Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 19:58   #1531
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Badanie w 12 tyg, jezeli jest robione na oddziale genetyki jest to badanie prenatalne nieinwazyjne - test podwojny Papp-a , a teraz ginekolodzy w swoich gabinetach majac USG za dodatkowa oplata nazywaja to badanie usg prenatalnym czyli sprawdzaj kosc nosowa przeziernosc karkowa i inne parametry , choć niekoniecznie wierzyla bym bo ginekolog to nie genetyk , ktory zajmuje sie tym na codzien.. ale to moja opinia
test podwojny - to badanie USG i badnia z krwi , oprocz tego przeprowadzany jest wywiad dot. chorob itp. w rodzinie
gdzieś mi to umknęło, ale upracie przewertowałam wątek i znalazłam.
Również dziękuję za wyjaśnienie. Zastanawiałam się nad tym ostatnio, bo mój gin powiedział, że warto zrobić badania genetyczne i podał mi telefon do doktora z innego miasta. A ostatnio koleżanka która jest w ciąży mówiła mi, że ginekolog jej zrobił takie "wnikliwe/dokładne" usg i tam mierzył właśnie różne rzeczy (wspominałą też coś chyba o kręgach) które mogą świadczyć o chorobach genetycznych.
ale teraz już rozumiem dzięki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 20:48   #1532
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam się, obiecuję nadrobić wieczorem.

Narazie melduję,że dzisiaj odbyła się nasza pierwsza wizyta! Okruszek jest i ma się dobrze, serduszko bije,maluch ma aż 5-6 mm ( nie za mało na 6t2d???), dostałam skierowanie na wszystkie badania które napisałam powyżej i za 3 tygodnie mam się z wynikami zgłosić i wtedy założą mi kartę ciąży.

Oto nasz okruszek:
Gratulacje udanej wizyty i tego, że wszystko Ok oby tak dalej!

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ajjj... trzymam mocno żeby wszystko było ok. Kiedy masz konsultacje ? daj znać koniecznie...[COLOR="Silver"]
Umówiłam się na pt. na wizytę z USG, gin mnie uspokoił na razie, powiedział żeby się nie przejmować.. ale jakoś i tak nie jestem w 100% spokojna, czekam cierpliwie do pt..

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
znów mam plamienia, tym razem mocne ... czekam na męża, zaraz będzie, pojedziemy do szpitala
Mam nadzieję, że to nic poważnego, 3mam kciuki za Was! Daj znać po.

Vil - dopiero teraz doczytałam, że już po wizycie. Cieszę się, że wszystko dobrze. Leż, odpoczywaj i dbaj o siebie kochana

Edytowane przez pawie_oczko
Czas edycji: 2012-10-15 o 21:03
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:02   #1533
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Dziewczyny,
podczytuję Was prawie od samego początku i postanowiłam się ujawnić, bo nie lubię tak w krzakach siedzieć Jestem obecnie w 7tc i mam nadzieję, że uda mi się zostać mamą czerwcową Troszkę o mnie, mam 23 lata, jestem z Kielc (widziałam, że jest tu parę mam ode mnie z okolicy), a to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończona nieszczęśliwie, bo swoją córeczkę straciłam w 17tc (Mała miała stwierdzony Zespół Turnera). Teraz jak na szpilkach czekam na wszystkie badania, na genetyczne najbardziej, ale gdzieś tam głęboko wierzę, że będzie dobrze. Postaram się w miarę regularnie udzielać, ale na razie mdłości i senność skutecznie odciągają mnie od komputera...

A tak poza tym to gratuluje wszystkim Mamusiom i życzę Wam i sobie spokojnych 9 miesięcy
Witaj tez jestem z Kielc. Bardzo ci współczuję straty córki i nawet sobie nie wyobrazam jak się teraz obawiasz ale dobrze myślisz że tym razem będzie ok trzymam kciuki

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Jutro moje pierwsze USG pytałam sie tż czy chce wejść ze mną do gabinetu i pirw powiedział że oczywiście ale jak mu powiedziałm że to badanie jest dopochwowe to juz siętak nie pchał a wasi partnerzy byli z wami na tym pierwszym USG?

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

vil84 super że wszytsko ok no i ze sie przekonaąłś do szpitala w którym chcesz rodzić ja przed ciążą byłam że będę rodzić w pewnym szpitalu ale okazało sie że leżałam w wakacje w innym i też na oddziale ginekologi no i już tak sie przyzywczaiłam że wiem gdzie co jest że chyba na ten sie zdecyduje
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:03   #1534
Ashyshqa
Zakorzenienie

Kamień z serca Vil. To fajnie, że ktoś wreszcie Ci wytłumaczył, skąd się biorą te kwawienia i że z czasem się to uspokoi. To jednak jest uspokajające. No i przychylność personelu szpitalnego to też plus Ale mam nadzieję, tak jak i lekarka, że następnym razem zobaczysz się z nimi jak będziesz rodzić w kwietniu

Pawie oczko, pisz jak tam mgr. Ile udało Ci się nadziubdziać?
Co do toxo, to nic się nie martw. Z wyniku wynika jedynie, że stosunkowo niedawno miałaś ta chorobę, ale na pewno nie jesteś na nią chora w tym momencie skoro wynik IgM wyszedł ujemny. Oczywiście, jak wszystko, warto to skonsultować z lekarzem, ale nie ma się co martwić

Czas spać dziewczynki, jutro kolejny dzień w pracy Powiem Wam, że trochę mnie ona wykańcza, praktycznie całe 8h jak tam jestem mam mdłości i jest mi źle (nie mówiąc o rozkojarzeniu i zasypianiu nad kompem...) ale jakoś głupio mi prosić o zwolnienie na samo kiepskie samopoczucie... Ech zobaczymy jak będzie dalej.

Becik - mój mąż nawet po wyjaśnieniach jak to badanie będzie wyglądało powiedział, że on idzie czy już, musi wszystko zobaczyć. Na szczęście nie miał później jakiś odjazdów typu zazdrość o lekarza, jak niektórzy z Waszych TŻów, zapytał jedynie po czy się dobrze czuje i nic mnie nie boli bo badanie nie wyglądało zbyt przyjemnie. Więc plus dla niego

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2012-10-15 o 22:09
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:07   #1535
becik_4
Zadomowienie

[QUOTE=sharpnowaja;3708345 9]raczej się nie załapiemy bo to ma wejść jak już się rozpakujemy

z tego co mówił Tusk to za dwa tygodnie ma być projekt że to prosta sprawa i prosty projekt wiec powinno pójść szybko i on mówi o pocztąku roku 2013 a my rodzimy w połowie wiec raczej zdążymy
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:15   #1536
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Jutro moje pierwsze USG pytałam sie tż czy chce wejść ze mną do gabinetu i pirw powiedział że oczywiście ale jak mu powiedziałm że to badanie jest dopochwowe to juz siętak nie pchał a wasi partnerzy byli z wami na tym pierwszym USG?
super czekamy na relacje. Podczas mojego pierwszego USG TŻ czekał na zewnątrz, ale potem przyszedł i gin mu wszystko pokazał jeszcze raz
o ile dobrze kojarzę to Jenny pisała, że u niej było podobnie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czas spać dziewczynki, jutro kolejny dzień w pracy Powiem Wam, że trochę mnie ona wykańcza, praktycznie całe 8h jak tam jestem mam mdłości i jest mi źle (nie mówiąc o rozkojarzeniu i zasypianiu nad kompem...) ale jakoś głupio mi prosić o zwolnienie na samo kiepskie samopoczucie... Ech zobaczymy jak będzie dalej.
ojjj współczuję, u mnie podobnie

Stary 2012-10-15, 22:18   #1537
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Też mi głupio iść na zwolnienie z samego faktu złego samopoczucia.. Chociaż może i dobrze byłoby wykorzystać taką możliwość-póki można

Boli mnie przeogromnie posladek i udo,i łydka i kostka.. Nie mam pojęcia dlaczego-pracuję siedząc więc na bank to żadne nadwyrężenie. Ból jest niesamowicie nieprzyjemny :/ Jak z 3dni nie przejdzie trzeba będzie iść do lekarza, eh..jak ja to lubię....

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:21   #1538
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mój Mąż też dostaje druk RMUA co miesiąc... a ja jak szłam na nfz do lekarki to musiałam przynieść dowód wpłaty składki zdrowotnej do zus-u też z poprzedniego miesiąca (prowadzę działalność gosp.), bo wcześniejsze się nie liczą... one są ważne tylko miesiąc i generalnie nie widze sensu wydawania jakichś zaległych

Ja mam wizytę 6.11 i cały czas się stresuję bo jak byłam na początku piątego tygodnia to niewiele było widać na usg... a w tym momencie nie mam praktycznie żadnych objawów co mnie jeszcze bardziej stresuje
Tłumaczę sobie, że jak by się coś złego działo to chyba zaczęło by się jakieś krwawienie a tego też nie ma więc staram się myśleć pozytywnie i nie wkręcać sobie niepotrzebnych historii...

ooo wkleisz jakiegoś linka do tych rurek?

Pierwszy wynik bety miałam do odebrania tego samego dnia po południu, dzisiaj robiłam badania zalecone przez gina + toksoplazmozę na własne życzenie (bo ciągle mam styczność z jakimiś kotami więc wole się upewnić) to mam odebrać dopiero jutro, a grupę krwi za 4 dni...
Grupę krwi musiał robić również Tż... pani mu źle igłę wbiła i krwiaczek mu się zrobił... powiedział, że więcej do tego laboratorium nie idzie
Za komplet tych podstawowych badań i dwa rodzaje(??) toxo wyszło 160 zł ( w sumie 168 ale pan stwierdził, że ginekolodzy zlecają zbyt dużą liczbę badań i dał rabacik)

A ja od zawszę śpię na boku... nie potrafię ani na plecach ani na brzuchu I mam jeszcze taką długą poduszkę, że leży pomiędzy moimi nogami
dokładnie właśnie to taki był stres, a przy badaniu gorszy, ja to panikara jestem, gin zaczął usg ja patrzę a tu ciemna plama a za chwilę mała plamka to już myślałam że się nic nie rozwinęło a za chwilę pojawił się dzidziuś i choć słyszałam moment ale widziałam i to tak dokładnie bylo widać bicie serca, boskie i co za ulga, ale gin się nawet nie dziwił, jak on to ujął to takie kamienie milowe są niektóre usg, najpierw stwierdzenie zarodka, potem akcja serca, potem dalej, i nie dziwny strach bo to ludzkie. zaczełam 9 tydzień więc jeszcze 4 tygodnie mojej męki bo ledwo już daję radę te mdłości okropne znieść, w 12 tygodniu mam przyjść na kolejne usg
colorblue zastanawiałam się jak u Ciebie bo pamiętałam że Ty też masz dziś wizytę, super że wszystko ok, mój maluszek ma 16 mm
Ashyshqa jakbyś napisała o mnie w pracy bo mam to samo, mój gin wprawdzie od ręki by mi wypisał zwolnienie żebym w domu to przeszła ale ja nie mogę akurat teraz sobie na to pozwolić bo będę mieć zmiany w pracy duże i musze czekać w pogotowiu, a u mnie do tego jest zimno okropnie w biurze że siedząc kilka godzin wariacji można dostać, zimno, mdłości, osłabienie, brr
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:23   #1539
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Jutro moje pierwsze USG pytałam sie tż czy chce wejść ze mną do gabinetu i pirw powiedział że oczywiście ale jak mu powiedziałm że to badanie jest dopochwowe to juz siętak nie pchał a wasi partnerzy byli z wami na tym pierwszym USG?
Na całkiem pierwszym nie był bo to było na nfz i lekarz uznał to za fanaberię Na drugim już był ale miałam przez brzuch Z tym, że mówiłam mu, że być może będzie dopochwowe i nie miał z tym problemu, nie wiem nawet dlaczego miałby mieć Jakby miał jakieś obawy to nie wiem co by to było z porodem Bo rodzić mamy zamiar razem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:32   #1540
katherine271
Raczkowanie

a powiem Wam dziewczynki, że mój tz był przy porodzie ale dzięki lekarzowi, kóry wiedział że on jest i chce być i go zawołał jak się zaczęła akcja bo ten akurat wyszedł na moment i zdążył wpaść na salę i zrobic kilka fot a córka już była bo rodziłam 10 minut. I mam fotkę jak ona w powietrzu a lekarka na zegarek patrzy i podaje godzinę porodu. Foty poza tym okropne i krwawe a tż umieścił je w albumie i stwierdził że kto będzie oglądał to pierwsze strony się przerzuci, masakra ale nie miał z tym w ogóle problemu. A teraz wymyślił że nagra wszystko dla odmiany
Stary 2012-10-15, 23:00   #1541
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Cieszę się Który to szpital?
szpital w Bogucicach, na Markiefki. ja od niedawna mieszkam w Katowicach i nawet jeszcze u lekarza rodzinnego nie byłam, więc tym bardziej na szpitalach się nie znam, ale jak miałam pierwsze krwawienie i trzeba było na gwałt jechać do szpitala to pytaliśmy mojego taty gdzie jechać, on zadzwonił do kogoś znajomego - jakiegoś pediatry, pytał gdzie najlepiej - i zawiózł nas tam. ja bym sama nie zaryzykowała szpitala zakonnego ale warunki naprawdę super, brakuje tylko wifi i tv w salach ale lekarze mili, pielęgniarki przesympatyczne, jedzenie ... nie wiem, miałam dostawy z domu i podobno sale porodowe mają bardzo fajnie wyposażone, z piłkami itp.

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość

A ja przez 22lata mieszkałam na ER
Bardzo tęsknię za Rybnikiem,więc jak widzę kogoś z okolic to strasznie się cieszę
ja też studiowałam trzy lata w Rybniku, mieszkałam tam nawet jakiś czas na studiach, i mam ogrom wspomnień z tym miastem, do tej pory czasem jeździłam spotkać się ze znajomymi

Cytat:

ja mojego nawet nie pytałam czy chce ale był ze mną na wszystkich, a z racji komplikacji trochę ich już było, i wszystkie dopochwowe zrzędził tylko po ostatnim, bo lekarz mnie molestował tą głowicą

Cytat:

podziwiam Ciebie i wszystkie z Was, które pracują. ja się niby czuje dobrze, ale siedzę w tym domu, i prawie codziennie śpię do 11 jak miałam wstać na 9 na badania to ledwie się tam dowlokłam. pewnie kwestia przyzwyczajenia, jakbym nie była na zwolnieniu, to inaczej bym to odczuwała i inna byłaby organizacja dnia. a dziś się okazało, że ja siedząc w domu wiem więcej o tym, co się dzieje w pracy od pracowników w każdym oddziale z najbliższych miast mam zaprzyjaźnione osoby, z którymi mam często kontakt prywatnie. cieszę się, bo przynajmniej jestem na bieżąco

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
a powiem Wam dziewczynki, że mój tz był przy porodzie ale dzięki lekarzowi, kóry wiedział że on jest i chce być i go zawołał jak się zaczęła akcja bo ten akurat wyszedł na moment i zdążył wpaść na salę i zrobic kilka fot a córka już była bo rodziłam 10 minut. I mam fotkę jak ona w powietrzu a lekarka na zegarek patrzy i podaje godzinę porodu. Foty poza tym okropne i krwawe a tż umieścił je w albumie i stwierdził że kto będzie oglądał to pierwsze strony się przerzuci, masakra ale nie miał z tym w ogóle problemu. A teraz wymyślił że nagra wszystko dla odmiany
mój Mężuś przy porodzie nie chce być mówi, że woli nie, bo jak zobaczy to wszystko, to patrząc potem na mnie będą mu się wszystkie porodowe okropności przypominały. ja go zmuszać nie będę, fajnie, jak będzie przy mnie do drugiej fazy porodu. zastanawiam się czy mamy nie wziąć do sali porodowej ze sobą. lekarzem nie jest, ale ma dużą wiedzę medyczną i czułabym się spokojna, wiedząc że jest przy mnie.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 23:07   #1542
katherine271
Raczkowanie

vil, szczerze to jak zaczęła się akcja mi do głowy nie przyszło że tż jest, żeby go wołać czy coś, mówiąc krótko nikt nie był mi potrzebny wręcz przeciwnie, fakt że lekarka złapała mnie za rękę, wydała polecenie i na trzy córa wyskoczyła, ale jakoś nie wyobrażam sobie że ktoś bliski koło mnie stoi i nie daj boże głaska albo coś, chyba bym uciekła z porodówki wtedy a na poważnie to jak masz się czuć lepiej to poproś mamę, ja to bym teraz chciała np. zeby przyjaciółka ze mną była bo wiem że by mnie umiała rozluźnić ale to niemozliwe bo za daleko jesteśmy i nie sądzę żeby sie tak zgrało. A jak Twój tż nie chce to nie martw się, jeszcze zobaczysz że w takim bólu stają się pewne rzeczy obojętne.
Stary 2012-10-15, 23:12   #1543
vil84
Wtajemniczenie

coś w tym jest, bo jak mnie coś boli czy mi źle, to wolę, żeby wszyscy się trzymali ode mnie z daleka dlatego też go nie namawiam specjalnie, ale fajnie, jakby gdzieś niedaleko był, w razie czego

Stary 2012-10-15, 23:29   #1544
katherine271
Raczkowanie

dokładnie jak napisałaś, też tak mam że lepiej z daleka w takich chwilach ale niedaleko jak najbardziej bo sama świadomość że w razie czego jest ktoś jest budująca chyba my tylko nie śpimy, jak zamykam kompa i będę próbować choć mdli mnie na potegę a wczoraj męczyłam się do 2 żeby zasnąć i po 4 już pobudka, a co jak co problemów ze spaniem nie miewam a tu tak męczy że i na sen się rzuca
dobrej nocki
Stary 2012-10-16, 08:29   #1545
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
UFF nadrobiłam zaległości chyba ponad 10 stron wątku.... aale piszecie dużo

I'm
do jakiego gina chodzisz?
ehh bardzo Ci współczuje... sama sie długo starałam o ciążę więc wiem co to znaczy życzę Ci dużo siły!

zaraz obejrze
mój gin dokładnie to samo powiedział.. a morfologie mam bardzo dobrą .. no ale mam nadzieję że jednak bede coś brać bo boje sie o zęby..

o matko, nieźle... heh

ja byłam 6 t i 2 dni i do karty wpisała 7 tydzień. Wydaje mi się że powinna wpisać od OM.. więc 9... może to wyjaśnij na wizycie?

ja też zaczęłam 8 w niedziele
też mam oliwke z rosmana ale tą dla dzieci.. ale chyba tą dla mam powinnam kupić... ale to najpierw zużyje tą , i tak brzuszek jeszcze nie rośnie

http://allegro.pl/show_item.php?item=2692067415
proszę
mam rozmiar 36, bałam się że będą za małe/za duże... ale trafiłam.. w łydkach nie są opięte ale ja takich ciasnych i tak nie lubie.. no i zakładam że jak jeszcze troche spuchnę to będą dopasowane.. na pupie sa ok... jakość dżinsu może nie powala, są raczej cienkie ale to w sumie dobrze..bo w zime sobie będę rajstopki zakładać
polecam

ja miałam usg dokładnie 6 t i 2 dni i miał 7,1 mm ale moim zdaniem jak widać na zdjęciu gin plusika za daleko ustawił i dodał się co najmniej 1mm ale 5-6 mm to idealnie wklejam zdjęcie swoje z 6 t i 2 dnia

wyżej podałam link do rurek ciążowych jakie dzisiaj przyszły z allegro są bardzo fajne ale póki co pozostanę na leginsach a na upartego w dżinsy normalne jeszcze sie dopnę
jak czytam ile wy na te badania wydajecie to sie łapie za głowe... ja chodze na NFZ i na razie mam wszystko za darmo łącznie z grupą krwi i TSH... i już jestem umówiona na 2 usg a 3 to będzie prenatalne..
toxo robiłam w trakcie starań prywatnie no ale to inna historia
Kurcze a mi się tak wydawało,że za małe jest

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Bidulo Trzymaj się...
No ja też mam morfologię bardzo wysoką i jeśli nie będzie potrzeby to witamin brać nie będę.
6t2d to 7 tydzień, więc dobrze wpisała
A spodnie bardzo fajne
Ile płacisz za prenatalne?
Piękny maluszek

No właśnie dlatego musimy to jeszcze przemyśleć... Nawet nie chce myśleć o tym, że moje dziecko mogłoby mieć trisomię 21 ale wiem, że ja osobiście bym nie usunęła

Dziewczyny czy Wam też się ciągle wszystkim odbija?
No niestety męczyć mnie to zaczęło jeszcze przed zrobieniem testu i męczy do dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dzięki
no mnie dobrze położna wpisała ale Atenie564 wpisała 2 tygodnie za mało..
i nie będziesz brać witamin? ja chciałabym brać chociaż jakieś calcium dodatkowo bo moja mama przez ciąże straciła kilka zębów...
mam nadzieje, że nic za prenatalne nie zapłacę, przecież są obowiązkowe to chyba NFZ płaci nie?
no chyba, że to 12 tygodnia wymyśle innego gina prywatnego to chyba zrobie prywatnie..
też czasem mi sie odbija, nawet rano jak jeszcze nie zdąże nic zjeść, to jest najlepsze
No widzisz ja byłam wczoraj u ginki na NFZ i ona powiedziała,że będzie mnie kierować na badania prenatalne bo niby teraz wszystkie kobiety się kieruje i koszt 200zł.
Z chłopcami to miałam normalnie wizyte na NFZ ok 12 tygodnia ciąży i normalnie mi lekarze mierzyli przezierność i kość nosową i sprawdzali czy wszystkie narządy są i to tyle i nic nie płaciłam.
A teraz jakieś badania prenatalne

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Dziewczyny,
podczytuję Was prawie od samego początku i postanowiłam się ujawnić, bo nie lubię tak w krzakach siedzieć Jestem obecnie w 7tc i mam nadzieję, że uda mi się zostać mamą czerwcową Troszkę o mnie, mam 23 lata, jestem z Kielc (widziałam, że jest tu parę mam ode mnie z okolicy), a to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończona nieszczęśliwie, bo swoją córeczkę straciłam w 17tc (Mała miała stwierdzony Zespół Turnera). Teraz jak na szpilkach czekam na wszystkie badania, na genetyczne najbardziej, ale gdzieś tam głęboko wierzę, że będzie dobrze. Postaram się w miarę regularnie udzielać, ale na razie mdłości i senność skutecznie odciągają mnie od komputera...

A tak poza tym to gratuluje wszystkim Mamusiom i życzę Wam i sobie spokojnych 9 miesięcy
Witaj kochana!!! Bardzo mi przykro z powodu Twojej córeczkiAle musisz wierzyć,że tym razem będzie wszystko dobrze!!!

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dziękuję Wam za pocieszenie
jestem w domu. ufff. i dowiedziałam się czegoś mądrego w końcu. plamienia prawdopodobnie spowodowane są podrażnieniem po badaniu prenatalnym, akurat w pewnym momencie było tego tyle, że się przeraziłam że znów się coś dzieje. pojechaliśmy, dzidziuś cały i zdrowy, ale była inna pani doktor, która zauważyła na usg że kosmówka z której wykształca się łożysko zasłania szyjkę macicy, i stąd te wszystkie problemy. potem, jak ciąża będzie bardziej zaawansowana, to powinno się poprawić, i przesunąć się do tyłu, ale póki co mam leżeć, i nie martwić się plamieniami, a przyjeżdżać, jakby było krwawienie mocne. zmartwiło mnie to trochę, ale cieszę się, że w końcu coś wiem ... ale było troszkę śmiechu przy tym, pielęgniarka się śmiała że już mi założy kartę stałego klienta a pani doktor która akurat kończyła pracę stwierdziła że do kwietnia nie chce mnie już tam oglądać zdecydowanie rodzić będziemy tam, już się zaczynam czuć zadomowiona =] no ale jestem ogromnie szczęśliwa że wróciliśmy do domu. nie wyciągaliśmy nawet torby z auta, żeby nie zapeszyć, i się udało tym razem
Kurcze dopiero dzisiaj doczytałam,że coś złego się u Ciebie działo
Ale super,że jednak się wyjaśniło i jest ok Pewnie dużo spokojniejsza jesteś jak już znasz przyczynę tych plamień

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:34   #1546
nuna2
Zakorzenienie

hej słonka... Ja dziś kiepsko się czuje... mdli mnie, w nocy bolał brzuch.... jadę dziś się umówić prywatnie do ginekologa.
Stary 2012-10-16, 08:58   #1547
Meliitele
Zakorzenienie

Czesc

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:04   #1548
potterka
Zakorzenienie

Cześć
pogoda dziś do

Vil super, że wszystko ok oby więcej plamienia nie wróciły

ja miałam dziś jechać na badania, ale niestety mężowi coś pomieszali ze szkoleniem i nie wróci tak szybko jak myśleliśmy
Najwyżej później pojedziemy i zrobie tylko te, które nie muszą być na czczo
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:15   #1549
ada32
Wtajemniczenie

tak czytam Was i trudno mi się wbic tak szybko piszecie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej słonka... Ja dziś kiepsko się czuje... mdli mnie, w nocy bolał brzuch.... jadę dziś się umówić prywatnie do ginekologa.

nuna trzymam kciuki za wizytę
widzę że bardzo martwisz się wszystkim ..oczywiście jest to normalne ale postaraj się jednak wyluzowac bo naprawdę szkodzi to i Tobie i kruszynce

Twoja beta hmmm.. przyrasta..prawidłowo..mi eści się w normie
widzę ze Twoja ciąża jest wiekowo zbliżona do mojej..
proponuje Ci jednak dla spokoju pójśc do lekarza żeby "zabezpieczyc"Twoją ciąże ..

Ja z Wiko byłam tak jak pisałam duzo wcześniej
zaraz jak nie dostałam@
a bete tego dnia miałam 156..po trzech dniach 780 a po dwóch następnych już 1500..
potem juz zrobiłam tylko dla uspokojenia że jest ok i ostatni raz jak robiłam około 8tc i było w granicach 88000.. powiem Ci że to są jednak indywidualne przyrosty..
każda z nas ma swój "zegar" biologiczny

Ja jestem chuda i to bardzo i moją ciąże tą sprzed ponad roku było widac na usg już w trzecim tygodniu od zapłodnienia..
mimo ze beta przyrastała ok i wszystko bylo ok to i tak dla pewności i jak to się mówi przezorności do 16tc przepisał mi lek na podtrzymanie..

w tej ciąży ide do lekarza teraz w sobotę
dziś zrobie chyba pierwszą betę ..

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Cześć
pogoda dziś do

Vil super, że wszystko ok oby więcej plamienia nie wróciły

ja miałam dziś jechać na badania, ale niestety mężowi coś pomieszali ze szkoleniem i nie wróci tak szybko jak myśleliśmy
Najwyżej później pojedziemy i zrobie tylko te, które nie muszą być na czczo

no właśnie na czczo ..
a Ja nigdy kurcze nie jestem na czczo bo w nocy odwiedzam lodówkę nawet pare razy
umarła bym gdybym nie zjadła czegoś dłużej niż 4 godziny

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:19   #1550
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

no właśnie na czczo ..
a Ja nigdy kurcze nie jestem na czczo bo w nocy odwiedzam lodówkę nawet pare razy
umarła bym gdybym nie zjadła czegoś dłużej niż 4 godziny
a to u mnie nie jest tak źle.. w nocy nie podjadam
problem tylko w tym, że jak wstaje to dość szybko odczuwam głód, a jak nie zjem to mi niedobrze
Może jutro zbiorę się szybko rano i pojadę :P
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:19   #1551
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry

Stary 2012-10-16, 09:30   #1552
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Tak szybko skrobiecie, że mam problem z nadrabianiem

U mnie objawy ciążowe powoli się nasilają. Mdli mnie cholernie przez większość dnia, jak zaczynam robić się głodna to mój organizm natychmiast domaga się jedzenia (a dotychczas udawało mi się oszukać głód), no i to uczucie pełności. Mój brzunio jest płaski tylko po wstaniu z łóżka. Już po lekkim śniadaniu wygląda jak balon, a wieczorem to już w ogóle . Minie to?!?

Dwa ostatnie dni były spokojne, a dzisiaj znowu zaczyna pobolewać mnie podbrzusze. Nie plamię, więc mam nadzieję, że to moja macica się powiększa, a nie coś z dzidzią.

Poza tym coraz bardziej dociera do mnie, że będę mamą

Miłego dzionka życzę i do napisania wieczorem. Spadam do fryzjera, bo mam już kilku cm odrosty i straszę własnego Męża

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:30   #1553
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
zazdroszczę, że mała tak szybko z Ciebie wyskoczyła no i podziwiam zarówno Ciebie jak i Twojego Tz, że macie taki dystans do porodu
Ja chyba nie chcę żeby Tz był przy mnie jak będę się męczyła... Chcę żeby był blisko.. ale nie chcę żeby na to patrzył. Choć wiem, że coraz więcej mężów uczestniczy w porodzie. Mój brat był ze swoją, mój kuzyn to przy całej trójce dzieci Ja jednak swojego Tz oszczędzę

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
a to u mnie nie jest tak źle.. w nocy nie podjadam
problem tylko w tym, że jak wstaje to dość szybko odczuwam głód, a jak nie zjem to mi niedobrze
Może jutro zbiorę się szybko rano i pojadę :P
ja często jem i szybko odczuwam głód, ale w nocy wstawać nie muszę znaczy do lodówki nie musze, bo do wc to już dwa razy biegam

Stary 2012-10-16, 10:05   #1554
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzień dobry kobiety

Wyczytałam Was na bieżąco
vil mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej

Wczoraj cały dzień z TŻ spędziliśmy Rano otwieram oczy patrzę, nie ma go, ale jest list, że poszedł pobiegać i napis "Kocham Was" gerber w wazonie i czekoladki lindt, ale bardziej mnie rozczulił, jak oglądaliśmy program o chłopczyku chorym na downa, którego mama zostawiła w szpitalu, a mój tak siedzi, patrzy się na mnie i mówi "Ja to bym się cieszył nawet z dzieciątka z downem" Bosze kobiety tak płakałam, a on nie wiedział co się stało, a ja się tak rozczuliłam, że szok.
Tym bardziej, że boję się, że może coś być nie tak i często i gęsto jest tak, że partner nie jest w stanie udźwignąć choroby dziecka.

Mdłości i wymioty jak były tak są. Może troszkę mniejsze, bo udaje mi się już uśmiechnąć. Ale staram się karmić kruszyna by rosnął.
A co do porodu to mam nadzieję, że TŻ będzię, bo chce, ale jak to wyjdzie to się okaże

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:56   #1555
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mówiłam. Niestety u mnie skończyło się lekkim krwawieniem i przymusowym zwolnieniem już od 8 tc (a nawet parę dni wcześniej). Z tym że ja mam bardzo nerwową i stresującą pracę.

becik a ja czytałam że to ma wejść pod koniec czerwca 2013 zobaczymy jak to będzie. Ja i tak się na to nie łapię.

Mój TŻ nie był ze mną jeszcze na żadnym USG. Myślę że zabiorę go dopiero w 19 tc jak już będzie wszystko konkretnie widać.

nuna objawy masz normalne brzuch będzie Cię bolał jeszcze kilka tygodni tak jak na okres. Mnie teraz też momentami boli ale to już inne uczucie.

Mi wczoraj TŻ masował kremem brzuszek i pod koniec tylko gładził pod pępkiem. Od środka czułam takie błogie uczucie

MoTyleKsa kochany ten Twój TŻ.

Ja też się co chwile rozczulam. Eh co się z nami dzieje
Co do porodu to chciałabym żeby TŻ był przy mnie no ale zobaczymy jak to wyjdzie. Do szkoły rodzenia na pewno będziemy chodzić razem

Miałam się dziś zabrać za porządki ale zadzwoniła koleżanka z pracy że wpadnie na ploty, więc ogarnęłam na szybko mieszkanie i czekam
Chyba zrobię dziś naleśniki na obiad.

Jaka u was pogoda? u mnie paskudnie, aż się odechciewa czegokolwiek. A jak wczoraj było ładnie to ja byłam do niczego
Stary 2012-10-16, 11:06   #1556
Aaś
Zakorzenienie

cześć dziewczęta!
u mnie znowu nieprzespana noc. no nijak się wyspać nie mogę. kręcę się i wiercę i nic z tego nie wynika

no i byłam na badaniach rano. upuścili mi ze 4 fiolki
a ja za to inteligentnie zapomniałam że mocz miałam też zanieść i jeszcze raz jutro muszę iść

Cytat:

z tego co mówił Tusk to za dwa tygodnie ma być projekt że to prosta sprawa i prosty projekt wiec powinno pójść szybko i on mówi o pocztąku roku 2013 a my rodzimy w połowie wiec raczej zdążymy
to jest niewykonalne. nawet jeśli będzie za 2 tygodnie projekt to musi być jeszcze zaaprobowany przez odpowiednią komisję potem przez rząd, potem przez sejm, potem przez senat, na koniec prezydent + 3-miesięczne vacatio legis czyli ustawa leży i wszyscy się przygotowują do jej wprowadzenia. najwcześniej obstawiam połowę 2013. jeśli w ogóle

zresztą z naszego punktu widzenia to jest bardzo fajny projekt ale z punktu widzenia budżetu to uuu... długo było cicho to trzeba jakąś kiełbasę wyborczą rzucić

Edytowane przez Aaś
Czas edycji: 2012-10-16 o 11:07
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:45   #1557
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry dopiero się z łóżka zwlekłam.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
to jest niewykonalne. nawet jeśli będzie za 2 tygodnie projekt to musi być jeszcze zaaprobowany przez odpowiednią komisję potem przez rząd, potem przez sejm, potem przez senat, na koniec prezydent + 3-miesięczne vacatio legis czyli ustawa leży i wszyscy się przygotowują do jej wprowadzenia. najwcześniej obstawiam połowę 2013. jeśli w ogóle

zresztą z naszego punktu widzenia to jest bardzo fajny projekt ale z punktu widzenia budżetu to uuu... długo było cicho to trzeba jakąś kiełbasę wyborczą rzucić
ja myślę, że to będzie jak z nowymi egzaminami na prawo jazdy - szwagierka jak zdawała miała mieć nowe od lutego, potem się okazało, że za rok, a nadal są stare. a szkoda, ja bym przy mojej sytuacji w pracy poszła na ten roczny macierzyński.

Stary 2012-10-16, 12:01   #1558
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczęta!
u mnie znowu nieprzespana noc. no nijak się wyspać nie mogę. kręcę się i wiercę i nic z tego nie wynika

no i byłam na badaniach rano. upuścili mi ze 4 fiolki
a ja za to inteligentnie zapomniałam że mocz miałam też zanieść i jeszcze raz jutro muszę iść

Zresztą tak jak wczoraj mówili, nie jest to opłacane z budżetu państwa, co więcej, nie jest to opłacane przez pracodawcę, a jedynie przez pracownika. Więc po pierwsze muszą najpierw wzrosnąć składki ZUSowskie by było z czego opłacić te macierzyńskie bo de facto ZUS swojego budżetu również nie ma, a jedynie operuje składkami pracowników.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:19   #1559
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zresztą tak jak wczoraj mówili, nie jest to opłacane z budżetu państwa, co więcej, nie jest to opłacane przez pracodawcę, a jedynie przez pracownika. Więc po pierwsze muszą najpierw wzrosnąć składki ZUSowskie by było z czego opłacić te macierzyńskie bo de facto ZUS swojego budżetu również nie ma, a jedynie operuje składkami pracowników.
no dlatego mówię że dawno było cicho to jakiś ochłap dla mediów trzeba było rzucić
nawet jak to wejdzie to będzie tak jak z rodzina na swoim. pobyło to cudo ze 2 lata i teraz to likwidują...

lepiej by zainwestowali w żłobki, przedszkola i ułatwili kobietom powrót na rynek pracy a nie kombinują po najmniejszej linii oporu...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:44   #1560
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
no dlatego mówię że dawno było cicho to jakiś ochłap dla mediów trzeba było rzucić
nawet jak to wejdzie to będzie tak jak z rodzina na swoim. pobyło to cudo ze 2 lata i teraz to likwidują...

lepiej by zainwestowali w żłobki, przedszkola i ułatwili kobietom powrót na rynek pracy a nie kombinują po najmniejszej linii oporu...
też tak myślę tym bardziej że to moim zdaniem nie ułatwi kobietom bycia na rynku pracy bo kobiety w wieku rozrodczym będą dla pracodawcy potencjalnym zagrożeniem że zniknął na tyle czasu jak zdecydują się na bejbika, a niektórzy na to zwracają mocno uwagę to teraz jeszcze gorzej będzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości