Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 16 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 20:44   #1231
alkaxy
biegam dla Zabawy

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 16

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Oglądałyście "Salę samobójców"?

Zastanawiam się czy tylko ja widzę, że ostateczny przekaz filmu jest taki: "Jeśli Twoje dziecko jest uzależnione od internetu, to pod żadnym pozorem mu tego internetu nie odłączaj, bo popełni samobójstwo, nawet jeśli wcześniej zupełnie nie miało takich myśli"
?
Ja miałam inne przemyślenie. Że gdyby nie ta grupa to on by tego samobójstwa nie popełnił. A już totalnie przykro mi było kiedy matka dziękowała im za "wsparcie" dla niego, a oni w sumie popychali go do samobójstwa, nawet wskazali mu jak. I trochę innych. Ale nie chce mi się zglębiać, bo według mnie film trochę denny.

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Patrzyłam na allegro, do mojego laptopa te baterie prawie 300 zł kosztują
to na pewno to?
Ewentualnie jakieś podłączenie siadło, wtedy wymienią Ci to na gwarancji.
Khloe, z tego co wiem to nowsze laptopy nie wymagają już tego odłączania, bo nie ładują się ciągle, tylko jak poziom baterii spada poniżej jakiejś wartości, przynajmniej tak mi w sklepie tłumaczyli.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:50   #1232
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
aha, rozumiem ja ich szukać ani oglądać nie mam zamiaru, żeby nie było wątpliwości

a tabletki na gardło, może chlorchinaldin? takie małe, szczypiące w język, fatalnie smakują
tez zastanawiałam się czy to te, ale one chyba nie są brązowe?

a któraś używała Faringosept?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.

Edytowane przez Gofrzyca
Czas edycji: 2012-10-18 o 17:39
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:57   #1233
Driica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Sprzed dwóch stron pytanie co prawda, ale chyba nikt nie odpowiedział - sygnatura pokazuje się tylko pod postami napisanymi PO jej ustawieniu. To znaczy, ze jeżeli wcześniej nie miałaś w ogóle żadnej sygnatury, to pod postami, które napisałaś do tej pory ona się nie pojawi. Teraz ją masz, więc pod każdym Twoim kolejnym postem też ona będzie Jeśli kiedyś zmienisz sygnaturę, to zmieni się ona pod wszystkimi postami, pod którymi jakakolwiek sygnatura kiedykolwiek była
Dziękuję bardzo za przejrzystą odpowiedź
Pogrubione mnie najbardziej interesowało, mimo iż nie ujęłam tego w pytaniu w sumie czytasz w myślach?

What doesn't kill you, makes you stranger.

Fool me once - shame on you, fool me twice - shame on me.
Driica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:58   #1234
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Driica Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za przejrzystą odpowiedź
Pogrubione mnie najbardziej interesowało, mimo iż nie ujęłam tego w pytaniu w sumie czytasz w myślach?
Kurde wydało się

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:58   #1235
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Ja miałam inne przemyślenie. Że gdyby nie ta grupa to on by tego samobójstwa nie popełnił. A już totalnie przykro mi było kiedy matka dziękowała im za "wsparcie" dla niego, a oni w sumie popychali go do samobójstwa, nawet wskazali mu jak. I trochę innych. Ale nie chce mi się zglębiać, bo według mnie film trochę denny.
Oni go w żadnym momencie nie namawiali do samobójstwa
Od nich zaczerpnął ten pomysł, ale oni go nie namawiali. Jedyne do czego ta dziewczyna go namawiała to zdobycie tabletek - ale dla niej, nie dla niego samego.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:03   #1236
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Po 1. pomimo, że gwarancja na laptopa obejmuje 2 lata, to na baterię w większości 6 miesięcy
po 2. wątpie, żeby ww bateria została w ogóle nawet podczas tych 6 miesięcy uwzględniona w gwarancji. W większości wypadków zepsucie baterii jest spowodowane złym użytkowaniem. Bateria zawsze powinna być podlłączana do zasilanie, kiedy laptop się do końca wyładuje i się sam wyłączy.

ile używasz już tej baterii? najlepiej poczytaj gwarancję- może się stać tak, że twoja gwarancja nie obejmuje wcale baterii. Poza tym baterie się nie psują- one się po prostu w bardzo szybkim tempie zużywają w toku niewłaściwego użytkowania
Złym użytkowaniem?
tzn.? teraz są baterie, którym nie ma różnicy czy laptop podłącozny jest do ładowania, czy nie, no chyba bateria padła całkowicie ...

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
olasia99 jak ją odłączysz to jak długo laptop Ci trzyma? Może być też tak, że coś tam się z nią podziało, ale ona będzie trzymać, tylko np. o połowę mniej niż poprzednio.
Trzyma mi krócej, zdecydowanie.
Stary 2012-10-17, 21:08   #1237
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Złym użytkowaniem?
tzn.? teraz są baterie, którym nie ma różnicy czy laptop podłącozny jest do ładowania, czy nie, no chyba bateria padła całkowicie ...

no najlepiej sprawdź jaki typ baterii masz, żeby nie było zonka przy reklamacji

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:21   #1238
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
no najlepiej sprawdź jaki typ baterii masz, żeby nie było zonka przy reklamacji
No li-ion, jak każdy laptop teraz Ona nie wymaga odłączania, kiedyś nawet tu na wątku o tym czytałam, kilka tyg temu
Stary 2012-10-17, 21:38   #1239
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ja ostatnio w R. kupiłam taką malutką, składaną szczotkę z lusterkiem za 4,99 w promocji ale to raczej tylko do poprawek w ciągu dnia.
o ta: http://www.rossnet.pl/GalleryImages/...humb23_8821870
Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
w rossmanie kupiłam małą rozkładaną szczotkę z lusterkiem w środku nawet za 5 zł
coś takiego : http://www.google.com/imgres?q=szczo...9,r:1,s:0,i:72
Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
takie szczotki to możesz znaleźć też w sklepach chińskich, wszystko po 5 zł, nie tylko w drogeriach.
Dziękuję za info. Po drodze do Rossmanna wpadłam do chińskiego sklepu - nic takiego nie było. Ale w Rossmannie była ta, której zdjęcia zamieszczałyście, więc kupiłam. Idealnie zaspokoiła moje potrzeby. Dokładnie takiej szukałam. Naprawdę dziękuję!
Mam nadzieję, że nie spotka jej to:
Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Fajna rzecz, ale mi się po paru dniach rozleciała.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:47   #1240
201606242122
Konto usunięte

co mam zrobić, zeby na fejsbuku nie pojawiały mi się posty/ aktualizacje z moją lokalizacją ?
coś takiego: użytkownik X był w Warszawie i 3 innych miejscach
201606242122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:57   #1241
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuleyka89 Pokaż wiadomość
co mam zrobić, zeby na fejsbuku nie pojawiały mi się posty/ aktualizacje z moją lokalizacją ?
coś takiego: użytkownik X był w Warszawie i 3 innych miejscach
Nie dodawaj lokalizacji do zdjęć ani nie zapisuj sie do wydarzeń
Stary 2012-10-17, 22:17   #1242
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Oni go w żadnym momencie nie namawiali do samobójstwa
Od nich zaczerpnął ten pomysł, ale oni go nie namawiali. Jedyne do czego ta dziewczyna go namawiała to zdobycie tabletek - ale dla niej, nie dla niego samego.
Może nie wprost, ale jak ktoś Ci mówi, że fajnie byłoby się zabić, nawet mówi jak by się chciał zabić - bo to najlepszy sposób, to prawie na jedno wychodzi
Ale serio nie chcę się zagłębiać w ten film, bo jest schematyczny i średnio zrobiony.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:17   #1243
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Tak mi i innym wizażankom się nasunęło pytanie.
W Rossmannowskim 'skarbie' zostały użyte moje i innych wizażanek recenzje z KWC do ich produktów. Ponoć napisane jest, że opinie pochodzą z wizażu. Czy to legalne? czy nie powinni nas zapytać o zdanie?

km

mój INSTA
Stary 2012-10-17, 22:25   #1244
enamour
Zakorzenienie

Czy w tej ofercie Playa jak doładowuję konto za 5 zł to ma ważność na rok i sms-y mam do play ciągle darmowe? Czy trzeba wykupywać pakiety? Skoro 'sms do wszystkich sieci', to chodzi, że też do play za 9 gr, prawda? ;/

Czy istnieje w ogóle jakikolwiek starter czy kod, który pozwoli mieć darmowe sms-y do play? Podobno jakiś za 10 zł taki jest, ale w jakiej ofercie? Mam ciągle telefon na abonament i nie umiem się w tym połapać. Fajnie by było, gdyby była taka możliwość jak w heyah, starter za 5 zł, konto ważne na rok i sms-y darmowe. ;/

Edytowane przez enamour
Czas edycji: 2012-10-17 o 22:38
enamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:35   #1245
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
W Rossmannowskim 'skarbie' zostały użyte moje i innych wizażanek recenzje z KWC do ich produktów. Ponoć napisane jest, że opinie pochodzą z wizażu. Czy to legalne? czy nie powinni nas zapytać o zdanie?
Rossmann chyba współpracuje z Wizażem, więc pewnie w ten sposób zostało załatwione "pytanie o zdanie"

Zresztą to chyba po prostu funkcjonuje jako cytat.

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:49   #1246
szprotka_
Zakorzenienie

że się tak głupio zapytam, w jakim sklepie jest największa szansa, że ustrzelę kurtko-płaszcz taki przed kolana, i do tego ciepły (czyli coś innego, niż 100% poliester :/)
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 23:21   #1247
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Czy w tej ofercie Playa jak doładowuję konto za 5 zł to ma ważność na rok i sms-y mam do play ciągle darmowe? Czy trzeba wykupywać pakiety? Skoro 'sms do wszystkich sieci', to chodzi, że też do play za 9 gr, prawda? ;/

Czy istnieje w ogóle jakikolwiek starter czy kod, który pozwoli mieć darmowe sms-y do play? Podobno jakiś za 10 zł taki jest, ale w jakiej ofercie? Mam ciągle telefon na abonament i nie umiem się w tym połapać. Fajnie by było, gdyby była taka możliwość jak w heyah, starter za 5 zł, konto ważne na rok i sms-y darmowe. ;/
Ta opcja na kartę + ten pakiet 10zł/miesiąc i masz darmowe sms do wszystkich sieci

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 00:02   #1248
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Złym użytkowaniem?

tak mi się teraz przypomniało .... ten problem który opisujesz, u mnie wróciło do normy jakoś samoistnie

A ile czasu masz laptopa? Bo ja gwarancję na baterię miałam 6 miesięcy, w ciągu tego okresu bateria zaczęła mi się ładować tylko do 80% później 70% i tak dalej, myślałam że coś w kompie, okazało się że bateria- wymienili mi na całkiem nową

Ale jeżeli minął okres gwarancji to lipa, raczej nic nie zrobisz.
Chyba że dałoby się jakoś z tytułu niezgodności produktu z umową czy jak to się nazywa
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 00:14   #1249
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Co może powodować, że za każdym razem gdy zjem coś z gatunku "białka", jest mi niedobrze?
Dziwne jest to, że jeśli np. zjem samo jajko, to mi niedobrze, ale jeśli bułkę z jajkiem, to takiego efektu nie odczuwam.
Podobnie z mlekiem - jeśli dodam płatków śniadaniowych to jest ok, ale już samo mleko wywołuje u mnie mdłości.

Z czego to może wynikać?
Mnie za to jest niedobrze, jak jem jajko na miękko Ale jak na twardo, to już nic mi się nie dzieje. Ktoś wie, czemu tak jest?
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 00:19   #1250
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
tak mi się teraz przypomniało .... ten problem który opisujesz, u mnie wróciło do normy jakoś samoistnie

A ile czasu masz laptopa? Bo ja gwarancję na baterię miałam 6 miesięcy, w ciągu tego okresu bateria zaczęła mi się ładować tylko do 80% później 70% i tak dalej, myślałam że coś w kompie, okazało się że bateria- wymienili mi na całkiem nową

Ale jeżeli minął okres gwarancji to lipa, raczej nic nie zrobisz.
Chyba że dałoby się jakoś z tytułu niezgodności produktu z umową czy jak to się nazywa
Laptopa mam niecałe 2 lata, wiec myślałam, że gwarancja będzie to obejmowała
Kurde bo ten iks obok znaczka baterii raz jest, raz go nie ma. teraz np. nie ma. ale jak odłączę ładowarkę, podłączę z powrotem, to będzie
Stary 2012-10-18, 00:25   #1251
Blablubli
Rozeznanie

Cytat:
Złym użytkowaniem?

Zainstaluj sobie program BatteryBar i sprawdź poziom zużycia baterii. Jeśli jest bardzo wysoki a bateria jest jeszcze na gwarancji, to reklamuj. Jeśli jest bardzo wysoki a nie jest na gwaracji, to poszukaj w necie, czy do Twojego modelu laptopa nie ma przypadkiem czegoś takiego, jak "program wymiany baterii" - rzadko, bo rzadko, ale zdarza się, że niektóre modele baterii są wadliwe i wtedy je wymieniają za darmo nawet po upływie gwarancji. Może akurat się załapiesz.
Jeśli powyższe możliwości nie działają, to zostaje kupno nowej baterii. Może być też jednak tak, że system trochę wariuje z tym komunikatem na wyrost i wszystko będzie w porządku. Wtedy sobie odznacz po prostu opcję, żeby Ci nie pokazywało tego komunikatu.

To, że bateria trzyma krócej niż dawniej to naturalna kolej rzeczy, bo się zużywa i ma określoną ilość cykli ładowania. Dawniej było tak, że bateria w lapie przy podłączonym zasilaniu sieciowym ładowała się non stop, więc te cykle ładowania szybciej się zużywały i lepiej było ją wyciagać podczas pracy na kablu. Teraz jest tak, że ładuje się dopiero, kiedy poziom naładowania spada do pewnego poziomu. Oczywiście na żywotność baterii mają wpływ też inne czynniki, czyli np. to, czy bateria użytkowana jest w "ciepłych" warunkach (np. leży sobie na kocu ), czy laptop się przegrzewa - wtedy żywnotność baterii spada szybciej.

Edit: coś długo mi się pisało posta i nie widziałam, że odpisałaś już Czyli po gwarancji baterii jest, więc rozważ jeszcze te opcje, które później podałam.

Edytowane przez Blablubli
Czas edycji: 2012-10-18 o 00:28
Blablubli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 04:43   #1252
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Pamiętam tylko, że w smaku były paskudne, coś jakbym ssała deskę I były chyba brązowawe.
Akron ?
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 07:19   #1253
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Co może powodować, że za każdym razem gdy zjem coś z gatunku "białka", jest mi niedobrze?
Dziwne jest to, że jeśli np. zjem samo jajko, to mi niedobrze, ale jeśli bułkę z jajkiem, to takiego efektu nie odczuwam.
Podobnie z mlekiem - jeśli dodam płatków śniadaniowych to jest ok, ale już samo mleko wywołuje u mnie mdłości.

Z czego to może wynikać?
Może to być "przebiałkowanie" organizmu. Miałam tak kiedy często jadłam nabiał. Później na sam zapach sera białego czy jajka było mi niedobrze. Odstawiłam na jakiś czas i minęło. Później organizm sam "domagał" się białka w postaci zachcianek na jajka czy sery
Stary 2012-10-18, 09:06   #1254
agison
Zakorzenienie

Cytat:

a któraś używała Foringosept?
nie pamiętam dokładnie, dawno ich nie jadłam bo nie cierpię ich ... dlatego od razu przyszły mi na myśl wydaje mi się że brązowawe, ale raczej jasno- niż ciemno

Foringoseptu nie jadłam
mój ulubiony środek na gardło to Tantum Verde, zawsze działa

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:24   #1255
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Tak z ciekawości, czemu nie chcesz kupić na all?
Nie chcę, bo raz bujałam się z nieuczciwym sprzedawcą, raz miałam też problem z jakimś-tam-zamówieniem (albo tylko ja mam takiego pecha), wkurzyłam się i usunęłam konto. Jakoś nie mam przekonania.

Cytat:
Nie, ponieważ jest to opinia z serwisu partnerskiego, ogólnie dostępna dla każdego w internecie i podane jest źródło z autorami recenzji.
Poza tym prawem autorskim (bo podejrzewam, że o to Wam chodzi) nie objęte są proste informacje prasowe - a recenzja pod taką podchodzi.

Cytat:

a któraś używała Foringosept?
Może Herbitussin (kaszel i gardło)?

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski

Edytowane przez Beczka Soli
Czas edycji: 2012-10-18 o 09:25
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:56   #1256
Asienka187
Zakorzenienie

Powiedzcie mi proszę od jakiej kwoty liczy się ekwiwalent za niewykorzystany urlop? Wynagrodzenie zasadnicze to 1800 zł brutto, ale są także prowizje. Mam liczyć od średniej z 3 ostatnich miesięcy czy od wyn. zasadniczego? Jeśli od średniej to co zrobić jeśli w lipcu powinnam mieć wypłaconą prowizję 800 zł brutto, ale do dzis jej nie otrzymałam (firma w likwidacji, jeden wielki bałagan). Wliczyć ją także? Na pewno mi się należy, bo to prowizja sprzedażowa i musi być prędzej czy później wypłacona.

Edytowane przez Asienka187
Czas edycji: 2012-10-18 o 10:59
Asienka187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:45   #1257
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość

Nie, ponieważ jest to opinia z serwisu partnerskiego, ogólnie dostępna dla każdego w internecie i podane jest źródło z autorami recenzji.
Poza tym prawem autorskim (bo podejrzewam, że o to Wam chodzi) nie objęte są proste informacje prasowe - a recenzja pod taką podchodzi.

dzięki za info!

km

mój INSTA
Stary 2012-10-18, 14:35   #1258
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
Może to być "przebiałkowanie" organizmu. Miałam tak kiedy często jadłam nabiał. Później na sam zapach sera białego czy jajka było mi niedobrze. Odstawiłam na jakiś czas i minęło. Później organizm sam "domagał" się białka w postaci zachcianek na jajka czy sery

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:21   #1259
Suvia
Zakorzenienie

jak potrzebuję zaświadczenia o dochodzie z gospodarstwa rolnego to musze się zglosić do Urzędu Gminu z tej miejscowości, w której jest ono położone, czy do Urzędu Gminy mojego miejsca zameldowania?

a już wiem- miejsca polożenia

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-10-18 o 16:13
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:32   #1260
Friese
Zakorzenienie

Mam ciasto w paczce dr oetkera babka czekoladowa z datą ważności lipiec 2012.
Czy mogę je upiec ? Czy ciasto w proszku może się przeterminować? Byłam zadziwiona trochę przeciez to proszek
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości