|
|
#1771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I piersi też smaruję, chyba w 3 trymestrze trzeba bardziej na nie uważać ![]() Mam ochotę na domową pizzę Może w weekend zrobię
|
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- a w tym klubie to w ogóle coś się dzieje? |
|
|
|
|
#1777 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakbym się dobrze czuła to bym jeszcze trochę pracowała, mimo sprzeciwu pani ginekolog i Męża (na pierwszej wizycie się wykłócałam że jeszcze nie chcę zwolnienia Cytat:
mogłam posłuchać mojego TŻa bo już trzy lata temu miauczał mi o dziecku, tylko nie mieliśmy możliwości razem mieszkać - ale jakby trzeba było, to by się wykombinowało choćby wynajmowanie ![]() Cytat:
przejażdżka była super, całą drogę, czyli całe 20 min mordka mi się cieszyła jeszcze po drodze odwiedziłam znajomych w pracy (jeden z punktów naszej firmy) i się nowych plotek nasłuchałam, a potem dojechał Mężuś i poszliśmy do empiku. taka namiastka normalności no a wizyta ... jak opowiadałam, co się działo przez ostatnie trzy tygodnie, pani doktor miała coraz bardziej przerażoną minę ostatecznie zrobiła mi posiew na bakterie (bolało!), zapisała mnie na usg nerek i mam zrobić posiew moczu. niestety nerki dopiero w poniedziałek, do tego komplet badań z przychodni, które robiłam dziś rano, i mam pojawić się za dwa tygodnie. z badań, które jej pokazałam (tych szpitalnych) okazało się, że za mało piję i mam gęstą krew a za mało czegoś tam, i jestem odwodniona wiem, że mało pije, często np. jeden mały kubuś mi wystarczał na cały dzień, teraz staram się więcej, ale i tak za mało aha, Maluszek ma 6 cm, czyli od czwartku urósł 7 mm. wydaje mi się że malutko, liczyłam na 6,5 zapomniałam o to zapytać ... aha, i najważniejsza rzecz - kosmówka faktycznie jest trochę nieciekawie ułożona, jest w całej macicy, ale najgrubsza warstwa (tam, gdzie najczęściej tworzy się łożysko) jest na szyjce macicy :/ jest duże ryzyko, że będzie łożysko przodujące, a wtedy przechlapane, no ale jest jeszcze nadzieja, że się przesunie ...Sharp - nie martw się, my oboje z Mę Cytat:
![]() Cytat:
jakbym się dobrze czuła to bym jeszcze trochę pracowała, mimo sprzeciwu pani ginekolog i Męża (na pierwszej wizycie się wykłócałam że jeszcze nie chcę zwolnienia Cytat:
mogłam posłuchać mojego TŻa bo już trzy lata temu miauczał mi o dziecku, tylko nie mieliśmy możliwości razem mieszkać - ale jakby trzeba było, to by się wykombinowało choćby wynajmowanie ![]() Cytat:
przejażdżka była super, całą drogę, czyli całe 20 min mordka mi się cieszyła jeszcze po drodze odwiedziłam znajomych w pracy (jeden z punktów naszej firmy) i się nowych plotek nasłuchałam, a potem dojechał Mężuś i poszliśmy do empiku. taka namiastka normalności no a wizyta ... jak opowiadałam, co się działo przez ostatnie trzy tygodnie, pani doktor miała coraz bardziej przerażoną minę ostatecznie zrobiła mi posiew na bakterie (bolało!), zapisała mnie na usg nerek i mam zrobić posiew moczu. niestety nerki dopiero w poniedziałek, do tego komplet badań z przychodni, które robiłam dziś rano, i mam pojawić się za dwa tygodnie. z badań, które jej pokazałam (tych szpitalnych) okazało się, że za mało piję i mam gęstą krew a za mało czegoś tam, i jestem odwodniona wiem, że mało pije, często np. jeden mały kubuś mi wystarczał na cały dzień, teraz staram się więcej, ale i tak za mało Maluszek ma 6 cm, czyli od czwartku urósł 7 mm. wydaje mi się że malutko, liczyłam na 6,5 zapomniałam o to zapytać ... aha, i najważniejsza rzecz - kosmówka faktycznie jest trochę nieciekawie ułożona, jest w całej macicy, ale najgrubsza warstwa (tam, gdzie najczęściej tworzy się łożysko) jest na szyjce macicy :/ jest duże ryzyko, że będzie łożysko przodujące, a wtedy przechlapane, no ale jest jeszcze nadzieja, że się przesunie ...Sharp - nie martw się, my jesteśmy już oboje na debecie ;P nie chcemy ruszać oszczędności, a trochę kupowaliśmy ostatnio, a wypłata 31. a jeszcze buty chcę kupić :/ Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-17 o 18:51 |
||||||||
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to faktycznie bardzo mało pijesz
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
lekarz zlecił Ci badanie czy sama chciałaś?
vil chyba żartujesz z tym piciem my już Cie tu przypilnujemy
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-17 o 18:58 |
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp dostałam skierowanie od lekarki
|
|
|
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
odkąd wiem o ciąży staram się więcej pić, np. herbatka, szklanka czy dwie soku, kilka łyków wody w ciągu dnia ... aaaa tak to czytam teraz i faktycznie mało :/ byliśmy w sklepie w drodze powrotnej, dostałam dwa frugo, wodę mineralną smakową i sok i groźbę że do jutrzejszego wieczora ma tego nie być
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się staram teraz pić tylko wodę, zieloną herbatę i czasem jakieś soki ![]() Moja ukochana lipton green tea poszła w odstawkę
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() dziewczyny zaraz po świętach mam wesele gdzie jestem świadkiem, zaczęłam szukać jakiejś kiecki. Powiedzcie czy taka się nadaje http://moda.allegro.pl/diana-trapezo...700343831.html bo jest średnio elegancka, zresztą nie wiem jak mi w takiej będzie z moimi szerokimi biodrami ta jest piękna http://moda.allegro.pl/biala-sukienk...694075657.html ale biała (któraś z was szukała ). A najbardziej podoba mi się ta http://www.happymum.pl/sklep3/index....ytowe&przesun= no ale cena nie dla mnie. Może jeszcze przecenią do grudnia
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp ta pierwsza ładna ale obawiałabym się jakości materiału
![]() Biała odpada, wiadomo a ostatnia śliczna ale cena faktycznie trochę za wysoka...
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-17 o 19:18 |
|
|
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
ta biała jest śliczna, może jakbyś dobrała dodatki innego koloru to by ładnie wyszło? a co do tej drogiej - może warto zainwestować, i nosić też po ciąży? wygląda na taką, która się ładnie będzie dopasowywała
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Czołem dziewczyny ja po wizycie dzisij u gina koniec 10 tc mam , i tak jak sie spodziewalam dostalam skierowanie do poradni patologii ciazy.. , i skierowanie na kilka badan podstawowych, najlepsze jest to ze kolejna wizyte mam za 6 tyg. to jest taka wizyta tak w razie co bo patologia ma mnie przejac , i zwolnienie na 6 tyg. tez dostałam, a wizyta taka odlegla bo Nfz tak refunduje masakra..
a dostalam skierowanie do patologi bo jestem po operacji zwezenia moczowodu w nerce, i dzisij wyszlo ze mam arytmie , cisnienie 140/93 wiec niskie nie jest a moja mala kruszynka ma 3, 5 cm )
|
#1788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A biały kolor to uważam że powinien być zarezerwowany tylko dla Pani Młodej ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() duża ta Twoja dzidzia, ja jak byłam na początku 10 tc to miała 2,2 cm |
||
|
|
|
#1789 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój też jest na etapie gremlinka ale lepszy taki niż jak ten konik morski był hihi![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak mi zarośnie.?
|
||||||
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
z dwojga złego chyba lepiej żeby Ci zarosło niż żebyś miała dziurę
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-17 o 19:36 |
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzieki milo mi slyszec ze mam duza dzidzie heheh
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
pochwale sie
: załatwiłam sobie staż psychologa!!! niestety aż na pół roku do 21 kwietnia ale jak pójdę na L4 w razie co to dostane 100% płatne z urzędu pracy także jakoś wytrzymam..praca bliziutko, na piechotę 10 minut. Kokosów nie będzie bo 816 zł na rękę ale lepsze to niż wolontariat. Jestem przerażona jak wytrzymam w ciąży 8 h dziennie w robocie..ciesze sie bo jak odchowamy dzidzie to już zawsze jakieś doświadczenie będzie bo w zawodzie nie pracowałam ![]() no i kupiłam sobie rurki ciążowe i 2 śliczne tuniczki kolor koralowy i 2 miętowy, jeszcze tylko sweterka rozpinanego mi brakuje
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-17 o 19:36 |
|
|
|
|
#1794 |
|
Wtajemniczenie
|
niby tak ale ciężko będzie sie z nim rozstać.. prawie 10 lat już go noszę...
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję |
|
|
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Dobrze, że wszystko ok ![]() Cytat:
Nie będziesz miała luki w CV a poza tym dobrze, że nie robią "problemów" ciężarnym Mam nadzieję, że jakoś dasz radę
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
o to moja kruszynka
)
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
mam dosłownie identyczne zdjęcie, widać główkę tułów i rączkę
![]() i to czasem nie jest 11 tc? bo masz na nim napisane że to 10 tc 5 dz ja byłam w 9tc i 1 dzien |
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
)a tak z om jest 10i 7 dni jakos tak
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Może w weekend zrobię
aha, Maluszek ma 6 cm, czyli od czwartku urósł 7 mm. wydaje mi się że malutko, liczyłam na 6,5 

my już Cie tu przypilnujemy