|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
kurde musialabym isc pod prysznic ale mi sie nie chce...
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- ja mam z hippa, sypie plaska lyzeczke na 100 ml |
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
moja nie lubiła pic, dawałam Jej herbatke to 10 ml i sie krztusila bo nie polykała. S konczyla 3 miesiace to doi jak niewiem. Ile zrobie tyle wypije! daje jej 2 razy dziennie po 60 ml.
Myslicie ze za malo? po herbatce jej w ciagu godizny potrafie zmienic 5 pampersow. B nasiusia troszke i juz piiszczy by zmienic
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia co z tymi dziąsełkami. Zmykam ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Jak długo już podajesz? Pytam, bo chce wiedzieć, czy nie powoduje to wzdęć
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
albo np jak robi kupe. To nigdy nie zorbi do konca, tylko przy zmianie pampersa jak podnosz ejuz wytarty tyleczke to narobi mi na reke albo na nowy pampers jak tylko podloze
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
z tydzien, ogolnie nie powinno sie przekraczac 100 ml dziennie i nie podawac wieczorowa pora, no i jest napisane ze lyzczke, ja daje plaska, czasem polowe. wiec to taka rozcienczona woda ale zawsze jakis smak.
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie daję wcale herbatek
mały niechętnie pije więc zaprzestałam, może powinnam robica bez herbatek głośnio i często pierdzi, czasem pekamy ze smiechu Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-10-17 o 22:02 |
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w polskim sklepie od pierwszego miesiaca jest tylko koperkowa, jest tez uspokajajaca ale ja mam dziecko spokojne wiec bardziej go przygaszac nie bede :P
po skonczonym 4 miesiacu juz sa fajneiejsze herbatki, jablko z melisa i takie tam :P |
|
|
|
#1238 | |
|
Wtajemniczenie
|
mamka codziennie
![]() aaa o takie spalenie Ci chodzi zboczusiu ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- a jakie probowalas tylko koperkowa? bo od pierwszego miesiaca masz te dozwolone : Herbatka rumiankowa Herbatka z kopru włoskiego Herbatka ułatwiająca trawienie Herbatka uspokajająca moze ktoras mu posmakuje. |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam pojęcia co to może być ![]() tak, moja też ma takie dziąsełka
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
ale w tej na lepsze trawienie tez jest koper wloski.
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, ot szalona!
nie trzeba a po za tym zeberkę zamówiłam dzisiaj Ja dawałam koperkową to pruty straszne szły. Teraz daje tylko uspokajającą bo tylko taka mi została, wypija ok 150ml dziennie. A co do uspokajania to u nas nie działa ![]() Właśnie po 4mc będę dawać tą z jabłkiem i melisą bo mam jeszcze ok 400gr tej uspokajającej. A po rumiankowej z hippa zniknęły problemy z kupą. Dobra, ja idę spać bo znowu będę narzekać że nie wyspana jestem. Dzisiaj pierwszy raz wyłączam lampkę na noc. Zobaczymy czy to wyda. Tż nie chce się przytulać, kij mu w oko Dobranoc
|
|
|
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
mamcia probowalam koperkowa, rumiankowa i na lepsze trawienie. I dupa, zadnej nie lubi i memla smoka, wypija max 30 ml. Mam nadzieje ze juz te jablkowe, brzoskwiniowe od 4 miesiaca polubi srajdek jeden
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
od czwartego miesiaca jest jablko z melosa i dzika roza z czyms tam :P
|
|
|
|
#1245 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1246 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Nel_a ja się nie odnosiłam z tym smoczkiem do tej jednej sytuacji tylko tak ogólnie odnośnie wsadzania smoczka "na siłę". Jasne, że się z małą nie siłuję tylko próbuję jej tego smoczka podać mimo ryku i właśnie wtedy muszę go tak przytrzymać
A teksty tej matki do dziecka to porażka, ja moją po szczepieniu zawsze tulę, czule do niej mówię, próbuję jakoś zająć. Przecież to dla dziecka jest ogromny stres!
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie płakała wcale. Przecież i tak nie liczą się słowa, tylko spokój, a najlepiej uśmiech mamy. Zapomniałam napisać - dzisiaj przy pielęgniarce środowiskowej Róża kichnęła prawie jak z armaty (potrafi lepiej). To było po lekkim ulaniu noskiem, więc od razu jej czyściłam. Pani powiedziała coś, co wiem, czyli że warto nawilżyć jej śluzówkę solą fizjologiczną (bo woda z solą morską jest droga) i że powinnam ją oklepywać. Uprzedziła, że na początku będzie płakać, a później to polubi. Spytałam jak, to pokazała - jak pierwsza pomoc przy zachłyśnięciu! Dziecię położyła na udzie i mocno oklepywała dłonią złożoną w łódeczkę. Dziecię oczywiście się rozryczało i po chwili u mnie uspokoiło, ale potem jeszcze popłakiwało. Nic dziwnego. Przyszła obca baba do łóżeczka, wzięła na ręce i zaczęła bić, a mama jej nie obroniła. A na koniec i tak się do niej uśmiechała. |
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś bedzie chciał zerknąć:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...remierze_.html Pisałyście o smoczkach - my nie uzywamy. Przez krótki czas Martynka lubiła smoczka, ja jednak niezbyt często jej go podawałam (zapominałam ) i w efekcie już go nie lubi ![]() Cytat:
niby płacze i niby nie chce a jak włożę to już chce i ssie jak gdyby nigdy nic
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1251 | |||||
|
Zadomowienie
|
o matko, jakie one mają piękne oczy!
![]() właśnie! Hania, wstydziłabyś się - takiemu małemu dziecku juz oczy malować! Cytat:
Zależy od fazy ![]() A z tym rośnięciem stóp to słyszałam, że może się coś takiego wydarzyć - to ponoć nawet nie takie rzadkie. Strasznie się tego bałam ![]() Ale widzę, że Ty nieszczególnie zmartwiona jesteś - cieszysz się na zakupy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak, tak, i jeszcze od herbatek Milupy )A kto od butelek MAM? Mamcia czy Agunia? ![]() A propos - kupiłam dziś trójpak MAM 330ml za 8€ (bo przecież ja wszystko z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem kupuję, cud, że jeszcze rowerka nie mamy Cytat:
![]() Kupiłam małej uroczy komplecik Gagou Tagou, przypuszczam, że będzie dobry wiosną A już teraz posłużył jako stymulator wzroku, bo jest w czarno-białe pasy z czerwony elementami |
|||||
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaniem pielęgniarki jeszcze nie ząbkuje, ale ona widziała mniej, niż ja. Tzn. wierzę, że nie ząbkuje, ale może Karolina nam napisze, kiedy te trójki stają się widoczne. Ja wiem tylko, że późno się wyrzynają. Teraz zasypia, więc nie sprawdzę, ale wydaje mi się, że reszta dziąsł jest cały czas gładka.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-18 o 12:57 |
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja czytałam że trójki wychodzą jak ma się 19 miesięcy. Ale były też przypadki że jednak wychodziły pierwsze. Albo że czwórki wychodziły pierwsze. Mała z tej strony wsadza paluchy. Właśnie oglądałam pogodę na polsat news i przynajmniej do wtorku bo tylko do tego dnia była pogoda, ma być w całej Polsce słońce
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() my z córa od rana czadzimy na zmiane wiem ale sa tez inne. Cytat:
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
My też za godzinę na szczepienie, trzymam kciuki za pozostałe dzieci
|
|
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
ja niestety jeszcze nie nadrobilam.... ale wtrynie sie w temacie dziasel. moja tez ma jasniejsze zgrubienia w kilku miejscach i czytajac ksiazke natknelam sie na pojecie torbielikow, ktore pasuja do opisu. podobno nic z tym sie nie robi i samo znika
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
mamka zrobilam ci foto kupy po hipie bys nie miala zadnej watpliwosci
NADALKA potrzebna mi jestes wstawaj:P
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nie śpię
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

mały niechętnie pije więc zaprzestałam, może powinnam robic

płakał przeokrutnie
Przecież i tak nie liczą się słowa, tylko spokój, a najlepiej uśmiech mamy. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)