|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Cytat:
A moja znowu przysnęła przy cycu i nawet sie nie ruszam bo znowu będzie płacz, a jestem już bardzo zmęczona. |
||
|
|
|
#152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
spi raz w dzien około 4 godziny i w nocy tak samo. nie wiem jak on funkcjonuje bo ja juz kontakt z rzeczywistością mam znikomy ![]() Cytat:
![]() ja powinnam isc 19tego na szczepienie ale pojde 22 bo 21 mam chrzciny i wole żeby nie miał gorączki itp. Chociaz i tak wiecznie marudzi i mnie irytuje tym juz Cytat:
![]() spróbuj nie trzeć jak chcesz pozbyc sie z buzi mleka tylko tak wiesz... przykładaj pieluszką aż wchłonie. Cytat:
![]() Ej laski, o co chodzi ztym FB bo nie doczytałam bo nie daje rady nadrabiac wszystkiego
|
||||
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin zdecydowałam się na miedzianą i płaciłam z założeniem 500 zł. Przykro mi z powodu dziadków
Iwoncia chodzi o to ze się wymieniłyśmy FB
|
|
|
|
#154 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Konczita mogłabyś napisać parę inf na ten temat jak to u Ciebie się rozwiązało? ja dzwoniłam do tego chirurga się umówić i wizyta dopiero za mc 15.11. - oni są nienormalni Cytat:
Gda Szymek też tak co jakiś czas robi :/ normalnie tak jakby wymiotwał..w takiej ilości mu chlusnie z buzi że szok...z buzi i noska dlatego w nocy też go kładę przy sobie w łóżku żeby w razie czego dostać tym w twarz hehe - lepsze to niż się nie obudzić jakby coś takiego się działo..konsekwencje przegapienia takiego mocnego ulania mnie przerażają ![]() a ja zjadłam w niedzielę ciastko z kremem z orzechów włoskich ![]() coco gratulacje - mała śliczna!!!
|
|
#155 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
A dziś mój Kubuś kończy 4tygodnie i jest już niemowlaczkiem ![]() tylko zaczął robić jakoś rzadkie kupy i bez grudek dobrze,że dziś przyjdzie położna,bo mam pare pytań..Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak Cię coś niepokoi z małym,to podjedź do przychodni
|
|
#156 | ||
|
Zadomowienie
|
Witanko!
byliśmy dziś z małą u pediatry, waży mój mały skubaniec już 3700 a jak wychodziliśmy ze szpitala 12 dni temu to miała 3280 moje cycki jej służą jednym słowem![]() jedyne co to me te cycuszki spompowane i mam octeniseptem psikać i tyle teraz muszę ją zapisać na wizytę do ortopedy no i nie wiem, jak mam szczepić, lekarka polecała skojarzone 6 w 1, muszę ogarnąć temat do połowy listopada Cytat:
najważniejsze, że wszystko w porządku jest, czekamy na wieści po kolejnej wizycieCytat:
|
||
|
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki wszystkim za rady co do tej buzi
pewnie coś pomoże ![]() zmywać zmywam, natłuszczam a jeszcze Iwoncia podpowiada może się uda
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2012-10-16 o 13:05 |
|
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dajcie spokój, ja mam jeszcze wszystkich dziadków i nawet nie chcę myśleć co to będzie jak przyjdzie ten czas... Szczególnie z jednymi jestem wyjątkowo blisko i to będzie koszmar!
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie 0,5 kg tak jak w ubiegłym tyg ![]() Ile razy położna do Was przychodziła ? u mnie w przyszłym tyg przyjdzie ostatni siódmy raz
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie była od porodu co tydzień. Skończyła przychodzić w 6tygodniu. |
||
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
oczywiście nie rodze i czuje sie świetnie . Bossee niech to dziecko już opuści mój brzuch,no ile ma zamiar tam siedzieć no popatrz jaki świat jest mały jednak Sandra nie wiem czy ta giełda u Nas jest duża. Ale jest co sobote Pogoda paskudna,pochmurno i ciapie deszcz,masakra.
|
|
|
|
#164 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nic tylko to samo im zrobićCytat:
Cytat:
dwa razy mała miała gazy, raz nie wiem od czego a drugi raz wczoraj jak zjadłam na obiad zapiekankę ziemniaczaną - ziemniaki chyba się troszkę nie dopiekły no i był ryk, ale Windi pomaga po kilku minutach, choć straszne to uczucie dla mamy rurkę w pupkę dziecku wkładać, ale myślę, że lepsze to, niż by miała wyć z bólu brzucha kilka godzin Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i idź na tą wizytę dla swojego i naszego spokojudobrze, że nie wstydzisz się, jak większość Polaków prosić o pomoc specjalisty, brawa za świadome podejście do życia i macierzyństwa ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
U nas była tylko raz po porodzie.
![]() Nie wiem co się stało mojemu dziecku od 5 rano nie śpi
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
Tamlin serdecznie współczuję z powodu dziadków, na śmierć bliskich chyba nigdy nie jesteśmy w stanie się przygotować ani jej zaakceptować, kiedy nadchodzi
|
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
moja też nie miała wagi, ale jakoś nie mam parcia na ważenie, wystarczy jak ją ważą w poradni, a sama widzę, że mimo ulewania rośnie
a moja położna była 3 razy - więcej nie będzie, bo przychodzi tylko do 6 tygodnia
|
|
#168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie była 5 razy i jeszcze przyjdzie. Cytat:
|
||
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie położna była kilka razy bo sąsiedzi zadzwonili że dziecko się wydziera na śmierć i że mu krzywdę robimy
![]() ![]() Duśka dzisiaj zasnęła o 10:20 i o 12:20 na butle wstała pijąc przez sen dopiero po 13 wstała i dziadka męczy Iwuś ja też zastanawiam się ile można być tak aktywną .. Duśka ogólnie mało sypia dzisiaj jakoś wyjątkowo ... tylko że nasza w dodatku jeszcze płacze bidulka ... Tamlin przykro mi że musisz przez to przechodzić .. wiem jakie to ciężkie ... tule mocno
|
#170 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja w nowej części,
wpadłam tylko na chwilę oznajmić że jutro o 7 rano stawiam się na IP. Będę mieć cc. Nie wiem o której co i jak. Lekarz kazał mi być tylko na czczo. Nie wiem czy tam na miejscu zrobią mi lewatywę czy jak. Od rana piorę, bo mi TŻ dopiero pralkę wczoraj naprawił. A chcę wszystko na glanc zostawić. Trochę jestem zestresowana. Pewnie całej nocy nie prześpię.
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki kochana,jestesmy z Wami
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin a po co bylas
?? u Gracjanka polozna byla tylko raz,mam nadzieje,ze teraz tez raz przyjdzie wiecej mi ona nie potrzebna
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Udało się,zasnęła
W końcu mogę coś w domu zrobić. Chyba dostałam @,nie jestem pewna ale dzisiaj jest 6 tygodni po porodzie wcześniej miałam plamienia a teraz znów krwawienie więc to chyba to. Muszę się umówić na przegląd podwozia i po tabletki.
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wtedy wyszedł przyrost 40g dziennie, więc się w sumie nie martwię. I też czuję na rękach, że to niezły klocek się robi plus coraz więcej fałdek do mycia ma ![]() U mnie położna była raz - tydzień po porodzie. Miała jeszcze wpaść raz, ale zdzwoniłyśmy się, że odparzona pupa wyleczona i nie ma w sumie potrzeby. Bo ja nie mam żadnych pytań ani wątpliwości. Aaa przypomniało mi się, że pediatra kazała zrobić usg brzuszka i badanie moczu. Mam już woreczki ![]() Mój też nie chce spać za dużo... Muszę kupić matę i karuzelkę, bo zaczyna się gapić. Dziś wysuszyłam włosy dzięki naszej kolorowej kołdrze w paseczki, leżał tak z 15 minut wpatrzony ![]() I zamówiłam nosidełko z wkładką dla noworodka. Tuli. |
|
|
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() a my dzisiaj pierwszy raz dokarmiamy się mm. mała wszamała 70 ml, nie wiem czy to dużo czy nie poza tym possała trochę cyca i teraz śpi.nie wiem co jest nie tak z moim pokarmem, jest go dużo, laktatorem z jednej piersi bez większego problemu odciągnę 80-100 ml, mała złapie za butle, chwilę possie ale zaraz się wkurza, wypluwa i wpada w ryk. dosłownie chwilę po tym podaję jej w tej samej butelce i smoczku mieszankę bebilon i mała opróżnia 2/3 butelki nie smakuje jej mój pokarm czy jak ![]() dziewczyny karmiące mm, co ile podajecie dzieciaczkom butle? mi pediatra w szpitalu mówiła, że nie częściej jak 3 godziny, a jak jest u Was? |
|
|
|
#176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tamlin przykro mi z powodu choroby dziadka.Ciężko patrzeć na cierpienie bliskich. Niżej pozycja,w której Kubuś nie płacze.POLECAM!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#179 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za wsparcie, kochane jesteście naprawdę
myślę, że znacznie szybciej doszłabym do siebie gdybym tylu dni nie spędziła w szpitalu... tam tylko w depresję wpędzają (przynajmniej w tym, w którym ja byłam). co bym nie zrobiła było źle, np. zaraz po porodzie położna zobaczyła na moim stoliku sok brzoskwiniowy, który piłam przed porodem. oczywiście zaczęła się pogadanka o tym, że karmiąc piersią to tylko sok jabłkowy można pić. no dobra, na drugi dzień małżonek kupił mi owy sok, ale była już inna zmiana położnych i jedna wyskoczyła do mnie z ryjem, że chce dziecku zaszkodzić, gdzie sok jabłkowy karmiąc piersią, można tylko PORZECZKOWY... ![]() no mówię Wam, tak tępych położnych to jeszcze w życiu nie spotkałam. co jedna, to mądrzejsza... później się zmądrzyłam i wszystkie soki, przegryzki trzymałam zamknięte w szafce, co by w oczy nie raziły ![]() na dodatek miałam problem z raną po nacięciu, coś słabo się goiła, zgłosiłam to podczas obchodu a jeden z lekarzy do mnie, no cóż, jak się szwy rozejdą to najwyżej zszyjemy jeszcze raz na szczęście podczas wieczornego obchodu był lekarz, który był podcazs mojego porodu i za kilka minut poprosił mnie na badanie do swojego gabinetu. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- w takim razie spróbujemy tylko poczekam aż małej pępek odpadnie bo boje się go ruszać. Cytat:
informuj nas co i jak ![]() a mój brzdąc już się obudził i robi charakterystycznego dziubka, który mówi "dawaj cyca!!!"
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę szczerze pochwalić swój szpital, na poporodowej wszystkie położne były super! Ale może się pilnowały, bo mąż był ze mną non stop Kurczę nadeszła pora spaceru, a tu leje! Jakieś pomysły? Może balkon...?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

marudz ile wlezie..
przyanjmniej wiemy że zyjesz
a widzę że wioekszość szczepi tymi z nfz... no ja po rozmowie z dwoma lekarzami napewno zaszczepię skojarzopnymi
dobrze,że dziś przyjdzie położna,bo mam pare pytań..
dzięki
Ginek powiedział, że mimo jego braku, poród może rozpocząć się w każdej chwili. Według usg Mały nadal starszy, dzisiaj pokazywało równe 39 tygodni. Jeżeli nie urodzę do poniedziałku, to mam pokazać się jeszcze na wizytę, ale on sam jakoś mówił o tym bez przekonania. Zapytałam go wprost czy są szanse, abym go urodziła siłami natury, na co usłyszałam "No wie Pani, rodzą się siłami natury takie duże dzieci, ale wszystko zależy od tego jak rozwinie się akcja porodowa". Miałam wrażenie, że sam nie wierzy w to co mówi. 

nic tylko to samo im zrobić