|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Cytat:
Mam go dzięki Blonde, a kosztował mnie ok 100zł. A koszulki ja mam spakowane 3. Dwie mam od siostry (z takimi nacięciami na cyce) a do porodu biorę swoją, taką z zakładanym dekoldem.....
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez Bika83 Czas edycji: 2012-10-16 o 10:18 |
|
|
|
|
#3422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj to faktycznie malutko![]() Cytat:
Przyłączam się do życzeń |
|||
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szalona baba!! Cytat:
![]() Dzięki Dziewczyny za życzenia ![]() Ale jestem dziś rozlazła, wypiłam kawę i dalej nic się nie poprawiło..... |
||
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/16913021 Ale to ten sam chyba, teraz go wyszperałam. To czy u mnie 2 to nie za mało Jak ja będę 5-7 dni po tej cesarce leżeć.---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Też się zastanawiałam, znalazłam koszulę na all i są 2 rozmiary S/M i L/XL wymiarami ta mniejsza chyba by była na mnie, nawet trochę zapasu zostaje, ale z drugiej strony nie wiem ile przybiorę do porodu więc chyba wezmę większą. |
|
|
|
|
#3426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Emilko a tesciowa ![]() Seba dzis w siodmym niebie ![]() Widzialam ze beda malowac, wyklejac cos i bawic sie w piasku
|
|
#3427 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() zresztą i tak nie ma co się zastanawiać, bo kobieta i tak się przekona jak będzie dopiero jak zajdzie w ciążę... i różnie może być... szef albo zaskoczy zrozumieniem... albo pokaże na jakie chamstwo go stać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam nadzieję że cos ruszy bo ja minimalne rozwarcie to już 2 tyg temu miałam
ale po tym wczorajszym badaniu to mam palamienie i ciągle mnie tam pobolewa, gin mówiła że tak może być.Onyks, Maleństfo ja jedną koszule kupiłam na all taką z zakładkami(pokazywałam kiedyś linka), dwie mam zwykłe na ramiączkach, z czego jedna kupiona w tesco za 16zł rozm tej z all s, na ramiączkach m. Ogólnie te typowo do karmienia są duże, jak worki
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, ale wkurza mnie to, ze jestesmy dyskryminowane na rynku pracy, taka jest prawda. Dzis lepiej zatrudnic faceta a nas zawsze widzi sie przez pryzmat ciazy. |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Fajnie, że Seba taki zadowolony z przedszkola Miło widzieć, że dziecko z frajdą chodzi i się bawi
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Pojęcia nie mam..... tę którą biorę do porodu kupowałam na laparo..... więc jest raczej mniejsza, ale odcinana pod biustem, wiec powinna być dobra...... kurde, może ją jeszcze przymierzę......
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Tak obstawiałam, że te koszule i tak są większe czy szersze...więc wydaje mi się, że do rozmiaru L/XL nie dojdę...chyba....
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita, no tak, historia to faktycznie było jakieś szaleństwo
![]() Ale ja mam o wiele więcej nauki teraz...ale też widzę, że przez rok nauczyłam się 100 razy więcej niż przez 5 lat studiów wcześniejszych
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już tej kobiety nie zmienię. Z TŻ w ogóle to nie gada-boi sie go
Pojechała znowu na wycieczkę i nie wiemy z kim i dokad
|
|
|
|
#3439 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dodaja,
Cytat:
![]() Blonde, Cytat:
![]() Mysia, brawa za wyjazd ![]() Tasia, przykro mi z powodu koleżanki ![]() maleństwo, my mamy jedną szklana butelkę na mleko i jedna plastikową na hernatki, obie 120ml ale za niedługo, ta na mleko zmienimy na większą bo kamil już pije więcej niż 12o. a i obie mam z canpola. poprzednie też były z tej firmy. Dodaja, Cytat:
Żabcia, Cytat:
Żabciu, brawa za szczepienie Patrz no, Domino starszy od Kamila a kilogram mniejszy ![]() Stripi ładne te obrazki ![]() Bika, dobrze że wszystko, ok to czekamy aż cos ruszy ![]() Stripi, ładnie obmyśliłaś ten pokój dla Michasia aczkolwiek ja bym zrezygnowała z tego drzewa i postawiłam na obrazki czy jakieś drobne dekoracje. Wydaje mi się że przy kolorowych ścianach i meblach a także dekoracjach typu lampka czy obrazki, drzewo byłoby już przesadne. Żabcia, Blonde, ja nie miałam kryzysów ani też mleka mi nie zabrakło, dobrze mi szło kp dopóki Kamil nie dosstał kolek i wtedy płakał przy piersi, wyrywał się, brzuszek go bolał przy piciu i nie pojadał, bo jak? jak cały czas płakał bieduczek. A ja widocznie wcale nie byłam taka strong, bo płakałam razem z nim, nie móc go nakarmić. No tak próbowałam jeszcze bez osłonek ale Kamil nie umiał wtedy chwycić sutka i płakał jeszcze bardziej. i dobrze Gucia pisze że mogą pojawić się prblemy ale trzeba walczyć, tylko co to za walka, jak ja płacze, kamil ze mną? i to jest szczęśliwe macierzyństwo? dałam sobie tydzień czasu, poszłam do pediatry i pod jego wiedzą przeszłam na mm. Problemy zniknęły więc nie załuję decyzji. Stripi, Julka też ma fajny pokój jak będę Kamilowi urzadzać pokoik to się do Ciebie zgłoszę i do Żabci, bo jej pomysłowość też mi imponuje ![]() Madzia, brawa za zębuszka ![]() Bika, ja ogolona nie byłam bo kto by się spodziewał 3tyg przed ale Pani jak mnie przyjmowała na oddział mi zrobiła depil. Co się nie przydało bo i tak nie pękłam.Emilka, Cytat:
Aaby, kciuki
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
do porodu L/XL--ja swojej w ogóle nie pobrudziłam
a po porodzie M/ S bo brzucha nie ma
|
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie pamiętam zbyt wiele. Kropka
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja bratowa -kolki tragiczne przy piciu mm-a nie mogła karmić bo brała silne leki na epilepsje po drugie a czy ja powiedziałam ze Ty źle jadłaś? ![]() ja nie mogę patrzeć na butelkę i mm-jak na szczepieniu kobieta wciskała gorące mleko do buzi bo nie miała gdzie ostudzić i się darła na nią babcia, a dzieciak płakał jak borsuk i darł się na cały korytarz po mm kolki mogą być gorsze-każde dziecko jest inne
|
|
|
|
|
#3444 | ||
|
Zakorzenienie
|
no fajne
![]() Cytat:
Cytat:
No wlasnie a ja uwazam,ze dlatego ze plakalas, bylas zdenerwowana to byc moze nie moglas nakarmic, bo niestety dziecko wszystko wyczuwa i tez jest takie niespokojny
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki napisałam w wordzie ładną "instrukcję" jak wykonać wszystkie czynności higieniczne przy dziecku przed kąpielą, w trakcie i po
których uczyliśmy się na szkole rodzenia. Jeśli któraś przyszła mama chętna, to mogę przesłać na mail'a
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
zwlaszcza jak dziecko łapczywie je
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie. Nie Ty, ale jak w rodzine/znajomym mówiłam że Kamilowi minęły to mi każdy mówił że widocznie źle jadłam że mały miał kolki z piersi. A on poprostu nie umiał dobrze pić, łykał tego powietrza, zresztą nawet położna sprawdzała jak on ssie i wiem że coś było nie halo, Teraz to bez znaczenia. Kamil, mi pije co 3h, więc mnie więcej wiem kiedy będzie głody i albo daje mu zjeść i wyjeżdząm bez mleka bo wiem że nie będzie chciał przynajmniej 2h, albo jak nie zdażył zjeść to mam termosik i biorę ze sobą, wodę w odpowiednio ciepłej temperaturze. Nie jest to wcale złe. Trzeba tylko chcieć. No i drugi plus że swobodnie mogę iść do szkoły bo wiem że ktoś mu da zjeść,a z piersi nie wiem ile wypije i czy za chwilę nie będzie go szuszyć.
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się tyylko przywitać, nie mogę za Wami ostatnio nadążyć...
Blonde cieszę sie, że Seba zadowolony z przedszkola. Bika, Mona trzymam za Was mocno kciuki! Zabcia cieszę się, że macie już szczepienie za sobą! butter przyłączam się do nieprzytomności dzisiaj.... idę po red bullka ![]() ![]() ![]() Emilia współczuję Strong fajnie, że jesteś!
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Blonde,
Cytat:
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Idę zrobić sos z pomidorów, bo zaczynają gnić...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

1 -1,5 kg
Oj to faktycznie malutko
Samych szczęśliwych dni!

Jak ja będę 5-7 dni po tej cesarce leżeć.

a tesciowa 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.