|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Czesc. ja juz od godziny nie spie tylko nie wiem dlaczego
![]() A musze jeszcze Tz dzisiaj do pracy zawiesc i d..a chwilowo ze spania. Kasiam a to tak nagle cos nie zadzialalo czy jakis dodatkowy czynnik wystapil( choroba, stres )?
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
![]() co do ulewania to mam ten sam problem z dusią i pediatra twierdzi że do póki przybiera na wadze nie ma co panikować że zastawka wykształca się nawet do 6 miesięcy ... ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
wczoraj zjadła nam o 18:50 później pobudki fo około 20:20 i wstała nam o 23:45, nakarmiliśmy ją zrobiła kupala jak to co noc i poszła spać wstała nam o 4:35 więc dostałą butlę i poszła lulu i o 6:20 obudziła się z płaczem - brzuszek ... yhh teraz leży w łóżeczku i gada do konika ... Cytat:
muminku kciuki trzymam mocno!
![]() |
#124 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dearlie trzymam kciuki żebyśmy gładko przeszły przez etap adaptacyjny ![]() Cytat:
![]() Idę do gina bo mi się L4 skończyło. Trochę jestem zła bo pewnie nie powie mi więcej niż niż położna, a 120 zł pójdzie się bujać :/ i tak w piątek mam się stawić z torbą... A tak w ogóle to Tamlin, Choco, gdzie jesteście? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że ja maleństwo będzie na świecie i miną pierwsze wspólne dni to inaczej nakieruje się Twe spojrzenie .. tego Ci życzę ![]() za wystawienie l4 musisz płacić? beznadzieja!
![]() |
#126 | ||
Wtajemniczenie
|
witam w deszczowy poranek
![]() zaraz musze jechac na pobranie krwi ![]() mała smacznie spi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak samo Anusia479 obie faktycznie jedziecie na tym samym wozku bo Fabianek tez duzych rozmiarow ![]() ![]() ![]() spadam sie kłuć , do zas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Katew ty słabym mlecznym okresie odciągałam ok, 60 ml na dwa cycki i to w dość długim czasie. a wielkość biustu nie ma adnego znaczenia jeśli chodzi o ilość pokarmu
![]() AgaTon mam nadzieję że z czasem te wspomnienia nie będą już tak bolesne. a co do uczuć do małej, nie obwiniaj się, powiem Ci w tajemnicy że kiedy dziewczynki się urodziły w takich a nie innych okolicznościach też nie czułam tego co matka cuć powinna. z czasem to wszystko przyszło choć nie ukrywam-dość długo to trwało ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Jeuu.. oglądam tvn 24 i mówią właśnie o znęcaniu się nad dziećmi w wieku od 6mcs do 2 lat w polskim żłobku.. suki wiązały dzieci w łóeckach, zaklejały im buzie żeby nie krzyczały, karmiły na siłe starym jedzeniem... Niby cywilizowany kraj.. ta... nóż się w kieszeni otwiera !
#128 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już od 3 nie śpie przez tego mojego synka. Potrafi wykończyć na dobre. Wiecznie je i cudem jakimś nie jest gruby... Ja znowu jak potwór wyglądam bo patrzałki podkrążone, a mój chłop wrócił z nocki i zaraz tekst że walczył ze snem w pracy ![]() A ja to że niby co?? 20km po mieszkaniu z dzidkiem na rękach, cycki obolałe, szczać sie chciało a czasu nie było isc bo jak tylko małego bym po jedzeniu odstawiła to by zwymiotował,.o głodzie nie wspomne... O i jeszcze pogoda deszczowa i senna. 9ta godzina a ciemno jak w d...e u murzyna. Zas marudze z początkiem dnia jak zwykle :p |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry w nowej części
![]() to już nasza ostatnia na poczekalni, prawda?? a ja wczoraj zaczęłam kurs, z ciężkim sercem, ale grafik opieki nad dziećmi pod moją nieobecność wyprodukowany, mleko ściągam, dramatu nie ma. choć mała po moim powrocie siedziała 40 minut wtulona we mnie - nawet tym razem tata nie pomagał - ale dam radę ![]() ![]()
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwuś widzę że też kursujesz po mieszkaniu .... ja już wysiadam bo duśka dość ciężka ale trzeba nosić ..... mojej dziecię nie trawi chusty ... ryczy w niej a jak włożę ją do nosidełka to zasypia .. nie mam do niego zaufania więc podtrzymuje ją ale i tak wygodniej niż na rękach ... w nocy nie korzystam z niego bo ciężko odłożyć do łóżeczka
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, ja piszę na raty bo w domu po skończonym remoncie miesiąc temu mam kolejny bajzel przez tą dziurę w suficie. Gość ma przyjść dzisiaj nałożyć ostatnią dawkę gipsu i chyba powiem mu żeby już nie przychodził i w cholerę sama to skończę bo mnie już trafia ten ciągły pył, niemożność posprzątania i syf w chałupie. Chce mieć znów czysto i przyjemnie. To ponarzekałam.
A teraz z nowości ![]() Anusia ja wiem gdzie jest Lubin, mój wujek który jest księdzem mieszkał kilka lat w waszej parafii ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- AgaTon - nie obwiniaj siebie za brak uczuć, ja przy pierwszym dziecku miałam dokładnie to samo. Niby cieszyłam się, że jestem mamą ale uczucia do małej miałam bardzo mieszane. Pisałam Wam, że do miłości macierzyńskiej dorastałam prawie dwa lata. Owszem, tęskniłam za małą, uwielbiałam tulić ale przy Sonii widzę różnicę, bo moje macierzyństwo jest dużo bardziej świadome i może to, że dostałam trochę w d..ę w ciąży i to spowodowało, że ta moja miłość tak mocno rozkwitła. Mimo, że Sonia barsziej rozdarta niż ta pierwsza, jakoś daję radę, czasem wychodzę z siebie i staję obok, ale takich chwil jest nie wiele. Kochana miałaś ciężkie przeżycia i ta trauma będzie cię trzymać, z czasem się to zmieni bo to jest zbyt świeże jeszcze. Ale uczucia do Lenki będą coraz gorętsze. Wspaniale, że mąż tak fajnie podszedł do sprawy i podziwiam go, że to wszystko przeżył.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-10-16 o 09:17 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Mam nadzieje, że już nie będe musiała nigdzie jeździć bo czuje każdą dziure na jezdni.
Bafi super, że Mała jest taka tolerancyjna na to co jesz. Po prostu niektóre dzieci tak mają. ![]()
#133 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Próbowaliśmy wczoraj się z mężem poprzytulać, ale się nie dało ![]() Cytat:
Jak tak czytam niektóre opisy porodów to przeraża mnie ile kiedyś musiało kobiet umierać przy porodzie... Muminku oby się udało. Jesteśmy z Wami. Konczi ja moją mogę włożyć do chusty jak jest najedzona i senna. W innym wypadku też jest ciężko. Moja niunia przysnęła to może zdąże się ubrać i zrobić sobie herbatke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kolo jeleniej góry mieszkałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym tygodniu mamy szczepienie i usg bioderek. Trochę trzęsę portaśkami ale wierzę, że będzie dobrze. ![]()
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my jutroi mamy toi szczepiene i mam nadzieję że wreszcie dojdzie do skutku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no więc... usg ok: mała 3200, łożysko b. dojrzałe, ilość wód w porządku szyjka puszcza na palec, ale jest do tyłu i długa mam molestować sutki i brać ciepłe kąpiele które mają tę szyjkę rozpulchnić i tyle ;-) zmykam bo małż ma wolne dziś, miłego dnia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
mam pytanie do mam dzieci ulewających
![]() czy wasze dzieci od tego ulewania mają podrażnioną skórę na buzi? bo moja tak i lekarz kazał natłuszczać i chciałam zapytać czy coś polecacie?
![]() |
#139 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() A ja dzisiaj robię sobie dzień lenia. Nogi od wyjścia ze szpitala, nadal puchną na potęgę, więc dostałam wczoraj zalecenie, żeby jak najwięcej odpoczywać w ciągu dnia. No to będę. ![]() ![]() Dzisiaj chyba pójdę na tę wizytę do drugiego lekarza, choć rano jak gadałam z Tż-tem to obleciał mnie strach i próbowałam się z niej wykręcić i przełożyć ją na czwartek. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Sandra - ja też przy dokarmianiu w szpitalu i dwa razy w domu, miałam straszne wyrzuty sumienia! Dobrze, że laktacja wtedy przyszła.
![]() Ja mam takie libido... Nie mogę ze sobą wytrzymać. ![]() Mam pytanko - czemu niektóre z Was mają tyle kontroli lekarskich? Bo nam dopiero w okolicach 6 tygodnia kazali przyjść na wizytę. I teraz się martwię, że mały powinien być zważony czy dobrze przybiera... |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu zgodzę się z tym że refluks może trzymać o dużo dłużej niż do 6 miecha ale ja liczę że to minie ... u nas ulewanie już mniejsze i oby tak zostało.... ja też skojarzonymi szczepiłam ...nie chcę by za każdym razem dostawała szczepionki różnych firm ... niech ma jedne i te same Cytat:
jeszcze troszkę i będziesz tulić dzidziolka ![]() Cytat:
Duśka miała na szyi taką malutką plamkę czerwoną która się powiększała i zajarzyłam że to po prawej stronie gdzie najczęściej ulewała i przemywałam jej przegotowaną wodą kilkanaście razy dziennie i jest luksus nic nie ma
![]() |
#144 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no wlasnie nic z tych rzeczy. bardzo pilnowalam stalej pory brania, i mialam zapasowe opakowanie w razie wymiotow czy biegunki zeby wziasc odatkowa tabletke ale nic takiego nie mialo miejsca. tak po prostu mialo byc ![]() a bralam yasminelle ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
ja też jej przemywam buzie ale i tak nie jest ładna....
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
KOnczita widzialam na fejsie ze macie mate malpia wyspa powiedz mi jestes zadowlona? fajna jest? bo sie zastanawiam nad ta i ta ksiezniczka co ma maggie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |||
Zakorzenienie
|
I jak jesteś zadowolona? Cytat:
Mam nadzieję ze na weekend będzie Was już więcej ![]() Cytat:
Ja daję małej bebilon i żadnych problemów nie mamy. Cytat:
Za wizytę ![]() Moja Zuzka coś marudzi od rana,może pozniej uda mi się zajrzec.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dearlie - bardzo mi się podoba Twoje podejście! ![]() Ja się bardzo bałam, że tak zareaguję, szczególnie po nagłej cesarce (też mam skłonności lękowo-depresyjne). Ale na szczęście, jestem tym przypadkiem, który stracił głowę dla swego dziecka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Melduję się również.
Moja córa przespała dziś 7 godzin i dodam, że jest karmiona piersią. ![]()
#150 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wąteczku
![]() Matiś dziś kończy miesiąc ![]() Byłam wczoraj u babci i dziadka przedstawić im w końcu prawnuka. Tragedia. W nocy spać nie mogłam tylko wyłam do poduszki, łzy same lecą, nawet teraz jak o tym piszę. Mój dziadziuś wygląda strasznie, miałam wrażenie że już patrzę na człowieka który nie żyje. Przez miesiąc zapadł się w sobie strasznie, widać że umiera i w dodatku cierpi. Serce mi pęka, łzy same płyną, a nic nie mogę zrobić... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na jaką się zdecydowałaś i za ile? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.