|
|
#1502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Problem z RMUA polega na tym, że jakiś czas temu zmieniły się przepisy i teraz pracodawca nie musi dostarczać co m-c wszystkim pracownikom RMUA, tylko i wyłącznie na wyraźne życzenie... I tak naprawdę nie musisz dostać papierka do ręki - mogą Ci go zeskanować i wysłać na maila. Ja tak dostaję zawsze gdy potrzebuję i nie ma problemu. ![]() [QUOTE=Kinga_20;37077666]Mnie jak przyjmowali do szpitala to od razu chcieli dowód ubezpieczenia, gdybym nie miała przy sobie to pewnie kazaliby donieść... Ale wydaje mi się, że kobieta w ciąży nie musi być ubezpieczona, podobno nasze kochane państwo gwarantuje opiekę za darmo ciężarnym...[/QUOTE] Pierwsze słyszę - ale jeśli to prawda to bardzo dobrze bo we wszytkim jesteśmy moocno zacofani![]() Cytat:
Ja bym się chciała dowiedzieć przed świętami Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszytko było dobrze.
|
|
|
#1503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie ja tez boje sie o zęby.. a te badania prenatalne to to chodzi o tą przezierność czy cos jeszcze? tzn że gin na nfz nie zmierzy mi karku za free? |
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mamy równo 9 ![]() Właśnie to chyba zależy od gina bo koleżance z wizażu zmierzył gin normalnie na nfz a z moich koleżanek żadna tego nie miała No i w tych prenatalnych jest przezierność, kość nosowa i test papp-a o ile się dobrze orientuję. |
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
przywiezlismy od mojej kochanej mamusi mnóstwo słoików, min. maliny i żurawinki
naszła mnie straszna ochota na taki domowy kisielek uciekam do kuchni.Któraś ma ochotę? zrobię więcej
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zrobię sobie dziś grysik z cynamonem na kolację |
|
|
|
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nuna a nie powiedziała Ci kobieta? bo każde lab. ma swoje normy, mi od razu powiedzieli który to tydzień. Ale wydaje mi się że jak najbardziej wszystko ok ![]() pawie oczko chorowałaś już więc nic Ci nie grozi a to jak wysoki jest wynik chyba zależy od tego jak dawno byłaś zarażona.Cytat:
pawie oczko właśnie mi mówił lekarz że jakieś specjalne badanie będziemy robić na kolejnej wizycie (czyli 26.10 -piątek, ale chyba jednak pójdę 29.10-poniedziałek, bo akurat zwolnienie mi się skończy i nie będę musiała chodzić dwa razy). Ale kompletnie nie pamiętam co to miało być za badanie. Myślałam że to prenatalne ale skoro dziewczyny piszą że to tyle kosztuje to już sama nie wiem. I jakieś 2 dni przed wizytą zrobię te wszystkie badania co by były na bieżąco. banka do kadr to ja mam jakieś 350 km;/ vil trzymam mocno kciuki żeby było dobrze. lonely ja się piszę na deserek już czekam z łyżeczką Ja miałam dziś ochotę na zupkę chińska i frytki z dwojga złego wybrałam frytki i smakowały mi STRASZNIE!!humor dalej mam do d... Przeglądałam inne wątki mam i znalazłam polecanych allegrowiczów więc zaraz zabieram się za przeglądanie
|
||
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
weszłam,poczytałam, nadrobiłam, a teraz spadam do tż do wyrka sie grzać
![]() miłego
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może faktycznie zrobię z tydzień wcześniej. Ale dalej nie wiem gdzie mogę iść a znam tylko jedno lab i jest drogie!
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukaj, podzwoń i popytaj o ceny bo są różne
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-15 o 18:37 |
|
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny słyszałyście o wydłużonym urlopie macierzyńskim do roku czasu
i sie pewnie wsyztskie na to załapiemy
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może z kolejnym dzieckiem się załapię
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Już jestem z kisielkiem- częstujcie się
![]() Tylko uwaga bo gorącyyy.. ![]() Justi jak możesz nie gustować w takich pysznościach... |
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
A no widzisz, wybredna jestem
A teraz w ciąży to już w ogóle
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie by było... BO jak na razie to becikowe tak zmienili, że my się nie załapiemy |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
każdy ma czasem gorsze chwile ja też mam czasem dzień, że sobie ponarzekam na wszystkooo i wszystkichhhhhhhh nie przejmuj się, mam nadzieję, że to chwilowe |
|
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór Dziewczyny,
podczytuję Was prawie od samego początku i postanowiłam się ujawnić, bo nie lubię tak w krzakach siedzieć Jestem obecnie w 7tc i mam nadzieję, że uda mi się zostać mamą czerwcową Troszkę o mnie, mam 23 lata, jestem z Kielc (widziałam, że jest tu parę mam ode mnie z okolicyA tak poza tym to gratuluje wszystkim Mamusiom i życzę Wam i sobie spokojnych 9 miesięcy |
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro z powodu córeczki , n ajwazniejsze teraz zeby bylo ok , nastawic sie optymistycznie
|
|
#1521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja myślałam że w drugim trymestrze to już możemy spać spokojnie
|
||
|
|
|
#1522 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to ja poproszę podwójną porcję - za siebie i za Justi ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję Wam za pocieszenie
jestem w domu. ufff. i dowiedziałam się czegoś mądrego w końcu. plamienia prawdopodobnie spowodowane są podrażnieniem po badaniu prenatalnym, akurat w pewnym momencie było tego tyle, że się przeraziłam że znów się coś dzieje. pojechaliśmy, dzidziuś cały i zdrowy, ale była inna pani doktor, która zauważyła na usg że kosmówka z której wykształca się łożysko zasłania szyjkę macicy, i stąd te wszystkie problemy. potem, jak ciąża będzie bardziej zaawansowana, to powinno się poprawić, i przesunąć się do tyłu, ale póki co mam leżeć, i nie martwić się plamieniami, a przyjeżdżać, jakby było krwawienie mocne. zmartwiło mnie to trochę, ale cieszę się, że w końcu coś wiem ... ale było troszkę śmiechu przy tym, pielęgniarka się śmiała że już mi założy kartę stałego klienta a pani doktor która akurat kończyła pracę stwierdziła że do kwietnia nie chce mnie już tam oglądać
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz proszę leżeć i odpoczywać!
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje Wam za powitanie
![]() sharpnowaja, ja o zespole dowiedzialam sie w 15tc ale juz na badaniu genetycznym w 12tc bylo wiele zlych markerow (np. bardzo wysoka przeziernosc). W pewnym sensie bylam na to przygotowana, o ile mozna to tak nazwac, bo przezywac to przezywam to nadal. No ale niestety, skonczony pierwszy trymestr nie daje nam zadnej gwarancji, mnie strach bedzie towarzyszyl chyba przez cala ciaze. Za duzo juz wiem. Zmykam do TZta, wpadne pewnie z rana albo jeszcze dzisiaj
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nas wszystkich dużo zdrówka!!!!! |
|
|
|
|
#1528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu poprzedniej córeczki, teraz na pewno wszystko będzie dobrzeJejkuuuu... staram się nie czytać takich negatywnych informacji, ale wszędzie tego pełno poronienia, wady genetyczne.. ahhhh... człowiek może się zdołować. U nas w mieście niedawno znajoma znajomych urodziła dzieciątko z downem, to ich pierwsze dziecko, a dziewczyna ma 24 lata to straszne...No ale negatywne myśli odpędzamy Z naszymi dzieciątkami na pewno wszystko będzie ok ![]() Cytat:
![]() nie krępuj się ![]() jak to mówi do mnie moja Teściowa kochana: Nie wstydź się, jak lubisz zjeść to jedz ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
ojjjj taaaak
|
||||
|
|
|
#1529 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

bo we wszytkim jesteśmy moocno zacofani

No ale zobaczę co mi później lekarz powie
a jeśli chce się zrobić we własnym zakresie to trzeba zapłacić...
Jutro mamy równo 9 
uciekam do kuchni.

to ja poproszę podwójną porcję - za siebie i za Justi