|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Dziękuję za miłe powitanie
![]() Zawsze chciałam mieć trójeczkę tylko strasznie mnie denerwuje to że jak komuś o tym mówię to zaraz najazd a po co wam, takie czasy ciężkie,parkę macie jeszcze wam mało,![]() A u mnie co do objawów to strasznie bolące piersi i bóle w dole brzucha, takie ciągnięcie ale zazwyczaj przed każda @ tak mam, tylko jakoś od 2 dni lekko mnie mdli czekam na te testowanie i doczekać się nie mogę![]() Dla wszystkich aniołków |
|
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzidziol piiikny i jaki do cioci podobny
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Color super że ok bo i ja sie martwiłam o Ciebie kochana
A Twój okruszek kochany
|
|
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo baa pewnie,że do ciotki ![]() Dziękuje Wam kochane dziewczyny ![]() Ja od kilku dni chodze jak z krzyża zdjęta:/ mdli mnie przeokrutnie od rana do wieczora:/ czy zjem,czy nie zjem ,non stop. Łooo masakra
|
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dziś moją wyprawe po test wyprzedzil bardzo obfity okres
ale widze że wiele z was bedzie sie teraz testować wiec trzymam kciuki
|
|
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie !
Pamiętacie mnie jeszcze? Matko, właśnie zdałam sobie sprawę, jak dawno mnie nie było! Wchodzę na wizaż i patrzę - III część wątku ! W dodatku 27 stron ! Czy ja kiedykolwiek to nadrobię?! U mnie bez zmian. Praca, uczelnia i tak w kółko Już nie mogę doczekać się kiedy znów będziemy starać się o maleństwo! Z moimi problemami zdrowotnymi już się prawie że uporałam, także nawet od tego cyklu byśmy mogli kogoś zmajstrować (swoją drogą - czekam na okres ) Chociaż chyba lepiej poczekać, uporządkować wszystkie sprawy, nie wiem sama, mój instynkt macierzyński jeszcze bardziej się rozhuśtał po tym, jak projektowałam pokoje dla dzieci w ostatnim zleceniu o matko, o matko, jaram się haha ![]() A cóż tam u Was? Kto niebawem testuje? Jak się czują nasze mamusie? Ja mam nadzieję, że będę częściej zaglądać, z Tż wyposażyliśmy się w nowe laptopy, także nie będziemy musieli się dzielić jednym, bo na razie mamy trzy ![]() Pozdrowienia dla Was ! ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Wyczytane w necie: Wielki, ogromny, wielopiętrowy supermarket, w którym kupicie wszystko. Szef przyjmuje do pracy nowego sprzedawcę, dając mu jeden dzień okresu próbnego, żeby go przetestować. Po zamknięciu wzywa szef nowego sprzedawcę do biura: - No to ile dziś zrobił pan transakcji? - pyta sprzedawcę. - Jedną, szefie. - Co?! Jedną?! Nasi sprzedawcy mają średnio od sześćdziesięciu do siedemdziesięciu transakcji w ciągu dnia! Co pan robił przez cały dzień? A właściwie to ile pan utargował? - Trzysta osiemdziesiąt tysięcy dolarów. Szefa zatkało. - Trzy... sta osiem... dziesiąt tysiecy? Na Boga, co pan sprzedał?! - No, na początku sprzedałem mały haczyk na ryby... - Haczyk na ryby? Za trzysta osiemdziesiat tysiecy? - Potem przekonałem klienta żeby wziął jeszcze średni i duży haczyk. Następnie przekonałem go, że powinien wziąć jeszcze żyłkę. Sprzedałem mu trzy rodzaje: cienką, średnią i grubą. Wdaliśmy się w rozmowę. Spytałem gdzie będzie łowić. Powiedział że na Missouri, dwadzieścia mil na północ. W związku z tym sprzedałem mu jeszcze porządną wiatrówkę, nieprzemakalne spodnie i rybackie gumowce, ponieważ tam mocno wieje. Przekonalem go, że na brzegu ryby nie biorą, no i tak poszliśmy wybrać łódź motorową. Spytałem go jakie ma auto i wydusiłem z niego, że dość małe aby odwieźć łódź, w związku z czym sprzedałem mu przyczepę. - I wszystko to sprzedał pan człowiekowi, który przyszedł sobie kupić jeden, jedyny haczyk na ryby?! - On przyszedł z zamiarem kupienia podpasek dla swojej żony. Zaproponowałem mu, że skoro w weekend nici z seksu, to może pojechałby przynajmniej na ryby... Tak na wywołanie uśmiechu u tych, które dostały okres w ostatnim czasie
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie skacze mi.
