dopasowane.. na pupie sa ok... jakość dżinsu może nie powala, są raczej cienkie ale to w sumie dobrze..bo w zime sobie będę rajstopki zakładać
polecam

wyżej podałam link do rurek ciążowych jakie dzisiaj przyszły z allegro są bardzo fajne ale póki co pozostanę na leginsach a na upartego w dżinsy normalne jeszcze sie dopnę
jak czytam ile wy na te badania wydajecie to sie łapie za głowe... ja chodze na NFZ i na razie mam wszystko za darmo łącznie z grupą krwi i TSH... i już jestem umówiona na 2 usg a 3 to będzie prenatalne..
toxo robiłam w trakcie starań prywatnie no ale to inna historia
No ja też mam morfologię bardzo wysoką i jeśli nie będzie potrzeby to witamin brać nie będę.
6t2d to 7 tydzień, więc dobrze wpisała
A spodnie bardzo fajne
Ile płacisz za prenatalne?
Piękny maluszek
Cytat:
Duzo chorob , lub wad mozna leczyc jeszcze w łonie matki, badz jezeli twu twu twu zeby nie bylo jezeli jest to trisomia 21 badz inna wada kwalifikujaca do aborcji dostanie sie skierowanie - oczywiscie nie obraz sie to jest kazdego indywidualna sprawa czy bedzie chcial dokonac tego czy nie , w kazdym badz razie ma dwa wyjscia.... chociaz ja wiem ze mamy w brzusiach zdrowe dzieciaczki i tylko sie upewniamy
No właśnie dlatego musimy to jeszcze przemyśleć... Nawet nie chce myśleć o tym, że moje dziecko mogłoby mieć trisomię 21 ale wiem, że ja osobiście bym nie usunęła

Dziewczyny czy Wam też się ciągle wszystkim odbija?

Czas edycji: 2012-10-15 o 16:38
Stary 2012-10-15, 16:38   #1495
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj sie napewno bedzie dobrze jestesmy z wami)
Stary 2012-10-15, 16:40   #1496
Paulina 87
Wtajemniczenie

popłakałam sie ze wzruszenia
Stary 2012-10-15, 16:45   #1497
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam za Was mocnooo Będzie dobrze ! Trzymajcie się i daj znać koniecznie...

Stary 2012-10-15, 16:47   #1498
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Bidulo Trzymaj się...
No ja też mam morfologię bardzo wysoką i jeśli nie będzie potrzeby to witamin brać nie będę.
6t2d to 7 tydzień, więc dobrze wpisała
A spodnie bardzo fajne
Ile płacisz za prenatalne?
Piękny maluszek

No właśnie dlatego musimy to jeszcze przemyśleć... Nawet nie chce myśleć o tym, że moje dziecko mogłoby mieć trisomię 21 ale wiem, że ja osobiście bym nie usunęła

Dziewczyny czy Wam też się ciągle wszystkim odbija?
dzięki
no mnie dobrze położna wpisała ale Atenie564 wpisała 2 tygodnie za mało..
i nie będziesz brać witamin? ja chciałabym brać chociaż jakieś calcium dodatkowo bo moja mama przez ciąże straciła kilka zębów...
mam nadzieje, że nic za prenatalne nie zapłacę, przecież są obowiązkowe to chyba NFZ płaci nie?
no chyba, że to 12 tygodnia wymyśle innego gina prywatnego to chyba zrobie prywatnie..
też czasem mi sie odbija, nawet rano jak jeszcze nie zdąże nic zjeść, to jest najlepsze
Stary 2012-10-15, 16:47   #1499
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:

popłakałam sie ze wzruszenia
Az sie lza kreci, cudowny filmik! dodaje sil

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:52   #1500
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
no mnie dobrze położna wpisała ale Atenie564 wpisała 2 tygodnie za mało..
i nie będziesz brać witamin? ja chciałabym brać chociaż jakieś calcium dodatkowo bo moja mama przez ciąże straciła kilka zębów...
mam nadzieje, że nic za prenatalne nie zapłacę, przecież są obowiązkowe to chyba NFZ płaci nie?
no chyba, że to 12 tygodnia wymyśle innego gina prywatnego to chyba zrobie prywatnie..
też czasem mi sie odbija, nawet rano jak jeszcze nie zdąże nic zjeść, to jest najlepsze
A faktycznie, nie dopatrzyłam
Jeśli wyniki są ok to znaczy, że niczego nie brakuje w organizmie No ale zobaczę co mi później lekarz powie Ja mam słabe zęby i się obawiam co to będzie
A prenatalne są za darmo po 35r.ż. albo jeśli ma się skierowanie od lekarza, który podejrzewa, że coś jest nie tak a jeśli chce się zrobić we własnym zakresie to trzeba zapłacić...

Nasz Maluch tydzień temu prezentował się tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA090027.jpg (64,4 KB, 48 załadowań)

Czas edycji: 2012-10-15 o 16:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości