|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
mimo że jesteśmy już 14lat ze soba, dopiero 2lata temu zdecydowaliśmy się na pierwsze, teraz szybko drugie - i będziemy w komplecie ![]() Leonikowa, gratuluję udanej wizyty nie znam was jeszcze dobrze, ale Ciebie już zapamiętam - Leonikowa - mama Leona ![]() fajne linki wkleiłaś, idealnie w stylu w którym ostatecznie mam wykończyć pokój dzieci - tapetę w podobnej kolorystyce znalazłam w liroy ale jeszcze nie zamawiałam
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
chyba też wolałabym dostać pampersy czy chusteczki, które wiadomo, że się przydadzą niż np. kolejny ciuszek, czy zabawkę. ale tradycja, że idąc trzeba coś dać, więc często kupuje się byle co, byle tylko dać coś zamiast po prostu zapytać czego rodzice potrzebują dla dziecka.
|
|
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niuniaczek nie wiem czy zdołasz kupić wózek do 1000zł, chyba że sama gondola albo używany. A komoda + łóżeczko to myślę że się spokojnie wyrobisz w2 tych 700zł, no jeszcze zależy jaką chcesz pościel. U mnie TŻ bardzo nie lubi komody (kuipiliśmy 2 jakieś 2 miesiące temu) więc jego rzeczy wrócą do szafy a komoda będzie dla dzidzi. Agateczka pytam o padania typu toxo (znalazłam dwa lab w jednym cena 78zl w drugim 104zł) a dziewczyny piszą że one to za toxo po 50 zł płacą (za oba). A ja mieszkam tu od niedawna i szukam gdzie tu można w miarę tanio padania porobić a mam ich sporo (cukier, mocz, morfoligia, hiv, żółłtaczka itd) strippi ciuszki śliczne bmma gratuluję córeczki! Leonikowa dziś czytałam że można zacząć cokolwiek ćwiczyć dopiero po 6 tyg od porodu. A ja myślałam że szybciej zacznę wracać do formy. Ptaszysko gratuluję córuni. Dziewczyny trzeba dobić do 20 ale z dziewczynkami, ja to jeszcze poczekam z 2 miesiące na płeć ale wy dobijajcie ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak za pierwsze 230 zł a za dzisiejsze 250 zł ostatnie w 30 tyg. 230 zł
|
|
#3425 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasami też taki mam heh co do tego ochraniacza to nie wiem, ale jak inni wstawiali fotki łóżeczek to było ok, (jak oglądałam używane) oo tak, ten leżaczek jest świetny Cytat:
![]() a ciuszki boskie! chyba też muszę zacząć chodzić Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję ![]() uciekam spać, bo zasypiam i piszę z zamkniętym jednym okiem ![]() za to dzidziol się obudził i chyba dyskotekę zaczyna
|
|
|
#3426 | |||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
jak dla mnie są super, nigdy nie przeciekły.. teraz też będę używać jeśli mały nie będzie uczulony.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() czyli jest nas więcej.. zawsze marzyło mi się 36.. Luna dzięki za odpowiedź.. ![]() ok spadam spać, dobrej nocy..
|
|
#3427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie wiem może jestem dziwna ale jak nie chce takiego leżaczka no chyba że mi ktoś sam z siebie kupi. Cytat:
dla Leonka kawał chłopa ![]() i twoje obawy zażegnane to idziemy łeb w łeb Cytat:
Cytat:
narazie mam jedną pieluszkę Huggisów z gazety próbka była ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- wyczytałam że od 21 tygodnia można przez stetoskop słuchać bicia serca dziecka ale ja nie słysze nie umiem znaleść
|
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja też mam plan żeby zacząć od pampersów a potem spróbować dady. A co do pampersów - to do mamuś, które już odchowały malucha - lepiej kupować pampersy newborn (2-5kg) czy newbaby (3-6kg)? Oczywiście chodzi mi na pierwsze dni malucha
|
#3429 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę Gratulacje Leonka super że wszystko w porządku, oby tak dalej ![]() Ciuszki z ciucholandu śliczne, ja też trochę już się zaopatrzyłam na szmateksach, mam już dwie reklamówki, ale przede wszystkim zawierają one śpiochy, body i półśpiochy. Teraz muszę poszukać jakiś kaftaników, bluz i spodni. Szukam też bucików takich malusich, ale narazie bezskutecznie. Jutro idę znowu zaglądnąć do ciucholandu może coś upoluję ![]() Cytat:
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
śpicie już? hehe
lista rzeczy co chcielibyśmy dostać dla maluszka: - grająca karuzela do łóżeczka, - pampersy, - na odcisk rączki i stópki, - wielkie puzzle na podłogę, - książeczki z dźwiękiem, - pluszak z bijącym serduszkiem. hehe nudzi mi się
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia88
fajny pomysl.witam was - przynajmniej JA raz BD pierwsza w sumie srodek nocy, ale nie pamietam odkas 1wszy raz wstalam w nocy do wc, i tak juz z godzine z boku na bok i za olerke nie chce usnac !!!! a dzis taki meczacy dzien mnie czeka buuuu
|
|
|
|
#3432 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak miałam z Julką ale juz po 20 ktoryms tygodniu potrafiła mi wypchnać łokcia albo stope w ktorejś części brzucha że ten brzuch to tak śmiesznie wyglądał Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze jdne to najmniejszy rozmiar a drugie juz większy ale jakie nazwy co przepraszam ale nie pamietamCytat:
możesz dopisać jeszcze mate chyba że masz bo też przydatnaCytat:
![]() byłam dziś w pracy na 6.30 bo musze wyjść wcześniej więc wcześniej przyszłam, może tu nie usne
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zacznę od Pampersów, po paru paczkach spróbuję tych Dady itd. a później zobaczymy.
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Ja zaraz lecę pobrać krew ale tak jakoś ciemno i ponuro, że nie chcę mi się wychodzić... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ubranka świetne, wyglądają jak nowe. A ile za nie zapłaciłaś? |
||||
|
|
|
#3437 |
|
Raczkowanie
|
witajcie ale popisałyście więc czytamy
Kolina ja też myślę że każdy ma dzieci wtedy kiedy mu pasuje, najpierw studia, praca potem dzieci i ja mam 33l i będę mamą po 7 latach drugi raz i już się nasłuchałam o różnicy wieku i że zapóżno...to problem tych ludzi ja jestem szczęśliwa to mój czas więc wszystkiego dobrego i witam![]() Leonikowa piękne zdjęcia, waga maluszka super, wszystko w porządku aż miło przeczytać i piękne imię może jak u mnie będzie drugi syn to tez będzie Leonek gratuluje wiecie co do bajerów to po pierwszym dziecku mogę powiedzieć tyle... karuzela z misiami fisher price bardziej podobała się i bawiła nas niż syna...więc teraz nie kupię leżaczek fp z wibracjami był super więc kupię mam wanienkę profilowaną i dała radę szczeniaczko-uczniaczek fp był taki sobie bardziej sprawdziły się miękie grzechotki szeleszczące.. pieluszki tylko huggis nie uczulały ale każdy ma swojego faworyta mata do zabawy nie sprawdziła się nie interesowała go ale przypinka aqwarium do boku łóżeczka fp super
|
|
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() dzis mamy skonczony 17 tc niezbyt pospałam bo obudzilam sie w nocy i maly zaczal lobuzowac nawet na prawym boku jak nigdy, bawil sie śmiało nie zwazajac ze jest noc a jak sie przytulilam do plecow TZ to chybaq wzial sobie go za cel bo kopał najmocniej i to tak laskotalo ze smialam sie na glos mecz idioci wczoraj odwolali a tz akurat wrocil wczesniej z pracy dzis juz nie ogladnie Cytat:
a gdzie dasz dziecku lekarstwa? albo słoiczki? bo do krzeselka to dopiero jak siedzi stabilnie, a lezaczek jest akurat bo nie na calkiem lezaco. dla mnie to cudo Cytat:
![]() wstawiam zdjecie, po jednej stronie widac spodenki a po drugiej wypuklosc zaslania ![]() łózeczko mam takie http://allegro.pl/lozeczko-radek-vii...642512646.html na zywo ladniejsze i mam zamontowane kolka zeby na dzien przewozic do malego pokoju ![]() a mate mam taka i jest super http://allegro.pl/fisher-price-mata-...704928291.html
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-10-17 o 08:22 |
||
|
|
|
#3439 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, jak będą za małe to zawsze możesz poprosić tż żeby kupił większe.. teraz raczej kupię też ten najmniejszy rozmiar.. w końcu nie planuję rodzić ponad 5 kilo.. ![]() hej wam z rana.. ![]() witamy po pięknie przespanej nocy i w skończonym 19tc! ależ to leci.. ![]() zrobiłam małe zakupy na allegro.. i licytuję dalej dla małego parę ciuszków.. zobaczymy jak mi pójdzie..
|
|
#3440 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, my już w 20 tygodniu, jeszcze tydzień i połówkowe, fajnie że wreszcie jakieś dziewczynki się pokazały na forum, bo byłyśmy tylko we dwie, nie było mnie na forum 5 dni, a tu prawie 20 stron do nadrobienia miałam, zajeło mi to 2 dni
Widzę że tu ranne ptaszki, też tak, miałam, że od 4 spać nie mogłam, teraz pochłaniam książki wieczorami i chodze spać ok. północy, to do 6 przesypiam, wreszcie. Dziewczyny, które maja starsze dzieci, czy wy im robicie badania kontrolne, tzn, krew, mocz ? Jak byłam ostatnio na pobraniu, to córkę też wysłałam, szczęśliwa nie była, ale przekupiłam ja zwolnieniem z lekcji, sama nie wiem co mnie tknęło że ją wysłałam, okazało się że ma za wysokie OB, norma dla dzieci do 10, a ona ma 17, no i wysłałam Tż-ta z wynikami do rodzinnej, a ona że trzeba to sprawdzić bo zbyt wysokie oznacza stan zapalny w organiźmie, więc na początek da skierowanie do laryngologa a potem zobaczymy. Sama nie wiem co o tym myśleć bo pewnie mało kto robi badania dzieciom 12-letnim, a jednak. |
|
|
|
#3441 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
bmma - gratulacje córeczki
![]() Ptaszysko - Tobie również gratuluje księżniczki! Leodnikowej - gratuluje Leonka ![]() witam nową mamusię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też myślałam o Huggisach, mają wycięcie na pępuszek i zmieniają kolor gdy trzeba wymienić pieluszkę ale moja siostra narzekała na nie bardzo, że są twarde i nie wsiąkają za dobrze. Najlepsze pampersy no i dada tak jak piszą dziewczyny ![]() Cytat:
)) to jest tak cudne uczucie, że nie ma chyba nic cudowniejszego!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() Odnośnie szkoły rodzenia.... wczoraj były zajęcia z neonatolog. Bardzo fajna babka. Omawiała co się robi z dzieckiem w szpitalu od urodzenia do wypisu - wszystkie badania, szczepienia itd. Tłumaczyła, że żółtaczka nie jest taka straszna jak mówią i dotyka około 90% dzieci urodzonych.
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-10-17 o 08:26 |
||||||
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow. super!!!!!!!
|
|
|
#3443 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tego nie wyczujesz, co dziecko to inaczej na pieluchy reaguje.. smarowałam uczulenie różnymi maściami, nic nie dawało, dopiero zmiana na dadę pomogła.. co nie oznacza, że innego bobasa dada nie będą uczulać.. Cytat:
![]() ![]() no maleństwo faktycznie ci się wypchało na prawą.. hihi.. bosko to wygląda.. ![]() dla mnie leżaczek to też priorytet.. nie wyobrażam sobie bez.. co do meczu to brak słów.. jak zwykle zresztą..---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Luna zapomniałam dopisać, że łóżeczko i mata super.. ja poluję na taką samą matę.. Cytat:
o widzisz jesteś poinformowana.. bo dzieci na początku szybko rosną jak się do cyca przyssają.. ![]()
|
|
#3445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mate tez uwielbiała i bardzo długo z niej korzystała ![]() Cytat:
![]() ja leżaczka przy Julce nie miałam i nie odczułam braku
|
|
#3446 |
|
Raczkowanie
|
Luna super zdjęcie
![]() ja nie mam łóżeczka po synku ale tym razem planuje coś takiego http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...2699051571.htm kolor tofii uniwersalny dla chłopca i dziewczynki ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Malpka widać każde dziecko ma inne potrzeby... ja na pewno kupię leżaczek fp, przypinkę z czasem krzesełko uczydełko, stoliczek, jeżdżik bo to były u nas trafione zakupy.. bez leżaczka ani rusz ma wibrację, melodyjki, jak dziecko kopnie to światełka się włączą i jest idealny jak maluch nie chce już siedziec
Edytowane przez anna maria 79 Czas edycji: 2012-10-17 o 08:49 |
|
|
|
#3447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() u nas krzesełko uczydelko i stoliczek i jezdzik tez sie sprawdzily krzesełko i stolik do tej pory w uzyciu
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny o tu będzie się działo w marcu - wariactwo ! czytam rozpakowane wrześniowe i strasznie popić i popalić dają te dzieciaki, krzyczą, ulewają, nie śpią haha ![]()
|
|
#3449 |
|
Raczkowanie
|
qurcze ja chyba nie umiem wstawiac linków
![]() może tak pójdzie http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=5570641 chodzi mi o to po 280zł z wibracją, melodyjkami, światełkiem i kołyską...wypas na maxa
Edytowane przez anna maria 79 Czas edycji: 2012-10-17 o 09:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

Ale jak już poczułaś jak to jest być mamą, to szybko staranka o drugiego bejbika
nie znam was jeszcze dobrze, ale Ciebie już zapamiętam - Leonikowa - mama Leona 

ni
bylam w niezlym szoku

i za olerke nie chce usnac !!!! 

05.07.2008