|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
ja nie pomoge bo ja jestem noga w takich sprawach:/ ale motylko podobaja mi sie bardziej te kolorowe bo we fiolecie sa takie mdle
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
5 el ( kołdra, poduszka,poszewka kołdra, poszewka poduszka, ochraniacz) 259 + koszty wysyłki no a w Ikei za 150 udałoby się coś dobrać
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a jakie macie rozmiary kołderek, bo piszecie że nie będzie Wam pościel z Ikei pasować. Ja mam kołdrę 120x90 i patrzyłam na wymiary poszewek Ikeowskich, mają 110x125 więc chyba będzie ok?
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam problem, bo te Feretti mają wymiary 100 / 135 i właśnie w tym jednym wymiarze mi to nie gra ale wymyśliłam, że ja kupię tą tańszą z Ikei, a z pracy mojego tżta chcą się złożyć, to wtedy kupię tą Feretti... albo jak mi spasuje Ikea to tą Feretti odpuszczę
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martus ale ten sok nie był kwasny...no nic...juz go nie wypije a ten mecz porażka |
|
|
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze znalazłam w promocji z Glucka taką:
http://www.gluck.pl/posciel/posciel_...arrot_740.html
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Muminku, Kamilko super wiadomości
ale faktycznie wstyd z tym meczem........... zamówiłam dziś fotelik i aparat cyfrowy w końcu...
|
|
|
|
#1689 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz jak to jest, widzę...no mój jest jedynakiem od prawie 10 lat, także sytuacja podobna... Całe szczęście cieszy sie bardzo ze będzie miał siostrę...Niestety głupota mu imponuje... Nie wiem skąd on to bierze:-( Cytat:
Cytat:
Gabi a jaką masz datę porodu na USG z ok. 12 tygodnia?
|
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam wywiad z Peszek - kurcze.. jestem pod jej wrażeniem
Nie słyszałam płyty - ale teraz mam motywacje - lubię takich ludzi.
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję początku rozpakowywania, teraz już z górki
|
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chyba nie ma opcji zeby sie na to zalapac. Przeciez macierzyński nie trwa 7 miesiecy ...
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry z rana, wstalam z kurami, patrzę jak mąż do pracy sie szykuje, i co ja będę robić cały dzień ![]() Na razie gloda mam, a i polecam bavarie pszeniczna 0,0% pycha wczoraj wypilam do meczu którego nie było, ale mam jeszcze jedna buteleczke
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Witamy się z wami z rańca, TŻ mnie odwiózł i mocz do posiewu zaniosłam i tylko humor w tej przychodni straciłam, ludzie jak takie bydło, kto pierwszy.... Wczoraj cały dzionek sprzątałam mieszkanko jest czyściutko ![]() Od wtorku kontynuuje prawko Teraz piję kawkę i zajadam własnoręcznie robione rogaliki z marmoladą. Muszę was troszkę nadrobić. W weekend byliśmy u teściów i teść szedł w niedzielę na cmentarz i wracając chyba zawitał do sklepu, wrócił i dał mi to, troszkę zepsuł mój plan bo nie chciałam smoczków uzywać, no ale zobaczymy jak to wyjdzie. Kupiłam piżamkę, na razie jedną do karmienia (tak na wieszaku brzydko wygląda), porannik i klapki mam w innym kolorze ale w końcu to będzie szpital a nie pokaz mody, najważniejsze że wygodnie będzie. Aaa no i te słodkie papucie
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Zaczynam dziś 38 tydzień ciąży i miałam cudownie spokojną noc, tylko raz wstałam, o 1. Za to sen i pogoniłam męża żeby wózek wymieniał, bo różowy mamy a potem napisała do mnie Sola1, że też będzie mieć syna miast córki ot tak mi się przyśniło ![]() Udało mi się Was nadrobić, ale wypiłam przy tym kawkę i nafaszerowałam się wafelkami .... AnnaEf gratulacje nasza Pani Magister celujący wow, chylę czoła Lonia89 śliczny brzusio i śliczna Ty Gabi2 gratuluję udanej wizyty ![]() niteczka83 jaki duży synuś ale super kochana bierz się za mycie okien halwaya gratuluję wejścia w 39 tydzień co do Marii Peszek, to nie oglądałam jej u Kuby (dawno już spałam), co ciekawego mówiła? Twórczość polecam, bardzo mi się jej nowa płyta podoba livdragon kto Wam robił te cudowne zdjęcia z sali operacyjnej .... A wczoraj mąż zabrał mnie do księgarni A Wy czytacie teraz coś ciekawego ?? .... W ogóle dzisiaj na polsacie grubo po północy będzie komedia mojego życia którą milion razy oglądałam będąc dzieckiem - "Wakacje w kurorcie" z 1985 r z młodym J.Deepem, nagram sobie bo to dla mnie film kultowy, którego nijak nie mogłam zdobyć ![]() .... się rozpisałam od rana... miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Aerien ja poszłam za ciosem i wypozyczylam jakaś inna książkę Kate Morton Zapomniany ogród, tez spokojna i tez jakaś historia sprzed lat
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
oooo Musierowicz...zaczytywała m się w ta serie będac nastolatka..z checia bym jeszcze raz poczytała np. kwiat kalafiora
![]() odprawiłam męza na wyjazd i sobie leze ale glodna jestem wiec chyba wstane..zimno jest brr pojade dzis do lumpka bo nowa dostawa a co tam przynajmniej sie przejade mi sie snilo ze marti, ja i ma_majka lezalysmy w jednym szpitalu.miały byc tam tez jasiowa i kaamila ale nie mogły czy cos nie pamietam ogólnie klociłysmy sie o jedzenie w tym szpitalu bo niedobre bylooale zadna nie urodziła a ksiazke ojciec chrzestny czytałam.mocniejsza niz film, wiecej drastycznych szcegołów. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-10-17 o 08:01 |
|
|
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Pokrzywka papucie rzeczywiście przesłodkie
. Te smoczki co masz to od 6 miesięcy w górę można dopiero fajna koszulka Gabi2 o proszę ale czytałam bardzo dobre recenzje "Zapomnianego ogrodu". Ponoć ten nieszczęsny "Dom w Riverton"to najsłabsza powieść Morton, pozostałe o niebo lepsze. Daj znać czy to prawda jak przeczytasz
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Anielko no ja jestem wierna Musierowicz właśnie od wczesno-nastoletnich lat
ale nie ma to jak te pierwsze właśnie, jak choćby wspomniany przez Ciebie "Kwiat kalafiora", super niezapomniany klimat. Te najnowsze historie to już nie to samo, bo i czasy inne."Ojca chrzestnego" to ja ani nie czytałam ani nie oglądałam. Mąż kiedyś przeczytał, i teraz chciał raz jeszcze ![]() Widzę, że sny o forum to norma na naszym wątku .... Zapomniałam w ogóle napisać, jak bardzo ciesza mnie pozytywne wieści od kamilkak90 i muminka
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z lutego juz sie zalapia. Szkoda kurde ja bym na pewno skorzystala bo średnio mialabym z kim dziecko zostawic. Moze przy drugim da rade.. O ile kiedykolwiek sie zdecyduje
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami w 31 tc
Podczytywalam w miarę regularnie, ale jakoś nie mam nastroju do pisania...jakiś dół psychiczny czy może tęsknota za dzieckiem... nie wiem. Gratuluję Liv - Kubuś jest cudny!!! Gratuluję udanych wizyt i dużych dzieciaczków ![]() Gratuluję nowym paniom magister ![]() Mamusiom wcześniaczkó gratuluję dobrych wieści - dzieci rosną, bedzie dobrze ![]() Pozdrawiam wszystkie serdecznie
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
) Kamilko super ze w tym tygodniu Natanek wyjdzie... ![]() Cytat:
masz bardzo dzielna coreczke )---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- mam pytanie do dziewczyn po 34 tyg.. czy wasze dzieci sa mniej ruchliwe niz wczesniej?? |
|
|
|
|
#1706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jazdy ![]() świetne zakupki aa i mam te same kapcie tylko, że różowe Cytat:
gratuluję---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Witam się z Wami z rana ![]() poprasowałam już pieluszki, ręczniczki i ręczniki dla małego i chyba za chwilę zabieram się za resztę roboty tylko trzasnę drugą kawusię (anatolka oczywiście) ;P
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Morning dziewczynki
![]() Ja właśnie skończyłam 38 tydzień - więc chyba już pora zacząć się stresować - a ja o dziwo spokojna (to do mnie nie podobne). W ogóle jakoś nie czuję, że już niebawem będę mamą - ciężko mi się z tym oswoić i zauważyłam, że bardzo ostrożna jestem z tym kochaniem własnego dziecka (no jakbym nie chciała zapeszać). Martwi mnie trochę to podejście, bo widzę jak wy już kochacie i myślicie non stop o waszych dzieciach to ja się już czuje jak wyrodna matka ![]() Cytat:
z okazji nowego tygodnia.. no teraz już coraz bliżej ![]() Co do snów - to mi też coś się śniło ciekawego, ale nie pamiętam.. a co do płci to mi już się zaczęło wkręcać, że może jednak chłopaka urodzę.. jak już komuś się śniło.. ostatnie USG w 25 tyg - to jeszcze mogło nie być dobrze widać narządów.. więc ja tam w 100% nie jestem pewna, ale oswoiłam się, że to będzie dziewczynka - nie chcę rozczarowania.. hehehe - no chyba następnym razem nie będę chciała znać płci (jeżu co ja mówię - jakim następnym razem?). Ojciec Chrzestny to kultowa książka/film mojego tż - ja nie czytałam, ale film dobrze znam.. oczywiście jak już zostało wspomniane przez czarnąmadonne - książka dużo lepsza - więcej wątków - zabiorę się kiedyś. Mój tż przerabia też Kapuścińskiego.. a ja skromnie zajęłam się literaturą pedagogiczną - Benjamin Spock u mnie na tapecie - chcę się trochę teoretycznie wprawić przed przyjściem na świat dziecka Chociaż korci mnie książka, którą pożyczyła mi koleżanka 'Bóg urojony' - zawsze chciałam ją przeczytać, ale nigdy nie miałam okazji. A propos Wojewódzkiego to jego gości można podzielić na tych, co mają coś do powiedzenia i na tych którym Wojewódzki coś mówi.. Peszek była świetna i ciekawa - konkretna i naturalna - ja coś takiego kupuję. No ja muzycznie jestem do tyłu jeśli chodzi o to co się dzieje w PL, bo muzycznych programów nie oglądam, radia nie słucham, więc nie wiem co się dzieje w przemyśle muzycznym w Polsce - ale jak natrafię na coś ciekawego to z chęcią adoptuje ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Odezwała się moja koleżanka, która mieszka w Holandii i już 2 dzieci się tam dorobiła.. właśnie mi napisała jak to u nich wygląda - no nie powiem - podoba mi się ![]() W Holandii wychodzisz ze szpitala po 3 godzinach po porodzie(jak wszystko jest bez komplikacji) a do domu przychodzi taka pani z kraamzorgu -czyli coś jak położna. Przychodzi do domu 5-7 dni po porodzie na 6-8 godzin dziennie. Zajmie się tobą i dzidzusięm, ugotuje, posprząta, zrobi zakupy. Czyli wszystko byś mogła się zregenerować. Chociaż do końca nie wiem czy chciałabym by mi jakaś baba przesiadywała tyle godzin w domu i się tu krzątała - no chyba, że jakaś fajna to nie mam nic przeciwko Nie wiem na jak długo tutaj położna przychodzi, ale wątpię, żeby tu sprzątała czy robiła zakupy Dobra - będę miała za chwilę pomoc - tata będzie u mnie w tę niedzielę to mi pomoże w regeneracji Tata jest genialny i ugotuje i poprasuje.. i sie nie będzie wtrącał jakby to mama robiła Bo starsza mnie już przez telefon instruuje jak mam o sobie dbać i co robić.
|
|
#1708 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja - kto mnie poczęstuje kawką bo ciśnienie mi masakrycznie spadło ?
Cytat:
![]() Cytat:
niteczko ale kolosa wychodowałaś, a brzuszek malutki Ja się wzięłam za czytanie "Języka niemowląt" i przyznam szczerze że przemawia do mnie ta książka.
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya gratki kolejnego tygodnia- na wylocie jesteś
cisza przed burzą :F---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Wogóle mam już dosyć mieszkania w bloku normalnie już ponad tydzień mam takie pobudki... nie da się wyspać ani zrelaksować...
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
halwaya to się przyznaję, że właśnie ja wyśniłam Ci kiedyś chłopca
Kurcze ale fajnie w tej Holandii ![]() Kamalika też nabyłam 'Język niemowląt' bo koleżanka, której córka jest po prostu aniołkiem (tfu tfu) bardzo zachwalała. Jeszcze nie czytałam, ale na pewno spakuję do szpitalnej torby ![]() ImmortalWoman ale masz powera od bladego świtu, fiu fiu Dojotka nie to że mniej, raczej inaczej - inna jest jakość tych ruchów, bardziej takie leniwe przeciąganie / wypinanie, a nie żwawe podskoki i kopniaki, poza tym pory aktywności maluszka już są mniej więcej stałe. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Staram się też rozmawiać z nim cały czas, ale wiadomo czasem tracę już cierpliwość i podniosę głos. Aż się boję co będzie jak się pojawi braciszek na świecie
Przez 11 lat był jedynakiem 

ale super

Chociaż korci mnie książka, którą pożyczyła mi koleżanka 'Bóg urojony' - zawsze chciałam ją przeczytać, ale nigdy nie miałam okazji.