|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
prawie 5 lat doświadczenia mam
|
||
|
|
|
#302 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
u mnie w PUP-ie jest tak, że decyzję o uznaniu za osobę bezrobotną dostaje się przy pierwszym podpisie. No i dobrze. Kiedyś było tak, że się dostawało listem za potwierdzenem odbioru. Ile to kasy na to szło druga sprawa, ze pomimo zaoszczędzenia na listach mój PUP i tak nigdy kasy na nic nie ma
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy sobie jakoś radzić i nie poddawać się.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-10-15 o 20:28 |
|
|
|
|
#305 |
|
BAN stały
|
U mnie w urzędach panie w garsonkach nie chodzą. Schludnie, ładnie i tyle. Często chodziłam do urzędu miasta zanosić różne pisma jak pracowałam w szkole i nigdy pań w sekretariacie w garsonkach nie widziałam. zwykłe spodnie, spódnica, sweter itd. Młode dziewczyny pracujące w up nie raz widziałam w dżinsach.
|
|
|
|
#306 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
dla mnie to nic nowego. Coprawda nigdy nie pracowałam w korporacji, ale wydaje mi się, że korporacjom jest obojętne, jakie masz wykształcenie. Oni i tak 'stwarzają pracownika od zera'. Szkolą ich na swoją modłę, więc wykształcenie jest zbędne, a 'nawyki' z innych miejsc pracy wręcz przeszkadzają. Bardziej skupiają się na dyspozycyjności, mozliwości pracy po godzinach itp.
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
jestem
i żałuję że się urodziłam, bo mam żyć tylko po to żeby być pasożytem, nieudacznikiem i nikomu niepotrzebnym odpadkiem???????????? Shit shit shit shit shit - nienawidzę życia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
ok to wezmę czarne spodnie... jakoś przeżyję
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- niestety moje nie są w kancik, a spódnicy przy sobie nie mam, bo jestem na miejscu... gdyby zadzwonili do mnie w czasie, tak jak obiecali pewnie cos przywiozłabym, a tak...
|
|
|
|
#310 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37077649]właśnie nie wiem
w mojej poprzedniej pracy, owszem, dało się, bo to międzynarodowa firma była, natomiast w rodzimych firmach, to raczej kiepsko:/ ja do dziś żałuję, że tam już nie pracuję ;([/QUOTE] Oj no nie mówcie, bo właśnie w korporacjach można. Tylko tam się żyje pracą i nie ma czasu na wydawanie tych ogromnych pieniędzy
|
|
|
|
#311 | |||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Dla mnie też staż jest kłopotliwy, ze względu na pieniądze. Po prostu nie mogę sobie na to pozwolić. ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37084762]Właśnie... Ja mam też miesiąc, a gdyby mnie nie przenieśli pomiędzy spółkami moich szefów, to już bym miała 3 mce wypowiedzenia. Już widzę, jak by mnie ktoś chciał przyjąć po 3 miesiącach czekania Moja koleżanka też miała miesiąc wypowiedzenia. Chcieli pilnie kogoś zatrudnić to stwierdziła, że może po swojej pracy wieczorem posiedzieć i weekendami Zatrudnili ją ![]() Cytat:
Poza tym jak ostatnio byłam na rozmowie, to babeczka stwierdziła "W końcu ktoś odpowiednio ubrany" (byłam w czarnym gajerku i granatowej koszuli). Od razu się lepiej poczułam - "Jak Cię widzą, tak Cię piszą." ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37085088]Dokładnie. Jeśli pracujesz w banku, urzędzie, jesteś asystentką prezesa ect., no to trzeba się ubrać ładnie. Natomiast jeśli jest to mała firma, to często po prostu trzeba łądnie i schludnie wyglądać. W niektórych firmach jest dress code, więc problem z ciuchami odpada. Ja osobiście wolę rozmawiać z osobą, która dobrze reprezentuję firmę niż kogoś w rozciągniętym swetrze i dzinach. Ja mam szczęście, że można ubrać się jak się chce, w granicach rozsądku [/QUOTE][1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37085132]garsonki to relikt...[/QUOTE] Widziałaś linka, którego wklejałam? Takie na pewno nie są reliktem Cytat:
![]() Nie marnuje darmo literek ![]()
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2012-10-15 o 20:57 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 |
|
Rozeznanie
|
niv_ ta oferta cię może zainteresować w Krk
http://www.sprawyurzedowe.pl/praca.html
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to już opadam z sił. Niektóre moje koleżanki pracują w biurze rachunkowym i dostały się tam bez doświadczenia a ja nic Wymagań finansowych nie mam wygórowanych a i tak nic Ja nie mam czarnych spodni. Zawsze chodzę w ciemnych granatowych jeansach, granatowej marynarce i błękitnej koszuli. Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2012-10-15 o 20:58 |
|
|
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Mozna się przyłączyc? Równiez poszukuje pracy, od niedawna w zasadzie...
W PUP kazali mi wyslać maile cv do banku BPH, wysłalam ale Cisza cały czas, a bylo to jakies z 2/3tygodnie temu... Wysłałam wczoraj również cv do firmy ktora organizuje rozne szkolenia - stanowisko - specjalista ds administracji...bo takie włąsnie mam wykształcenie... Jutro równiez składam dokumenty do Urzędu Skarbowego... A w środę idę do Sądu Rejonowego na II etap konkursu czyli praktyczny sprawdzian umiejętności....Praca na zastępstwo, wiec sądze ze juz pewnie ktos po znajomosci ma tam miejsce zagwarantowane No ale idę....
|
|
|
|
#315 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#316 | |||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Znalazłam pracę w dziale rozliczeń i stwierdziłam, że to dobry początek, zawsze się czegoś nauczę, a szukać mogę w międzyczasie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam i nigdy nie miałam takich spodni. Może jak gdzieś spotkam tanio to kupię.
Często ludzie gdzie chodzę na rozmowy są ubrani gorzej ode mnie więc nie sądzę aby w małych firmach był to problem. Mam ciemno granatową prawie czarną marynarkę i zawsze w niej chodzę. Nie pamiętam kto ale ktoś mi kiedyś powiedział, że należy ubierać się skromnie schludnie i w miarę naszych możliwości elegancko. Ja tak robię i nie mam do siebie zastrzeżeń. Na rozmowy do dużych korporacji czy banków nie chodzę. Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2012-10-15 o 21:14 |
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zazwyczaj chodziłam w granatowych dżinsach, białej/błękitnej koszuli i szarej marynarce i czułam się ok. Jak spotykałam ludzi na rozmowach, jeszcze w lecie np. to ludzie na kolorowo, w sandałkach czy japonkach nawet chodzili, nawet na ramiączkach. Na pewnej rozmowie grupowej dalej przeszła np. dziewczyna w czerwonym sweterku, jasnych dżinsach i sandałkach, a druga miała jakiś stary sweter.
|
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Wpadłam po duchowe wsparcie Dostałam się na miesięczną praktykę (niestety bezpłatną) do dużego czasopisma dla kobiet. Wysmarowałam piękny list motywacyjny i nawet nie miałam rozmowy kwalifikacyjnej. Zaczynam za 2 tygodnie . Kilka moich znajomych tam pracuję, zostały właśnie po praktykach, wiec mam taką cichutką nadzieję (mam już pewne doświadczenie w tej działce)... Niestety znów włącza się moje czarnowidztwo. Boję się, że dam z siebie wszystko, a i tak będą lepsi. I co ja potem zrobię? Znowu pójdę na bezpłatną praktykę? Nie chce być wieczną praktykantką/stażystką . Moja koleżanka przeszła 3-etapową rekrutację na praktyki (2-mies, oczywiście bezpłatne), właśnie zaczęła, wymagają by cały dzień siedziała w biurze i już szukają kolejnych kandydatów na następne miesiące. Odnośnie dyskusji na temat filozofii itp. Ponoć wielu absolwentów filozofii ceni się za umiejętność logicznego myślenia (mają zajęcia z rozbudowanej logiki). Poza tym biorąc pod uwagę dzisiejsze realia mało który kierunek zapewnia pracę. I nie wierzę, jak w obliczu tak fatalnej sytuacji ostali się ci, którzy myślą, że jak mają mgr przed nazwiskiem to praca sama do nich przyjdzie .
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
coś jutro wykombinuje...
|
|
|
|
#322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sami sobie gotujecie ludzie taki los!sama sie na to zgadzasz, wiec po co narzekasz? jakby nie bylo chetnych to proponowali by prace, a tak...przyjdzie darmowy praktykant, a potem nastepny i nastepny. a to wszystko pod przykrywka zdobycia doswiadczenia.. |
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym czy spodnie to zawsze muszą być kanty? Ja w swojej szafie nie mam spodni w kant, nie pasują mi, nie podobają mi się. Ogólnie źle się czuję w takich spodniach. Mam czarne klasyczne materiałowe rurki, szare, jasno - różowe i czerwone. Ale nie jeansy. W szarych i czerwonych z odpowiednio dobraną koszulą i marynarką chodziłam na rozmowy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 |
|
Zakręcony Chochlik
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37086116]nie otwiera mi się
|
#325 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37086116]nie wiem czy "życie pracą" jest dobre... chyba nie
![]() [/QUOTE] Ja zrezygnowałam z prób dostania się do tzw Big4 po tym jak moja siostra, chcąc zajść w ciążę, musiała oznajmić o tym szefowi na rok przed planowanym poczęciem
|
|
|
|
#326 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najcześciej w spódnicach chodzę na rozmowy, ale nie widzę nic nie stosownego w założeniu ładnych spodni (rurek, materiałowych raczej obcisłych zaprasowanych w kant - lub z przeszytym kantem) tylko oczywiście z resztą elegancką.
|
|
#328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chodzę w spódnicach.
Spodni w kant bym nie założyła. Jak już to materiałowe obcisłe. Może sobie kupie jak gdzieś spotkam. Póki co chodzę zawsze w tym samym i wydaje mi się, że w porównaniu do innych kandydatek wyglądam całkiem nieźle. Pamiętam jak poszłam raz na rozmowę do klepu w czarnych spodniach jeansach i koszuli błękitnej. byłam jedyną osobą tak ubraną i czułam się okropnie. Reszta przyszła w swetrach i zwykłych ciuchach. Jakoś nie przeszłam dalej. |
|
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo o tym jak duża część jego świty to ludzie po ciulowych humanistycznych kierunkach? Oczywiście szkolnictwo wyższe rządzi się swoimi prawami, nikt nie ma nad nim kontroli a tym bardziej premier, więc pozostaje winę zwalić na młodych ludzi i nadal dotować kierunki, które wydają się być nieprzyszłościowe. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

Dziewczyna naprawdę wygadana i obrotna. Także dużo zależy od charakteru.
prawie 5 lat doświadczenia mam

druga sprawa, ze pomimo zaoszczędzenia na listach mój PUP i tak nigdy kasy na nic nie ma