Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 14:22   #2161
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Ten wątek obecnie przeglądają: 50 (40 użytkowników i 10 gości)
no w sumie jauz połowa października to pewnie wszyscy czekają na porody
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:22   #2162
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Czarnnamadonna hehe dobre, ja bym mogla zyc w celibacie przez cala ciaze i po porodzie a moj M. to co 2 dzien to twierdzi ze sie nie przytulachyba z m-c, Sexoholik

Marti moze sobie spi, bo juz niedlugo czas na wyjscia z brzuszka i odsypia zawczasu

A mi od jakis 2-3 dni przestalo sie spieszyc do porodu, chyba sentyment brzuszka mi sie wlaczyl i chce z nim sobie jeszcze pochodzic, bo juz wiecej okazji nie bed miala.
A za to moj M. wczoraj mowi ze juz moglby sie dinozaur wykluc bo ile mozna brzuch glaskac a tak by sobie mala juz potrzymal, poglaskal ale mi sie fajnie zrobilo, bo M. to taki raczej malo "wylewny" jezeli chodzi o emozje.

O jakie to słodkie mój też jest mało wylewny, ale ostatnio z tych milszych rzeczy to mówi do mnie tłuściochu

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:22   #2163
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Jestem

Livdragon gratuluje kochana, zdrowka dla Ciebbie i Kubusia. Ja nietstey nie mam FB wiec nie moge malego zobaczyc

Ktoras sie jeszcze szykuje do porodu w najblizszym czasie
Witaj gdzie byłaś jak Cię nie było, hę? Kubusia Livdragon możesz zobaczyć, kilkanaście stron wcześniej marti wrzuciła jego fotki na forum a do porodu to nasza Weronika się wyrywa ale na kogo padnie na tego bęc, zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
A ja muszę sie pochwalić ze byłam umówić sie z polozna, widziałam oddział, salki porodowe, wszystko zrobiło na mnie pozytywne wrażenie no i polozna polecana przez mojego gin mega ciepła osoba, no przemila. Cieszę sie ze juz mam ten temat załatwiony
no to super dużo będziesz płacić za położną?
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:22   #2164
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
no w sumie jauz połowa października to pewnie wszyscy czekają na porody
no nie wiem jak mam na koniec grudnia a to jeszcze tyle czasu

P

Szymonek
Stary 2012-10-17, 14:23   #2165
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Ok ide wywiesic malej pranie, zaraz bede

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:24   #2166
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Ten wątek obecnie przeglądają: 50 (40 użytkowników i 10 gości)

już 52

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:25   #2167
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
ja mam na połowę to też sobie jeszcze poczekam ale wiesz teoretycznie dziewczyny z terminami na początek listopada mogą pomału się szykować... no.. pomału jak pomału
Stary 2012-10-17, 14:26   #2168
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
O jakie to słodkie mój też jest mało wylewny, ale ostatnio z tych milszych rzeczy to mówi do mnie tłuściochu

Stary 2012-10-17, 14:28   #2169
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
No ja już od poniedziałku piję mleko z miodem i czosnkiem, herbatkę z malinkami, gorącą wodę z cytryną i miodem i do nosa wodę morską i d..a Nic nie pomogło..no może trochę mniej gardło boli, ale doszedł ból mięsni..
Kamilko - każdy ma oczywiście swoje sposoby, które na niego działają i jak się sprawdzają to ok.

Ja kiedyś pisałam, że mleko nie jest najlepsze na chorobę, bo obciąża nerki i organizm zamiast skupić się na zwalczaniu choroby to zajmuje się trawieniem mleka. Czarna herbata też nie jest dobra, bo wychładza organizm, a podczas choroby chodzi o to, żeby jak najbardziej wygrzać organizm ( m.in. po to jest gorączka), żeby zniszczyć wirusy i bakterie. Cytryna jest owocem tropikalnym, więc podejrzewam, że również wychładza.

Może rzeczywiście już być sytuacja, że warto przejść się do lekarza, bo trochę za długo to trwa.

Ja ostatnio naprawdę przebywałam wśród wielu chorych osób - jakaś epidemia chyba jest. Kilka razy choroba próbowała mnie zagiąć, ale póki co dałam radę. Oczywiście nie jestem jakąś fanatyczką i przeciwniczką lekarzy. Jakby za długo to trwało to poszłabym do lekarza, bo też nie ma co ryzykować.

Napiszę jeszcze raz co mnie pomaga na okres choroby:
- napar z ziela macierzanki z dodatkiem z soku czarnego bzu ( ale taki prawdziwy, nie taki który ma 0,1 % ekstraktu, a wiele jest takich w sklepach), sok malinowy. W przerwach między naparami to sam sok z bzu czy malin rozcieńczone wodą ( raczej ciepłą). Jak ktoś unika ziół w trakcie ciąży lub ich nie lubi to warto chociaż pić te soki z wodą. Na ból gardła macierzanka i sok z bzu są rewelacyjne
- rosół z kaszą jaglaną ( kasza jaglana ma naturalny antybiotyk), bez żadnych kostek rosołowych
- unikanie herbat, kaw, picia samej wody, ciemnego pieczywa, unikanie mleka i przetworów mlecznych.
- dużo leżeć i grzać nerki
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:28   #2170
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
A ja muszę sie pochwalić ze byłam umówić sie z polozna, widziałam oddział, salki porodowe, wszystko zrobiło na mnie pozytywne wrażenie no i polozna polecana przez mojego gin mega ciepła osoba, no przemila. Cieszę sie ze juz mam ten temat załatwiony

my wczoraj na SR byliśmy oglądać porodówkę...... ja byłam przerażona, oczy jak 5 złotych najgorsze było to, że wszędzie były takie ciemnozielone kafle.......... masakra, nie podobało mi się tam za bardzo, za to mój tż był zachwycony i jak zobaczył fotel do rodzenia, to powiedział, że już sobie mnie na nim wyobraża

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:29   #2171
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
ja mam na połowę to też sobie jeszcze poczekam ale wiesz teoretycznie dziewczyny z terminami na początek listopada mogą pomału się szykować... no.. pomału jak pomału

kurde ja na 25 grudnia....... najgorsze bedzie to czekanie jak juz inne dziewczyny beda mialy dzieciaczki a ja nie :/ juz nikt tu na forum nie bedzie chciał mnie słuchac z tymi ostatnimi dolegliwosciami

Stary 2012-10-17, 14:29   #2172
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
to Ci się romantyk i dżentelmen w jednym trafił. Podziwiam, niewielu już dziś takich mężczyzn
Stary 2012-10-17, 14:30   #2173
agasobo
Zadomowienie

oooo widzę, że od dzisiaj w Carrefour są chusteczki Pampersa ( te zielone) 6 opakowań za 19,99.... czyli wychodzi po 3,33 to chyba najtaniej jak widziałam

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:31   #2174
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
kurde ja na 25 grudnia....... najgorsze bedzie to czekanie jak juz inne dziewczyny beda mialy dzieciaczki a ja nie :/ juz nikt tu na forum nie bedzie chciał mnie słuchac z tymi ostatnimi dolegliwosciami
spkojnie... może jeszcze przed Bozym Narodzeniem urodzisz więc wiesz roboty w grudniu jest tyle że może Ci się akcja porodowa troszkę przyśpieszy hihi
Stary 2012-10-17, 14:31   #2175
DeKajka
Zakorzenienie

Nadrobilam 15 stron .. sledzilam kazdy post w nadzieii ze moze przypadkiem ktoras sie rozpakowala ale widze ze jeszcze nie czas .. trudno ..

Byłam u denstysty .. kolejna i ostatnia wizyta w poniedzialek . i ząbki wsystkie bedą cacy ..

Trzymam kciuki za tatę Weroniczki
Ciesze sie z dobrych wiadomosci od Muminka i Kamilkak
Gratuluje nowotygodniowek i trzymam za wizyty ..
Synuś Liv .. no miooodzio

Piszecie o tesciowych .. moja niby spoko jest ale czasem mnie wkurza swoim wtracaniem sie . no ale gotuje tak że .. No i mieszka 250 km od nas wiec jak sie widzimy raz na 2 miesiace to sie kochamy ..

My Adasia nie planowalismy .. bylismy na imprezie . zachcialo nam sie jak wracalismy w bramie . bylismy pijani .. no i tak jakos wyszlo

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:34   #2176
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Nadrobilam 15 stron .. sledzilam kazdy post w nadzieii ze moze przypadkiem ktoras sie rozpakowala ale widze ze jeszcze nie czas .. trudno ..
mi się wydaje że takie informacje będą zaznaczane na czerwono czcionką 40

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

dobra teraz już idę na prawdę bo mam wyrzuty sumienia że nic nie zrobione do wieczorka
Stary 2012-10-17, 14:34   #2177
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość

my wczoraj na SR byliśmy oglądać porodówkę...... ja byłam przerażona, oczy jak 5 złotych najgorsze było to, że wszędzie były takie ciemnozielone kafle.......... masakra, nie podobało mi się tam za bardzo, za to mój tż był zachwycony i jak zobaczył fotel do rodzenia, to powiedział, że już sobie mnie na nim wyobraża
hmmm ciekawe

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
E tam, może wcześniej sie rozpakujesz

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
to Ci się romantyk i dżentelmen w jednym trafił. Podziwiam, niewielu już dziś takich mężczyzn
Oj tak

Cytat:

Byłam u denstysty .. kolejna i ostatnia wizyta w poniedzialek . i ząbki wsystkie bedą cacy ..

Trzymam kciuki za tatę Weroniczki
Ciesze sie z dobrych wiadomosci od Muminka i Kamilkak
Gratuluje nowotygodniowek i trzymam za wizyty ..
Synuś Liv .. no miooodzio

Piszecie o tesciowych .. moja niby spoko jest ale czasem mnie wkurza swoim wtracaniem sie . no ale gotuje tak że .. No i mieszka 250 km od nas wiec jak sie widzimy raz na 2 miesiace to sie kochamy ..

My Adasia nie planowalismy .. bylismy na imprezie . zachcialo nam sie jak wracalismy w bramie;) . bylismy pijani .. no i tak jakos wyszlo
w bramie

P

Szymonek
Stary 2012-10-17, 14:35   #2178
jo_manh
Rozeznanie

A ja mam dzisiaj SR może uda nam się w końcu tę porodówkę zwiedzić. Do tej pory była cały czas okupowana...a mówią że niski przysrost naturalny

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:39   #2179
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
mi się wydaje że takie informacje będą zaznaczane na czerwono czcionką 40
No ja mam nadzieje .. nie chcialabym nowego bobo przegapic ..

Ide sie walnac na lozko .. od wczoraj puchna mi strasznie nogi .. kostek to juz nie widac .. lece

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:41   #2180
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dobra kochane zmykam sie uszykowac na plotki

Błagam nie piszcie dużo bo normalnie Was zleje jak wróce i zobacze stron do nadrobienia!!!!!!!!!!!

A wogóle co u EWY????????????

P

Szymonek
Stary 2012-10-17, 14:41   #2181
kia_mia
Zadomowienie

sexi men albo women ?

http://www.wiocha.pl/762802,Co_to_jest

Stary 2012-10-17, 14:42   #2182
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
ja bym sobie zrobiła aneks kuchenny bo jest jedni pomieszcxzenie, które sie nadaje i tż miał tam kiedyś siłownie. Jest umywalka, da sie podłączyc zmywarke, kuchenke... ale... skoro mamy sie wyprowadzić w przyszłym roku to nie opłaca nam sie kasy wywalać tyle.
Nie mówie mamo. Mówie Pani ;] nie zaproponowała inaczej więc zmieniać nie bede.
Za to tż do mojego taty jakoś na Ty wali wiec nie wiem jak sie ugadali a do mojej mamy mówi chyba bezosobowo. Albo po imieniu lecz nie zdrabnia go
No u nas tez tak miało byc rok rok a potem juz sie wporwadzimy do naszego nowego domku, a tu juz rok minał dom wykanczamy co prawda ale to tak powoli idzie ciagle ci fachowcy nawalaja albo cos trzeba poprawiac albo przesuwaja terminy;/ juz tynki wewnwtrzne mmay robic a tu miały byc robione we wrzesniu a tu juz listopad;/, takze jeszcze pewnie z rok tu pomieszkamy u tesciów, mam nadzieje ze juz nastepne swieta Bozego Narodzenia spedzimy w naszym domku. Aneks to my odrazu sobie zrobilismy za kilka dni po slubie , tesciowa nam sprezentowała lodówke , kupismy sobie mikrofalówke taka kuchenke na prad,czajnik elektryczny blat z szafkami i dwa stołki i robimy tam wszystko prócz obiadków które robie z tesciowa na dole, takze naprawde powiem ci ze to jest dobry pomysł miec przynajmniej tyle swojego ze lodówka i kolacyjki sniadanka i ine porzekaski robi sie samemu.
Ja to bezoosbowo bo mi to przez gardło ciezko przechodzi,czasem jak juz musze to powiem , ale rzadko, do tesciowej jak juz do tescia ani razu mi sie nie zdarzyło;p w sumie jego czesto nie ma bo za granica siedzi wiec rzadko gadam z nim a mój Michał to sie wstydzi do tej pory o moich rodziców mówic mamo tato ale juz zauwazyłam ze mu sie to zdarzyło kilka razy, smiesznie to brzmi widac ze sie peszy a tu juz ponad rok po slubie przeciez;p , ja do mojej tesciowej Pani mówiłam ale ona juz na drugi dzien na poprawinach mówi ze juz nie Pani, i potem jak kilka razy mi sie zdarzyło powiedziec to sie smiała ;p wiec ewidentnie chciałą zeby mówic do niej "mamo" za to mój tato by njalepszy mój Misiek to mówił z miesiac po slubie jeszcze Pan , ale tato mój walną mu tekstem "Pany to sie skonczyły w dzien slubu";p to juz od tamtej pory jest Tata;D

Cytat:
lekarka od siostry Tżta powiedziała jej że może przed porodem jakiś tam czas- chyba 2 miesiące wypić sobie wieczorami lampkę wina czerwonego... że to niby jakoś tam wpływa na poród i odpręża.... ile w tym prawdy nie wiem bo wina nie lubię....
Cytat:
u nas na sr też gadali, że lampka tam raz na miesiąc czy ze 2 razy to nic... No ale... teraz jest akcja pt każda ilość szkodzi wiec sie nie wypowiadam...
Mi się czasem zdarzy pół malutkiej lampki czy tam 3 łyki. Bo tż otwiera wieczorami wino czasem. W końcu tyle tego mamy z wesela
Własnie ginka moja tez mówiła ze lampka na rozluznienie nie ze wolno ale nawet trzeba od czasu sobie walnac:P teraz juz w tej zaawansowanej ciazy to nie zaszkodzi, ja nie wypilam w ciazyani jednej lampki wina ale tak kilka łyczków probowałam jakiegos winka czy piwa.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:44   #2183
gk7
Raczkowanie

Hej

Szalejecie Dzieczyny z tym pisaniem. Jak siadłam wczoraj wieczorem to nie dałam rady nadrobić wszystkiego, a dzisiaj jeszcze dołożyłyście i tylko ostatnie stronki przeczytałam.

Ja wczoraj byłam w hurtowni po kilka rzeczy jeszcze i 550zł wydałam i w aptece 160zł. Zamówiłam jeszcze na Glucku rożek i prawie będzie wszystko.

Lecę zrobić zdjęcie pokoiku dla Maluszka i Wam wrzucę do albumu.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:47   #2184
Lonia89
Raczkowanie

-

28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
29.11.2012- Nasz termin

Edytowane przez Lonia89
Czas edycji: 2012-10-17 o 14:49
Stary 2012-10-17, 14:47   #2185
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Pani_Jasiowa jestes pewna ze nie mamy tego samego meza bo moj to z milych rzeczy to tez mowi ze tluscioszek sie zrobilam i ze z dnia na dzien to ten "NASZ" balon rosnie w oczach

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Witaj gdzie byłaś jak Cię nie było, hę? Kubusia Livdragon możesz zobaczyć, kilkanaście stron wcześniej marti wrzuciła jego fotki na forum a do porodu to nasza Weronika się wyrywa ale na kogo padnie na tego bęc, zobaczymy
Arien hehe bylismy wczoraj w City of London bo musielismy paszport wyrobic w konsulacie, a jak tam sie jedzie to wycieczka na caly dzien
W taki razie ide szukac

DeKajka hehe ja tez do dentysty ide we wtorek wlasnie dzis wypadla mi plomba, oczywiscie jakby nie miala kiedy, tylko teraz jak mam inne rzeczy na glowie

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-10-17 o 14:50
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:48   #2186
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:

Ide sie walnac na lozko .. od wczoraj puchna mi strasznie nogi .. kostek to juz nie widac .. lece
Ja dzis tez obudzilam sie ze spuchnietymi kostkami;/ nie wiem co an tyo pomaga bo brzydko to wyglada;/

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
oooo widzę, że od dzisiaj w Carrefour są chusteczki Pampersa ( te zielone) 6 opakowań za 19,99.... czyli wychodzi po 3,33 to chyba najtaniej jak widziałam
kuuurde, serio to tanizna, ja mam blisko do carrefoura ale tego ekspres w takim tez sa??ja tesco widziłam 4 opakowania za 19.90 to juz wtedy byla promocja a tu taka az promocja to naprawde wooow

28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
29.11.2012- Nasz termin
Stary 2012-10-17, 14:51   #2187
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
kuuurde, serio to tanizna, a ja mam 70 km do Reala najblizszego nich mi która kupi i wysle, ja w tesco widziłam 4 opakowania za 19.90 to juz wtedy byla promocja a tu taka az promocja to naprawde wooow
My dziś się wybieramy na większe zakupy, ale jeszcze nie wiem, gdzie...jeśli będziemy w carrefour, to mogę Ci wziąć i wysłać pocztą, żaden problem Ale to jeszcze dam znać, bo mąż coś mówił, że musi oddać coś do reklamacji w praktikerze, więc może będziemy zmuszeni jechać gdzie indziej.

---------dopisane 14:52-----------poprzedni post----------14:51--------------------

Dobra, już widzę, że też doczytałaś co i jak A czy są w tych małych carrefourach, to nie wiem.

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-10-17 o 14:53
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:52   #2188
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Pani_Jasiowa jestes pewna ze nie mamy tego samego meza bo moj to z milych rzeczy to tez mowi ze tluscioszek sie zrobilam i ze z dnia na dzien to ten "NASZ" balon rosnie w oczach
Powiem Ci, że takich dżentelmenów jak nasi mężowie to ze świecą szukać

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Dobra zmykam

P

Szymonek
Stary 2012-10-17, 14:54   #2189
gk7
Raczkowanie

Pokój Marynarza w moim albumie
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:55   #2190
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
-
Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
My dziś się wybieramy na większe zakupy, ale jeszcze nie wiem, gdzie...jeśli będziemy w carrefour, to mogę Ci wziąć i wysłać pocztą, żaden problem Ale to jeszcze dam znać, bo mąż coś mówił, że musi oddać coś do reklamacji w praktikerze, więc może będziemy zmuszeni jechać gdzie indziej.

---------dopisane 14:52-----------poprzedni post----------14:51--------------------

Dobra, już widzę, że też doczytałaś co i jak A czy są w tych małych carrefourach, to nie wiem.
no własnie bo mi sie pomerdało ze w realu jak ja to czytam:P no jakby bylow tym małym to podjade sama i obczaje bo mam blisko a do tego duzego mam jakos 30 km to tez podjade bo do rela to ma akurat 70 km to bankow bym nie skoczyła.

28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
29.11.2012- Nasz termin
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości