|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Moniq masz przekochany avatarek
![]() U nas nocka dziwie - Zosia płaknęła (jeśli jest takie słowo) sobie raz o 3 w nocy - patrze .. a ona tak się zakopała pod kołdrę, że chyba wołała o tlen , odkopałam ją, przesunęłam w głąb łóżka i spała tak do 6 - Jupiiiii Może to zasługa tego, że wczoraj poszła spać o 20:20 a nie o 19:00.Pogoda coś kiepska dzisiaj w Kraku... co by to ze sobą zrobić? |
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka cała przespana Ania ma dzisiaj pół roczkuCytat:
![]() Fajnie że udało się tak łagodnie przejść na mm.
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas nocka spokojna... Hanka chyba wyczuła, że taty nie ma więc zajęła całe pół łóżka - nie chciałam spać sama bo normalnie mam stracha jak jestem sama w mieszkaniu... a jak czuję spokojne, miarowe oddychanie mojego dziecka, to jakoś tak mi raźniej...Generalnie było wesoło jak się w którymś momencie przebudziłam a Ona miała nagi wyłożone na mój brzuch - pierwszy raz się to zdarzyło. Mój mały EksploratorEwelajna, ja chyba pokazywałam kostkę manipulacyjną. Zdaje się, że nawet tą właśnie. Ale tak poza tym jest tego cała masa - są kostki do ćwiczenia zapinania, wiązania (ubierania), są kostki takie jak ta ćwiczące motorykę... ogólnie można dobrać do wieku i tak od kiedy dziecko już stabilnie siedzi można chyba kupować. No i materiały są różne, bo widziałam takie drewniane, są też plastikowe, a dla takich maluszków widziałam też takie miękkie obite materiałem. |
|
|
|
#2735 |
|
Raczkowanie
|
Ola Boga!! to już jutro, stuknie mam 8 miesiąc życia
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
to już na jutro
|
|
|
|
#2737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas tez pogoda do kitu, pada od rana a w zasadzie od nocy. My dzis na szczepienie idziemy :nie lubie: Moge prosic jeszcze raz bo nie zakodowalam a brzmi ciekawie ? No i zapomniałam 14 pstryknelo nam 6 mc-y i był pierwszy chrupek
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, zapomniałam linka wrzucić: http://allegro.pl/eichhorn-edukacyjn...693228813.html
Chyba taką wrzucałam... Tu jest też taka do nauki wiązania, zapinania: http://allegro.pl/kostka-manipulacyj...696333585.html ale widziałąm też inne |
|
|
|
#2740 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawsze przenosze sie do mamy jak Tz wyjezdza, na szczescie mam taka mozliwosc! Cytat:
I oby szczepienie lekkim bylo, my mamy jutro, juz sie boje ![]() Jak poszlo z chrupkiem? Emigra, u nas to bylo kilka dni zanim zabki sie przebily, wiec wcale nie tak dlugo! Dzien Dobry! U nas chyba jakis skok, albo zabki dokuczaja, nie wiem, ale Viki marudziata bardzo i ciagle chce byc na raczkach. Mamy skonczone 24 tygodnie plus 11 dni przeterminowania czyli skonczone 25 i pol jakos. W sumie to by sie zgadzalo bo mamusia jest najwazniejsza, a teraz czytam, ze to okres leku separacyjniego ![]() Myslalam ze to pozniej przypada
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Desia lek separacyjny najgorszy jest od 29 do 31 tygodnia.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
A Ty mialas jakas niemiecka ksiazke na ten temat?
Bo tutaj czytam ze do 26 ![]() http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...a_dziecka.html
|
#2743 |
|
Gang Iren
|
Hej!
U nas nocka srednia,Eryk budzil sie trzy razy. Mamy teraz nie bylo w domu trzy dni,bo byla u swojego faceta.A tak mi dowalilo to czego sie ostatnio dowiedzialam.Juz przelala sie ta czara.Duzo o tym myslalam,ja normalnie patrzec na nia nie moge.Takie przykrosci robi mi na kazdym kroku.Nie wiem czy nie pekne i nie wygarne jej wszystkiego.
|
#2744 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek,
zagladalam na forum o 1:30 (polski czas 2:30) ale nikogo nie bylo a ja do polnocy od 20 sie wyspalam i pozniej nie mialam co robic a Hanka i tak wisiala jak to przez pol nocy bywa - na cycu. pozniej chyba zasnelam ale nie wiem tak naprawde, mialam jakies sny tak wiec chyba spalam.Moniq mieszkam niedaleko (chyba pol h samochodem) Newmarket a tam konie na ulicach, trzeba przepuszczac itd, bo to miasteczko wyscigow konnych i jednych z najlepszych stadnin. ja konmi osobiscie sie nie interesuje (bo sie ich boje) ale konmi i tego typu klimatami jestem tutaj otoczona ze wszystkich stron gdybym intersowala sie konmi to mialabym tutaj raj stajnie wszedzie obok domu (od kilku lat puste, mistrzostwa swiata co roku w wyscigach dlugodystansowych, obok wioska ktora slynie na calym swiecie Nowaken Wszystkiego Najlepszego dla Ani
|
|
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigra - przyszedl spiworek
Fajny A powiedz - pralas go? Bo nie ma zadnej metki jak prac
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julia jest dzisiaj niemozliwa... ciagle placze i krzyczy, teraz dala popis polgodzinnego placzu, nie pomoglo nic ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- tutaj jest bardzo podobny schemat jaki ja mam w ksiazce http://imageshack.us/photo/my-images...u8im61se8.jpg/ 29-31 tydzien masz tu nawet inaczej zaznaczony
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
bez najmniejszych problemów
![]() i wszystkie ząbki nas zaskoczyły z Ritą też było prawie bez problemów, tylko w jedną noc miała gorączkę i rozwolnienie, a rano było już ząbek... drugi wyszedł kilka dni później już bez problemów ![]() 100 lat dla wszystkich półroczniaków i innych maluchów obchodzących pełne miesiące
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
hej!
u nas nocka w porównaniu do poprzednich rewelacyjna ![]() przeniosłam Madzię do jej pokoju bo ost zauważyłam że budziła się jak my się kładliśmy no spała do 00:40, pobudka bez ryku tylko wołanie "yyy" nie wiem jak długo ale jak mąż po nią poszedł to stała w łóżeczku zjadła i spała z nami. potem o 4 i spanie do 6 więc można powiedzieć że się wyspałam ![]() u nas (w pobliżu Krk ) też pochmurno, ale jak nie będzie padać to spacer będzie.potem Was nadrobię bo Madzia ciągnie za laptopa, a zaraz pójdzie spać ![]() Gratulacje dla wszystkich z okazji skończonych miesięcy
|
#2750 |
|
Gang Iren
|
Eryk wlasnie mate odchyla i zaglada pod nia mowiac: ooo z takim zdziwieniem.A tam nic nie ma,sama sprawdzilam
|
#2751 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Ciekawe jak u nas bedzie, tak czy siak, trzeba to po prostu przeczekac ![]() Ale latwo nie jest. A widzialas ze pytalam o spiworek, czy go pralas?
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nadrobilam ostatnio dokladnie wlasnie dzisiaj go wypralam pierwszy raz, choc juz go uzywalysmy, ale zlym pomyslem bylo dawanie mlodej chrupki w wozku wstawilam tez go do suszenia i wszystko z nim w porzadku a Ty go kupilas tak?
|
|
|
|
#2753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie przyszedl A , ze ja wszystko przed pierwszym uzyciem piore no to zaraz go wrzucam, a na 40 stopni pralas? Potem zrobie zdjecie , ale to jutrio jak wyschnie
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pralam na 30 ° ale na 40 tez nie bedzie problemu, ja pralam po prostu na szybkim programie a taki mam tylko z 30°
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaraz idziemy do mojej babci bo wróciła z niemiec i ma jakieś rzeczy dla Filipka A Eryk w konia matke robi
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
![]() zważając na to ,że @ a przyjść na dniach to mam doskonały humor No nic, trochę mnie giry piorą po wczorajszych spacero - truchtach.Dzisiaj kropi to sobie z chodakowską zrobię spotkanie i to zaraz.I to też mnie dziwi, bo @ idzie , a mi się coś chcę. ![]() Wrzucę potem foty na fb jak uśpiłam Nine na spacerze, tak zapierniczałam na tym spacerku,że hoho, jak samochód chyba,że J, a znużyło i zasnęła,( zawsze śpi w aucie) dobrze ,że Jej się lokomocyjna nie uruchomiła .Monia no masz cudnie, konie, wiocha, uwielbiam ![]() Gratulacje dla Wszystkich Rocznicowych Dzieciaczków Gkatarzynka fajna ta kostka, to drugie ma cenę jak dla mnie z kosmosu, ja tam dużo zabawek sama robiłam i będę robić, np. takie sznurowanie to można fajnie ćwiczyć na butelce podziurawionej i przeplecione tam sznurowadło i gra gitara, dobrze zabezpieczyć i jest. W sumie to na bucie można też ćwiczyć. Najlepszą zabawką Niny był zwykły duży karton zamykany klapą.Kaja ma teraz butlę z ryżem butlę z wodą i jest fajno.Za parę groszy. |
|
|
|
#2757 |
|
Wtajemniczenie
|
Chiqua Najlepszego Filipkowi z okazji pol roczku,
Natkulec super ze nocka udana, ja dzis jestem jakas wykonczona, juz mi chyba jednak bokiem wychodza te nieprzespane nocki, spanie na boku, Hanka ciagnie cyca pol nocy, wierci sie i juz wymiekam, jak sypiala spokojniej to ja sie wysypialam tez i mi nie przeszkadzalo to spanie w jednym lozku, ale dzis juz mam dosc. nie wiem czy nie zaczne jej uczyc spania w lozeczku...ale teraz jak ona chyba zabkuje to tragiczny i nietrafiony czas na takie fanaberie. najgorsze jest to ze jak moge spac to nie moge zasnac. Konia moze i fajnie tutaj u mnie ale mnie to ostatnio nie cieszy, chyba ze zmeczenia, a swoja droga na takim zadupiu juz mi sie nudzi, w miescie bardziej rozwojowo jest, a ostatnio nowy manager wymyslil ze na naszym tylnym ogrodzie (bo jest tam tez wyjscie tylne z biura) bedzie swojego psa wypuszczal...wkurzylismy sie z tz bo co mi obcy pies bedzie po ogrodzie biegal, niedawno doprowadzilismy ten ogrod do porzadku po Ivorkowych szalenstwach. w kazdej chwili dyrektor mi moze zapukac do drzwi, w pracy mieszkanie srednio jest fajne, gdyby nie Hania to bym szukala na bank innej pracy, tz tez, ale narazie dla malutkiej dobra bede tutaj jeszcze troche, bo w kazdej chwili moge do domu przybiec. ok - juz nie nie zale sie bo jakas maruda jestem dzisiaj...od corki mi sie udzielilo ![]() mamy tyle pomyslow na wlasny biznes ale odwagi i kasy brak
|
|
|
|
#2758 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A ja nie wiem czy pocwicze,bo staram sie nie przebywac z matka w jednym pomieszczeniu,a poza tym chcialam na tv miec Chodakowska i cwiczyc w salonie,bo u nas w sypialni miejsca brak.A tam matka siedzi i pewnie bedzie tv caly dzien ogladac
|
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gosia a nie mozesz poprostu wlaczyc sobie Chodakowskiej i zaczac cwiczyc? moze wtedy mama pojdzie do swojego pokoju dlaczego Ty masz rezygnowac z odrobiny przyjemnosci?Konia to musialas ekspresowo biec ze az Nina usnela |
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam z Antkiem lekarza osłuchowo czysty a leki to juz sama moglabym przepisywać wciaż ten sam zestaw |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.

, odkopałam ją, przesunęłam w głąb łóżka i spała tak do 6 - Jupiiiii 

Ania ma dzisiaj pół roczku

, ja odstawiłam od piersi i na mm nie ma najmniejszych problemów 
zdróweczko

nie nadrobilam ostatnio dokladnie