A co do torbieli to w sumie nie wiem, jak się zachowuje tempka w ich obecności .. tak strzelam. Coś nie gra, skoro skacze. Może to przez infekcję? W sumie już się pozbyłam (ale oczywiście leczenia nie przerwałam) ... No nic. Cykl raczej na straty. Cytat:
|
|
#789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kawał dobry Nie mów hop
|
||
|
|
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
Color, super, że wszystko oki
Nic tylko czekać na narodziny ![]() Ja dziś wymiekam, nie dość, że źle sie czuję to i nastrój do bani... więc żeby nie wprowadzać tu takiego wisielczego nastroku zmykam.... odezwę się jak mi przejdzie ![]() Buziole!!!!
|
#791 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hehe... kocurku nie ma tak łatwo... Na miano wariatki to trzeba sobie zasłużyć
no to żeby tam wszystko było po Twojej myśli Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#792 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(*)Za nasze aniołki... Ja już po pracy.Szybkie zakupy.W tym tygodniu mam luz bo mijamy sie z tż zmianami,on ma 2.Więc gotuje rano obiad a jak przychodze i odgrzewam gotowe Lubie jak on ma 2 zmiane a ja 1 bo całe mieszkanie mam dla siebie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||||||
|
|
|
#793 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć babeczki. Kurczę niedomagam dosłownie i ze smutkiem muszę przyznać, ze jak tak dalej pójdzie to będę musiała zaglądać najczęściej po wizytach u ginekologa by podzielić się z Wami dobrą nowiną, bo słowo daję, piszecie tyle, że mi patrzałki puchną.. za dużo czasu to wszystko zajmuje, a ja coraz mniej mogę sobie na to pozwolić by tyle czasu tutaj spędzać przed monitorem To smutne Cytat:
To z obawy tak? Takie coś to wiele babek ma bo chce a jednocześnie boi się jak to się potoczy i jak organizm to zniesie, ale nie łam się i nie nastawiaj na nie ![]() Cytat:
Cytat:
Color - no i widzisz, przygarnęłaś kropka i jest po raz pierwszy uwieczniony! Sweet! Mało tego ja nie mam co liczyć na 15 zdjęć chyba,, że bym poszukała prywaciarza i zabuliła mu, więc dostaniesz soczystą rekompensatę już wkrótce!
|
|
#794 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny na mamusiowych wyliczaja, kombinuja a ja mowie tak jak mam w ksiazecce bo i tak z tydzien sie termin zawacha ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
http://dlaczego.org.pl/index.php strona , którą ostatnio podała kobieta w temacie straty dziecka w dzien dobry tvn. tak z ciekawości zajrzałam.
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż wiem jak to szczescie szybko obraca sie w największą rozpacz i boje sie, ze znowu tak sie stanie.... Nie umiem tego wytłumaczyć... |
|
|
|
|
#798 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na następnej wizycie już napewno będzie bardziej przypominał dzidzię ![]() Dziewczyny, byłam przejazdem koło laboratorium i wstąpiłam po wynik badania progesteronu i co? I mam świetny wynik - 19,51 ng/mL czyli owulka napewno była i ciałko żółte dobrze pracuje Okazuje się że lutka zupełnie niepotrzebnie łykałam, bo mój organizm sam daje radę Oby teraz się okazało że żołnierzyki TŻta dały radę... Tak bardzo chciałabym zobaczyć II kreseczki...
|
|||||
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy nie spodziewasz sie @?I na co brałaś lutka i w jakich dniach?
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
@ powinna NIEprzyjść w sobotę - niedzielę. Testować chcę w czwartek bo ja do tych cierpliwych nie należę
Cały czas czuję delikatne kłucia po stronie jajnika z którego była owulka (ale niżej) i co jakiś czas ciągną mnie oba jajniki także proszę mnie sprowadzić na ziemię, bo wg mnie 9 dnia po owulce to jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek objawy....Lutka przepisała mi moja ginka bo powiedziała że nie zaszkodzi a może pomóc (nie miałam owulki często, do tego zrobił mi się mięśniak ale nigdy nie miałam żadnych plamień śródcyklicznych). No i ten specjalista u którego byłam we wtorek kategorycznie zabronił mi brać lutka bez jakichkolwiek badań progesteronu. Mówił że tego nie można od tak sobie brać i możliwe że w ogóle nie potrzebuję takich leków. A brałam go od maja.... |
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
hej. melduje tylko, ze beta wykonana.
we wtorek było:76,96 dzissiaj 6 dni po: 869,53 więc ładnie siedzę w normach
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz co lekarz to inna metoda leczenia..
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-15 o 17:21 |
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua, ale teraz nie brałaś lutka?
|
|
#804 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też pragnę mieć 3 dzieci, ale nasze starania tak szybko idą, że nie wiem czy zdążę, zanim dopadnie mnie menopauza Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętamy Wspominałaś chyba,że masz dużo pracy, wieć trzeba było cierpliwie na Ciebie czekaćCytat:
Dziewczyny Was nadrabiać to trzeba mieć końskie zdrowie... Tak więc,trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższym czasie. Któraś z dziewczyn prosiłą o lanie na przystopowanie, więc mówisz i masz na goły tyłek U mnie po pracy chodzą 2 ciężarówki, jedna rodzi w grudniu, druga na wiosnę. Jak nie zajdę w ciążę to oszaleję chyba patrząc na nie .... aaaaaaa ![]() @ się skończyła, więc szalejemy W środę do lekarza, pokażę wyniki tż, zobaczymy co dalej. U mnie dziś pomidoróweczka ![]()
|
|
#805 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty nie robiłaś tej bety już 3 raz? Dwa razy starczy żeby zobaczyć czy przyrasta. A teraz czekaj cierpliwie na wizytę
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka nie skarbie
drugi raz wiem, że się niby powinno zobić po 2 dniach, ale jakoś tak wyszło, że chciałam zrobić dziś uspokoiłam się , jutro poszukam prywatnie ginekologa który poprowadzi mi ciążę.
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, uciekam. Może uda mi się zajrzeć później albo jutro z samego rana,bo inaczej gubię się w nadrabianiu
|
#808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle ostatnio nowych fasolek, że już mi się myli kto bety robił
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mnie troche uderzyło to że lekarka nie założyła Color karty..Ale chyba nie którzy lekarze tak mają.Ja w 1 ciaży też nie miałam karty choć był to potem problem w szpitalu jak przyjechałam z plamieniem
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-15 o 18:47 |
|
|
|
|
#810 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kociak, ja nie widzę ani zdjęć ani albumu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie choć nudno, to miałam miły dzień . Pogadałam sobie z maleństwem z rana, tzn ja mówiłam ono w odpowiedzi albo się wierciło albo kopało.Potem sobie potańczyliśmy, żeby miał wyczucie rytmu i skoczyłam na zakupy. A potem wróciła moja córcia ze szkoły i robiłam naleśniki a mała się uczy na jutro
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

tylko strasznie mnie denerwuje to że jak komuś o tym mówię to zaraz najazd a po co wam, takie czasy ciężkie,parkę macie jeszcze wam mało,
czekam na te testowanie i doczekać się nie mogę

Już nie mogę doczekać się kiedy znów będziemy starać się o maleństwo!

na goły tyłek 
A Ty nie robiłaś tej bety już 3 raz? Dwa razy starczy żeby zobaczyć czy przyrasta. A teraz czekaj cierpliwie na wizytę
. Pogadałam sobie z maleństwem z rana, tzn ja mówiłam ono w odpowiedzi albo się wierciło albo kopało.
a mała się uczy na jutro