Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 21:49   #781
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
dlatego ja zamówiłam przewijak o 10 cm dłuższy żeby na dłużej starczył a Jaś dłuuuugi ale chyba szczuplutki,nie?
czy ja wiem, wałeczki ma wazy ponad 6 kg, ile dokładnie dowiem się w czwartek,ale gdyby byl krótszy to byłby przy tej wadze bardziej pulchny
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:53   #782
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mój małz ma samsunga galacy s III i jesk dla mnie fajny telefonik, ale iphone ejst zgrabnieszy i jakos bardziej mnie przekonuje, choc ja szybko się nudze telefonami
A dla mnie telefon im prostszy tym lepszy, nie lubię sobie głowy zawracać uczeniem się obsługi, a i tak większości funkcji nie używam. Za to małż bez przerwy na swoim jakieś tuningi robi, a jak kupujemy jakiś sprzęt agd do domu to też szuka takiego, żeby miał jak najwięcej bajerów. Tylko, że ja to potem muszę obsługiwać

Cytat:
Wanilko mam nadzieję, że będzie jak psizesz z ta manduca
Blue dzięki
Wiecie co dzis mi się Jaś wyciągnął na przewijaku i był równo długi jak przewijak, a przewijak ma 70cm
Noo, wysoki chłop

A nasze dziecię poszło spać o 20:00, przed chwilą go kąpaliśmy i nawet się nie obudził no w szoku jestem

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
czy ja wiem, wałeczki ma wazy ponad 6 kg, ile dokładnie dowiem się w czwartek,ale gdyby byl krótszy to byłby przy tej wadze bardziej pulchny

U nas na wizycie nie mierzą, tylko ważą dlatego nie mam pojęcia ile Bartek mierzy,wnioskuję to tylko na podstawie rozmiaru ciuszków jakie nosi

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:53   #783
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
A tak na marginesie - dziewczyny, ile macie kocyków?

I też się cieszę - kupowanie przez net to przyjemność zakupu razy 2!
ad1. 2 cienkie, 2 grube i jeszcze 1 gruby w drodze

ad2. Dokładnie
Uwielbiam ten dreszczyk jak przychodzi paczuszka lub wypchana koperta Teraz czekam na pościel i kocyk, zestaw zabawek, grzechotkę, kurtkę, zestaw czapka +szalik, rękawiczki, szalik i chyba coś jeszcze, ale zapomniałam co

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Przyszłam się tylko pochwalić, że Marysia przespała dziś całą noc w łóżeczku Zasnęła ok. 22.30 a na karmienie obudziła się dopiero o 8
pięknie!

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
alee mam zaleglosci!! w sobote wieczorem mielismy chrzest bylo super, normalnie byla aniolkiem cala msze i przyjecie w ogole msza wieczorna sobotnia byla bardzo uroczysta, bo bylo nabozenstwo fatimskie i byl chor i msza z kazaniem. udalo sie super! sara cala msze spala i patrzala na swiatelka na zmiane i dobrze bo cala msze stalismy przy oltarzu
chrzciny robilsmy w wynajetym domku... normalnie armagedon byl przed z gotowaniem i wozeniem jadla na miejsce, a pozniej bylo fajnie
chrzestny pierwszy raz widzial mala bo mieszka na drugim koncu polski i bylam milo zaskoczona tak sie dobrze z nia dogadywal. wrecz zabieral ja ode mnie, spala mu na rekach, duzo sie chichrala ze az tatus byl zazdrosny o chrzestnego ciesze sie ze juz po... mala dostala glownie kase, ale tez maskotki, ubranka duzo wieksze na pozniej, zestaw zabawek do piaskownicy ,pismo sw dla dzieci, lancusek z medalikiem i jeszcze inhalator bo przycisnieci do muru wymysllismy taki prezenyt- jest w ksztalcie usmiechnietej glowy krowki
Super, że chrzciny były udane

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Właśnie - kupujecie śpiworki do fotelików?

