|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Próbowałam z ta 1 drzemka,ale póki co nie wychodzi,bo mała maks 3h rano wytrzymuje
.ale bede próbować.wlasnie przed chwila sie obudziła,spała 3,5hKasia bardzo ładne butki .ja kupiłam sobie jakieś skórzane na szpileczce za 60 zeta
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kawą
Lili śpi, Pati bawi się. Lili śpi różnie. Najczęściej 2 x dziennie. Ok. 12 i 16. Jak np.Pati jest wyjątkowo cicho lub jest u babci, to potrafi przespać i 3 godziny! Niestety Pati bawi się dość głośno, śpiewa, biega i mimo, że mini ma drzwi zamknięte to i tak się obudzi nieraz już po poł godzinie i nie chce już sie położyć![]() Dom w miarę ogarnięty -zabawek nie zbierałam, bo to nie ma sensu, bo ona za godzinę wstanie i znowu wszystko wysypie Jedno pranie wisi, drugie się pierze i jedno zdjęte - czeka na moją mamę Obiad mam z wczoraj więc spoko. Liliance zeszło już to odparzenie, ale ja nie wiem czy to odparzenie było, bo później takie krostki się zrobiły pediatra mówi, że to jakieś uczulenie, być może na Dadę, bo wcześniej była na Hugisach i było ok. Zmieniłam na Hugisy i srom od razu zaczął się poprawiać! A teraz jeszcze zrobiła się jej taka wysuszona skóra na nogach nie wiem od czego? piorę ciągle w tym samym. Obstawiam suche powietrze i chłodniejsze w domu W zimie rok temu miała dokładnie to samo i na wiosnę jej zeszło![]() Janeczka, jeżu kolczasty, współczuję. Oby trzydniówka tylko a nie jakiś tfu tfu rotawirus. Domi, ja bym próbowała, może załapie smoczek? Pytałaś o konkursy i dziś wygrałam wielki piękny krem Loreal i 10 próbek oraz próbki z Lirene dla niemowląt. Kasia , butki cudne! Identyczne mierzyłam w Deichmanie, ale doszła do wniosku, że nie będę za dziećmi na obcasach biegać Na cały etat wracasz?Dominej, super, że wszystko się udało, czekam na zdjęcia Bo ja to kocha oglądać zdjęcia, nieważne kogo, nawet obcych jak nie znam![]() Olusia, to kruszynka Twoja przy mojej Ela, podziiwam Cię za te ciasta. Ja wogole nie lubie piec. Uwielbiam gootwać wszelkie, zupy, jakieś mięsa w marynatach, makarony, no wszystko byle nie piec Basiula, my wychodzimy różnie. Niestety z 3 piętra zbierać się z dwójką i wózkiem to jest naprawdę ciężko. Ale tak do 1-1,5 jesteśmy na polu. Dobijam przebywaniem na tarasie, bo mam spory i tam się wietrzymy często a nawet jemy obiady ![]() Baha, jaki ten pędzel? Ja mam kilka ale beznadziejne strasznie, ale może dlatego, że z Avonu czy Oriflame? |
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
heja
Pospałyśmy do 8 . W nocy jedna pobudka ![]() janeczka zdrówka dla małego Mój tata wczoraj nas zadziwił (nie robi prezentów) kupił Paulince wielkiego psa na biegunach Mała jak go zobaczyła to krzyczała z radości heh chcę się cały czas bujać
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
dominej wlasnie mialam pisac,ze super ze impreza sie udala
![]() janeczko duzo,duzo zdrowka ![]() seonka wow fajnie nagrody,gdzie wy te konkursy wypatrujecie,na fb?ja nie mam tam konta,ale sis mi czasem mowi ze jakies tam konkursy sa
|
#4445 | |||
|
Zadomowienie
|
no włąsnie nie widziałąm;/ załuje ze nie kupiłam jak w lidlu były, bo to takie niby potrzebne ale zawsze na to akurat kasy brak;/ tzreba polować może jeszcze cos bedzie
![]() Cytat:
i to mnie przekonało bo naprawde nie czuć obcasa praktycznieCytat:
wesoły domek![]() tak wracam na cały etat, ale bede miałą godzine krócej na karmienie (juz nie karmie ale ciiii...) do 14.30 bede pracowałą Janeczka ja też zdrówka życze!!! ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- właśnie wróciliśmy ze spaceku i zakupów, 1,5 godz bylismy dzis ale na placu zabaw posiedzieliśmy bo mimo że pochmurno to naprawde ciepło, mały miał radoche na zjeżdżalni
|
|||
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Seonka gratki
zobacz, co ja wygrałam- klub ja nie pamiętam czy się tu witałam, bo dziś ciągle na kompa zaglądam dzieci jakieś takie spokojne, ładna pogoda, taki luz psychiczny
|
|
|
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
Muff ale Twój Chłopak śmiga!!!!
powiedz kiedy zaczął sam chodzić? bo jakos przeoczyłam....
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zadomowienie
|
witam
i czytam ![]() no ba ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
to juz nas trzy będzie, pokszyfka tez się zastanawia ![]() super - może Mala zacznie w końcu więcej przybierać i mama nie bedzie się zamartwiać ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- janeczko jak Mały? lepiej już? zdrówka życzę
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich
Jeszcze nie doczytałam przepraszam ![]() Umieram po wczorajszym roczku wszyscy pili oprócz mnie i im nic nie jest a mnie żołądek boli miałam stan podgorączkowy od rana i nie miałam siły miałam ochotę chodzić na czworaka nie wiem czy czymś się zatrułam ale nikomu nic nie jest tylko mi a wszyscy to samo jedli![]() Mała chwyciła pierwsze pieniądze później książeczkę i różaniec (chyba tylko dla uciechy babci Wszystko było super LIlka dostała nocnik grający od chrzestnego, samochodzik ala pchacz do jeżdżenia od nas i od koleżanki stolik edukacyjny, piżamkę i czekoladki
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miko własnie tnie 3 drzemke tz naprawia auto a ja sie obrzeram byliśmy dzisiaj u sasiadki z małym nawet nie wiedziałam, ze moje dziecko jest takie zazdrosne jak bedzie jakies dziecko to spoko podzieli sie wszytskim ale absolutnie nie mamą ( nie wolno mi brac na ręce innych dzieci) hehe zaraz stał przy mnie i ciągnoł za zogawke.........jutro sąsiadeczka ma wpaść do mnie ciesze sie wreszcie mam tu jakąś koleżanke poza kuzynkami tżta hehe
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie drogi. Zwykły Douglasa do podkładu za 29,90
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Dajecie już maluszkom kakao?
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
ja jeszcze nie dawałam - wg schematu można podawać w 12 mż; i podobno ma działanie zapierające
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja nie wiem o co wogóle chodzi z tymi wróżbami?
Wróżby to dla mnie zawsze takie głupoty, nigdy Andrzejek nie znosiłam A Lili urodziła się w AndrzejkiNetka nie pdoaje jeszcze kakao |
|
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
nettka ja mojej tez jeszcze nie podawalam
seonka ja tez nie wiedzialam o co chodzi z tymi wrozbami,ba nawet nie wiedziaalm ze cos takie sie robi,w ramach zabwy rzecz jasna ![]() ale mam humor do
|
#4456 |
|
Wtajemniczenie
|
Uuuu hormony szaleją? czy w tym miesiącu łaskawe są dla Ciebie hehe
W szkole masakra. Ale dałam radę, kto miał dać , jak nie ja Jak to w jakimś artykule nazwali, że dziecko w tym okresie staję się małym podróżnikiem ciekawym świata.. ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Janeczka zdrówka! ![]() Ania super prezenty Lilci Lecę się myć i spać. Coś przemęczona jestem.. Spokojnych nocek ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- a kysz! Pozytywne fluidy przesyłam ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- |
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak będę robić to pewnie zrobię to w proszku ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
no właśnie tż mi powiedział, że ostatnio jakaś taka nie miła jestem dla niego - biedny Oj bidulko, jak nie dasz rady (choć wiem, że to nie prawda) napisać pracy, wrzuć temat i każda po trochę coś skrobnie i będzie A mój mały słodki ciężar, też pochłania mi czas co do minuty, najlepiej u mamy na rękach, nauczył się juz okrzyku wymuszającgo, śmieszcznie się wtedy krzywi i wrzeszczy jakby jadł cytrynę Lecę pogadać troszkę ztż, bo całkiem się obrazi
|
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
baha doszlo doszlo,dzieki
uciekam spac,dobranoc princ za pozytywne fluidy dziekuje,przydadza sie
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
Ja dałam małej
ale wsypalam tylko lyzeczke żeby nie było za słodkie..bo samo mm nie chcę pić:/ a kakao wypila 60ml zobaczymy jak będzie spać
|
#4460 | |
|
Rozeznanie
|
Nie pamiętam nawet czy się witałam z Wami dziś czy nie, zakręcona jestem bo ostatnie graficzne poprawki pracy robiłam. Wstyd się przyznać ile czasu mi to zajęło, word to dla mnie teraz bardzo skomplikowany program
. Jutro jadę na uczelnie dopiąć ostatnie formalności. A no i jutro kończę 24 lata ![]() zmykam spać, dobranoc ![]() Cytat:
. Chociaż jak patrzę na dwa miesiące młodszą bratanicę która siedzi na dupce i bawi się elegancko sama to zazdraszczam momentami ![]() odganiam zły humor princ- współczuję pisania pracy przy dziecku, no chyba że masz tż który wcześnie kończy prace. Ja to przerabiałam teraz . Jesli pójdę na mgr to wybiore uczelnie na której nie ma tych durnych prac (które większośc kupuje ) tylko egzamin.
|
|
#4461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WITAM Z RANA ![]() Pij kawkę, mała jeszcze śpi, tż do pracy pojechał - cisza, spokój - fajnie ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
My tak w niedziele poszaleliśmy, że wczoraj po kąpieli mówię do niego: mam nadzieję, że po wczoraj nie masz ochoty na igraszki, bo ja jestem zaspokojona, że ho ho On, że też się wybzykał na maksa |
||
|
|
|
#4462 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Pochmurno u nas - właściwie to jeszcze całkiem ciemno - a ja już w pracy Mała obudziła sie o 4.oo, nie spała do 5.15, a ja o 5.30 wstaję do pracy - super po prostu.... W ogóle to wczoraj sie wkurzyłam -obejrzałam zdjęcia z roczku i sa okropne!!! Brzydkie, niewyraźne - nie wiem jak TŻ je robił. Film z dmuchaniem świeczki i śpiewaniem sto lat w ogóle nie wyszedł Jak sama nie dopilnuje wszystkiego to do Dobrusia na roczek dostała: huśtawkę, rowerek, paputki, lalkę, taki jakby telewizorek grający(myślę, że za duża już jest na taką zabawkę), bluzę, bluzeczkę, puzle, no i kasę. Poza tym dostała bukiet róż od moich rodziców i śłiczny koszyczek z różyczkami - na zdjęciu (od znjaomej mojej mamy, która piekła tez tort i ciasto).
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-10-16 o 07:32 |
|
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja znajoma miała to zachwycona była, ale zaszła w ciążę i wyjeła. A teraz kasy nie ma na nowe cycki i chodzi z wypchanymi Aaaa ja to bym chciała sterczące, jędrne D Jak szaleć to szaleć hahahaha---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Wow! Gratki
|
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cześć z rana ja też kawke pije, mały skacze koło mnie a ja sie zastanawiam czemu to dziecko ni emoże jakoś normalnie spać;/on nawet w nocyu juz nie je nic! dostaje tylko wode a dalej jeczy i jeczy...budzi sie jakiś taki niby wyspany i chce buszować. chyba musze poczekać do 18 zeby całe noce przesypiał my dziś na 10 jedziemy do lekarza wypisać sie juz z poradni rehab. a po drodze wstapie po jakiś zapas rajstop bo mam teraz 4 spódniczki nowe nie pochwaliłam sie jeszcze, jedną kupiłam w sklepie , a 3 upolowała moja szwagierka w lumpku każda po 1zł tylko że ciutke za duże i długie wiec wczoraj poprzerabiam i 2 zrobiłam jeszcze jedną musze dokonczyć ciesze sie bo spódniczek u mnie brak bo ja generalnie tylko w spodniach chodziłam, ale ostatnio przechodze na tą bardziej kobiecą stronę mojej osobowości
|
|
|
|
|
#4465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Tyrała na uczelni... Dzięki za pamięć |
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Dominej u nas tez jeszcze prawie ciemno;/ nie lubie tej pory roku za to;/ mogłambym spać całymi dniami. A co do zdjęć to szkoda;/ ale napewno cos wybierzesz jeszcze!
a prezenty no non ooo niezłe![]() Princ przypomnij mi prosze jaki kupiłaś fotelik dla małej teraz? bo my sie przymierzamy juz |
|
|
|
#4467 | |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe no ładnie, ładnie.. Od razu człowieka posądzają o rozpustę,a tu człowiek intelektualnie się rozwija
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- super! ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
Jesteśmy zadowoleni, mała też
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
Hej my też już nie śpimy
Dominej super prezenty a zdjęcia można przerobić
|
#4469 | |
|
Raczkowanie
|
My też w końcu wymieniliśmy ten co mieliśy na Maxi Cosi Priori - i małej wygodnie się jeździ - wygodniej niż w tym co mieliśmy.....
Ale tu dzisiaj cisza - wszystkie mamusie i maluszki śpią- jeśli u wszystkich taka senna pogoda jak tutaj.... ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
dzieki
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- o prosze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

.ale bede próbować.wlasnie przed chwila sie obudziła,spała 3,5h
.ja kupiłam sobie jakieś skórzane na szpileczce za 60 zeta

Jedno pranie wisi, drugie się pierze i jedno zdjęte - czeka na moją mamę
W zimie rok temu miała dokładnie to samo i na wiosnę jej zeszło
Na cały etat wracasz?

.
nie wiem czy czymś się zatrułam ale nikomu nic nie jest tylko mi a wszyscy to samo jedli

ale wsypalam tylko lyzeczke żeby nie było za słodkie..bo samo mm nie chcę pić:/ a kakao wypila 60ml