|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Myha kurteczkę "wygrywa" Lilii, więc jej nie podbijaj.
Weź licytuj te wszystkie aukcje które sie kończą zaraz, Nawet jak nikt nie licytuje. Ale sporo osób ma w obserwowanych, tylko narazie nie licytuje.
#4232 |
Zakorzenienie
|
uwaga, drastyczne (nikt nie umiera, ale nie dla wrazliwych rodzicow!)
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...prywatnym.html <--- widze ze juz było... nadrabiam dalej (edit) niedrastyczne ale wredne http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...narzekaja.html Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-10-16 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Zalicytowałam pare aukcji nie licytowąłam tych z kup teraz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
myha
![]()
#4235 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Pojawiam się znowu ![]() Mam chwilkę przerwy w szkoleniach, to przynajmniej się ze światem pokontaktuję ![]() Spróbuję Was trochę nadrobić może ![]() Patik, zajrzałam na Twoje aukcje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4236 |
Wtajemniczenie
|
monia tylko Kuba jest przynajmniej o głowę niższy od wszystkich dzieci w grupie i najdrobniejsz, najlżejszy. dopiero pasuje na niego roz. 104, przekroczył wreszcie magiczną barierę 15kg wagi, no i te buty 24-25. Kruszynka jest.
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ojciec do szóstej klasy był najniższy z wszystkich dzieci ( zdjęcia ) a potem tak ruszył i ma prawie 190 cm teraz. A był taką drobinką na foto. Młody mój też ma stopę 24 w jesiennych butkach. Nie mam jeszcze zimówek. Ależ mnie sąsiad wkurzył. Usypiałam młodego godz. a ten zadzwonił dzwonkiem dwa razy ( głośny! ) i się obudził mały, bujałam z 40 minut z nadzieją, że uśnie, ale nie i musiałam go wyciągnąć. Baran nam cały dzień przez to rozwalił ;/ ( patik miał taką samą kurtkę jak Ty ![]() Łapy mnie bolą tylko, bo wózkiem tak trzeba ☠☠☠.ać, żeby usnął, żę hej.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
może ktoś to podbić? ( 15 zł conajmniej) pliss
Sara ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2012-10-17 o 20:34 Powód: usuniety link do aukcji |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Ja śpię w polarowej piżamie ![]() Łączę się w bólu bo ja też jestem dziś zombiak, tż nie mógł już słuchać jęczenia i 3,45 przeniósł się na kanapę. Też poszłam spać ok.północy,Julek wstał, przyszedł do kuchni, wypił mleko a potem już nie chciał spać. Brzuch go bolał całą noc tylko od czego? Nie dał się nawet dotknąć po brzuszku...
![]() |
#4240 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Myha a możesz jeszcze te bezrękawnik podbić ? ( tak z 8 zł..)
![]() sorki że zawracam Ci głowe. Ja się babram z gołąbkami. Kapustę gotuje na raty. Ściągnę 3 liście, reszta twarda. I tak 4 raz już. Szlak mnie trafia, i cierpliwości mi brakuje do Sary bo buczy ciągle. ![]()
#4242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
myha a mozna tak, w sensie czy sie da. pisze 1 reka
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
mój przy twoim to jak mutant: 117 cm i 22 kg... najwiekszy (znowu!) w grupie. ba, w całym przedszkolu! chyba po mnie, bo ja zwasze duza bylam. maz wiekowo to dopiero pod koniec podstawowki byl wiekszy ode mnie - tak to ciagle w karcie od pielegniarki, ktora mam w domu, byl mniejszy.
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-10-16 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Wtajemniczenie
|
Dzwonek mój TŻ odłanczał a domofon mam tak, ze przy słuchawce mam włanczanie i wyłanczanie. Musicie zobaczyc u siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
Marinko ja też mam dzwonek wyłączony a domofonu nie ma w klatce
![]() spanie mnie bierze a już po drugiej kawie jestem |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() I u nas noc pełna wrażeń ![]() ![]() ![]() A, no i news - jestem trochę chora ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nawet dalej niż w połowie, bo zostały nam tylko 4 piątki, 1 czwórka i 3 trójki ![]() Cytat:
![]() Uff, dobrze, że z Martynką nie jest źle. A gorączkuje teraz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poważne pytanie mam ![]() ![]() Choinka... Jak jest z choinką przy rocznym-1,5rocznym dziecku. Tymek wszystko zrywa, ciągnie, zjada, więc nie ma mowy, żeby choinka stała w zasięgu jego niszczycielskich dłoni ![]() ![]() Youyou - brak tu Ciebie, wiesz? ![]()
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Brumek mój O w zeszłym roku przewrócił na siebie choinke.Chyba wtedy o tym pisałam.Naszczęście nić mu się nie stało bardziej się wystraszył
![]() choinka stała na komodzie chyba pociągną za coś dokładnie nie pamiętam justyna mój O nosi rzeczy też na 104 i waży podobnie jak twój ![]() ![]() Monia ja zawsze była wysoka na niektórych zdj z podst.niektórzy myśleli że to ja jestem wychowawczynią bo wszyscy mi do ramienia sięgali. ![]() ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-10-16 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Wtajemniczenie
|
Hej
U nas noc tez koszmar. Wiki nie spała od 1.30 do 5 ![]() ![]() Brumku wczoraj Wlasnie rozmawiałam z mężem na temat choinki. My mamy taka nie duża (ok 1 m wysoka) zwykle na komodzie stała. W tym roku chyba tez tam postawie. Zobaczę jaka bedzie reakcja ze strony Wiki Dziewczyny prosba, WYSYLAJCIE PROPOZYJE TYTUŁÓW. watek nam sie powoli kończy. Ide cos porobie, Mloda Zasnela Wlasnie Aha... Dziękujemy za wszystkie komplementy ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-10-16 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. U nas zawsze żywa i chciałabym, żeby tak zostało. Ale chyba będzie jakaś mniejsza i postawimy wysoko (tylko na czym ![]() ![]() 3. O matko, znowu koniec ![]()
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. brak pierników i cukierków (artur zjadał ![]() 3. choinka na wyciagniecie reki (chyba 1,5 m ma drzewko) i nauka ze choinki sie nie rpzesuwa/nie rzuca/nie chowa w nia itd. 4. pozwolenie na ruszanie bombkami ![]() 5. zakaz dotykania swiatełek 6. nie moze byc wysoko - i tak by dosięgały albo wpadły na pomysł wspinaczki ![]() 7. pocztakowo i tak jest szok zwiaazany z choinka wiec mozna go wykorzystac do nauki nieinwazyjego dotykania choinki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
wiem jak w tym roku zrobimy z choinką .Bo nie mam pomysłu gdzie ją ustawić.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Wtajemniczenie
|
Juz koniec watku? wow...
BRUMKU u nas tez zawsze prawdziwa choinka. Poniewaz mamy małe mieszkanko choinka jest maluta i stoi na komodzie. tez ostatnio myslałam jak to bedzie z choinka. czy bedzie ja interesowac? Pewnie tak. Pewnie bedzie póbowała sie do niej jakos dostac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zadomowienie
|
powiadasz?
![]() ![]() Brumku - my tez mamy zagłostkę, ale że wyjeżdzamy do teściów, to planujemy kupić małaą żywą choineczkę i przystroic ją w takie ozdoby które, nawet jak Emil ściągnie to nic się nie stanie. myślałam o postawieniu jej wyżej, ale boję się że ją ściągnie i będzie większe nieszczęście niż gdyby stałą na ziemi. będę pilnowac, zresztą znając Emila jak się ukłuje igiełkami to nie będzie już taki chętny na włażenie tam. a choinką u teściów... niech się teściowa martwi ![]() ![]() idę zaraz odebrać Emila. dziś rano wstał w złym humorze i do żłobka poszedł w złym humorze. zostawiliśmy go to płakał i w sumie nie wiem o co chodziło., chyba o to że był troszkę zmęczony. brak telefonu ze złobka, znaczy że dają sobie radę. postawię jeszcze kilka klockowych budowli co by mógł je zniszczyć pieknie i lecę. Stronczek- już rzeczywiście prawie koniec, akiedy to zleciało??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Wiki coraz lepiej sobie radzi z chodzeniem. Odwazna dziewczyna, choc wczoraj zaliczyla upadek, poleciala do tylu i klapnela na pupe a pozniej z tego rozpedu glowa o podloge. Balam sie ze sie zrazi, ale po chwili placzu poszla dalej. Zwykle jak traci rownowage to na kolana klęka. Tymus chodzi juz sam po dworzu? Wiki jeszcze sie boi. Dookola wozka przejdzie, za reke tez ale sama nie chce. Wiecie moze co u Eveewe i Marysi? Scio? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-10-16 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I za rączkę nie bardzo, tylko sam i sam! Też mam nadzieję, ze szybko się uspokoi ![]() te dzieciaki mają zapała 0 mimo upadków, rozbitych nosów itp nie zrażają się ani trochę. Przynajmniej Tymek tak ma ![]()
![]() |
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do upadków to tez sie nie zraza jedynie potem bardziej uwaza ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | ||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymek jest niezły ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jeżeli chodzi o grafikę to nr 1, zdecydowania mam tylko nadzieję, że nie straszę ![]() bardzo bym chciała już nie znikać Cytat:
2. zdrówka 3. przy Majce z choinką nie było problemów, tylko zero szklanych bombek, w sumie za czasów fretki byłwało gorzej ![]() chyba zgodzę się z tym co Monia napisała Dzień dobry powinnam pracować..... ![]() niestety na horyzoncie zbliża się więcej roboty, ale może coś wykombinuję, żeby znowu nie zniknąć powiem Wam tylko, że pierwszy miesiąc w pracy zleciał błyskawicznie i chyba ciężej było mi wrócić, niż po Mai. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zadomowienie
|
Oj u nas po upadku był dwutygodniowy foch i tylko za rękę chciała chodzić.
![]() Brumku,Stronczek, współczuję nocy. ![]() ![]() Do słownika mojego dziecka doszło słowo "dzieci" i nie ma ewoluowało. Najpierw było "ba", później "ma" i bezradne rozkładanie rączek, a teraz "nia ma". ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.