|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Dziewczyny - czy ktoras jeszcze jest na fenoterolu???
Boshe co ja przezywam, tak sie cala trzese ze ledwo moge chodzic, w literki ledwo co trafiam Meduzza ja bokserki nosze, z niskim stanem i gruba guma
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Coś mi się wkleiło 2 razy
Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2012-10-16 o 16:00 |
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mogę się zgodzić z Twoim założeniem tzn inaczej- chętnie z Tobą wrócę do tego tematu po porodzie ![]() zęby też można leczyć bez znieczulenia i operować w pełnej świadomości, ja jestem zdania,że skoro medycyna tak mocno się rozwija to czemu mam nie korzystać z jej dobrodziejstw?! oczywiście trzymam kciuki za wszystkie by urodziły za drugim parciem i bez żadnego bólu poszłam rodzić właśnie z takim pozytywnym nastawieniam,że natura wie co robi no pomyliłam się,trudno urodzić konia 4500 g to naprawdę kawał ciężkiej roboty dobrze,że teraz będzie CC
|
|
|
|
|
#3034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kochana, na powstrzymanie przedwczesnych skurczy, cos jak nospa tylko duzo mocniejsze
|
#3037 |
|
Konto usunięte
|
Lady! a ty do tego dostałaś osłonowo ISOPTIN???
Fenoterol KONIECZNIE z isoptinem, lekarz powinien ci to równocześnie przepisać. Isoptin łagodzi uboczne skutki fenoterolu. |
|
|
|
#3038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to że się nie możemy doczekać naszych kruszynek to wiadome
|
|
#3039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do majtów siatkowych zrobię chyba jak Szaja. Już nawet zwykłe bawełniane widziałam za 1,99 w pepco. Kupię z 5 par. Co do znieczulenia ja bez dwóch zdań chcę Najpierw znieczulają skórę, potem się wkuwają. Wcale aż tak bardzo nie boli podobno.Załamałam się troszkę, bo wybrałam miejsce do rodzenia gdzie rutynowo podają znieczulenie i jest b. dobra opieka. W Bielsku klinika Esculap. Okazało się że najprawdopodobniej nfz nie przedłuży kontraktu i poród zamiast 270zł będzie kosztował 1500, a cc 2000! Aż się poryczałam. Myślałam też o Katowicach na Łubinowej ale nie wiem na jakiej zasadzie tam przyjmują do porodu wie ktoś?? |
||||
|
|
|
#3040 |
|
Konto usunięte
|
Nawet więcej weź tych gaci. Ja się nioe szczypałam, jak krwiste były to do kosza. O dziwo - tylko 2 pary wywaliłam
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37097660]Nawet więcej weź tych gaci. Ja się nioe szczypałam, jak krwiste były to do kosza. O dziwo - tylko 2 pary wywaliłam
Mówisz? To chyba tak zrobię. Szaja ty na Łubinowej rodziłaś i zamierzasz rodzić? Jak tam można się dostać jeśli się do lekarza od nich nie chodzi? |
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, laurka, dostalam staveran oslonowo. Jejku, biore juz tyle tych lekow, ze musze lykac na dwie raty
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Laurka bokeh chyba na kubinowej chce rodzic
|
#3043 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak, wszyscy się dziwią, jak im to mówię
ale przy 5 żłobkach na 180 tys. mieszkańców miasta to niestety ale już w ciąży trzeba sobie zaklepywać miejsca ![]() po prostu zadzwoniłam do żłobka, powiedziałam, że jestem w 4 miesiącu ciąży (bo dzwoniłam już w sierpniu ) i od stycznia 2014 chciałabym wysłać dziecko do żłobka (chciałabym już wcześniej, bo studia tak jak pisałam kończę w maju/czerwcu, ale dziecko musi mieć min. 10 miesięcy, a moja Ania, jeśli urodzi się w styczniu, to 10 miesięcy będzie miała w ukończone w grudniu, więc bez sensu dziecko wysłać na 2 tygodnie, a potem odzwyczaić bo święta ) więc powiedziałam, że chcę od stycznia. Pani powiedziała mi, że mam 8 miejsce na liście (czyli nie byłam pierwsza, nie ja jedna o tym pomyślałam!!! I w ten oto sposób moja Ania jest już zapisana w żłobku
|
|
#3044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37095016]Czego się wstydzisz? no proszę cię, tu same swoje ![]() Jak mi zaczęły odchodzić, to podpaskę taką wielką poporodową wsadziłam - z tym, że pamiętaj, na ogół zaczyna się od bóli, skurczy i to jest norma. Jeśli najpierw wody chlusną a bóli nie ma - to nie jest norma, ja tak miałam. Majtek siatkowych nie używałam bo mnie w dupkę grzały, kupiłam wcześniej zwykłe w biedronce takie bawełniane z przeznaczeniem na wyrzucenie Do podmywania - albo normalnie woda + jakiś żel albo, jeśli boli, tantum rosa - to w takich saszetkach jest. [/QUOTE]Dziękuję kochana ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37097660]Nawet więcej weź tych gaci. Ja się nioe szczypałam, jak krwiste były to do kosza. O dziwo - tylko 2 pary wywaliłam A to takie specjalne poporodowe??? Kurde, u mnie w biedronie nie ma takich rzeczy. Zaraz jadę zobaczyć czy ta pościel jest to jeszcze luknę porządnie. Ale mi dzisiaj komp muli, zaraz go normalnie przez okno wypieprzę.
|
|
#3045 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O Łubinowej możecie moją relację tu przeczytać: http://www.dzieciologia.blogspot.com...zy-2-lata.html z okazji 2 urodzin córy pisałam ![]() Nie wiem, na jakiej zasadzie bez lekarza teraz - 2,5 roku temu trzeba było wykupić cegiełkę jakąś. Nie wiem za ile, coś mi się 300zł kołacze po głowie? No i bierzcie pod uwagę, że jednak przez ten czas sporo mogło się zmienić zarówno na + jak i na -. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Maluchna, nie, nie specjalne poporodowe - po prostu Biedra nieraz sprzedaje zwykłe, bawełniane, tanie gacie
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37098019]Na Łubinowej bo stamtąd lekarza miałam O Łubinowej możecie moją relację tu przeczytać: http://www.dzieciologia.blogspot.com...zy-2-lata.html z okazji 2 urodzin córy pisałam ![]() Nie wiem, na jakiej zasadzie bez lekarza teraz - 2,5 roku temu trzeba było wykupić cegiełkę jakąś. Nie wiem za ile, coś mi się 300zł kołacze po głowie? No i bierzcie pod uwagę, że jednak przez ten czas sporo mogło się zmienić zarówno na + jak i na -. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Maluchna, nie, nie specjalne poporodowe - po prostu Biedra nieraz sprzedaje zwykłe, bawełniane, tanie gacie [/QUOTE]Dzięki za info, zadzwonię tam się dopytać, bo cholera mnie weźmie chyba. |
|
|
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a Wy pieluchy 1 bierzecie czy od razu od 2 zaczynacie??
Będziecie pieluszkować?? U mnie w szpitalu co jest 30 km ode mnie porod rodzinny 200 i pokoj osobny tez 200zl a drugi szpital mam 50km ode mnie. Szkoła rodzenia jest ale nie pytałam bo dojezdzać 30km to dla mnie za daleko teraz. |
|
|
|
#3048 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej ciężarówki
jakąś godzinę temu wróciłam dopiero do domu, bo musiałam jedno badanie zrobić, w biurze na chwile byłam u dziewczyn i troszkę się po sklepach powłóczyłam, ale to chyba za dużo, bo kość łonowa mnie znowu napieprza i kręgosłup ![]() w banku mnie jakiś młody koleś w kolejce przepuścił kurde, pierwszy raz taki zaszczyt mnie spotkał; ale on miał chyba większego banana na buzi niż ja; chyba miał w planie jakiś dobry uczynek na dziś i mu się udało![]() jeszcze jedna fajna sytuacja: stoję na chodniku, gadam z mężem pzrez telefon i idzie stadko przedszkolaków, dwie dziewczynki w parze i jedna drugiej pokazuje na mnie palcem i mówi:"Patrz jaki ta pani ma wielki brzuch; myślisz że jest w ciąży?" Chciałam podsłuchać co tamta odpowie, ale nie wytrzymałam i parsknęłam śmiechem.i jeszcze jedna: zwracałam sweter w sklepie i pan sprzedawca zaczął mnie zachęcać, że może jednak chciałabym na coś wymienić, że teraz fajne spodnie mają kolorowe, a ja mu mówię, że przy moim obecnym rozmiarze mogę sobie tutaj ewentualnie buty albo szalik kupić a on tak patrzy na mnie jak na wariatke i dopiero za chwilę brzuch zauważył i takiego buraka strzelił, że aż mi go szkoda było; a tak na marginesie, to okazało się, że w housie już nie ma zwrotów tak jak dawniej, że ci kasę oddają, tylko nabijają tą kwotę na kartę podarunkową i wychodzi na to, że i tak ją u nich musisz wydać (no ale na zwrot jest teraz aż rok czasu)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem, że w NS jest darmowe, bo już dawno pytałam mojej ginekolog; w Roztoce też (pisałaś o tym), to jeszzce muszę Krynicę sparwdzić
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) że mając świadomość, że to przez to że dziecko się rodzi, będzie mi łatwiej znieść.Nie chcę się stanowczo zarzekać, bo reakcje bywają nieraz inne niż się wcześniej zakłada. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37097660]Nawet więcej weź tych gaci. Ja się nioe szczypałam, jak krwiste były to do kosza. O dziwo - tylko 2 pary wywaliłam NO właśnie mają być pod koniec miesiąc 3paki po 11 zł i zastanawiałam się, czy to o tych pisałaś kiedyś
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak nie pieluszkować to co? nie wierzę w bezpieluchowe hodowanie dziecka Cytat:
Te które miałam, figi takie niskie, były fajne bo właśnie - niskie I nawet po cc było ok, a ja cięcie mam już na włosach łonowych.
|
||
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko- na początku faktycznie ból jak przy miesiączce, dlatego poszłam na porodówkę z rogalem na buzi, phii taki ból
potem po oksytocynie zaczęła się jazda bez trzymanki jak się zdecydujesz na poród bez znieczulenia, spróbuj w wannie- mi na początku przynosiło ulgę w bólach, tym bardziej jeśli masz możliwość za free dziewczyny przed chwilą zrobiłam przeglad w ciuszkach, powycinałam wszystkie metki bo stwierdziłam,że malucha beda naprawdę wkurzać posegregowałam i muszę dokupić ze dwie pary bodziaków z długim rękawem,ze dwie bluzeczki i może jeszcze ze dwa pajacyki i tak to chyba wszystko już z ubranek w szafce leżały kosmetyki dzidziusiowe więc te ciuszki tak pachną
|
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37098988]1 biorę, albo DADA albo upoluję pampersy w promocji.
Jak nie pieluszkować to co? nie wierzę w bezpieluchowe hodowanie dziecka [/QUOTE] Chodziło mi o pieluszkowanie, tzn, wkładanie w pampersa tetrową pieluszkę na bioderka, proste nóżki. Bo w 1 to wtedy może się tak nie da. |
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37098988]1 biorę, albo DADA albo upoluję pampersy w promocji.
Jak nie pieluszkować to co? nie wierzę w bezpieluchowe hodowanie dziecka Nie te, ale podejrzewam że jakość ta sama. Ja bym brała. Te które miałam, figi takie niskie, były fajne bo właśnie - niskie I nawet po cc było ok, a ja cięcie mam już na włosach łonowych.[/QUOTE]Szaja a to Ty kiedys pisałaś,że podobno Dada to to samo co pampers? 11 lat temu jak używałam dade to był straszny szajs. nie wiem jak teraz, poradź, bella happy tez były do dupy- coś się zmieniło,może rossmanowe? bo powiem szczerze,że dla małego zasrańca wydawać majątek na pieluszki pampers z najwyższej półki to mi żal troszkę |
|
|
|
#3056 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A szerokie pieluchowanie na zapas to już w ogóle bez sensu dla mnie, bo nie jest to komfortowe dla dziecka. Mało tego - uważam, że jeśli pediatra by to zalecił to ja i tak skonsultuję z fizjo czy rehabilitantem dziecięcym Cytat:
Powiem tak: sprawdziłam DADA (rewelacja, w pampersach tych zółtych czy zielonych ustępują jedynie zapachem, bo pampki są perfumowane a dady nie), pampersy oryginalne (pomarańczowe szajs, reszta ok, te new born fajne Co do cen - dada ok, natomiast warto na pampersowe promocje patrzeć (ja na sztuki zawsze cenę przeliczałam), bo zdarza się często, że taniej niż dady wychodzą Dla noworodka kupię dady, bo tych malutkich nie znam bo wtedy nie było, i pampki pewnie też bo zwyczajnie lubiłam - a jak piszę, w promocji ok. Przewijak taki kupiłam - w sklepie naprzeciwko mnie, za 45zł ![]() http://allegro.pl/przewijak-na-lozec...689332012.html A za zwykły rożek dałam 20zł, w dinozaury, klocki, pociąg i tak dalej
|
||
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Co do szamponów spory czas używałam rzepy i bardzo poprawila moja kondycję włosów. Teraz stosuje garniera bez silikonow, parabenow i sztucznych barwników- pod wpływem ciepła suszarki( chociaż rzadko jej używam) dodaje objętości włosom. Są świeże i puszyste spokojnie 3 dni. Kosztuje 15 zł ten duży i jestem zadowolona jak narazie. Możecie jeszcze spróbować wcierać wodę brzozowa i naftę kosmetyczna- efekty widocznie po dłuższym stosowaniu. No i unikać suszenia włosów suszarka,myć włosy z pół godz przed położeniem się do łóżka,NIGDY nie kłaść się spać z mokra głowa bo to bardzo niszczy luski włosa. Jeśli jeszcze coś chcecie wiedzieć na ten temat to służę radą
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam się pochwalić moimi dzisiejszymi zakupami
![]() małemu kupiłam 2x półspiochy, pajacyka, pierwszą szeleszczącą grzechotkę i takiego genialnego misia, który wygląda jak takie misie z mojego dzieciństwa; leżała sobie sam jeden między różowymi Hello Kitty i m isię go szkoda zrobiło no i jeszcze czapeczkę i rękawiczki - czapeczka bez wiązania, więc pewnie mało praktyczna będzie, ale musiałam![]() no a sobie kupiłam żółty komin (i chyba go oddam, bo strasznie kłaki zostawia na ubraniach) i buty w tesco (tak niechcący i miałąm jeszcze jedne brac, bo super na nodze wyglądały i taki fason jak szukam, ale były z takiego jakby zamszu, a drugich z takiego materiału już nie chciałam, bo coś na chlapę też potrzebuję)Cytat:
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szamponu uzywalam radical-polecam ale bez odzywki ni cholery nie moglam rozczesać wlosów;p ale i tak bylo warto, zreszta ampułki radical też stosowałam i jak najbardziej polecam. Ale leje deszcz.... ja też spróbuje tych pieluszek Dada ale pampersy również pójdą na pierwszy ogień
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo, polecam sie na przyszłość
![]() Cytat:
ale na pewno duuuzo no i jest pokój juz taki poporodowy dla mamy, bejbiczka i tatusia, full-wypas, z lodówka na drinki ![]() [QUOTE=aniolekKB;37097293]Lekarz powiedział, że mam ograniczyć słodycze, owoce i mam poczytać o diecie cukrzycowej. Wynik miałam 140 po 120 minutach glukozy 75 g. Tylko położna mi powiedziała, że te wyniki też mogą być trochę przekłamane, bo wieczorem coś tam zjadłam, żeby wytrzymać na czczo to badanie. Poza tym badanie było przeprowadzone po niecałych 2 godzinach. Chyba 10 czy 15 min brakowało. Facet przyjechał szybciej po próbki i pielęgniarka szybciej pobrała próbkę. /QUOTE] jesli chodzi o diete to tak, uważac na owoce! poza tym ciemne pieczywo ale to akurat na zdrowie wyjdzie no i chyba najwazniejsza zasada w tej diecie -MŻ czyli mniej żreć a częściej... ja mam prikaz 6 posiłków dziennie ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

A to że się nie możemy doczekać naszych kruszynek to wiadome

dobrze zrozumiałam?
) więc powiedziałam, że chcę od stycznia. Pani powiedziała mi, że mam 8 miejsce na liście (czyli nie byłam pierwsza, nie ja jedna o tym pomyślałam!!!