|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
|
#1622 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez czasem robilam cukinie w ciescie nalesnikowym, ale Tż lubi najbardziej w takiej panierce- przyprawione plastry maczam w jajku i pozniej w bulce tertej tak jak kotleciki ![]() powodzenia z łóżkiem ![]() to dobrze ![]() Cytat:
trzymam mocno żeby w końcu wszystko się wyjaśniło i wiedzieli co i jak...Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- ![]() tylko coś mi oszukuje.. liczy wg daty ostatniej miesiączki, a nie wziął pod uwagę że ktoś może mieć dłuuuuugie cykle
|
|||||
|
|
|
#1623 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Dziewczyny dostałam takie info na Facebooku Może wam się przydaBEZPŁATNE badania prenatalne USG 3D Jeśli jesteś w ciąży między 17 a 22 tygodniem i chcesz skorzystać z bezpłatnych badań USG, wykonanych przez wysokiej klasy specjalistów, zadzwoń w celu rejestracji i dalszych informacji pod nr 518-021-931. Badania odbędą się w ramach warsztatów ultrasonografii w dniach 26-27 października; CENTERMED ul. Łazarza 14 w Krakowie. |
|
|
|
#1624 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapytam jutro na wizycie!Cytat:
Cytat:
zauważyłam ostatnio, że poza brakiem apetytu, niedobrze mi się robi na myśl o potrawach, które wcześniej uwielbiałam. Mąż ostatnio zrobił kurki w sosie czosnkowym, poszłam do drugiego pokoju i kazałam mu wietrzyć kuchnię, tak mi tym śmierdziało. fuj. tak samo z brokułami i sosem tzatziki. za to ciągle bym jadła rosół, a ostatnio teściowa przywiozła gołąbki to pożarłam trzy
|
|||
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() vil trzymam kciuki żeby było dobrze. Wiem że łatwo powiedzieć ale bądź dobrej myśli!!! przytulam mocno. potterka to mało zapłaciłaś za badania. Na któreś wyniki musiałaś czekać dłużej? CZy mocz robisz później bo musisz mieć przed samą wizytą? bo mi kazał zrobić 2 badania przed samą wizytą i nie pamiętam jakie. Na pewno mocz a drugie to nie mam pojęcia. marchewka mi lekarz badania zlecił w 10 tc żebym miała na następną wizytę czyli w 14 tc. I będę robić przed samą wizytą. A wcześniej miałam robioną toxo i cytologie ale to jak zaczynaliśmy planować dzidzię. Tak więc jestem w 12 tc i nie miałam jeszcze robionych ŻADNYCH badań. Myślę że dopiero teraz da Ci skierowanie. nuna zrobić zrobiłam ale zapisać nie potrafię, może pomożesz? żebym miała tak jak Ty becik moja ciotka jest dyrektorką przedszkola i oni strasznie dziwnie rozdzielają miejsca. Pierwszeństwo mają samotne matki- ileś tam procent, później ileś tam miejsc ma zarezerwowanych prezydent miasta-upycha swoich znajomych, później się liczy adres zamieszkania itd i w gruncie rzeczy takim szarym ludziom jak my przysługują 15 % miejsc w całym przedszkolu. nuna w piątek zaczynasz 6 tc dziś masz 4 tc 4 dni -czyli piąty tydzieńOglądaliśmy łóżka i to jest jakaś masakra z nimi, żadne mi nie pasuje. Same badziewia a ceny z kosmosu. Wczoraj nie jadłam żadnych owoców a dziś dostałam jakieś napadu Nakupowałam wszystkiego: śliwki, nektarynki, gruszki, banany, winogrono. Obżarłam się strasznie, aż mi niedobrze ale pyszne były, jeden dzień a mój organizm już się upomina
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak muszę ejszcze zrobić glukozę na czczo, więc machnę w czwartek przy odbiorze wyników ![]() Dziś pojechaliśmy zobaczyć gdzie jest laboratorium i jakie sa tam godziny pobrań, a że pobierają do późna to od razu machnęliśmy to co mozna było, żebym Męża nie musiała potem ciągnąć ![]() Może morfologię masz zrobić przed wizytą?
Edytowane przez potterka Czas edycji: 2012-10-16 o 21:01 |
|
|
|
|
#1627 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja ginekolog jest dr n.med więc jej ufam i wiem, że na pewno to konieczne badanie z resztą wystarczy wygooglać, że to ważne badanie, bo obecność tych bakterii może powodować poronienie a często nie daje objawów. Vil absolutnie nie chcę Cię straszyć, tylko nakierowuję, bo może to akurat to![]() Tutaj pierwsze lepsze wyniki wyszukiwania: http://forum.gazeta.pl/forum/w,1144,...ciaza.html?v=2 http://www.pecherz.pl/forum/viewtopic.php?pid=1713 http://www.ciazowy.pl/artykul,mycopl...cze,230,1.html Cytat:
Cytat:
W gabinecie, do którego chodzę jest wielka plazma, na której widać obraz z usg i mąż aż wstał z wrażenia jak pojawił się dzidziuś![]() Pisałyście jakiś czas temu o kremach przeciw rozstępom, ja używam Babydreama rossmanowego od pierwszego miesiąca ciąży, zamiennie z oliwką Hipp i Mustelą. Od drugiego trymestru spróbuję innych specyfików
|
|||
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
co ja bym bez was zrobiła![]() ja leżę... dziś czuje się naprawde xle... brzuch boli... połozyłam sie już i jutro nie wstaje do 9
|
#1629 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
widzę, że już dziewczyny Ci wytłumaczyły
![]() Moja przyjaciółka jak zobaczyła zdjęcie z usg to stwierdziła, że Maluch wygląda jak żelek haribo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też ciągle wcinam owoce |
||||||
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
też mi się tak wydaje. Zadzwoniłabym i zapytała lekarza ale nie chce z siebie takiej sieroty robić. Chyba podejdę do lab i się dowiem ile się na nie czeka i jeden dzień albo tego samego dnia to zrobię wszystkie przed samą wizytą.
nuna odpoczywaj dzidzia się kształtuje teraz więc zabiera Ci trochę energii
|
|
|
|
#1631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od początku ciąży cały czas miałam wilczy apetyt i non stop jadłam, a od paru dni mdli mnie na samą myśl o jedzeniu...mimo, że uczucie głodu jest.. męczące strasznie...Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmykam pod prysznic i do spania. TŻ wstaje o 5 rano więc chodzę spać razem z nim. Niestety z wstawaniem mam troszkę lepiej nić on:d Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-16 o 21:49 |
|
|
|
|
#1633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A CRP się robi zawsze? Bo o tym tez nie słyszałam, a w sumie ważne, by wiedzieć, czy nie ma się stanu zapalnego... Lublana, o tych badaniach, o których mówisz, też nie słyszałam. Muszę koniecznie zapytać ginkę o nie. Dzięki, że się z nami dzielisz tym, bo jak widać, mimo, że to ważne badania to chyba nie powszechne... Cytat:
Idę spać kochane, już nie mam nawet siły dodać za wiele od siebie. |
||
|
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)...Cytat:
dziś cały dzień wciągam wątróbkę i kapuchę kiszoną mniam mniaaam mniam ![]() Moja fasolinka ma dziś 11tygodni i 1dzień |
||
|
|
|
#1635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no pracy to ja mam już dużo, zostało mi 1/2 ostatniego rozdziału i wprowadzić poprawki, plus te wszystkie dodatki sporządzić spisy, bibliografie itp. itd. z tym, że dobrze by było już ją jutro wieczorkiem skończyć żeby w czwartek jeszcze pokazać promotorce, jak się wszystko uda, to bronię się 30.10 - mam nadzieję, że zdążę , także 3mać kciukersy proszę
|
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz radę! |
|
|
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłabym kapuchy kiszonej chyba zrobię w piątek z kaszanką Nasz Orzeszek dziś skończył 9tygodni Cytat:
![]() padam na twarz, odpalę sobie serial i idę spać, dobranoc |
||
|
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tych badań to mam je w pakiecie w luxmedzie, ale oprócz biocenozy nie są one standardowo w ramach prowadzenia ciąży (dość ubogi ten pakiet, bo Medicover ma to normalnie w ramach prowadzenia ciąży), więc lekarz może robić fochy (ja tak miałam, bo lekarka mówiła, że to drogie badanie), ale w końcu dała mi skierowanie (bo chodzę do gina od ciąży prywatnie i tylko badania robię przez luxmed i chyba sie ciskała o to, że nie do luxmedu chodzę a ja prosto z mostu powiedziałam jak sprawa wygląda no i powiedziałam jej, że mam w pakiecie, płacę za to i uprzejmie proszę o skierowanie). Przed pobraniem nie można sikać 2-3h. Też zmykam do spania
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczy na wierzchu jeszcze pól dnia miałam :P
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki, nie poznaję sama siebie.
Wracam o 20 z pracy. Talerzyk zupki kalafiorowej. Poleżałam. Pooglądałam "mecz" Poczułam głód. I uwaga! Na początek wchłonęłam dużego kabanosa z macami czosnkowymi. Chwilę potem ciastka szarlotkowe. A na deser zagryzłam czekoladą... Najgorsze w tym wszystkim, że czułam taki potężny głód, że aż mi z tego głodu słabo było (nadmienię, że jadłam w trakcie dnia normalne posiłki).Boże, jeszcze kilka takich dni i będę wyglądała jak wielorybica tudzież słonica!
|
#1641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wtedy wyszło 17, i dali mi antybiotyk, a teraz tydzień po odstawieniu antybiotyku 26 ;/ zdziwiona byłam bo za pierwszym razem mi nawet morfologii nie zrobili, a tutaj takie badania, ale może wspomniałam coś o tym przeziębieniu które mnie męczyło dwa tygodnie wcześniej i dlatego zrobili? nawet nie wiem teraz. ale dobrze się stało. aha, w morfologii i w moczu nic nie wyszło ![]() Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-16 o 23:25 |
||
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Ja już obudzona ale nie wstaje... leze do oporu
|
#1643 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z porodem... ja osobiście bym nie chciała Tż na sali... ale jeżeli bardzo będzie chciał to przecież mu nie zabronię ![]() Ja sobie suwaczek wkleiłam na pulpicie Szkoda, że tego ze zmieniającym się Maleństwem nie da się/ nie umiem ustawić żeby wyszedł![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko bym jadła i jadłaCytat:
Ale wczoraj na śniadanie to prawie pół kilo śliwek poszło ![]() Cytat:
![]() za wynikiCytat:
Teściowa jeszcze nic nie wie o ciąży, ale ostatnio rozmawiała na takie tematy ze znajomą i właśnie stwierdziła, że w ciąży trzeba jeść dużo, dużo jabłek wtedy dzieci rodzą się z piękną gładką skórą bez wyprysków... na ile teoria sprawdzona nie wiem Ale ja nie przepadam za jabłkami... więc my będziemy mieli brzydsze dziecko![]() Cytat:
![]() kciuki zaciśnięte Dasz radę ja też w czerwcu ostatnie poprawki miałam dwa dni przed złożeniem pracy jeszcze także jest to do ogarnięcia![]() Ja musze mój dyplom w końcu odebrać, bo mi go wyrzucą ![]() Cytat:
słonic nie bo ich ciąża chyba dużo dłużej trwa;p U wieloryba też dłużej ale nie tyle co u słonia![]() Coś mam ostatnio dziwne poczucie humoru |
||||||||
|
|
|
#1644 | |
|
Wtajemniczenie
|
podziękować! oby oby
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Dzięki dla Waszego orzeszka, Nasz już w cale nie mały okruszek w piątek zacznie 13 tydzień już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty USG! ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Dzięki a ja ciągle 3mam kciuki za Was, żeby wszystko było OK ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
a Ty odbieraj szybko ten dyplom... co ja bym dała żeby już go mieć i się nie męczyć
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny
Ale zasuwacie z tymi postami. Wczoraj Was podczytywałam, bo nie miałam za bardzo czasu na udzielanie się ze względu na korepetycje i popołudniowo-wieczorne mdłości ![]() Nie cytuję, bo nadrabiałam za kilkoma podejściami, więc z pamięci... Piszecie o badaniach prenatalnych. Ja ze względu na moją historię mam skierowanie na testy przesiewowe Pappa. Skierowanie dostaną też mamy po 35 roku życia, jeśli w rodzinie występowały jakieś wady genetyczne itd... Osobiście nie zdecydowałabym się na Pappę bez wskazania. Znam dziesiątki mam którym wyniki namieszały totalnie w głowach, a teraz tulą już swoje zdrowe dzieciaczki. Ale to już wybór każdej mamy z osobna ![]() Jeśli chodzi o TŻtów przy porodach i badaniach ginekologicznych typu USG dopochwowe, ja jestem za W poprzedniej ciąży TŻ chodził na większość, teraz niestety czas mu nie pozwala...Pawie oczko, trzymam kciuki za magisterkę! Ja zaczynam własnie swoją walkę - przede mną ostatni rok studiów ![]() sharponowaja, też mam niezłą melodię na owoce... Ale wszytko inne jest ble. vil, bardzo mi przykro, że tyle się musisz nastresować. Mam nadzieję, że szybko dowiesz się co jest grane i lekarze będą mogli odpowiednio zareagować. |
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
ja męża nie chce przy porodzie... jest wrażliwy i wiem, że bardzo by przezył, a słyszałam, że jak facet nie chce iśc, to zeby go nie nakłaniac. na poród chciałabm mame...
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojemu powiem o takiej możliwosci i więcej się nie odezwe. Myślę, że jak będziechciał to się sam zdecyduje
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
a mi od rana jakos zle, poplakalabym sobie. dobija mnie ta samotnosc i brak przy sobie tatusia ![]() jeszcze od rana krew mi z nosa leci i brzuch boli jak na @
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
Hejka Ciezaroweczki
![]() Ja tak na szybciora jakby koras byla zainteresowana to na tvn-ie w "Dzien dobry TVN" Jacykow pokazuje jak ubierac sie w ciazy,i bedzie rozmowa o tym "czego nie mozna w ciazy" ![]() Info przekazane,teraz moge na spokojnie wziasc lapka na kolana i poczytac co ciekawego naskrobalyscie
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

żeby w końcu wszystko się wyjaśniło i wiedzieli co i jak...
Przedluzyla mi zwolnienie o miesiac 

liczy wg daty ostatniej miesiączki, a nie wziął pod uwagę że ktoś może mieć dłuuuuugie cykle
zapytam jutro na wizycie!
ale i tak muszę ejszcze zrobić glukozę na czczo, więc machnę w czwartek przy odbiorze wyników
Moja ginekolog jest dr n.med więc jej ufam i wiem, że na pewno to konieczne badanie

od początku ciąży cały czas miałam wilczy apetyt i non stop jadłam, a od paru dni mdli mnie na samą myśl o jedzeniu...mimo, że uczucie głodu jest.. męczące strasznie...

chyba zrobię w piątek z kaszanką