|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
U nas facet ostatnio gadal, ze on bardzo lubi ogladac na wykladzie mesko-damskie zaloty studentow, lapanie sie za rece pod lawka, smyranie, itp. Komedia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie staniki do karmienia totalnie przerazaja, bede kombinowac na wszelkie mozliwe sposoby byle tylko takiego nie kuoic
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prędzej takie sportowe, jak któraś z Was dzisiaj pokazywała, ale też nie jestem przekonana do takich staników...
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a na dodatek to ta baba co robiła problemy z podpisem na IOS haha ach... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te sportowe bezszwowe niezbyt piękne ale u mnie zdają egzamin jak na razie. Przy karmieniu nie będzie kłopotu, bo pierś bez problemu uda się wyjąć
|
||
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laurka: ale masz takie zwykłe, bez fiszbinów? Bo na allegro widziałam też takie ładne, eleganckie, ale szkoda mi kasy no i one właśnie mają fiszbiny.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-17 o 19:32 |
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawdę chcę mojego dziecka, nie mogę się doczekać, zapewnię mu wszystko czego trzeba, ale sama też chcę się nadal dobrze ze sobą czuć po prostu. Poza tym: odkąd noszę "uświadomiony rozmiar" to wiem już jak ważny jest dobrze dobrany stanik - zwłaszcza w czasie kiedy piersi się zmieniają - rośnie/lub spada waga, albo jest się w ciąży. Nie wyobrażam sobie miękkich bezfiszbinowców ( bo miękkie staniki bez gąbki lubię) i postaram się znaleźć taki - żeby było i wygodnie i kobieco. Swoją drogą - podobno - nie ma nic gorszego niż staniki dla ciężarnych " rosnące razem z biustem" - to już w zasadzie lepiej bez chodzić. Ugotowałam żurek dziś, taki pyszny i prawdziwy, jestem mega najedzona <3 |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pod pachami. Okropnie mi się w nich chodzi
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie planuję kupna takich
|
|
#3252 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale zrobiłam z mamuśką pyszne kebaby
kurde, jak ostatnio mi nie za bardzo podchodzą takie kupne, to te domowe pychaCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Noo to nie wiem co kupić
A muszę coś koniecznie, bo mam juz piekące pręgi pod biustem
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojawily sie dzis zdjecia maluchow, to i ja pokaze swojego ![]() Obejrzalam mecz i chyba sie poloze - tak, juz do spania
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-10-17 o 19:48 |
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Przykładowe:
http://allegro.pl/alles-mama-dream-b...641063247.html http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=84 http://allegro.pl/caffe-latte-usztyw...700397688.html http://allegro.pl/brenda-usztywn-biu...643284134.html http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...642141403.html http://allegro.pl/alles-mama-bianca-...684172376.html http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...712604324.html Specjalnie wrzucam różną stylistykę, żeby pokazać, że chyba każda z nas coś by dla siebie znalazła. Kupię jeden przed porodem i jeden pewnie po - jak będę bardziej wiedzieć co z rozmiarem. Że drożej - trudno, nie muszę mieć 10 sztuk, mogę mieć 3 - ale takie, w których będę się dobrze czuć. |
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam u rodziców tych gazet, a wczoraj na mieszkaniu jak na kiblu siedziałam to czytałam o ten balsam do kąpieli chodziło zadowolona jestem ![]() jak większość ![]() czyli powiadacie że ciążowe, do karmienia cycniki ba... Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-10-17 o 19:54 |
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słuchajcie, bo mnie to troszkę dziwi - skąd Wam się te pręgi robią.
Że tak się powtrącam i będę trochę wścibska : Hosenko, ty się mierzyłaś pod biustem? Przecież z Ciebie szczuplutka lasencja, żeby nosić obwód 80 musiałabyś być kobietą mającą ok. 85cm POD BIUSTEM , a nie wierzę, że tyle masz.Kolejne pytanko : Stańcie sobie bokiem do lustra - czy obwód z tyłu jest na takiej samej wysokości co miseczki, czy wyżej podjeżdża? |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie w pt jedziemy do ikei po drodze jest ☠☠☠utne tesco bo tez slyszalam ze sa
![]() Elllmi to on jakis taki fetysz kanapowo fotelowy ma? ![]() Jutro maz idzie do biedronki po recznik kaczuche, przed praca Hosenko mi jest strasznie ciezko dobrac rozmiar, z tych wymiarow na necie wychodzi mi 85 A a takiego nigdzie nie ma, jak kiedys mierzylam chyba 15 roznych rozmiarow to w kazdym te miseczki co sie odpina tak obrzydliwie odstawaly i sie robila taka proznia, juz chyba naprawde wole te bezszwowe sportowe kupic
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
ogladalam program o urodzie dla kobiet w ciazy i tam mowili ze dobrze smarowac brzuch i piersi oliwą z oliwek hmmm
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak siedzę, to robi mi się fałdka między biustem a początkiem "brzucha" no i właśnie w tym miejscu mam pręgę Obwód mam na wysokości miseczki, z resztą inaczej jest przecież niewygodnie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-17 o 20:02 |
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie jest
))A ja jestem klasycznym przypadkiem szczuplutkiej osoby z niewielkim biustem i zawsze "przed" uświadomieniem nosiłam klasyczne 75B. Po zmianie widzę TAK WIELKĄ różnicę, że aż mnie korci mówić kobietom " spróbujcie!" - bo to na prawdę duża różnica. Przestałam mieć kompleksy, przestałam się wstydzić. Zaczęłam z czystym sumieniem nosić miękkie staniki, bez push-upów itp itd ))Ale widzę nawijko że też wiesz o co chodzi )
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku Debra piekne te biustonosze, 3 bym brala od razu
![]() Tylko wlasnie, mam taki problem z dobraniem biustonosza ze koszmar, oni maja jakie sklepy stacjonarne moze?
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Też się w to zgłębiałam parę lat temu, ale jednak nie przemówiło do mnie - w stanikach dobranych wg wskazówek było mi na dłuższą metę po prostu nie wygodnie.
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Przed slubem bylam w triumphie i akurat byla jakas akcja braffiterska wlasnie, chcialam kupic standardowo 75 A a wyszlam z 65 D, mierzylysmy nawet 60 E
![]() No ale teraz ten biustonosz moge sobie hmm....na nos wsadzic
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz się dzisiaj rozbierać przed prysznicem to się sobie w lustrze przyjrzyj stojąc bokiem - czy ten obwód jest wyżej na plecach niż linia miseczki z przodu? I gdzie się odciskają fiszbiny : dokładnie dookoła piersi, tuś pod nimi? (taki idealny obrys) Bo tak na logikę to kochana : prawdopodobnie masz dużo za szeroki obwód, żeby stanik się trzymał i miseczki były wypełnione masz podciągnięte ramiączka. Wówczas te ramiączka ciągną resztę stanika do góry - i fiszbina przez to wrzyna Ci się w skórę pod piersiami, bo jest ciągnięta przez te ramiączka. Zostaje Ci taka czerwona rynienka, zdarta skóra i dyskomfort. I jeszcze - złap za centymetr i zmierz się pod biustem - najciaśniej jak jesteś w stanie - tuż pod piersiami. Jeśli w ogóle masz ochotę się nad tym chwilę zastanowić - zrób to wszystko. Jeśli wymiar z centymetra wyjdzie Ci poniżej 80cm (bo taki masz obwód w stanikach teraz ) to masz odpowiedź czemu Cię boli skóra. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Teraz mam 65E. Nie wiem gdzie jest Alles stacjonarnie, poszukam chyba sobie, bo też się boję totalnie bez mierzenia. Albo chociaż sklep internetowy znajdę, żeby była opcja zwrotu po zmierzeniu, gdyby nie pasował. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- oooo, 10 dni na zwrot i bezpłatna dostawa ![]() http://www.lovemum.pl/producers/alles Na pewno wypróbuję! Bo wiem, że w tych najbardziej popularnych sklepach - z moim małym obwodem nie mam czego szukać w stanikach do karmienia... Obwód 65 można już dostać prawie wszędzie (Atlantic teraz ma - bardzo mi pasuje, a na przecenach można nawet za 20parę złotych kupić świetny stanik), ale stanik do karmienia to masakra jest i nie znajdę na bank;/ |
||
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a obwód w biuscie 86cm a staniki nosze 75 A czyli juz sama nie wiem
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-17 o 20:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

po co ona robi liste skoro gada tylko o swojej córci jaka to ona zdolna itd ...glupia baba;;/ 

Te sportowe bezszwowe niezbyt piękne ale u mnie zdają egzamin jak na razie. Przy karmieniu nie będzie kłopotu, bo pierś bez problemu uda się wyjąć 

kurde, jak ostatnio mi nie za bardzo podchodzą takie kupne, to te domowe pycha
nie mam u rodziców tych gazet, a wczoraj na mieszkaniu jak na kiblu siedziałam to czytałam