Care Assistant / Support Worker - UK - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 01:09   #31
bawanm123
Przyczajenie

Dot.: Care Assistant / Support Worker - UK

Hey ja pracuje obecnie przy pakowaniu w magazynie.Ide na wolontariat do domu opieki bo chce najpierw zobaczyc jak ta praca wyglada a moze potem pomysle zeby szukac stalej pracy jako care assistance
bawanm123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 14:20   #32
2Tusiak
Raczkowanie

Hej,

Dziewczyny mam takie pytanie. Proszę wyjaśnijcie mi czym różni się od siebie Care Assistant od Support Worker w UK o ile się różni, bo nie mogę nigdzie znaleźć.
2Tusiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 16:45   #33
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2Tusiak Pokaż wiadomość
Hej,

Dziewczyny mam takie pytanie. Proszę wyjaśnijcie mi czym różni się od siebie Care Assistant od Support Worker w UK o ile się różni, bo nie mogę nigdzie znaleźć.
Zalezy od firmy, bo rózne korzystają z tego nazewnictwa różnie je definiując.
Zwykle care worker/ care assistant pomaga w tzw. personal care; s/w o wiele rzadziej.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 08:12   #34
2Tusiak
Raczkowanie

dzięki za odpowiedź Mogłabyś mi jeszcze powiedzieć jakie obowiązki należą do osoby pracującej jako support worker?
Stary 2012-03-21, 08:19   #35
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2Tusiak Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź Mogłabyś mi jeszcze powiedzieć jakie obowiązki należą do osoby pracującej jako support worker?
Niestetynie da rady odpowiedziec na to pytanie jednoznacznie.
Wiele zalezy od samej firmy, grupy klientów i oferowanych usług.
Najbardziej w rozjaśnieniu sytuacji pomogą job desc. podawane przez pracodawców.
tu jest lista etatów dla support workers.
Mozesz zobaczyc jak sie różnią w sensie obowiązków i wymagań wobec kandydatów.
http://www.jobsgopublic.com/searches...esc&sort=score
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 13:23   #36
2Tusiak
Raczkowanie

Dzięki serdeczne za odpowiedź Poczytam z chęcią. Gdyby któraś z Was chciała podzielić się doświadczeniem w podobnej pracy to zapraszam
Stary 2012-10-16, 16:41   #37
marwel33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
jesli byliscie takimi farciarzami ze mogliscie sobie przebierac w ofertach pracy i nie zależało wam w żadnym wypadku ile zarobicie msc - to zazdroszcze bardzo... my niestety nie mamy tak wspaniałego startu w uk, i musimy zasisnac zęby, oszczedzac na czym sie da i przede wszystkim zwrócić troche kasy ... czy w takim wypadku moge sobie isc do wymarzonej pracy na np 10h w tygodniu i zarobic w sumie 350l msc? ... nie sadze...
Myaja ciekawa jestem jak dzisiaj wygląda Twój stosunek do pracy i czy nadal pracujesz w Nursing Home.

Powiem Ci szczerze, że jak widzę "takie" narzekania ludzi niezależnych, wolnych w sensie, że nie masz obowiązków względem dzieci np. to mi żal.

Chcę iść w końcu do pracy i jakkolwiek licząc będę na zero ( bardzo wysokie koszty przedszkola i after school). Ale taka będzie cena mojego zdrowia psychicznego. 6 lat w domu z dziećmi wystarczy. Nie wiem jak to będzie z przedszkolem dla syna (czynne od 8:15) transferem do i ze szkoły córki, jak to będzie z organizacją w domu.
Niektórzy nie mają pojęcia jak ciężko jest się wyrwać z domu właśnie matce. Ja mieszkam na wsi, żeby było taniej za dom. W mieście z jednej pensji.... Nie ma babci na podorędziu która przypilnuje dzieciaczki. Nawet do lekarza idzie się z dzieckiem na ręku.

Ja tu absolutnie nie narzekam nie nie, tylko chciałabym, żeby nim ktoś zacznie narzekać na swój los, uwierzył, że są ludzie , "matki", które mają skomplikowane życie i jakoś dają sobie radę. Ja wierzę, że moje obawy są przejściowe, że wszystko się ułoży, że jakoś będzie, że uda mi się przekonać męża do słuszności mojej decyzji.

Dziwi mnie też fakt, że ludzie piszą i mówią , iż do Nursing home nie potrzeba doświadczenia i kwalifikacji. Składałam podanie w 3 domach ( 2 lata temu, to były czasy kiedy mąż poszukiwał pracy) , od znajomych którzy tam pracują miałam wieści że potrzebują i nie zostałam przyjęta, nawet nie zadzwonili, więc nie wiem. (mam 35 lat i tylko maturę, no ale to aż tak mało? )

Synek podrósł widzę, że jest gotowy do przedszkola (3lata) czas odetchnąć od domu i roli wiecznej sprzątaczki.

Dlaczego Care assistant ? bo zazwyczaj jest to praca zmianowa (weekendy nocki kiedy z dziećmi będzie mąż) będę mogła być matką i kobieta pracującą i załatwić wiele ważnych rzeczy kiedy będzie wolny dzień w tygodniu.

W czwartek mam spotkanie w Fas (Irlandzki urząd pracy)
Ciekawe czy mam szanse na jakiś kurs czy skierowanie do takiego domu opieki?

marwel33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-16, 16:54   #38
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marwel33 Pokaż wiadomość
Chcę iść w końcu do pracy i jakkolwiek licząc będę na zero ( bardzo wysokie koszty przedszkola i after school). Ale taka będzie cena mojego zdrowia psychicznego. 6 lat w domu z dziećmi wystarczy. Nie wiem jak to będzie z przedszkolem dla syna (czynne od 8:15) transferem do i ze szkoły córki, jak to będzie z organizacją w domu.
Niektórzy nie mają pojęcia jak ciężko jest się wyrwać z domu właśnie matce. Ja mieszkam na wsi, żeby było taniej za dom. W mieście z jednej pensji.... Nie ma babci na podorędziu która przypilnuje dzieciaczki. Nawet do lekarza idzie się z dzieckiem na ręku.

Ja tu absolutnie nie narzekam nie nie, tylko chciałabym, żeby nim ktoś zacznie narzekać na swój los, uwierzył, że są ludzie , "matki", które mają skomplikowane życie i jakoś dają sobie radę. Ja wierzę, że moje obawy są przejściowe, że wszystko się ułoży, że jakoś będzie, że uda mi się przekonać męża do słuszności mojej decyzji.

Dziwi mnie też fakt, że ludzie piszą i mówią , iż do Nursing home nie potrzeba doświadczenia i kwalifikacji. Składałam podanie w 3 domach ( 2 lata temu, to były czasy kiedy mąż poszukiwał pracy) , od znajomych którzy tam pracują miałam wieści że potrzebują i nie zostałam przyjęta, nawet nie zadzwonili, więc nie wiem. (mam 35 lat i tylko maturę, no ale to aż tak mało? )

Synek podrósł widzę, że jest gotowy do przedszkola (3lata) czas odetchnąć od domu i roli wiecznej sprzątaczki.

Dlaczego Care assistant ? bo zazwyczaj jest to praca zmianowa (weekendy nocki kiedy z dziećmi będzie mąż) będę mogła być matką i kobieta pracującą i załatwić wiele ważnych rzeczy kiedy będzie wolny dzień w tygodniu.

W czwartek mam spotkanie w Fas (Irlandzki urząd pracy)
Ciekawe czy mam szanse na jakiś kurs czy skierowanie do takiego domu opieki?
ja pracuje jako CA i sobie chwale wlasnie ze wzgledu na to,ze moge pracowac w nocy i w weekendyW dzien siedze z dzieckiem i jak narazie ciesze sie z takiego systemuCiagle jestem aktywna zawodowo i czas poswiecam dziecku, a tego nikt mi nie zabierzeDodatkowo synek chodzi do nursery

I u mnie prawda jest to, ze nie potrzeba kwalifikacji czy doswiadczeniaaczkol wiek lepiej jest je miec, ale jesli nie to daja trening (zatrudniaja takie osoby, bo u mnie w domu sie z tym spotkalam)No i przede wszystkim jezyk na poziomie, bo to praca z ludzmi

Aaa i czasem wystarczy w cv sobie wpisac opieka nad chora babcia itp. jesli sie nie ma doswidczenia

Ja akurat zaczynajac prace w Care Home mialam doswiadczenie i kwalifikacje z Pl

Powodzenia!
Stary 2012-10-16, 17:11   #39
marwel33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Aaa i czasem wystarczy w cv sobie wpisac opieka nad chora babcia itp. jesli sie nie ma doswidczenia

Ja akurat zaczynajac prace w Care Home mialam doswiadczenie i kwalifikacje z Pl

Powodzenia!
blonde_hair jakże więc mnie rozumiesz

Obawiam się takowego wpisu, bo nie opiekowałam się babcią. Moje zmarły przed 70 i do końca że tak powiem "obsługiwały się same".
Pracowałam na gospodarce rodziców ... jeżeli można jokoś porównać pachnące aspekty tej pracy, przepraszam od razu za to porównanie!!!

Z językiem? czytanie i mowa ok gorzej z pisaniem. Całe lata uczyłam się niemieckiego. Ale nie mam problemów. Osoby z którymi rozmawiam chwalą mój poziom porozumiewania się

Jestem silna baba, zdrowa ... nie śmiała i zwyczajnie się boję. Nie pracowałam tutaj jeszcze, nie wiem jakie są relacje pracowników między sobą - mąż tylko lekko się uśmiecha jak go o to pytam.

No zobaczymy co da się z tym zrobić. Chciałabym , chciałabym iść do takiej pracy.

Trzymajcie kciuki Proszę

Stary 2012-10-17, 15:47   #40
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marwel33 Pokaż wiadomość
blonde_hair jakże więc mnie rozumiesz

Obawiam się takowego wpisu, bo nie opiekowałam się babcią. Moje zmarły przed 70 i do końca że tak powiem "obsługiwały się same".
Pracowałam na gospodarce rodziców ... jeżeli można jokoś porównać pachnące aspekty tej pracy, przepraszam od razu za to porównanie!!!

Z językiem? czytanie i mowa ok gorzej z pisaniem. Całe lata uczyłam się niemieckiego. Ale nie mam problemów. Osoby z którymi rozmawiam chwalą mój poziom porozumiewania się

Jestem silna baba, zdrowa ... nie śmiała i zwyczajnie się boję. Nie pracowałam tutaj jeszcze, nie wiem jakie są relacje pracowników między sobą - mąż tylko lekko się uśmiecha jak go o to pytam.

No zobaczymy co da się z tym zrobić. Chciałabym , chciałabym iść do takiej pracy.

Trzymajcie kciuki Proszę
jak uwazasz, przeciez tego nie sprawdza, a lepiej miec cos niz zupełnie nic

No a praca na gospodarce to inna praca

Pisanie tez jest wazne, bo tez jest duzo papierkowej roboty (raporty itp), ale wszystkiego mozna sie nauczycGrunt to chciec

Zycze powodzenia
Stary 2013-01-14, 17:18   #41
marwel33
Raczkowanie

Podania rozdane i żadnego odzewu. Potrzebny FETAC 5 ....

Edytowane przez marwel33
Czas edycji: 2013-01-14 o 17:19
Stary 2013-02-04, 16:28   #42
armana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prostownica87 Pokaż wiadomość
Ja Ci mogę polecić z mojej miejscowości, ale czy Ci to coś pomoże??

Podaj może chociaż skąd jesteś.
a ty z kąd jesteś? ja z Manchesteru iszukam pracy jako care assistant, niestety kiepsko mi idzie bo moje doświadczenie jest w zupełnie innym kierunku. wysyłam masę CV, chodziłam po domach, ale nic wszędzie szukają ludzi z doświadczeniem, chciałabym iść na kurs, ale na raazie kasy nie mam
armana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 15:38   #43
Natill
Przyczajenie

spróbuj może jako home carer- opiekunka mobilna na godziny
Natill jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 17:37   #44
Daiquiri79
Raczkowanie

Czy możecie polecić agencje z którymi warto podjąć współpracę jako CA w okolicach Londynu, a konkretnie we wschodniej części i City?
Daiquiri79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 21:18   #45
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natill Pokaż wiadomość
spróbuj może jako home carer- opiekunka mobilna na godziny
ja tak zaczynalam, siedem (o matko!) lat temu. plus taki ze nie jestes w jednym miejscu tylko troche tu, troche tam, widzisz innych ludzi. minus taki ze mozesz miec np 2 godz przerwy miedzy wizytami a do domu jazda zajmuje 45min. ale to jest zawsze jakis poczatek

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 10:37   #46
AKZAKZ
Przyczajenie

Szukam osoby która wyjedzie ze mną do UK Londyn do pracy jako live-in care assistant

Witam, Poszukuję osoby (kobiety / dziewczyny - bo tylko lub głównie podobno płeć żeńska jest preferowana do tej pracy), która wyjechałaby ze mną w najbliższym czasie tj. do miesiąca czasu do pracy jako live in care assistant. Lokalizacja wchodząca w grę to Londyn. Osoba najlepiej z Małopolski lub Podkarpacia ale niekoniecznie. Jeśli ktoś jest chętny proszę pisać. Pozdrawiam!
AKZAKZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 14:41   #47
Heledore
Zakorzenienie

cóż, skoro wątek został podniesiony wtrace się tu ze swoim pytaniem.

Sporo było tu napisane o care assistant, ale czy któraś z was pracowała kiedyś jako live-in carer. Znalazłam ogłoszenie w agencji do tego typu pracy. Z opisu wynika że głównie nalezy zajmować się domem, no i oczywiście starszą osobą. Z tego co zrozumiałam mowa była o osobach chodzących, więc prawdopodobnie aspekt fizjologiczny prawie by nie występował. Czy ktoś mógłby napisać jak to jest naprawdę w tego typu pracy?

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-01, 10:05   #48
Natill
Przyczajenie

Dot.: Szukam osoby która wyjedzie ze mną do UK Londyn do pracy jako live-in care assi

Cytat:
Napisane przez AKZAKZ Pokaż wiadomość
Witam, Poszukuję osoby (kobiety / dziewczyny - bo tylko lub głównie podobno płeć żeńska jest preferowana do tej pracy), która wyjechałaby ze mną w najbliższym czasie tj. do miesiąca czasu do pracy jako live in care assistant. Lokalizacja wchodząca w grę to Londyn. Osoba najlepiej z Małopolski lub Podkarpacia ale niekoniecznie. Jeśli ktoś jest chętny proszę pisać. Pozdrawiam!
Cześć
Czy pracowałaś już jako opiekunka?
Natill jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 08:55   #49
AKZAKZ
Przyczajenie

Cześć, opiekowałam się przez kilka miesięcy chorą osobą w PL: przygotowywanie posiłku, karmienie, podawanie lekarstw, mycie, przebieranie... - kompleksowe zajęcie się osobą, nie każdy się do tego nadaje - fakt, to praca fizyczna i psychiczna; mi to nie przeszkadzało, pomimo że wcześniej robiłam zupełnie coś innego - praca biurze. Live in care assistant to mieszkanie z chorą / starszą osobą i zajmowanie się nią i mieszkaniem: sprzątanie, robienie zakupów, przygotowywanie posiłków, mycie jej , przebieranie, fizjologia itd. - zależy na kogo się trafi; mieszkając z taką osobą nie płaci się za mieszkanie i wyżywienie...
AKZAKZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-22, 21:51   #50
WhiteGold
Przyczajenie

Czy któras z koleżanek aplikowała może na to stanowisko? Ze strony jobs.pl Nr ref CA/SEPT
Firma Caring Homes/Consensus - stanowisko: CARE ASSISTANT

spotkania z Pracodawcą odbędą się w dniach 3-4 września w WARSZAWIE.

Miejsce pracy: głównie Anglia południowa (plus kilka miejsc w północnej części UK min. Szkocja)
Wyjazdy: Październik 2013 (ew. koniec września) - wyjazdy ustalane indywidualne

Care Assistant (osoby starsze) - firma Caring Homes Ltd.
- praca w ośrodku stacjonarnym
WhiteGold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 15:45   #51
cykloza
Przyczajenie

hej dziewczyny, jutro mam spotkanie jako opiekunka live in care, bo nie mogłam znaleźć pracy w żadnym domu stacjonarnym a potrzebne mi doświadczenie jako opiekunka bo chcę isc na studia pielegniarskie tu w UK.
czy któraś z Was pracowala z osobami mającymi na wózkach jako PA?
cykloza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 03:31   #52
czarna_woda
Przyczajenie

Mam pytanie jaka znajomość jeżyka jest wymagana na CA w UK. Wiem,że to może infantylne pytanie ale zależy mi na tej pracy, a nie wiem czy moje umiejętności językowe pozwolą na jej podjęcie.Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
czarna_woda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości