|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
ja mam lepsza relacje z tesciowa niz z moja mama
moge z nia o wsyztskim pogadac.jest bardzo sprawiedliwa i madra kobieta.nigdy nie faworyzuje zawsze trzezwo ocenia sytuacje i naprawde madrze radzi kobieta.szkoda tylko ze jest taka zachlanna i zlotowa:/ ale nie ma ludzi indealnych...kiedys probowala mi radzic ale juz sie nauczyla i mowi-MArtusiu ja nie chce sie wtracac ale jakbym mogla Ci cos doradzic to...ale oczywiscie to ty jestes mama i zrobisz jak uwazasz
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio tak powiedziała? matko
|
|
#2103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
współczuję kaaamila1 jak Ci dzisiaj choć trochę nie przejdzie, to jutro koniecznie idź do lekarza |
||
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Kia a moze jej chodzi o witaminki??
![]() o moja tesciowka wlasnie dzwoni:d |
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela- wiem właśnie.. kurczę końcówka ciaży a ja się tak załatwiłam.. jeszcze jutro muszę iśc na badania- morfologia i mocz..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-17 o 13:48 |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oraz mozna psikac wodą morską, wrazie temperatury apap albo jakis inny lek z paracetamolem mozesz brac, łykaj rutinoscorbin scij cukierki halls to wszystko , mi pomogło a przechodizłam juz dwa grybska w ciazy
|
|
#2108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurde :/ to wez coś jak najszybciej, bo bez sensu żebyście się tak męczyły :/
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
A pisałam wam ostatnio o tej szafie z Jyska była ostatnio taka szafa tekstylna przeceniona o połowę, co prawda zeszły one jak świeże bułeczki i czekaliśmy z rezerwacją ale warto było. W pół godzinki ja złożyliśmy, rzeczy dla Adasia tam pomieszczę (bo po mimo dwóch dużych szaf w domu miejsca brak), dokupię jeszcze tylko dwie takie podwieszane półki tekstylne w pepco widziałam, ze 2 kosze na dół. I tak jak będziemy składać sypialnię za jakiś czas jak Adaś podrośnie, szybko tą szafę będzie można złożyć i kupić mebelki.
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ponad 2 tyg sie leniwilam czas ruszyc dupkooo bo czuje ze mi uroslo a u tesciowej okien juz nie myje mylam miesiac temu a na budowie mamusia mi pomyla
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
No naprawde.dodala jeszcze ze taka trudna ta moja ciaza ze ona to bardzo przezywa i nie wyobraza sobie co ja musze czuc...wlasnie z nia rozmawialam i kazalam jej jablka mi zostawic bo mi ostatnio przywozla takie dobre ze w zyciu takich nie jadlam
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Madzia dopiero doczytalam |
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam Dziewczyny
Idę się walnąc pod kołderkę, może sen będzie zbawienny ![]() Pokrzywka- super pomysł z ta szafą
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze jakby mogla nam doradzić, ale że i tak nie musimy tego sluchac i zrobimy jak chcemy itp to jest fajne Pewnie tak, no ale bez jaj w tych karotkach, witaminkach, jednodniowych, czy w soczkach dla dzieci z hippa to już nie ma takiej chemii i witaminy na pewno też są
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Moja to jest miła, nie można powiedzieć, ale chodzi o to, ze zupełnie nie mogę sie z nią dogadać! Nie wiem czy to dlatego, zę jest niędzy nami aż 40 lat różnicy i ona inaczej myśli... chociaż ona wszystko w internecie czyta... dr google to podstawa... jak kiedys patrzyłam historię to było... jak ubrać 16 latka na wesele
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Wilk z lasu...czy coś
![]() A co do męża, to też mu jest przykro, że jego rodzice się tak zachowują. Najpierw myślał, że to kwestia czasu, teraz już konkretnie postawił sprawę i jeśli nas nie przeproszą (nas obojga)i nie spróbują czegoś zmienić, to nie zamierza się z nimi kontaktować i to moich rodziców traktuje bardziej jak rodzinę - mimo, że czasem go wkurzają, ale docenia, jak bardzo się dla niego starają. Myślę, że u nas taka sytuacja wynika z tego, że teściowie żyją w takiej "bylejakości". W ogóle nie starają się poprawić swojego życia, biorą to, co im przychodzi pod nos - nie są wykształceni, pracują byle jak, nie dążą do rozwoju. Trochę zazdroszczą moim, że żyją na innym poziomie i właśnie dlatego uważają, że mogą nam się wtrącać, bo ich życie doświadczyło bardzie (biedą, pracą itp), a moi, to co mogą tam wiedzieć, jak to wykształciuchy. Tyle, że nie zwracają uwagi, że moi rodzice też pochodzą z takich samych rodzin jak oni, na wszystko zapracowali ciężką harówą, nikt im za darmo nie dał. Teściowie sami żyją tak, jak żyli ich rodzice...a że jak Wam już pisałam, też mają nieźle w czapie, to przykład idzie z góry. Wygląda to tak, że babcia ze strony teścia jest egoistką okropną, a babcia ze strony teściowej kreuje się na królową rodu i mojej teściowej się chyba marzy to samo Ech, to się wygadałam.
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-10-17 o 13:57 |
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2118 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo ładna ![]() ![]() Cytat:
do tego polecam Ci Gripovita - w saszetkach, robi się z gorącą wodą, ma same naturalne składniki więc można, jest też Flegamina truskawkowa dla dzieci, to też na gardło nie zaszkodzi Cytat:
|
|
#2119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mniami ![]() sie w☠☠☠☠iłam. Nienawidzę usmażonych goląbków.... ja to sobie zawsze przygrzewam na parze .... a ona je smaży no nie wytrzymam .... nie bede tego jeść ☠☠☠☠a. nie bede..
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki, nie wiem czy już Was pytałam, ale czy któraś z Was robiła zakupy u stanisława?
ja jak go pytałam czy będzie miał to czy tamto to dostawałam odpowiedź po kilku minutach, w tamtą środę zrobiłam zakupy za ponad 300 pln, wysyłka miała być na jego koszt, od razu wpłaciłam kaskę i wysłałam mu potwierdzenie przelewu. Do tej pory przesyłka nie przyszła, a wczoraj wysłałam pytanie czy już wysłał i czym wysyła te przesyłki na jego koszt, to odpowiedzi nie dostałam
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem .. No ale co ja moge? Moi rodzice chcieli mieć jak najładniej, jak najwygodniej i dochodzili do tego SAMI. nikt im nie pomagał. Ja najbardziej byłam ciekawa co Teściówka powie na nasze mieszkanie jak pierwszy raz przyjechała do nas w dniu mojego wesela. Ale do ytej pory nie wiem co myśli Moge sie jedynie domyślać
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobie was vbooze 3 godz mnie nie bylo a tu 10 stron!!!
![]() madziu ef masakraaaaaaaaa co za teksty.na pocieszenie-ja do tesciow tez nie mowie mamo tato, bo jakos nikt mi tego nie proponowal a mi tak głupio.za to moja mama jasno powiedziala mojemu mezowi ze nie zyczy sobie , bo ona juz ma syna. ale i tak jej nie widzimy wiec ok.nie to nie. kamilka biedna ja brałam czosnek w tabletkach, prenalen-syrop i prenatal grip care oraz homeovox plus woda z cytryna i miodem, syrop malinkowy i przeszlo |
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde niezłe akcje z tymi teściami.......... Magda Ef no strasznie wspolczuje :/ Micia Ty też nie lepiej masz :/
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
micia zabije cie za te gołabki
![]() |
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mówię mamo i tato do teściów, ale staram sie ograniczac to do minimum, nieraz mówie na ty poprostu. Mój mąż narazie tylko raz powiedział tato, ale on to się wstydzi.
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
a Twoje zakupy szybko Ci przyszły?
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- ja do moich teściów mówię mamo i tato, zaraz po ślubie jak coś mówiłam do teścia i mówiłam na "pan" to on specjalnie udawał, że nie słyszy, żebym powiedziała tato
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

moge z nia o wsyztskim pogadac.jest bardzo sprawiedliwa i madra kobieta.nigdy nie faworyzuje zawsze trzezwo ocenia sytuacje i naprawde madrze radzi kobieta.szkoda tylko ze jest taka zachlanna i zlotowa:/ ale nie ma ludzi indealnych...kiedys probowala mi radzic ale juz sie nauczyla i mowi-MArtusiu ja nie chce sie wtracac ale jakbym mogla Ci cos doradzic to...ale oczywiscie to ty jestes mama i zrobisz jak uwazasz

serio tak powiedziała? matko
współczuję 
mniaaaam!!!
pomogło- rano jak ręką odjął - nawet kataru nie mam aaa i mleko z czochem i miodem i herbatka z miodem....
) no i ogólne osłabienie..

dla teściowej, tak powinno być
Za późno się wzięłam za przeziebienie..

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)