A drugie pytanie, czy jeśli dziecko będzie w kombinezonie, to ma sens kupowanie śpiworka do wózka, czy tu też wystarczy kocyk?
ad1. Nie zamierzam kupować.
ad2. Wydaje się, że śpiworek do wózka nie jest potrzebny. My akurat posiadamy, ale tylko dlatego, że był w gratisie do wózka.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:58   #784
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Książka pisana przez brytyjczyków, więc pod ich system prawny. Tu jest to opisane tak, że kiedyś była rekomendacja, żeby wprowadzać pokarmy stałe od 4 miesiąca życia (zmiana z rekomendacji że już od 3) i wtedy wprowadzono przepis, że producenci żywności nie mogą sugerować, że produkty można podawać już od 3 miesiąca, dopiero od 4 było pozwolenie. W 2003 roku zmieniono rekomendację z 4 na 6 miesięcy, ale już bez zmian w prawie. Tak więc wygląda na to, że zaczęło się to od Wielkiej Brytanii i tak zostało.
Chociaż mi teraz nawet pediatra mówiła, że od 4 miesiąca mogę zacząć rozszerzać dietę, ale nie muszę i zależy to tylko ode mnie. Ale ja tym rejonowym nie ufam, tym bardziej, że coś kojarzę, że niby najnowsze zalecenia mówią o rozszerzaniu po 4 jak dziecko jest na mm a jak na piersi to dopiero po 6. I zresztą to co już zdążyłam wyczytać na temat tego, kiedy dziecko jest naprawdę gotowe na rozszerzenie diety mnie przekonuje
Dziękuję za odpowiedź
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:03   #785
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
prawda. Mój wczoraj trzymał małego gdy poszłam się kąpać. Gdy wróciłam, oznajmił, że mały chyba kupe zrobił. Zapytałam go po co mi to mówi, a on się pyta "to co mam zrobić?" No cycki mi opadły... Mówię "no sprawdzić czy zrobił i jeśli tak, to zmienić pampersa", a on "aaaa no tak..."
OMG!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ona jak nie chce to wypluwa-na szczęście....wcześniej robiłam zwykle 120 po piersi, a teraz to nawet 90 jest zbyt wiele....mam nadzieję, że to chwilowy skok przyrostu...
postaram się bardziej przyjrzeć się dodawaniu MM do KP-tym bardziej, że wydaje mi się, że laktacja teraz jakaś obfitsza...ale czego to zasługa to ja nie wiem
wow! to dużo je

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mała śpi i rusza usteczkami jakby ssała
Leo też tak robi
Stary 2012-10-15, 22:07   #786
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
aaa myslalam ze to ma jakies ukryte przeslanie
Bez głębi
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:13   #787
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
jak czesto jedza Wasze dzieciaczki?
jadł 6 razy, a teraz nie je w nocy, więc wychodzi tylko 5 razy na dobę I już się tym martwię...

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
8-10 razy na dobę
W tym jedna dłuższa przerwa w nocy (ok.5h)
o boziu! Bardzo często

Cytat:
A poza tym to mi smutno, bo właśnie się dowiedziałam, że koleżanka wczoraj miała zabieg - poronienie wstrzymane nikt nie powinien przez ten koszmar przechodzić
przykro mi...
a propos... dziś jest dzień dziecka utraconego...
Stary 2012-10-15, 22:15   #788
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
jadł 6 razy, a teraz nie je w nocy, więc wychodzi tylko 5 razy na dobę I już się tym martwię...
Amelka tez zaczyna jesc rzadziej i tez juz zaczynalam panikowac ale skoro jest nas wiecej to chyba przestane :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:18   #789
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
załóż okulary, po lewej stronie jest duży czerwony napis "wysyłka gratis"
nie śmiej się ze ślepej
Po wysłaniu wiadomości dojrzałam ten napis, ale poszłam Fabiego kąpać i już nie edytowałam wiadomości

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:20   #790
karolka110
Wtajemniczenie

przyszłam tylko by się wyżalić...Lilutka popołudniu zaczęła być bardzo marudna i rozżalona po szczepionce, wciąż potrzebowała przytulenia...trochę spała...a wieczorem dostała gorączki 38,3-dałam jej czopek-okropnie przy tym płakała, ale po 3h gorączka minęła....była już weselsza, zjadła i zasnęła...będę moją Bidulkę w nocy pilnować...jej jak mi jej szkoda było mam nadzieję, że gorączka nie wróci w nocy
Stary 2012-10-15, 22:21   #791
Soleilka
Zakorzenienie

Aga idź z tym kuszeniem, zamówiłam sobie Tylko siedzisz i piszesz o fajnych rzeczach do kupienia!

Bloguję
Stary 2012-10-15, 22:21   #792
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
opiekunki zwiazywaly dzieci, kładly na szczebelkach bez materacykow, karmily na sile łapiac za noski! masakra!!!!!
straszne
Stary 2012-10-15, 22:25   #793
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór

Druga nocka przespana!
Byliśmy na kontroli u pediatry i jest poprawa Antybiotyk do środy, a potem koniec.
I jeszcze jedno: moje dziecię całkiem świadomie zaczyna chwytać przedmioty. Dziś leżał na macie, chwytał zawieszki, trącał, przysuwał sobie do oczu

sto lat dla Lusi!

Fajnie, że z Leosiem już lepiej i gratuluję postępów

Cytat:
przyszłam tylko by się wyżalić...Lilutka popołudniu zaczęła być bardzo marudna i rozżalona po szczepionce, wciąż potrzebowała przytulenia...trochę spała...a wieczorem dostała gorączki 38,3-dałam jej czopek-okropnie przy tym płakała, ale po 3h gorączka minęła....była już weselsza, zjadła i zasnęła...będę moją Bidulkę w nocy pilnować...jej jak mi jej szkoda było mam nadzieję, że gorączka nie wróci w nocy
biedactwo oby gorączka już odpuściła

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Aga idź z tym kuszeniem, zamówiłam sobie Tylko siedzisz i piszesz o fajnych rzeczach do kupienia!
oj tam oj tam, nie tylko a kusicielek tu jest więcej

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:33   #794
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam oj tam, nie tylko a kusicielek tu jest więcej
A kto nam pisał o Lamaze, no kto

Bloguję
Stary 2012-10-15, 22:36   #795
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
fajne zakupy
Leoś ciągle tak reaguje na nosidło niestety...

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
małej dzis znow glowka nie urosla ale byla punkcja bo potrzebowali plyn do badania jak yglada poziom białka,sciągneli z zbiorniczka tylko 3 ml...moze do operacji stanie sie cud i samo sie odetka i nie bedzie koniecznosci operacji??!! Mam taka wielka nadzieje
trzymam kciuki

Cytat:
ja myslałam żeby wczesniej, choc ostatnio myslałam ze padnę jak znjaoma mająca dzicko 4 miesięczne mówiła że jej mała pije mleko rano i wieczorem a tak je banany zduszone z biszkoptem
o matko...
Stary 2012-10-15, 22:39   #796
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A kto nam pisał o Lamaze, no kto
Depoison pisała zanim ja jeszcze poznałam tę markę
a tak poza tym, to co, złe to Lamaze czy jak?

Stary 2012-10-15, 22:40   #797
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
biedna malutka
Stary 2012-10-15, 22:44   #798
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Depoison pisała zanim ja jeszcze poznałam tę markę
a tak poza tym, to co, złe to Lamaze czy jak?
, czaje się na zebrę Ale TŻ mnie beszta bo Fabi ma już z 15 samych grzechotek

Bloguję
Stary 2012-10-15, 22:56   #799
depoison
Zadomowienie

Cytat:
doszła manduca, dopiero rozkminiam regulowanie, no i jak TŻ włozył małego to od razu się rozbeczał
zamówilam dizs ciut przyszłościowe akcesoria:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2693497659
http://allegro.pl/show_item.php?item=2691064922
http://allegro.pl/show_item.php?item=2690774825
Zosia też się za pierwszym razem rozwyła w nosidle, a teraz uwielbia
Fajne te akcesoria, nawet nie wiedziałam, że TT ma tacie cuda

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
aa w temacie szału zakupów to nabyłam dziś taką książeczkę
fajna, znamy, ale nie kupowaliśmy w końcu.
W temacie książeczek: Zosia w sobotę dostanie od babci (tak, tak, moja matka przyjeżdża...) taką, taką i taką . Pisałam już, że uwielbiam to wydawnictwo i najchętniej kupiłabym wszystko od nich?

Cytat:
koniecznie go pokaż póxniej
no ba!

Cytat:
a jak przyrosty?
No wlasnie Amelia tez zaczela rzadziej jadac i sie zastanawiam czy po prostu juz jej sie ta reguluje czy o co jej chodzi :P
yyy, nie wiem
Dokładnie - nie wiem. Ale Zosia przyrastała cały czas w okolicach 700-800g miesięcznie i chyba nic się w tej kwestii nie zmieniło. A jeśli zmieniło - to na plus, bo ostatnio mi jakoś nagle wyrosła z mnóstwa ubrań

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
aaa i zmieniłam avatar
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
i zmieniłam avka
oba prześliczne i przesłodkie!

No to jak jesteśmy w temacie zakupów, to i ja się pochwalę dzisiejszymi:
wygrałam śmieszną czapę (mały dinozaur będzie ) - ponoć jest zielona
http://www.ebay.de/itm/170921777886?...#ht_500wt_1288
i dresik w odpowiednim kolorze
http://www.ebay.de/itm/280991632078?...#ht_734wt_1271

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 23:09   #800
Linka25
Zakorzenienie

Heeej
Dziękujemy za wszystkie życzenia dla Martyni Mała postanowiła dziś spać Spała i spała, a na "duże spanie" zdecydowała się już o 19 Dziwne i baaaardzo podejrzane. Węszę podstęp

Phdwao mam nadzieję, ze manduca zostanie przez Jasia zaakceptowana... Martynka też na początku płakała.

Cytat:
Linka a próbowałaś może przeciągnąć te przerwy w karmieniu do 2 godzin? Wiem, że to może być trudne ale widzę u siebie, że to przeciąganie i płacze z tym związane (choć nie było ich bardzo dużo) dały skutek i łatwiej mi coś zaplanować gdy karmienia są co 3 godz a i mała jest spokojniejsza i budzi się sama w okolicach karmienia.
Ja teraz właściwie nie czekam na żądanie tylko sama ja karmię często, co 1,5 - 2 h. Wszystko po to by bardziej rozkręcić laktację, bo przez używanie kapturków miałam z nią problemy. Teraz już chyba się to normalizuje, ale póki co karmimy się często a mało. Sama nie wiem jak teraz postępować

Cytat:
A co do wagi to mi pediatrzy obaj powiedzieli, że średnio maluch powinien przybierać 500-700g miesięcznie choć wiadomo, że każdy maluch jest inny i może przybierać inaczej.
no właśnie, niby 500 g a nawet 450 g (wg WHO) to minimum na miesiąc a jednak większość polskich pediatrów powie że stanowczo za mało

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
małej dzis znow glowka nie urosla ale byla punkcja bo potrzebowali plyn do badania jak yglada poziom białka,sciągneli z zbiorniczka tylko 3 ml...moze do operacji stanie sie cud i samo sie odetka i nie bedzie koniecznosci operacji??!! Mam taka wielka nadzieje
to by było wspaniale

Cytat:
Napisane przez wanilllka82;3
7082738
przeczytałam właśnie ze dzięki oksytocynie łatwiej jest 10 razy podać pierś w nocy niż 3 razy butelkę, że mniej będzie się odczuwać zmęczenie, ja tam nie wiem ale może te które karmiły piersią a teraz butelka powiedzą czy to prawda?
ja nie wiem ale nie chcę sprawdzać jakoś mam przeczucie że nie po drodze będzie mi z tymi butelkami
Mamcia kiedyś napisała ze mam parcie na kp. I miała rację A motywuje mnie w duzej mierze niechęc do zabawy z butelkami.
Chociaż wiem że dla niektórych to zaden problem

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Miałam wspaniały dzień z moim dzieciątkiem. Najpierw wycieczka do prababci i kupa śmiechu, potem pół dnia na zakupach w galerii (efekty mierne) oraz zajęcia fitness dla mam z dziećmi. Dzieciątko było bardzo grzeczne, ani raz nie zapłakało, a teraz sobie smacznie śpi....
Jutro jedziemy do kolezanki, która ma miesięcznego synka, prezent zapakowany, pluszowy kombinezon, a potem wielkie pakowanie, gdyż wyjeżdzamy na tydzień w rodzinne strony, same!!!! Także 2h jazdy samochodem z marudą na pewno dadzą się we znaki
Zazdroszczę tego fitnessu... Ciekawe czy u mnie są takie zajęcia...

Cytat:
biedna Lilutka
Cytat:
Leoś ciągle tak reaguje na nosidło niestety...
to dziwne... a jakie masz?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 23:21   #801
Soleilka
Zakorzenienie

Depoison zrób zdjęcie biblioteczki Zośkowej, koniecznie!

Bloguję
Stary 2012-10-15, 23:30   #802
Linka25
Zakorzenienie

Depoison to kiedy mama będzie? Pierwszy raz zobaczy Zosię?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 00:22   #803
Maciejka__
Zakorzenienie

Hej!

Nadrabiać pewnie będę pojutrze, ale napiszcie mi proszę, co myślicie o takich bucikach.
http://allegro.pl/fajnebutki-zimowe-kozaki-trzewiki-dla-malucha-r-21-i2715752533.html
One mi się bardzo podobają, ale nie wiem, czy za tyle (35+10 przesyłka = 45 zł) nie znajdę czegoś lepszego w sklepie. Zaznaczam, że nie mam z kim zostawić Róży, więc musiałabym chodzić z nią szukając... no właśnie nie bardzo wiem czego, bo skórzanych za ponad stówę nie kupię.
.
Czy taka podeszwa nadaje się dla dziecka od szóstego do ósmego miesiąca?
I jaki rozmiar (a właściwie jaką długość wkładki) wybrać? Teraz ta mała stópka mierzy 9,5-9,8 cm, a buciki mają być dobre za 1,5- 4,5 miesiąca.
.
Czy ktoś wie, w jakim tempie rosną niemowlęce stópki? Oczywiście jszcze sobie poszukam tego u wujka google , ale skoro niektóre ubranka 3-6 stały się dobre po ukończeniu drugiego miesiąca, to ze stópkami może być podobnie.
.
Do wózka pewnie bardziej nadają się takie paputki http://allegro.pl/super-cieple-buciki-skora-owcza-nowe-i2714038846.html ale zamierzam korzystać również z nosidła, czyli muszę kupić buty.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 06:18   #804
modnisia86
Zadomowienie

Hey dziewczyny. Malo sie udzielam bo z czasem kiepsko. Ale powoli zaczynam jakos se radzic. Czytam watek na bierzaco. My w niedziele mamy chrzest. Mam nadzieje ze wszystko pojdzie sprawnie. Narazie jak mala z nami chodzi do kosciola to jest grzeczna ale zobaczymy jak bedzie w niedziele. I moja krolewna zaczela przesypjac juz cala noc. Budzimy ja o 6 na karmienie.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 07:19   #805
karolka110
Wtajemniczenie

dzięki Cioteczki
noc spokojna-gorączka nie wróciła , Mała budziła się na spanie o 3 i 5 i teraz jeszcze lula spokojniewstawałam w nocy i sprawdzałam jej temperaturę-było ok, teraz też nie ma, więc mam nadzieję, że to już koniec przygód??czy to znaczy, że będzie gorączkować po każdej ze szczepionek, czy nie ma na to reguły??
ja już się oporządzam, bo dziś idziemy z Lilką na spotkanie z dwiema cudownymi Cioteczkamizapowiada się miły dzień
Stary 2012-10-16, 07:55   #806
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
już była kłótnia, bo się o mnie czepia do tż... Chyba przeniosę się do mamy na ten czas
To niedobrze , bądź silna 3 dni moment zlecą
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:02   #807
mrowka88
Raczkowanie

Dzień dobry

Ale fajnie, wyspałam się! Pawełek zasnął o 22 i karmiliśmy się tylko o 3 a pobudka o 7.30 Pięknie! I aż go dzisiaj pochwaliłam, że tak ładnie pospaliśmy

Pumas, zazdroszczę tych zajęć fitness z dziećmi..ale pewnie bym była mega zestresowana czy P. nie będzie płakał. Chociaż tak teraz myślę, że w sumie to nie wiem skąd moje obawy. On tak mało płacze
Ale jutro wybieram się z koleżanką ze szkoły rodzenia na basen...i cieszę się strasznie bo ten basen chodził mi po głowie już daaaawno, dawno temu

Cytat:
dzięki Cioteczki
noc spokojna-gorączka nie wróciła , Mała budziła się na spanie o 3 i 5 i teraz jeszcze lula spokojniewstawałam w nocy i sprawdzałam jej temperaturę-było ok, teraz też nie ma, więc mam nadzieję, że to już koniec przygód??czy to znaczy, że będzie gorączkować po każdej ze szczepionek, czy nie ma na to reguły??
ja już się oporządzam, bo dziś idziemy z Lilką na spotkanie z dwiema cudownymi Cioteczkamizapowiada się miły dzień
No to super, że nocka bez przygód Jak się raz gorączka pojawiła po szczepionce to nie znaczy, że zawsze tak będzie. Miłego dnia z cioteczkami

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 08:20   #808
prince_polo
Zakorzenienie

hejka ja juz po kawce, niunia spi, tz nam napalił i pojechal do pracy. Oby pogopda byla bo na spacer mi sie dzis chce isc

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Miałam wspaniały dzień z moim dzieciątkiem. Najpierw wycieczka do prababci i kupa śmiechu, potem pół dnia na zakupach w galerii (efekty mierne) oraz zajęcia fitness dla mam z dziećmi. Dzieciątko było bardzo grzeczne, ani raz nie zapłakało, a teraz sobie smacznie śpi....
Jutro jedziemy do kolezanki, która ma miesięcznego synka, prezent zapakowany, pluszowy kombinezon, a potem wielkie pakowanie, gdyż wyjeżdzamy na tydzień w rodzinne strony, same!!!! Także 2h jazdy samochodem z marudą na pewno dadzą się we znaki
miłego wyjazdu!!! brawa dla grzecznej Blaneczki No i zazdroszcze tych zajec z dziecmi!!!
Cytat:
i zmieniłam avka
super
Cytat:
w ogole na naszym watku rzadza Amelki
jest ich az 4
no i moja kolezanka wczoraj urodziła i tez AMELKA
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Co za oszuści!!! Komentarz możesz zgłosić do all, może skreślą W ogóle bym to zgłosiła. Przecież to kpina! A przelew może iść nawet ze dwa dni.
!
chyba przemyslala bo mi nie wystawiła negatywa. A jak dzwonila do mnie to mowi ja wsprawie komentarza negatywa. Wiec mowie slucham, A ona : to ja slucham prosze o wyjasnienie
Cytat:
Wiecie co dzis mi się Jaś wyciągnął na przewijaku i był równo długi jak przewijak, a przewijak ma 70cm
jaki duzy chlopak!!!! Ale bedzie ciacho, dosc ze wysoki to jeszcze przystojny bo juz teraz jest sliczniutki
Cytat:
Uwielbiam ten dreszczyk jak przychodzi paczuszka lub wypchana koperta Teraz czekam na pościel i kocyk, zestaw zabawek, grzechotkę, kurtkę, zestaw czapka +szalik, rękawiczki, szalik i chyba coś jeszcze, ale zapomniałam co
ja tez u mnie listonoszka jest moja koleznaka i ostatnio czesto przychodzi i ejszcze czekam na 4 paczki i juz sie wkurza bo mowi ze lata codziennie a 2 pietro juz z amnie anwet podpisuje bo jej pozwoliłam by syzbciej to trwało
Cytat:
ojejj oby wiecej sie to nie powtorzyło
Cytat:
, czaje się na zebrę Ale TŻ mnie beszta bo Fabi ma już z 15 samych grzechotek
moaj tez grzechotek ma z 12 i 2 takie miski przytulaki jeden szeleszczący, no i samych miskow juz nie wliczam w to ale itak musz ekupic jakas zawieszke bo jeszze niemam. Jakos sie nie przekonuje do tych lamaze bo one nie graja a Niunia lubi grające. Szeleszczące juz ma a grającej wlasnie nie poza tym konikiem
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny. Malo sie udzielam bo z czasem kiepsko. Ale powoli zaczynam jakos se radzic. Czytam watek na bierzaco. My w niedziele mamy chrzest. Mam nadzieje ze wszystko pojdzie sprawnie. Narazie jak mala z nami chodzi do kosciola to jest grzeczna ale zobaczymy jak bedzie w niedziele. I moja krolewna zaczela przesypjac juz cala noc. Budzimy ja o 6 na karmienie.
3mam kciuki za chrzest i brawa dla niuni za przespane noce
Cytat:
dzięki Cioteczki
super ze goraczka nie wrocila milego dnia

a ja wczoraj na pcozcie spotkalam koleznake tam pracuje i mowi gdzie ty masz brzuch? ja mowie z emoj brzuch juz ma 3 miesiace to sie obrazila bo rzekomo jej nie powiadomiłam, a ja wiem ze wysyłałam wszystkim esy takie same z info. No ale luz. Mowi do mnie jak dalam na imie a ja mowie Rozalia a ona ze co? i taka mina a ja mowie no rozalia a ona ze zartujue sobie a ja ze nie . A ona ze pierwszy raz slyszy takie imie ze jak to sie zdrabnia. Wiec mowie ze przy tym imieniu nie idzie sie na łatwizne. a ona uwierzyła i mowi ale zes se imie dała trudne

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:51   #809
agunia82
Zakorzenienie

Heloł kawka mi się właśnie robi a Luśka piszczy do karuzelki Dzisiaj szaro buro i ponura a nas czeka pediatra...

Cytat:
czy to znaczy, że będzie gorączkować po każdej ze szczepionek, czy nie ma na to reguły??
spokojnie, nie ma reguły. Dobrze, że mała już nie gorączkowała

Ciastek ta baba z all to jakaś zdrowo walnięta

Stary 2012-10-16, 08:57   #810
prince_polo
Zakorzenienie

padłam!!!!!!!!!!!!!

tz wzial torbe z kanapkami i torbe z pampersem ktory zmieniałam z kupą I co?? dzownbi przed chwila ze cos mu w reklamowce smierdzi a on kanapki wyrzucił a pampersa se wzial na sniadanie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości