|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
dom
dobra idę spać bo już mi plecy siadają
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-10-18 o 00:07 |
|
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
qurcze je wszyscy śpią
))miłego dnia podobno będzie dziś słonecznie
|
|
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wszyscy, nie wszyscy
![]() Niektórzy już dzielnie siedzą w pracy ![]() Zimnica przeokropna, niby 4stopnie samochód wskazywał ale mam wrażenie, że w biurze mamy -50983781987 stopni Dobrze, że herbatka gorrrrąca
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
zmykam naszykować śniadanko chłopakom dzis święto mąż ma wolne
))Chanel odpoczywaj i łykaj ![]() Sorceress miłej pracy i po herbatce kawka zbożowa
|
|
|
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
Ale nie mam swojej kawki zbożowej, a w pracy na stanie tylko ekspres albo rozpuszczalna
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jak zwykle idę was nadrabiać choć czuję się fatalnie, przysięgam myślałam, że będę czuć się dobrze w ciąży a mi jest ciągle źle niedobrze nic nie pomaga dobre to, że nie wymiotuję ale i tak brzuch mnie boli tz od tego, że mi niedobrze, głowa też od tego boli, do tego ciągnięcie w pachwinie po lewej stronie Wczoraj niby lepiej się czuła zabrałam się wcześniej do domku ugotowałam obiad między czasie posprzątałam tz odkurzyłam i zaczęłam umierać tak trwa to do teraz i nie wiem jak długo Dziś muszę być w pracy bo koleżanki nie ma i tak tylko rano z ledwością się wykąpałam ubrałam i jem właśnie w pracy śniadanko pisząc do Was. no to się wyżaliłam Miłego dzionka Wam Kochane życzę
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2012-10-18 o 08:05 |
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
Zgadzam się z którąś z dziewczyn, że piszcie jak najwięcej dziewczyny (zwłaszcza strippi, nestelle , Malpka )poza tym piękne słońce, ja powoli zbieram się do pracy ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- oliwka będzie lepiej, kiedyś złe samopoczucie się skończy !
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-10-18 o 08:16 |
|
|
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szykuje sie na korki ale mamtka dziecka mnie zaczyna irytowac najpierw miałm dziecko do kartkówki zaległej przygotowa a teraz wychodzi ze sa dwie kartkówi i jeszcze sprawdzian a materiału fura i baba mysli ze w dwie godz dziecko nadrobi 2 miesiace nauki.... ide po słaba kawe bo inaczej nie dam rady dzis funkcjonowac ledwo zwlekłam siezłózka by mezado pracy wprawic ateraz dalsze przygotowania miłego dnia wam zycze
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę Was nadrobiłam w końcu
ja zaraz znowu lecę wspomagac TŻ w sklepie. Będę specjalistką od drzwi, okien, rolet, paneli, bram itd. Jak coś to doradzę co kupic, jakby któraś robiła remont hehe Ale wczoraj byly fajne zajęcia w szkole rodzenia. Kąpaliśmy lalki kąpiel od A do Z od przygotowania wody w wanience poprzez rozebranie malucha, wykąpanie i spowrotem ubranie ręce się trzęsły jak nie wiem co. Plecy bolały po nachylaniu sie do wanienki. Az się martwie co bedzie na zywo ubieraliśmy też pieluchy i niektóre babeczki nie miały pojęcia jak zapiąc pampersa, niektóre zakładały tyłem na przód ale było śmiechu Trzymajcie się Laseczki. Jak będe miała chwilę to znowu coś naskrobie. A do częstszego pisania powróce w listopadzie.
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
Hello mamuśki
![]() Babystrology pokazuje mi pełne 18tc, parę innych tak samo Tak czy inaczej- gratulacje brzuszku! ![]() Musialam sie już niestety przenieść do spania w koszuli nocnej zamiast w spodniach i koszulce, bo gumka ze spodni niemiłosiernie mnie w nocy obciskała. Mąż wczoraj mial ze mnie niezły ubaw Od wielu miesięcy mam problemy z paznokciami w dużych palcach w nogach. Znów zaczęły mi wrastać ;( Siedziałam więc, moczyłam nóżki i starałam sie je obciąć. A on siedzi cały uradowany i mówi: "Noooo....Ciesz się ostatnią taka pielegnacją stóp, potem już do nich nie sięgniesz!" Po raz kolejny przekonałam się także, że w mojej pracy szanują mnie tylko współpracownicy. A szkoda... Jednak płakać nad tym nie będę, bo wolę przyjaźń kilku świetnych młodych kobiet zamiast akceptacji jednej sfrustrowanej. A wkrótce pójdę na L4 więc będę miała święty spokój )Okey kochane, zmykam do pracy Buziaki
|
|
#3581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale bedzie lepiej, zobaczysz. Z kazdym tygodniem
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy się wybierasz na L4? Mnie z dnia na dzień coraz trudniej wywlec się z łóżka. Humor mam taki okropelny, a hormony jeszcze świrują. Wydaje mi się tez, że w pracy gniotę przy komputerze brzucholka (mimo, że staram się pracować w pozycji półleżącej - dopóki coś rysuję to mogę), a potem w domu mnie pobolewają te pachwiny i boczki... Mam rozpisany (wiosną ) urlop na ten rok i w święta miałam się właśnie urlopować, ale chyba tak akurat przed Bożym Narodzeniem pójdę już na L4.to ja też się wyżaliłam... a co! Ah! Ale miałam sen! Urodziła nam się kochana córeczka... i ja się nią tak zajmowałam, a okazało się, że mamy też drugie dziecko - chłopca. Tylko ten synek wyglądał jak kot. Taki czarny, dziki (jakaś puma czy cuś) kotek z obciętym ogonem (ale muszę przyznać, że sierść miał piękną, czarną, lśniącą, jedwabistą). I zaczęłam mieć wyrzuty sumienia, że się tylko dziewczynką zajmuję... i tak zmuszałam się do głaskania i przytulania tego "synka"....
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-10-18 o 08:56 |
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie wkurza pytanie "ale co cie boli". hm jestestwo. bo ani na brzuch nie moge narzekac, ani na nic innego konkretnego... no zle mi i juz ![]() Trzymaj sie. jeszcze bedzie lepiej. oby!!! Cytat:
|
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam zastępcą kierownika, a teraz to szefowa ze mną nawet nie gada Nie widzę sensu tam siedzieć skoro jak pójde na L4 to tą sama kase dostanę, co u niej. Mam tylko nadzieję, że macierzyńskie zrobią teraz na rok )
|
|
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
wszystkim podłamanym i w dołku słoneczka
na temat tego programu usg w krakowie jest na facebooku...i już nie ma wolnych miejsc...dobrze że mnie wczoraj przyjeli ![]() a tu stronkao samych warsztatach http://malopolskieusg.pl/ |
|
|
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam nadzieje ze te bóle miną Cytat:
![]() dzieki ja tez zamowiłam
|
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
a ja wczoraj kupilam sobie bialej fasoli (jedynie w regale z rosyjska zywnoscia znalazlam taka wieksza, podobna do naszego Jasia ) i bede gotowac fasolke po bretonsku.. kilka dni temu ktoras z Was pisala, ze ma pelny gar, no i chodzila za mna i tez musze zrobic Cytat:
jestesmy na podobnym etapie ciazy, i chyba tez podobnie ja przechodzimy. Ja tez mam juz czasami dosc i kazdego dnia mam nadzieje na poprawe.Na razie biore tabletki na mdlosci i wymioty, ograniczam do minimum, dlatego ostatnio wieczorami cierpie.. no ale bez nich pewnie z moich 50 kg, zostaloby jedyne 40. Do tego bole glowy, ostatnio sa codziennie, nie sa mocne na szczescie, mimo wszystko zaklocaja dzien.. i nie wiem skad i dlaczego, boli mnie tyl glowy i prawe oko, wyglada to tak jak aura na migrene, ale na szczescie sie nie rozwija (chociaz w ostatnich 10 dniach mialam juz 2 ataki migreny ).Ahhh no i do tego jeszzce wygladam fatalnie, jestem zmeczona, mam mega podkrazone oczy, sucha skore.. nawet kolezanki w pracy pytaja, czy dobrze sie czuje, bo nie wygladam dobrze. ehhh jedyne co mnie pociesza, to podobno najczesciej dziewczynki tak maltretuja mame ohhh juz sie nie moge doczekac, kiedy wreszcie poznam plec dziecka ![]() Oby w koncu bylo lepiej, tego tez Ci zycze
|
|
#3589 |
|
Raczkowanie
|
Soceress zajrzyj na tego linka którego wrzuciałam o tym programie...co myślisz tam są zdjęcia i przy badaniu jest około 5 osób...nie wiem co mam o tym myśleć...
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
witam was w ten pochmurny i deszczowy dzien
nie mam ochoty z lozka wychodzic !!! a tu trzeba isc do pracy i az do 19, ale moze uda sie uciac godzinke, pozyjemy zobaczymy.Sorceresss mnie sie wlasnie wczoraj zastepca szefa spytal kiedy mam zamiar isc na sykmelding czyli L4, yhmm i tak rozmawialam z siostra ze moze juz w grudniu po moim powrocie z Polski, pojde i wezme 50-50 . znaczy to ze bede tylko chodzila 4 dni po 5 godz, albo 5 dni po 4 godz, a bede miala normalnie placone za 8 kocham norwegie i ich podejcie do pracujacych kobiet ( tylko nie sama opieke medyczna, bo jest beznadziejna ), no ale cos za cos. nie mozna mniec wszytskiegono nic lece dopic kakaoko wiec milego dalszego dnia aaaaaaaaaaaaaaaaa no to KTORA Z WAS zapodala tego zagranicznego linka do sklepu internetowego ![]()
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eh ciąża to nie same uroki... na szczęście to 'tylko' 9 mcy...
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja przez watkowe smaki (surowka z kiszonej kapusty), gotuje dzis bigos, bo co z tym otwartym slojem innego zrobic ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#3593 | ||
|
Zakorzenienie
|
a u mnie dziś równo 20 tydzień
a no własnie ja tez od 8 w pracy a od 6 na nogach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3594 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, u mnie piękna pogoda.... ale co z tego jak mi się nic nie chce...... ,kurczę brakuje mi czasem takiego podekscytowania bo jak się jest 3 raz w ciąży i to w krótkich odstepach czasu to wszystko się zna ,wie i jakoś-takoś nuuuda ... zresztą przez inne już obowiązki moich dzieci czasem nawet zapominam o tej ciąży .... troszkę mi już ciężko tak po raz trzeci -choć nie wierzę ,że to przyznaję.... ale brak mi energii ..... i do tego teraz wyciągnęłam fotelik dla malucha ,wkładamy do mojego auta,przymierzamy i ..nie mieści się .... i będziemy musieli sprzedać moje auto i kupić rodzinne.... boże nie chcę rodzinnego samochodu.... kocham moje auto..... Cytat:
mam nadzieję ,że 3 będzie na takich samych zasadach... bez problemu...nie znam kolek,bolesnego ząbkowania albo darcia się w niebogłosy.... Cytat:
18 !co do spania to ja zaczęłam spać w bluzkach męża..... ![]() Cytat:
|
|
#3595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.carters.com/ i link do wątku w którym dziewczyny zamawiają https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=620052
|
||
|
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jaki ja miałam dziś sen! Masakra! Śniło mi się, że byłam na wizycie z mężem i siostrą. Oni widzieli ekran usg a ja nie. I potem lekarz wyszedl i wrócił z zastrzykiem, ale żeby mi go dac najpierw przeciął mi skórę pod piersią i tam wbił strzykawkę i wyszedł. A ja wtedy patrzę, a cała się robię w takiej paskudnej czerwonej wysypce i go wołam i krzyczę a jak przyszedł to byłam cała w takich jakby kurzajkach ?! Takie to było obrzydliwe. Brodawka przy brodawce, całe nogi takie. Co za sen. No i się obudziłam. Brrr...
Dziś wizyta o 18.15. Trzymajcie kciuki |
|
|
|
#3597 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja jeszcze śpię w swoich dotychczasowych piżamkach ale ja dopiero skończony 13 tydzień i póki co waga waha się raz kg do przodu raz do tyłuCytat:
Choć każdy od początku mi mówi, że będzie dziewczynka i na nią pewnie się tak męczę.Cytat:
A sen kociarą chyba nie jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja na pierwszym usg miałam uderzenia serduszka 136 aa na drugim 159 a na 3 dowiem się płeć maleństwa. Cytat:
Ja dodawałam linka
|
||||||||
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś na obiad kapuśniak
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ale ładna pogoda. Ciesze sie na te dzisiejsze warsztaty, mam andzieje, że uda sie nam spotkac dziewoje
Miłego dnia ide gotowac sos z opieniek
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
ale wy macie sny
![]() Cytat:
zeby ci dzis na wizycie nic nie wstrzykiwał lekarza
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

))

ja zaraz znowu lecę wspomagac TŻ w sklepie. Będę specjalistką od drzwi, okien, rolet, paneli, bram itd. Jak coś to doradzę co kupic, jakby któraś robiła remont hehe
ubieraliśmy też pieluchy i niektóre babeczki nie miały pojęcia jak zapiąc pampersa, niektóre zakładały tyłem na przód ale było śmiechu 

05.07.2008
i az do 19, ale moze uda sie uciac godzinke, pozyjemy zobaczymy.
,kurczę brakuje mi czasem takiego podekscytowania bo jak się jest 3 raz w ciąży i to w krótkich odstepach czasu to wszystko się zna ,wie i jakoś-takoś nuuuda ...
kociarą chyba nie jesteś
zeby ci dzis na wizycie nic nie wstrzykiwał lekarza