|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
Cytat:
i uswiadomila mezowi co i jak.w koncu kiedys nie wytrzymal i powiedzil matce zeby juz nie narzekala przy nim ze nie ma pieniedzy bo nie jeden chcialby na takim poziomie zyc jak oni a on ma juz swoja rodzine i ma na kogo lozyc...bo wiecznie plakala ze za gaz tyle, ze to trzeba kupic, tamto zmienic itd....ona nigdy nie pracowala i cale zycie oplacala sobie ten 3 filar...teraz ma dostac pieniadze i moj michal moiw ze napewno nam pomoga choc troszke z budowa...yhyyyy juz to widze.juz slyszalam jak to moja tesciowa bedzie wylewac w calym domu nowe posadzki (dodam 10letnim domu) i wszytsko zmieniac...takze nawet na to nie licze...ale powinni sie wstydzic bo 1/3 kredytu za dom splacil michal jak byl sam i pracowal za granica...Cytat:
pamietam jak kiedys nieprzytomna bylam dalam dla L balsamy i kremy i kimalam a ona mi cale cialo smarowala przyjemne z pozytecznym:Pco do zabezpieczenia to ja tez przerazona...ze mna lezala laska co zaszla w ciaze przy plastrach(ta z blizniakami) pierwsze dwa lata nie ma do srodka i koniec kropka.ja to chyba tylko tabletki biore pod uwage ale mimo to i tak do konca nie bedzie.ja nie chce 3 dziecka. |
|||
|
|
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
no cooooo fajnyyyyyy
|
#2013 |
|
Rozeznanie
|
Moja tsciowa tez srednio zainteresowana, my zawsze dzwonimy do niej, ona nigdy do nas jeszcze nie zadzwonila ( od 8 lat), a maja w domu skype gg, a wiec to zaden problem, my dzwonimy na stacjonarny. Za to moi rodzice sa kochani pomagaja jak moga, na remont daja kase, za wozek i fotelik tez zaplacili. I przylatuja na 3 tyg aby mi pomoc po porodzie, mama chciala na dluzej ale powiedzialm jej aby trzymala urlop na wakacje. A moja tesciowa hm, swoja pierwsza w nuczke widziala dopiero po 10 miesiacach, taka byla zainteresowana ( dodam ze nie pracuje a wiec ma full czasu). Ale w sumie nie wtraca sie, i mi to pasuje.
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
wiesz co ona nie rozumie że on już się urodził bo nie widziała go a zdjęcie jak widzi to mówi że to ona. jak mówie czy będziesz robić głaskać braciszka albo przytulac to ona mi bluzke podnosi i głaska i mówi cacy, a jak mówie że on już wyszedł z brzuszka i jest w szpitalu to patrzy na mnie z byka i mówie nie mamo tam nanan ( natanek), podejrzewam że jak wyjdzie to będzie bardzo zazdrosna ale będe się starać ją angażować, żeby pieluszke podała, albo patrzyła jak kąpie, bo ona lubi wszystko ze mną robić a nie chce żeby się czuła odosobniona, tylko żeby czuła się dalej ważna a braciszek jej nie zabrał całkiem zainteresowania rodziców i że oboje teraz są po równo kochani. jeszcze nie wiem jak to w praktyce będzie, ale dobrze że już doszłam do siebie po cc, bo to inaczej jak przychodzisz z noworodkiem po 2 dniach i to starsze nie rozumie że mama jest nie do życia, a ja jestem już na chodzie.
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Kia
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, nie miałam racji ![]() Moi rodzice, to za moim TŻtem by w ogień skoczyli, za bratową tak samo.
|
|
#2017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kocham ją![]() Pościel zamawiałam taką : http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...682621589.html jedna juz mam tą co do łozeczka była o taką http://allegro.pl/17el-lozeczko-szuf...643498311.html, ale wiaodmo musiałam wziac druga na zmiane jakas wrazie podlania zakupciania i w ogóle trzeba miec w zapasie wiec musialam dobrac cos zeby zgrywało sie z resztą łozeczka i z dodatkami no i wziełam taka podobną ale inną:PNiteczka - to ile ten tój mały wkoncu wazy 2,700 czy 3,700?? bo juz zgłupiałam?? i który tydzien masz??
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja sie tak patrze na te tygodnie wasze to az mam ciarki na plecach ze to juz tak blisko...;] normalnie jaja;]]] i zaczna sie rodzic nasze dzieci, porod za porodem
)
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
KAmila kupcie cos dla malej "od braciszka" jak go przywieziecie ze szpitala
|
|
|
|
#2022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla tesciowej :/ Fajnie z tymi kremami i balsamami dziecko pod nosem, zajęte, zadowolone Ja nie wiem jak bede sie zabezpieczac tabletek baaaardzo nie chce, no ale to jest chyba jedyne wyjscie, bo plastrom jakos srednio bym chyba ufała :/Eejjj a ogladałyscie ostatnio lekarzy??? tam był taki motyw, że babka była w ciąży z blizniakami, ale pozniej okazało się, że te dzieci mają innych ojców.......... bo była między nimi róznica wielkosci tak jakby 3 tyg i własnie wykminili, że najpierw zaszła w ciąże z jednym, po 3 tyg spała z kimś innym i z tym drugim tez zaszła.... ![]() wtf ?
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu zgadzam sie z Toba-pamietam jak Milena zaszla w ciaze(pierwsze wnuczatko mojej mamy) to ona szala kupowala, cudowala
bo o mojej ciazy dowiedziala sie na miesiac przed urodzeniem sie ALana.a potem juz bylo szalenstwo dla dwojki i zawsze mowila ze sie cieszy ze jest dwoje bo to tak jakby byly blizniaki( 5 miesiecy roznicy) teraz tez tak bedzie.Nelka z czerwca maly(mam nadzieje) z listopada
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ważne, żeby to starsze nie czuło się odrzucone bo bedzie zazdrość.. tak sądzę
|
|
|
#2026 |
|
Rozeznanie
|
tak zrobie, dzisiaj jej coś kupie i jeśli jutro wyjdzie to da siostrzyczce coś. myśle że to ją przekupi, bo ona jak do teściów jedziemy to mówi baba a daj, i paluszkiem stuka w otwartą rączke bo chce many many hehe, czasem mi wstyd aż za nią ale to tż ją tak wyszkolił i wszyscy po kolei bo ciągle dostaje coś od dziadków
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Kia what?????????? mozliwe zeby byc w ciazy i miec jajeczkowanie??chyba przsadzili co??mpgla byc w ciazy blizniaczej i kazde dziecko moglo miec innego ojca(w przypadku dwoch jajeczek) ale tak??
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo laska urodziła mulata a to okazało się że matka jej męża miała romans z murzynem, tylko on miał białą cerę
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo jajeczko zapłodnione jeszcze wędruje to może podczas wędrówki zanim się zagnieździło to jeszcze jeden plemnik do niego dotarł a może miała 2 jajeczka?
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila to nie wina dziecka-tak nauczone i tyle
mi za moja bylo glupio nie raz bo wszedzie u wszytskich wszytslko jadla
|
|
|
|
#2031 |
|
Rozeznanie
|
ja moge sama po dobie powiedzieć jak się czułam jak się moja siostra urodziła, najpierw mamy nie było chyba z 60 dni bo wcześniakiem była, a potem każdy się nad nią pieścił bo ona malutka i taka malutka do tej pory jest że nic odpowiedzialności i wszystko pod nos
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
To były bliźniaki. Jednak zazwyczaj z bliźniakami sie dzieje tak, że to jedno jest mniejsze od drugiego.
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
a wogole mam mala dyplomatke.bo to na zasadzie-nie ze daj tylko-mamo a to prawda ze ja lubie to i to
na glos zeby osoba u ktorej jestesmy slyszala
|
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
No mowie Wam ten avatar to prawie ja
tylko nei wiem czy bylabym w stanie nogi tak do gory podniesc i obawiam sie, ze tż musialby mnie dzwigiem podnosic a no i ja jestem blondynką... wiec jak ten avatar mi sie znudzi to poszukam sobie jakiegos fajnego z blond lala
|
#2035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masakra i na dodatek nie lubi drobnych tylko papierki
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
ehh są u nas goście. Kuzynki mojego tż z mężami itp no i siedzą i gadają i moja teściowa jak zwykle temat, że jak ina rodziłą to ani auta ani nic...a tu chrzest to w domu sie robiło nie w lokalach a kto by pomyślał itd..
ja ☠☠☠☠☠☠☠e to były inne czasy !!!! pewnie porównywała do nas.. że my już łożeczko złożone, że już rzeczy kupione.... Bo czasem tak ciszej rozmawiali ... Wkurza mnie takie porównywanie... kiedyś było inaczej owszem.. ale teraz jest tak i czemu mam żyć inaczej zamiast korzystać z dobrodziejstw XXI wieku ?
|
|
#2037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja nadia ma wielkie czarne oczka i wygląda jak prosi jak ten kotek ze szreka
|
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
kurde własnie sama w szoku byłam...nie wiedzialam, ze tak sie moze zdarzyc... ale niby zbadali krew i mieli całkiem inne grupy... i jeden wiekszy o 3 tygodnie... wiec nie wiem dwa jajeczka chyba?
|
#2040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

mam nadzieję, że po urodzeniu Mikołaja zmieni podejście 

i uswiadomila mezowi co i jak.w koncu kiedys nie wytrzymal i powiedzil matce zeby juz nie narzekala przy nim ze nie ma pieniedzy bo nie jeden chcialby na takim poziomie zyc jak oni a on ma juz swoja rodzine i ma na kogo lozyc...bo wiecznie plakala ze za gaz tyle, ze to trzeba kupic, tamto zmienic itd....ona nigdy nie pracowala i cale zycie oplacala sobie ten 3 filar...teraz ma dostac pieniadze i moj michal moiw ze napewno nam pomoga choc troszke z budowa...yhyyyy juz to widze.juz slyszalam jak to moja tesciowa bedzie wylewac w calym domu nowe posadzki (dodam 10letnim domu) i wszytsko zmieniac...takze nawet na to nie licze...ale powinni sie wstydzic bo 1/3 kredytu za dom splacil michal jak byl sam i pracowal za granica...
przyjemne z pozytecznym:P

4.9.10 Nasze malenstwo

*

dla tesciowej :/
tabletek baaaardzo nie chce, no ale to jest chyba jedyne wyjscie, bo plastrom jakos srednio bym chyba ufała :/
bo była między nimi róznica wielkosci tak jakby 3 tyg i własnie wykminili, że najpierw zaszła w ciąże z jednym, po 3 tyg spała z kimś innym i z tym drugim tez zaszła....
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

moja nadia ma wielkie czarne oczka i wygląda jak prosi jak ten kotek ze szreka