![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jako ta 'druga'...
nie niszcz ludziom życia... nie rób tego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy "cnotliwa" część osób wypowiadających się w tym wątku myśli, że jak przeklnie te "niecnotliwe", to one się zmienią? Że naprawią trochę świata? Bo nie wiem do końca skąd tyle jadu i emocji. Rozumiem gdybyście z "niecnotliwymi" były związane emocjonalnie to i nerwy puszczają, ale tutaj są osobniki najpewniej wam obojętne.
Nie rozumiem czemu dominuje myślenie, że jak ktoś się spotyka z zajętym albo bez zobowiązań to zaraz zakompleksiony i normalnego związku stworzyć nie umie. No może umie a może po prostu nie chce. Przecież nie każdy marzy do synu, domu i posadzonym drzewie. Dla mnie głównym winowajcą jest ten zajęty, ale na miejscu kochanki też bym nie chciała być. Tylko ja to całkiem inna jednostka. Autorka pisze, że spotykała się już z tym panem dla samej przyjemności więc w takim układzie żyć umie. Domyślam się, że wtedy nie prosiła o pomoc na forum bo była pewna swego i że nie będzie jej to męczyło. Moim zdaniem jak się zakłada taki watek to już ma się wątpliwości i niekoniecznie powinno się robić cokolwiek wobec czego się te wątpliwości pojawiły. Bo potem może być ciężko. Kalincia, jak miałaś ochotę na romans to pytałaś kogokolwiek czy to jest fair czy sama umiałaś podjąć taką decyzję? Bo chyba dopiero jak się samemu umie taką decyzję podjąć to będzie ona zgodna z naszym sumieniem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystko można usprawiedliwiać wolną wolą i NIEOGRANICZENIEM, ale istnieje jeszcze coś takiego jak normalna ludzka godność, empatia i poszanowanie innych. W końcu żyjemy w cywilizowanym społeczeństwie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I wcale nie musi to być kiepski związek. Wystarczy że ten niby facet jest zwykłym psem na baby. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cnotliwością nazywasz to że dziewczyna jest fair i trzyma się swojego chłopaka? A nawet jeśli się go nie trzyma bo go nie ma, to szuka go i chce z Nim być na stałe? A nie szukając przygód u żonatych mężczyzn?
Edytowane przez Syla_ Czas edycji: 2012-10-17 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm wole wybrac cierpienie kogos kogo nie znam i kto mnie nie obchodzi czy cierpienie kogos kogo lubie i na kim mi zalezy..hmm ciezki wybor ![]() Moralnosc kazdy ma wlasna i tu nie ma sensu mowienie ze ktos jest niemoralny-bo niemoralny moze byc tylko i wylacznie dla was. A jak zwiazek nie musi byc kiepski i wystarczy ze facet jest psem na baby to wybacz ale w tym momencie czy zdradzi zone/dziewczyne z wlasnej inicjatywy z wolna kobieta czy z prostytutka bo kazda wolna mu odmowila to jeden piernik. Jak nie ta to inna. Notabene ja znalam praedziwego psa na baby ktory zadnej nie przepuscil a jak byl w zwiazku to byl wierny do konca mimo bycia podrywanym i jakichs niegorznych flirtow na kazdym kroku.
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
znam parę będącą w wolnym związku, nie znam ich zbyt dobrze, ale z racji, że jedno z nich to siostra mojego kumpla widzę jak to się odbywa, no cóż dla mnie tego co ona robi nie można nazwać związkiem.
już wyjaśniam dlaczego. niby są ze sobą (z tego co sie orientuje to chyba ok 3 lata) wyznają sobie miłość, ale oboje zdecydowali, ze nie muszą być sobie do końca wierni (chodzi mi oczywiście o seks). w praktyce wygląda to tak, że widzę jak sprowadza sobie kolesi do domu, po czym odprawia ich i czeka na swojego ukochanego, z którym umówiła się do kina ![]() nie wyobrażam sobie być w takim "związku", pytanie czy tobie droga autorko odpowiada taki układ i czy nie czułabyś, ze postępujesz wbrew sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że drugiej osobie należy się szacunek bo jest po prostu człowiekiem!! Nie dorabiaj mi tu żadnych katolickich czy innych poglądów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Codzolostwo to kwestia katolicka. Zadne inne zasady nie mowia o zdradzie. Co do szacunku. Szanujesz mojego sasiada pietro nizej? Nic o nim nie wiesz ba na oczy go nie widzialas, czemu masz go szanowac i zachowywac sie fair w stosunku do niego?akurat to jest facet ktoremu zaden szacunek sie nie nalezy ale ty tego nie wiesz vo go nie znasz. Tak samo, czemu mam dbac o obca mi dziewczyne? Czemu nalezy jej sie ode mnie szacunek?
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Jak mnie mój zdradzi to najpierw mu pysk obije,a później obije koleżance
![]() ![]() ![]() ![]() O sąsiada dbasz w taki sposób,że pozwalasz mu spokojnie życ i okazujesz mu szacunek nie wpieradalając mu się w życie ani go nie utrudniajac jako głupia sąsiadka ![]() W polskim prawie jeśli ktoś zdradzi to nie spotkałam się z przypadkiem by wtedy sąd orzekł rozwód bez winy tej osoby...
Akcja "pokaż kolana!" czas: do maja cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć ! 15km ![]() Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2012-10-17 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest zwykłą k..... i tyle w tym temacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
I na tych dwoch wypowiedziach nalezy zakonczyc dyskusje bo wyzywania niektorych sposrod uczestniczek od ku*w nie da sie tolerowac. To nie argumenty a zwykle chamstwo. A chamstwa nic nie usprawiedliwia.
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
No właśnie CHAMSTWA NIC nie usprawiedliwia
![]() A ja jak i wiele innych tutaj wyrażam swoją opinię i mam do tego prawo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoja droga jakie to ironicznie ze to wlasnie te kulturalne i szanujace innych ludzi osoby pokazuja najmniej kultury na tym watku..
Fenris ![]() Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2012-10-17 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I na prawdę niczego nie oczekuję od tych wolnych kobiet jak zrozumienia. Zrozumienia czy na prawdę podziękowałyby (najlepiej ciastkami i herbatką, może nawet by zostały przyjaciółkami) 'tej drugiej' gdyby w długoletnim związku/małżeństwie doszło do zdrady z ich udziałem. Jestem ciekawa jak by zareagowały na fakt, że ta druga wiedziała o ich istnieniu. Jakby się czuły gdyby okazały się, że wpuszczały do łóżka faceta który puszczał się z innymi? (boże, strach się bać jeśli taka kobieta będąca w związku bierze tabletki antykoncepcyjne..) Dla mnie to jest niepojętnie. Myślenie o własnej du*ie i własnej przyjemności- kosztem innych. Nie potrafiłabym skrzywdzić świadomie człowieka kierując się własną przyjemnością. To CHORE.
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego ma się nie należeć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | ||
ma zielone pojęcie
|
Wszystko jasne
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Nie rozumiem o co chodzi dziewczynom...
Przecież tylko nazwałam rzeczy po imieniu ![]() cichodajka jakoś mi tu nie pasuje ![]() choć czytałam też gdzieś,że kobieta nie biorąca kasy za seks to dz* wka...bo k** wa bierze... więc faktycznie przepraszam,jesteście tylko dzi* kami ![]() ![]() ![]() Nie będę zmieniać tonu mojej wypowiedzi z dość prostej sprawy [ciekawie poruszanej ![]()
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Nussbeisser Czas edycji: 2012-10-18 o 01:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Dyskusja na poziomie to dyskusja na argumenty a nie wyzwiska i obrażanie rozmówcy. Ta zasada dotyczy obu stron oczywiście.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-10-18 o 01:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
BAN stały
|
Cytat:
Temat dotyczy tej drugiej więc każdy ma prawo napisać co sądzi o tej drugiej. Tyle w temacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, ona nie istnieje, Ty świadomie nie robiłaś jej świństwa. I żeby nie było - OCZYWIŚCIE, że za zdradę obwiniany powinien być zdradzający, bo to on ma zobowiązania względem partnera. Ale ludzie kochani, co to za bzdury, że "ona dla mnie nie istniała". No istniała. Straszne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Nie przeklinam ani nie używam wulgaryzmów po to by was obrazić.
Nazywam was tak jak się powinno według definicji was nazywać. W żadnym słowniku nie znajdziecie,że w tym znaczeniu jest to wulgaryzm a jedynie nazwanie kobiety i jej profesji. Czuję się trochę jak Cejrowski w rozmowie z frytką o "wyzwolonych kobietach" ![]() Po za tym... zabieracie klientów prostytutkom.
![]() |
#150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Definicja to "kochanka".
Fenris ![]() Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2012-10-18 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.