Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 18:33   #1771
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam klub Mamuś Majowo-Czerwcowych 2013, ciekawa jestem co trzeba zrobić aby zaproszenie dostać
Też chętnie bym się dowiedziała

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie czy przyjmiecie mnie do siebie? W końcu i u nas pojawiła się 2 kreseczka Jestem w siódmym niebie, tak długo czekaliśmy na naszą fasolkę, a ona pojawiła się w najmniej spodziewanym momencie...
Hej! Gratulacje!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:33   #1772
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to w końcu jest. Raz czytam że nie wolno masować piersi bo coś tam się wydziela co powoduje skurcze jak przy porodzie. Teraz znów czytam (i mama mi też mówiła) że powinno się masować i hartować piersi (a zwłaszcza sutki) żeby później nie pękały. Pogubiłam się w tym wszytskim.

Byłam w rossmanie nic takiego nie kupiliśmy a poszło 60 zł zostało nam 150 zł na półtora tyg;/ dobrze że zamrażalnik pełny
Aaaaa i kupiłam tą oliwkę o której pisałyście. I na niej jest napisane żeby smarować się 3 razy dziennie. Robicie tak? ja jak na razie tylko wieczorem smarowałam się kremem lub zwykłą oliwką a teraz chciałam rano kremem w wieczorem oliwką.

Pizze jadłam kilka razy ale sama robiłam
Ja smaruję się raz, dwa razy dziennie, różnie I piersi też smaruję, chyba w 3 trymestrze trzeba bardziej na nie uważać

Mam ochotę na domową pizzę Może w weekend zrobię

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:33   #1773
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie czy przyjmiecie mnie do siebie? W końcu i u nas pojawiła się 2 kreseczka Jestem w siódmym niebie, tak długo czekaliśmy na naszą fasolkę, a ona pojawiła się w najmniej spodziewanym momencie...
Witaj i opowiadaj o sobie
Stary 2012-10-17, 18:34   #1774
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Też chętnie bym się dowiedziała
Już myślałam, że tylko ja zostałam pominięta

Stary 2012-10-17, 18:36   #1775
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Umówiłam się dziś na badanie prenatalne
14 listopada
i zaraz zadzwonie u mówić się do ginki na przyszły tydzień (o ile nie zapomnę)
to nie Twoja lekarka będzie Ci robić?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Już myślałam, że tylko ja zostałam pominięta
a w tym klubie to w ogóle coś się dzieje?
Stary 2012-10-17, 18:39   #1776
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a w tym klubie to w ogóle coś się dzieje?
nie wiem bo nie mam do niego dostępu

Stary 2012-10-17, 18:46   #1777
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość

A myslalyscie o porodzie w wodzie?? Mnie polozna bardzo namawiala,i choc jakos nie bardzo jestem przekonana,to rozmyslam nad tym skoro tak mnie namawiala i polecala
ja bym bardzo chciała rodzić w wodzie, ale to chyba tutaj nierealne

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Hehe. Ja i bez ciąży potrafię dziwne rzeczy wciągać. Szczególnie słodkie ze słonym.

Witajcie rybniczanki, ja z Maroka

Dziewczyny, chodzi któraś z Was na nfz? Albo jest już na zwolnieniu?
ja jestem na zwolnieniu od 5 tc, ale u mnie od początku są problemy jakbym się dobrze czuła to bym jeszcze trochę pracowała, mimo sprzeciwu pani ginekolog i Męża (na pierwszej wizycie się wykłócałam że jeszcze nie chcę zwolnienia )

Cytat:
jak dla mnie to nie ma na co czekać z dzieckiem. Ja zostałam skrytykowana przez koleżankę że najpierw to powinnam mieć porządny samochód (a co mój jest zły? przecież jeździ ) dom wybudować i przede wszytskim mieć stałą pracę z umową na czas nieokreślony. Tylko że w dzisiejszych czasach to i tak nie ma nic pewnego a zwłaszcza pracy.
A przecież decyzję "chcemy mieć dziecko" nie podejmuje się z dnia na dzień tylko to jest przemyślana sprawa.
nigdy nie ma dobrego czasu ... my oboje mamy umowy na czas nieokreślony, mieszkamy razem od ponad roku, ale też gdyby nie wiek (28 lat) to może byśmy się jeszcze nie zdecydowali, bo zawsze coś ... ja marzyłam o zmianie pracy i lepszych zarobkach, ale nie opłacało mi się zmieniać pracy, właśnie jakbym zaszła w ciąże ... i takie błędne koło mogłam posłuchać mojego TŻa bo już trzy lata temu miauczał mi o dziecku, tylko nie mieliśmy możliwości razem mieszkać - ale jakby trzeba było, to by się wykombinowało choćby wynajmowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
sharpnowaja też jestem z L4 w Twoim przypadku. Z tego co piszesz to tylko się zestresujesz a skoro jesteś na zastępstwo to i tak mogą nie przedłużyć umowy. L4 w ciąży 100% płatne.

Dziewczyny, co ile macie wyznaczane wizyty u ginekologa? Pytam z ciekawości bo nie wiem czy moja tak rzadko chce mnie widzieć czy co miesiąc to standard. To jest na NFZ, po nowym roku planuję coś prywatnie, ale jeszcze nie wiem gdzie i kto ...
ja mam co trzy tygodnie, ale teraz mam kolejną za dwa tygodnie już - bo akurat jest taka potrzeba.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Vil i jak tam wizyta dzisiejsza i przejażdżka komunikacją miejską?
przejażdżka była super, całą drogę, czyli całe 20 min mordka mi się cieszyła jeszcze po drodze odwiedziłam znajomych w pracy (jeden z punktów naszej firmy) i się nowych plotek nasłuchałam, a potem dojechał Mężuś i poszliśmy do empiku. taka namiastka normalności no a wizyta ... jak opowiadałam, co się działo przez ostatnie trzy tygodnie, pani doktor miała coraz bardziej przerażoną minę ostatecznie zrobiła mi posiew na bakterie (bolało!), zapisała mnie na usg nerek i mam zrobić posiew moczu. niestety nerki dopiero w poniedziałek, do tego komplet badań z przychodni, które robiłam dziś rano, i mam pojawić się za dwa tygodnie. z badań, które jej pokazałam (tych szpitalnych) okazało się, że za mało piję i mam gęstą krew a za mało czegoś tam, i jestem odwodniona wiem, że mało pije, często np. jeden mały kubuś mi wystarczał na cały dzień, teraz staram się więcej, ale i tak za mało aha, Maluszek ma 6 cm, czyli od czwartku urósł 7 mm. wydaje mi się że malutko, liczyłam na 6,5 zapomniałam o to zapytać ... aha, i najważniejsza rzecz - kosmówka faktycznie jest trochę nieciekawie ułożona, jest w całej macicy, ale najgrubsza warstwa (tam, gdzie najczęściej tworzy się łożysko) jest na szyjce macicy :/ jest duże ryzyko, że będzie łożysko przodujące, a wtedy przechlapane, no ale jest jeszcze nadzieja, że się przesunie ...

Sharp - nie martw się, my oboje z Mę
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość

A myslalyscie o porodzie w wodzie?? Mnie polozna bardzo namawiala,i choc jakos nie bardzo jestem przekonana,to rozmyslam nad tym skoro tak mnie namawiala i polecala

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Hehe. Ja i bez ciąży potrafię dziwne rzeczy wciągać. Szczególnie słodkie ze słonym.

Witajcie rybniczanki, ja z Maroka

Dziewczyny, chodzi któraś z Was na nfz? Albo jest już na zwolnieniu?
ja jestem na zwolnieniu od 5 tc, ale u mnie od początku są problemy jakbym się dobrze czuła to bym jeszcze trochę pracowała, mimo sprzeciwu pani ginekolog i Męża (na pierwszej wizycie się wykłócałam że jeszcze nie chcę zwolnienia )

Cytat:
jak dla mnie to nie ma na co czekać z dzieckiem. Ja zostałam skrytykowana przez koleżankę że najpierw to powinnam mieć porządny samochód (a co mój jest zły? przecież jeździ ) dom wybudować i przede wszytskim mieć stałą pracę z umową na czas nieokreślony. Tylko że w dzisiejszych czasach to i tak nie ma nic pewnego a zwłaszcza pracy.
A przecież decyzję "chcemy mieć dziecko" nie podejmuje się z dnia na dzień tylko to jest przemyślana sprawa.
nigdy nie ma dobrego czasu ... my oboje mamy umowy na czas nieokreślony, mieszkamy razem od ponad roku, ale też gdyby nie wiek (28 lat) to może byśmy się jeszcze nie zdecydowali, bo zawsze coś ... ja marzyłam o zmianie pracy i lepszych zarobkach, ale nie opłacało mi się zmieniać pracy, właśnie jakbym zaszła w ciąże ... i takie błędne koło mogłam posłuchać mojego TŻa bo już trzy lata temu miauczał mi o dziecku, tylko nie mieliśmy możliwości razem mieszkać - ale jakby trzeba było, to by się wykombinowało choćby wynajmowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
sharpnowaja też jestem z L4 w Twoim przypadku. Z tego co piszesz to tylko się zestresujesz a skoro jesteś na zastępstwo to i tak mogą nie przedłużyć umowy. L4 w ciąży 100% płatne.

Dziewczyny, co ile macie wyznaczane wizyty u ginekologa? Pytam z ciekawości bo nie wiem czy moja tak rzadko chce mnie widzieć czy co miesiąc to standard. To jest na NFZ, po nowym roku planuję coś prywatnie, ale jeszcze nie wiem gdzie i kto ...
ja mam co trzy tygodnie, ale teraz mam kolejną za dwa tygodnie już - bo akurat jest taka potrzeba.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Vil i jak tam wizyta dzisiejsza i przejażdżka komunikacją miejską?
przejażdżka była super, całą drogę, czyli całe 20 min mordka mi się cieszyła jeszcze po drodze odwiedziłam znajomych w pracy (jeden z punktów naszej firmy) i się nowych plotek nasłuchałam, a potem dojechał Mężuś i poszliśmy do empiku. taka namiastka normalności no a wizyta ... jak opowiadałam, co się działo przez ostatnie trzy tygodnie, pani doktor miała coraz bardziej przerażoną minę ostatecznie zrobiła mi posiew na bakterie (bolało!), zapisała mnie na usg nerek i mam zrobić posiew moczu. niestety nerki dopiero w poniedziałek, do tego komplet badań z przychodni, które robiłam dziś rano, i mam pojawić się za dwa tygodnie. z badań, które jej pokazałam (tych szpitalnych) okazało się, że za mało piję i mam gęstą krew a za mało czegoś tam, i jestem odwodniona wiem, że mało pije, często np. jeden mały kubuś mi wystarczał na cały dzień, teraz staram się więcej, ale i tak za mało Maluszek ma 6 cm, czyli od czwartku urósł 7 mm. wydaje mi się że malutko, liczyłam na 6,5 zapomniałam o to zapytać ... aha, i najważniejsza rzecz - kosmówka faktycznie jest trochę nieciekawie ułożona, jest w całej macicy, ale najgrubsza warstwa (tam, gdzie najczęściej tworzy się łożysko) jest na szyjce macicy :/ jest duże ryzyko, że będzie łożysko przodujące, a wtedy przechlapane, no ale jest jeszcze nadzieja, że się przesunie ...

Sharp - nie martw się, my jesteśmy już oboje na debecie ;P nie chcemy ruszać oszczędności, a trochę kupowaliśmy ostatnio, a wypłata 31. a jeszcze buty chcę kupić :/

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-17 o 18:51
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:52   #1778
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
to nie Twoja lekarka będzie Ci robić?
nie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:55   #1779
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

(tych szpitalnych) okazało się, że za mało piję i mam gęstą krew a za mało czegoś tam, i jestem odwodniona wiem, że mało pije, często np. jeden mały kubuś mi wystarczał na cały dzień, teraz staram się więcej, ale i tak za mało
Wydaje mi się, że w tym szpitalu, w którym chcesz rodzić jest taka możliwość

No to faktycznie bardzo mało pijesz

Stary 2012-10-17, 18:56   #1780
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
nie
lekarz zlecił Ci badanie czy sama chciałaś?

vil chyba żartujesz z tym piciem my już Cie tu przypilnujemy

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-17 o 18:58
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:01   #1781
potterka
Zakorzenienie

Sharp dostałam skierowanie od lekarki
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:02   #1782
vil84
Wtajemniczenie

odkąd wiem o ciąży staram się więcej pić, np. herbatka, szklanka czy dwie soku, kilka łyków wody w ciągu dnia ... aaaa tak to czytam teraz i faktycznie mało :/ byliśmy w sklepie w drodze powrotnej, dostałam dwa frugo, wodę mineralną smakową i sok i groźbę że do jutrzejszego wieczora ma tego nie być

Stary 2012-10-17, 19:06   #1783
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
odkąd wiem o ciąży staram się więcej pić, np. herbatka, szklanka czy dwie soku, kilka łyków wody w ciągu dnia ... aaaa tak to czytam teraz i faktycznie mało :/ byliśmy w sklepie w drodze powrotnej, dostałam dwa frugo, wodę mineralną smakową i sok i groźbę że do jutrzejszego wieczora ma tego nie być
frugo bym wywaliła

ja się staram teraz pić tylko wodę, zieloną herbatę i czasem jakieś soki
Moja ukochana lipton green tea poszła w odstawkę

Stary 2012-10-17, 19:12   #1784
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
frugo bym wywaliła
ja też

dziewczyny zaraz po świętach mam wesele gdzie jestem świadkiem, zaczęłam szukać jakiejś kiecki. Powiedzcie czy taka się nadaje http://moda.allegro.pl/diana-trapezo...700343831.html bo jest średnio elegancka, zresztą nie wiem jak mi w takiej będzie z moimi szerokimi biodrami
ta jest piękna http://moda.allegro.pl/biala-sukienk...694075657.html ale biała (któraś z was szukała ). A najbardziej podoba mi się ta http://www.happymum.pl/sklep3/index....ytowe&przesun= no ale cena nie dla mnie. Może jeszcze przecenią do grudnia
Stary 2012-10-17, 19:17   #1785
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Sharp ta pierwsza ładna ale obawiałabym się jakości materiału
Biała odpada, wiadomo a ostatnia śliczna ale cena faktycznie trochę za wysoka...

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-17 o 19:18
Stary 2012-10-17, 19:17   #1786
vil84
Wtajemniczenie

ta biała jest śliczna, może jakbyś dobrała dodatki innego koloru to by ładnie wyszło? a co do tej drogiej - może warto zainwestować, i nosić też po ciąży? wygląda na taką, która się ładnie będzie dopasowywała

Stary 2012-10-17, 19:25   #1787
banka26
Zakorzenienie

Czołem dziewczyny ja po wizycie dzisij u gina koniec 10 tc mam , i tak jak sie spodziewalam dostalam skierowanie do poradni patologii ciazy.. , i skierowanie na kilka badan podstawowych, najlepsze jest to ze kolejna wizyte mam za 6 tyg. to jest taka wizyta tak w razie co bo patologia ma mnie przejac , i zwolnienie na 6 tyg. tez dostałam, a wizyta taka odlegla bo Nfz tak refunduje masakra..
a dostalam skierowanie do patologi bo jestem po operacji zwezenia moczowodu w nerce, i dzisij wyszlo ze mam arytmie , cisnienie 140/93 wiec niskie nie jest a moja mala kruszynka ma 3, 5 cm )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:28   #1788
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ta biała jest śliczna, może jakbyś dobrała dodatki innego koloru to by ładnie wyszło? a co do tej drogiej - może warto zainwestować, i nosić też po ciąży? wygląda na taką, która się ładnie będzie dopasowywała
no z tej firmy to są tak szyte że można nosić po urodzeniu. Mam nadzieję że wejdzie na zimę nowa kolekcja i będę przeceny.

A biały kolor to uważam że powinien być zarezerwowany tylko dla Pani Młodej

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Czołem dziewczyny ja po wizycie dzisij u gina koniec 10 tc mam , i tak jak sie spodziewalam dostalam skierowanie do poradni patologii ciazy.. , i skierowanie na kilka badan podstawowych, najlepsze jest to ze kolejna wizyte mam za 6 tyg. to jest taka wizyta tak w razie co bo patologia ma mnie przejac , i zwolnienie na 6 tyg. tez dostałam, a wizyta taka odlegla bo Nfz tak refunduje masakra..
a dostalam skierowanie do patologi bo jestem po operacji zwezenia moczowodu w nerce, i dzisij wyszlo ze mam arytmie , cisnienie 140/93 wiec niskie nie jest a moja mala kruszynka ma 3, 5 cm )
banka brawa za wizytę będzie dobrze
duża ta Twoja dzidzia, ja jak byłam na początku 10 tc to miała 2,2 cm
Stary 2012-10-17, 19:31   #1789
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość

Jutro moje pierwsze USG pytałam sie tż czy chce wejść ze mną do gabinetu i pirw powiedział że oczywiście ale jak mu powiedziałm że to badanie jest dopochwowe to juz siętak nie pchał a wasi partnerzy byli z wami na tym pierwszym USG?

tż był ze mna na 1 usg, wiedział, że będzie dopochwowe a gin go uprzedził jeszcze w gabinecie.. troche był zszokowany ale chyba bardziej sie wzruszył jak patrzył sie w monitor
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny a wy dostawałyscie dupka albo luteine jak się coś działo, czy tak poprostu??
ja dostałam luteine dopochwowo 2x1 w razie czego bo miałam problemy z prolaktyną.. ale żadnych plamień nie było także jest ok
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mój wygląda tak jak Twój Taki mały gremlinek
mój też jest na etapie gremlinka ale lepszy taki niż jak ten konik morski był hihi
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
odstawiła folik ale zamieniła go na witaminy z kwasem foliowym więc kwas biorę tylko z dodatkiem witamin Wielka różowa piguła po której mi się niedobrze robi jak tylko ją próbuje do ust wsadzić...
hmm a mi gin karze na razie tylko folik ale az 15mg..i sie zastanawiam czy jednak nie zacząć brać witamin.. a tą pigułe da sie brać np po połowie czy trzeba całą? bo w sumie mogłabym brać mniejsze dawki bo morfologie mam b. dobrą..
Cytat:
ja oszaleje, ja po prostu oszaleje ... odebrałam wyniki, crp wynosi 26. norma jest do 5 !!!
kochana słyszałam że w ciąży norma CRP jest do 10. Jedna dzieqwczyna na wątku staraczkowym miała wynik 10.. ale jeśli wyżej to sama nie wiem.. sama chyba przy najbliższej okazji sobie zbadam..
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
a miałaś biocenozę pochwy, chlamydię, mykoplazmy i ureoplazmy z cewki moczowej? Ja to miałam zrobione, ponoć do 10 tc powinno się to robić. No i u ciężarnych robi się wymaz właśnie z cewki moczowej, bo szyjki macicy się nie rusza w ciąży. Oby wreszcie doszli do tego co jest nie tak i się z tym ostatecznie uporali
mnie gin nic o tym nie mówił. Ale ide na wizyte za 2 tygodnie i ma mi dalsze badania wypisać.. ja robiłam biocenoze tzn wymaz jakoś w kwietniu i wyszło w miare ok.. więc jakby miała wyjść jakaś chlamydia to chyba by wypisali na wyniku prawda?

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
WŁAŚNIE! ma któraś z Was kolczyk w pępku?
Nie wiem kiedy go wyjąć i boje sie,że przy napięciu skóry cos się stanie z dziurką..(pęknie czy coś)
JA MAM kolczyk! i nie chce mieć dziury po nim! miałam kupić taki sylikonowy na okres ciąży ale jak mówicie że lepiej w ogóle wyjąć a jak mi zarośnie.?
Stary 2012-10-17, 19:33   #1790
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
a jak mi zarośnie.?
z dwojga złego chyba lepiej żeby Ci zarosło niż żebyś miała dziurę

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-17 o 19:36
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:34   #1791
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
no z tej firmy to są tak szyte że można nosić po urodzeniu. Mam nadzieję że wejdzie na zimę nowa kolekcja i będę przeceny.

A biały kolor to uważam że powinien być zarezerwowany tylko dla Pani Młodej

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

banka brawa za wizytę będzie dobrze
duża ta Twoja dzidzia, ja jak byłam na początku 10 tc to miała 2,2 cm
dzieki na tym etapie to kazdy dzien wazny w sensie ze dziecko rosnie z szybkim rozmachem a ja dzisij mam 10tydzien i 6 dni albo 7 wiec pewnie na poczatku 10 tez byl mniejszy ... ale dzieki milo mi slyszec ze mam duza dzidzie heheh
Stary 2012-10-17, 19:34   #1792
Paulina 87
Wtajemniczenie

pochwale sie : załatwiłam sobie staż psychologa!!! niestety aż na pół roku do 21 kwietnia ale jak pójdę na L4 w razie co to dostane 100% płatne z urzędu pracy także jakoś wytrzymam..praca bliziutko, na piechotę 10 minut. Kokosów nie będzie bo 816 zł na rękę ale lepsze to niż wolontariat. Jestem przerażona jak wytrzymam w ciąży 8 h dziennie w robocie..
ciesze sie bo jak odchowamy dzidzie to już zawsze jakieś doświadczenie będzie bo w zawodzie nie pracowałam
no i kupiłam sobie rurki ciążowe i 2 śliczne tuniczki kolor koralowy i 2 miętowy, jeszcze tylko sweterka rozpinanego mi brakuje
Stary 2012-10-17, 19:34   #1793
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
JA MAM kolczyk! i nie chce mieć dziury po nim! miałam kupić taki sylikonowy na okres ciąży ale jak mówicie że lepiej w ogóle wyjąć a jak mi zarośnie.?
nie powinna mojej koleżance nie zarosła

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-17 o 19:36
Stary 2012-10-17, 19:36   #1794
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
lepiej chyba żeby Ci zarosło niż żebyś miała dziurę
niby tak ale ciężko będzie sie z nim rozstać.. prawie 10 lat już go noszę...
Stary 2012-10-17, 19:37   #1795
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak pójdę na L4 w razie co to dostane 100% płatne z urzędu pracy
jesteś pewna?
Gratuluję
Stary 2012-10-17, 19:41   #1796
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Gigant Super Dobrze, że wszystko ok

Cytat:
pochwale sie : załatwiłam sobie staż psychologa!!! niestety aż na pół roku do 21 kwietnia ale jak pójdę na L4 w razie co to dostane 100% płatne z urzędu pracy także jakoś wytrzymam..praca bliziutko, na piechotę 10 minut. Kokosów nie będzie bo 816 zł na rękę ale lepsze to niż wolontariat. Jestem przerażona jak wytrzymam w ciąży 8 h dziennie w robocie..
ciesze sie bo jak odchowamy dzidzie to już zawsze jakieś doświadczenie będzie bo w zawodzie nie pracowałam
no i kupiłam sobie rurki ciążowe i 2 śliczne tuniczki kolor koralowy i 2 miętowy, jeszcze tylko sweterka rozpinanego mi brakuje
Oooo to bardzo fajnie Nie będziesz miała luki w CV a poza tym dobrze, że nie robią "problemów" ciężarnym Mam nadzieję, że jakoś dasz radę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:55   #1797
banka26
Zakorzenienie

o to moja kruszynka)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kruszynka usg.jpg (71,8 KB, 54 załadowań)
Stary 2012-10-17, 19:58   #1798
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
o to moja kruszynka)
ojej! Ale pięknie widać

Stary 2012-10-17, 19:59   #1799
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
o to moja kruszynka)
mam dosłownie identyczne zdjęcie, widać główkę tułów i rączkę

i to czasem nie jest 11 tc? bo masz na nim napisane że to 10 tc 5 dz

ja byłam w 9tc i 1 dzien
Stary 2012-10-17, 20:19   #1800
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ojej! Ale pięknie widać
dzieki)

Cytat:
mam dosłownie identyczne zdjęcie, widać główkę tułów i rączkę

i to czasem nie jest 11 tc? bo masz na nim napisane że to 10 tc 5 dz

ja byłam w 9tc i 1 dzien
a tak z om jest 10i 7 dni jakos tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości