Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 21:38   #4471
Nita6
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Pers
ja lukałam jednym okiem i też mi się łza zakręciła
ale może temu że samej mi też jest smutno
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:42   #4472
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

mam Sudocrem i Bepanthen, które lepsze. kwestia w tym ile razy dziennie smarować? jak samraować, tzn. przed każdym nasmarowaniem przemyć i smarować, czy można dosmarowywać? bandażować, czy niech oddycha. kwestia jest o tyle niewygodna, że babcie to bardzo boli i palce ma do siebie bardzo zbliżone i nie wiem czy każdy palec mam oddzielnie bandażować, obklejać czy nie. wydaje mi się, że jak się one dotykają to się nie zagoją.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Pers
ja lukałam jednym okiem i też mi się łza zakręciła
ale może temu że samej mi też jest smutno
przytulam i smutam razem z tobą
Stary 2012-10-17, 21:46   #4473
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
dziewczyny RATUJCIE mam problem z odparzeniami u babci. ma je pomiędzy palcami na stopach. jak je wyleczyć?
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A może pomogłoby smarowanie sudokremem
sudokrem tak ale bardziej profilaktycznie
na takie ranki pomiędzy palcami jedyny jest płyn "betadine" - jest to taka jodyna- ja daję na pałeczkę do czyszczenia ucha i przecieram chore miejsce, na drugi dzień nie ma rany
http://www.egis.pl/dla-pacjentow/lek...lyvidonum.html

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:47   #4474
bacharybnik
Zadomowienie

Dobry Wieczór

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Przyszła @ i czuje ta puste znowu....
Z mila chęcią bym wzięła sobie Twoja @.

Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość
U mnie wciąz brak @. Gin zalecił wywołanie i dał spis badań do zrobienia.
U mnie tez brak @ i chyba będę musiała zapisać się do gina.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja bym nie dała drugiemu dziecku imienia, które miałam dla pierwszego.
Ja tez nie.

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Emilka cały czas jest chora. Od trzech tygodni nie była w żłobku. Nie potrafimy poradzić sobie z katarem
My po 1,5 tygodnia pokonaliśmy w końcu katar.
Dużo zdrówka dla Emilki.

Eseska piękna kuchnia

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:52   #4475
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
mam Sudocrem i Bepanthen, które lepsze. kwestia w tym ile razy dziennie smarować? jak samraować, tzn. przed każdym nasmarowaniem przemyć i smarować, czy można dosmarowywać? bandażować, czy niech oddycha. kwestia jest o tyle niewygodna, że babcie to bardzo boli i palce ma do siebie bardzo zbliżone i nie wiem czy każdy palec mam oddzielnie bandażować, obklejać czy nie. wydaje mi się, że jak się one dotykają to się nie zagoją.
przemyj wodą z mydłem, osusz i delikatnie nanieś ten preparat BETADINE pałeczką, delikatnie bo piecze

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

nie z ceramika- końskie http://allegro.pl/super-cena-plytki-...700758318.html tylko ten czerwony szklany pasek z jakies innej bo chyba mi lepeij gruboscia pasował i był tańszy
piękne
ja mam wstępnie upatrzone do łazienki bardzo podobne
http://www.cersanit.com.pl/katalog.p...z_gl=5&lang=pl
ale przyznam, że Twoje bardziej mi się podobają

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-10-17 o 21:59
Stary 2012-10-17, 22:04   #4476
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
przemyj wodą z mydłem, osusz i delikatnie nanieś ten preparat BETADINE pałeczką, delikatnie bo piecze
a pozniej co? zawinąć? ile razy smarowć dziennie? aż się boję tego pieczenia
Stary 2012-10-17, 22:09   #4477
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Dziś zobaczyłam na karcie wypisu ze szpitala rozpoznanie: Ciąża wysokiego ryzyka, Zagrażająca zamartwica wewnątrzmaciczna płodu i aż mnie zmroziło, że mogłam go stracić, gdyby go wtedy nie wyciągneli, a ja sama chciałam jeszcze czekać A jak patrze na niego to już nie wyobrażam sobie życia bez niego
chciałaś czekać bo pewnie nie wiedziałaś tego co wiedzieli lekarze. swoją drogą dziwię się, że można tak po prostu nie informować pacjentów a potem nagle wpisać wszystko w kartę informacyjną i niech się pacjent martwi, że nie wiedział

swoją droga na jakiej podstawie stwierdza się zagrażającą zamartwicę?

napaliłam się na szarlotkę bo mama robiła, przyniosła mi, zjadłam kawałek i cały czas mi niedobrze, nie mogę na nią patrzeć. a tak zawsze lubiłam... idę szukać czegoś kwaśnego.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:13   #4478
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Coś nie mogę się dzisiaj włączyć w rozmowę...

Iza, trzymam kciuki za owu

Paula, dobrze, że masz przy sobie rodziców i przyjaciół. A Twój eks... Ech, szkoda sobie język strzępić.

Berbie, współczuję Twojej babci... W szpitalach stosują Sudocrem na odleżyny. Może zapytaj jakiegoś lekarza, jak dbać o te rany?
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:13   #4479
Nita6
Zakorzenienie

Lucy
sproboj nawilzac powietrze w domu moze macie za suche?
moze to jakis katar alergiczny>
odciągaj fridą
nasącz pieluchę spirytusem kamforowym na noc i powies kolo lozeczka, bedzie sie lżej oddychało
p.s kropli do nosa nie uzywaj dluzej niz tydzien
po tygodniu stosowania musisz zrobic przerwę bo bedzie miała katar kropelkowy
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:14   #4480
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
a pozniej co? zawinąć? ile razy smarowć dziennie? aż się boję tego pieczenia
ja smaruję na noc, nie zawijam, rana ma się wietrzyć

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-10-17, 22:28   #4481
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Lucy
sproboj nawilzac powietrze w domu moze macie za suche?
moze to jakis katar alergiczny>
odciągaj fridą
nasącz pieluchę spirytusem kamforowym na noc i powies kolo lozeczka, bedzie sie lżej oddychało
p.s kropli do nosa nie uzywaj dluzej niz tydzien
po tygodniu stosowania musisz zrobic przerwę bo bedzie miała katar kropelkowy
może, ale jak to sprawdzić?muszę kupić nawilżacz

nie sądzę, bo katar jest gęsty i żółty :/
odciągam. nie rozstaje się z nią na krok.
muszę spróbować
dlaczego lekarz wiedząc, że używamy kropki, co wizytę przepisuje nam nowe? dzieki Nituś za rady
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 23:24   #4482
zebrawpaski
Zakorzenienie

to co kochane- gasić światło?
miłych snów!

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-10-18, 01:02   #4483
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Dziś ja zgaszę
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 07:15   #4484
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Bry
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 08:25   #4485
anitaxas
Zadomowienie

Cześć
nadrabiam Was na bieżąco, ale z Was takie gadułki że trudno nadążyć

U mnie jakoś tak do czyli jak zwykle

Nie mogę się odnaleźć w tym tygodniu, w domu syf i malaria a ja nie mam na nic czasu popołudnia spędzam na nauczaniu mojej siostrzenicy,która oczywiście uważa że nauka jest jej do niczego nie potrzebna i szczerze to już wymiękam przy niej.. Ma 12 lat więc rozumiem - dojrzewanie, ale jej podejście do życia jest po prostu przerażające. Macie jakieś sposoby na bunt nastolatka?
Wiem że są wśród Was pedagolożki więc może coś poradzicie

Cytat:
jesień mnie dobija, brak chęci do życia... poza tym mega PMS lada chwila @. mam nadzieję, że zdarzę jeszcze dzisiaj tż zbałamucić.
Ja uwielbiam jesień za jej nostalgiczno - melancholijny nastrój, który idealnie pasuje do mojego smutania

Co do przytulanek to wstyd się przyznać, ale ostatnie były jakoś początkiem września.. jakoś nie po drodze nam ostatnio z Tż

W weekend mamy wesele, takie wyjazdowe z noclegiem i już na samą myśl mi się nie chce. Jestem chyba już strasznie stara i nudna.. najchętniej to siedziałabym tylko w domu

Barbie na odparzenia jakaś zasypka, zwłaszcza jak już się rana podgoi to tak zapobiegawczo warto używać. Dużo zdrowia dla Babci a dla Ciebie wytrwałości i sił Podziwiam

Trufla dawno Cię nie było

Agnieszkab czekamy na jakąś relacje Mam nadzieję że urlop był udany.

Lucy a masz możliwość inhalowania Emilki? wiem że to bardzo pomaga na katar.

A co do @ to moja to jeden wielki skrzep i normalnie aż mi nie dobrze jak czuję jak to ze mnie wylatuje Myślę czy nie kupić tego Acardu i zobaczyć czy po nim zmieni się np.konsystencja@??
Kocurcku Ty coś kiedyś wspominałaś że zaobserwowałaś jakąś zmianę po acardzie?

Miłego czwartku - ponoć ma być słoneczny
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 08:51   #4486
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Lakier wyschnął, można iść

BTW Jeśli znacie jakieś dobre i niedrogie lakiery, dajcie znać!
Dobre = szybko schną, wytrzymują przynajmniej 1-2 dni i jedna warstwa daje krycie wystarczające na pokazanie się ludziom, dwie to tylko głębia koloru

Nie znalazłam jeszcze ideału, ale lubię Golden Rose, Miss Sporty - niektóre!, a coś, co w dużym przybliżeniu spełnia te trzy warunki to Astor Fash'n Studio.

Mam parę w swojej kolekcji, ale jako, że nudziaczki mi się znudziły, czerwienie mi teraz nie bardzo pasują, to namiętnie korzystam z wszelakich szarości, brudnych fioletów i granatów, to zdecydowanie moje kolory.

Jutro stanę przed szafą Essie i już nie mogę się doczekać Jak macie doświadczenie z E., napiszcie, co warto nabyć Przeboleję te 3 dyszki jakoś....

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-10-18 o 08:54
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:01   #4487
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37126557]Jutro stanę przed szafą Essie i już nie mogę się doczekać Jak macie doświadczenie z E., napiszcie, co warto nabyć Przeboleję te 3 dyszki jakoś....[/QUOTE]uwazam ze jeden Essie wart wiecej niz wszystkie inne. mam dwa kolory (boski roz - 520 foot loose i neutaral 404 fed up) i jestem zachwycona. w Douglasie mieli maly wybor, wiec tylko dwa a jeszcze nie dotarlam do SuperP. odkad wprowadzili Essie w lepszej cenie (moze i dobrze )

Gotuje bigos. Macie jakies triki?????

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:01   #4488
_Trufla_
Rozeznanie

Aloha plotkary gaduły jedne!

zaczynam lekturę forum

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość

Z mila chęcią bym wzięła sobie Twoja @.

U mnie tez brak @ i chyba będę musiała zapisać się do gina.

Sie wie o co chodzi. jak @ jest to źle, a jak jej niema to jeszcze gorzej
Idz koniecznie do gina, bo wywołanie też trochę czasu zajmuje.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37126557]Lakier wyschnął, można iść

Dobre = szybko schną, wytrzymują przynajmniej 1-2 dni i jedna warstwa daje krycie wystarczające na pokazanie się ludziom, dwie to tylko głębia koloru

Nie znalazłam jeszcze ideału, ale lubię Golden Rose, Miss Sporty - niektóre!, a coś, co w dużym przybliżeniu spełnia te trzy warunki to Astor Fash'n Studio.

Mam parę w swojej kolekcji, ale jako, że nudziaczki mi się znudziły, czerwienie mi teraz nie bardzo pasują, to namiętnie korzystam z wszelakich szarości, brudnych fioletów i granatów, to zdecydowanie moje kolory.

Jutro stanę przed szafą Essie i już nie mogę się doczekać Jak macie doświadczenie z E., napiszcie, co warto nabyć Przeboleję te 3 dyszki jakoś....[/QUOTE]

co do lokaieru, to ja polecam firmę Joko. lakier w granicach 7-9 zł. spelnia podane warunki. wykończyłam chyba 3 buteleczki inne wciąż czekaja na swoja kolej. Obecnie ich nie używam, bo korzystam z innych firm tylko nie pamiętam juz jakich.
Obecnie mam blady żółty i dwie warswty nie wystarczyły na idealne pokrycie

o co chodzi z ta szafą?

anitaxas cieszę się, że mnie pamietasz. Dawno mnie nie było, bo jak się odpuści jedn dzień u Was, to później trudno nadgonic z czytaniem
Stary 2012-10-18, 09:11   #4489
BERBIE
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Berbie, współczuję Twojej babci... W szpitalach stosują Sudocrem na odleżyny. Może zapytaj jakiegoś lekarza, jak dbać o te rany?
o to chodzi, że moja babcia właśnie wszpitalu leży i nic z tym nie robią a jak zwroce uwage to kłamią, że robią.
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
ja smaruję na noc, nie zawijam, rana ma się wietrzyć
wiesz z tym wietrzeniem to słabo bo te palce są ze sobą posklejane
Stary 2012-10-18, 09:26   #4490
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37126557]

Jutro stanę przed szafą Essie i już nie mogę się doczekać Jak macie doświadczenie z E., napiszcie, co warto nabyć Przeboleję te 3 dyszki jakoś....
[/QUOTE]

Ja mam w domu 2 lakiery do paznokci - bezbarwny i nude, więc ekspert ze mnie w tej dziedzinie żaden
W ogóle ja mam brzydkie, wg. mnie wredne dłonie i paznokcie. Dłonie mam kwadratowe, palce krótkie i też grubawe, płytka paznokcia mała i kwadratowa a paznokcie wiecznie krótkie, ba ja nie umiem ich zapuścić...
od zawsze z zazdrością patrzę na inne kobiece dłonie
Stary 2012-10-18, 09:41   #4491
maksikola
Wtajemniczenie

[/QUOTE]
ten który pokazywałam kiedyś z gosha jest rewelacyjny b. długo się trzyma,schnie też szybko, ładnie się rozprowadza, uważam, że lepiej dołożyć troszkę kasy i mieć dobry lakier.
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Gotuje bigos. Macie jakies triki?????
zachcianki?

Cytat:
, że robią.

wiesz z tym wietrzeniem to słabo bo te palce są ze sobą posklejane
Berbie a ja bym posypała mąka ziemniaczaną, mój ś.p. dziadek tak robił, jak chłopcy mieli/mają jakieś większe odparzenie to stosuję jest niezawodne.

Słonecznie ale wieje. Chłopcy też jakieś katarzysko złapali. Wstałam o 5 a nic nie zrobiłam jeszcze konkretnego.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
W ogóle ja mam brzydkie, wg. mnie wredne dłonie i paznokcie. Dłonie mam kwadratowe, palce krótkie i też grubawe, płytka paznokcia mała i kwadratowa a paznokcie wiecznie krótkie, ba ja nie umiem ich zapuścić...
od zawsze z zazdrością patrzę na inne kobiece dłonie
może tipsy uratowały by sprawę?
choć ja źle wspominam, chodziłam w tipsach ok. 2 lata, raczej więcej nie założę, zniszczyły paznokcie.
O tyle dobrze, że mam dużą płytkę paznokciową, nie muszę zapuszczać, pomaluję i wygląda ładnie. Ale pomalowane zawsze muszę mieć, bez lakieru czuję się jak naga
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:43   #4492
_Trufla_
Rozeznanie

Anitax,

ostatnio odkryłam, że krótkie paznokcie 'zrobione" wyglądają pieknie. Wart zatem o nie zadbac. Nie ma sie co zrażac.
Stary 2012-10-18, 09:43   #4493
bacharybnik
Zadomowienie

Dzień Dobry
Ja już dzisiaj pranie zrobiłam i suszy się już na dworze
Idę zrobić sobie kawę Ktoś jeszcze chce?

Cytat:
Sie wie o co chodzi. jak @ jest to źle, a jak jej niema to jeszcze gorzej
Idz koniecznie do gina, bo wywołanie też trochę czasu zajmuje.
Pierwszy raz w życiu mam, że @ się spóźnia (nie licząc tych 4 razy jak byłam w ciąży). Teraz nie mam pojęcia dlaczego jeszcze jej nie ma.

Na czasie mi nie zależy tylko nie chcę, żeby było coś nie tak bo jeszcze bym chciała jednego bobasa gdzieś za rok.

Edytowane przez bacharybnik
Czas edycji: 2012-10-18 o 09:45
Stary 2012-10-18, 09:51   #4494
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
może tipsy uratowały by sprawę?
choć ja źle wspominam, chodziłam w tipsach ok. 2 lata, raczej więcej nie założę, zniszczyły paznokcie.

O tyle dobrze, że mam dużą płytkę paznokciową, nie muszę zapuszczać, pomaluję i wygląda ładnie. Ale pomalowane zawsze muszę mieć, bez lakieru czuję się jak naga
Nosiłam tipsy dwa razy w życiu przez kilka miesięcy, wiadomo jak się je ma to jest super ale to co zostało potem z moich paznokci to szkoda gadać

Uwielbiam pomalowane paznokcie u innych kobiet, a codziennie widzę ich sporo i uważam że wszystkie mają ładniejsze od moich

Cytat:
Anitax,

ostatnio odkryłam, że krótkie paznokcie 'zrobione" wyglądają pieknie. Wart zatem o nie zadbac. Nie ma sie co zrażac.
zgadzam się, bo kilka razy udało mi się je jakoś opiłować na ladny kształt, i ciut jednak zapuścić może ok. 2 mm i były całkiem fajne muszę je jakoś doprowadzić do ładu na sobotę, tylko jak to zrobić

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:

Pierwszy raz w życiu mam, że @ się spóźnia (nie licząc tych 4 razy jak byłam w ciąży). Teraz nie mam pojęcia dlaczego jeszcze jej nie ma.

Na czasie mi nie zależy tylko nie chcę, żeby było coś nie tak bo jeszcze bym chciała jednego bobasa gdzieś za rok.
a ile Ci się spóźnia @ Basiu? może jakieś stresy? albo chorowałaś?

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2012-10-18 o 09:50
Stary 2012-10-18, 09:59   #4495
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
a ile Ci się spóźnia @ Basiu? może jakieś stresy? albo chorowałaś?
Dzisiaj mam 35 dc. Nie chorowałam ani nie mam żadnych stresów.
Nie mam pojęcia co jest nie tak

Dodam, że wykluczam ciążę bo jak miałam ostatnią @ to nie było już Tż-ta.

Stary 2012-10-18, 10:02   #4496
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj mam 35 dc. Nie chorowałam ani nie mam żadnych stresów.
Nie mam pojęcia co jest nie tak

Dodam, że wykluczam ciążę bo jak miałam ostatnią @ to nie było już Tż-ta.
A zazwyczaj jakiej długości masz cykle?
Czasami jakieś lekkie obsuwy się zdarzają. Ja mam cykle 28 dniowe, a np; w tym miesiącu trwał 34 dni ale to chyba ze stresu.

A wiesz kiedy miałaś owulację w tym cyklu?
Chcesz iść do lekarza? czy jeszcze poczekasz kilka dni?
Stary 2012-10-18, 10:04   #4497
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:

Basiu ale Ty karmisz jeszcze Tobiasza?
Myślę, że od tego. Ja tak miałam.
Cytat:
muszę je jakoś doprowadzić do ładu na sobotę, tylko jak to zrobić [COLOR="Silver"]
może wizyta u kosmetyczki?
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:06   #4498
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:

może wizyta u kosmetyczki?
To byłoby super rozwiązanie, tylko że choćbym nie wiem co robiła to czasowo nie wyrobię ale chyba pomyślę o takiej wizycie tak po prostu bez okazji dla samej siebie
Stary 2012-10-18, 10:06   #4499
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Fiolusiek może kup butelkę medeli? Podobno najlepsza na karmienie mieszane... nie zrażaj się, dziewczyny dobrze piszą.

Julek od początku nie chciał piersi wcale, płakał i on i ja. Ale walczyliśmy, najpierw z nakładkami. Po dwóch tygodniach ciągłych ryków (i moich i Julka), słabym przyroście na wadze załapał i od tego moment bardzo lubił jeść z piersi. Trzeba czasu i cierpliwości (i nie patrz na ilość odciąganego mleka, bo to nie jest ani trochę miarodajne)

Nie znalazłam jeszcze ideału, ale lubię Golden Rose, Miss Sporty - niektóre!, a coś, co w dużym przybliżeniu spełnia te trzy warunki to Astor Fash'n Studio. [/QUOTE]
ja polecam Catrice https://wizaz.pl/search/index.php?ca...&szukaj=Szukaj
kosztują około 10zł i mi bardzo pasują. Do tego mają duży wybór kolorów (ja kupuję w Naturze)

Nitka myślałam o was ostatnio

Julek znowu na zęby ;/
Stary 2012-10-18, 10:12   #4500
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
A zazwyczaj jakiej długości masz cykle?
Czasami jakieś lekkie obsuwy się zdarzają. Ja mam cykle 28 dniowe, a np; w tym miesiącu trwał 34 dni ale to chyba ze stresu.

A wiesz kiedy miałaś owulację w tym cyklu?
Chcesz iść do lekarza? czy jeszcze poczekasz kilka dni?
Nie zwracałam uwagi na to kiedy była owulacja bo Tż-ta nie było w domu więc nie było mi to potrzebne.

Cykle mam 30 dniowe, nigdy w życiu nie miałam dłuższego niż 32 dni a teraz już jest 35 dc.

Chyba poczekam jeszcze do poniedziałku i jak dalej @ nie będzie to pójdę do gina. Chociaż Tż mi wczoraj powiedział, że mam iść już do lekarza.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Basiu ale Ty karmisz jeszcze Tobiasza?
Myślę, że od tego. Ja tak miałam.
karmię jeszcze Tobiasza i jest cały czas tylko na moim mleczku.
Miałam już 3 @ po porodzie a 4 ani nie widać anie nie słychać.

Edytowane przez bacharybnik
Czas edycji: 2012-10-18 o 10:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości