|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
Jeżeli chodzi o pracę to nie miałam zbyt wielu rozmów, właściwie tylko trzy z czego jedna rekrutacja była trzyetapowa i dwie inne rozmowy do sklepów, które okazały się niewypałem i jedna rekrutacja internetowa. Pracy szukałam trochę ponad 3 miesiące. Pracować będę na stanowisku dietetyka, w Krakowie. Jeszcze do końca w to nie wierzę, jak wczoraj do mnie zadzwonili to nogi się pode mną ugiłęły
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
a myślisz, że jeżeli nie będzie się dotować nieprzyszłościowych kierunków, to problem zniknie? wcale, a wcale. W Polsce mamy 2, lub nawet 3 razy więcej prywatnych uczelni, które chętnie przyjmą studentów z państwowych uczelni, gdzie dany nie-przyszłościowy kierunek został zlikwidowany Prywatne uczelnie odpowiadają na zapotrzebowanie klientów-studentów. Jeżeli co roku na politologii miejsca są w pełni zajęte, to głupotą uczelni byłoby taki kierunek likwidować, skoro jest na niego zapotrzebowanie
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ktoś nie wie co ze sobą zrobić, a jest jeszcze pod presją rodziców, znajomych, rodziny, to w pierwszej kolejności uderzy do szkoły państwowej i niekoniecznie musi to być słynny uniwersytet z tradycjami, ale też mniejsza szkoła bez takiej renomy. |
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
i byłam odpicowana (garnitur itp.) a inni nie. Dostałam wtedy pracę
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
No fakt, ale brak dotacji na dany kierunek nie sprawia, że zniknie on z 'powierzchni uczelni' ![]() poza tym są takie osoby, które pójdą na cokolwiek i gdziekolwiek, byle studiować. I rodzice, którzy w większości żyją jeszcze w przekonaniu, że jakiekolwiek studia dadzą od razu bardzo dobrze płatną pracę, chętnie im te studia zasponsorują
|
|
#337 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- ja się zawsze tak ubieram tzn. biznesowo.. pokazuję tak szacunek pracodawcy... oczywiście, jeśli to praca w warzywniaku, no to nie, ale jeśli sklep w galerii, recepcja, obsług klienta, no to wypada. |
||
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Kukunia - dziękuję bradzo za linka.
Idę szukać ofert pracy.
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, ze znow pojawil sie temat strojow na rozmowe lub po prostu do pracy. Do pracy w szafie cos znajde, ale na rozmowe ostatnio mam problem. W ogole nie mam pomyslu na stroj (chyba bezrobocie tak na mnie negatywnie dziala). Wczoraj zaczelam przegladac allegro i znalazlam kilka spodnic, co sadzicie? Jestem szczupla, jedynie nogi to balerony, ale idzie zima to w kozakach nie widac
Raczej za kolorem czarnym nie przepadam, myslalam nad granatem lub moze grafitem/szarym?
|
|
|
|
#340 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Salon multimedialny - coś jak Empik/Inmedio.
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37091032]no i co z tego? nie patrz na innych, patrz na siebie[/QUOTE]
|
#341 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
ta krótsza lepsza
![]() z każdą minutą coraz bardziej stresuję się tą dzisiejszą rozmową...do banku jeszcze nie miałam... |
|
|
|
#344 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gdyby nie było chetnych to zapewne w koncu musieliby zatrudnić pracownika a tak po co jak mają za free![]() Wczoraj mówili jakiś tam pup dał ponad 2 tys. bezrobotnym na wizażyste, dentyste itp Co do wypowiedzi pana T że lepiej zabarbiać więcej i byc spawaczem któraś o tym, pisała...to co on nie powie ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- A ja się wczoraj dowiedziałam koleżanka dostałam uwaga! prace w sklepie oczywiscie po znajomości więc jak bodajze tajkuna pisala praca w malych miejscowościach owszem jest ale dla wybranych. Wczoraj 0 Cv dzisiaj też pusto, ale jak to mówią nadzieja matką głupich i pewnie do końca zycia bede wierzyć że zmajde jakąś prace ![]() A co do pytań znajomych to mnie wkurzaja aczkolwiek zawsze cos odpowiem. To zależy od naszych relacji czy bliższe czy dalszcze, a może jeszcze rodzina to już wtedy co innego. Ostatnio spotkałam znajomą taka nie przepadam za nią więc powiedziałam jej że jak dla mnie nie ma ciekawych ofert i dlatego nie pracuje
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe, że jego córka nie została spawaczem, bo sądzę, że gdyby nie nazwisko jej blog nie byłby tak dochodowym biznesem. Wkurza mnie, kiedy ktoś traktuje innych jak ciemną masę.
“the problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence” Mój blog minimalistyczno - modowy Edytowane przez Bonjour_tristesse Czas edycji: 2012-10-16 o 10:46 |
|
|
|
|
#346 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja bym obstawiał szary/grafit. Granat to dość niebezpieczny kolor i nie każdemu pasuje ![]() ja mam tą spódnicę środkową i jest super!
|
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37091358]o kurde, ta spódnica, która jest w komplecie z bluzką w paski.......boska
Cytat:
Cytat:
to chyba ja wezme.Hmm z tym granatem troche mnie zdolowalas, bo dla mnie bylby najlepszy. Szary ciut za jasny jest, moglby byc ciemny grafit, ale nie maja
|
||
|
|
|
#348 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Jak chcesz to bierz granatową ![]() ja mam świetny granatowy żakiet, ale go nie noszę bo wydaje mi się, że wyglądam jak konduktor z PKP
|
|
#349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cos w tym jest hahahaMialam nieodebrane polaczenie mozliwe, ze w sprawie pracy, oddzwonilam 2 razy i nikt nie odbiera, nie to nie moze pozniej uda sie skontaktowac. A bank odpuscilam. Szukam dalej.
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
za tydzień kolejna rozmowa, na sprzedawcę, wolnych 10 miejsc
zawsze odrobinka mniej stresu dzisiaj
|
|
|
|
#352 | |
|
Konto usunięte
|
U mnie do banku pojawiła się oferta wyzsze wykształcenie, i doswiadczenie eh.
Co do stroju nawet fajna ta spódnica chociaż ja osobiscie nie lubie spódnic. Dla mnie koszula spodnie elegavcko ale nonszalancko np. http://www.google.pl/imgres?q=gwiazd...43&tx=43&ty=49 http://www.google.pl/imgres?q=kriste...92&tx=31&ty=59 tu oczywiście koszula zapięta i inne buty ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
A Ty szukasz na podkarpaciu czy większe miasta? |
|
|
|
|
#353 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37092957]i inne spodnie...[/QUOTE]
Spodnie są czadowe cały w nich urok, fajny jest taki look pełno przykladów w necie, a nie garsonki czy inne duperele. A spodnica do kolan i długie kozaki jakoś mi się nie widza. Predziej jakieś botki duzy wybor teraz jest. |
|
|
|
#355 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
mi si,ę te spodnie podobają, ale w życiu bym nie poszła w takich na rozmowę o pracę. ![]() na pewno się ze mną nie zgodzicie, ale ja wyznaję zasadę, że lepiej ubrać się klasycznie, wręcz babciowato, niż awangardowo ![]() lepiej dmuchać na zimno- nie zawsze rekruter będzie miał takie samo wyczucie styku jak ty możesz się śmiać, ale zapewne nie raz takie niby mało istotne detale decydują, czy ktoś jest przyjęty do pracy
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37091032]no i co z tego? nie patrz na innych, patrz na siebie
.[/QUOTE] No właśnie to robię. Ubieram zawsze ten sam zestaw i uważam że jest odpowiedni. To wy zarzuciłyście mi, że nie stosownie się ubieram. Wszystko zależy od stanowiska i firmy na jakie aplikujemy. Ubieram się elegancko i skromnie według moich możliwości. Spódnicy nie założyła bym bo czuje się w niej fatalnie. Spodnie w kant są okropne. Ja ubieram się tak, żeby czuć się przede wszystkim dobrze. |
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#358 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś w tym lumpeksie. Pracodawczyni bardzo miła-mimo tego iż jest w ciąży. Kasy dużo tam nie zarobię, ale zawsze coś. Opowiadała mi o trudach pracy , a na wejściu kazała mi zrobić wystawę z ubrań jakie tam są. Zestresowałam się, ale coś tam pozmieniałam, ubrałam manekina w inne ciuszki i ogólnie chyba się jej podobało. Ludzie byli nawet zachwyceni ubiorem manekina(były 2 klientki na bluzkę z niego, ale nie pasował rozmiar
) Na razie będę pracować kilka dni w tygodniu, a od grudnia mam niby wejść na cały etat. Tylko, że z racji ciąży właścicielka chce sprzedać sklep i mnie to trochę przeraża, że wraz ze sklepem wylecę i ja....
|
#360 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja moze bede miec staz. tylko problem taki ze po dojazdach to zostanie mi tak ze 400zl. ale lepsze to niz nic, no i bede z domu mogla wyjsc. jeszcze nie wiadomo. ale tez jesli zechca mi dac staz na 2 miesiae, do konca tego roku to tez nie wezme, bo mam jeszcze zasilek i tak naprawde wiecej kasy bede miec na tym zasilku, niz ze stazu minus koszty dojazdu. oczywiscie dla mnie to jakby cofniecie w rozwoju bo staz to mialam w 2009, a potem normalna praca. no ale nic nie poradze na to. Edytowane przez cyanide sun Czas edycji: 2012-10-16 o 15:12 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

Jeżeli chodzi o pracę to nie miałam zbyt wielu rozmów, właściwie tylko trzy z czego jedna rekrutacja była trzyetapowa i dwie inne rozmowy do sklepów, które okazały się niewypałem i jedna rekrutacja internetowa. Pracy szukałam trochę ponad 3 miesiące. Pracować będę na stanowisku dietetyka, w Krakowie. Jeszcze do końca w to nie wierzę, jak wczoraj do mnie zadzwonili to nogi się pode mną ugiłęły 
wcale, a wcale. W Polsce mamy 2, lub nawet 3 razy więcej prywatnych uczelni, które chętnie przyjmą studentów z państwowych uczelni, gdzie dany nie-przyszłościowy kierunek został zlikwidowany
i byłam odpicowana (garnitur itp.) a inni nie. Dostałam wtedy pracę