Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 18:50   #1621
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja też! I Tatuś też!
oj tatuś tez sie wczuwa... a jak dziadki
Stary 2012-10-16, 20:09   #1622
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
odstawiła folik ale zamieniła go na witaminy z kwasem foliowym więc kwas biorę tylko z dodatkiem witamin Wielka różowa piguła po której mi się niedobrze robi jak tylko ją próbuje do ust wsadzić...
u mnie tak samo, gin powiedzial żebym odstawiła folik i polecil witaminy pharmaton matruelle

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
lonely a Ty nie chcesz TŻta przy porodzie. Ja jestem zdania że facet powinien wiedzieć przez co kobieta przechodzi przecież to nasze wspólne dzieło
cukinia w jajku i bułce? nigdy nie robiła, zawsze jakoś w lanym cieście

Idę pogonić TŻta żebyśmy w końcu pojeździli za tym łóżkiem
chcę żeby był podczas skurczów, ale jak się zacznie krwawa akcja to ma już sobie iść.. nie chcę żeby był świadkiem tego i przypominał sobie później...

tez czasem robilam cukinie w ciescie nalesnikowym, ale Tż lubi najbardziej w takiej panierce- przyprawione plastry maczam w jajku i pozniej w bulce tertej tak jak kotleciki

powodzenia z łóżkiem

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Krwawień na szczęście nie mam
to dobrze

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja oszaleje, ja po prostu oszaleje ... odebrałam wyniki, crp wynosi 26. norma jest do 5 !!! czyli nadal jakiś stan zapalny w organiźmie, na antybiotyk nie zareagował, a wzrasta. na szczęście przyjmował jakiś lekarz jeszcze, poleciałam od razu, ale dowiedziałam się, że ona nie bardzo może coś zrobić, że muszę iść do ginekologa a ginekolog mi już wcześniej powiedział, że w takich sprawach lekarz rodzinny. ale dostałam skierowanie na badania, morfologię itp, w czwartek mam się zgłosić z wynikami, a jutro idziemy do ginekologa na szczęście. poczytałam trochę w necie, w takich przypadkach jak jest np. 25 tydzień to od razu wywołują poród, bo to może być zabójcze dla dziecka ;( masakra, po prostu masakra, dlaczego nikt mi nie może powiedzieć skąd to się wzięło?
ojjjj Bidulka
trzymam mocno żeby w końcu wszystko się wyjaśniło i wiedzieli co i jak...

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Loney_lady dzieki Przedluzyla mi zwolnienie o miesiac

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
marchewka to późno jakoś masz wizytę
ja np. nie robiłam ani bety ani progesteronu, ale na pozostałe dostałam skierowanie od razu
u mnie tak samo było. Marchewka te badania powinno się zrobić jak najszybciej, bo jak tfuu tfuuu coś nie tak by wyszło to muszą podawać leki i walczyć o zdrowie małego

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie mężuś był ze mną lekarz kazał mu siedzieć i patrzeć w monitor wszystko jest ok , serduszko bije i było wyraznie widać w sumie to tż od razu jak sie pojawiło to krzyknął że " widzę" "ale fajne" no sie wzruszył lekarz dął mu zdjęcie to sie tak w nie wpatrywał że jeszcze na korytarzu wlepiaj gałki w tą fotkę następne po 10 listopada już bardziej szczegółowe tak wiec było fajnie w niedzielę jedziemy powiedzieć rodzicom
suuuuper

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

w końcu i ja stworzyłąm suwaczek maleństwa
tylko coś mi oszukuje.. liczy wg daty ostatniej miesiączki, a nie wziął pod uwagę że ktoś może mieć dłuuuuugie cykle

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:44   #1623
aanka0308
Rozeznanie

Cześć!

Dziewczyny dostałam takie info na Facebooku Może wam się przyda

BEZPŁATNE badania prenatalne USG 3D

Jeśli jesteś w ciąży między 17 a 22 tygodniem i chcesz skorzystać z bezpłatnych badań USG, wykonanych przez wysokiej klasy specjalistów, zadzwoń w celu rejestracji i dalszych informacji pod nr 518-021-931.

Badania odbędą się w ramach warsztatów ultrasonografii w dniach 26-27 października; CENTERMED ul. Łazarza 14 w Krakowie.
aanka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:46   #1624
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
a miałaś biocenozę pochwy, chlamydię, mykoplazmy i ureoplazmy z cewki moczowej? Ja to miałam zrobione, ponoć do 10 tc powinno się to robić. No i u ciężarnych robi się wymaz właśnie z cewki moczowej, bo szyjki macicy się nie rusza w ciąży. Oby wreszcie doszli do tego co jest nie tak i się z tym ostatecznie uporali
nic z tego co podałaś nie miałam robione, w ogóle poza chlamydią to pierwsze słyszę zapytam jutro na wizycie!

Cytat:
ja już po wizycie mężuś był ze mną lekarz kazał mu siedzieć i patrzeć w monitor wszystko jest ok , serduszko bije i było wyraznie widać w sumie to tż od razu jak sie pojawiło to krzyknął że " widzę" "ale fajne" no sie wzruszył lekarz dął mu zdjęcie to sie tak w nie wpatrywał że jeszcze na korytarzu wlepiaj gałki w tą fotkę następne po 10 listopada już bardziej szczegółowe tak wiec było fajnie w niedzielę jedziemy powiedzieć rodzicom
super że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

tez czasem robilam cukinie w ciescie nalesnikowym, ale Tż lubi najbardziej w takiej panierce- przyprawione plastry maczam w jajku i pozniej w bulce tertej tak jak kotleciki
mniami, też tak czasem robimy zauważyłam ostatnio, że poza brakiem apetytu, niedobrze mi się robi na myśl o potrawach, które wcześniej uwielbiałam. Mąż ostatnio zrobił kurki w sosie czosnkowym, poszłam do drugiego pokoju i kazałam mu wietrzyć kuchnię, tak mi tym śmierdziało. fuj. tak samo z brokułami i sosem tzatziki. za to ciągle bym jadła rosół, a ostatnio teściowa przywiozła gołąbki to pożarłam trzy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:54   #1625
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Obie cyferki to ile zostało tygodni do porodu
U Ciebie jest to 28t + 3d, a u Nuny 35t+3d, u mnie suwaczek pokazuje 33t +0d
dzięki za wyjaśnienie i w sumie się sprawdza bo między mną a Nuną jest dokładnie 7 tyg różnicy

vil trzymam kciuki żeby było dobrze. Wiem że łatwo powiedzieć ale bądź dobrej myśli!!! przytulam mocno.

potterka
to mało zapłaciłaś za badania. Na któreś wyniki musiałaś czekać dłużej? CZy mocz robisz później bo musisz mieć przed samą wizytą? bo mi kazał zrobić 2 badania przed samą wizytą i nie pamiętam jakie. Na pewno mocz a drugie to nie mam pojęcia.

marchewka mi lekarz badania zlecił w 10 tc żebym miała na następną wizytę czyli w 14 tc. I będę robić przed samą wizytą. A wcześniej miałam robioną toxo i cytologie ale to jak zaczynaliśmy planować dzidzię. Tak więc jestem w 12 tc i nie miałam jeszcze robionych ŻADNYCH badań. Myślę że dopiero teraz da Ci skierowanie.

nuna zrobić zrobiłam ale zapisać nie potrafię, może pomożesz? żebym miała tak jak Ty

becik moja ciotka jest dyrektorką przedszkola i oni strasznie dziwnie rozdzielają miejsca. Pierwszeństwo mają samotne matki- ileś tam procent, później ileś tam miejsc ma zarezerwowanych prezydent miasta-upycha swoich znajomych, później się liczy adres zamieszkania itd i w gruncie rzeczy takim szarym ludziom jak my przysługują 15 % miejsc w całym przedszkolu.

nuna w piątek zaczynasz 6 tc dziś masz 4 tc 4 dni -czyli piąty tydzień

Oglądaliśmy łóżka i to jest jakaś masakra z nimi, żadne mi nie pasuje. Same badziewia a ceny z kosmosu.

Wczoraj nie jadłam żadnych owoców a dziś dostałam jakieś napadu Nakupowałam wszystkiego: śliwki, nektarynki, gruszki, banany, winogrono. Obżarłam się strasznie, aż mi niedobrze ale pyszne były, jeden dzień a mój organizm już się upomina
Stary 2012-10-16, 20:59   #1626
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

potterka
to mało zapłaciłaś za badania. Na któreś wyniki musiałaś czekać dłużej? CZy mocz robisz później bo musisz mieć przed samą wizytą? bo mi kazał zrobić 2 badania przed samą wizytą i nie pamiętam jakie. Na pewno mocz a drugie to nie mam pojęcia.
już jutro o 7:30 mogę odebrać wyniki.. na mocz zapomniałam kupić pojemniczek ale i tak muszę ejszcze zrobić glukozę na czczo, więc machnę w czwartek przy odbiorze wyników

Dziś pojechaliśmy zobaczyć gdzie jest laboratorium i jakie sa tam godziny pobrań, a że pobierają do późna to od razu machnęliśmy to co mozna było, żebym Męża nie musiała potem ciągnąć

Może morfologię masz zrobić przed wizytą?

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2012-10-16 o 21:01
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:14   #1627
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
pierwsze słysze
muszę zapytać swojej lekarki
Cytat:
nic z tego co podałaś nie miałam robione, w ogóle poza chlamydią to pierwsze słyszę zapytam jutro na wizycie!
a ja już słyszałam wcześniej, bo koleżance też kazali to zrobić, więc nie zdziwiło mnie skierowanieMoja ginekolog jest dr n.med więc jej ufam i wiem, że na pewno to konieczne badaniez resztą wystarczy wygooglać, że to ważne badanie, bo obecność tych bakterii może powodować poronienie a często nie daje objawów. Vil absolutnie nie chcę Cię straszyć, tylko nakierowuję, bo może to akurat to

Tutaj pierwsze lepsze wyniki wyszukiwania:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1144,...ciaza.html?v=2
http://www.pecherz.pl/forum/viewtopic.php?pid=1713
http://www.ciazowy.pl/artykul,mycopl...cze,230,1.html

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny.
Skoro ostatnią miesiączkę miałam 1 dzień 14 wrzesnia to w którym ja teraz tyg ciąży jestem?? bo zgłupiałam
5 tc

Cytat:
mój też się emocjonowałW gabinecie, do którego chodzę jest wielka plazma, na której widać obraz z usg i mąż aż wstał z wrażenia jak pojawił się dzidziuś

Pisałyście jakiś czas temu o kremach przeciw rozstępom, ja używam Babydreama rossmanowego od pierwszego miesiąca ciąży, zamiennie z oliwką Hipp i Mustelą. Od drugiego trymestru spróbuję innych specyfików
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:17   #1628
nuna2
Zakorzenienie

dzięki co ja bym bez was zrobiła

ja leżę... dziś czuje się naprawde xle... brzuch boli... połozyłam sie już i jutro nie wstaje do 9
Stary 2012-10-16, 21:18   #1629
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie są takie przemiany suwaczkowe??
widzę, że już dziewczyny Ci wytłumaczyły

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
mój mąż mówi że to żelek
Moja przyjaciółka jak zobaczyła zdjęcie z usg to stwierdziła, że Maluch wygląda jak żelek haribo

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
eeee na usg dopochwowym było widac kropeczkę i chciałam uspokoic nune ze spokojnie może iśc już do gina ..że już powinien zobaczyc
chodziło mi o usg przez brzuch oczywiście a to, że jesteś szczupła chyba nie ma znaczenia przy usg dopochwowym

Cytat:
tylko Was przeleciałam bo jakoś mi źle

byłam dziś na badaniach i za

Grupa krwi (+ mąż)
Morfologia krwi
HBsAg
anty HCV
VDRL
Toxo IgG
Toxo IgM
Rub IgG

Zapłaciłam 205 zł czyli nie ma tragedii

W sumie fajny punkt pobrań bo czynny 7:30-18 i wyniki są już następnego dnia rano.. w czwartek pojadę na glukozę i z moczem, odbiorę dzisiejsze wyniki i zobaczymy czy będzie trzeba badać kota
Bardzo mało zapłaciłaś

Cytat:
Kurcze jeżeli tak to po prostu uroczo, ehh. Dopiero w 12 tygodniu mam wizytę u gin. Nie wiem czy jej nie zmienię, bo czuję, że ona w ogóle na te badania które są to nie zwraca uwagi tylko sobie tak przepisuje leki jak jej się wydaje.
Zrób sobie je na własną rękę może
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
a miałaś biocenozę pochwy, chlamydię, mykoplazmy i ureoplazmy z cewki moczowej? Ja to miałam zrobione, ponoć do 10 tc powinno się to robić. No i u ciężarnych robi się wymaz właśnie z cewki moczowej, bo szyjki macicy się nie rusza w ciąży. Oby wreszcie doszli do tego co jest nie tak i się z tym ostatecznie uporali
Pierwsze słyszę o tych badaniach

Cytat:
Napisane przez aanka0308 Pokaż wiadomość
Cześć!

Jeśli jesteś w ciąży między 17 a 22 tygodniem i chcesz skorzystać z bezpłatnych badań USG, wykonanych przez wysokiej klasy specjalistów, zadzwoń w celu rejestracji i dalszych informacji pod nr 518-021-931.

Badania odbędą się w ramach warsztatów ultrasonografii w dniach 26-27 października; CENTERMED ul. Łazarza 14 w Krakowie.
Raczej u nas się to nie przyda
Cytat:
bo mi kazał zrobić 2 badania przed samą wizytą i nie pamiętam jakie. Na pewno mocz a drugie to nie mam pojęcia.

Wczoraj nie jadłam żadnych owoców a dziś dostałam jakieś napadu Nakupowałam wszystkiego: śliwki, nektarynki, gruszki, banany, winogrono. Obżarłam się strasznie, aż mi niedobrze ale pyszne były, jeden dzień a mój organizm już się upomina
Morfologia pewnie

Ja też ciągle wcinam owoce

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:36   #1630
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Może morfologię masz zrobić przed wizytą?
też mi się tak wydaje. Zadzwoniłabym i zapytała lekarza ale nie chce z siebie takiej sieroty robić. Chyba podejdę do lab i się dowiem ile się na nie czeka i jeden dzień albo tego samego dnia to zrobię wszystkie przed samą wizytą.

nuna odpoczywaj dzidzia się kształtuje teraz więc zabiera Ci trochę energii
Stary 2012-10-16, 21:39   #1631
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
mniami, też tak czasem robimy zauważyłam ostatnio, że poza brakiem apetytu, niedobrze mi się robi na myśl o potrawach, które wcześniej uwielbiałam. Mąż ostatnio zrobił kurki w sosie czosnkowym, poszłam do drugiego pokoju i kazałam mu wietrzyć kuchnię, tak mi tym śmierdziało. fuj. tak samo z brokułami i sosem tzatziki. za to ciągle bym jadła rosół, a ostatnio teściowa przywiozła gołąbki to pożarłam trzy
ja przed chwilką zjadłam całą miskę domowego rosołku od początku ciąży cały czas miałam wilczy apetyt i non stop jadłam, a od paru dni mdli mnie na samą myśl o jedzeniu...mimo, że uczucie głodu jest.. męczące strasznie...

Cytat:

ja mam strasznego smaka na owoce, banan, jabłka pochłaniam hurtowo

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
dzięki co ja bym bez was zrobiła

ja leżę... dziś czuje się naprawde xle... brzuch boli... połozyłam sie już i jutro nie wstaje do 9
trzymaj sie i odpoczywaj

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 21:47   #1632
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
jabłka już mi się przejadły, teraz mam fazę bananowo-gruszkowo-winogronową

zmykam pod prysznic i do spania. TŻ wstaje o 5 rano więc chodzę spać razem z nim. Niestety z wstawaniem mam troszkę lepiej nić on:d

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-16 o 21:49
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:15   #1633
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja oszaleje, ja po prostu oszaleje ... odebrałam wyniki, crp wynosi 26. norma jest do 5 !!! czyli nadal jakiś stan zapalny w organiźmie, na antybiotyk nie zareagował, a wzrasta. na szczęście przyjmował jakiś lekarz jeszcze, poleciałam od razu, ale dowiedziałam się, że ona nie bardzo może coś zrobić, że muszę iść do ginekologa a ginekolog mi już wcześniej powiedział, że w takich sprawach lekarz rodzinny. ale dostałam skierowanie na badania, morfologię itp, w czwartek mam się zgłosić z wynikami, a jutro idziemy do ginekologa na szczęście. poczytałam trochę w necie, w takich przypadkach jak jest np. 25 tydzień to od razu wywołują poród, bo to może być zabójcze dla dziecka ;( masakra, po prostu masakra, dlaczego nikt mi nie może powiedzieć skąd to się wzięło?
Vil strasznie mi przykro, że u Was znowu coś! Dobrze, że jutro macie wizytę!
A CRP się robi zawsze? Bo o tym tez nie słyszałam, a w sumie ważne, by wiedzieć, czy nie ma się stanu zapalnego...
Lublana, o tych badaniach, o których mówisz, też nie słyszałam. Muszę koniecznie zapytać ginkę o nie. Dzięki, że się z nami dzielisz tym, bo jak widać, mimo, że to ważne badania to chyba nie powszechne...

Cytat:
tzn kolejną wizytę mam w 12 tygodniu, a w zasadzie to w 13 tygodniu bo to za dwa tygodnie... Bo juz miałam 3 wizyty u lekarza w 5, 7 i 11 tylko na każdej był inny lekarz bo mam niby pakiet w prywatnej placówce, ale dostać się do lekarza który chce w jakims sensownym terminie trochę graniczy z cudem... ehh[COLOR="Silver"]
A masz może ten abonament w Luxmedzie? Bo ja taki mam i oni mają tam system dla ciężanych, że od początku ciąży wyznaczają wizytę co określony czas (u mnie na razie co 4tyg) i dzięki temu zawsze mogę iść do tego samego lekarza. Może popytaj, czy mają taką opcję.

Idę spać kochane, już nie mam nawet siły dodać za wiele od siebie.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:18   #1634
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

szkoda że kraków :P Właśnie z tżtem myślimy o takim prezencie dla nas-usg 3D ale w poznaniu, nie wiem gdzie iść żeby na bank było dobrze(badania no i widoczki oczywiście )...

Cytat:
już jutro o 7:30 mogę odebrać wyniki.. na mocz zapomniałam kupić pojemniczek ale i tak muszę ejszcze zrobić glukozę na czczo, więc machnę w czwartek przy odbiorze wyników
POJEMNICZEK! cholera zapomniałam to jutro tylko morfo zrobię..

dziś cały dzień wciągam wątróbkę i kapuchę kiszoną mniam mniaaam mniam
Moja fasolinka ma dziś 11tygodni i 1dzień

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:19   #1635
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Pawie oczko, pisz jak tam mgr. Ile udało Ci się nadziubdziać?
Co do toxo, to nic się nie martw. Z wyniku wynika jedynie, że stosunkowo niedawno miałaś ta chorobę, ale na pewno nie jesteś na nią chora w tym momencie skoro wynik IgM wyszedł ujemny. Oczywiście, jak wszystko, warto to skonsultować z lekarzem, ale nie ma się co martwić
O jak miło, że pytasz nie no pracy to ja mam już dużo, zostało mi 1/2 ostatniego rozdziału i wprowadzić poprawki, plus te wszystkie dodatki sporządzić spisy, bibliografie itp. itd. z tym, że dobrze by było już ją jutro wieczorkiem skończyć żeby w czwartek jeszcze pokazać promotorce, jak się wszystko uda, to bronię się 30.10 - mam nadzieję, że zdążę , także 3mać kciukersy proszę
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:23   #1636
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
O jak miło, że pytasz nie no pracy to ja mam już dużo, zostało mi 1/2 ostatniego rozdziału i wprowadzić poprawki, plus te wszystkie dodatki sporządzić spisy, bibliografie itp. itd. z tym, że dobrze by było już ją jutro wieczorkiem skończyć żeby w czwartek jeszcze pokazać promotorce, jak się wszystko uda, to bronię się 30.10 - mam nadzieję, że zdążę , także 3mać kciukersy proszę
Trzymam!!! dasz radę!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-16, 22:23   #1637
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
POJEMNICZEK! cholera zapomniałam to jutro tylko morfo zrobię..

dziś cały dzień wciągam wątróbkę i kapuchę kiszoną mniam mniaaam mniam
mogę Ci podrzucić pojemniczek, kupiłam ostatnio 2 i jeszcze 1 mi został

zjadłabym kapuchy kiszonej chyba zrobię w piątek z kaszanką

Nasz Orzeszek dziś skończył 9tygodni
Cytat:

padam na twarz, odpalę sobie serial i idę spać, dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:27   #1638
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
A CRP się robi zawsze? Bo o tym tez nie słyszałam, a w sumie ważne, by wiedzieć, czy nie ma się stanu zapalnego...
Lublana, o tych badaniach, o których mówisz, też nie słyszałam. Muszę koniecznie zapytać ginkę o nie. Dzięki, że się z nami dzielisz tym, bo jak widać, mimo, że to ważne badania to chyba nie powszechne...
właśnie też mnie zastanowiło to CRP skoro w zasadzie bezobjawowo może być podniosiona wartość...
A co do tych badań to mam je w pakiecie w luxmedzie, ale oprócz biocenozy nie są one standardowo w ramach prowadzenia ciąży (dość ubogi ten pakiet, bo Medicover ma to normalnie w ramach prowadzenia ciąży), więc lekarz może robić fochy (ja tak miałam, bo lekarka mówiła, że to drogie badanie), ale w końcu dała mi skierowanie (bo chodzę do gina od ciąży prywatnie i tylko badania robię przez luxmed i chyba sie ciskała o to, że nie do luxmedu chodzę a ja prosto z mostu powiedziałam jak sprawa wygląda no i powiedziałam jej, że mam w pakiecie, płacę za to i uprzejmie proszę o skierowanie). Przed pobraniem nie można sikać 2-3h.

Też zmykam do spania
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 22:32   #1639
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mogę Ci podrzucić pojemniczek, kupiłam ostatnio 2 i jeszcze 1 mi został

zjadłabym kapuchy kiszonej chyba zrobię w piątek z kaszanką

padam na twarz, odpalę sobie serial i idę spać, dobranoc
Jak już mowa o braku pojemniczków.. Kiedyś pewien Pan do sanepidu przyniósł wiadomo jaką próbkę... w dużym słoiku oczy na wierzchu jeszcze pól dnia miałam :P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-16, 23:08   #1640
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Kobietki, nie poznaję sama siebie. Wracam o 20 z pracy. Talerzyk zupki kalafiorowej. Poleżałam. Pooglądałam "mecz" Poczułam głód. I uwaga! Na początek wchłonęłam dużego kabanosa z macami czosnkowymi. Chwilę potem ciastka szarlotkowe. A na deser zagryzłam czekoladą... Najgorsze w tym wszystkim, że czułam taki potężny głód, że aż mi z tego głodu słabo było (nadmienię, że jadłam w trakcie dnia normalne posiłki).
Boże, jeszcze kilka takich dni i będę wyglądała jak wielorybica tudzież słonica!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 23:24   #1641
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
to badanie CRP zrobili mi w szpitalu jak wylądowałam na początku października. tak normalnie to raczej ginekolog nie zleca tego. mogłam mieć już tak długo i nawet o tym nie wiedzieć wtedy wyszło 17, i dali mi antybiotyk, a teraz tydzień po odstawieniu antybiotyku 26 ;/ zdziwiona byłam bo za pierwszym razem mi nawet morfologii nie zrobili, a tutaj takie badania, ale może wspomniałam coś o tym przeziębieniu które mnie męczyło dwa tygodnie wcześniej i dlatego zrobili? nawet nie wiem teraz. ale dobrze się stało. aha, w morfologii i w moczu nic nie wyszło

Cytat:
dasz radę, trzymam mocno

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-16 o 23:25
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 07:26   #1642
nuna2
Zakorzenienie

hej. Ja już obudzona ale nie wstaje... leze do oporu
Stary 2012-10-17, 08:27   #1643
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tak samo, gin powiedzial żebym odstawiła folik i polecil witaminy pharmaton matruelle

chcę żeby był podczas skurczów, ale jak się zacznie krwawa akcja to ma już sobie iść.. nie chcę żeby był świadkiem tego i przypominał sobie później...

w końcu i ja stworzyłąm suwaczek maleństwa
tylko coś mi oszukuje.. liczy wg daty ostatniej miesiączki, a nie wziął pod uwagę że ktoś może mieć dłuuuuugie cykle
Mi w morfologi wyszło troszkę za mało żelaza więc pewnie na wizycie dostanę jakiś specyfik na unormowanie
Z porodem... ja osobiście bym nie chciała Tż na sali... ale jeżeli bardzo będzie chciał to przecież mu nie zabronię

Ja sobie suwaczek wkleiłam na pulpicie i teraz za każdym razem jak włączę komputer to mnie wita Szkoda, że tego ze zmieniającym się Maleństwem nie da się/ nie umiem ustawić żeby wyszedł
Cytat:
Cześć!

Ja z Krakowa... ale do 17 tygodnia to jeszcze kupa czasu... może następnym razem

Cytat:
Ja ostatnio mam tak na zmianę, że albo nie mam ochoty na nic i wtedy jem z rozsądku... albo z rozsądku staram się w końcu NIE jeść Tylko bym jadła i jadła

Cytat:
Ja też staram się codziennie choćby jednego owocka zjeść
Ale wczoraj na śniadanie to prawie pół kilo śliwek poszło

Cytat:
za wyniki

Cytat:

To będziesz miała ładne Dziecko
Teściowa jeszcze nic nie wie o ciąży, ale ostatnio rozmawiała na takie tematy ze znajomą i właśnie stwierdziła, że w ciąży trzeba jeść dużo, dużo jabłek wtedy dzieci rodzą się z piękną gładką skórą bez wyprysków... na ile teoria sprawdzona nie wiem Ale ja nie przepadam za jabłkami... więc my będziemy mieli brzydsze dziecko

Cytat:
Ech kiedy to będzie

Cytat:
kciuki zaciśnięte Dasz radę ja też w czerwcu ostatnie poprawki miałam dwa dni przed złożeniem pracy jeszcze także jest to do ogarnięcia
Ja musze mój dyplom w końcu odebrać, bo mi go wyrzucą

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Kobietki, nie poznaję sama siebie. Wracam o 20 z pracy. Talerzyk zupki kalafiorowej. Poleżałam. Pooglądałam "mecz" Poczułam głód. I uwaga! Na początek wchłonęłam dużego kabanosa z macami czosnkowymi. Chwilę potem ciastka szarlotkowe. A na deser zagryzłam czekoladą... Najgorsze w tym wszystkim, że czułam taki potężny głód, że aż mi z tego głodu słabo było (nadmienię, że jadłam w trakcie dnia normalne posiłki).
Boże, jeszcze kilka takich dni i będę wyglądała jak wielorybica tudzież słonica!
Nie będziesz sama... będzie nas tu więcej wielorybic słonic nie bo ich ciąża chyba dużo dłużej trwa;p U wieloryba też dłużej ale nie tyle co u słonia
Coś mam ostatnio dziwne poczucie humoru
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:20   #1644
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam!!! dasz radę!
podziękować! oby oby

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Dzięki dla Waszego orzeszka, Nasz już w cale nie mały okruszek w piątek zacznie 13 tydzień już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty USG!

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:

dasz radę, trzymam mocno
Dzięki a ja ciągle 3mam kciuki za Was, żeby wszystko było OK

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

kciuki zaciśnięte Dasz radę ja też w czerwcu ostatnie poprawki miałam dwa dni przed złożeniem pracy jeszcze także jest to do ogarnięcia
Ja musze mój dyplom w końcu odebrać, bo mi go wyrzucą
Mam nadzieję, że tak będzie! dlatego już Was nie podczytuję tylko biorę się do pracy.. a Ty odbieraj szybko ten dyplom... co ja bym dała żeby już go mieć i się nie męczyć , ale póki co nos w książki a raczej w monior - mam nadzieję, że nie oślepnę od tego pisania
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:20   #1645
adunia89
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczyny Ale zasuwacie z tymi postami. Wczoraj Was podczytywałam, bo nie miałam za bardzo czasu na udzielanie się ze względu na korepetycje i popołudniowo-wieczorne mdłości
Nie cytuję, bo nadrabiałam za kilkoma podejściami, więc z pamięci...

Piszecie o badaniach prenatalnych. Ja ze względu na moją historię mam skierowanie na testy przesiewowe Pappa. Skierowanie dostaną też mamy po 35 roku życia, jeśli w rodzinie występowały jakieś wady genetyczne itd... Osobiście nie zdecydowałabym się na Pappę bez wskazania. Znam dziesiątki mam którym wyniki namieszały totalnie w głowach, a teraz tulą już swoje zdrowe dzieciaczki. Ale to już wybór każdej mamy z osobna

Jeśli chodzi o TŻtów przy porodach i badaniach ginekologicznych typu USG dopochwowe, ja jestem za W poprzedniej ciąży TŻ chodził na większość, teraz niestety czas mu nie pozwala...

Pawie oczko, trzymam kciuki za magisterkę! Ja zaczynam własnie swoją walkę - przede mną ostatni rok studiów

sharponowaja, też mam niezłą melodię na owoce... Ale wszytko inne jest ble.

vil, bardzo mi przykro, że tyle się musisz nastresować. Mam nadzieję, że szybko dowiesz się co jest grane i lekarze będą mogli odpowiednio zareagować.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:29   #1646
nuna2
Zakorzenienie

ja męża nie chce przy porodzie... jest wrażliwy i wiem, że bardzo by przezył, a słyszałam, że jak facet nie chce iśc, to zeby go nie nakłaniac. na poród chciałabm mame...
Stary 2012-10-17, 09:32   #1647
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
ja męża nie chce przy porodzie... jest wrażliwy i wiem, że bardzo by przezył, a słyszałam, że jak facet nie chce iśc, to zeby go nie nakłaniac. na poród chciałabm mame...
nuna, też tak myślę. Jeśli sam nie chce to nie ma co brać go na siłę. Mój wcześniej nie chciał, ale teraz stwierdził, że jest gotowy, a w razie co zamknie oczy

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:36   #1648
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
nuna, też tak myślę. Jeśli sam nie chce to nie ma co brać go na siłę. Mój wcześniej nie chciał, ale teraz stwierdził, że jest gotowy, a w razie co zamknie oczy
no i wtedy myślę, że ok Ja mojemu powiem o takiej możliwosci i więcej się nie odezwe. Myślę, że jak będziechciał to się sam zdecyduje
Stary 2012-10-17, 09:38   #1649
Meliitele
Zakorzenienie

Czesc
a mi od rana jakos zle, poplakalabym sobie. dobija mnie ta samotnosc i brak przy sobie tatusia
jeszcze od rana krew mi z nosa leci i brzuch boli jak na @

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 09:47   #1650
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Hejka Ciezaroweczki

Ja tak na szybciora jakby koras byla zainteresowana to na tvn-ie w "Dzien dobry TVN" Jacykow pokazuje jak ubierac sie w ciazy,i bedzie rozmowa o tym "czego nie mozna w ciazy"

Info przekazane,teraz moge na spokojnie wziasc lapka na kolana i poczytac co ciekawego naskrobalyscie
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości