|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Matko, jestem wyczerpana tym nocnym wstawaniem na karmienie i ryki
![]() Chyba sprzedam to dziecko na allegro za złotówke :brydal: W każdą noc mówie mężowi że ma mnie zmusić do spania w dzień a ja nigdy nie chce jak mam okazje ![]() Marta trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak to jest, ja też w dzień nie chcę tracić cennych chwil snu Henia na swój sen, tylko na chwilę dla siebie (albo domu...). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia co mu jest. Wiem jak go brzuch boli to wrzeszczy bo kupa nie idzie i jak głodny. Ale jak on sie przeciąga albo ziewa i po tym ryk to ja nie wiem dlaczego. Masakra normalnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Bożeeeeeeeee, chlusnął mlekiem jak z fontanny
![]() Dywan uciaprany, ciuszki uciaprane a ja znowu wkurzona ![]() Nie dość że od pierwszej nie śpie to jeszcze takie niespodzianki. Pranie zrobione, włożyłam go do bujaka, wibracje pusciłam i spi ten rzygacz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozróżniam kilka rodzajów płaczu: -kiedy głodny (ładuje rączki do buzi) -kiedy boli (prostuje nogi i się napina lub jest to taki "nieszczęśliwy" płacz ze smutną minką -kiedy wkurzony (ostry ryyyyk i czerwona twarz) -kiedy zmęczony (machanie rękami i nogami, ziewanie). -kiedy znudzony i chce coś porobić (takie marudzenie) My mieliśmy atak koleczki teraz, próbował zrobić kupkę. Pobujałam, podkulałam nóżki i dał w końcu radę, trwało to godzinkę niecałą. Teraz cycu i zasnął na rękach. Ogólnie od wczorajszego popołudnia jest chyba lepiej z brzuszkiem! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Taaa to wykrakałam... Było lepiej, ale znowu jazda z gazami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Moja była cały wieczór niespokojna, jak do cyca podstawiałam to nerw, jak odciągałam z cycka to też złość. W końcu położyłam się z Nią, nakarmiłam i zaczęła przysypiać a tu nagle zwymiotowała wszystko co zjadła, po prostu z Niej chlusnęło. Włożyłam ją do kołyski i zasnęła, a było koło 20 i pomyślałam, że pewnie zaraz wstanie bo głodna a Ona spała do 3.
#248 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Miałam lekko przepełnioną i to tylko jedną. Mam wrażenie, że mam mleka jakoś mało, bo po 6 godzinach niekarmienia czasami nie czuje, że mam pełno mleka. Czasem niunia nie ma co jeść, a czasami jest za dużo.
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Co do ulewania dziewczyny nie przekarmiajcie swoich maluchów. Tak jak pisałam wcześniej, właśnie mi się to zdarzyło i to było przyczyną nadmiernego ulewania. Mała ulewała bo za dużo jadła, a chciała jeść bo kwasy podrażniły jej przełyk. Mleczko łagodziło jej przełyk i dlatego domagała się piersi, a ja durna myślałam, że ona głodna. Po konsultacji z pediatrą karmiłam ją co 3 godziny , nosiłam bez przerwy, gdy spała siedziałam koło niej i patrzyłam czy uleje. Było tak około tygodnia dopóki przełyk się wyleczył. Teraz karmie ją co około 2 godziny czasem też 3. Domaga się jedzenia wtedy kiedy naprawdę chce jeść. Mała jest spokojniejsza i ja też.
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś w tym musi być co piszesz, ja duśkę przestawiłam na jedzenie co 4 h wówczas gdy chlustała mi ale ona przestała się też domagać jedzenia ... przepajałam ją po 2h wodą a teraz herbatką z melisą .... i dzisiaj oczywiście dałam ciała ... bo mała obudziła się o 4:30 z płaczem - brzuszek ją bolał... masazyk i przepojenie .. pozwoliłam zostać jej u siebie w łóżku i po 7 wstała więc ją nakarmiłam i było bleee ... zamiast doczekać spokojnie do 8 to dałam się ponieść że głodna po nocy ... yhh .. wczoraj zjadła mi o 18:10 i o 19:30 zasnęła wstała o 23:45 dostała butle i obudziła się o 3 więc przebrałam nakarmiłam i położyłam ... później już znacie .. w nocy ma przerwy dwie przerwy po około 5h i muszę tego trzymać .. jak zjadła o 3 to powinnam pozwolić jej zgłodnieć ... nadgorliwa jestem i tyle jednak mimo wsio bardzo mnie cieszy że jak ją około nakarmimy około 18 i uśpimy po godzinie to dośpi do tej północy .. można wypocząć ... teraz lezy na macie i nawija do wróżki i małpy ... ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- ![]() ![]() jakiegoś maluszka witamy dzisiaj ... mamuśki wczoraj z psiółą dyskutowałam o tym że przy tabsach można i tak zajść w ciążę i ona ostro zaprzecza ale wiem że u nas są takie mamusie możecie mi napisać na jakich anty byłyście ???
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() My dzisiaj mamy wizyte u gin po skierowanie do szpitala i u położnej zobaczyć czy coś sie zmieniło. Boje sie troche tej kroplówki,bo nie wiem jak to wygląda z Nią ![]() ![]() Dearlie no to teraz możesz być spokojna i oby mały siedział grzecznie ![]() Iwoncia oj daje Ci popalić malutek Twój,ale Gracjan miał tak samo jak był mały,darł się nocami bez powodu i w dzień czasami też. Cale noce biegaliśmy z Nim po mieszkaniu na zmiane. U Nas słonko świeci piękne ![]() Kurka my to nie mamy szczęścia do wynajmu mieszkań ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dodaję do mleczka ![]() muminku ... cudne wieści i oby nic nie zapeszyło ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Anusia trzymam kciuki by wszystko poszło po swojemu i by bez kroplówy poleciało ładnie ![]() nasza Dusia też terrorystka ale kochana ... chociaż powiem że ostatnio jest lepiej ..obym nie zapeszyła ![]()
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() U mnie nocka srednia bo Kuba wolal sie pobawic ![]() a Pawelek ma dzisiaj 2 urodzinki. ![]() ![]() ![]() Iwoncia co ile budzi Ci sie Alanek w nocy Ja nie tabletkowa. Uzywalam plastry. |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Miałam pokazać różaniec z koronki więc pokazuję i album oraz kartka wykonana przez ciocię - babę Dusieńki
![]()
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
100lat dla Pawełka ! zdrówka, uśmiechu i radości ! wczoraj oglądaliśmy uwagę i tam o żłobku we wrocku było koszmar ..łzy same leciały .. gdyby na moją Dusię trafiło ... mąż nie miałby skrupułów by zrobić im to samo ![]()
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale sa dziewczyny ktore maja jednego dnia podana kroplowke i nic. na drugi dzien znowu.... KOnczi to niezle ci Dusia przespac potrafi ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Konczi dziekujemy ![]() Od razu pomyslalam o tym naszym zlobku.....ale na szczescie widze jak Pawel z ochota tam idzie. Zawsze usmiechniety jak go odbieram. A prezenty przesliczne. Ja uwielbiam takie pamiatki robione wlasnorecznie. Najpiekniejsza i najcenniejsza pamiatka. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Pawełka
![]() Konczi śliczne pamiątki ![]() Katiem no ja też skurczy nie mam wcale. Mam tylko rozwarcie na dwa palce(a w sumie to ile to cm?)szyjke bardzo skróconą i prostą ale ujście twarde i jak trzymało na dwa palce tak trzyma ![]() Mam nadzieje,że u mnie pójdzie tak szybko jak u Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
A ostatnio nie opowiadalam jak bylimy na tym spacerku w lesie. Jest plac zabaw. Mam aparat - ale taki kompaktowy Olympusa - nie duzy. Jest z nami wiele lat - mam sentyment do niego. Poki co wiele wspomnien. Jakosc taka se. i robie sobie te zdjecia tym aparacikiem...i odwracam sie a na plac wchodzi para z dzieckiem w wozku, a koles ma w rekach lustrzanke z wieeeeeeeelkim obiektywem. I zaczyna cykac fotki dziecku. Spojrzal na mnie - i mialam wrazenie ze oblukal co trzymam w rekach i z ta laska zaczeli sie smiac pod nosem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czasem mam karmienie co godzinę. A synek ssie z 8-10 minut i sam wypluwa cyca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przy pierwszym porodzie mialam 1 cm. A przy drugim chyba 3 lub 4. Na dwa palce to wydaje mi sie ze wiecej niz 2cm. Moze to sie wyda smieszne, ale ja tak sie nastawilam ze musze szybko urodzic. MOj tata ma problemy z serduchem. Wiec 2 lata temu nikomu sie nie przyznalam ze jedziemy do szpitala. chcialam powiedziec po. Teraz bylo trudniej bo trzeba bylo zostawic z kims Pawla. wody odeszly o 23. Telefon do mamy, ze musi przyjechac do Pawla. TAta spal. Zostawila mu tylko kartke. A ja skoncentrowana zeby do rana urodzic. O 2 oksy. I o 6:36 urodzilam. Denerwowal sie tylko jakies 20 minut ![]() Wlasnie wpadla polozna z nowa waga. I Kuba wazy 5410 ![]() Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-10-17 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Ktoś mnie pamięta??? Ale się dzieje u Was na wątku, już prawie koniec rozpakowywania, szok! Kiedy to zleciało...
Tym razem nie wpadłam bezinteresownie, tylko, żeby się pochwalić... Dwa tygodnie temu ujrzałam na teście II upragnione kreseczki. Proszę Was wszystkie za trzymanie za nas kciuków, mam nadzieję, ze tym razem finał będzie szczęśliwy i za parę miesięcy martwić się będę o te same rzeczy co Wy teraz! ![]() Całuję Was i Wasze dzieciaczki wyjątkowo mocno! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Lidka śliczna córunia
![]() Jako że nie ujawniłam Wam jeszcze swoich rozrabiaków więc oto i one plus starszaczek |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
hej
Adunia89 ![]() ![]() moj maly tez daje mi w tyłek pieknie,tzn w dzien ladnie spi a wieczorem po kapaniu sie zaczyna. Nic go nie boli,ale placze tak jakby marudzil. I co chwile mu musze zmieniac pozycje noszenia bo wlasnie tak marudzi.Ale pomogla mi suszarka,Boze jaki to piekny lek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Strasznie się cieszę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Tak na żądanie, ale czasem bez przesady. Bo cały dzień przy piersi to przesada. Zdarza się czasami, że dam cyca po godzinie, a patrze jak ssie i czy długo i jak intensywnie, karmie aż się konkretnie naje. Czyli kamie ją jak zaczyna przysypiać to unosze ją do odbicia, potem znowu przystawiam do piersi i jeśli chce to je jeśli niechętnie to znaczy, że sie najadła. A jeśli odbije z ulaniem albo nawet chluśnięciem wtedy przerwa miedzy karmieniem jest około 2 godzin minimum. Potrafi nie jeść nawet 3 godziny.
#270 |
Zadomowienie
|
Adunia fantastyczne wieśc!!!!!!!!!!!! trzymam kciuki z całych sił! teraz na pewno się uda
![]() Ula aż mi sie cieplo na serduchu zrobilo patrząć na Twoje zdjęcia ![]() ![]() aaaa huśtawka to zbawienie ![]() ![]() Dzisiaj 6tyg od porodu i po nocy podpaska czysta ![]() ![]() Dziewczyny rodzić, rodzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.