Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 12:28   #1351
weronika23
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

u mojej tesciowej najpozniej 12 -12:30 a u mamy o 13-14
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:29   #1352
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Może tak być.
Choć przyznam szczerze, że jakoś specjalnie o tym nie myślę. Wolałabym oczywiście, żeby się nie pojawiły, ale jak będą to będą - nie będą to nie będą. Gorszy moim zdaniem jest cellulit. Rozstępy to później bledną i ich tak nie widać, zwłaszcza jak skóra jest lekko opalona ( choćby samoopalaczem).
ja w sumie też nie dbam i smaruję, a jak się nie da uniknąć to trudno
a cellulitu nigdy nie miałam

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
A ja mam 36 tydzień. Coraz bliżej rozwiązania i boję się trochę

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

ja dzisiaj też mam taki dzień, wczoraj masa energii, a dzisiaj
u mnie gorzej że to już kolejny taki dzień

jeszcze ta pochmurna pogoda
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:29   #1353
weronika23
Zakorzenienie

justys slonce ja tez czuje sie juz jak slonnnnn naprwde ciezkoo sie robi najgorzej wstawac do gabi wieczorem i ja tez po chichu juz chce
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:30   #1354
Cecilia89
Zadomowienie

Widzę, że rozmowa rozkręciła się na temat frytek. Narobiłyście mi ochoty na frytki. Z McDonald's są dobre frytki, ale lubię też te z Biedronki
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:31   #1355
T'ai
Zakorzenienie

Justa
na pewno Kuba jest zdrowiutki

o to my mamy obiad dopiero o 17.30
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:32   #1356
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Mmmm wciągnęłam cały talerz, boskie fryteczki, i jak pięknie pokroiłam żadne kupne nie mogą się z nimi równać pomyślałam tez, że szkoda mi chłopaków i im też chyba frytek nasmażę do kotletów. Tylko muszę doobierać ziemniaczków.

anett234
, Weronika wybaczcie
Pewnie, że im zrób.Niech też sobie chłopaki pojedzą.

No a ja będę w takim razie zmuszona zrobić sobie dzisiaj te frytki - może na kolację

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
tesciowa wlasnie przyniosla barszczyk ehhhhh pychotaaaaa
co do frytek to a janbardziej lubie takie domowe ze swoich ziemniakow z sosem czosnkowym lub majonezem
Racja.Najlepsze są swoje.Nic się z nimi nie równa.
Mnie od czosnku i wszystkich sosów czosnkowych odrzuciło na początku ciązy i tak jest do teraz a szkoda bo kiedys lubiałam.

Za to teraz zajadam zupke pomidorową - mama zrobiła.
Stary 2012-10-16, 12:33   #1357
kaaamila1
Zakorzenienie

Justa- wiem, że nic nie pomoże na Twoje smutki.. mogę dac Ci tylko mocnego buziaka Kubuś się urodzi a wszystko minie..zobaczysz

Tai- u nas również późno obiad..jemy raczej obiadokolację

................

Dzisiaj czuje się trochę lepiej..tzn. gardło już nie boli tylko drapie..niestety mam cały zapchany nos..jak nie urok to sraczka

Mąż kończy dziisaj szybciej pracę, tata będzie montował przewijak na komodę tak więc zapowiada się dobry dzień

Chyba zabiorę się dzisiaj za pranie Czas start

Aaaaaaaaaaaa- ciekawe jak tam obrona Ani ??!!

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:34   #1358
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a wiesz co, przestało mi przeszkadzać że np w łazience brudno zachce mi się to zrobię, jak nie to mąż mnie w sobotę wyręczy
normalnie mi się nie chce i mam coraz mniej siły
Też nie mam siły na nic. A ochotę mam Tzn na sprzątanie itp, ale wiem jak się za coś zabiorę to po pół godz stękam i sapię jak lokomotywa Aż mi szkoda, tyle czasu wolnego, można by to jakoś wykorzystać ale sił brak No cóż, nie moja wina, chcę ale nie mogę

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Dzisiaj o 16 wizyta!!!!
za wizytę
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:34   #1359
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że rozmowa rozkręciła się na temat frytek. Narobiłyście mi ochoty na frytki. Z McDonald's są dobre frytki, ale lubię też te z Biedronki

mi jakoś te z biedronki nie podchodzą

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:35   #1360
karolamankowa
Zadomowienie

Livdragon
klask i:

Nie widzę Kubusia, ale grzecznie poczekam
Stary 2012-10-16, 12:36   #1361
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
a co to?

u mnie rosół, bo nie mam jakoś siły na wymyślanie czegoś innego
Bardzo dobra zupka na zimę i prosta do zrobienia

Ja korzystam z tego przepisu:

http://kobieca.linia.pl/mniam7.html

+ moje moje modyfikacje i rady:

- dobrze, żeby było sporo marchewki (tak ze 4)
- nie wyciągam pietruszki pod koniec też ją blenduję ( oczywiście chodzi o korzeń pietruszki, nie natkę), wyciągam tylko seler, liście laurowe, ziele angielskie
- przed nalaniem zupy kroję biały ser w kostkę i wrzucam do talerzyka, który zalewam gorącą zupą - fajnie się ścina, dla mnie punkt obowiązkowy
- po nalaniu zupy sypię do zupy sporo majeranku i czekam chwilę aż się przegryzie i dopiero jem ( jak się doda od razu do całego garnka zupy to ten smak majeranku jakoś ucieka)

grzanki:
- ja kroję bułkę, czy jakiś chleb tostowy i wrzucam na rozpuszczone masło czy margarynę. Robi się to na bardzo wolnym ogniu do momentu aż będą chrupiące, co jakiś czas mieszając. Sekret dobrych grzanek to trzeba dać im czas.
Ostatnio lubię je posypać granulowanym czosnkiem, daje to fajny aromat.

Grzanek nie wrzucam od razu do zupy, bo miękną, ale nakładam na inny talerzyk i wrzucam sobie do zupy po kilka w trakcie jedzenia.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:37   #1362
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Dziewczyny usuwam ten link do zdjęcia Liv, bo rzeczywiście, tak jak Dorsip napisała, jak będzie chciała to sama wrzuci.

Dana usuń link z cytatu, ok??
Niteczka Ty też usuń pliz
już usunęłam z tej ekscytacji nawet nie pomyślałam, że to faktycznie cioś nie tak

Cytat:
Odnośnie bicia to ja uważam, że facet nie ma prawa bić kobiety, ale kobieta również nie ma prawa bić faceta. Nie wiem skąd u wielu osób bierze się takie przekonanie, że kobieta może bezkarnie lać faceta.

Jesteśmy wszyscy dorośli. Jeśli dochodzi do rękoczynów i nie jest to jakiś jednorazowy incydent to znaczy, że nie umiemy się ze sobą dogadać i czas pomyśleć o rozstaniu.
Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
mój tż też doskonale wie, co sądzę o podnoszeniu ręki na kobietę, zresztą w drugą stronę też to działa... przemoc fizyczna w naszym domu nie ma miejsca, jakby ona u nas zagościła, nie było by już nas...
dokładnie też tak uważam..
i powiem szczerze, że nie dziwię się, że oddał skoro sam był bity
więc wina jest tu wspólna.. muszą sobie wyjaśnić wszystko - skoro jest już ok to oboje nauczyli się coś z tego incydentu.

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

Zgadzam się w 100% u nas początki były burzliwe tak że czasem talerze latały ale to było 6 lat temu kiedy zamieszkaliśmy razem i nie umieliśmy wypracować pewnych zasad.

Teraz sobie tego nie wyobrażam, tak samo jak nie wyobrażam sobie tego że ja jestem w ciąży a facet chodzi i sobie popija z kolegami i daje sobie w głowie mieszać - to co dla niego jest ważniejsze rodzina czy koledzy?

Po takiej akcji nawet tysiące listów czy bukietów kwiatów nie byłyby w stanie mnie ubłagać ..... ale każdy układa sobie życie tak jak mu wygodniej.
ja jestem dosyć autonomiczna i akceptuje, że mój facet tak jak ja ma też swoich znajomych, swój świat - i o ile ja na tym za bardzo nie cierpię to mi to nie przeszkadza.. teraz właśnie pojechał spotkać się z koleżankami z byłej pracy - mają wspólne wspomnienia, więc to akceptuje. Jeśli mamy wspólnych znajomych idziemy razem - jeśli znajomi są moi/jego to nie próbujemy na siłę za każdym razem ciągać siebie na wzajem.. mi się lepiej rozmawia z koleżankami, gdy nie mam jego przy sobie

Cytat:
Mmmm wciągnęłam cały talerz, boskie fryteczki, i jak pięknie pokroiłam żadne kupne nie mogą się z nimi równać pomyślałam tez, że szkoda mi chłopaków i im też chyba frytek nasmażę do kotletów. Tylko muszę doobierać ziemniaczków.
mniam! ja sobie jutro zrobię chyba placki ziemniaczane.. ależ mnie ciągnie na ziemniaka w ogóle

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-16 o 12:40
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:38   #1363
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość

mi jakoś te z biedronki nie podchodzą
A próbowałaś te frytki wyprodukowane z ziemniaków? One są chyba od niedawna. Bo kiedyś rzeczywiście nie mieli dobrych frytek.
Stary 2012-10-16, 12:38   #1364
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

- nie wyciągam pietruszki pod koniec też ją blenduję ( oczywiście chodzi o korzeń pietruszki, nie natkę), wyciągam tylko seler, liście laurowe, ziele angielskie
- przed nalaniem zupy kroję biały ser w kostkę i wrzucam do talerzyka, który zalewam gorącą zupą - fajnie się ścina, dla mnie punkt obowiązkowy
- po nalaniu zupy sypię do zupy sporo majeranku i czekam chwilę aż się przegryzie i dopiero jem ( jak się doda od razu do całego garnka zupy to ten smak majeranku jakoś ucieka)

grzanki:
- ja kroję bułkę, czy jakiś chleb tostowy i wrzucam na rozpuszczone masło czy margarynę. Robi się to na bardzo wolnym ogniu do momentu aż będą chrupiące, co jakiś czas mieszając. Sekret dobrych grzanek to trzeba dać im czas.

Grzanek nie wrzucam od razu do zupy, bo miękną, ale nakładam na inny talerzyk i wrzucam sobie do zupy po kilka w trakcie jedzenia.

Mniam ! Brzmi apetycznie

Halwaya- ja również mam ochotę na placki ziemniaczane

Stary 2012-10-16, 12:39   #1365
aerien83
Zadomowienie

justa86 kochanie zobaczysz że Twoje podejście zmieni się wraz z urodzeniem Kubusia, nie smutaj niepotrzebnie a chyba każda z nas czuje się już jak wielki ciężki słoń

....

Co do frytek jeszcze, to właśnie te domowe są najlepsze (plus te z McDonalda of kors). Weroniczka dzięki, podsunęłaś mi pomysł, kapustę pekińską z kukurydzą i sosem czosnkowym zrobię do tego obiadku i będzie w ogóle full wypas.

My obiad jemy o 15 a te frytki dzisiejsze to moja przekąska póki co

....
kaaamila1 o to faktycznie fajny dzień Ci się zapowiada też muszę pranko wstawić chyba (ale nasze, nie dzidziusiowe) bo słońce wyszło piękne
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:41   #1366
kaaamila1
Zakorzenienie

Ela- zazroszczę tego słoneczka..u nas kolejny szary i ponury dzień.. moje kwiaty już płaczą z braku promyczków

Stary 2012-10-16, 12:43   #1367
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
ja w ogóle dziś nie mam sił na nic (znowu ) i szczęście że gołąbki są w słoiku w lodówce
teraz brać się za prasowanie czy nie brać hmmm
u mnie dziś teściowa robi gołąbki
Cytat:
ja wczoraj niezdrowo pojadłam.. fryteczki, kotlecik a potem jeszcze tż zahaczył o Mc i mi przywiózł 2 hamburgery
Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość

A u mnie nic ciekawego wiec nie bede tu duzo marudzic.
Z dobrych rzeczy bylam na wizycie w pon, ktg ok, tetno ok, ale oczywiscie skurczy zadnych chociaz nie wiem jakim cudem liczylam ze juz sie poowli cos zacznie :/ usg mi gin na nfz raczej nie zrobi... nie widzi potrzeby a ja bym chciala Kubusia zobaczyc
mam jakiegos syfka wiec dostalam globulki, ale juz lepiej zebym to wyleczyla zanim maly sie urodzi...
ciezko mi, spac juz nie moge, chodze jak wielki slon i naprawde jestem sloniem, 18kg na +
i oczywiscie to czego sie spodziewalam - mimo smarowania 3x dziennie oliwka wczoraj zauwazylam w h'uj rozstepow na brzuchu....przeryczalam caly dzien, nie obchodzi mnie ze inni tez maja... czuje sie z tym mega brzydko i moja samoocena spadla prawie do zera ;( wiec skoro mam takiego pecha to pewnie przy porodzie porozrywa mnie na 20 kawalkow i seks po porodzie bedzie do dupy

Mam nadzieje ze Kubuś jest zdrowy i tylko to i humor poprawi, chociaz wiem ze nie bedzie juz w 100% tak jak kiedys ;(

chce juz urodzic ;(

ide sie czyms zajac innym nic marudzeniem trzymajcie sie
ulala... ale pesymizmem powiało ...
Cytat:
wczoraj smażyłam te biedronkowe ale ostatnio coś sie zepsuł... takie ciapkowate sie robią...
Wiesz jakie też lubie? Z Lidla, te cienkie długie. Się nazywają Longer czy jakoś tak. Te to są meeega prawie jak z Mc :P

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:43   #1368
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
tesciowa wlasnie przyniosla barszczyk ehhhhh pychotaaaaa
co do frytek to a janbardziej lubie takie domowe ze swoich ziemniakow z sosem czosnkowym lub majonezem
A znasz jakiś dobry przepis na sos czosnkowy? Bo mi jakoś nie wychodzi, a te kupne to mi nie pasują.
Stary 2012-10-16, 12:44   #1369
MiciaKicia
Zakorzenienie

jaki krem/maść na brodawki kupujecie?
Bo dziś jadę na zakupy albo jutro i chcę się zaopatrzyć

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:45   #1370
halwaya
Zakorzenienie

Ja sobie na śniadanie zamówiłam u tż chleb opiekany w jajku..
na zakupach kupililiśmy niepotrzebnie 12pak jajek, podczas gdy w domu jeszcze mieliśmy całe opakowanie - więc teraz trzeba korzystać

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
u mnie w Polskim sklepie wypatrzyłam krem z Ziajki - wzięłam w ciemno

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:46   #1371
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj smażyłam te biedronkowe ale ostatnio coś sie zepsuł... takie ciapkowate sie robią...
Wiesz jakie też lubie? Z Lidla, te cienkie długie. Się nazywają Longer czy jakoś tak. Te to są meeega prawie jak z Mc :P
Z Lidla też są dobre. Właśnie te biedronkowe o których pisałam były identyczne w smaku jak te z Lidla, które też są zrobione z ziemniaków, a nie mączki ( tylko Lidla mam dalej i rzadziej tam chodzę). Może w różnych biedronkach mają różne frytki. Sama nie wiem
Stary 2012-10-16, 12:47   #1372
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!
Witam sie w nowym wateczku po nie przespanej jak nigdy nocy... do 4 wszystko mnie bolalo, az w koncu usnelam ponad 30 stron do nadrobienia, litosci!!
Dzisiaj o 16 wizyta!!!!
Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
A u mnie nic ciekawego wiec nie bede tu duzo marudzic.
Z dobrych rzeczy bylam na wizycie w pon, ktg ok, tetno ok, ale oczywiscie skurczy zadnych chociaz nie wiem jakim cudem liczylam ze juz sie poowli cos zacznie :/ usg mi gin na nfz raczej nie zrobi... nie widzi potrzeby a ja bym chciala Kubusia zobaczyc
mam jakiegos syfka wiec dostalam globulki, ale juz lepiej zebym to wyleczyla zanim maly sie urodzi...
ciezko mi, spac juz nie moge, chodze jak wielki slon i naprawde jestem sloniem, 18kg na +
i oczywiscie to czego sie spodziewalam - mimo smarowania 3x dziennie oliwka wczoraj zauwazylam w h'uj rozstepow na brzuchu....przeryczalam caly dzien, nie obchodzi mnie ze inni tez maja... czuje sie z tym mega brzydko i moja samoocena spadla prawie do zera ;( wiec skoro mam takiego pecha to pewnie przy porodzie porozrywa mnie na 20 kawalkow i seks po porodzie bedzie do dupy

Mam nadzieje ze Kubuś jest zdrowy i tylko to i humor poprawi, chociaz wiem ze nie bedzie juz w 100% tak jak kiedys ;(

chce juz urodzic ;(

ide sie czyms zajac innym nic marudzeniem trzymajcie sie
Cieszę się, że wszystko ok z małym.
A na smutki Też ostatnio czuję się jak słoń Szczególnie w nocy jak nie mogę się podnieść, a na siku muszę wstać z 5 razy. A dzisiaj przy którymś wstaniu z kolei pomyślałam sobie, że już się nie mogę doczekać aż prześpię całą noc bez żadnego wstawania. I mi się humor pogorszył jak sobie pomyślałam, że przecież to prędko nie nastąpi Teraz budzą potrzeby fizjologiczne, a później dziecko...
Stary 2012-10-16, 12:48   #1373
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja sobie na śniadanie zamówiłam u tż chleb opiekany w jajku..
na zakupach kupililiśmy niepotrzebnie 12pak jajek, podczas gdy w domu jeszcze mieliśmy całe opakowanie - więc teraz trzeba korzystać
hehe to mi dzisiaj mąż na kolację obiecał - bo chleb mamy już mocno zardzewiały i do smażenia w jajku będzie idealny

MiciaKicia zamierzam kupić Maltan albo Bepanthen maść, bepanthen sprawdził mi się przy Kubusiu, stosowałam też na jego pupę.
Stary 2012-10-16, 12:48   #1374
hania207
Zakorzenienie

Cytat:

grzanki:

brzmi smacznie
też tak robie z grzankami
Cytat:
A próbowałaś te frytki wyprodukowane z ziemniaków? One są chyba od niedawna. Bo kiedyś rzeczywiście nie mieli dobrych frytek.
szczerze mówiąc nie wiem
mąż kupił ze dwa razy te biedronkowskie na poczatku ciązy, bo to chyba moja najwieksza zachcianka ciążowa ,(kiedys kupowalismy bardzo rzadko frytki)
a teraz przerzucilismy sie na aviko, ale skoro mowisz ze są od niedawna, to musze zerknąć jak bede w biedronce

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:48   #1375
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie kupuję, bo podobno najlepiej smarować brodawki własnym pokarmem.
Jak nie będzie to działało to wtedy zakupię jakiś krem.
Stary 2012-10-16, 12:50   #1376
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ela- zazroszczę tego słoneczka..u nas kolejny szary i ponury dzień.. moje kwiaty już płaczą z braku promyczków
U nas od rana leje

Cytat:
Podłączam się do pytania.
Stary 2012-10-16, 12:50   #1377
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja w sumie też nie dbam i smaruję, a jak się nie da uniknąć to trudno
a cellulitu nigdy nie miałam
ech zazdroszczę

Dziewczyny przestańcie już z tymi frytkami........już mam język do ziemi.......
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:50   #1378
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
A dzisiaj przy którymś wstaniu z kolei pomyślałam sobie, że już się nie mogę doczekać aż prześpię całą noc bez żadnego wstawania. I mi się humor pogorszył jak sobie pomyślałam, że przecież to prędko nie nastąpi Teraz budzą potrzeby fizjologiczne, a później dziecko...
dokładnie tylko z tą różnicą, że dziecko może jeszcze marudzić. Póki co idziemy siusiu i śpimy dalej, a z dzieckiem bywa różnie no nic mamy zaprawę
Stary 2012-10-16, 12:51   #1379
aniamotylek
Rozeznanie

Witam Was
U nas dzisiaj sloneczko, w koncu nie pada. Zaczynamy dzisiaj 35 tydzien wg usg a wiec tez juz nie dlugo. Ja sie czuje jak na razie bardzo dobrze, nie narzekam na nic, oczywiscie w nocy wstaje na siku ale tylko 2 max 3 razy, przekrecic tez coraz trudniej, ale nie narzekam bo moze byc jeszcze gorzej. Wciaz pracuje (zostalo mi dokladnie 3 tyg), na wadze 11 kg wiecej, troszke spuchnieta jestem ale da sie wytrzymac, malutka sie kreci, i tak fajnie kopie w zeberka. Dzisiaj mam wizyte u poloznej a wiec zobaczymy czy brzuszek ladnie rosnie. W doomu caly czas remoncik, maja przyjsc i podlaczyc mi gaz a wiec w koncu bede mogla cos ugotowac, wody tez na dole nie mamy a wiec latam na gore z naczyniami i myje w lazience. Malutka jeszcze musi wytrzymac 6 tygodni w brzuszku, bo moj biedny mezulek sie nie wyrobi z remontem, a mamy totalny syf jak po bitwie, wszedzie leza jego narzedzia, meble w paczkach pozawijane, ale da sie wytrzymac. Najwazniejsze ze sypialnia gotowa, i malej pokoik. Jeszcze tylko lozeczko musimy zlozyc, ale to moze za ok 2 tyg, bo w sumie musimy wyniesc naze nocne szafki z sypialni aby ladnie sie zmiescilo. Po przeczytaniu artykulu na temat psa ktory uratowal 2 miesieczne malenstwo (przestalo oddychac i obudzil rodzicow), kupuje monitor oddechu. Juz wczesniej sie zastanawialam, ale teraz jestem pewna. Choc ten maluszek spal w innym pokoju, to sobie pomyslalam ze nawet jakby spal kolo mnie to nie zauwazylabym tego, bo przeciez nie bede caly czas obserwowac malej czy oddycha. No wiem moze troche swiruje ale bede bardziej czula sie bezpiecznie z tym urzadzonkiem.
Stary 2012-10-16, 12:51   #1380
DeKajka
Zakorzenienie

Hej hej . ja dopiero do domu wrocilam . bylam z siostra w przychodni a potem pojechalismy do lumpka . Dzisiaj wszystko po 1zl wiec sie obkupilam . to znaczy TŻeta i Adasia bo ja dla siebie nic nie kupuje .. czekam az brzuch spadnie po porodzie ..

Widzialam , widzialam syncia Liv . jest sliczniutki .. ale jej zazdroszcze

Ciekawe jak u Ani ..

A my dzisiaj wkraczamy w 37 tydzien .
... i chcemy juz rodzic . nie chcemy wielkiego brzucha , nieprzespanych nocy , zgagi .. i tego calego strachu czy wszystko ok ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości