Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 17:59   #4831
asioollka
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Pewnie baliby się mniej gdyby to było bezpieczne, a pod tym kątem płatności zbliżeniowe mają jeszcze trochę niedoróbek
Jestem tego świadoma, ale ja miałam raczej na myśli taką mentalność typu rachunki na poczcie czy jak jedna Wizażanka pisała wcześniej zeszyt z historią konta albo ubezpieczenie tylko w PZU, a konto w PKO. "Wszystko co nowe to złe"

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:13   #4832
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Ja sie boje pejpasów, od kiedy poczytałam to i owo o sposobach kradzieży na to

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:23   #4833
201604181004
Konto usunięte

Przeczytałam że się boisz pampersów tak apropo innowacji ale druga część twojej wypowiedzi jakoś mi się nie skleiła

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

A co do tego co mnie dziwi - jak ktoś nie rozumie TERAZ. Ktoś miał do mnie prośbę zrób coś ple ple ple. Ok ale WYŚLIJ MI TO TERAZ. Z naciskiem na w tej chwili, w tej minucie bo za 20 minut wychodzę.
A nie a to sobie pewnie poszła ziemniaki obrać, ugotować je, ubić i wszamać kotleta. To nic że ja mówię TERAZ.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:32   #4834
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

A co do tego co mnie dziwi - jak ktoś nie rozumie TERAZ. Ktoś miał do mnie prośbę zrób coś ple ple ple. Ok ale WYŚLIJ MI TO TERAZ. Z naciskiem na w tej chwili, w tej minucie bo za 20 minut wychodzę.
A nie a to sobie pewnie poszła ziemniaki obrać, ugotować je, ubić i wszamać kotleta. To nic że ja mówię TERAZ.
W sensie ktoś coś od Ciebie chce i jeszcze znika?

Stary 2012-10-17, 18:33   #4835
201604181004
Konto usunięte

Tak bo on to chce ale on to chce na za 40 minut nie musi być od razu.
Tylko że ja mogę od razu i tylko teraz
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:40   #4836
NinonneLaFay
Raczkowanie

Mnie dziwi pogląd niektorych ludzi, w tym mojej ciotki, że wszystko można popijać wodą (niegotowaną, mineralną/kranową) np owoce, warzywa, jajka cokolwiek. A jak wiadomo może choć nie musi zaszkodzić na żołądek i wątrobę coś takiego.
NinonneLaFay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:41   #4837
truskawkowestudio
BAN stały

Cytat:
Pfff jakie tam jedzenie - produkty spożywcze!

Poza tym przestań, posłuchaj ich zwierzeń - dzięki Per-rekcyjnej Pani Domu wzięły się do sprzątania, a to rozwiązało wszystkie ich problemy - relacje z mężem niczym za czasów licealnego trzymania się za rączkę na łące, na dodatek mężuś zainteresował się dzieckiem i spędza z nim czas, mamusia jest dumna, sąsiadka pomaga, a wujek Staszek z Zadupników Dolnych dzwonił, że cudownie zniknęły jego hemoroidy!
Mnie zawsze zastanawia, co w domach tych "nieperfekcyjnych" robią ich mężowie? Rozumiem, że one ze wszystkim latają a reszta siedzi i się gapi? Bez sensu.

A... wózkowe chamskie terrorystki też powinny się leczyć. Albo chociaż mówić "przepraszam".

Edytowane przez truskawkowestudio
Czas edycji: 2012-10-17 o 18:42
truskawkowestudio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:47   #4838
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NinonneLaFay Pokaż wiadomość
Mnie dziwi pogląd niektorych ludzi, w tym mojej ciotki, że wszystko można popijać wodą (niegotowaną, mineralną/kranową) np owoce, warzywa, jajka cokolwiek. A jak wiadomo może choć nie musi zaszkodzić na żołądek i wątrobę coś takiego.
Poważnie szkodzi na wątrobę? Niegotowana to rozumiem, ale mineralna?

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:49   #4839
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Tak bo on to chce ale on to chce na za 40 minut nie musi być od razu.
Tylko że ja mogę od razu i tylko teraz
No to niech spada ten ktoś

Stary 2012-10-17, 18:53   #4840
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Przeczytałam że się boisz pampersów tak apropo innowacji ale druga część twojej wypowiedzi jakoś mi się nie skleiła

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Też to kocham, szczególnie na uczelni. Ktoś do mnie pisze, czy mam materiały do czegośtam i czy mogłabym mu wysłać. Dla mnie nie ma problemu i odpisuję: "Ok, ale wyślij mi twój adres mailowy teraz, bo za chwilę wychodzę" (przykładowe wyjaśnienie). Adresu mailowego ani widu ani słychu przez następne 1,5h, ja już dawno wybyłam z domu, wracam przed północą i tylko walę się na łóżko, a następnego dnia na uczelni jest: "No ale dlaczego mi tego nie przesłałaś?" Musialam wylać swoje frustracje
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:09   #4841
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ja sie boje pejpasów, od kiedy poczytałam to i owo o sposobach kradzieży na to
Właśnie przez to nie mam zamiaru tego używać - niby się mówi, że co tam 50zł - dla mnie to całkiem sporo Problem w tym, że banki obecnie nie dają wyboru - dostałam niedawno nową kartę oczywiście z paypassem i teraz mam dylemat co z tym cholerstwem zrobić

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 19:16   #4842
Gacuchna
Raczkowanie

GG do Gacuchna

Cytat:
Właśnie przez to nie mam zamiaru tego używać - niby się mówi, że co tam 50zł - dla mnie to całkiem sporo Problem w tym, że banki obecnie nie dają wyboru - dostałam niedawno nową kartę oczywiście z paypassem i teraz mam dylemat co z tym cholerstwem zrobić
jak ci kartę ktoś ukradnie, to faktycznie nie bardzo możesz coś poradzić - 50 zł tu, 50 tam i całą kasa z konta może zniknąć. al sama możesz nie korzystać - mnie w sklepach pytają, czy mogą zbliżeniowo
Gacuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:22   #4843
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gacuchna Pokaż wiadomość
jak ci kartę ktoś ukradnie, to faktycznie nie bardzo możesz coś poradzić - 50 zł tu, 50 tam i całą kasa z konta może zniknąć. al sama możesz nie korzystać - mnie w sklepach pytają, czy mogą zbliżeniowo
Problem w tym, że samo posiadanie karty zbliżeniowej jest mało bezpiecznie - mają to do siebie, że okraść cię ktoś może wtedy także "zbliżeniowo", wystarczy, że koło Ciebie przejdzie

Stary 2012-10-17, 19:34   #4844
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Problem w tym, że samo posiadanie karty zbliżeniowej jest mało bezpiecznie - mają to do siebie, że okraść cię ktoś może wtedy także "zbliżeniowo", wystarczy, że koło Ciebie przejdzie
Jakim cudem? Przecież po stronie sprzedawcy ta transakcja jest zatwierdzana...

A co do złodziejstwa - masz jakiś artykuł na ten temat? Bo gdyby to było możliwe, że ktoś kto obok Ciebie tylko przechodzi z odpowiednim sprzętem i podbiera Ci 5 dych z karty, to takie coś nie byłoby w ogóle wydawane...

Ale złodziejski rynek technologicznie się rozwija, więc daj proszę jakiegoś linka do tych rewelacji Chyba, że napisałaś to na zasadzie ''bo znajomy mówił''. Wg mnie to bajki...

Edit: Zwracam honor Dokształciłam się... Faktycznie może coś takiego być, ale tylko z bliskiej odległości. I jest do dość zawiłe - kradzież możliwa jest tylko raz na 50 zł, bo za każdym razem generowany jest inny kod CVV.

Moim zdaniem niebezpieczeństwo jest bardzo nikłe, a złodzieje mieli by z tym mnóstwo zabawy. Gra nie warta świeczki.

Edytowane przez Annaluka
Czas edycji: 2012-10-17 o 19:49
Annaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:45   #4845
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość

A co do złodziejstwa - masz jakiś artykuł na ten temat? Bo gdyby to było możliwe, że ktoś kto obok Ciebie tylko przechodzi z odpowiednim sprzętem i podbiera Ci 5 dych z karty, to takie coś nie byłoby w ogóle wydawane...

Ale złodziejski rynek technologicznie się rozwija, więc daj proszę jakiegoś linka do tych rewelacji Chyba, że napisałaś to na zasadzie ''bo znajomy mówił''. Wg mnie to bajki...
Nie, nie "znajomi mówili" - interesuję się bezpieczeństwem systemów informatycznych

I jest dokładnie tak jak piszesz - ktoś przechodzi koło Ciebie z odpowiednim sprzętem Ten sprzęt podszywa się pod terminal płatniczy i zmusza kartę do wygenerowania jednorazowego kodu transakcji - mając taki kod można spreparować kartę i zapłacić na Twój koszt

Jak ktoś nie wierzy, pierwsze z brzegu: http://niebezpiecznik.pl/post/ataki-...redytowe-rfid/

A jak widać takie karty są wydawane

Stary 2012-10-17, 19:45   #4846
heksita
Raczkowanie

Cytat:

Mnie bardzo mój banjk wkurzył, jak mi bez pytania starą nieważną kartę wymienił na zbliżeniową . Nie boję się tego, że ktoś mi skopiuje kartę jakimś magicznym urządzonkiem podczas podróży w tramwaju. Bardziej mnie wkurza brak możliwości ustawienia limitów (czytałam na forum mBanku, że VISA ma dzienny limit 150 zł, z czego 50 zł za jedną transakcję, Mastercard nie ma ŻADNEGO limitu) i brak możliwości wymiany na zwykłą kartę. Co jak co, ale 150 zł piechotą nie chodzi .
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:51   #4847
Annaluka
Zakorzenienie

Ruby faktycznie już doczytałam co i jak Dzięki za uświadomienie, bo nie miałam o tym pojęcia. To znaczy czułam, że coś może być na rzeczy z kopiowaniem, ale nie wiedziałam jak to dokładnie działa.
Stary 2012-10-17, 19:54   #4848
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Edit: Zwracam honor Dokształciłam się... Faktycznie może coś takiego być, ale tylko z bliskiej odległości. I jest do dość zawiłe - kradzież możliwa jest tylko raz na 50 zł, bo za każdym razem generowany jest inny kod CVV.

Moim zdaniem niebezpieczeństwo jest bardzo nikłe, a złodzieje mieli by z tym mnóstwo zabawy. Gra nie warta świeczki.
Powstają już czytniki o zasięgu kilkunastu metrów

Dla mnie podejście "nie chciałoby się pewnie nikomu" jest troszkę naiwne Równie dobrze można powiedzieć, że komu chciałoby się oszukiwać automaty telefoniczne na małe kwoty, a na to metod było mnóstwo, niektóre o podobnym stopniu skomplikowania

Ja tam lubię swoje pieniądze i wolę, żeby zostały ze mną

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Ruby faktycznie już doczytałam co i jak Dzięki za uświadomienie, bo nie miałam o tym pojęcia. To znaczy czułam, że coś może być na rzeczy z kopiowaniem, ale nie wiedziałam jak to dokładnie działa.
No i właśnie w tym jest problem - pewnie jest mnóstwo nieświadomych ludzi z podejściem "bajki jakieś, jakby tak było serio to nikt by takich kart nie wydawał"

Stary 2012-10-17, 20:02   #4849
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Nie, nie "znajomi mówili" - interesuję się bezpieczeństwem systemów informatycznych

I jest dokładnie tak jak piszesz - ktoś przechodzi koło Ciebie z odpowiednim sprzętem Ten sprzęt podszywa się pod terminal płatniczy i zmusza kartę do wygenerowania jednorazowego kodu transakcji - mając taki kod można spreparować kartę i zapłacić na Twój koszt

Jak ktoś nie wierzy, pierwsze z brzegu: http://niebezpiecznik.pl/post/ataki-...redytowe-rfid/

A jak widać takie karty są wydawane
Też na tej stronie czytałam Od tego czasu mam uraz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 20:19   #4850
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heksita Pokaż wiadomość
Mnie bardzo mój banjk wkurzył, jak mi bez pytania starą nieważną kartę wymienił na zbliżeniową . Nie boję się tego, że ktoś mi skopiuje kartę jakimś magicznym urządzonkiem podczas podróży w tramwaju. Bardziej mnie wkurza brak możliwości ustawienia limitów (czytałam na forum mBanku, że VISA ma dzienny limit 150 zł, z czego 50 zł za jedną transakcję, Mastercard nie ma ŻADNEGO limitu) i brak możliwości wymiany na zwykłą kartę. Co jak co, ale 150 zł piechotą nie chodzi .
A nie możesz sobie sama ustalić limitu?
Mi też bank niedawno bez pytania wymienił kartę na nową, zbliżeniową, ale kilka dni przed tym, jak stara straciła ważność to zadzwoniła do mnie bardzo miła pani z obsługi klienta z pytaniem o limity na koncie i wyjaśnieniem, że mogę je sama zmienić za pomocą mojego konta internetowego
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:31   #4851
InnocensMundi
Raczkowanie

też jestem pełna obaw co do kart zbliżeniowych. Na szczęście moja zwykła PINowa karta jest jeszcze ważna
Stary 2012-10-17, 21:06   #4852
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Co do "przypadkowego" zczytania karty, to karty zbliżeniowe powinny być trzymane w czymś, co zaburza fale radiowe - specjalne etui czy portfel czy chociaż obwinąć kartę zwykłą folią aluminiową

Co do kradzieży takiej karty: przynajmniej w moim banku jest ustalony jakiś nieznany limit transakcji w danym czasie, po którym system wymusza wprowadzenie pinu - o tyle dobrze.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:20   #4853
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NinonneLaFay Pokaż wiadomość
Niczego nie wolno popijać. Szklankę wody powinno wypijać się przed posiłkiem, następny napój dopiero ileś tam po. Tak przynajmniej uczą na dietetyce, szczegółów nie znam, bo sama tego nie studiuję.
Niestety nie zdarzyło mi się jeszcze ani razu zastosować do tego...

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;37123945]Co do "przypadkowego" zczytania karty, to karty zbliżeniowe powinny być trzymane w czymś, co zaburza fale radiowe - specjalne etui czy portfel czy chociaż obwinąć kartę zwykłą folią aluminiową

Co do kradzieży takiej karty: przynajmniej w moim banku jest ustalony jakiś nieznany limit transakcji w danym czasie, po którym system wymusza wprowadzenie pinu - o tyle dobrze.[/QUOTE]

Wiesz może gdzie kupić coś takiego, może co wpisać na allegro? Trochę mnie przeraziłyście z tymi złodziejskimi czytnikami.

O znalazłam takie coś: http://allegro.pl/100-ochrona-kart-z...701606988.html tylko ciekawe czy to działa, czy sprzedawca nie jest naciągaczem. Jeżeli ktoś się zna na tym, to będę wdzięczna za info

Edytowane przez lagerfeldised
Czas edycji: 2012-10-17 o 21:24
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 21:29   #4854
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
O znalazłam takie coś: http://allegro.pl/100-ochrona-kart-z...701606988.html tylko ciekawe czy to działa, czy sprzedawca nie jest naciągaczem. Jeżeli ktoś się zna na tym, to będę wdzięczna za info
Też to widziałam właśnie i wydaje się okej.

Folia aluminiowa mi osobiście nie siada, bo mało to poręczne, poza tym napotkałam się na sygnały że lubi zawodzić - pewnie się po prostu drze?

Stary 2012-10-17, 21:40   #4855
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
szybko bys znienawidzila mojego kumpla .
Stary 2012-10-18, 00:13   #4856
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Czytając wątek parę stron wstecz natrafiłam na dyskusję nt. wybitnych programów na TLC. Na tym kanale jest jeden program, który absolutnie uwielbiam, a przy okazji idealnie wpisuje się w zdanie Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Dlaczego?

1. Tytuł- Wstydliwe choroby. Zawsze rozwalają mnie opowieści pacjentów, że wstydzili się iść do lekarza X lat, ale żeby wystawić swoje hemoroidy/Wacława/waginę do kamery w megazbliżeniu to już nie mieli oporów

2. Nieprzestrzeganie podstawowych zasad higieny. Był raz pan w średnim wieku, który miał rankę na penisie, nie chciała mu się zagoić. Okazało się, że facet X lat temu był obrzezany, niedokładnie mył się tu i ówdzie i bakterie mu się tam gromadziły. Co ciekawe, nadal był aktywny seksualnie Nie rozumiem ani jego, ani jego partnerki Napisałam to na biało, bo mogą się znaleźć co wrażliwsze osoby

3. Zdumiewająco dużo problemów "zębowych". Robili kiedyś statystyki wśród grupy młodych ludzi(do chyba 35 roku życia) i duży odsetek z nich mył zęby raz dziennie lub rzadziej Był raz 19-latek, który pił olbrzymie ilości coli, a rzadko mył zęby Jego "zęby" to była wg mnie najobrzydliwsza rzecz w tym programie, jaką kiedykolwiek widziałam.

Dołączam śmieszny przypadek z tego programu
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 00:37   #4857
coffee
and cigarettes

Cytat:
Niczego nie wolno popijać. Szklankę wody powinno wypijać się przed posiłkiem, następny napój dopiero ileś tam po. Tak przynajmniej uczą na dietetyce, szczegółów nie znam, bo sama tego nie studiuję.
Niestety nie zdarzyło mi się jeszcze ani razu zastosować do tego...
A te rady to nie przez to, że płyny rozrzedzają soki trawienne? Nie chodzi o to, że po posiłku nie powinno się pić, bo to spowalnia i utrudnia trawienie?
Nigdy nie słyszałam, że popicie jedzenia wodą może uszkodzić wątrobę. Ma któraś z Was jakieś informacje na ten temat? (Tylko, proszę, nie 'to wiadomo' czy 'tak słyszałam' czy 'tak mówiła pani w dzień dobry tefałen'. )

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:

Trochę podobne. Ktoś prosi o pomoc w czymś, mówię 'OK, nie ma problemu' i się zaczyna...
-Ale naprawdę?
-Tak, jasne.
-Nie chcę robić problemu...
-Żaden problem.
-To właściwie nie musi być teraz.
-Teraz mam czas, może być teraz.
-Ale to nie jest pilne, może być później.
-Naprawdę, MOGĘ POMÓC TERAZ.
-Kurcze, to taki wielki kłopot dla ciebie...
-Nie, bez problemu pomogę, poradzę sobie, to dla mnie chwila roboty.
-Ale to nie jest tak pilne i na już...
-Wolę to zrobić już. Nie wiem czy potem będę miała czas, coś może mi wypaść.
-Och, ach, skoro będziesz zajęta to trudno...
-Ale mam czas teraz, MOGĘ TO ZROBIĆ.

W końcu wychodzi na to, że to nie ja spełniam czyjąś prośbę, a staram się wybłagać na kimś to, że mogę mu łaskawie pomóc...
Owszem, z jednej strony to miłe, że ktoś myśli, że szanuje mój czas.
Ale z drugiej strony - jak już się o pomoc prosi, to warto się nauczyć tę pomoc przyjąć.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 05:42   #4858
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Trochę podobne. Ktoś prosi o pomoc w czymś, mówię 'OK, nie ma problemu' i się zaczyna...
-Ale naprawdę?
-Tak, jasne.
-Nie chcę robić problemu...
-Żaden problem.
-To właściwie nie musi być teraz.
-Teraz mam czas, może być teraz.
-Ale to nie jest pilne, może być później.
-Naprawdę, MOGĘ POMÓC TERAZ.
-Kurcze, to taki wielki kłopot dla ciebie...
-Nie, bez problemu pomogę, poradzę sobie, to dla mnie chwila roboty.
-Ale to nie jest tak pilne i na już...
-Wolę to zrobić już. Nie wiem czy potem będę miała czas, coś może mi wypaść.
-Och, ach, skoro będziesz zajęta to trudno...
-Ale mam czas teraz, MOGĘ TO ZROBIĆ.

W końcu wychodzi na to, że to nie ja spełniam czyjąś prośbę, a staram się wybłagać na kimś to, że mogę mu łaskawie pomóc...
Owszem, z jednej strony to miłe, że ktoś myśli, że szanuje mój czas.
Ale z drugiej strony - jak już się o pomoc prosi, to warto się nauczyć tę pomoc przyjąć.
To jest strasznie wkurzające. Wystarczyłoby:
- mogłabyś mi pomóc w tym i w tym?
- jasne
- o, to super, bo chodzi o to...

I tyle ; p Nie lubię takich sztucznych rozmów...

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 06:20   #4859
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz może gdzie kupić coś takiego, może co wpisać na allegro? Trochę mnie przeraziłyście z tymi złodziejskimi czytnikami.

To nie jest droga i zaawansowana technologia, więc wydaje się być ok, chociaż wiadomo. A co do paszportów biometrycznych, to dane identyfikujące (pesel, dane biometryczne - teraz chyba odciski palców, czy już weszły tęczówki?) są podwójnie zabezpieczone i szyfrowane. Jedyna opcja to taka, że ktoś ukradnie certyfikowany czytnik z lotniska albo ktoś nie będzie przez kilka(naście) lat używał i zczyta go stary czytnik (karty zapisują czas z czytnika po potwierdzeniu autentyczności i traktują jako aktualny).
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 06:43   #4860
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość

Dołączam śmieszny przypadek z tego programu
Mój kolega ma trzeci sutek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości