|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71521 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Oesu, musicie tyle pisać?
Cytat:
A czemu folia aluminiowa? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdjęć nie ma a potem deszcz był i wiadomo co dalej przyklap znaczy.Idę czytać dalej
|
|||||
|
|
|
#71522 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
teraz zakupiłam kokos KCT nie pachnie nic a nic ale tani był moim ulubionym olejem jest niezmiennie lniany eiri - ależ masz grubą włokę włosową Demka - co sie naCZąsasz z rozczesanej Miśki, hę??
|
|
|
|
|
#71523 |
|
Raczkowanie
|
A moje włosy odkąd je olejowałam alterką migdałową straciły cały skręt
I mają przyklap.Dziś akcja nawilżająca (za radą Eloe )- ratowanie skalpu po SLES i włosów po prostownicy.Dopieszczam dziś włoski olejując je arganowym, zaraz nakładam, potem ide na zakupy, więc się trochę napiją Mam nadzieję, że sie odwdzięczą.O, przypomniałyście mi o glutku lnianym, lecę gotować! |
|
|
|
#71524 |
|
Konto usunięte
|
Do domowej maski mogę dodać całe jajko, czy w grę wchodzi jedynie żółtko? Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|
|
|
#71525 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Dla zainteresowanych ![]() Byłam dziś w końcu w drogerii hebe. Było tego tyle, że zapomniałam o większości produktów. Ze znanych: Kallosy (duże, małe), malutki 4 zł z haczykiem, litrowy około 10 i 11 zł chyba. Maski Stapiz - około 10 zł mniejsze i 24 z groszami większe. Widziałam Marca Anthony, jeszcze jedną firmę z jakąś podobną nazwą chyba .Kilka firm niby organicznych (nie znam, wydumane nazwy). Cenowo dość drogie, składowo różnie. Kupiłam nawet coś, ale nie mam czasu teraz spisywać, przepraszam. Był olejek arganowy do włosów - silikonowe serum bardziej. Żele Joanny za 9,99 zł (czyli droższe niż np w ross czy SP). Kupiłam grzebień do loków (zwykły plastikowy, reklama zadziałała za 5 zł). Drewnianych nie było. Ciężko przejść kilka kroków, zaraz zaczepiają panie i chcą pomagać. Następnym razem skorzystam: poproszę i emolientową odżywkę bez silikonów, ewentualnie z parafiną, no i jeszcze żeby zapach był nisko w składzie .Poza tym bardzo miło, przyjemnie. Kupiłam wellaton farbę za 9,99 - nigdzie nie widziałam tańszej. W ross bez promocji za 14 zł chyba. No i wybór kosmetyków kolorowych spory. Będę zaglądać na pewno, mam już kartę klienta, a co ![]() A tak poza tym: używam suszary codziennie, suszę ciepłym powietrzem, parafina i silikony w dobrym towarzystwie nie są mi obce i farbuję co miesiąc włosy. Hmmm
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-10-16 o 17:11 |
||
|
|
|
#71526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a o folii przeczytałam w jakim poście bodajże. zdaje się że taka alternatywa dla czepka? (pytanie tylko dobra czy zła?)
|
|
#71527 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy olej arganowy powinien tak śmierdzieć?
Zawsze oleje z lodówki odrobinkę podgrzewam przed olejowaniem, arganowy też podgrzałam. Śmierdzi niesamowicie zepsutym twarogiem ![]() A myślałam, że nic gorszego od hydrolatu kocanki i oleju tamanu nie będzie.... W ogóle to zdumiewa mnie zdolność moich włosów do absorpcji oleju. Gdy w miseczce zostało pół łyżeczki, zanurzyłam w nim końcówki włosów i wymieszałam - wypiły do absolutnego sucha. Też tak macie? |
|
|
|
#71528 |
|
Kazar Lady
|
łoj ale to pewnie nie o aluminiową chodziło, tylko spożywczą badź zwykłą reklamówke z biedronki
|
|
|
|
#71529 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzięki wielkie także za resztę rad na pewno je wykorzystam ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
|
|
#71530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jak mój pies Cytat:
![]() Kiedy wczoraj układałam włosy (suche) na olej kokosowy, to tez się wszystko wchłonęło, dziś znów mam lekkie piórka ![]() Cytat:
|
|
#71531 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale dopiero od niedawno spasowało im czesanie na sucho bo przed pielęgnacją miałam jeden wielki busz na głowie po kontakcie ze szczotką.Odkryłam to przypadkowo, chciałam wyjść na impreze a na głowie puch i były strasznie poplątane więc chwyciłam za grzebień z myślą, ze bedzie szybkie mycie a tutaj po rozczesaniu się wygładziły, puch zniknął i były mięciutki. Tylko skręt był dziwny wiec nałożyłam troche oleju wymieszanego z odżywką i mi się zrobiły takie fajne mięsiste falo-loki. Teraz przeważnie rozczesuje je na noc kłade na nie olej i robie warkocza Dzieki temu rano wystarcza mi 3 minuty na ich ułożenie ![]() Cytat:
|
|
|
#71532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Olejowałam włosy 2 łyżkami stołowymi, na koniec zostało pół łyżeczki, a zawsze dopieszczam końcówki, więc te już naolejowane końcówki zamoczyłam w miseczce i pozamiatałam nimi trochę. Wypiły wszystko, miseczka była idealnie sucha. A teraz jak przejadę po włosach to absolutnie nic tłustego na rękach nie zostaje. Nawet odrobina.
|
|
|
|
|
#71533 |
|
Konto usunięte
|
To jak jest z tym jajkiem, wszędzie piszą inaczej. Białko nie zaszkodzi właściwościom maseczki?
|
|
|
|
#71534 |
|
Zakorzenienie
|
Jajko chyba też im nie służy, a przynajmniej nie zostawiane na długo. Więc po prostu duże proteiny i moje włosy się nie lubią. Chociaż z drugiej strony jogurt i mleko uwielbiają.
|
|
|
|
#71535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
edit: Pytałas o układanie włosów na olej. Ja tak robie, wszystko zależy od tego jaki olej i ile go nałożysz każdemu bedzie pasowalo co innego.
Edytowane przez xMissix Czas edycji: 2012-10-16 o 17:42 |
|
|
|
|
#71536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ogólnie oglądanie, jak olej znika, jest fajne ![]() A co nakładałaś?
|
|
#71537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę sobie nawet nie przypominać wyszarpywania tej skorupy Gorzej było chyba tylko wtedy gdy zaplątałam sobie taką lokówkę z grzebykiem we włosach (A mam bardzo gęste cienkie, plączące się włosy). Nie obyło się bez nożyczek AŁ
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-10-16 o 17:49 |
|
|
|
|
#71538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ktoś ma tendencje do wypadania włosów to kokos na noc (tzn na kilka godzin) może to wzmagać, zresztą inne oleje też
i drożdżaki się dokarmia Cytat:
tylko wrzątku nie nakładaj :dCytat:
![]() Oj tam bywały dłuższe ![]() Cytat:
Nie znam składów wymienionych przez Ciebie kosmetyków, ale oko mi mówi, że jest w miarę ok ![]() Cytat:
no i oczywiście koniecznie z olejem, i żeby była woda, i pod folię żeby to nie zaschło |
||||
|
|
|
#71539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#71540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio mama i powiedziała, że dawniej moje włosy były zupełnie matowe - nie miałam tego świadomości. Teraz zachwycają połyskiem, nawet końcówki, aż fryzjerka była zdziwiona. Nakładałam czysty arganowy - eko. |
|
|
|
|
#71541 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.W małym opakowaniu widziałam tylko tego fioletowego, reszta była w wielkich słojach. |
|
|
|
|
#71542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#71543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ręcznikowanie ![]() bad hair day ![]() coś mi nie wyszło z żelem ![]() wymarzona długość Kręconowłosych ![]() koniec OT
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-10-16 o 18:20 |
|
|
|
|
#71544 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lana jest tam dość przypadkowa, choć znam i lubie jej 2 kawałki A że jej włosy są sztuczne, cóż, ułożone przez sztab stylistów![]() Cytat:
Nie spodziewałam się, że moje marudzenie będzie miało jakikolwiek odzew, a tu masz nie dość, że odpisują, to Eloe się pogniewała. Pisałam też o nieporozumieniu w rozciąganiu na wszystkich - cały czas narzekam na swoje włosy i tym co im nie podpasowało. A już nie daj boże nie umniejszam roli osób, które i po 4 lata pielęgnują i uczą się CG. Powtórzę się, ale dla was tu jestem
|
|
#71545 | ||
|
Kazar Lady
|
ale jak szeleści bosko
![]() Cytat:
Jest cos takiego jak FAQ, receptariusz, pigułka - łatwo dostepne, serio ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-10-16 o 20:03 |
||
|
|
|
#71546 |
|
Zakorzenienie
|
Karmenka dziękuję za linka, rewelacyjne są te emoty
|
|
|
|
#71547 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Hihihi
też Cię kocham ;PCzemu ja nie miałam jeszcze oleju z pestek winogron?! ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
ale Ty wiesz lepiej, więc wierzę w to co piszesz Dla mnie on też śmierdzi nie wiem czym, ale na pewno ma specyficzny zapach (smród ), przynajmniej dla mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A nie będzie jakiejś dziwnej reakcji chemicznej czy coś? ;P może pojechałam za bardzo teraz, ale to tak już przezornie do hennowania nie może być ani folia aluminiowa, ani łyżeczka/miska metalowa. Wszystko drewniane lub plastikowe.
|
|||
|
|
|
#71548 | |
|
Rozeznanie
|
A ja nie będę narzekać, bo jestem zadowolona ze swoich włosów
Lekko upośledzone CG im służy, kochają żel lniany i ogólnie to, że poświęcam im troszeczkę więcej czasu - na początku obawiałam się, że taka pielęgnacja jest baaaaardzo czasochłonna, ale nic bardziej mylnego: wystarczy troszeczkę wprawy . Teraz siedzę z sezamowym na czerpie, a jutro będę testować pierwszego bingacza . - Ja w ogóle nie chodzę do fryzjera... Od wielu, wielu lat sama podcinam włosy: na sucho, każdy loczek traktuję osobno. Cytat:
Edytowane przez Doe Czas edycji: 2012-10-16 o 19:11 |
|
|
|
|
#71549 | ||||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
moje aż tak nie mają ![]() Cytat:
Cytat:
Łożesz Ty Cytat:
![]() Cytat:
a możesz przypomnieć swoje włoski? Też bym tak podcinała sobie włosy, ale rzadko są fajne, równomierne loczki
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-10-16 o 19:21 |
||||||
|
|
|
#71550 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj 5ty dzień pielęgnacji CG i póki co nie widzę różnicy (zdjęcia w codzienniku żeby tutaj nie zaśmiecać). Skończyła mi się moja odżywka z isany
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

(( wrzucam przyklady gdzie stosuja oleje do stylizacji:
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zdjęć nie ma

)- ratowanie skalpu po SLES i włosów po prostownicy.
.

ale pudełeczka po kremach to zwykle 50-mililitrowe opakowania.

), przynajmniej dla mnie
a możesz przypomnieć swoje włoski? Też bym tak podcinała sobie włosy, ale rzadko są fajne, równomierne loczki