Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 21:10   #3421
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
witaj Termin mamy podobny
Widzę, że niezbyt sie spieszyłaś z pierwszym malcem Ale jak już poczułaś jak to jest być mamą, to szybko staranka o drugiego bejbika A znasz już płeć swojego maleństwa? No bo teraz chyba dziewusia by się przydała do pary
no nie spieszyliśmy i nie w głowie nam było zakłądanie rodziny, jeśli ciągle bylismy na walizkach - męża kontrakty zagranicznie w róznych krajach, ciągle przeprowadzki etc
mimo że jesteśmy już 14lat ze soba, dopiero 2lata temu zdecydowaliśmy się na pierwsze, teraz szybko drugie - i będziemy w komplecie

Leonikowa, gratuluję udanej wizyty nie znam was jeszcze dobrze, ale Ciebie już zapamiętam - Leonikowa - mama Leona
fajne linki wkleiłaś, idealnie w stylu w którym ostatecznie mam wykończyć pokój dzieci - tapetę w podobnej kolorystyce znalazłam w liroy ale jeszcze nie zamawiałam
Stary 2012-10-16, 21:20   #3422
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
ostatnio jak byliśmy odwiedzić kumpelę z pracy to też zażyczyła sobie pampersy i chusteczki ja myślę, że to dobry pomysł
chyba też wolałabym dostać pampersy czy chusteczki, które wiadomo, że się przydadzą niż np. kolejny ciuszek, czy zabawkę. ale tradycja, że idąc trzeba coś dać, więc często kupuje się byle co, byle tylko dać coś zamiast po prostu zapytać czego rodzice potrzebują dla dziecka.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:32   #3423
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Z imieniem dla chłopca mamy problem, nic nam się nie podoba, albo co mi się podoba mojemu TZ nie...
u mnie jest tak samo

Niuniaczek nie wiem czy zdołasz kupić wózek do 1000zł, chyba że sama gondola albo używany. A komoda + łóżeczko to myślę że się spokojnie wyrobisz w2 tych 700zł, no jeszcze zależy jaką chcesz pościel.
U mnie TŻ bardzo nie lubi komody (kuipiliśmy 2 jakieś 2 miesiące temu) więc jego rzeczy wrócą do szafy a komoda będzie dla dzidzi.

Agateczka pytam o padania typu toxo (znalazłam dwa lab w jednym cena 78zl w drugim 104zł) a dziewczyny piszą że one to za toxo po 50 zł płacą (za oba). A ja mieszkam tu od niedawna i szukam gdzie tu można w miarę tanio padania porobić a mam ich sporo (cukier, mocz, morfoligia, hiv, żółłtaczka itd)

strippi ciuszki śliczne

bmma gratuluję córeczki!

Leonikowa dziś czytałam że można zacząć cokolwiek ćwiczyć dopiero po 6 tyg od porodu. A ja myślałam że szybciej zacznę wracać do formy.

Ptaszysko gratuluję córuni. Dziewczyny trzeba dobić do 20 ale z dziewczynkami, ja to jeszcze poczekam z 2 miesiące na płeć ale wy dobijajcie

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wg mnie daleko tym Dadom do Pampków. A Huggisy jeśli już to tylko premium.
Ale... na początek rzeczywiście te pieluchy nie muszą dużo chłonąć, bo kupy są tak często, że co chwilę są zmieniane. Więc te Dady to nie taki głupi pomysł. Ale jak już dziecko sika jak słoń, to u mnie tylko Pampersy zdały egzamin. Ale w cholerę drogie.
a mi wszystkie znajome mówią że powinno się robić na odwrót, najpierw pampersy bo dziedzinka jest bardzo wrażliwa a od 3 miesiąca kupowały dady
Stary 2012-10-16, 21:41   #3424
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Gratuluję.
U mnie podobnie. Mam pytanko, płaciłaś?? Ja też miałam dwa USG genetyczne i lekarz powiedział, ze 3 byłoby płatne, już nie na NFZ.

tak za pierwsze 230 zł a za dzisiejsze 250 zł ostatnie w 30 tyg. 230 zł

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:58   #3425
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie uwierzycie
pisalam wczesniej na lapku czyli na prawym boku i obrocilam sie na plasko a tam moj brzuch wyglada jak kosmita
normalnie z prawej strony taki wypukly twardy a z lewej wklesly i miekki nie wiem jak to mozliwe ze dzidziol sie tak rozepchal po jednej stronie, tak jakby plecami napierał, az zrobilam zdjecie ale nie moge wstawic bo nie mam kabla a nie wstaje bylam w niezlym szoku i tak siedzial i czulam ze mi troche uciska narzady w srodku, przewrocilam sie na lewy bok i znow mam normalny okragly brzuch
moj maly kosmita
miala tak ktoras?

kochana powiedz mi, bo ta posciel ma duze i wysokie ochraniacze, wiec jak to bedzie wygladac jak łóżeczko bedzie na najwyzszym poziomie?

ja tez mam dokladnie taki i jest swietny
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...688258227.html
w lezaczek warto zainwestowac, bo sluzy do wszystkiego usypiania, karmienia, zabawy i latwo go wziasc z dzieckiem np do kuchni czy lazienki. dla mnie jest tak wazny jak lozeczko i wozek
Hhiih wstaw fotkę, jak już będziesz mogła
ja czasami też taki mam heh

co do tego ochraniacza to nie wiem, ale jak inni wstawiali fotki łóżeczek to było ok, (jak oglądałam używane)
oo tak, ten leżaczek jest świetny

Cytat:
hej dziewczynki dopiero teraz wróciłam do domu i już Wam zdaje relację jak było na USG genetycznym a więc płeć została potwierdzona więc będę mamą Leonika maluszek waży 376 g...
wczoraj pisałam Wam o moich obawach dot. rozszczepu a tu ku mojemu zdziwienie lekarka zaczęła badanie i mówi twarz bez rozszczepu proszę jakie ładne wargi, nosek policzyła wszystkie paluszki stópka ma obecnie 3,83 cm, serducho pięknie bije 143, płuca, nerki pęcherz prawidłowe...
dziewczyny jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie
a po badaniach odwiedziliśmy 2 ciucholandy muszę tam częściej zaglądać bo naprawdę mają super ubranka
superrr
a ciuszki boskie!
chyba też muszę zacząć chodzić

Cytat:
Ale... na początek rzeczywiście te pieluchy nie muszą dużo chłonąć, bo kupy są tak często, że co chwilę są zmieniane. Więc te Dady to nie taki głupi pomysł. Ale jak już dziecko sika jak słoń, to u mnie tylko Pampersy zdały egzamin. Ale w cholerę drogie.
Z Igorem dopiero w wakacje przestaliśmy używać pieluch, a tu ta niespodzianka...
zgadzam się

Cytat:
i licz tu na chłopa kochanie cyknij fotki ale bez moich danych i proszę
piękny synuś

Cytat:
Napisane przez aanka0308 Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziewczyny dostałam takie info na Facebooku Może wam się przyda

BEZPŁATNE badania prenatalne USG 3D

Jeśli jesteś w ciąży między 17 a 22 tygodniem i chcesz skorzystać z bezpłatnych badań USG, wykonanych przez wysokiej klasy specjalistów, zadzwoń w celu rejestracji i dalszych informacji pod nr 518-021-931.

Badania odbędą się w ramach warsztatów ultrasonografii w dniach 26-27 października; CENTERMED ul. Łazarza 14 w Krakowie.
buuuuuu dlaczego nie u mnie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
strippi ciuszki śliczne
dziękuję

uciekam spać, bo zasypiam i piszę z zamkniętym jednym okiem
za to dzidziol się obudził i chyba dyskotekę zaczyna
Stary 2012-10-16, 22:03   #3426
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A u nas dzisiaj równo 18tyg0d

Cytat:
no my też z Tżtem stwierdziliśmy, że będziemy mówić teściom i rodzicom że nei chcemy żadnych niepotrzebnych prezentów na święta, tylko niech nam pampersy kupią.
A tak w ogóle, to wiele moich koleżanek które mają małe dzieci twierdzą, że do pampersów jakością porównywalne sa Dady z biedronki - a cena dużo niższa. Za to wszyscy odradzają huggisy, bo są niby strasznie takie jakieś sztywne i byle jak przylegają do pupy
my na początku używaliśmy pampersy, później dada i już do końca do 2 roku bo przed urodzinami odpieluchowaliśmy..
jak dla mnie są super, nigdy nie przeciekły..
teraz też będę używać jeśli mały nie będzie uczulony..

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cześć
czasami Was podczytuję z krzaków
ale oficjalnie chciałabym się przywitać i dołączyć do grona mam wiosennych
tak jak Wy oczekuję wiosennego dzidziusia, termin ok 23.03
witaj..

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
moja ''sisotra'' pzryjaciolka od przedszkola, na 100dniwoke miala robione na zamowienie - rozmiar 43 przy wzroscie 185 kawal kobietki
to ja chyba jednak nie mam tak najgorzej..

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
u mnie tez 41 a do tego 2 palca mam troszkę dłuższego więc czasem but dobry ale w tego palca ciśnie
to jest okropnie uciążliwe..

Cytat:
hej dziewczynki dopiero teraz wróciłam do domu i już Wam zdaje relację jak było na USG genetycznym a więc płeć została potwierdzona więc będę mamą Leonika maluszek waży 376 g...
wczoraj pisałam Wam o moich obawach dot. rozszczepu a tu ku mojemu zdziwienie lekarka zaczęła badanie i mówi twarz bez rozszczepu proszę jakie ładne wargi, nosek policzyła wszystkie paluszki stópka ma obecnie 3,83 cm, serducho pięknie bije 143, płuca, nerki pęcherz prawidłowe...
a po badaniach odwiedziliśmy 2 ciucholandy muszę tam częściej zaglądać bo naprawdę mają super ubranka
wooow.. brawo.. super wiadomości..
Cytat:
ja mam 41,5 /42 więc muszę się zadowolić butami z Deichmana
czyli jest nas więcej.. zawsze marzyło mi się 36..

Luna dzięki za odpowiedź..

ok spadam spać, dobrej nocy..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:30   #3427
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
pisalam wczesniej na lapku czyli na prawym boku i obrocilam sie na plasko a tam moj brzuch wyglada jak kosmita
normalnie z prawej strony taki wypukly twardy a z lewej wklesly i miekki nie wiem jak to mozliwe ze dzidziol sie tak rozepchal po jednej stronie, tak jakby plecami napierał, az zrobilam zdjecie ale nie moge wstawic bo nie mam kabla a nie wstaje bylam w niezlym szoku i tak siedzial i czulam ze mi troche uciska narzady w srodku, przewrocilam sie na lewy bok i znow mam normalny okragly brzuch
moj maly kosmita
miala tak ktoras?

ja tez mam dokladnie taki i jest swietny
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...688258227.html
w lezaczek warto zainwestowac, bo sluzy do wszystkiego usypiania, karmienia, zabawy i latwo go wziasc z dzieckiem np do kuchni czy lazienki. dla mnie jest tak wazny jak lozeczko i wozek
mi sie wczoraj wydawało że mam lewą stronę wypukłą ale nie wiem czy mi sie nie wydawało czekamy na foty
a ja nie wiem może jestem dziwna ale jak nie chce takiego leżaczka no chyba że mi ktoś sam z siebie kupi.

Cytat:
super dla Leonka kawał chłopa
i twoje obawy zażegnane
Cytat:
przez brzuch bo ja jestem w 20 tyg.6 d.
to idziemy łeb w łeb
Cytat:
śliczny Leon
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
a mi wszystkie znajome mówią że powinno się robić na odwrót, najpierw pampersy bo dziedzinka jest bardzo wrażliwa a od 3 miesiąca kupowały dady
no ja właśnie mam taki plan te pampersy rozmiar 1 i 2 jakieś porządne typu Pampers lub Huggisy a potem spróbować tańsze.
narazie mam jedną pieluszkę Huggisów z gazety próbka była

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

wyczytałam że od 21 tygodnia można przez stetoskop słuchać bicia serca dziecka ale ja nie słysze nie umiem znaleść

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:53   #3428
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no ja właśnie mam taki plan te pampersy rozmiar 1 i 2 jakieś porządne typu Pampers lub Huggisy a potem spróbować tańsze.
narazie mam jedną pieluszkę Huggisów z gazety próbka była
no ja też mam plan żeby zacząć od pampersów a potem spróbować dady. A co do pampersów - to do mamuś, które już odchowały malucha - lepiej kupować pampersy newborn (2-5kg) czy newbaby (3-6kg)? Oczywiście chodzi mi na pierwsze dni malucha
Stary 2012-10-16, 22:59   #3429
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
cześć
Witaj!!

Cytat:
za wizytę
Gratulacje Leonka super że wszystko w porządku, oby tak dalej
Ciuszki z ciucholandu śliczne, ja też trochę już się zaopatrzyłam na szmateksach, mam już dwie reklamówki, ale przede wszystkim zawierają one śpiochy, body i półśpiochy. Teraz muszę poszukać jakiś kaftaników, bluz i spodni. Szukam też bucików takich malusich, ale narazie bezskutecznie. Jutro idę znowu zaglądnąć do ciucholandu może coś upoluję

Cytat:
Cześć!

Jeśli jesteś w ciąży między 17 a 22 tygodniem i chcesz skorzystać z bezpłatnych badań USG, wykonanych przez wysokiej klasy specjalistów, zadzwoń w celu rejestracji i dalszych informacji pod nr 518-021-931.

Badania odbędą się w ramach warsztatów ultrasonografii w dniach 26-27 października; CENTERMED ul. Łazarza 14 w Krakowie.
Jutro zatelefonuję, ciekawe czy to faktycznie bezpłatnie...
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 23:10   #3430
Dragusia88
Zakorzenienie

śpicie już? hehe
lista rzeczy co chcielibyśmy dostać dla maluszka:
- grająca karuzela do łóżeczka,
- pampersy,
- na odcisk rączki i stópki,
- wielkie puzzle na podłogę,
- książeczki z dźwiękiem,
- pluszak z bijącym serduszkiem.
hehe nudzi mi się

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 03:13   #3431
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Dragusia88 fajny pomysl.

witam was - przynajmniej JA raz BD pierwsza w sumie srodek nocy, ale nie pamietam odkas 1wszy raz wstalam w nocy do wc, i tak juz z godzine z boku na bok i za olerke nie chce usnac !!!!
a dzis taki meczacy dzien mnie czeka buuuu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 06:59   #3432
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
moj maly kosmita
miala tak ktoras?
super ja tak miałam z Julką ale juz po 20 ktoryms tygodniu potrafiła mi wypchnać łokcia albo stope w ktorejś części brzucha że ten brzuch to tak śmiesznie wyglądał

Cytat:
a ciuszki super w ciuchlandach dla takich maluszków naprawde mozna cudne i nowe rzeczy kupic

Cytat:
.
a u nas sie super sprawdziły i kiedyś dostałam jakichś nowych pampków probke ze najnowsze i lepsze i zalożyłam na noc i rano Julka miała przesiąknięte ze az pizama mokra a z Dadą czy tymi z lidla nigdy sie nam to nie zdażyło

Cytat:
jaki cudny maluszek

Cytat:
Cześć!

łoj Kraków trochę daleko

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...ale jestem rozgarnięta ....... czytająć o tej "kolejce" myślałam,że chodzi o ....stanie w kolejce...... ,dopiero teraz wpadłam ,że miałyście na myśli ciuchcię.... bo moje dzieci mówią ciuchcia albo"lomokotywa".... a kolejka jest w sklepie.....
kupi dziecku kolejke do stania to będzie miało zajęcie na cały dzień albo i dłużej
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 07:08   #3433
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też mam plan żeby zacząć od pampersów a potem spróbować dady. A co do pampersów - to do mamuś, które już odchowały malucha - lepiej kupować pampersy newborn (2-5kg) czy newbaby (3-6kg)? Oczywiście chodzi mi na pierwsze dni malucha
ja miałam pampków 2 czy 3 paczki te które dostaliśmy w prezencie ale to było tak dawno ze nie mam pojecia jakie to były wiem ze jdne to najmniejszy rozmiar a drugie juz większy ale jakie nazwy co przepraszam ale nie pamietam

Cytat:
śpicie już? hehe
- pampersy,
hehe nudzi mi się
nudź sie nudź to będziesz nam pomysły podsuwać możesz dopisać jeszcze mate chyba że masz bo też przydatna

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Dragusia88 fajny pomysl.

witam was - przynajmniej JA raz BD pierwsza w sumie srodek nocy, ale nie pamietam odkas 1wszy raz wstalam w nocy do wc, i tak juz z godzine z boku na bok i za olerke nie chce usnac !!!!
a dzis taki meczacy dzien mnie czeka buuuu
a myślałam ze to ja dziś pierwsza wstane
byłam dziś w pracy na 6.30 bo musze wyjść wcześniej więc wcześniej przyszłam, może tu nie usne
Stary 2012-10-17, 07:27   #3434
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Te najmniejsze mają na taśmie miejsce na pępek, żeby się goił. Ja na pewno kupię 1 lub 2 opakowania tych najmniejszych na początek. A później już te większe. Ale migiem lecą na początku pieluchy.

Cytat:
a u nas sie super sprawdziły i kiedyś dostałam jakichś nowych pampków probke ze najnowsze i lepsze i zalożyłam na noc i rano Julka miała przesiąknięte ze az pizama mokra a z Dadą czy tymi z lidla nigdy sie nam to nie zdażyło
I okazuje się, że nawet w tym temacie, co mama i dziecko to inne doświadczenie. Warto więc próbować i testować na sobie.
Ja zacznę od Pampersów, po paru paczkach spróbuję tych Dady itd. a później zobaczymy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 07:30   #3435
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
I okazuje się, że nawet w tym temacie, co mama i dziecko to inne doświadczenie. Warto więc próbować i testować na sobie.
Ja zacznę od Pampersów, po paru paczkach spróbuję tych Dady itd. a później zobaczymy.
I fajnie że każda pisze co przeszła to potem mamy mogą sobie decydować i testowac
Stary 2012-10-17, 08:10   #3436
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Ja zaraz lecę pobrać krew ale tak jakoś ciemno i ponuro, że nie chcę mi się wychodzić...

Cytat:
no my też z Tżtem stwierdziliśmy, że będziemy mówić teściom i rodzicom że nei chcemy żadnych niepotrzebnych prezentów na święta, tylko niech nam pampersy kupią.
A tak w ogóle, to wiele moich koleżanek które mają małe dzieci twierdzą, że do pampersów jakością porównywalne sa Dady z biedronki - a cena dużo niższa. Za to wszyscy odradzają huggisy, bo są niby strasznie takie jakieś sztywne i byle jak przylegają do pupy
Moje 2 znajome też używają Dady i bardzo sobie chwalą

Cytat:
cześć
Witam nową mamusię

Cytat:
zaraz w Uwadze ma być reportaż o tych wyrodnych opiekunkach z wrocławskiego "żłobka"
Oglądałam wczoraj, masakra nie rozumie jak pracownice mogły godzić się robić takie rzeczy.

Cytat:
Super, ze wszystko w porządku
A ubranka świetne, wyglądają jak nowe. A ile za nie zapłaciłaś?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 08:18   #3437
anna maria 79
Raczkowanie

witajcie ale popisałyście więc czytamy
Kolina ja też myślę że każdy ma dzieci wtedy kiedy mu pasuje, najpierw studia, praca potem dzieci i ja mam 33l i będę mamą po 7 latach drugi raz i już się nasłuchałam o różnicy wieku i że zapóżno...to problem tych ludzi ja jestem szczęśliwa to mój czas więc wszystkiego dobrego i witam
Leonikowa piękne zdjęcia, waga maluszka super, wszystko w porządku aż miło przeczytać i piękne imię może jak u mnie będzie drugi syn to tez będzie Leonek gratuluje

wiecie co do bajerów to po pierwszym dziecku mogę powiedzieć tyle...
karuzela z misiami fisher price bardziej podobała się i bawiła nas niż syna...więc teraz nie kupię
leżaczek fp z wibracjami był super więc kupię
mam wanienkę profilowaną i dała radę
szczeniaczko-uczniaczek fp był taki sobie
bardziej sprawdziły się miękie grzechotki szeleszczące..
pieluszki tylko huggis nie uczulały ale każdy ma swojego faworyta
mata do zabawy nie sprawdziła się nie interesowała go
ale przypinka aqwarium do boku łóżeczka fp super
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 08:19   #3438
Luna0
Zakorzenienie

Witajcie
dzis mamy skonczony 17 tc
niezbyt pospałam bo obudzilam sie w nocy i maly zaczal lobuzowac nawet na prawym boku jak nigdy, bawil sie śmiało nie zwazajac ze jest noc a jak sie przytulilam do plecow TZ to chybaq wzial sobie go za cel bo kopał najmocniej i to tak laskotalo ze smialam sie na glos

mecz idioci wczoraj odwolali a tz akurat wrocil wczesniej z pracy
dzis juz nie ogladnie

Cytat:
mi sie wczoraj wydawało że mam lewą stronę wypukłą ale nie wiem czy mi sie nie wydawało czekamy na foty
a ja nie wiem może jestem dziwna ale jak nie chce takiego leżaczka no chyba że mi ktoś sam z siebie kupi.
narazie nie chcesz bo nie wiesz jak sie sprzydaje a gdzie dasz dziecku lekarstwa? albo słoiczki? bo do krzeselka to dopiero jak siedzi stabilnie, a lezaczek jest akurat bo nie na calkiem lezaco. dla mnie to cudo

Cytat:
ja mysle tak samo

wstawiam zdjecie, po jednej stronie widac spodenki a po drugiej wypuklosc zaslania

łózeczko mam takie http://allegro.pl/lozeczko-radek-vii...642512646.html na zywo ladniejsze i mam zamontowane kolka zeby na dzien przewozic do malego pokoju
a mate mam taka i jest super http://allegro.pl/fisher-price-mata-...704928291.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1350382081596.jpg (19,9 KB, 40 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-10-17 o 08:22
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 08:20   #3439
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
wyczytałam że od 21 tygodnia można przez stetoskop słuchać bicia serca dziecka ale ja nie słysze nie umiem znaleść
to chyba ciężko znaleźć.. ale próbuj.. może się uda..

Cytat:
ja do szpitala kupiłam małą paczkę tych najmniejszych dopiero jak je sprawdziłam to kupowaliśmy dalej.. ale nie pamiętam jakie , jak będą za małe to zawsze możesz poprosić tż żeby kupił większe..
teraz raczej kupię też ten najmniejszy rozmiar.. w końcu nie planuję rodzić ponad 5 kilo..

hej wam z rana..
witamy po pięknie przespanej nocy i w skończonym 19tc!
ależ to leci..

zrobiłam małe zakupy na allegro.. i licytuję dalej dla małego parę ciuszków.. zobaczymy jak mi pójdzie..

Stary 2012-10-17, 08:21   #3440
maczek35
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, my już w 20 tygodniu, jeszcze tydzień i połówkowe, fajnie że wreszcie jakieś dziewczynki się pokazały na forum, bo byłyśmy tylko we dwie, nie było mnie na forum 5 dni, a tu prawie 20 stron do nadrobienia miałam, zajeło mi to 2 dni , ale wreszcie na bieżąco.

Widzę że tu ranne ptaszki, też tak, miałam, że od 4 spać nie mogłam, teraz pochłaniam książki wieczorami i chodze spać ok. północy, to do 6 przesypiam, wreszcie.

Dziewczyny, które maja starsze dzieci, czy wy im robicie badania kontrolne, tzn, krew, mocz ? Jak byłam ostatnio na pobraniu, to córkę też wysłałam, szczęśliwa nie była, ale przekupiłam ja zwolnieniem z lekcji, sama nie wiem co mnie tknęło że ją wysłałam, okazało się że ma za wysokie OB, norma dla dzieci do 10, a ona ma 17, no i wysłałam Tż-ta z wynikami do rodzinnej, a ona że trzeba to sprawdzić bo zbyt wysokie oznacza stan zapalny w organiźmie, więc na początek da skierowanie do laryngologa a potem zobaczymy. Sama nie wiem co o tym myśleć bo pewnie mało kto robi badania dzieciom 12-letnim, a jednak.
maczek35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 08:24   #3441
LiwkaO
Wtajemniczenie

bmma - gratulacje córeczki
Ptaszysko - Tobie również gratuluje księżniczki!
Leodnikowej - gratuluje Leonka

witam nową mamusię

Cytat:
to i tak tylko na chwile bo tak czy tak bedziemy zmieniach mieszkanie bo chcemy zmienic miesce zamieszkania.
Gdzie będziecie wyjeżdżać? do Niemiec? macie tam rodzinę? perspektywy na pracę?

Cytat:
ja poszłam z Julka na basen jak miała ok 4 miesięcy i u nas żadne żyjątka sie nie dostały a nawet odpornosć wydaje mi sie ze się wzmocniła bo chodziłysmy i lato i zima przed wakacjami jeszcze chodziliśmy ciągle była przerwa wakacyjna i od wrzesnia znów mielismy zacząć ale jakoś coś sie zebrać nie mozemy
Moja siostra ze swoją córeczką nie mogla chodzić na basen i nie chodzi nadal bo mała ciągle łapała jakieś infekcje skórne. Lekarz nawet stwierdził, że to gronkowiec skórny? brzydko to wyglądało - bąble bolące i bardzo bolały.

Cytat:
a i byłam dzisiaj w kauflandzie i zerknęłam z ciekawości na pampersy najmniejsze no w kauflandzie to wybór miedzy Huggisy a Pampersy i Huggisy (nie wiem jak sie piszę) 48gr za sztukę a Pampersy 66gr za sztukę. więc wiem jakie prezenty będę oczekiwała od gości na zobaczenie maluszka i na chrzest PAMPERSÓW na zapas hihi

Też myślałam o Huggisach, mają wycięcie na pępuszek i zmieniają kolor gdy trzeba wymienić pieluszkę ale moja siostra narzekała na nie bardzo, że są twarde i nie wsiąkają za dobrze. Najlepsze pampersy no i dada tak jak piszą dziewczyny

Cytat:
mój maluszek ma chyba porę aktywności bo lekko go czuję, ale to jeszcze nie to co późniejszym wieczorem
Wieczorem to szaleje nie)) to jest tak cudne uczucie, że nie ma chyba nic cudowniejszego!

Cytat:
śpicie już? hehe
- pampersy,
hehe nudzi mi się
Też chce pluszaka z bijącym serduchem. Ciekawe ile kosztuje taki porządnie wykonany

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

ja do szpitala kupiłam małą paczkę tych najmniejszych dopiero jak je sprawdziłam to kupowaliśmy dalej.. ale nie pamiętam jakie , jak będą za małe to zawsze możesz poprosić tż żeby kupił większe..
teraz raczej kupię też ten najmniejszy rozmiar.. w końcu nie planuję rodzić ponad 5 kilo..
W szkole rodzenia doradzali, żeby kupić dwie paczki new born a potem już 3-6 kg

Odnośnie szkoły rodzenia....
wczoraj były zajęcia z neonatolog. Bardzo fajna babka. Omawiała co się robi z dzieckiem w szpitalu od urodzenia do wypisu - wszystkie badania, szczepienia itd. Tłumaczyła, że żółtaczka nie jest taka straszna jak mówią i dotyka około 90% dzieci urodzonych.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2012-10-17 o 08:26
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 08:28   #3442
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

dzis juz nie ogladnie
heh... nie powiem jakie byly komentarze u nas. akurat wyszlam do lazienki i myslalam ze znajomi mnie wkrecaja.... takie rzeczy tylko tu, tu, tu

Cytat:
wstawiam zdjecie, po jednej stronie widac spodenki a po drugiej wypuklosc zaslania
wow. super!!!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 08:34   #3443
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
moją córę uczulały właśnie, więc używaliśmy baaardzo którko..
tego nie wyczujesz, co dziecko to inaczej na pieluchy reaguje..
smarowałam uczulenie różnymi maściami, nic nie dawało, dopiero zmiana na dadę pomogła..
co nie oznacza, że innego bobasa dada nie będą uczulać..

Cytat:
Witajcie
niezbyt pospałam bo obudzilam sie w nocy i maly zaczal lobuzowac nawet na prawym boku jak nigdy, bawil sie śmiało nie zwazajac ze jest noc a jak sie przytulilam do plecow TZ to chybaq wzial sobie go za cel bo kopał najmocniej i to tak laskotalo ze smialam sie na glos

dzis juz nie ogladnie

narazie nie chcesz bo nie wiesz jak sie sprzydaje a gdzie dasz dziecku lekarstwa? albo słoiczki? bo do krzeselka to dopiero jak siedzi stabilnie, a lezaczek jest akurat bo nie na calkiem lezaco. dla mnie to cudo

łózeczko mam takie http://allegro.pl/lozeczko-radek-vii...642512646.html na zywo ladniejsze i mam zamontowane kolka zeby na dzien przewozic do malego pokoju
a mate mam taka i jest super http://allegro.pl/fisher-price-mata-...704928291.html
brawo za tygodnie!
no maleństwo faktycznie ci się wypchało na prawą.. hihi.. bosko to wygląda.. zawsze to lubiłam.. dopóki nie bolało..

dla mnie leżaczek to też priorytet.. nie wyobrażam sobie bez..

co do meczu to brak słów.. wstyd nic więcej.. jak zwykle zresztą..

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Luna zapomniałam dopisać, że łóżeczko i mata super..
ja poluję na taką samą matę.. przy córci nie miałam jakoś..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Też chce pluszaka z bijącym serduchem. Ciekawe ile kosztuje taki porządnie wykonany

W szkole rodzenia doradzali, żeby kupić dwie paczki new born a potem już 3-6 kg
pluszak chyba koło 100zł..

o widzisz jesteś poinformowana.. bo dzieci na początku szybko rosną jak się do cyca przyssają..

Stary 2012-10-17, 08:42   #3444
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Leonikowa

a poza tym dzień dobry dziewczynki u nas w Krk piękny dzień
Stary 2012-10-17, 08:43   #3445
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja zaraz lecę pobrać krew ale tak jakoś ciemno i ponuro, że nie chcę mi się wychodzić...
ciemno to była jak ja wychodziłam o 6 do pracy

Cytat:
wiecie co do bajerów to po pierwszym dziecku mogę powiedzieć tyle...
karuzela z misiami fisher price bardziej podobała się i bawiła nas niż syna...więc teraz nie kupię
leżaczek fp z wibracjami był super więc kupię
mam wanienkę profilowaną i dała radę
szczeniaczko-uczniaczek fp był taki sobie
bardziej sprawdziły się miękie grzechotki szeleszczące..
mata do zabawy nie sprawdziła się nie interesowała go
ale przypinka aqwarium do boku łóżeczka fp super
a u nas szczeniaczek sprawdza sie do tej pory choc ma juz 3 lata teraz śpiewa z nim razem piosenki które on spiewa i tańczy
mate tez uwielbiała i bardzo długo z niej korzystała nawet jak ją chowałam do szafy bo juz była za duża na nią to zawsze mi wywlekła

Cytat:
Witajcie
super wygibaśny brzuszek
ja leżaczka przy Julce nie miałam i nie odczułam braku jak teraz dostane albo moze znajde tani uzywany to moze kupie a jak nie to nie
Stary 2012-10-17, 08:45   #3446
anna maria 79
Raczkowanie

Luna super zdjęcie
ja nie mam łóżeczka po synku ale tym razem planuje coś takiego
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...2699051571.htm
kolor tofii uniwersalny dla chłopca i dziewczynki

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Malpka widać każde dziecko ma inne potrzeby...
ja na pewno kupię leżaczek fp, przypinkę z czasem krzesełko uczydełko, stoliczek, jeżdżik bo to były u nas trafione zakupy..
bez leżaczka ani rusz ma wibrację, melodyjki, jak dziecko kopnie to światełka się włączą i jest idealny jak maluch nie chce już siedziec

Edytowane przez anna maria 79
Czas edycji: 2012-10-17 o 08:49
Stary 2012-10-17, 08:51   #3447
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które maja starsze dzieci, czy wy im robicie badania kontrolne, tzn, krew, mocz ? Jak byłam ostatnio na pobraniu, to córkę też wysłałam, szczęśliwa nie była, ale przekupiłam ja zwolnieniem z lekcji, sama nie wiem co mnie tknęło że ją wysłałam, okazało się że ma za wysokie OB, norma dla dzieci do 10, a ona ma 17, no i wysłałam Tż-ta z wynikami do rodzinnej, a ona że trzeba to sprawdzić bo zbyt wysokie oznacza stan zapalny w organiźmie, więc na początek da skierowanie do laryngologa a potem zobaczymy. Sama nie wiem co o tym myśleć bo pewnie mało kto robi badania dzieciom 12-letnim, a jednak.
ja mam 3,5 latke i ostatnio jej robiłam badania podobno sie powinno robic raz w roku i chyba zaczne sie tego stosowac

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Odnośnie szkoły rodzenia....
wczoraj były zajęcia z neonatolog. Bardzo fajna babka. Omawiała co się robi z dzieckiem w szpitalu od urodzenia do wypisu - wszystkie badania, szczepienia itd. Tłumaczyła, że żółtaczka nie jest taka straszna jak mówią i dotyka około 90% dzieci urodzonych.
nam mówili ze każde dziecko ma żółtaczke po urodzeniu tylko niektore dzieci mają bardzo łagodną i nie potrzeba naświetlen a te co mocniejszą to potrzebują. U nas jUlka miała tą słabiutką i bez naświetlen

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Leonikowa

a poza tym dzień dobry dziewczynki u nas w Krk piękny dzień
a u nas leje

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:

Malpka widać każde dziecko ma inne potrzeby...
ja na pewno kupię leżaczek fp, przypinkę z czasem krzesełko uczydełko, stoliczek, jeżdżik bo to były u nas trafione zakupy..
bez leżaczka ani rusz ma wibrację, melodyjki, jak dziecko kopnie to światełka się włączą i jest idealny jak maluch nie chce już siedziec
pewnie kazde dziecko inne moja Julka uwielbia maskotki misie lalki moze sie nimi bawic cały dzien a synek siostry nawet nie spojrzy na misie
u nas krzesełko uczydelko i stoliczek i jezdzik tez sie sprawdzily krzesełko i stolik do tej pory w uzyciu
Stary 2012-10-17, 08:57   #3448
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Luna super zdjęcie
ja nie mam łóżeczka po synku ale tym razem planuje coś takiego
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...2699051571.htm
kolor tofii uniwersalny dla chłopca i dziewczynki[COLOR=Silver]
Nie działa.

Dziewczyny o tu będzie się działo w marcu - wariactwo ! czytam rozpakowane wrześniowe i strasznie popić i popalić dają te dzieciaki, krzyczą, ulewają, nie śpią haha
Stary 2012-10-17, 09:00   #3449
anna maria 79
Raczkowanie

qurcze ja chyba nie umiem wstawiac linków
może tak pójdzie

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=5570641

chodzi mi o to po 280zł z wibracją, melodyjkami, światełkiem i kołyską...wypas na maxa

Edytowane przez anna maria 79
Czas edycji: 2012-10-17 o 09:02
Stary 2012-10-17, 09:05   #3450
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...715906100.html

to ?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości