|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Dominej na wizazu jest wątek fotografii i przerabiają fotki...spróbuj
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ale u nas pogoda sie zepsula pada,zimno buumusze jakims cudem sie wybrac do sklepu,bo rybke i warzywa na obaidekd la malej cos mialam pisac hmmm dominej no prezenty super ![]() kasia ja ostatnio widzialam super spodniczke w orseyu,i jak nie chodze w spodnicach tak na ta bym sie skusila heh
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziewczyny oglądałyście ddtvn??? W żłobku panie biły i wiązały dzieci ![]() ![]() , chyba we Wro, matko no! Jak panie nie radzą sobie ze swoimi emocjami to albo do lekarza albo urlop chorobowy a nie krzywdzą dzieci, jeju ale mi się popsuł humor .Okazuje się że nigdy nie wiemy czy dzieci są bezpieczne .Jak pracowałam w pkolu to pani też telepała dziećmi, emerytka na zastępstwie .
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja
![]() Cytat:
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Ela o matko
nie oglądałama swoja droga jak jeszcze pracowalam jako opiekunka i bylam z moja podopieczna na placu zabaw,to byly dzieci z przedszkola wlasnie,i jedna dziewczynka caly czas marudzila,poplakiwala,i babka tez w pewnym momencie wziela ja i tak zaczela nia trzepac,i mowi do niej ze jak nie chce sie bawic ma stac pod drzewem,i ona tam stala i plakala,a inne babki nic,gadaly nromalnie jakby nigdy nic,wiec glosno skomentowalam co to za przedszkole ze takie metody wychowawcze mozna stosowac,ale babka udala ze nie slyszy,nikt nie zwrocil inny na to uwagi
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkowicie serio Dobry Dzieć już się naprawił, ale jedna pobódka na smoka, bo gdzieś sobie go wcisnął i nie umiał znaleźć ![]() Teraz dopijam kawcię, Michał śpi, obiad z wczoraj, do 13 błogie lenistwo ![]() Jutro idę na 14 na pazurki jeeeeeeeeee
|
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Oglądałam ddtvn i to jakaś masakra z tym żłobkiem :-( jak tak można!!! Dominej prezenty super:-D a co do zdjęć to jak chcesz to ja mogę Ci zlikwidować te czerwone oczy i zobaczyć co da się zrobić z tym że są niewyraźne w photoshopie. U nas pogoda się psuje...chmurzy się,mam nadzieję że nie będzie padać bo na spacer chce iść. Gotuje dziś zupke cebulową,tz chciał bo lubi...ale będziemy mieć wyziew ;-) hehe Dziewczyny których dzieci używają smoczków...jakie macie 1czy2 i co ile je wymieniacie na nowy??? Mój cały czas ma 1 daje mu 2 to nią pluje i nie chce. Idę czytać dalej
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-10-16 o 10:31 |
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już mam 2. On jest chyba do 18 mąca. Lovi z napisem I love Mami ![]() zwykłego frencza z różowym żelem na całość, najbardziej mi się to podoba. W zasadzie idę na przypomnienie, później kupię żele i primer i będę robić sama, bo lampa leży i się marnuje, choć nie wiem jak mi to pójdzie przy dziecku ...
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Bahamadia-czyli żelowe,na formie??a wklepisz fotkę??
Zastanawiams ię co lepij robić żel czy hybrdę?
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do ciuchów bardzo spodobała mi się ta spódnica:
http://www.ffmoda.com/pl/products/zi...ce/hk22507710/ i do tego ta bluzeczka, tylko carna http://www.ffmoda.com/pl/products/zi...py/js22579650/ Będziemy jechać po zakupy na urodzinki to pojadę do TESCO może będzie ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Tak, pewnie, jutro wieczorkiem wrzucę Też o tym myslałam i doszłam do wniosku, że żel będzie dłużej się trzymał, hybryda ponoć jest na 2 tyg a żel mozna donosić do miesiąca ...
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
też mi się wydaje,że hybryda to krótko sie trzyma,a koszty odnpowienia to mniej więcej tyle samo co uzupełniene żelowych
|
#4483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Owieczko w sprawie zdjęć napisze priw....
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, a dla mnie hybryda to nic innego jak lakier, kolorami namalowałam się już w lecie, więc teraz przyszła pora na żel, zawsze jak mi się znudzi mogę sobie palnąć na jakiś kolor ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- [QUOTE=dominej;37091992]My dajemy cały czas 1 - mamy dwójke ale wypluwa - więc nie wpycham - bo podobno mniejsze lepsze dla zgryzu..... QUOTE] A Michałkowi te małe wylatują. Ostatnio znalazł sobię w zabawkach jedynkę, wyciągnął z opakowania, chciał pociumciać raczkując i biednemu wypadał, to przytrzymywał jedną rączką, komicznie to wyglądało ![]() Idę robić maseczkę na pryszcze, bo coś mnie zaatakowało :toba:
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
a ja na all znalazlam taki oto sweter,i sie zastanawiam czy wart licytacji?
http://moda.allegro.pl/dlugi-fantast...687714097.html
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
hejka
a ja od rana wysprzatałam podkurzałam starłam podłogi tż wyniósł mi 2 dywany na polko musze je wyprać ale przy takiej pogodzie to chyba tydzien bedą schły a już musiałam bo to mały soczek wylał a to zdolna mamusia kaszke wypierdzieliła no i w koncu trzeba było sie zmotywować............... głowa mnie coś boli Mikuśko śpi......za jakieś 20 minut ma przyjśc sąsiadka i śmigamy na spacerek jak sie mały obudzi ale musze mu jeszcze jogurta wcisnąć już 2 dzien nie bardzo chce jeść chyba zeby idą bo tylko by pił soczek i mlenio a wczoraj wieczorem jakiś dziewny był płacziwy a on taki nie jest chciałam mu dac czopka przeciwbólowego a tu Elu dla Ciebie foty ( i innych nie nkowych i fbukowych mamusiek
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
pierwsze zdjęcie z seri " brudne dziecko to szczęśliwe dziecko" mały dopiero co wykąpany został chwile z tatusiem a ten żeby miec spokój dał mu ciasteczko myślałam że udusze tatausia jak po chwili wróciłam
|
#4488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Basiula synek śliczniutki :-D
|
|
#4489 |
|
Zadomowienie
|
basiula jaki slodziak
edit-nawet nie zaczepną,on sie do tego zdjecia ustawil ![]() uciekam,bo moje dziecko wstalo
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
basiula, przystojniaczek
|
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziec spi, mam nadzieje, ze dluzej niz wczoraj, bo tylko pochwalilam, ze tyle spi i wstal, takze spac tylko 1,5h i od 12:30 do 19:00 chodzil i mialczal, na koniec nabil sobie guza i z tego ryku zasnal bez kolacji i kapieli ![]() Cytat:
nie porzeoczylas, po prostu sie nie chwalilam, bo u rodzicow siedzialam wtedy![]() Aniu jaki z tego moral? trzeba bylo pic spoznione ale szczere zyczenia dla twojej coreczki, ucaluj ja ode mnie ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- nettko ja tez nie dawalam jeszcze basiula moj F jakis czas temu jak bylam u kuzynki i trzymalam jej coreczke, to przyszedl i mi rece od malej odciagal ![]() dobrze, ze cora naszej niani nie jest zazdrosna, bo Filip jest a Adze zakochany, wlazi jej na kolana, na rece, przytula sie a wczoraj jak bylysmy na spacerze, to puscil moja reke, poszedl do Agnieszki i szedl z nia mama juz sie znudzila![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- wariateczko co jest?---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
te czerwone oczy mozesz jakims programem do obrobki ''naprawic'' bez problemu |
||
|
|
|
#4492 | ||
|
Rozeznanie
|
Hello
Doczytałam od piątku...Cytat:
Cytat:
OO i wyszedł nam 8 ząbek mamy komplet 1 i 2 czają się w pogtowiu chyba 4 ? nie wiemI znów mała chora po 4 dniach żłoba... jak pisałam na fb, zaczynam mysleć nad nianią chyba, choć wole złobek, nauczyła sie wchodzić i schodzić z kanap i foteli.
|
|
#4493 | |||||||
|
Zadomowienie
|
jestem, wróciliśmy, chodziliśmy w deszczu w mordke jeża;/ paskudnie sie tam zrobiło, do tego mały zasnął w wózku (ku mojemu zdziwieniu!) w autobusie i nie poszłam juz na zakupy tylko smigłam do domu zeby sie nie obudził przypadkiem, wiec bede musiałą z nim jeszcze raz wyjść;/ a na dworze okropnie! ale mam wam do odpisania
![]() Cytat:
spódniczki są sexi![]() Cytat:
nie chce teraz nawet słyszeć o takich rzecach...ale nie wiem co bym zrobiła takiej babie jakbym sie dowiedziałą że skrzywdziła moje dziecko....Cytat:
ciutke większy jest, ale gdybym nie zgubiła to chyba bym większego na siłe nie kupowałaCytat:
ta bluzeczka zreszta też bardzo ładna![]() Cytat:
ja top lubie takie luźne duże ciepłe swetryCytat:
a te minki![]() a co do tego czopka to dziwne;/ ale to w sumie dobrze ze nie dałąś w ostateczności i kropelki pomogły (a co to za kropelki???) Cytat:
![]() ja sie też cały czas pocieszam tym że jakieś nowe umiejętności nabęedzie ten moj szkrabek |
|||||||
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
My używamy smoczka 2.
Basiula przystojniak Moje dziecko wrodzilo się we mnie! Nie chcę pić mleka nawet jak zrobię kakao ...porażka:/
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
zmysl ja wiem ze czasem dzieci marudza,placza,ale ona pod tym drzewem stala w ramach kary chyba,bo babka ja tam przytargala ze tak powiem,postawila i powiedziala ze ma stac tam
no i to potrzasaniem dzieckiem z calej sily,moze ja ponioslo ale nie wiem czy ktoras z nas chciala by zeby tak z naszym dzieckiem robili... eh mala wstala i sie do mnie przykleila,i tylko mowi mama,nie pojdziemy do sklepu bo pada
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PEDICETAMOL to jest paracetamol tylko w kroplach.... dziękujemy za komplementy
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Miałam wstawić linki chyba Seona(sorki z pamięcią kiepsko u mnie
chciała zobaczyć jakie lustro i szafkę do łazienki kupuje http://allegro.pl/lustro-z-sitodruki...709953998.html - z szarymi listkami http://allegro.pl/szafka-slupek-rega...703977471.html szafki narazie nie kupiłam bo czekam aż będzie o szerokości 50cm ![]() Dominej wysyłąm Ci maila z tymi przeróbkami ![]() Moje dziecko pospało tylko 30minut,ale narazie łądnie się bawi. Zmokłąm na spacerze ale przynajmniej pochodzilismy 1,5godziny zanim zaczęło padać
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
Basiulka jaki on cudowny
|
|
|
|
#4499 |
|
Wtajemniczenie
|
Baszka spódnica świetna
Basiula model rośnie hihi Owieczko my wymieniamy coś co 3m-ce smoka. Mamy nr 2. Mała była śpiąca, na rękach mi usnęła. Byłam u dentysty sadysty, mam jeszcze w listopadzie z jednym ząbkiem przyjść, bo ciut dziureczka się robi. Mam chęć na wybielanie zęboli.. Bo już paczeć na swoje nie moge - Baszka to mój kompleks, cycki zaakceptowałam, że nie są takie bujne.. Aczkolwiek zawsze z zazdrością patrzę na bujne biusty innych dziewczyn.. Jakbym miała dużo kasy to pewnie bym i cycka zrobiła - ale jak Sharone Stone - obstrzykiwałabym co pół roku kwasem hialuronowym - mniej inwazyjne, a efekt zajefajny
|
|
|
|
#4500 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję Wam za życzenia basiula jaki przystojniak wariateczko fajny ten sweterek owieczko- my smoka mamy nr 2, udało mi się trafić z fluorescencyjnym uchwytem, fajna sprawa w nocy ![]() Moja Panna dała mi dziś popis na spacerze, pierwsze 20 minut ładnie jechała nawet miałam wrażenie że zaśnie więc oddaliłam się sporo od domu a poźniej zaczeła swoje humory pokazywać, ściągała czapkę, buty, krzyczała jak szalona, w końcu wzięłam ją na ręce i pchałam wózek .mam do Was pytanie, czy któraś z Was kupowała dla dzieciaków ubranka z Zary? Jak one wypadają rozmiarowo? Chcę małej zamówić kurteczkę a u nas na zadupiu oczywiście nie ma tego sklepu, z wymiarów jakoś ciężko mi określić.
Alunia Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-10-16 o 16:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

pada,zimno buu

.

jedna pobódka na smoka, bo gdzieś sobie go wcisnął i nie umiał znaleźć

co jest?
nie chce teraz nawet słyszeć o takich rzecach...ale nie wiem co bym zrobiła takiej babie jakbym sie dowiedziałą że skrzywdziła moje dziecko....