|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
![]() a nie możesz iść do innego weterynarza? |
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyne lepiej iść do kobiety ginekolog czy faceta??
bo chce dziś zadzwonić i się umówić a się zastanawiam ![]() co do ludzi i ich teorii to ja mam to gdzieś co kto myśli:P
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nawet nie wiem czy w moich okolicach przyjmuje jakaś babka
|
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Justi, no to faktycznie przykre doświadczenia Zaskoczyłas mnie najbardziej tym Machejem, bo słyszałam kiedyś z opowiadań, że ktoś do niego chodził.
|
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzę teraz do takiej pani do której chodziłam kilka lat temu.... najbardziej mi odpowiada ![]() Dziewczyny zrobiłam sobie test ciążowy tak dla hecy (bo mi jeszcze jeden został a raczej w najbliższym czasie się nie przyda) przed chwilą i ta kreska kontrolna jakaś taka dziwnie blada wyszła;p Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-10-17 o 16:04 |
|
|
|
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze co do wpadek, to nam się udało w drugim cyklu starań. Ślub był 22.09, a termin porodu z ostatniej miesiączki to 21.06
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się rozpisałam
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-18 o 13:47 |
|
|
|
|
#1750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z resztą sugerował mi chyba ze 3 razy, że jakbym przyszła prywatnie to inaczej by mnie potraktował ![]() sharpnowaja siedź na L4 do samego końca
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-17 o 16:17 |
||
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale że do końca to wątpię, podejrzewam że do lutego dostanę wypowiedzenie. |
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
sharpnowaja też jestem z L4 w Twoim przypadku. Z tego co piszesz to tylko się zestresujesz a skoro jesteś na zastępstwo to i tak mogą nie przedłużyć umowy. L4 w ciąży 100% płatne.
Dziewczyny, co ile macie wyznaczane wizyty u ginekologa? Pytam z ciekawości bo nie wiem czy moja tak rzadko chce mnie widzieć czy co miesiąc to standard. To jest na NFZ, po nowym roku planuję coś prywatnie, ale jeszcze nie wiem gdzie i kto ...
|
#1753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- zmykam na spacerek z TŻtem, może go zaciągnę do rossmana ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że na początku to taki standard... dopiero pod koniec chodzi się częściej... |
|
|
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
anoxee
ja chodzę na nfz ale ja to mam raj bo świetny lekarz i badań i wizyt ile tylko chcę bo zawsze mnie przyjmuje a tatusia nie tylko z uśmiechem wita ale przy okazji bada rany, ja po obiadku a robiłam pierożki z mąki pełnoziarnistej ziemniaczane i ze szpinakiem a na deser torcik czekoladowy bo mama przyniosła, też mam teraz smaki co chwilę inne i wciągam wiele rzeczy
|
|
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
Anoxee witaj Rybniczanko
Ja jestem na zwolnieniu od 2 tyg i teraz mam przedluzone na miesiac,ale u mnie to troche inna historia no i ja w UK wiec tez to troche inaczej pewnie wyglada niz w PL... MoTyleKsw co to kogo obchodzi czy to wpadka czy planowane,ja to bym w nosie miala tlumaczenie !!! My z TZ wogole nie planujemy slubu,bynajmniej w najblizszym czasie,i tez pewnie bedzie gadka ze to wpadka ale mam to w nosie,nie mam juz 15-tu lat i moge ukladac sobie zycie jak mi sie zywnie podoba,a mentalnosc ludzi juz mnie nie wzrusza!!! sharpnowaja Kochana ja w UK mieszkam,tutaj o kazdej porze roku jest sezon na wszystkie owoce Hmm to ja chyba faktycznie powaznie zastanowie sie nad tym porodem w wannie :mysli: choc wczesniej tak sobie myslalam ze moze pierwsze urodze standardowo,ale pytanie czy bedzie drugie hehe i moge juz nie miec okazji sprobowac :/ Siedz na L4 i odpoczywaj poki mozesz,wysypiaj sie,bo juz niedlugo zacznie sie nam zycie na najwyzszych obrotach i nie wiadomo kiedy bedziemy mogly zwolnic,wiec jak mozesz to korzystaj !!! ![]() Margosia__ wiesz ze nie powinnas sprzatac kupek po kocie ?? :/ Domyslam sie ze sytuacja Cie do tego zmusza,ale uwazaj Kobitko na siebie !!! Nuna ja chodzilam tylko do facetow,wiec hmm nie mam porownania,ale od wielu znajomych slyszalam ze faceci sie delikatniejsi niz kobiety,czy to przy badaniach czy w rozmowach,ale tak jak mowie nie mam porownania,bo tutaj pielegniarki wszysko robia a z lekarzem sie tylko rozmawia,a w ciazy to polozna wiec tez troche inaczej,bo tu nie robia tylu badan,tak jak czytam ile Wy tego macie w PL to az sie czasem stresuje,ale za chwile dochodzi do mnie ze tutaj tez napewno wiedza co robia,wkoncu moja ciaza nie pierwsza i nie ostatnia dla tutejszego personelu medycznego i przepisow
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#1759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też udało się w 1szym cyklu, bo miałam akurat dni płodne po ślubie też już były teksty, w stylu "tzn, że już przed ślubem byłaś w ciąży"moim zdaniem coś takiego nie jest na miejscu, w żadnej sytuacji, i nawet w żartach nie wypada tak mówić |
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie, co komu do tego. O to mi chodzi.
Z grzeczności się gratuluję i albo ten ktoś się cieszy z Nami albo ma się to w dupie. Mam strupa na sutku
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ten moment jeszcze wszystko jest możliwe, więc kto wie, może też będe rodzić w wodzie Ale jeśli zostaniemy w PL to niestety nie ma takiej opcji w normalnych warunkach szpitalnych... Cytat:
Cytat:
![]() Sharpnowaja, aż mi się włos na głowie jeży jak słyszę, jak się zachowuje Twoja kierowniczka. Nienormalna babka. Dobrze, że jesteś na zwolnieniu. A jak w Twoim przypadku wygląda macierzyński? Jeśli nie przedłuża Ci umowy? Odwiedził nas dziś nasz drużba i zjedliśmy pizzę bo nie miałam siły gotować i mam teraz taką mega zgagę, że masakra Pawie oczko, wciąż trzymam kciukasy za pisanko! Vil i jak tam wizyta dzisiejsza i przejażdżka komunikacją miejską? |
|||
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
podczytuję Was ale czuję się nadal paskudnie :-( Jutro mam wizytę i chyba uduszę tego lekarza jak mi czegoś nie da na te wymioty ![]() MoTyleKsw - się uśmiałam jak przeczytałam o "wpadce" bo tak naprawdę to jakie to ma znaczenie Skoro jesteście ze sobą i się kochacie ehh...Powiem Ci tylko tyle, że dzidziuś, którego noszę to totalna wpadka i to taka na maxa bo nie planowaliśmy 2 dziecka ![]() Moja teściowa jak nasza mała miała 3 latka, dowiedziała się, ze była planowanym dzieckiem - bo ona cały czas myślała, że to wpadka Więc na mnie takie rzeczy nie robią wrażenia.![]() sharpnowaja - ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym zdrowiem swoim i dziecka tym powrotem do pracy. Tym bardziej, że masz taką "super" atnosferę... Twój TŻ ma rację - lepiej do końca ciąży korzystaj ze zwolnienia i odpoczywaj. Po co Ci nerwy i branie leków Tym bardziej, że Twoja dyrektorka to jakieś nieporozumienie.Ja bym już bardzo chiała wrócić do pracy - u mnie atmosfera jest fajna - ale dopóki nie będę się czuła 100% na siłach to niestety nie wracam... A wiem, że bym się tam im przydała... No ale cóż - wymioty = siła wyższa Nuna - ja chodziłam i do facetów i do babeczek. Akurat płeć nie ma tu nic do rzeczy. Kobiety też są dobrymi gin., ale trzeba iść do sprawdzonej. Ja od przyszłego m-ca będę chodzić do gin., która jest zastępcą ordynatora w szpitalu w którym chcę rodzić. Tak naprawdę to dla mnie bez różnicy czy to facet czy babeczka - ale mój TŻ ma pewne problemy z zaakceptowaniem tego, że jakiś facet poza nim mnie ogląda, więc żeby nie tworzyć niepotrzebnych stresogennych sytuacji będzie to Pani a nie Pan ![]() Czytałam, że pisałyście o porodach rodzinnych Ja już z doświadczenia wiem, ze chcę być sama. Nie mogę znieść jak mnie coś boli a ktoś "próbuje mi pomóc"... I tak to by nic nie dało...Mój mąż był ze mną przez chwilkę podczas 1 porodu - jak dostałam skurczy i zobaczyłam jego przerażenie w oczach to go wygoniłam do pracy![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza przejedzeniem
|
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
Kochane Mamusie czy przyjmiecie mnie do siebie? W końcu i u nas pojawiła się 2 kreseczka
|
|
|
|
#1768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż pewna lekarka kiedyś, jak przyszłam na coroczną wizytę zapytała "a Pani po co przyszła skoro jeszcze nie rodziła?" ![]() z facetów to wszystcy raczej oschli byli ![]() jedynie w gadce miły był lekarz w szpitalu jak wylądowałam z plamieniami, jednak przy padaniu myslałam, że mnie od środka rozerwie.. nie wiem co on za wziernik mi wsadził ![]() Cytat:
![]() Umówiłam się dziś na badanie prenatalne 14 listopada ![]() i zaraz zadzwonie u mówić się do ginki na przyszły tydzień (o ile nie zapomnę) ![]() Acha witaj |
||
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jak to w końcu jest. Raz czytam że nie wolno masować piersi bo coś tam się wydziela co powoduje skurcze jak przy porodzie. Teraz znów czytam (i mama mi też mówiła) że powinno się masować i hartować piersi (a zwłaszcza sutki) żeby później nie pękały. Pogubiłam się w tym wszytskim. Byłam w rossmanie ![]() Aaaaa i kupiłam tą oliwkę o której pisałyście. I na niej jest napisane żeby smarować się 3 razy dziennie. Robicie tak? ja jak na razie tylko wieczorem smarowałam się kremem lub zwykłą oliwką a teraz chciałam rano kremem w wieczorem oliwką. Cytat:
a szkoda bo zawsze jakaś kasa. No kierowniczka nienormalna, myślę że gdyby była inna to może bym zniosła jakoś tą pracę, bo klienci też czasami byli "piekielni". No ale za dużo jest banków więc zaczyna się robienie "na chama" sprzadaż za wszelką cenę wszystkiego i wszystkim. Pizze jadłam kilka razy ale sama robiłam ![]() Tą dolegliwość do mam dość często ![]() Byłam na ciuchach używanych i ręce mi opadły że tu tak drogo. Zwykłe śpiochy za min 10 zł, a u mnie kupiłam za 50 gr 3 zł max.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

Tez jej akurat tak płodne wypadały i równo 9 miesięcy później urodziła

, nawet nie wiem czy w moich okolicach przyjmuje jakaś babka

a szkoda bo zawsze jakaś kasa.