|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
Więc nie ma co się przejmować kilogramami. Połowa jest moja, a połowa tż. Muszę go dzisiaj uświadomić
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
laaaa jeszcze czekam na tz mial byc godz temu normalnie
![]() ![]() ![]() ![]() co do tesciow ja mowie mamoo tato lub bezosobowe ale w dniu slubu mowili zeby sie do nich tak zwracac |
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pakuje torbe i niby nic nie trzeba brać ale nie umiem sie zmieścić... same pieluszki i te wkłądy poporodowe zajmują sporo miejsca ![]()
|
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
Dobra gaduły, ja też już uciekam bo chłopaki wracają, zjemy rosołku, potem do lidla i rossmana i do teściów po pierożki, a potem wieczór z mężem
zatem życzę i Wam udanego popołudnia i wieczorku |
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Mój to samo...a już taka jestem głodna!
Wszystko gotowe pachnie, a ja czekam jak głupia.
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też już prawie się spakowałam. Naprawdę nie chcę brać dużo rzeczy, ale same ręczniki, podkłady czy pieluchy zajmują tyle miejsca, że szok Wcześniej jak słyszałam, że kobitki biorą po 3 torby to myślałam, że zwariowały, ale teraz zmieniłam zdanie. Jak się wyciąga rzeczy z pełnej torby to się okazuje, że jest 5 rzeczy na krzyż |
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moj M. jest przewrazliwiony ja mowie ze moja coreczka albo ze moj Filipek, zawsze mowi ze jak sobie namaluje to bedzie moj na kartce a tak to synus i coreczka sa nasi
|
||
|
|
|
#2198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale juz dzwonił, że jedzie , stał godzine w kolejce w Urzędzie ![]() a krokieciki wyszły bosssskie ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się na coś zdenerwuję to tż czasami mówi do małej: "kopnij mamusię, bo jest niedobra" i wiecie, że ona często to robi. Bardzo reaguje na jego głos. Człowiek tu się tak poświęca w tej ciąży, a taka niewdzięczność
|
|
|
|
|
#2200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Długo nie poleżałam
Własnie go piję Ja identycznie ! Cytat:
Cytat:
Własnie piję bez tak więc mam nadzieję, ze trochę pomoże ![]() .................... Hehe..a ja nadal nie włożyłam torby do prania
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#2201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sola tez to zauwazylam ze dzieci bardziej reaguja na tatusiow. Jak ja chce zeby mala sie poruszala a ona nic, a jak M. ja dotknie popuka zaraz sie rusza jak waz, caly brzuch "faluje" A ja zaraz lece po malego do szkoly i musze jeszcez obiadek zrobic i ogarnac moj burdelik i jak mysliscie.... oczywiscie nie mam weny Dzis wszytsko popralam i w jeszcze poprasuje jutro, a w piatek/sobote pakkujemy oficjalnie torbe Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-10-17 o 15:19 |
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Opuszczam Was, odezwę się chyba dopiero wieczorkiem
idziemy z tż na pole zbierać pozostałe kolby kukurydzy, będzie dla kurek ![]()
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mi napiszesz w jakim mieście to Ci napiszę w których sklepach jest dostępna ta promocja - bo tak to bym musiała całą gazetkę przepisywać :p
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poodkurzalam, przemylam podłogę, posprzatalam a teraz muszę poprasowac a pózniej przychodzą do męża koledzy na mecz i granie na konsoli..po co ja sprzątam to nie wiem ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Moim zdaniem nie 800zl, moja koleżanka w innym bardziej obleganym szpitalu płaci 1600... Cytat:
ale ta wspólna niby tez ok jak cos. Za to pokój indywidualny juz po porodzi to jak w Hiltonie ceny za mnie chcą 200 cos i mąż drugie 200....Chyba podziekuje za 400 zł dziennie...
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-10-17 o 15:48 |
||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
gk7 piekny pokoik
![]() oo to neizla ta promocja w carrefourze, szkoda ze ja mam na drugim koncu miasta to mi sie nei chce jechac godzine tramwajem a tz to tez befdzie marudzil ze daleko a od dzisiaj auto w naprawie nawet tż jutro do wawy to jedzie pkp biednyja bylam w rossmanie dzisiaj, tej masci na brodawki nei bylo niestety, kupilam chusteczki bambino dupopack, mam juz dwie paczki chusteczek dada wiec wystarczy narazie zobaczymy jak pupcia maelgo zareaguje widzialam tez te pieluchy babydream, tanie one sa 800 zł w poznaniu to standard za polozna nie wiem skąd gabi ejstes ...ja bym nie dala ale przyjaciolka maila rok temu i bardzo sobei chwalila, namawiala mnie ale dla mnie to zbędny wydatek po prostu, wole tą kase przeznaczyc na co innego..ale ona powiedziala, że nie wyobraza sobie bez niej jak by miala rodzic bo bardzo jej pomogla |
|
|
|
#2208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się buntuję i nie nadrabiam was ot co
![]() taka piękna pogoda, tak się nachodziłam a te przed kompem tyle stron głupot znów nastukały idę sprzątać łazienki taką mam energię przez to słońce |
|
|
|
#2210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego on tez jest zadowolony bo wtedy sie wierci tak fajnie lub puszcza bąbelkimoj tez dzisiaj marti leniwy cos , rozruszał sie tylko jak jechalam tramwajem, bo on bardzo lubi jhak jade tramwajem albo9 autem caly skacze wtedy ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- u mnie w szpitalu tez jest jedna rodząca na sali-porod indywidualny czy jakos to sie nazywa i jest to za darmo. ale np na polnej placi sie 150 zł dla mnie to zdzierstwo i tyle ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- musze kupic jakies firanki do pokoju malego..no i nie wiem jakie..znacie jakeis fajne duze sklepy gdzie moga byc jakies firanki ładne |
||
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Co do osobistej położnej to fajna sprawa.. zazdroszczę osobą, które mają położne znajome bądź w rodzinie..
No ale ja nastawiam sie na to aby słuchac położnej, która będzie mi odbierac poród ! Poddam się jej wszelkim rozkazom i myśle, że nie będzie tak źle ! ![]() Jeja ja chce już aby mój mąż wrócił z pracy.. Widziałam go wczoraj przed snem a już tesknie.. nie wiem co sie ze mna dzieje..ale jakoś ostatnio go strasznie mocno potrzebuje ![]() Anielko- o to wiadomo od razu, że chłopak siedzi w brzuniu skoro tak lubi podróże tramwajem bądź autem ! Co do firanek..hmm... ja bardziej preferuje takie zasłonki firankowe Zobacz w Leroy Merlin, Ikea, Obi..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-17 o 16:13 |
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczny mam stresa
maly sie praktycznie nie rusza gdzie zawsze mnie kopie na calego nie wiem co mam robic.ruszy sie raz na jakis czas i wszytsko
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
nie liczylam ale napewno 10 nie ma na godzine.a wczoraj to moglm policzyc 10 w ciagu 5 minut
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a orientujecie sie ile sa wazne badania na uklad krzepniecia??
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- moj tez jest mniej ruchliwy... moja mama mowi ze ona przed porodami tez tak miala... |
|
|
|
#2216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martus nie stresuj sie zjedz cos slodkiego, poloz sie , moze delikatnie pacem szturchaj brzuszek |
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
probowalam juz wszytskiego.zastanawia mnie to bo wczoraj szalal i tak nagle aktywnosc spadla??
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ale "odzywa sie" nie ma ciszy non stop? Moze tak sie ułożył, kurcze a ile to juz trwa, jadlas cos, kladlas sie na boku i czekałas? Wiadomo jak nadal nic to lepiej IP.
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ruchow, moj tez ma dzien ze skacze jak szalony, a na nastepny dzien malo co ale gin mowil ze jak 12 godzin bez ruchu to wtedy na Ip chociaz znając mnie nie wytrzymjalabym tych 12 i polecialabym po 8miu i bym sklamala i tyle |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

Więc nie ma co się przejmować kilogramami. Połowa jest moja, a połowa tż. Muszę go dzisiaj uświadomić

. bylismy pijani .. no i tak jakos wyszlo 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

jak juz inne dziewczyny beda mialy dzieciaczki a ja nie :/ juz nikt tu na forum nie bedzie chciał mnie słuchac z tymi ostatnimi dolegliwosciami 

dużo będziesz płacić za położną?