Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 11:00   #2671
meiadeleite
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Dzień dobry!
Ja dziś w skowronkach, witam się wyjątkowo z zaznaczeniem nie kolejnego rozpoczynającego się tygodnia ciąży, ale w skończonym 37 tygodniu, który oznacza, że ciąża jest donoszona!
Jak ja na to czekałam...
Teraz też czekam, tyle że już na godzinę zero
Stary 2012-10-18, 11:00   #2672
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Kiedys jak slyszalam pytanie jak sie czuje zawsze mowilam ze dobrze .. teraz odpowiadam ze jak kobieta w 9 miesiacu .. i kazdy juz wie o co chodzi .
He, he... ja zawsze mówię jak to kobieta w ciąży tam strzyka, tu łupie, tam boli a tu nie. Standardowo
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:01   #2673
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Boże napisałam przymierzyć przez ż Co się ze mną dzieje???
No mózg się kurczy, nie pamiętasz ??

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Kurde wy już prawie wszystko macie do wyprawki dla siebie i dla dziecków a mi jeszcze trochę zostalo.... Te kosmetyczne rzeczy, jakas kolderka do lozeczka czy do kolyski, cala moja wyprawka do szpitala ... Ale teraz od listopada będę sobie już kupować.
Czy dziewczyny z koncowki grudnia maja już wszystko skompletowane??
Czy tylko ja taka nieogarnięta?
Ja jestem daleko w polu....
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:01   #2674
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Ja za to po odstawieniu no-spy zauważyłam różnice - to nie jest normalne ale mam skurczy zdecydowanie mniej. W zeszły czwartek tylko myślałam że będzie już poród bo tak mnie męczyły - cały dzień, wieczór i noc.
A teraz kilka w ciągu dnia, w nocy to z jeden - i się nie budzę z tego powodu. Może to ten spokój że torba leży w korytarzu i czeka, że jakby coś to już mamy prawie wszystko przygotowane. A przynajmniej wiem że mąż na pewno sobie poradzi, przywiezie, dokupi co potrzeba. I najlepsze jest to że skurcze są (rzadziej ale są) a szyjka ani drgnie. Lekarz co prawda poprzednio mi tłumaczył że ja czuję skurcze bo dziecko jest takie duże i mocno napiera swoją masą.
No a u mnie nie ma roznicy .. i zastanawiam sie po co ja tą nospe bralam . Jeszcze jak sobie przypomne ze mnie w 29 tygodniu lekarzyna straszyl ze lada dzien moge urodzic i dupka przepisal to

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:02   #2675
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ale mi dziwnie w brzuchu... maly jakos podejrzanie ruchliwy... jakos takie dziwne przelewanie czuje... a na dole brzucha taki dziwny ucisk...

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

na Ujastku a Ty? gdzie bedziesz rodzic??
W Narutowicza,bo mam lekarza który tam pracuje i przy którym będę rodzić.Mam mieć cc 15 listopada
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:02   #2676
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
wczoraj zrobiłam zakupy wyprawkowe u jednego sprzedawcy
jak przesyłka dojdzie, to będzie brakowało nam tylko wózka

no i powoli trzeba sie zabierać za pranie i prasowanie ubranek

na 12 mam wizyte, trzymajcie kciuki

Kurde to fajnie Ci to poszło ja się tak zbieram i zbieram....

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ja jestem w lesie a jestem z połowy grudnia
Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Ja nie mam prawie nic Tylko to co dostałam od siory (ciuszki, 2 rożki, trochę zabawek). Łóżeczko mam po starszym synu, a osobiście to kupiłam tylko butelkę + kubeczek TT (bo były w promocji) i parę ciuszków na All. Nic poza tym. Chyba czas najwyższy się za to zabrać
Ja mam też tylko rzeczy które dostałam: fotelik, wozek, wanienka, przewijak, bujaczek, full ciuszków. Jeszcze dostanę chyba łóżeczko... nie wiem w zasadzie bo bratowa już od 2 miesiecy z tym zwleka i w koncu nie wiem czy bedzie chciala mi pożyczyc czy zostawi jednak dla swojego synka... no i niby na sam poczatek mialam miec takie lozeczko-kolyske, ale nie wiem bo to od siostry tżta a ostatnio tak srednio z nią żyję :/ No ale w każdym bądz razie duzo juz tego mam i strasznie się cieszę bo naprawdę super rzeczy to sa i nie wydaliśmy ani złotówki A z takich rzeczy które kupiłam to ciuszki mamO_O No ale jednak stresuje mnie to, ze nie mam nic dla siebie do torby do szpitala :/ no i z takich kosmetycznych rzeczy dla Małej tez nic nie mam :/ no ale kurde tłumacze to sobie tak, że w razie jakbym nagle miała rodzic to ide po prostu do szpitala tam mi dają koszule do porodu, albo wiem tez ze taka do chodzenia po szitalu tez by dali jakbym nie miala swojej no a tż jedzie i robi zakupy.. w koncu to jest 21 wiek i nie ma kolejek w sklepach, zakupy mozna nawet w srodku nocy w tesco zrobic.... no ale mam nadzieje wytrzymac do konca i własnie juz od nastepnej wypłaty kupię coś, przynajmniej rzeczy do szpitala..... A i dla Małej do szpitala tylko muszę pampersy, chusteczki i ciuszki na wyjście...

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:03   #2677
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ja sie nie pcham, ale np w ikei to od razu ide do poczatku bo jest kasa pierwszenstwa..cos mi sie nalezy ..za to w tesco np. zlikwidowali kase pierwszenstwa i wczoraj stalam 15 minut w mega kolejce oczywiscie wszyscyy gapią sie na moj brzuch , ja ledwo juz stalam bo mialam zawroty, jak sie dowloklam w koncu do kasy to pani mnei wyzwala, ze czemu nie przyszlam jako pierwsza, a ja mwoei ze nie ma kasy pierwszenstwa to nei chcialam sie pchac, bo afera by byla, na to pona ze nie musi byc takiej plakietki i ze nastepnym razem mam sic jako pierwsza.

co innego jak jestem z męzem, on to zawsze zalatwia, że wchodze przed innymi.

ja skurczy nie mam, no moze jeden na dzien, jak maly bardzo nacisnie, bardziej meczy mnei ten nacisk na pecherz czasem to jęcze z bolu tak mnie naciska glowką..ale zadnych objawow porodu czy cos nie mam wiec mysle ze jeszcze sporo czasu, zreszta za tydzien ide do gina to zobaczymy co mi powie ciekawego
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:03   #2678
emylka86
Zakorzenienie

o jaaaa dziś szkoła rodzenia! zapomniałam, a ja się z mamą na miasto umówiłam, by tacie prezent na urodziny zakupić <ściana>

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:05   #2679
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja dziś w skowronkach, witam się wyjątkowo z zaznaczeniem nie kolejnego rozpoczynającego się tygodnia ciąży, ale w skończonym 37 tygodniu, który oznacza, że ciąża jest donoszona!
Jak ja na to czekałam...
nono . gratulacje .

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
W Narutowicza,bo mam lekarza który tam pracuje i przy którym będę rodzić.Mam mieć cc 15 listopada
ooo . dzien po moim terminie .. bedzie mi latwo zapamietac ten Twoj wielki dzien .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-18, 11:05   #2680
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a mnie spotkalo cos milego

moj mąz mi list zostawil..,ale sie wzruszylamz przeprosinami i wogole wyznaniami

<3 to takie slodkie
przepraszam, musialam sie pochwalic bo mnie zaskoczyl pierwszy raz mi ;list napisal
zrehabilitowal sie chlopak

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Organizm nie przyswaja tak wszystkiego na maxa, pomysl ze to by oznaczalo ze ludzie otyli maja wszystkiego zwyżki - fakt, wyniki pewnie maja zle ale nasz orgaznim tez jest madry i jak czegos nie chce to to wyrzuca, musialabys sie dluuuuugo zapychac samym wapniem zeby rzeczywiscie byly z tym problemy

dziekuje

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Jej ile nowych stron.
U nas wszystko powoli do przodu i co najważniejsze - jutro do domku !!! Przyznam , ze po tym cięciu doszłam do siebie lepiej niż po poprzednim . Odpukac Kubus je śpi i robi w pieluchy i wogole to jakieś spokojne dziecko więc korzystam ile wlezie bo pewnie długo tak nie zostanie : p
czekamy na Was w domku

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
aaaa zakupilam na reszcie stanik do karmienia i dalam cale 80 zl masakra ale ma stalki tylko nie zelazne a takie gietkie i mega wygodny
gdzie kupilas???? mnie olsnilo...dostalam od kolezanki z alles i mial guzelki i chcialam go ogolic i przeciagnelam i zrobilam dziurke w siateczce i tak go schowalam i lezal...i wpadlam na pomysl zeby wyciagnac nitke z rajtek i to zaszyc i nie bede musiala kupoac-tak tez zrobilam nic nie widac i stanik elegancki wiec mam dwa-jeden miekki ten z allesa sztywny-tylko kurde nie wiem czy on nie za maly teraz jest n styk.npewno jak juz mi sie nawal skonczy i cycki zaczna normalne przybierac kupie jeszcze jeden sztywny bo jak sobie przypomne te aseksualne miekkie jak wygladaja cycki pod bluzka z wlkadka to szybko z niego zrezygnowalam i nosilam zwykle.teraz ze finansowo troche lepiej to kupie specjalny do karmienia tyleze sztywny

Gratki wszytskim za nowe tyodnie

za wizyty-a troche ich jest!!

KAmila dziekuje L juz dobrze od wczoraj bez goraczki

Aniu tacy ludzie doprowadzaja mnie do szalu!!!

ostatnio spie bdb...klade sie i ciagiem przesypiam jakies 3-4 h i czuje sie nawet wypoczeta! maly wnocy fikal i dzis od rana tez wiec zadzwonilam zeby odwolac wizyte

jak myslicie jak mala juz lepiej moge z nia jechac na zakupy??nie mam z kim jej zostawic:/ tylko do jednego sklepu mi trzeba.juz nawet picia nie mamy:/

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:05   #2681
karolla12
Rozeznanie

A idę robić gulasz,co by był miękki jak dzieciaki ze szkoły przyjdą
Stary 2012-10-18, 11:05   #2682
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

kia mia ja mam terminna 16.11 a dopeiro tydzien temu wzielam sie za pranie i prasowanie, i tak mi jeszcze sporo zostalo...a wy[prawki tez calej jeszcze nie mam pare rzeczy mi brakuje poza tym torby nie mam spakowanej, bo juz nie wiem jak ja mam spakowac teraz czy dwie czy jak na koncu spakuje w dzien porodu wcale sie nei zdziwie to by do mnie pasowalo

zdązysz
Stary 2012-10-18, 11:06   #2683
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Z tym pierwszenstwem to u mnie jest tak ze zazwyczaj wszedzie stoje .. nigdzie sie nie pcham bo wiem ze mam maly brzuszek .. tak na 7 miesiac max wiec same wiecie . glupio mi troche .. a nie chce mi sie nikomu tlumaczyc ze jestem w 9 miesiacu ..
Ale to nie ma co tłumaczyć.Ciąża to ciąża czy 7 czy 9 mc masz swoje prawa i tyle...
Stary 2012-10-18, 11:07   #2684
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
A idę robić gulasz,co by był miękki jak dzieciaki ze szkoły przyjdą
ooo . jak ja dawno nie jadlam ..
U mnie dzisiaj spagetti ..
chce mi sie juz ale poczekam ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-18, 11:07   #2685
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ale mi dziwnie w brzuchu... maly jakos podejrzanie ruchliwy... jakos takie dziwne przelewanie czuje... a na dole brzucha taki dziwny ucisk...
Uuuu, czyżbyś miała zamiar już rodzić A jak tam skurcze i bóle???
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:08   #2686
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!
Jak ja na to czekałam...
skończenia 37 tygodnia godzina zero tuż, tuż

Cytat:
Z tym pierwszenstwem to u mnie jest tak ze zazwyczaj wszedzie stoje .. nigdzie sie nie pcham bo wiem ze mam maly brzuszek .. tak na 7 miesiac max wiec same wiecie . glupio mi troche .. a nie chce mi sie nikomu tlumaczyc ze jestem w 9 miesiacu ..
Mi czasem tak stanie brzuch na sztorc - wczoraj to nie wytrzymałam i mąż zrobił szybkie zdjęcie - no normalnie tak jeszcze do przodu wypiętego nie widziałam. Ja też w sumie się nie pcham, tylko stanęłam w kolejce krótszej (normalnie to tam nie mogłabym stanąć bo miałam koszyk a nie wózek) bo w tej dłuższej to bym tak z 40 min stała.

Cytat:
No a u mnie nie ma roznicy .. i zastanawiam sie po co ja tą nospe bralam . Jeszcze jak sobie przypomne ze mnie w 29 tygodniu lekarzyna straszyl ze lada dzien moge urodzic i dupka przepisal to
Spokojnie, mój mi powiedział że jak odstawię no-spę to ze względu na wagę dziecka i te skurcze to połowa października i się rozpakuję. Zasugerował że możemy nawet nie spotkać się już na kolejnej wizycie tylko już w szpitalu A po 3 tygodniach okazało się ze szyjka ani drgnęła i dziecko nie ma najmniejszych planów na opuszczanie mojego brzuszka
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:08   #2687
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Kurde wy już prawie wszystko macie do wyprawki dla siebie i dla dziecków a mi jeszcze trochę zostalo.... Te kosmetyczne rzeczy, jakas kolderka do lozeczka czy do kolyski, cala moja wyprawka do szpitala ... Ale teraz od listopada będę sobie już kupować.

Brakuje kilka drobiazgów, takich jak wanienka lub komoda kąpielowa, monitor oddechu, czekamy na wózek i łóżeczko, ale do szpitala już wszystko mam, kupię jeszcze większe czarne (nie nosiłam podpasek bez skrzydełek 10 lat, boje się jak to będzie) bawełniane matasy, bo te siateczkowe jakoś mnie nie przekonują, i testowałam, wkłady poporodowe średnio się do nich kleją.

Ale powiem Wam szczerze, że nie mogłam się zdecydować które podkłady i kupiłam,
http://allegro.pl/babyono-podklady-p...702369189.html
http://allegro.pl/podklady-poporodow...683158283.html
http://allegro.pl/hartmann-podklady-...697932492.html

i te pierwsze wizualnie wyglądają na najlepsze.

Ale pewnie, gdyby nie ta nerka i to że maleństwo jest większe o 3 tygodnie, jeszcze bym poczekała.
W listopadzie planuje robić prezenty świąteczne, bo później nie chce się kulać między reałami w ścisku przedświątecznym.

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem

Edytowane przez evvelina88
Czas edycji: 2012-10-18 o 11:11
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:09   #2688
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
zrehabilitowal sie chlopak

dziekuje

czekamy na Was w domku

gdzie kupilas???? mnie olsnilo...dostalam od kolezanki z alles i mial guzelki i chcialam go ogolic i przeciagnelam i zrobilam dziurke w siateczce i tak go schowalam i lezal...i wpadlam na pomysl zeby wyciagnac nitke z rajtek i to zaszyc i nie bede musiala kupoac-tak tez zrobilam nic nie widac i stanik elegancki wiec mam dwa-jeden miekki ten z allesa sztywny-tylko kurde nie wiem czy on nie za maly teraz jest n styk.npewno jak juz mi sie nawal skonczy i cycki zaczna normalne przybierac kupie jeszcze jeden sztywny bo jak sobie przypomne te aseksualne miekkie jak wygladaja cycki pod bluzka z wlkadka to szybko z niego zrezygnowalam i nosilam zwykle.teraz ze finansowo troche lepiej to kupie specjalny do karmienia tyleze sztywny

Gratki wszytskim za nowe tyodnie

za wizyty-a troche ich jest!!

KAmila dziekuje L juz dobrze od wczoraj bez goraczki

Aniu tacy ludzie doprowadzaja mnie do szalu!!!

ostatnio spie bdb...klade sie i ciagiem przesypiam jakies 3-4 h i czuje sie nawet wypoczeta! maly wnocy fikal i dzis od rana tez wiec zadzwonilam zeby odwolac wizyte

jak myslicie jak mala juz lepiej moge z nia jechac na zakupy??nie mam z kim jej zostawic:/ tylko do jednego sklepu mi trzeba.juz nawet picia nie mamy:/
Myślę,że spokojnie możesz ją wziąć,nic się nie stanie A idla małego,że wreszcie dał porządnie znać,że u niego wszystko w porządku,i nie martw się już więcej
Stary 2012-10-18, 11:09   #2689
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ooo karolla to juz masz termin cc wyznaczony? super no to znamy kolejna date przyjscia dzieciaczka

moj termin porodu bedzie neispodzianka ...w sumie neiw iem wolalabym tak jak Wy wiedziec , ze tego dnia i juz jakos tak lepiej sie przygotowac a tak to se czekaj moze byc za 2 tyg (watpie), 4 tyg a moze i po terminie:rolley es:
Stary 2012-10-18, 11:09   #2690
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Jak ja na to czekałam...
to czekamy na wiesci od Ciebie z porodowki)
Cytat:
bede pamietac) termin mojego porodu)
Stary 2012-10-18, 11:11   #2691
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio też stanęłam w kolejce z pierwszeństwem dla brzuchatek.Przede mną pani i jakiś chłopak.Udawali oczywiście,ze nie widzą.Ale to nic podeszłam i mówię (a tą panią miała już nabijać na kasę) że przepraszam ale teraz ja.I nawet nie tłumaczyłam dlaczego tylko się wtryniłam
No sorry ale jak ludzie tak pogrywają to trzeba się samemu o swoje prawa upominać...
i prawidlowo!!! ze j tak nie potrafie

Cytat:
ja tosamo-jakos kurde nie umie sie pchac i stoje jak ta sierotaraz sie wepchalam w ikei do kolejki pierwszenstwa a tak to stoje:/

Cytat:
Dzień dobry!
Jak ja na to czekałam...

ide mierzyc cukier po smazonym chlebie w ciescie nalesnikowym.jak walnie to az sie bje ale co pojadlam to moje

Stary 2012-10-18, 11:12   #2692
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja jestem z połowy grudnia i mogę powiedzieć, że jeszcze wszystkiego nie mam. Ale cóż przeprowadziliśmy się na swoje dopiero 7 września, więc w pierwszej kolejności musieliśmy pokupować brakujące rzeczy na mieszkanie. W październiku postawiłam na wyprawkę dla siebie do szpitala, kupiłam też jakieś drobiazgi dla małej: termometr do wody, szczoteczkę do włosów i nożyczki do paznokci. W listopadzie kupię resztę rzeczy dla małej - głównie pielęgnację

Cytat:
Kurcze cos nie tak ze mna . zauwazylam ze od 3 dni czesto kreci mi sie w glowie . nawet jak leze czy siedze . zelazo lykam 3 razy dziennie wiec to raczej nie anemia . Do tego puchna mi tak kostki ze czasem dolownie mam nogi jak swinka . takie baleroniki ..

Moze i to normalne .. sama nie wiem
Myślę, że po prostu ostatnie miesiące ciąży dają Ci się we znaki. Ja też jestem okropnie spuchnięta, w dodatku mój mąż uwielbia gorąco i ciągle włącza w domu ogrzewanie przez co ja puchnę jeszcze bardziej, aż czuję momentami jak mi pulsują koniuszki palców Co do zawrotów to nie mam, ale może jest to związane ogólnie z utrudnionym oddychaniem i tą jesienną pogodą. Jeden dzień słońce, drugi dzień deszcz - głowa mnie pobolewa ciągle i jestem niewyspana przez te zmiany pogody.
Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
wczoraj zrobiłam zakupy wyprawkowe u jednego sprzedawcy
jak przesyłka dojdzie, to będzie brakowało nam tylko wózka

no i powoli trzeba sie zabierać za pranie i prasowanie ubranek

na 12 mam wizyte, trzymajcie kciuki
Też mam dzisiaj wizytę na podobną godzinę, trzymam więc kciuki

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:12   #2693
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Uuuu, czyżbyś miała zamiar już rodzić A jak tam skurcze i bóle???
skurczy nie mam... ale tak mi cisnie na pecharz ze masakra...;/ i tak dziwnie brzuszek boli, nie boli.. jakos dziwnie... a ta lekarka co u niej bylam to mowila ze nie daje mi wiecej niz 2 tyg. a dzis wlasnie jest rowne 2tyg... moze sobie filmy wkrecam...
Stary 2012-10-18, 11:13   #2694
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Jak ja na to czekałam...
klask i:
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:13   #2695
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!
Jak ja na to czekałam...
gratulacje ! ale fajnie...za niedługo się zacznie

Cytat:
ja sie nie pcham, ale np w ikei to od razu ide do poczatku bo jest kasa pierwszenstwa..cos mi sie nalezy ..za to w tesco np. zlikwidowali kase pierwszenstwa i wczoraj stalam 15 minut w mega kolejce oczywiscie wszyscyy gapią sie na moj brzuch , ja ledwo juz stalam bo mialam zawroty, jak sie dowloklam w koncu do kasy to pani mnei wyzwala, ze czemu nie przyszlam jako pierwsza, a ja mwoei ze nie ma kasy pierwszenstwa to nei chcialam sie pchac, bo afera by byla, na to pona ze nie musi byc takiej plakietki i ze nastepnym razem mam sic jako pierwsza.

ja skurczy nie mam, no moze jeden na dzien, jak maly bardzo nacisnie, bardziej meczy mnei ten nacisk na pecherz czasem to jęcze z bolu tak mnie naciska glowką..ale zadnych objawow porodu czy cos nie mam wiec mysle ze jeszcze sporo czasu, zreszta za tydzien ide do gina to zobaczymy co mi powie ciekawego

Kurde mnie tylko raz babka przepusciła w laboratorium jak przyszłam po wyniki.... a tak to raczej nigdzie.. nawet w kasie pierwszeństwa jakieś tępoty pracują bo zamiast same wołać kobiety w ciąży zeby je pierwsze obslugiwac, to same udają ze nie widza....Boze i to kobiety sie tak zachowuja :|

Ja oprocz twardnienia brzucha to chyba nie mam zadnych skurczy. Własnie tak zastanawiam się co to jest? Bo niektore mowia, ze maja bolesne a niektore bezbolesne?? To bezbolesne to by było te twardnienie brzucha czy cos innego? ja nie wiem....
Mi brzuch twardnieje nawet czesto ale nic mnie nie boli i szyjka tez mi sie nie skraca, zadnego napierania nie czuję, na pęcherz też mała mi nie naciska, bo sikam jak mi isę przypomni, w nocy to w ogole jeszcze nie zdarzylo mi sie wstac

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:14   #2696
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
moj termin porodu bedzie neispodzianka ...w sumie neiw iem wolalabym tak jak Wy wiedziec , ze tego dnia i juz jakos tak lepiej sie przygotowac a tak to se czekaj moze byc za 2 tyg (watpie), 4 tyg a moze i po terminie:rolley es:
Ja to bym chyba nie chciala wiedziec .. za bardzo bym sie denerwowala a tak to czekam sobie w niewiedzy .. i jest fajnie

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-18, 11:14   #2697
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:

O nie mój mąż to bardzo spokojny czlowiek (dzięki mu za to).U nas to ja jestem pyskaczem.Nawet nie wiem po kim ja mam taką niewyparzoną gębę

Jeśli chodzi o "naciski" to ja jak siadam czy przekręcam się z boku na bok to czuję taki w tyłku i przypuszczam (bo ktoś już chyba o tym mówił),że to główka już weszła do kanału rodnego i dlatego tak jest.
Stary 2012-10-18, 11:14   #2698
emylka86
Zakorzenienie

tzreba się zbierać... coś na obiad przyszykować i w ogóle... będę później

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:15   #2699
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
skończenia 37 tygodnia godzina zero tuż, tuż

Mi czasem tak stanie brzuch na sztorc - wczoraj to nie wytrzymałam i mąż zrobił szybkie zdjęcie - no normalnie tak jeszcze do przodu wypiętego nie widziałam. Ja też w sumie się nie pcham, tylko stanęłam w kolejce krótszej (normalnie to tam nie mogłabym stanąć bo miałam koszyk a nie wózek) bo w tej dłuższej to bym tak z 40 min stała.

Spokojnie, mój mi powiedział że jak odstawię no-spę to ze względu na wagę dziecka i te skurcze to połowa października i się rozpakuję. Zasugerował że możemy nawet nie spotkać się już na kolejnej wizycie tylko już w szpitalu A po 3 tygodniach okazało się ze szyjka ani drgnęła i dziecko nie ma najmniejszych planów na opuszczanie mojego brzuszka
moj mi mowil ze w wiekszosci przypadkow ciaz zagrozonym przedwczesnym porodem pozniej sa one przenoszone:/ tak wiec ja mam zamaira jak star przyjedzie bzykac sie na calego i latac jak szalona zeby nie przenosic:brzyda l:

KArola dziekuje za rade

Stary 2012-10-18, 11:16   #2700
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Ochłonęłam po zjedzeniu pyyyysznych kanapeczek z ciemnego chleba ze słonecznikiem z pasztetem Duda i z pomidorkiem Ale na myśl o tym palancie nadal krew mi buzuje. Dobrze, że mogłam Wam się wyżalić

Poprałam wczoraj ostatnią partię ciuszków dla mojej Kruszynki więc dziś mam prasowania na 3 godz

W dodatku mój Kochany zamontował wczoraj na ścianie wreszcie 2 półki na książki więc muszę wypakować z pudeł biblioteczkę a popołudniu lecimy po prezent dla szwagra, bo wczoraj miał urodziny, a jutro impreza z tej przyczyny. Skąd ja mam wziąć siłę na to wszystko dobrze, że chociaż obiad mam już gotowy

A co do kocyka to oczywiście najlepszej jakości nie jest. Mam jeszcze dwa porządniejsze więc kupiłam i ten bo jest milutki i śliczny (wzięłam biało różowy - do szarego wózka będzie idealny :P ). Na etykiecie jest oczywiście napisane 'wyprodukowano w Chinach' Jest średniej grubości - dobrze byłoby mieć i cieńszy i grubszy.

Dziewczyny mam jeszczepytanie za 100 punktów proszę się nie śmiać, ale nie wiem, nic mi nie przychodzi do głowy. Co trzymacie w tych 'przybornikach', które wiszą na łóżeczkach? Podpatrywałam u znajomych, ale nigdy nic konkretnego tam się nie znajdowało i nie wiem? potrzebne to w ogóle jest?
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości