|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
W ramach nowej diety odchudzającej zapraszam na hamburgery domowej roboty
No właśnie poluję na to bydle i nie mogę upolować
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że w takiej reklamówce na salę porodową powinny znaleźć się: - wymagane dokumenty - koszula - szlafrok - kapcie, klapki pod prysznic - ręcznik - woda mineralna - gazeta/książka ![]() - gumka do włosów - woda w sprayu do zwilżania twarzy (ja przynajmniej biorę) - pomadka ochronna - aparat foto Ale czy np. pampers i pierwsza zmiana ciuszków dla małego (w tych szpitalach, gdzie trzeba je mieć) powinna się znależć ze mną na porodówce? I ręcznik dla dziecka? ![]() Jeśli ktoś może uzupełnić byłoby super, bo na pewno mnóstwo pominełam
|
|
#2374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2375 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, ale lecicie dzisiaj z tym pisaniem! Moze wieczorem usiąde i poczytam Was wiecej bo narazie musze sie chyba polozyc. Czytałam cos ze mowilyscie o apetycie w 3 trymestrze, ja to teraz chyba nadrabiam pozostałe 2 trymestry bo tylko chodze głodna non stop. Kupiłam dzis w biedrze te batoniki fitness z biala czekolada i zjadłam ich prawie całe 6. Czyli jakies 500-600 dodatkowych kalorii poszło w dupsko
Za tydzien mam wizyte, boje sie tego wazenia, najwyzej odejme sobie ze 2 kg jak bedzie az tak zle tak jak to tu jedna z Was mi radziła
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja ciągle jem i jem wlasnie wszamałam cała czekolade kurde to ja nie wiem czy spakowac sie inaczej jakos????? skad mam wiedziec ..boze mam teraz problem zreszta w sumie.ja i tak nadal niespakowana to o czym ja mowie. |
|
|
|
|
#2377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zeby moj wielblad tylko jedna wzial a druga w aucie zostanie i przyniesie juz na polozniczy.wogole to wlasnie z nim rozmawialam i mowi ze kolo 5 bedzie |
|||
|
|
|
#2379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas na sr też mówili, żeby do porodu tylko te niezbędne rzeczy wziąć. jak byłam na porodówce to rzeczywiście, nie bardzo jest gdzie taką większą torbę postawić, a przecież i tak każdy pewnie samochodem podjedzie, to torba z całym dobytkiem może chyba w aucie zostać.... i tż doniesie. Tzn ja tak planuję, tylko jeszcze nie wiem co wziąć do tej reklamówki i żałuję, że na SR nie zapytałam, a tu już koniec zajęć był
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
ja tak na chwilę. wczoraj na wizycie było ok, dostałam globulki i za 3 tygodnie OSTATNIA wizyta (o ile dotrwam) no ale w sumie nie wczorajszą wizytę mam teraz w głowie...chciałabym Wam się pochwalić że w poniedziałek dostajemy klucze do mieszkania. wszystko poszło w ciągu dzisiejszego dnia. bratowa umówiła nas ze swoją sąsiadką która ma kamienicę, no i mieszkania po 600zł każde. No i obejrzeliśmy, i zdecydowaliśmy się. ale jak widzicie jakoś mnie to nie cieszy. wręcz mi się płakać chce. po 1 musimy do poniedziałku wykombinować 1200zł nie wiem nawet skąd. po 2 będę mieszkała po drugiej stronie ulicy, z okien będę widziała moją cudowną bratową tą która stwierdziła że wylew mamy to MOJA wina. po 3 boję się mieszkać w tej dzielnicy i po 4 boję się co to wogóle za babka, podobno nieźle ściemnia... ogólnie masakra. no ale za 600zł (kawalerka ale dość duża) mieszkania w gliwicach nie znajdziemy... no nic, w każdym razie jestem załamana, wystraszona, i wcale się nie zdziwię jak to wszystko przyczyni się do kolejnych skurczy
|
|
|
|
#2381 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok uciekam kochane
zajrzenapewno jutro, bo mam mega pakowanie wiec dla rozrywki pewnie do was wdepne. Zaciskac nozki zeby sie zadna za szybko nie rozpakowala |
|
|
|
#2382 | |
|
Raczkowanie
|
Teraz to i ja zaczynam kombinować coby może te torby jakoś przepakować.
A resztę mąż przywiezie. Cytat:
Zwłaszcza że przed ciążą w fitness klubie spędzałam 5 wieczorów tygodniowo i już teraz mnie nosi ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- No u nas jest plan, że do szpitala jedziemy taksówką coby mój mąż rozemocjonowany nie wracał autem. On na codzień jest zakręcony jak stado baranów, a co dopiero jak mu się córcia urodzi ..... jestem pewna że wówczas zapomi nawet jakie mamy auto
|
|
|
#2383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze, że z dzidziusiem ok. Mieszkaniem się nie martw, na szczęście nie kupujecie go, tylko wynajmujecie - jak coś będzie nie tak to zawsze będziecie mogli zrezygnować. Ważne, że będziecie mieli swój kąt i będziecie razem. 600 pln to jest naprawdę mało i Wam zazdroszczę. Ja czasami żałuję, że kupiliśmy mieszkanie, a nie wynajęliśmy, bo niby płacimy na swoje, ale jest to dużo większa kwota niż za sam wynajem. Nie denerwuj się i nie stresuj, to najważniejsze.
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej będziecie razem a to chyba najważniejsze |
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że tż wraca Będę trzymać kciuki, żeby szybko coś znalazł.
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-10-17 o 21:33 |
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co tam na wizycie?
|
|
#2387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zresztą będzie wtedy musiał już myśleć, żeby jechać bezpiecznie, bo ma dla kogo
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pracę
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ulozy sie jakos![]() Cytat:
teraz sie ciesze ze bedzie dlugo z namidokladnie!! |
||
|
|
|
#2392 |
|
Rozeznanie
|
jednak wychodzi mały we wtorek bo ma niedoczynność tarczycy, i musi brać leki i przez to ciągle jest żółty, powiedzieli że wyrośnie z tego ale leki musi brać, załamka
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
KAmilka to tylko kilka dni
najwazniejsze ze to nic powaznego i z tego wyrosnie-pomysl ze za tydzien juz bedzie w domku |
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
juz po usg, a więc moja mała nie jest taka mała ![]() ma jakieś 2500 g niby wsio oki, jutro na wizycie normalnej jeszcze pewnie mnie grzebaluch wymaca i mam dowód na to, że to dziewczynka ![]() tylko zrobiłam zdjęcie wydruku z usg telefonem, bo nadal nie moge znalezc aparatu tam niebieskim długopisem gin zakreslił gdzie sa wargi sromowe ![]() może uda się Wam dopatrzyć chociaz pewnie bedzie ciezko |
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja musze sie wybrac na porodowke i dopytac co i ile mam wziac ze soba .. A do proodu jedziemy naszym autem . a jak TŻet bedzie ukurat w pracy to dzownie i on w momencie wychodzi .. autem do domu jest 10 minut wiec powinno byc ok . ![]() Kurcze chodze i sie ogladam caly czas w lustrze . czy moze sie brzusio obnizyl .. a moze jakis czopek wylecial . a moze wody odchodzą .. ehh . chce juz zeby sie zaczelo .
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
tzn my weźmiemy to mieszkanie dopiero w poniedziałek. babka ściemnia w tej kwestii że mówi że załatwi np lodówkę, a podobno kończy się na gadaniu. Zobaczymy, jeśli coś nam obiecała a słowa nie dotrzyma to ja będę nalegać żeby zrezygnować i postąpić w ten sam sposób co ona
tam nie ma ani pralki, ani lodówki. a my nie mamy jak załatwić... ona stwierdziła że lodówkę ma. no zobaczymy...a na wizycie w sumie w porządku, za wiele się nie zmieniło ale dostałam te globulki no i za 2 tygodnie ponowny wymaz, a potem ostatnia wizyta lekarska. z położną gadałam trochę o dzidziusiach, no i zaleciła mi hartowanie piersi (szorstka gąbka albo ręcznik, ciepła i zimna woda na zmianę, no i potem smarowanko bepantenem albo czymś w tym rodzaju) mówiła w sumie tyle ile bym się dowiedziała na szkole rodzenia, tyle że o większości już wiedziałam
|
|
|
|
#2399 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myslałam ze go zabije... Czekam na ten porod jak na wybawienie. A macie tez tak ze wiecczorami Was strasznie brzuch boli? Ja to mam normalnie takie skurcze co 10-15 min ale ide spac i rano juz jest wszytsko ok
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

u co niektorych 

ulozy sie jakos

Myslałam ze go zabije... Czekam na ten porod jak na wybawienie. A macie tez tak ze wiecczorami Was strasznie brzuch boli? Ja to mam normalnie takie skurcze co 10-15 min ale ide spac i rano juz jest wszytsko ok