|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Pers
ja lukałam jednym okiem i też mi się łza zakręciła ale może temu że samej mi też jest smutno |
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
mam Sudocrem i Bepanthen, które lepsze. kwestia w tym ile razy dziennie smarować? jak samraować, tzn. przed każdym nasmarowaniem przemyć i smarować, czy można dosmarowywać? bandażować, czy niech oddycha. kwestia jest o tyle niewygodna, że babcie to bardzo boli i palce ma do siebie bardzo zbliżone i nie wiem czy każdy palec mam oddzielnie bandażować, obklejać czy nie. wydaje mi się, że jak się one dotykają to się nie zagoją.
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na takie ranki pomiędzy palcami jedyny jest płyn "betadine" - jest to taka jodyna- ja daję na pałeczkę do czyszczenia ucha i przecieram chore miejsce, na drugi dzień nie ma rany http://www.egis.pl/dla-pacjentow/lek...lyvidonum.html
|
|
#4474 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobry Wieczór
![]() Z mila chęcią bym wzięła sobie Twoja @. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka dla Emilki. Eseska piękna kuchnia
|
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
ja mam wstępnie upatrzone do łazienki bardzo podobne http://www.cersanit.com.pl/katalog.p...z_gl=5&lang=pl ale przyznam, że Twoje bardziej mi się podobają
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-10-17 o 21:59 |
||
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
a pozniej co? zawinąć? ile razy smarowć dziennie? aż się boję tego pieczenia
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją droga na jakiej podstawie stwierdza się zagrażającą zamartwicę? ______________ napaliłam się na szarlotkę bo mama robiła, przyniosła mi, zjadłam kawałek i cały czas mi niedobrze, nie mogę na nią patrzeć. a tak zawsze lubiłam... idę szukać czegoś kwaśnego. |
|
|
|
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś nie mogę się dzisiaj włączyć w rozmowę...
Iza, trzymam kciuki za owu ![]() Paula, dobrze, że masz przy sobie rodziców i przyjaciół. A Twój eks... Ech, szkoda sobie język strzępić. Berbie, współczuję Twojej babci... W szpitalach stosują Sudocrem na odleżyny. Może zapytaj jakiegoś lekarza, jak dbać o te rany? |
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy
sproboj nawilzac powietrze w domu moze macie za suche? moze to jakis katar alergiczny> odciągaj fridą nasącz pieluchę spirytusem kamforowym na noc i powies kolo lozeczka, bedzie sie lżej oddychało p.s kropli do nosa nie uzywaj dluzej niz tydzien po tygodniu stosowania musisz zrobic przerwę bo bedzie miała katar kropelkowy |
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
ja smaruję na noc, nie zawijam, rana ma się wietrzyć
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sądzę, bo katar jest gęsty i żółty :/ odciągam. nie rozstaje się z nią na krok. muszę spróbować dlaczego lekarz wiedząc, że używamy kropki, co wizytę przepisuje nam nowe? dzieki Nituś za rady
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
to co kochane- gasić światło?
miłych snów!
|
#4483 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś ja zgaszę
|
|
|
|
#4484 |
|
Konto usunięte
|
Bry
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() nadrabiam Was na bieżąco, ale z Was takie gadułki że trudno nadążyć U mnie jakoś tak do ![]() Nie mogę się odnaleźć w tym tygodniu, w domu syf i malaria a ja nie mam na nic czasu Wiem że są wśród Was pedagolożki więc może coś poradzicie ![]() Cytat:
![]() Co do przytulanek to wstyd się przyznać, ale ostatnie były jakoś początkiem września.. jakoś nie po drodze nam ostatnio z Tż W weekend mamy wesele, takie wyjazdowe z noclegiem i już na samą myśl mi się nie chce. Jestem chyba już strasznie stara i nudna.. najchętniej to siedziałabym tylko w domu ![]() Barbie na odparzenia jakaś zasypka, zwłaszcza jak już się rana podgoi to tak zapobiegawczo warto używać. Dużo zdrowia dla Babci a dla Ciebie wytrwałości i sił Trufla dawno Cię nie było Agnieszkab czekamy na jakąś relacje Mam nadzieję że urlop był udany.Lucy a masz możliwość inhalowania Emilki? wiem że to bardzo pomaga na katar. A co do @ to moja to jeden wielki skrzep Kocurcku Ty coś kiedyś wspominałaś że zaobserwowałaś jakąś zmianę po acardzie? Miłego czwartku - ponoć ma być słoneczny
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 |
|
Konto usunięte
|
Lakier wyschnął, można iść
![]() BTW Jeśli znacie jakieś dobre i niedrogie lakiery, dajcie znać! Dobre = szybko schną, wytrzymują przynajmniej 1-2 dni i jedna warstwa daje krycie wystarczające na pokazanie się ludziom, dwie to tylko głębia koloru ![]() Nie znalazłam jeszcze ideału, ale lubię Golden Rose, Miss Sporty - niektóre!, a coś, co w dużym przybliżeniu spełnia te trzy warunki to Astor Fash'n Studio. Mam parę w swojej kolekcji, ale jako, że nudziaczki mi się znudziły, czerwienie mi teraz nie bardzo pasują, to namiętnie korzystam z wszelakich szarości, brudnych fioletów i granatów, to zdecydowanie moje kolory. Jutro stanę przed szafą Essie i już nie mogę się doczekać Jak macie doświadczenie z E., napiszcie, co warto nabyć Przeboleję te 3 dyszki jakoś....
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-10-18 o 08:54 |
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37126557]Jutro stanę przed szafą Essie i już nie mogę się doczekać
Jak macie doświadczenie z E., napiszcie, co warto nabyć Przeboleję te 3 dyszki jakoś....[/QUOTE]uwazam ze jeden Essie wart wiecej niz wszystkie inne. mam dwa kolory (boski roz - 520 foot loose i neutaral 404 fed up) i jestem zachwycona. w Douglasie mieli maly wybor, wiec tylko dwa ![]() a jeszcze nie dotarlam do SuperP. odkad wprowadzili Essie w lepszej cenie (moze i dobrze )Gotuje bigos. Macie jakies triki?????
|
|
#4488 | |
|
Rozeznanie
|
Aloha plotkary gaduły jedne!
zaczynam lekturę forum ![]() Cytat:
Idz koniecznie do gina, bo wywołanie też trochę czasu zajmuje. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37126557]Lakier wyschnął, można iść ![]() BTW Jeśli znacie jakieś dobre i niedrogie lakiery, dajcie znać! Dobre = szybko schną, wytrzymują przynajmniej 1-2 dni i jedna warstwa daje krycie wystarczające na pokazanie się ludziom, dwie to tylko głębia koloru ![]() Nie znalazłam jeszcze ideału, ale lubię Golden Rose, Miss Sporty - niektóre!, a coś, co w dużym przybliżeniu spełnia te trzy warunki to Astor Fash'n Studio. Mam parę w swojej kolekcji, ale jako, że nudziaczki mi się znudziły, czerwienie mi teraz nie bardzo pasują, to namiętnie korzystam z wszelakich szarości, brudnych fioletów i granatów, to zdecydowanie moje kolory. Jutro stanę przed szafą Essie i już nie mogę się doczekać Jak macie doświadczenie z E., napiszcie, co warto nabyć Przeboleję te 3 dyszki jakoś....[/QUOTE]co do lokaieru, to ja polecam firmę Joko. lakier w granicach 7-9 zł. spelnia podane warunki. wykończyłam chyba 3 buteleczki inne wciąż czekaja na swoja kolej. Obecnie ich nie używam, bo korzystam z innych firm tylko nie pamiętam juz jakich. Obecnie mam blady żółty i dwie warswty nie wystarczyły na idealne pokrycie o co chodzi z ta szafą? ![]() anitaxas cieszę się, że mnie pamietasz. Dawno mnie nie było, bo jak się odpuści jedn dzień u Was, to później trudno nadgonic z czytaniem
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
wiesz z tym wietrzeniem to słabo bo te palce są ze sobą posklejane
|
|
#4490 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37126557]
Jutro stanę przed szafą Essie i już nie mogę się doczekać Jak macie doświadczenie z E., napiszcie, co warto nabyć Przeboleję te 3 dyszki jakoś....[/QUOTE] Ja mam w domu 2 lakiery do paznokci - bezbarwny i nude, więc ekspert ze mnie w tej dziedzinie żaden ![]() W ogóle ja mam brzydkie, wg. mnie wredne dłonie i paznokcie. Dłonie mam kwadratowe, palce krótkie i też grubawe, płytka paznokcia mała i kwadratowa od zawsze z zazdrością patrzę na inne kobiece dłonie
|
|
|
|
#4491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37126557]
BTW Jeśli znacie jakieś dobre i niedrogie lakiery, dajcie znać! Dobre = szybko schną, wytrzymują przynajmniej 1-2 dni i jedna warstwa daje krycie wystarczające na pokazanie się ludziom, dwie to tylko głębia koloru ![]() [/QUOTE] ten który pokazywałam kiedyś z gosha jest rewelacyjny zachcianki? ![]() Cytat:
Słonecznie ale wieje. Chłopcy też jakieś katarzysko złapali. Wstałam o 5 a nic nie zrobiłam jeszcze konkretnego. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
choć ja źle wspominam, chodziłam w tipsach ok. 2 lata, raczej więcej nie założę, zniszczyły paznokcie. O tyle dobrze, że mam dużą płytkę paznokciową, nie muszę zapuszczać, pomaluję i wygląda ładnie. Ale pomalowane zawsze muszę mieć, bez lakieru czuję się jak naga |
||
|
|
|
#4492 |
|
Rozeznanie
|
Anitax,
ostatnio odkryłam, że krótkie paznokcie 'zrobione" wyglądają pieknie. Wart zatem o nie zadbac. Nie ma sie co zrażac.
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Ja już dzisiaj pranie zrobiłam i suszy się już na dworze ![]() Idę zrobić sobie kawę Ktoś jeszcze chce?Cytat:
Na czasie mi nie zależy tylko nie chcę, żeby było coś nie tak bo jeszcze bym chciała jednego bobasa gdzieś za rok.
10.02.2011[*] Mój Aniołek 10.10.2016[*] Mój Aniołek Edytowane przez bacharybnik Czas edycji: 2012-10-18 o 09:45 |
|
|
|
|
#4494 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam pomalowane paznokcie u innych kobiet, a codziennie widzę ich sporo i uważam że wszystkie mają ładniejsze od moich ![]() Cytat:
muszę je jakoś doprowadzić do ładu na sobotę, tylko jak to zrobić ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- a ile Ci się spóźnia @ Basiu? może jakieś stresy? albo chorowałaś? Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2012-10-18 o 09:50 |
||
|
|
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj mam 35 dc. Nie chorowałam ani nie mam żadnych stresów.
Nie mam pojęcia co jest nie tak ![]() Dodam, że wykluczam ciążę bo jak miałam ostatnią @ to nie było już Tż-ta.
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami jakieś lekkie obsuwy się zdarzają. Ja mam cykle 28 dniowe, a np; w tym miesiącu trwał 34 dni ale to chyba ze stresu.A wiesz kiedy miałaś owulację w tym cyklu? Chcesz iść do lekarza? czy jeszcze poczekasz kilka dni? |
|
|
|
|
#4497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że od tego. Ja tak miałam. Cytat:
|
||
|
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Fiolusiek może kup butelkę medeli? Podobno najlepsza na karmienie mieszane... nie zrażaj się, dziewczyny dobrze piszą. Julek od początku nie chciał piersi wcale, płakał i on i ja. Ale walczyliśmy, najpierw z nakładkami. Po dwóch tygodniach ciągłych ryków (i moich i Julka), słabym przyroście na wadze załapał i od tego moment bardzo lubił jeść z piersi. Trzeba czasu i cierpliwości (i nie patrz na ilość odciąganego mleka, bo to nie jest ani trochę miarodajne) [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37126557] BTW Jeśli znacie jakieś dobre i niedrogie lakiery, dajcie znać! Dobre = szybko schną, wytrzymują przynajmniej 1-2 dni i jedna warstwa daje krycie wystarczające na pokazanie się ludziom, dwie to tylko głębia koloru ![]() Nie znalazłam jeszcze ideału, ale lubię Golden Rose, Miss Sporty - niektóre!, a coś, co w dużym przybliżeniu spełnia te trzy warunki to Astor Fash'n Studio. [/QUOTE] ja polecam Catrice https://wizaz.pl/search/index.php?ca...&szukaj=Szukaj kosztują około 10zł i mi bardzo pasują. Do tego mają duży wybór kolorów (ja kupuję w Naturze) Nitka myślałam o was ostatnio Julek znowu na zęby ;/
|
|
|
|
#4500 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cykle mam 30 dniowe, nigdy w życiu nie miałam dłuższego niż 32 dni a teraz już jest 35 dc. Chyba poczekam jeszcze do poniedziałku i jak dalej @ nie będzie to pójdę do gina. Chociaż Tż mi wczoraj powiedział, że mam iść już do lekarza. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Miałam już 3 @ po porodzie a 4 ani nie widać anie nie słychać.
10.02.2011[*] Mój Aniołek 10.10.2016[*] Mój Aniołek Edytowane przez bacharybnik Czas edycji: 2012-10-18 o 10:15 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

na zęby ;/