|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Cytat:
No ja to chyba bym wolala nadopiekuncza mame ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Hani.Ciekawe co Eryk pierwsze powie.U Wiki byla mama.
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny drugio dzień turbo jam 20minute workout za mną pot z tyłka kapał ale czuję się świetnie mimo że po wczorajszym mam mega zakwasy ... na plecach
ramionach i boczkach ale nie poddaję się cza byc twardym nie mętkim tym bardziej że zrobiłam sobie fotki od przodu , tyłu i z boku i wiecie co TRAGEDIA!!! jak mój mąż potrafi na mnie nagą w łóżku patrzec i miec ochotę na sex??? ja bym nie miała na siebie chętki napewno mam mobilizację i musze wytrwac bo zapuściłam się totalnie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Przeżyłam
![]() Ewelinka też dała radę. Generalnie... przez cały czas mojego urlopu NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO. Tylko moje stanowisko pracy i zakres obowiązków. Będę przedstawicielem drukarni W czasie pracy miałam pilne wezwanie do karmienia, bo Ewelinka zacisnęła usta i nie dała sobie wsadzić łyżeczki z mlekiem ani tym bardziej butelki. Jak wróciłam po pracy, to ucieszyła się, że widzi mamę, jakby potrafiła biegać, to by przybiegła. Ponoć była grzeczna. Gorączka minęła, zaczęła się wysypka, czyli to nie na zęby (albo też na zęby) a "trzydniówka", taka niemowlęca choroba wirusowa. A wczoraj była marudna bo bolało ją gardełko, ponoć typowe to jest dla tej choroby. Ważne, że dziś ma już dobry humor. Jak wiozłam małą do mamy to nieco spociły mi się oczy ale byłam dzielna
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podejrzewałam gardełko, zawsze jak Małe nie chca jesc to tak mysle o gardle |
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Julcia tez niedawno miala faze odrzucanai jedzenia - ale tylko z lyzeczki, bo mleczko bylo cacy.... naszczescie od wczoraj znowu ladnie je.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Was dziewczyny że dałyście dzisiaj radę. Dlaczego śmiejesz się z Twojego nowego stanowiska pracy?
|
|
|
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zęby do druga sprawa. Godzinę temu zjadła ode mnie trochę kapuśniaka z kwaśnej kapusty (ależ jej smakowało!), popiłam mleczkiem mamusiowym, utuliła się i śpi od prawie pół godziny, aniołek mój malusi. Tylko tak smutno trochę, że tego czasu mamy teraz tak mało... ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę Ci powodzenia |
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że jest Ci trochę smutno, że tego czasu z dzieckiem mniej, ale przynajmniej Ewelinka spędza go z babcią, więc jest ktoś kto będzie chciał zadbać o Małą tak samo dobrze, jak Ty ![]() Wydaje mi się osobiście że powrót do pracy po pół roku to zbyt szybko, bo dzieciaczki są jeszcze malutkie i potrzebują mamusi, ale co zrobić, jak mus to mus, pieniądze z nieba nie spadną, a za coś zyć trzeba... Tym bardziej nie rozumię tych wszystkich aktorek, które w miesiac czy dwa po porodzie wracajądo pracy na pełnych obrotach! A nasza biblioteczka wzbogaciła się dziś o dwie nowe pozycje, polecane tu na forum przez gkatarzynkę...No nie mogłam się oprzeć, zaraz będziemy czytać ![]() Emigra, u nas także przejściowo z jedzonkiem kłopoty. Moze nie aż takie, że nic nie zje, ale Matylda ewidentnie zjada mniej. Przy tym ma swoje mniej i bardziej ulubione smaki, np wołowinki z warzywkami za nic nie tknie, pewnie ma to po nas, bo i my nie lubimy Monia, Hani abardzo zdolna, super, że już tyle słów zna!
|
|
|
|
|
#2710 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca super ze wszystko sie udało
|
|
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolca super ze dalyscie rade!
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda zasnęła o 17.20, przebudziła się koło 18. Chciałam ją przewinąc, zdjęłam pieluszkę, wytarłam pupę a ona zasnęła
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, dzielne z was dziewczyny
Ewelajna, Julcia miala tak przez weekend - moze cos ja bolalo, a moze przeszkadzala obecnosc mojej mamy i brata obiadkow, deserkow i kaszki nie tknela, zaciskala dziasla i koniec, ale mlekko pila cale z butli ... Mamusie zabkowe - jak dlugo od momentu ujrzenia zabka pod dziaslem (mamy juz kreseczki, z jednej strony grubsza, z drugiej ciensza, nie slychac jeszcze pod lyzeczka, ale widac je bardzo wyraznie) do wyjscia minelo u Was? Tzn u Waszych maluszkow Julci pokazaly sie te perelki w czwartek/piatek. Moja ksiezniczka juz nyna, dzisiaj ekspresem, bo po 13 minutach juz spala, tylko wiercila sie jeszcze przez sen, wiec siedzialam z pol h z nia. Zaraz mykam pod prysznic, mam nadzieje ze sie nie obudzi bo maz co prawca w domu ale pracuje i nie chce mu przeszkadzac.
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Nareszcie Was nadrobiłam... nie było mnie od piątku, bo byliśmy u rodzinki na podkarpaciu. Hania spisała się na medal - w obie strony w samochodzie pięknie spała. Fakt, że wyjeżdżaliśmy w porach Jej drzemki, ale nigdy w domu nie śpi 2,5godziny... Miała też pierwsze baaardzo bliskie spotkanie z psem, i oczywiście chciała zjeść jego uszy Dziś rano Marcin wyjechał służbowo i jesteśmy w domku same, ale chyba całkiem nieźle sobie radzimy. Pospałyśmy do 8, potem drzemka od 11.20 do 13 potem zupka i spacerek, potem drzemka od 15.15 do 17.10 i dzikowanie na macie z butelką po wodzie mineralnej i od 19.00 Hania śpi. Rozwija mi się Hanka motorycznie, bo brzuch już nie jest cały czas na podłodze tylko się unosi coraz częściej na nóżkach i rączkach, zrobiła się też z Niej mała gaduła aczkolwiek trudno to nazwać takim typowym gaworzeniem... nasza mata jest za mała i Hance najlepiej wędruje się po dywanie. Dziś jak wyszłam na moment do toalety, to po powrocie zastałam Ją kołyszącą leżaczek, który stoi dobre dwa metry od maty -a zostawiłam Ją leżącą na pleckach na macie... aaa.... i odkrycie ostatnich dni: otóż kiszony ogórek świetnie się sprawdza w roli gryzaka... i okazuje się być mniej kwaśny od jabłka, przy którym Hania zawsze się krzywi na początku - przy ogórku wcale... Gosia, czytam,że Viki się buntuje... może to nie tylko dojrzewanie, ale może ona dopiero teraz odreagowuje pojawienie się Eryka Ewelajna, cieszę się, że książeczki się podobają - u nas też zrobiły furorę Karolca dla Ciebie i Ewelinki za pierwszy dzień w pracy. Myślę, że z każdym dniem będzie lepiej. Ja to zobaczyłam jak zostawiałam Hanię na początku z Mężem w domu jak szłam na uczelnię...Monia, dla Hani za "tatę".. to teraz będą następne słówka - ciekawe czym Cię teraz zaskoczyDziewczyny, podziwiam Was za wytrwałość w ćwiczeniach... ja to chyba prędzej przeszłabym na dietę niż zaczęłabym ćwiczyć... ale generalnie nie jest źle... mam 54kg - czyli dokładnie tyle ile przed ciążą bez żadnych wyrzeczeń - to chyba teraz zrezygnuję z chipsów i może dalej waga będzie spadać - w końcu mam małego Wampirka Wysysacza w domku i tylko dzięki Niej waga tak szybko poleciała |
|
|
|
#2716 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane
znalazłam pracę w ŻABCE :/ cholera, nie jest zle ale nie jest tez dobrze. Tęsknie za synem strasznie, ale daje radę. Szukamczegos innego bo to nie moj szczyt marzen. ale te nasze dzieciaczki szybko rosnaaaaaaaaaaa! moj juz siedzi i zapiera sie nozkami do stania, nie chce leżeć chce sie bawic
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętaj że żadna praca nie hańbi |
|
|
|
|
#2718 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Eryk tak jak i Hania zaczyna sie rozwijac motorycznie.Podejmuje pierwsze proby pelzania.Podciaga kolana pod siebie i probuje sie przesuwac,tyle,ze glowe wciska wtedy w podloze i marnie przez to mu idzie.Ja chce cwiczyc by miec ladniejsze cialo,a diety nie potrzebuje,bo generalnie mam niedowage. Cytat:
Gratulacje pracy i jednoczesnie zycze,zebys znalazla cos lepszego. W tego typu sklepach jest wyzysk na maksa,wiem bo pracowalam.Ja bylam zadowolona z pracy w sklepie z artykulami dla dzieci (poza placa ) Temat mi bliski,dzieciaczki uwielbiam.A ty jaka chcialabys miec prace? Ja robilam w zyciu juz naprawde duzo.I np wiem,ze do pracy biurowej sie nie nadaje.Przynajmniej nie do tego co robilam,wole prace fizyczna,chociaz pewnie dziwnie to brzmi.
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra ja czekalam okolo miesiaca albo dwoch.
|
#2720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
raz powiedziała "tata" jak stała rano w łóżeczku, włożyłam ja tam rano jak nie chciała spać a my tak, więc się z pół godz sama bawiła, mąż sie cieszył że powiedziała "tata" a jak sie okazało miała kupke w pieluszce i raczej chciała zawołać "tata przewiń mnie" dzieci przeważnie pierwsze mówią "tata" mamy za płotem dziewczynkę dokładnie rok starszą od Madzi i raz słyszałam jak mówi do mamy "tata tata tata" a mama na to " nie jestem tata tylko mama"
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać dobranoc laseczki
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
i na Matyldy ząbki przyjdzie czas
Sandrze wyszły pierwsze zęby jak miała 11 miesięcy... za to 6 w ciągu tygodnia ![]() Karolca, zdrówka dla Ewelinki i życzę płynnego powrotu do pracy Hej Mamusie ja znów jak po ogień ![]() mamy już 2 ząbki , ja odstawiłam od piersi i na mm nie ma najmniejszych problemów ... aaa i uwielgia "konkrety"... czasem zjada więcej niż Sandra ![]() w sumie zdecydowałam się na zakończenie przygody z karmieniem piersią, ze względu na własne zdrowie... mam spora anemię i pogłębiła mi się bardzo niedoczynność tarczycy (pomimo brania leków)
|
#2723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- i widzę, że niektóre maluszki już stabilne, niektóre nawet stają ![]() moja maluda to leniwiec... podobnie jak jej siostra była
|
|
#2725 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj mieliśmy kaszę jaglaną z gulaszem... młoda nam tak w zęby zaglądała, że nałożyłam troche kaszy do miseczki, nieco rozgniotłam z sosem, a ona aż się trzęsła do tego jedzenia
|
|
#2727 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Emigra, u nas też są takie białe kreseczki, ale już od jakiegoś czasu je obserwuję i nic, a sprawdzam dziąsełka codziennie...
Gucia, na pewno masz rację, w końcu przyjdzie pora na ząbki, żadnej presji nie czuję, jak wyjdą to będą, tyle że nie wiadomo kiedy hihi A chodzi o to, że jak tylko w nocy Matylda nam płacze, nie chce spać czy marudzi to składa się to na karb : o, pewnie ząbki idą! I każdy tak mówi, jak tylko zamarudzi nam, że to z pewnością zęby Kurcze, Gucia, tyle zębów na raz?! Jak Twoje dziecko to zniosło? Cytat:
Gkatarzynka, pokazywałaś kiedyś taką kostkę dla dzieci do zabawy-z drewna, z wygietymi kabelkami na których są klocki do przesuwania, liczydło...jak takie coś się fachowo nazywa? Wiem, że może jeszcze za wcześnie ale chciałabym taką zabawkę kupić dla Matyldy.A moja mała kluseczka już śpi....Ostanio upodobała sobie do spania pozycję na brzuszku i tak śpi co nockę...Mąż się cieszy, bo on lubi tak spać i spał już ponoć na brzuchu jako 2-mieś dziecko. Musimy też przenieść się do spacerówki, bo dziś Matylda mi próbowała stawać w gondolce a na zakupach obróciła się na brzuch i tylko głowę wystawiła za burtę, by wszystko podziwiać. Ależ zebrała dziś komplementów od przypadkowych zakupowiczów W ogóle to przekręca się na brzuch nawet w foteliku samochodowym a z leżaczka-bujaczka próbuje uciekać, nawet jak ją zapinam.A propos ćwiczeń, wrzucę płytę nr 2 na maila, mam nadzieję, że komuś się przyda! ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- No kurczę, przykro mi ale jednak nie wyślę na razie...Plik jest za duży i nie przejdzie
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Gang Iren
|
Ale spac mi sie chce.Czas opuscic stanowisko komputerowe
![]() Dobranoc!
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zmykam, synek ma głowę w nogach
)Dla miłośników koni polecam http://www.filmweb.pl/film/Niezwycię...at-2010-526405 świetny film ! Mam nadzieję, że będę miała fajne sny ) I znów mnie ciagnie do siodła...
|
|
|
|
#2730 | |||
|
Zakorzenienie
|
dlugo ...Cytat:
wspolczuje anemii i problemow z tarczyca... Cytat:
Moja tez leniwa. ![]() Cytat:
jej bratowa tez cmokala winsko w ciazy - dla mnie to zaden autorytet
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

a mam co palic
zobaczymy co to bedzie
dla Hani.
mam mobilizację i musze wytrwac bo zapuściłam się totalnie 
drukarni
ale byłam dzielna 

na których są klocki do przesuwania, liczydło...jak takie coś się fachowo nazywa? Wiem, że może jeszcze za wcześnie ale chciałabym taką zabawkę kupić dla Matyldy.