Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 08:02   #751
paula54
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

Ja potrzebuję elegancką małą czarną, ale nie czarną (tzn. może być czarno-beżowa, czarno- fioletowa, czarno-zielona, byle nie całkiem czarna ), buty przejściówki i takie bardzo cieplutkie trepy i płaszczyk jesienny

Jantar to taka odżywka z Farmony, poczytaj sobie na KWC. Wspomaga porost włosów

Ja dziś jadę na konferencję jakąś projektową. Nie chce mi się trochę, ale jak dają kasę, to warto wiedzieć, czy mogę się o nią starać
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 08:56   #752
talkative2
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

Paula - ja poluje za to od jakiegoś czasu właśnie na najzwyklejsza małą czarną, ale czarną juz przy kilku okazjach mogła mi sie bardzo przydać. Ale też problem , bo mało jest fajnych, klasycznych kiecek... Ale może w końcu trafię coś fajnego za niedużą cenę

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:44   #753
Malgos_12
Zakorzenienie

Paula - ja jakiś czas temu kupiłam taką biało czarną- co miałam mieć na poprawiny i drugą taka czarno beżową, obydwie proste klasyczne i na każdą okazję ale nie mam kiedy w nich chodzić
a dziś kupiłam sobie Timetei bez silikonów (ale ma SLES), parabenów i barwników... oraz kremy z filtrem za połowę ceny! a do tego zaczynam moje kilka sesji na solce żeby się nie poparzyć słońcem.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-10-15 o 16:45
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 17:04   #754
paula54
Zakorzenienie

No ja właśnie taką potrzebuję, żeby było na wieczorowo na bal studencki a jednocześnie w razie czego na przyszły rok na jakieś wesele (dlatego nie chce całkiem czarnej).
Gratuluję zakupów. Ja się przywiązałam do Babydreama bardzo i pewnie nie będę prędko zmieniać
A co do solarki - fajnie, że pomyślałaś Ty to chyba o wszystkim myślisz
Stary 2012-10-15, 17:09   #755
asiulka_22
Zakorzenienie

Małgoś tylko na 1 raz nie idz na dużo minut, bo się spalisz tak jak ja i na tyłku nie usiądziesz
w Tajlandii jest teraz upalnie, gorąco??? kiedy dokładnie podróż?

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Paula, ja z babyderma też lubie bardzo kremiki, i oliwke mam też dla kobiet w ciąży "fur mama" >> jako olej na włoski stosuje
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 17:50   #756
Malgos_12
Zakorzenienie

Paula - jakbys była troszkę większa to bym ci przesłała sukienkę

Asiulka - wyjeżdżamy za 3 tyg i 3 dni a co do solarium to spokojnie, zawsze zaczynam od 8 min i jeszcze nigdy mnie nie poparzyło, czasem mam zaczerwienioną skórę, ale nie piecze
w listopadzie zaczyna się sezon w nocy jest koło 23-25 stopni a w dzień około 33-35 (więc pewnie koło 4o-kilku do słońca) woda chyba około około 30 stopni (w ciągu całego roku właściwie się nie zmienia - prognozy obiecujące ale koleżanka doradziła mi żeby kremy z filtrem kupić wcześniej a nie tam, bo zapobiegają opalaniu się
Stary 2012-10-15, 17:58   #757
asiulka_22
Zakorzenienie

"w listopadzie się zaczyna sezon "!!! >>> jak to super brzmi
nam się też marzy wyjazd jak u nas zima będzie, gdzies w gorące miejsce...
jedziecie przez biuro?
--------
p.s kiedyś pisałyście jeszcze o rocznikach swoich, ja jaestem 84' :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 18:09   #758
Malgos_12
Zakorzenienie

Asiulka - ja sama wszystko organizuję, bez biura, dlatego będziemy po kilka dni w różnych miejscach

Paula - ja właśnie co do babydream - to muszę powiedzieć, że okropnie się zawiodłam, nawet już nie chodzi o plątanie włosów, ale są okropnie szorstkie, przetłuszczają się szybciej, są obciążone i jakieś takie okropne... nawet jako balsam do kąpieli się dla mnie nie nadaje, nie nawilża i nie przepadam za jego zapachem - zupełnie jak dla mnie nie trafiony. Potrzymam aż będę w ciąży i będę się nim myła bo mam zapas... niestety ...
Stary 2012-10-15, 18:27   #759
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Paula, ja z babyderma też lubie bardzo kremiki, i oliwke mam też dla kobiet w ciąży "fur mama" >> jako olej na włoski stosuje
Ja się jakoś obawiam olejowania... trochę mam z natury przetłuszczające się włosidła, więc mam dziwne wrażenie, że dodatkowe dotłuszczanie im zbytnio nie pomoże (pewnie nie mam racji, ale jakoś nie mogę się przemóc).

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Paula - jakbys była troszkę większa to bym ci przesłała sukienkę
w listopadzie zaczyna się sezon w nocy jest koło 23-25 stopni a w dzień około 33-35 (więc pewnie koło 4o-kilku do słońca) woda chyba około około 30 stopni (w ciągu całego roku właściwie się nie zmienia - prognozy obiecujące ale koleżanka doradziła mi żeby kremy z filtrem kupić wcześniej a nie tam, bo zapobiegają opalaniu się
Nie wiem, jak Wy, ale ja strasznie nie lubię chodzić w pożyczonych rzeczach (np. kolczyki od koleżanki czy torebka od mamy) bo mam wrażenie, że zaraz ochlapię, urwę, zniszczę i . Tym bardziej, że ze mnie straszna sierota. Więc wolę się męczyć w swoich drobiazgach, niż w czyimś super ciuchu (chociaż oko nie raz ucieka ).
Też tak chcę! Sezon w listopadzie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Paula - ja właśnie co do babydream - to muszę powiedzieć, że okropnie się zawiodłam, nawet już nie chodzi o plątanie włosów, ale są okropnie szorstkie, przetłuszczają się szybciej, są obciążone i jakieś takie okropne... nawet jako balsam do kąpieli się dla mnie nie nadaje, nie nawilża i nie przepadam za jego zapachem - zupełnie jak dla mnie nie trafiony. Potrzymam aż będę w ciąży i będę się nim myła bo mam zapas... niestety ...
Ale kupiłaś sobie normalnie ten szampon dla bejbików? Ja jestem z niego nawet zadowolona. Owszem, włosy są po nim szorstkie ale mam wrażenie, że odżywka rozwiązuje ten problem. Spróbuję się za jakiś czas na Alterrę przestawić - zobaczymy, co z tego wyjdzie
Stary 2012-10-15, 18:38   #760
talkative2
Zakorzenienie

Bo to jest tak, że jeden kosmetyk na jednych włosach się sprawdzi, a na innych będzie dramat Dlatego nigdy nie ma co się sugerować opiniami, tylko na sobie testować. U mnie wszystkie hity do włosów polecane na Wizażowych forach okazywały się porażką (łącznie z olejowaniem), a szampon Welli , polecany mi przez koleżankę - rewelacja! moje włosy w końcu zrobiły się miękkie

Paula - byłam dzisiaj w Biedro na zakupach i stwierdziłam, że zajdę z ciekawości do tego Artusa. I powiem Ci, że się zawiodłam Tzn jak dla mnie jedyny szamteks do tej pory , który był dla mnie na plus to ten przy alejach. On właściwie wygląda jak sklep, rzeczy prawie jak nowe, na wieszakach. Wprawdzie ceny wyższe, ale byłam tam raz i pierwszy (i ostatni) raz coś kupiłam w ciucholandzie A w Artusie, jak patrzyłam na swetry to 3/4 tych, które miałam w ręce były po 24 zł. Niektóre nawet po 35 zł Za 9zł znalazłam jeden i to wieeelgachny rozmiar. W dodatku bałagan straszny. Tak sobie myślę, ze jednak szamteksy to nie dla mnie. Próbowałam już któryś raz, ale W dodatku ja potrafię kupić rzeczy o 5 zł droższe na wyprzedażach , no i są nowe, a tutaj używane i to takie średnie za tyle pieniędzy ... Wiem, ze pewnie też kwestia umiejętności szukania (chociaż trochę przewaliłam tych ubrań i wszystkie takie ceny), ale i tak uważam, ze używane rzeczy nie powinny tyle kosztować (tym bardziej niefirmowe) .. Płaszcze np były za 130 zł a na wyprzedaży można już kupić za niedużo ponad 100 zł nowy Lepsze jak dla mnie Factory w Modlniczce

Stary 2012-10-15, 18:46   #761
paula54
Zakorzenienie

e to może nie warto do tego Artusa iść... ja tam ostatnio byłam ze dwa lata temu i było całkiem tanio... Ale zostaje jeszcze Textile House
Powiem Ci, że ja generalnie nie umiem jakoś szperać po innych SH niż mój krośnieński... jakoś się nie mogę odnaleźć. Ale spróbować zawsze warto. Chociaż ja to planuję na płaszczyk max 50 zł wydać. Taki za 130 to ja nowy kupię w sklepie
Stary 2012-10-15, 19:13   #762
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

JA ją mam ale na brzuchal stosuję

Pochorowałam się i siedze w domu, nawet kompa mi się nie chce włączać, nos mam tak zapchany że nie moge oddychać a Pani Doktor jedynie wode morską na to dała, która wogóle nie działa, ale jakoś się pomęczę, może od siedzenia w domu przejdzie
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:43   #763
Malgos_12
Zakorzenienie

Paula - ja bym ci tą sukienkę dała a nie pożyczyła... ja ogólnie nie lubię brać czyiś ciuszków, ale nie ma problemu jak ktoś chce pożyczyć ode mnie..
akurat jako szampon stosowałam ten balsam do kąpieli, a co do olejowania to u mnie po olejowaniu włosy zdecydowanie dłużej są świeże, tylko musisz znaleźć swój sposób i olej... ja nawet nie używam zbyt ciepłej wody do zmywania, ale ważne żeby zbyt dużo nie nakładać ... raz mi tylko coś nie wyszło i miałam włosy przeciążone (chyba nadmiar odżywki akurat) ale ogólnie jestem strasznie zadowolona.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Iwfka - kuruj się kochana i dbaj o "nasz" wizażowy brzuszek
Stary 2012-10-16, 06:19   #764
talkative2
Zakorzenienie

Paula - po powrocie do domu zerknęłam też na opinie i dużo osób pisało, ze drogo poza tym bałagan tam straszny. Nic nie jest jakoś chociaż w miarę posegregowane -- ani kolorami, ani rodzajami (np swetry, z bluzkami i z sukienkami) a na środku olbrzymi stos wszystkiego przez który wg mnie trudno byłoby się przebić Ale możesz iść przelookać, bo wiesz jak z moim zdaniem

Ifwka - zdrowiej!

Stary 2012-10-16, 09:17   #765
asiulka_22
Zakorzenienie

iwka >> bo właśnie jest przeciw rozstępom , koleżanka stosowała przez cały okres ciązy chyba bambino i nie ma ani jednego.
p.s słoneczko dzisiaj u nas i ciepło >> i naszło nas jechać w Bieszczady, tak tylko zaglądnąć powrót wieczorkiem
papa.
miłego dnia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
Stary 2012-10-16, 09:32   #766
Choji
Zakorzenienie

Cześc Wam!

obudziłam się połamana i niewyspana. czas machnąć jakieś cappuccino
a potem szukanie pracy dzień. xxx ....

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:09   #767
talkative2
Zakorzenienie

uhhh Choji - wiem coś o tym to ile już szukasz? i w jakiej branży?

Stary 2012-10-16, 10:25   #768
paula54
Zakorzenienie

a ja dziś dzień sprzątania w domu. Siedzę i przekopuję sterty letnich ciuchów w szafie. Pora zrobić miejsce na zimowe swetry. Niestety nie jest to najłatwiejsze jak się ma do dyspozycji dwudrzwiową szafę i 5 półek na 2 osoby :sciana: ale powolutku do czegoś dochodzę
Stary 2012-10-16, 13:12   #769
talkative2
Zakorzenienie

aaaaa u nas tak samo! Mamy szafę - tam miejsce na rzeczy wiszące, pólki na górze (zagospodarowane w połowie na ręczniki w połowie na rzeczy chwilowo nie chodzone - letnie albo zimowe) i cztery półki na rzeczy w których chodzimy na bieżąco czyli po dwie na osobę nie mam dużo ciuchów , ale to i tak dla mnie za mało... Mamy jeszcze komodę, ale tam tylko szuflady zagospodarowaliśmy na bieliznę/piżamy, bo reszta półek poszła na książki (których trochę kupowałam, ale teraz zastopowałam, bo się nie mieszczą )

A u mnie dzisiaj z serii "Stare, ale jare" , klasyczne placki ziemniaczane, które nie pamiętam kiedy jadłam! Wszamaliśmy chyba po 6 albo 7

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

PS. Też macie taki kiepski dzień? Przez ten deszcz mnie głowa boli od rana i ratuje się kawą cały dzień ...

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

PS 2. Mam nadzieję, ze trochę ruszy nam ten fatalny zastój w sprzedaży, który trwa od końcówki sierpnia jak tylko ruszy i będą w końcu pieniądze (póki co musieliśmy sporo nadszarpnąć ślubny budżet) to idę po szczurzą klatkę ale pocieszam się tym, że idą święta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 14:43   #770
paula54
Zakorzenienie

Wiesz Talk - widziałaś nasz pokój. My poza tą szafą nie mamy gdzie trzymać ręczników czy rzeczy posezonowych. No, chyba, że pod łóżkiem obok przetworów i kocy. Przydałaby mi się komoda na bieliznę, ale chyba musiałabym ją na suficie wieszać

PS. u mnie też dziś kiepsko. A teraz jeszcze głód doszedł... Bo czekam na mężula z obiadem.
Stary 2012-10-16, 16:19   #771
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
uhhh Choji - wiem coś o tym to ile już szukasz? i w jakiej branży?
szukam od 1 stycznia. Szukam pracy w sklepach, biurze rachunkowym, sekretariat itp.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

BYłam dziś na grzybach ahhh, udane grzybobranie

Stary 2012-10-16, 17:03   #772
talkative2
Zakorzenienie

Choji - a przypomnij mi - Ty szukasz czegoś dorywczo i studiujesz czy już po studiach jesteś (albo byłaś na tyle przy zdrowych zmysłach, żeby w ogóle nie tracić czasu na bzdurę, jaką są studia )? I co? Od stycznia nic? Czy może zaczynałaś jakąś prace, ale okazywała się beznadziejna?

Stary 2012-10-16, 17:33   #773
Ifwka
Zakorzenienie

Talk ja planuję placki na czwartek
A tak wogóle to laryngolog stwierdził że jednak zatoki mam i dostałam antybiotyk a od gina przykaz leżenia i wygrzewania się... aja dzisiaj do południa wszystkie okna umyłam, firanki wyprałam, wyprasowałam i do spółki z Tz powiesiłam...jakby sie dowiedział lekarz to by mnie chyba udusił; a z dzieciaczkiem wszystko ok więc spoko
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 17:42   #774
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
Choji - a przypomnij mi - Ty szukasz czegoś dorywczo i studiujesz czy już po studiach jesteś (albo byłaś na tyle przy zdrowych zmysłach, żeby w ogóle nie tracić czasu na bzdurę, jaką są studia )? I co? Od stycznia nic? Czy może zaczynałaś jakąś prace, ale okazywała się beznadziejna?
jestem już po studiach, a szukam pracy na pełen etat...
Na studia poszłam, i teraz tego trochę żałuję...
Moja miejscowość nie jest mega duża i ciężko z pracą.
Szukam też na Rzeszów, ale to co mi proponowali dorywczego to za bilety może by się zwróciło...

Stary 2012-10-16, 17:47   #775
talkative2
Zakorzenienie

Choji - na pocieszenie - w dużych miastach też nie ma pracy... Wiele moich koleżanek szuka czegoś cały czas i tylko dorywczo gdzieś dorabiają, a te co znalazłay etat to jedna w zoologicznym (Laska po dwóch kierunkach studiów na UJ) a jedna w szmateksie w Krakowie Tak więc tutaj to samo, tylko mieszkanie trzy razy droższe

Ja bardzo żałuję tych 5 lat studiów. I kasy, którą wydałam na podlodówkę też ..

Ifwka - szalejesz z tymi porządkami super , że z dzidzią wszystko ok!

Stary 2012-10-16, 18:00   #776
Choji
Zakorzenienie

Talk, mi w jednym szmateksie w Rzeszowie za 1,5 etatu (bez możliwości wolnego, praca na czarno) zaproponowali max 930 zł.

Stary 2012-10-16, 19:14   #777
paula54
Zakorzenienie

o masakra. Niezła płaca...
Choji - nie pocieszę Cię, ale mój mąż szukał pracy prawie rok... po roku skapitulował i poszedł "byle gdzie i za ile bądź, byle coś było" - do call center. Ale że to była wyjątkowo wyczerpująca psychicznie praca zaczął się szybko rozglądać za czymś innym.
Niestety teraz jest problem straszny na rynku pracy, sama nie wiem, gdzie takiej roboty szukać... Eh... I bądź tu młody, zakładaj rodzinę, wij sobie gniazdko... Chyba tylko w marzeniach
Stary 2012-10-16, 19:25   #778
talkative2
Zakorzenienie

Paula - taaa też byłam w Call Center jakiś czas.. DRAMAT! Stwierdziłam po tym, ze już 1000 razy bardziej wolałabym sprzątać u kogoś niż tam pracować chyba najgorsza z moich dotychczasowych prac - wytrzymałam 3 tygodnie . A szkoliła mnie w pierwszych dniach weteranka , dziewczyna po studiach biochemicznych, która pracowała tam już 5 lat i planowała tam 'karierę" Chyba bym umarła mówiąc 5 lat po 8 godzin dziennie w kółko to samo

Stary 2012-10-16, 22:33   #779
asiulka_22
Zakorzenienie

ja również pracowałam w call center : ale nie iałam przymusu sprzedawać/ oferować produktów: tylko dzwonili klienci do nas.... miałam przerwe 1 rok, potem powrót.... ale już mnie to dobijało i zrezygnowałam/ przed ślubem, dokładnie w maju, bałam sie że będe miała duże obłozenie godzinowe i nie wyrobie ze wszytskim.... ale również bym tam nie wróciła/ praca siedząca, ale psychicznie niszczy strasznie......,
======================
z pozdrowieniami dla Was, wizażowa fotka
jak wyszliśmy na Caryńska tak sie rozpadało, że już myślałam że nie zejdziemy: przemoczeni do suchej nitki :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08726 (1144 x 640).jpg (79,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08727 (1144 x 640).jpg (50,7 KB, 17 załadowań)
Stary 2012-10-17, 07:06   #780
talkative2
Zakorzenienie

aaaaaa super fotka!!!!!! wrzuć koniecznie do Klubu

Paula - słyszałaś coś może o tym fotografia na przeciwko Rolniczego? Bo musze zrobić nowe zdjęcia do dyplomu , do wymiany :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości