|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
No u mnie z apetytem to jest tragedia.Czytałam że niby w 3 trymestrze powinien być mniejszy bo macica uciska żołądek ale ja jestem chyba jakimś wyjątkiem
wczoraj miałam wizytę i przez 3 tygodnie 2,200 na +Fakt że mój synek nie jest malutki bo w 29 tyg. ważył około 1,800 ale i tak mam doła z powodu mojej wagi |
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba nie ma żadnych ograniczeń odnośnie jedzenia po porodzie ![]() Ja bym jednak coś wzięła nawet na wszelki wypadek ( chyba, że ktoś ma planowane cc to wiadomo, że bez sensu) Bo może być tak że urodzimy po szpitalnej kolacji, gdzie następny posiłek będzie rano, a my będziemy głodne. |
|
|
|
|
#2463 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rodzisz w MP? poległa.... może zaległa ![]() Cytat:
a może mogą Ci torbę przechować w depozycie ubrań? Cytat:
za 30 tydzień, Nikoś ładnie przybiera, niech siedzi jak najdłużej w brzuszku bardzo ładna wyprawka ![]() a Stasiek szybko Ci wysłał? bo dzisiaj mija tydzień odkąd ja kupiłam i zapłaciłam - też na jego koszt wysyłka ja miałam podejrzenie kamieni nerkowych, ale nic nie wykryli i mi powiedzieli, że to kolka nerkowa, naszprycowali mnie kroplówkami i antybiotykami i puścili do domu ![]() Cytat:
ja w tamtym roku byłam w Domu Zdrojowym nad morzem i pływałam w basenie z Więckiewiczem, a moja koleżanka siedziała z nim w saunie i zaprosił ją na kolację, ale odmówiła...... ( ja akurat byłam z tżtem, więc nawet się do tej sauny nie pchałam, bo i tak już na mnie krzywo patrzył jak się zagapiłam na "Wałęsę" ), a do mojego tżta często przychodzi Kuba Wesołowski ( Komisarz Alex) po pizzę sama chciałaś
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że niektóre z Was zmieniły avatary.
Mój też nadawałby się do wymiany, bo taka lekka i zwiewna to może i byłam ( przynajmniej jeśli chodzi o samopoczucie), ale ze 30 tygodni temu
|
|
|
|
#2465 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas nie można jeść ani pić w czasie porodu w razie znieczulenia przy cc. Anestezjolodzy się nie godzą. Chociaż czytałam na stronie Fundacji Rodzić Po Ludzku (http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Czy-rodzace-moga-pic-i-jesc-w-czasie-porodu-doniesienia-z-badan.html) że wg badań powinno się od tego odchodzić. W ogóle fajna strona, polecam zwłaszcza teraz gdy czas naszych porodów się zbliża;-) Cytat:
|
|||
|
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia
|
#2467 |
|
Rozeznanie
|
Jak urodziłam córkę o 20.25 więc po kolacji , to byłam w takim szoku że całą noc przeleżałam patrząc na nią i nie myślałam o jedzeniu , takie mnie dopadło dziwne otępienie że jej nawet nie przewinęłam w nocy , a jak położna rano przyszła i pytała czy przewinęłam to nie wiedziałam o co jej chodzi
]Tyle czekania na ten moment a potem nie wiadomo co sie z człowiekiem dzieje , teraz mam nadzieję już taka zdziwiona nie będę ![]()
|
|
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
W Salve bo o MP ostatnio słyszałam nieciekawe opinie.
|
|
|
|
#2469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To może napisz maila, bo tydzień to długo, może czegoś nie ma na "stanie magazynowym". Co do nerek to też spodziewasz się synka? Mi na razie powiedzieli, że póki nie boli a dzieciątko rośnie możemy się wstrzymać, jednak na pytanie czy po ciąży będzie potrzebny zabieg czy to tylko taka ciążowa przypadłość, nie znali odpowiedzi.
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki, pewnie ten temat się już przewijał, ale chcę jeszcze zapytać:
czy w Waszych szpitalach jest obowiązkowa lewatywa? ja się dowiedziałam, że u nas nie jest obowiązkowa i jak ktoś ma życzenie to będzie, ale najlepiej sobie samemu w domu zrobić. No i ponieważ ja nigdy nie robiłam, to chciałam zapytać - ile czasu to mniej więcej trwa? Czy mam sobie zrobić ją jak mi już wody odejdą? Czy w ogóle nie robić? Czy jak? Mam wątpliwości, bo nie chciałabym, żeby coś mi "wyskoczyło" podczas parcia, czułabym się okropnie.... help!
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą mówiła też że rodzące kobiety podczas bóli nawet tego nie czują.
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie jest obowiązkowa. Ja liczę na Matkę Naturę, czyli że "oczyszczę się" samoistnie przed porodem
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam robioną przymusowo - ale z tego co wiem to teraz jest też na życzenie , nie wyobrażam sobie rodzić bez lewatywy i na pewno o to poproszę, jak mi odejdą wody czy pojawią sie skurcze nie wiem czy będe w stanie sobie coś tam gmerać zwłaszcza że tego nie robiłam nigdy a ćwiczyć przed nie mam zamiaru
|
|
|
|
#2475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Dorisp Czas edycji: 2012-10-17 o 22:26 |
|
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
Witam was
![]() Ja również 30 tydzień rozpoczełam a w przyszłym miesiącu kupuje wyprawkę typu kosmetyki, akcesoria, pieluszki, itd oraz lampkę nocną czytałam w wielu gazetach, że noworodki nie rozróżniają dnia od nocy i trzeba je tego nauczyć np. poprzez karmienie w nocy przy przygaszonym świetle, nie tym głównym. Laktatora nie kupuje na razie bo bratowej się nie sprawdził, bolało ją odciąganie i niewiele udawało jej się odciągnąć w efekcie oddała laktator a mi kazała się wstrzymać z zakupem. Dzisiaj pierwszy raz poczułam kopniaczki w żebro! malutka moja rośnie czy was też te harce brzuszkowe nocne budza? mnie budzi przynajmniej raz w nocyWitaj reven pamiętam Cię
Edytowane przez Swarovska Czas edycji: 2012-10-17 o 22:28 |
|
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
hmm moja koleżanka rodziła kilka miesięcy temu w Salve przez CC i nie była zadowolona, bo zapłaciła chyba koło 4000 i mówiła, że było strasznie, ale nie widziałam się z nią, więc nie znam szczegółów
![]() ja miałam rodzić w Bielsku, ale NFZ zerwał z nimi kontrakt i zostałam trochę na lodzie, więc z mężem zdecydowaliśmy się na MP - jemu się tam bardzo podoba co pisałam kilka stron wcześniej, dla mnie było trochę strasznie jak oglądałam porodówkę. Pocieszam się tym, że mają najwyższy poziom akredytacji i jak coś będzie nie tak, to będę w najlepszym miejscu z możliwych to chyba jedyny plus Cytat:
Tak, czekamy na Antosia Ja też pytałam czy są pewni, że tam nie ma kamieni, to mi powiedzieli, że nie robili mi usg nerek i że mam się zgłosić na badanie nerek dopiero po porodzie ( w ogóle jak ja dostałam tej kolki to byłam na wakacjach na Mazurach i pojechałam do szpitala w Szczytnie bo tak mnie brzuch po prawej stronie bolał, że myślałam, że umrę) i w sumie wzięli mnie na ginekologię i zrobili tylko usg ciążowe.Ale mówili, że to się w ciąży zdarza - mnie chyba wytrzęsło w samochodzie, bo jechaliśmy prawie 400 km bez przystanków ( ja kurat całą drogę spałam) i możliwe, że dlatego mi się coś tam porobiło. Ale tak ostatecznie to nie wiem co to było. Tydzień wcześniej miałam złe wyniki moczu i zaczęłam brać Furaginum chyba, ale jak widać nic mi nie pomogło.... Po porodzie chyba się wybiorę na te badania, bo jak mam te kamienie, to wolę się ich pozbyć zanim urosną
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
czyta i czytam i jakoś nie mogę się wbić w rozmowę
rano miałam gości - a teraz wieczorem rozmawiałam z rodzicami na skype, więc pewnie dlatego taka wypompowana jestem witam nową mamusię z nami ![]() Coraz brzydziej się czuję.. makeup nie pomaga
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po usg
![]() Ogólnie jestem zawiedziona, zdenerwowana i lekko smutna. Mój synuś według usg ma za dużą główkę o dwa tygodnie w stosunku do brzuszka. Lekarz powiedział, że to nic groźnego i często się zdarza i że gdyby to było 6-8 tygodni różnicy to byłoby się czym martwić, ale niby takie odchylenie jest w normie. Dodatkowo powiedział, że wszystko zależy od ułożenia malucha i aparatu usg i samego pomiaru, który może być błędnie wykonany. Oczywiście jestem cała w strachu, mało się nie popłakałam... Dodatkowo nie chciał mi pokazać buzi małego, bo stwierdził, że to niepotrzebne... Jestem tak zła, że najchętniej bym go uderzyła, ale po wiadomości, że główka jest lekko większa po prostu odebrało mi mowę. Mały też jest trochę szczuplejszy niż powinien, idzie mi 35 tydzień, a mały waży 2200. Ogólnie jego waga jest najniższym pomiarem w stosunku do innych. Ale ja też zupełnie nie mam apetytu, czasem zdarza mi się zjeść jedną kanapkę na śniadanie i potem aż do wieczora nic nie jeść.. Może to też przez to, że ja mało jem? Dodam, że wszystkie przepływy i cała reszta jest w normie. Ułożony główkowo, łożysko I stopnia w dnie, Doppler prawidłowy, tylko ta lekka dysproporcja między główką a brzuszkiem ![]() Mam nadzieje, że to jest związane z tym moim brakiem apetytu i mały po prostu wolniej przybiera na wadzę. Albo że to błąd pomiarowy... No i następny powód do zmartwień
|
|
|
|
#2480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2482 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nigdy nie rodziłam i nie wiem jak to będzie, ale wolę się nie stresować tym, że coś jeszcze " wydalę" tylko skupić się na samym porodzie....
|
|
#2483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dzięki!
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym to jakiś lekarz stażysta, który wykonywał badanie. Nie mój lekarz, i właśnie nie mogę się doczekać kiedy obejrzy wyniki mój prowadzący. |
|
|
|
|
#2486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) a główką się nie martw, mój też ma jakieś dysproporcje - nie zapamiętałam jakie- ale lekarz mówił, żeby się nie martwić, bo im większe dziecko, tym te pomiary są mniej dokładne zobaczysz, że wszystko będzie ok, nie każdy dzidziuś jest taki sam Cytat:
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
Swarowska ja też Cię pamiętam
![]() Agasobo no ja znowu mam dwie znajome które rodziły w Salve i są mega zadowolone.Zobaczymy jak będzie ![]() aaa i to co napisała Sola to prawda.O tym moja szwagierka też mówiła. Edytowane przez reven24111 Czas edycji: 2012-10-17 o 22:37 |
|
|
|
#2488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wyglądam coraz gorzej - chyba uwierzę w te powiedzenia, że dziewczynka odbiera urodę.. oczy mam podkrążone.. kg widać na buzi.. włosy w ogóle się nie układają.. cera blada- eh
|
|
#2490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... nie dość, że zdenerwował Cię tymi informacjami to jeszcze nie chciał pokazać twarzyczki? ... co za Mi gin na ostatniej wizycie pokazał buzie pierwszy raz w 3d obraz nie był dobrze widoczny dlatego nie dostałam zdjęcia ale ciągle nie mogę zapomnieć jej buzki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

wczoraj miałam wizytę i przez 3 tygodnie 2,200 na +

To ja jestem kierowcą. Chyba że wsiądę i pojadę
to by dopiero było
za 30 tydzień, Nikoś ładnie przybiera, niech siedzi jak najdłużej w brzuszku

mój Nikuś też miał mieć zespół downa i co... gin nawet sugerował mi usunięcie dziecka bydlak jeden 
Pawla czy Piotrka

Ale dzięki!