|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Również dziękuję za wyjaśnienie. Zastanawiałam się nad tym ostatnio, bo mój gin powiedział, że warto zrobić badania genetyczne i podał mi telefon do doktora z innego miasta. A ostatnio koleżanka która jest w ciąży mówiła mi, że ginekolog jej zrobił takie "wnikliwe/dokładne" usg i tam mierzył właśnie różne rzeczy (wspominałą też coś chyba o kręgach) które mogą świadczyć o chorobach genetycznych. ale teraz już rozumiem dzięki |
|
|
|
|
#1532 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby tak dalej!---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Vil - dopiero teraz doczytałam, że już po wizycie. Cieszę się, że wszystko dobrze. Leż, odpoczywaj i dbaj o siebie kochana
Edytowane przez pawie_oczko Czas edycji: 2012-10-15 o 21:03 |
|||
|
|
|
#1533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Jutro moje pierwsze USG pytałam sie tż czy chce wejść ze mną do gabinetu i pirw powiedział że oczywiście ale jak mu powiedziałm że to badanie jest dopochwowe to juz siętak nie pchał a wasi partnerzy byli z wami na tym pierwszym USG?---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- vil84 super że wszytsko ok no i ze sie przekonaąłś do szpitala w którym chcesz rodzić ja przed ciążą byłam że będę rodzić w pewnym szpitalu ale okazało sie że leżałam w wakacje w innym i też na oddziale ginekologi no i już tak sie przyzywczaiłam że wiem gdzie co jest że chyba na ten sie zdecyduje
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Kamień z serca Vil. To fajnie, że ktoś wreszcie Ci wytłumaczył, skąd się biorą te kwawienia i że z czasem się to uspokoi. To jednak jest uspokajające. No i przychylność personelu szpitalnego to też plus
Ale mam nadzieję, tak jak i lekarka, że następnym razem zobaczysz się z nimi jak będziesz rodzić w kwietniu ![]() Pawie oczko, pisz jak tam mgr. Ile udało Ci się nadziubdziać? ![]() Co do toxo, to nic się nie martw. Z wyniku wynika jedynie, że stosunkowo niedawno miałaś ta chorobę, ale na pewno nie jesteś na nią chora w tym momencie skoro wynik IgM wyszedł ujemny. Oczywiście, jak wszystko, warto to skonsultować z lekarzem, ale nie ma się co martwić ![]() Czas spać dziewczynki, jutro kolejny dzień w pracy Becik - mój mąż nawet po wyjaśnieniach jak to badanie będzie wyglądało powiedział, że on idzie czy już, musi wszystko zobaczyć. Na szczęście nie miał później jakiś odjazdów typu zazdrość o lekarza, jak niektórzy z Waszych TŻów, zapytał jedynie po czy się dobrze czuje i nic mnie nie boli bo badanie nie wyglądało zbyt przyjemnie. Więc plus dla niego
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-10-15 o 22:09 |
|
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=sharpnowaja;3708345 9]raczej się nie załapiemy bo to ma wejść jak już się rozpakujemy
![]() z tego co mówił Tusk to za dwa tygodnie ma być projekt że to prosta sprawa i prosty projekt wiec powinno pójść szybko i on mówi o pocztąku roku 2013 a my rodzimy w połowie wiec raczej zdążymy
|
|
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na relacje. Podczas mojego pierwszego USG TŻ czekał na zewnątrz, ale potem przyszedł i gin mu wszystko pokazał jeszcze raz ![]() o ile dobrze kojarzę to Jenny pisała, że u niej było podobnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boli mnie przeogromnie posladek i udo,i łydka i kostka.. Nie mam pojęcia dlaczego-pracuję siedząc więc na bank to żadne nadwyrężenie. Ból jest niesamowicie nieprzyjemny :/ Jak z 3dni nie przejdzie trzeba będzie iść do lekarza, eh..jak ja to lubię....
|
|
|
|
|
#1538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
colorblue zastanawiałam się jak u Ciebie bo pamiętałam że Ty też masz dziś wizytę, super że wszystko ok, mój maluszek ma 16 mm Ashyshqa jakbyś napisała o mnie w pracy bo mam to samo, mój gin wprawdzie od ręki by mi wypisał zwolnienie żebym w domu to przeszła ale ja nie mogę akurat teraz sobie na to pozwolić bo będę mieć zmiany w pracy duże i musze czekać w pogotowiu, a u mnie do tego jest zimno okropnie w biurze że siedząc kilka godzin wariacji można dostać, zimno, mdłości, osłabienie, brr
|
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na drugim już był ale miałam przez brzuch Jakby miał jakieś obawy to nie wiem co by to było z porodem
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
a powiem Wam dziewczynki, że mój tz był przy porodzie ale dzięki lekarzowi, kóry wiedział że on jest i chce być i go zawołał jak się zaczęła akcja bo ten akurat wyszedł na moment i zdążył wpaść na salę i zrobic kilka fot a córka już była bo rodziłam 10 minut. I mam fotkę jak ona w powietrzu a lekarka na zegarek patrzy i podaje godzinę porodu. Foty poza tym okropne i krwawe a tż umieścił je w albumie i stwierdził że kto będzie oglądał to pierwsze strony się przerzuci, masakra
ale nie miał z tym w ogóle problemu. A teraz wymyślił że nagra wszystko dla odmiany |
|
|
|
#1541 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
szpital w Bogucicach, na Markiefki. ja od niedawna mieszkam w Katowicach i nawet jeszcze u lekarza rodzinnego nie byłam, więc tym bardziej na szpitalach się nie znam, ale jak miałam pierwsze krwawienie i trzeba było na gwałt jechać do szpitala to pytaliśmy mojego taty gdzie jechać, on zadzwonił do kogoś znajomego - jakiegoś pediatry, pytał gdzie najlepiej - i zawiózł nas tam. ja bym sama nie zaryzykowała szpitala zakonnego
ale lekarze mili, pielęgniarki przesympatyczne, jedzenie ... nie wiem, miałam dostawy z domu i podobno sale porodowe mają bardzo fajnie wyposażone, z piłkami itp. Cytat:
studiowałam trzy lata w Rybniku, mieszkałam tam nawet jakiś czas na studiach, i mam ogrom wspomnień z tym miastem, do tej pory czasem jeździłam spotkać się ze znajomymi ![]() Cytat:
ale był ze mną na wszystkich, a z racji komplikacji trochę ich już było, i wszystkie dopochwowe zrzędził tylko po ostatnim, bo lekarz mnie molestował tą głowicą Cytat:
w każdym oddziale z najbliższych miast mam zaprzyjaźnione osoby, z którymi mam często kontakt prywatnie. cieszę się, bo przynajmniej jestem na bieżąco ![]() Cytat:
mówi, że woli nie, bo jak zobaczy to wszystko, to patrząc potem na mnie będą mu się wszystkie porodowe okropności przypominały. ja go zmuszać nie będę, fajnie, jak będzie przy mnie do drugiej fazy porodu. zastanawiam się czy mamy nie wziąć do sali porodowej ze sobą. lekarzem nie jest, ale ma dużą wiedzę medyczną i czułabym się spokojna, wiedząc że jest przy mnie.
|
||||
|
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
vil, szczerze to jak zaczęła się akcja mi do głowy nie przyszło że tż jest, żeby go wołać czy coś, mówiąc krótko nikt nie był mi potrzebny wręcz przeciwnie, fakt że lekarka złapała mnie za rękę, wydała polecenie i na trzy córa wyskoczyła, ale jakoś nie wyobrażam sobie że ktoś bliski koło mnie stoi i nie daj boże głaska albo coś, chyba bym uciekła z porodówki wtedy
|
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
coś w tym jest, bo jak mnie coś boli czy mi źle, to wolę, żeby wszyscy się trzymali ode mnie z daleka
dlatego też go nie namawiam specjalnie, ale fajnie, jakby gdzieś niedaleko był, w razie czego
|
|
|
|
#1544 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie jak napisałaś, też tak mam że lepiej z daleka w takich chwilach ale niedaleko jak najbardziej bo sama świadomość że w razie czego jest ktoś jest budująca
chyba my tylko nie śpimy, jak zamykam kompa i będę próbować choć mdli mnie na potegę a wczoraj męczyłam się do 2 żeby zasnąć i po 4 już pobudka, a co jak co problemów ze spaniem nie miewam a tu tak męczy że i na sen się rzucadobrej nocki |
|
|
|
#1545 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z chłopcami to miałam normalnie wizyte na NFZ ok 12 tygodnia ciąży i normalnie mi lekarze mierzyli przezierność i kość nosową i sprawdzali czy wszystkie narządy są i to tyle i nic nie płaciłam. A teraz jakieś badania prenatalne Cytat:
Cytat:
![]() Ale super,że jednak się wyjaśniło i jest ok Pewnie dużo spokojniejsza jesteś jak już znasz przyczynę tych plamień
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
hej słonka... Ja dziś kiepsko się czuje... mdli mnie, w nocy bolał brzuch.... jadę dziś się umówić prywatnie do ginekologa.
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() pogoda dziś do Vil super, że wszystko ok ![]() ja miałam dziś jechać na badania, ale niestety mężowi coś pomieszali ze szkoleniem i nie wróci tak szybko jak myśleliśmy ![]() Najwyżej później pojedziemy i zrobie tylko te, które nie muszą być na czczo
|
|
|
|
#1549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
tak czytam Was i trudno mi się wbic tak szybko piszecie
![]() Cytat:
nuna trzymam kciuki za wizytę widzę że bardzo martwisz się wszystkim ..oczywiście jest to normalne ale postaraj się jednak wyluzowac bo naprawdę szkodzi to i Tobie i kruszynce Twoja beta hmmm.. przyrasta..prawidłowo..mi eści się w normie widzę ze Twoja ciąża jest wiekowo zbliżona do mojej.. proponuje Ci jednak dla spokoju pójśc do lekarza żeby "zabezpieczyc"Twoją ciąże .. Ja z Wiko byłam tak jak pisałam duzo wcześniej zaraz jak nie dostałam@ a bete tego dnia miałam 156..po trzech dniach 780 a po dwóch następnych już 1500.. potem juz zrobiłam tylko dla uspokojenia że jest ok i ostatni raz jak robiłam około 8tc i było w granicach 88000.. powiem Ci że to są jednak indywidualne przyrosty.. każda z nas ma swój "zegar" biologiczny Ja jestem chuda i to bardzo i moją ciąże tą sprzed ponad roku było widac na usg już w trzecim tygodniu od zapłodnienia mimo ze beta przyrastała ok i wszystko bylo ok to i tak dla pewności i jak to się mówi przezorności do 16tc przepisał mi lek na podtrzymanie.. w tej ciąży ide do lekarza teraz w sobotę dziś zrobie chyba pierwszą betę .. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
no właśnie na czczo .. ![]() a Ja nigdy kurcze nie jestem na czczo bo w nocy odwiedzam lodówkę nawet pare razy ![]() umarła bym gdybym nie zjadła czegoś dłużej niż 4 godziny
|
||
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() problem tylko w tym, że jak wstaje to dość szybko odczuwam głód, a jak nie zjem to mi niedobrze ![]() Może jutro zbiorę się szybko rano i pojadę :P |
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Tak szybko skrobiecie, że mam problem z nadrabianiem ![]() U mnie objawy ciążowe powoli się nasilają. Mdli mnie cholernie przez większość dnia, jak zaczynam robić się głodna to mój organizm natychmiast domaga się jedzenia (a dotychczas udawało mi się oszukać głód), no i to uczucie pełności. Mój brzunio jest płaski tylko po wstaniu z łóżka. Już po lekkim śniadaniu wygląda jak balon, a wieczorem to już w ogóle . Minie to?!?Dwa ostatnie dni były spokojne, a dzisiaj znowu zaczyna pobolewać mnie podbrzusze. Nie plamię, więc mam nadzieję, że to moja macica się powiększa, a nie coś z dzidzią. Poza tym coraz bardziej dociera do mnie, że będę mamą Miłego dzionka życzę i do napisania wieczorem. Spadam do fryzjera, bo mam już kilku cm odrosty i straszę własnego Męża
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i podziwiam zarówno Ciebie jak i Twojego Tz, że macie taki dystans do porodu ![]() Ja chyba nie chcę żeby Tz był przy mnie jak będę się męczyła... Chcę żeby był blisko.. ale nie chcę żeby na to patrzył. Choć wiem, że coraz więcej mężów uczestniczy w porodzie. Mój brat był ze swoją, mój kuzyn to przy całej trójce dzieci Ja jednak swojego Tz oszczędzę ![]() Cytat:
znaczy do lodówki nie musze, bo do wc to już dwa razy biegam
|
||
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kobiety
Wyczytałam Was na bieżąco ![]() vil mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej ![]() Wczoraj cały dzień z TŻ spędziliśmy Rano otwieram oczy patrzę, nie ma go, ale jest list, że poszedł pobiegać i napis "Kocham Was" gerber w wazonie i czekoladki lindt, ale bardziej mnie rozczulił, jak oglądaliśmy program o chłopczyku chorym na downa, którego mama zostawiła w szpitalu, a mój tak siedzi, patrzy się na mnie i mówi "Ja to bym się cieszył nawet z dzieciątka z downem" Bosze kobiety tak płakałam, a on nie wiedział co się stało, a ja się tak rozczuliłam, że szok.Tym bardziej, że boję się, że może coś być nie tak i często i gęsto jest tak, że partner nie jest w stanie udźwignąć choroby dziecka. Mdłości i wymioty jak były tak są. Może troszkę mniejsze, bo udaje mi się już uśmiechnąć. Ale staram się karmić kruszyna by rosnął. A co do porodu to mam nadzieję, że TŻ będzię, bo chce, ale jak to wyjdzie to się okaże
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
becik a ja czytałam że to ma wejść pod koniec czerwca 2013 zobaczymy jak to będzie. Ja i tak się na to nie łapię.Mój TŻ nie był ze mną jeszcze na żadnym USG. Myślę że zabiorę go dopiero w 19 tc jak już będzie wszystko konkretnie widać. nuna objawy masz normalne brzuch będzie Cię bolał jeszcze kilka tygodni tak jak na okres. Mnie teraz też momentami boli ale to już inne uczucie.Mi wczoraj TŻ masował kremem brzuszek i pod koniec tylko gładził pod pępkiem. Od środka czułam takie błogie uczucie ![]() MoTyleKsa kochany ten Twój TŻ. Ja też się co chwile rozczulam. Eh co się z nami dzieje ![]() Co do porodu to chciałabym żeby TŻ był przy mnie no ale zobaczymy jak to wyjdzie. Do szkoły rodzenia na pewno będziemy chodzić razem ![]() Miałam się dziś zabrać za porządki ale zadzwoniła koleżanka z pracy że wpadnie na ploty, więc ogarnęłam na szybko mieszkanie i czekam Chyba zrobię dziś naleśniki na obiad. Jaka u was pogoda? u mnie paskudnie, aż się odechciewa czegokolwiek. A jak wczoraj było ładnie to ja byłam do niczego
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczęta!
![]() u mnie znowu nieprzespana noc. no nijak się wyspać nie mogę. kręcę się i wiercę i nic z tego nie wynika ![]() no i byłam na badaniach rano. upuścili mi ze 4 fiolki a ja za to inteligentnie zapomniałam że mocz miałam też zanieść i jeszcze raz jutro muszę iść Cytat:
![]() zresztą z naszego punktu widzenia to jest bardzo fajny projekt ale z punktu widzenia budżetu to uuu... długo było cicho to trzeba jakąś kiełbasę wyborczą rzucić
Edytowane przez Aaś Czas edycji: 2012-10-16 o 11:07 |
|
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
dopiero się z łóżka zwlekłam. Cytat:
|
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet jak to wejdzie to będzie tak jak z rodzina na swoim. pobyło to cudo ze 2 lata i teraz to likwidują... lepiej by zainwestowali w żłobki, przedszkola i ułatwili kobietom powrót na rynek pracy a nie kombinują po najmniejszej linii oporu... |
|
|
|
|
#1560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

żeby wszystko było ok. Kiedy masz konsultacje ? daj znać koniecznie...[COLOR="Silver"]
Jestem obecnie w 7tc i mam nadzieję, że uda mi się zostać mamą czerwcową
Troszkę o mnie, mam 23 lata, jestem z Kielc (widziałam, że jest tu parę mam ode mnie z okolicy

i udo,i łydka i kostka.. Nie mam pojęcia dlaczego-pracuję siedząc więc na bank to żadne nadwyrężenie. Ból jest niesamowicie nieprzyjemny :/ Jak z 3dni nie przejdzie trzeba będzie iść do lekarza, eh..jak ja to lubię....

I mam jeszcze taką długą poduszkę, że leży pomiędzy moimi nogami
Na drugim już był ale miałam przez brzuch 

Trzymaj się...