|
|
#391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fale -wątek zbiorczy
Cytat:
ja jeszcze nie używałam ani tej Isany, ani Garniera może się kiedyś skuszę, na razie nie ;-) Cytat:
a Pottersa do mycia też nie używałam, ale boję się że zaraz mi się włosy przetłuszczą hahahahah, nooooo może to ta keratyna?
|
||
|
|
|
|
#392 |
|
Konto usunięte
|
Ja wczoraj pierwszy raz umyłam włosy odżywką i jestem baaaardzo zadowolona
na ogień poszła Joaśka żółta z miodem. Ale co z tego jak z puchem nie mogę sobie poradzić
|
|
|
|
|
#393 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, jaki tu ruch
Ja jutro olejuję włosy. I na razie walczę z wypadaniem
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak myjecie odżywką? masujecie skalp na mokro odżywką, spłukujecie i druga odzywka, tak? ;-) czytałam kiedyś w pigułce, ale już nie mam dzisiaj sił przeglądać, szukac i czytać ![]() zadziwiająco spory ruch ;-) |
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam odżywkę isanki z jedwabiem i pomarańczową piankę
Były w promocji, to głupio nie brać ![]() Uzyłam pianki - i tak - dobra do reanimacji falek i loczków(na dziecku odnośnie loków stestowałam) odrobina wilgoci i pianka i jest fajnie<u mnie drobne falki, ale na całej długości Natomiast dziś po myciu i stylizacji sposobem tym co ostatnio i dołożeniu pianki różnica jest niewielka, choć mała na plus raczej ![]() Odonośnie mycia odżywką, ja myję jak szamponem, tylko większą ilością- jak mam czas to zostawiam na trochę. Czasem kładę dodatkową odżywkę do słukiwania, czasem np po oleju myję dwa razy i wtedy raczej nie. Polecam, ja drugi raz podchodzę do mycia odzywką, bo kiedyś myłam z pół roku(od czasu do czasu szampon), a potem mi się zapomniało - chyba dlatego, że sporo je silikonowałam na koniec, bo były zniszoczne(a wyglądac musiały) i musiałam i tak myć częstawo szamponem. Teraz prawie bez silikonów, więc mogę sobie pozwolić na odzywkę niemal non stop - włosy są szczęśliwe |
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie spróbowałam, schną, czekam na efekty
chociaż u nasady nie czuję żadnego obciążenia, włosy wyglądają na zadowolone, tylko ciekawe jak ze świeżością i widzisz, u Ciebie pianka się spisuje, u mnie niespecjalnie.. a musze się jeszcze pożalić że znowu włosy lecą tragicznie, dzisiaj wyłowiłam największy w moim życiu kłebek włosów z odpływu... |
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy czesaniu jest najgorzej (na mokro z maską), także staram się nie czesać
|
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziś będę próbować zmyć oleje
|
|
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Ech, te szaliki, kurtki, kaptury i suche powietrze to najgorszy mój wróg. I klima do tego jak dojdzie to już masakra na włosach, bo dochodzi wypadanie.
Do tego nie noszę czapek i w zasadzie non stop rozpuszczone, więc się trochę wycierają i kołtunią od tych zimowych ciuchów. Ostatniej zimy ciachnęłam 20 cm "koncówek", bo na sensowną pielęgnację nie miałam głowy i sił a zaczynałam wyglądać jak miotła ![]() Tej zimy nie zanosi się na armagedon, więc mam nadzieję, że włoski przetrwają i po zimie nie ciachnę więcej niż 2-3cm. Liczę, że laminowanie mi pomoże przetrwać. Alucior - mnie obciążyło jak zaczynałam pierwsze podejście dopiero po kilku ładnych myciach - teraz zasuwam od dwóch czy trzech tygodni samą odżywką i wciąż jest dobrze. Nie myję codziennie - nieraz nawet co 3 dni jak jest ok. Tak sobie pomyślałam, że szamponem będę myła tylko przed laminowaniem<"ostrzejszy z sles> i zaraz po laminowaniu - łagodnym, czyli właśnie co jakieś dwa tygodnie z hakiem. |
|
|
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już kupiłam nową, 3 mam w Lublinie ze sobą i nie mogę się doczekać 20 cm końcówek? ja ostatnio z 7 ciachnęłam teraz muszę podciąć też parę. i wiecie? nie wiem czy ja jakaś głupia jestem czy nie ogarniam, ale ostatnio jak mierzyłam kitkę miała około 8 cm, bliżej 7,8 cm niż pełnych 8, a tu dzisiaj widzę 9 cm a jestem pewna że mi się przerzedziły |
||
|
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie podobać to mi się czapki podobają, nawet mam kilka, ale noszę jak już uszy odmarzają na maxa
![]() Ja tak podcinam - 20, 15 cm co jakieś półtora roku - w międzyczasie minimalne podcięcie końców jakieś - na szczęście włosy odrastają dość szybko. Mierzycie obwód? Za gumką czy poniżej? |
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
, to mam 8 cm wobec tego, długość włosa lekko sfalowanego 54 cm. Brakuje 6 do normy<zwykle noszę 60-65 cm>, jednak trochę przesadziłam w tą zimę Chyba popiję drożdże. Żelatynę przyswajam z haribo ![]() Wczoraj na noc umyłam włosy różową isanką z jedwabiem - akurat nie miałam pod ręką bardziej odpowiedniej, bo tylko nivea i tigi, którą stosuję zamiast silikonów często. Albo źle splukałam, albo skalp się z nią nie lubi - odżywienie oki, miękkie nawilżone włoski, ale swędzi mnie skóra ![]() Dziś wobec tego powtórka z mycia - hegron z miodem Czyli włosomaniactwo dla leniwych - mycie odżywką z miodem, zostawienie tego samego na parę godzin jako maskę nawilżającą i lekko tonującą kolor- takie patenty lubię najbardziej
|
|
|
|
|
#405 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki
![]() Weszłam na wasz wątek przypadkowo dwa dni temu, czytam, czytam i myślę sobie, ze może mam kręcone włoski. Zawsze po myciu je czesałam i były proste ale "krzywe", puszące się i na wilgoci szalejące. Postanowiłam ich nie czesać, kupić piankę z Isany i działać z dyfuzorem. Troszkę się kręcą, ale mam grube i obcięte "na prosto" włosy, a z tego co wiem, żeby się kręciły powinny być pocieniowane. Nie wiem czy skręt wynika z mojego starania się, gniecenia ręczniczkiem z mikrofibry, dyfuzora, pianki czy z genetyki... Nikt u mnie w domu nie ma kręciołów. Wkleję wam zdjęcia i proszę abyście powiedziały mi czy mam je cieniować (strasznie się boje! od 2 lat mozolnie zapuszczam i wystrzegałam się jakiegokolwiek cieniowania!) czy lepiej sobie darować. taka jestem niepewna, bo one się nigdy nie kręciły! Nawet jak je bardzo nawilżałam. Boje się ze to dyfuzor tak czaruje, ale z drugiej strony czytałam że kręconym włosom często trzeba "pomagać" się kręcić. https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink i https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink PS nie wiem czy idzie otworzyć te zdjęcia. Mam problem z dodawaniem ich tu, więc proszę o wybaczenie! Edytowane przez Kateijuz Czas edycji: 2012-10-22 o 21:39 |
|
|
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
No dziewczyno, fale to masz jak się patrzy.
Włosy mogą lepiej się kręcić pocieniowane, ale nie jest to konieczne. ![]() TUTAJ (jest tam też link do Maliniarki) jest pokazane ile potrafi dać stylizacja. Muszę ogarnąć sposoby walki z puchem, bo moje włosy puszą się jak szalone. Już sama nie wiem czy część to puch czy po prostu odrastające, krótkie włoski (ale nie nowiutkie bejbiki), w każdym razie nawet mój TŻ zauważa różnicę. Ech, nie mam ostatnio czasu na włosy.. I muszę poczytać o tym jak rozpoznać, czy włosy potrzebują silikonów. ![]() I prośba do was! Jak tylko traficie na jakiś ciekawy post o stylizacji/pielęgnacji fal na jakichś blogach lub gdzieś indziej, dajcie linka, potem to może jakoś zbierzemy w kupę i umieścimy gdzieś, żeby łatwiej można było znaleźć różne informacje. Na wizażowym blogu na przykład.
Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-10-22 o 22:24 |
|
|
|
|
#407 |
|
Przyczajenie
|
Może tu znajdziesz coś ciekawego o puszeniu?
http://hair-and-food.blogspot.com/20...sie-wosow.html A może puszą się ze wzgl na porę roku? Jesień potrafi ostro dać w kość. Teraz trzeba bardziej nawilżać, związywać, bo wiatr, kurtki. Bardziej zabezpieczać silikonami albo olejem. fajnie jest je teraz upinać w fryzurki. Ja ost wypatrzyłam sobie trzy proste i będe się robić na zmianę ![]() Co do stylizacji, to te zdjęcia są właśnie po pełnej. Woda+ odżywka wgniatana + pianka wgniatana +dyfuzor. Dlatego jeśli po takich zabiegach sa takie marne efekty, one nie będą się kręciły jak nie zrobię nic. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Może dobrze, przynajmniej raz mogę mieć proste a raz falowane ;D |
|
|
|
|
#408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 cm pisałaś to dobrze jest ![]() Cytat:
zaczynaj szybciutko dbać o włoski tak jak na kręcone przystało! ![]() Cytat:
można i na naszych przykładach to zrobić
|
|||
|
|
|
|
#409 |
|
Przyczajenie
|
oooo fale są!
zaczynaj szybciutko dbać o włoski tak jak na kręcone przystało! ![]() Zaczynam pełną parą! Mam tylko jeden problem: po myciu nie czeszę, ani rano - bo wiadomo - spuszyłyby się. Wieczorem natomiast muszę je rozczesać, bo mam kołtuny, a nie chce myć włosów. Macie jakieś sposoby żeby rano, po wieczornym czesaniu jakoś je przywrócić do falowania? PS Mogłaby mi jakaś dobra duszyczka tak szybciutko, między wierszami powiedzieć jak cytować? Nie mogę sobie z tym poradzić ;D Edytowane przez Kateijuz Czas edycji: 2012-10-23 o 16:38 |
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie czeszę, ale sprobuj rano zmoczyć ręce pougniatać włosy i na to żel. może minimalnie chociaż pomoże
|
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Przyczajenie
|
No tak właśnie robiłam, ale myję włosy co 3 dni i boję się nakładać każdego dnia dodatkową porcję żelu, pianki czy odżywki. No cóż... Oficjalnie mam falowane włosy od 3 dni, podejrzewam, że z czasem wypracuję sobie jakiś sposób, jak ze wszystkim
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Dziękuję za pomoc! Zawsze klikałam "cytuj" ale nigdy jakoś nie wychodziło. Chyba powinnam przefarbować się na blond ;D Edytowane przez Kateijuz Czas edycji: 2012-10-23 o 18:15 |
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Raz przy reanimacji bardziej mi pofalowały niż po myciu dzięki niemu. ![]() Pochwalę się wam.. naolejowałam włosy kokosem!
|
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jak trzeba w ten sposób potrafię dociągnąć nawet do 5 dni w rozpuszczonych włosach, które paradoksalnie najlepiej wyglądają np. 3 czy 4 dnia... ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=955 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=935 uwaga na Artiste - mieszałam z Isaną, bo sam o tej porze roku puszy niemiłosiernie, a Isana samodzielna byłaby za gęsta (Bielenda graffiti powinna być ok zamiast tej mieszanki) uwaga2 Garnier awokado i karite warto dawać tylko jak ktoś podobnie jak ja chce się pozbyć części objętości uklepując włosy |
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja od dwóch lat nie mogę zabrać się za kokos taki w najczystszej postaci. Miałam Vatikę ale jakoś się nie sprawdziła - puszyła. A jaki Ty masz i jak poszło? ![]() katie100 Dzięki za rady! Z tego co widzę, to niezłych zasad trzeba się trzymać Wypróbuje wszystkie! Ale jak na razie mam do skrętu piankę z Isany i teraz planuję zakupić żel. Myślałam o tym Artiste lub męski z Isany, ale skoro twierdzisz, że z Bielendy teraz by się lepiej sprawdził, to chyba zmienię zdanie... A poza tym dziś upichcę lniany
Edytowane przez Kateijuz Czas edycji: 2012-10-24 o 06:04 |
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Artiste też jest b. fajny tylko może puszyć przy obecnych warunkach pogodowych... ale jeśli chciałaś je kupić to nic nie szkodzi na przeszkodzie (do schnięcia naturalnego, jeśli Isana będzie dla Ciebie za ciężka możesz zmieszać z Artiste )
|
|
|
|
|
|
#416 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie tego się boje, że będzie za ciężka. Ale Będę mixowała ^^. A jaką Isanę używasz? U mnie niestety wycofali różową, tak samo jak olejki Alterry (czego nie mogę przeżyć!) i na razie używam tej czerwonej, z filtrem UV.
|
|
|
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam na myśli żel czarny Isany pisząc Isana (taki mój skrot myślowy, sorki
)pianek nie używam, więc nie pomogę... |
|
|
|
|
#418 |
|
Przyczajenie
|
Haha, ja miałam jeszcze trzeci skrót myślowy i myślałam, że mówisz o odżywkach!
No to się dogadałyśmy ;D Myślę, ze kupię Isanę, bo suszę dyfuzorem, a skoro dobrze się sprawdza i przy tym ma dobry skład, to warto ją mieć przy sobie. Dziś myję włosy, po myciu postaram się użyć żelu z siemienia, mam nadzieję, ze efekty będą dobre. Marzą mi się nierozwichrzone, gładkie fale - ale to niestety marzenie ściętej głowy
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() więcej optymizmu, moje włosy najpierw wyglądały TAK i TAK, a potem TAK i teraz TAK... ![]() w ogóle warto żebyś przyszła do wątku pielęgnacyjnego kręconowłosego bardziej ogólnego, bo na pewno więcej osób Ci pomoże tu mniej osób zagląda
|
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z żeli chwalę sobie joaśkę mrożącą, zbyt wiele ich nie wypróbowałam, ale ona faktycznie jest mocna.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

miło to słyszeć, zważywszy na to, że w czerwcu fryzjer załamał ręce nad moim zniszczeniem i obciął mi 10 cm, jęcząc, że to dopiero początek
Jak oglądam lipiec to też mi się śmiać chce

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)