|
|
#1711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
of kors że będzie
![]() u nas też lało. co zresztą wszyscy widzieli w tv a dzisiaj piękne słońce. także może nasze orły w końcu zagrają
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, tylko szkoda Anglików, którzy mieli samoloty w nocy
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1715 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że mam 2 dni wolnego w pracy. Ostatni rok zleciał mi nie wiadomo kiedy, byłam tak zajęta studiami, pracą, budową i przygotowaniami do ślubu, że nie miałam czasu na nic nie robienie, dlatego bardzo mi teraz tego brakuje, jak tylko się obronię, to lecę po skierowanie na "chorobowe" bo chce trochę odpocząć.... Mam nadzieję, że Tobie sprawnie uda się wszystko zaliczyć w 1wszych terminach. Co do porodu z Tż - to ja raczej nie chciałabym żeby uczestniczył w całym.. niech będzie blisko, ale nie cały czas przy mnie. Już widzę jego oczy, które chciałaby mi pomóc a nie wiedzą jak, gdybym jeszcze się męczyła to pewnie sam by wyszedł z siebie, poza tym on sam chyba nie chciał by być wszystkiego świadkiem - więc też nie zmuszałabym go na siłę. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
w chwilach zwątpienia mówię mu, że robię to tylko dla niego.. najważniejsze to mieć konkretną motywacje ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mi znajomi opowiadali o porodzie rodzinnym w niedzielę i nawet mój mąż powoli się do tego przekonuje
![]() przynajmniej tam gdzie ja chcę rodzić jest ok. mąż stoi koło twojej głowy i najwięcej to wspiera mentalnie no i oczywiście nie jest do niczego zmuszany. jeśli np. chce przeciąć pępowinę to może ale jeśli nie to nie musi
|
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też uwielbiam ryby, ale w ciąży wyeliminowałam je, przynajmniej wędzone... mój gin, mówił żeby nie jeść wędzonych ryb w ciąży, jest o tym trochę na necie, więc możesz poczytać na ten temat....
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
co do porodu, to ja na chwilę obecną nie wyobrażam sobie żeby męża przy mnie nie było.. czy mu się to podoba czy nie
dlaczego tylko ja mam się męczyć i tylko ja mam cierpieć? 9 miesięcy będzie znosił tylko moje humory, nie jest mu niedobrze, nie ma zawrotów głowy, nie ma mega wzdęć, nie czuje się jak hipopotam ![]() jedynie co to nie chcę aby zaglądał mi między nogi, bo to faktycznie może być przykry widok |
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spadam dziewczyny do pracy. jutro wolne i zapowiadaja 19stopni!!! jak tak to zafunduję sobie jakis mega długaśny spacer ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
|
#1723 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej ciężarówki
![]() Wkońcu poprawa pogody, słoneczko,aż się chce wyjść na spacer np. po bułki ![]() Niepisałam ze 2 dni a tu tyle do nadrobienia ![]() Ja dziś zaliczyłam fryzjera, wkońcu włoski podcięte bo już nieznosiłam tych swoich kłaków Ostatnio tak się gorzej czuje, że masakra jakaś!! Mdłości się u mnie nasiliły, wzdęcia okropne, brzuch się pomału zaokrągla, a wieczorem to istny balon Czasami nawet miewam chwilowe osłabienia organizmu, jakbym zemdleć miałaSmaka mam w jednej chwili na kilka rzeczy, dlatego na zakupy to Tż zacznie chodzić, bo ja w jednej chwili patrze na owoce, słodycze, potem na wędline i ogórki konserwowe no i wychodziłabym ze sklepu z pełnym koszykiem produktów, których potem pewnie i tak niezjemy z TżW ostatnich dniach jem codziennie śliwki węgierki, serek danio najlepiej brzoskwiniowy i obowiązkowo popołudniu na przekąsę rolandki z plasterków wędliny z kawłkami ogórków konserwowych Słoik ogorkó konserwowych litrowy to na 2 dni starcza![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Niewyobrażam sobie, by w tak ważnej i trudnej sytuacji męża niebyło przy mnie, a lub kogoś innego bliskiego np. mamy!!Kuzyn opowiadał jak pomagał żonie przy porodzie, prawie zemdlał jak go ściskała za ręke, ale dumny jest z siebie, że to on przeciął pępowinę i od samego powrotu ze szpitala Magdy z Fabiankiem to mój kuzyn się synem zajmował, bo mówi ,że obecność przy porodzie pomogła mu przezwyciężyć lęk np. że upuści małego czy go źle weźmie na ręce i małemu się coś stanie---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- [QUOTE=Aaś;37111694] Cytat:
|
||
|
|
|
#1725 |
|
Rozeznanie
|
Uff ja juz wrocilam ze sklepu,masakra normalnie myslalam ze nie dojde :/
Normalnie brak mocy,wczesniej robilam duzo wieksze zakupy i spokojnie moglam dojsc do domu a teraz nie dosc ze chodze zolwim tempem to z zakupami to juz wogole :/ Ale kupilam kalafiora i juz sie gotuje,a na podwieczorek koktail truskawkowy ![]() Axella jakos musimy to przezyc Hmm widzialam na e-bay'u takie dla kobiet w ciazy,nie wiem czym sie roznia od tych normalnych,ale kurcze jak to bedzie wygladac kobieta w ciazy i kolczyk w pepku,jakos tak nie bardzo:/A myslalyscie o porodzie w wodzie?? Mnie polozna bardzo namawiala,i choc jakos nie bardzo jestem przekonana,to rozmyslam nad tym skoro tak mnie namawiala i polecala
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda super !
byłam z moim kochanym na ryneczku, nakupowałam owoców i warzywek miałam taką ochotę na śliwki, że dwa rodzaje kupiłam a teraz jedziemy oddać auto do serwisu, na wymianę oleju i po sklepach pochodzimy, może sobie kupię jakiś szerszy ciuszek
|
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Hehe. Ja i bez ciąży potrafię dziwne rzeczy wciągać. Szczególnie słodkie ze słonym.
Witajcie rybniczanki, ja z Maroka Dziewczyny, chodzi któraś z Was na nfz? Albo jest już na zwolnieniu?
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chodzę na nfz, mam złe wspomnienia
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Paniom
Choć to już późna pora ![]() Ja dziś pół dnia na mieście, najgorzej było gdy musiałam stać pół godziny w kolejce w mięsnym, ale jakoś przeżyłam i czuje się w miarę. Na mdłości podobno dobry jest mamma momarid, ale u mnie w 3 aptekach niestety brak. A ja dziś wieczór spędzam sama. TŻ na wychodnym u przyjaciół. Opijają maluszka i zagrywają go karciochami. nuna Twoje danie wypas ![]() ale ja najgorzej wspominam makrele z czekoladą. Obrzydlistwo. Wiadomo co później było.I ogólnie to się lekko poddenerwowałam, bo wszyscy myślą, że nasza dzidzia z wpadki, bo ślub mamy zaplanowany na wrzesień 2014. I stwierdziłam, że nie będę każdemu tłumaczyć i mówię teraz, nooo wpadka, bo Gac (pseudo mojego) nie umie zakładać gumek
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od jakiego lekarza te zle wspomnienia?Nie muszą być z Rybnika, zastanawiam się czy jest jakiś lekarz na świecie na nfz, który z uśmiechem wita na wizycie tatusia dziecka
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie będę już wyprowadzać ludzi z błędu, niech sobie myślą co chcą. Najgłupsze jest to, że wydaje mi się, że po prostu "nie wypada" się pytać czy to wpadka?! Jak by ktoś chciał to by powiedział to, a ja też nie mam zamiaru trąbić całemu światu, że to nie wpadka, a cholerne pół roku starań. Aaaaaa idę na mandarynkę ![]() Zniknął mi link do listy wszystkich mamusiek?!
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Później do Fuchsa do Boguszowic i było lepiej ale to dzikus i nie oddałabym się mu w opiekę podczas ciąży ![]() I ostatni Machej, również przyjmuje w Boguszowicach - wizytę u niego wspominam najgorzej ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=932 proszę
|
||
|
|
|
#1736 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Inna skąd wytrzasnęłaś truskawki też chcę ![]() Cytat:
Maleństwo nie ma takiego szoku i ponoć lżej się rodzi. anoxee ja jestem już od miesiąca na zwolnieniu. Cytat:
![]() Ja już po obiadku. Nuna nie wiem jak Tobie ale mi wyszło przepyszne (wiem wiem, skromna jestem ). Teraz brzuszki odpoczywają a później jedziemy na spacerek do lasu ![]() No i dopiero przed 14 odżywkę zmyłam z włosów i muszą wyschnąć
|
|||||
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem po obiedzie, dziś jakoś szczególnie mi zupka wyszła zjadłam już 2 porcje i mam ochotę na więcej |
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to pomyślcie sobie o nas:
3,5 tyg po ślubie, a ja po tyg małżeństwa w ciązę zaszłam bo akurat były dni płodne a my w podróży poślubnej ![]() tez określa to jako wpadke, ale mam to gdzies. I powiem im, że to nie wpadka tylko NASZE DZIECKO i nie zycze sobi e takich tekstów
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) dom wybudować i przede wszytskim mieć stałą pracę z umową na czas nieokreślony. Tylko że w dzisiejszych czasach to i tak nie ma nic pewnego a zwłaszcza pracy. A przecież decyzję "chcemy mieć dziecko" nie podejmuje się z dnia na dzień tylko to jest przemyślana sprawa. |
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jej akurat tak płodne wypadały i równo 9 miesięcy później urodziłaEch... mój kot ma dzisiaj cały dzień biegunkę... nawet nie wiem od czego A nasz weterynarz przyjmuje dopiero od 17... Popuszcza po całym domu i ja tylko biegam ze ścierką... teraz zamknięty na korytarzu bo nie będę wszystkiego prała włącznie z dywanami i łózkami tak się drze, że zaraz sąsiedzi zadzwonią po jakieś towarzystwo opieki nad zwierzętami ;/;/;/;/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

Mam nadzieję, że Tobie sprawnie uda się wszystko zaliczyć w 1wszych terminach.
za magisterke 

Niewyobrażam sobie, by w tak ważnej i trudnej sytuacji męża niebyło przy mnie, a lub kogoś innego bliskiego np. mamy!!
miałam taką ochotę na śliwki, że dwa rodzaje kupiłam