Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 10:37   #1321
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Największy problem mam z cieniami... nie wiem czy brązy czy może coś szaro-niebieskiego
Nigdy nie używałam pudru, podkładu, różu... jak oglądam filmiki urodowe na yt to się czuję jakaś ułomna jako kobieta... bo jedyne co umiem zrobić to pomalować rzęsy.... nawet kreski nie umiem zrobić...
A tę kreskę też czarną? Muszę nowy tusz kupić, bo moje wszystkie poschły-tak długo ich nie używałam
Haniu brązy na pewno nie, generalnie zasada jest taka, żeby nie używać cieni w kolorze tęczówki, bo ją gaszą zamiast eksponować.
Co do dobrania odpowiedniej kolorystyki, najpierw trzeba by ocenić, czy masz chłodny czy ciepły typ kolorystyczny. Ja zawsze myślałam, że mam ciepły, jak się malowałam przed ślubem kosmetyczka myślała to samo na pierwszy rzut oka, a potem sama zdziwiona stwierdziła, że jednak chłodny

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:39   #1322
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Największy problem mam z cieniami... nie wiem czy brązy czy może coś szaro-niebieskiego
Nigdy nie używałam pudru, podkładu, różu... jak oglądam filmiki urodowe na yt to się czuję jakaś ułomna jako kobieta... bo jedyne co umiem zrobić to pomalować rzęsy.... nawet kreski nie umiem zrobić...
A tę kreskę też czarną? Muszę nowy tusz kupić, bo moje wszystkie poschły-tak długo ich nie używałam
ja bym Ci cien calkowicie odradzila wlasnie z racji ze na codzien nie uzywasz makijazu i po co od razu za duzo wrzucac na twarz zwlaszcza ze masz raczej delikatna jasna cere.
Tak czarna kreske ale tylko na gornej powiece i raczej cienka. to troche otworzy Ci oko.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:43   #1323
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Agunia, a Lu wtedy leży czy śpi??bo Lilka w dzień śpi tak po 30-40 minut i to często niespokojnie i trzeba ją bujnąć w międzyczasie i boję się jak to byłoby w aucie-tam nie ma jak bujaćale podobno dzieci lubią jeździć...
moja półtoraroczna wówczas chrześnica płakała od Katowic do Łodzi a jechali wtedy nad morze
ale ja to bym ja brała jako ten wyjątek od reguły

Cytat:
wszystko zależy jakim jesteś typem urody.
Ja jestem jesień i wszelkie czernie odpadają, kolory typowe dla jesieni, ciepłe, kreska brązowa, nawet tusz brązowy.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:51   #1324
Mandragorrka
Zakorzenienie

Eh no i zaś mamy przełożone szczepienie... Małej zaczęło ropieć oczko - drugi raz. Pediatra powiedziała, że jeśli teraz przestanie i ponownie zacznie ropieć to trzeba będzie iść do okulisty, bo może kanalik jest zatkany. Wcale mnie to nie pocieszyło...
Ale za to zrobiłam sobie z Małą spacerek a za jakieś 2 godzinki jestem umówiona z koleżanką na kawkę w knajpce przyjaznej dzieciom.

Cytat:
Hehe mam tak samo... Jedyne czego używam to tusz i kredka do brwi.
Ostatnio często oglądam na tlc mistrzynię makijażu i dochodzę do takich samych wniosków jak Ty Haniu

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:51   #1325
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Tak późno kładziecie Martynkę spać , u nas 19.30 kąpiel , jedzenie i spi ok. 20
Kładziecie, dobre... Wczoraj akurat (święto!) Dziecię padło jakoś ok.22 (kręciła się, więc jeszcze wzięłam ją na rączki), ale przecież do spania jej nie zmuszę. Po kąpieli jest w pełni sił witalnych, to co ma poradzić...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:54   #1326
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kładziecie, dobre... Wczoraj akurat (święto!) Dziecię padło jakoś ok.22 (kręciła się, więc jeszcze wzięłam ją na rączki), ale przecież do spania jej nie zmuszę. Po kąpieli jest w pełni sił witalnych, to co ma poradzić...
Martynka sama sie tak pozno kladzie
a kapiecie ja codziennie?
U mnie tez byl taki okres ze Amelia nie chodzila spac wczesniej niz o 23
Mam nadzieje ze u Was tez to szybko minie

Amelcia
Stary 2012-10-18, 10:58   #1327
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
to było straszne płakał przeokrutnie a ja razem z nim

dostał zaraz cyca, chwilka minęła nim chwycił....wróciliśmy do domu, od razu razem pod kołderkę i tak sobie godzinę ciumkał, czasem zapłakał. Teraz śpi.
Nie chce więcej tego przeżywać ;(

aaaa waży 5300
ja też płakałam razem z małym, ale nic się nie zrobi, jakoś to trzeba przeżyć....

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
A z tym rośnięciem stóp to słyszałam, że może się coś takiego wydarzyć - to ponoć nawet nie takie rzadkie. Strasznie się tego bałam
Ale widzę, że Ty nieszczególnie zmartwiona jesteś - cieszysz się na zakupy?
mi się coś takiego zdarzyło Starsze buty to już pal licho, ale w kwietniu zakupiłam balerinki i pantofle i co-są za małe

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej!
My też za godzinę na szczepienie, trzymam kciuki za pozostałe dzieci
i również za pozostałe dzieciaczki

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 11:02   #1328
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

synek coś się kręci w łóżku wiec pewnie niedługo się obudzi
na razie nie pada u nas wiec może jakiś spacer dzisiaj zaliczymy tak sie chcę wyrwać z domu choć na chwile

Cytat:
my juz po szczepieniu Jas nawet nie zapłakał wazy 6240g
super i jaka waga ładna

Haniu mam podobnie jak Ty z malowaniem no i też nie przepadam za cieniami, tusz i czasami kredka mi wystarczy

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:06   #1329
Opalia
Raczkowanie

GG do Opalia

Nadrobilam chyba większość no i tak jak poczytalam o waszych maluchach to dochodzę do wniosku, ze moja jest jakaś wyjątkowo drobna - ma skończone 14 tygodni, zaraz kończy 15 a waży tylko 5150 i pieluchy tez cały czas 2 używamy. Ubranka niby na 62-68 ale tylko na długość dobre, bo tak to pływa w nich.
Jeśli chodzi o spanie to u nas kąpiel jest koło 21.30 ale mała zasypia zwykle miedzy 22.30 a 23 dopiero.

Soleika jak tam teściowa ? na pocieszenie powim Ci, ze moja teściowa tez nie jest za ciekawa, a mieszka 10 minut aute ode mnie i często wpada bez zapowiedzi :/
Opalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:07   #1330
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie tak samo. Hania po kąpaniu jest pobudzona i oczy ma jak 5 zł. Nawet jak ją nakarmię to ma ochotę na zabawę. Zanim się wyciszy to zazwyczaj jest juz 22.00 i dopiero zasypia

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:14   #1331
Linka25
Zakorzenienie

Wanillko pisałaś o tym 97 centylu u Nikosia
spójrz tu: http://www.who.int/childgrowth/stand.../en/index.html
to są siatki centylowe dla dzieci kp
te w książeczkach zdrowia nie powinny być brane pod uwagę przy kp
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 11:17   #1332
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no a tez jest wlasnie twardszy ale znaim podejd ei go zlapie by sprawdzic to wlasnie czuje rosół
Przez Ciebie tak prędko nie zjem rosołu

Cytat:
Wspaniale!!! Piękna waga
Stary 2012-10-18, 11:19   #1333
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Linka-czy jak patrzę na tę tabelkę:
http://www.who.int/childgrowth/stand...13_zscores.pdf
to dobrze rozumiem, że dziewczynka w 10 tygodniu powinna ważyć 5,4kg??
Stary 2012-10-18, 11:22   #1334
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny mam klamre taka z emoge ta zabawke grajaca powiesic w wozku i chyba ja kupie. a to jets taka'
4 albo 9
http://allegro.pl/sliczne-duze-pozyt...html?source=oo na konika w wozku juz miejsca niema a ona lubi jak jej cos gra. I niewiem czy zamwoic jakas z all czy kupic tą? i jak ta to ktora ladniejsza 4 czy 9 ?
jakos do Lamaze przekonana nie jestem bo szeleszczacy zstaw dostala ostatnio od cioci swojej z bright starts i tam jest taka fajna krowa szelesci cała i ona ją bardoz lubi. a oprocz tego byly ejsczze grzechotki.

a itak najbardziej tarmosic lubi pieluche. ide dzis kupic jakas kolorowa bo mam same biale
4 ładniejsza

Cytat:
super a ile ma cm?

Stary 2012-10-18, 11:22   #1335
hanjah
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie rady, nieocenione jesteście

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Haniu brązy na pewno nie, generalnie zasada jest taka, żeby nie używać cieni w kolorze tęczówki, bo ją gaszą zamiast eksponować.
Co do dobrania odpowiedniej kolorystyki, najpierw trzeba by ocenić, czy masz chłodny czy ciepły typ kolorystyczny. Ja zawsze myślałam, że mam ciepły, jak się malowałam przed ślubem kosmetyczka myślała to samo na pierwszy rzut oka, a potem sama zdziwiona stwierdziła, że jednak chłodny
O widzisz, nie wiedziałam że jest taka zasada i jak już to się malowałam właśnie brązami Ostatnio chciałam sobie kupić cienie i mąż mi doradził, takie stalowo niebieskie-ale byłam pewna że to nie dla mnie!

Jestem typem chłodnym-zimą. Ponoć to jedyny typ, który w czerni nie wygląda jak śmierć I coś w tym jest, bo bardzo dobrze czuję się w czarnych ciuchach (a poza tym biel i niebieski-też chłodny oraz mój ulubiony turkus). A jak zafarbowałam włosy na czarno to czułam się naprawdę piękna

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja bym Ci cien calkowicie odradzila wlasnie z racji ze na codzien nie uzywasz makijazu i po co od razu za duzo wrzucac na twarz zwlaszcza ze masz raczej delikatna jasna cere.
Tak czarna kreske ale tylko na gornej powiece i raczej cienka. to troche otworzy Ci oko.
Właśnie mam ciepły kolor cery-opalam się od razu na brązowo.
Kiedyś miałam czarną kredkę, ale pewnie jej teraz nie znajdę i trzeba będzie kupić nową

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
wszystko zależy jakim jesteś typem urody.
Ja jestem jesień i wszelkie czernie odpadają, kolory typowe dla jesieni, ciepłe, kreska brązowa, nawet tusz brązowy.
Tak jak pisałam wyżej-jestem typem zimnym. Od zawsze źle się czułam w brązach, żółciach, pomarańczach.
A czerwony kolor wywołuje we mnie agresję Chyba że to chłodny odcień czerwieni-mam rękawiczki skórzane w tym kolorze i je uwielbiam

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hehe mam tak samo... Jedyne czego używam to tusz i kredka do brwi.
Ostatnio często oglądam na tlc mistrzynię makijażu i dochodzę do takich samych wniosków jak Ty Haniu
Już tego nie oglądam, bo w kompleksy wpadłam... czasem na yt na coś zerknę ale naprawdę czuję się jak kaleka pod tym względem... malując oczy muszę się trzymać za rzęsy, bo nie umiem jednego oka zamknąć

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Haniu mam podobnie jak Ty z malowaniem no i też nie przepadam za cieniami, tusz i czasami kredka mi wystarczy
Ech, trochę mnie pocieszyłyście że nie jestem sama

A podkładu zawsze używacie? Mnie się wydaje że tak młodo wyglądam bo nigdy tego nie używałam i moja cera jest naturalna...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:23   #1336
Malwina_a
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Ja miałam jazdy od rana, mała na cycku napiła się, potem nie chciała i było ok, po czym się zaczeła drzeć i nie wiedziałam o co jej chodzi, próbowałam wszystkiego łącznie z cyckiem i nie chciała, miałam odciągnięte 120 mleka i wydoiła wszystko, czyli znów nie chce jeść z cycka, mam wrażenie że jej za szybko z nich leci. Więc chyba mi zostaje wrócić do odciągania. Godzinę się darła, teraz zasneła w leżaczku chyba z wyczerpania, znów mi zachrypła z tego darcia.
A ja ledwie się ruszam, szwy mnie cholernie ciągną,niewiem jak do wtorku wytrzymam
Odkąd moje dziecko wie co to rączki to już karuzelą się tak nie zachwyca jak lalką emilką z lamazemiętoli ją we wszystkie strony godzinami
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:23   #1337
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Martynka sama sie tak pozno kladzie
a kapiecie ja codziennie?
U mnie tez byl taki okres ze Amelia nie chodzila spac wczesniej niz o 23
Mam nadzieje ze u Was tez to szybko minie
Tak, no chyba, że śpi, to jej nie budzimy. Myślę, że ma na to wpływ fakt, że małż wraca o 19.30 z pracy i trochę atmosfera wtedy ożywa. Jak zaśnie 19-20, to jest jeszcze gorzej, bo budzi się o 22 i zasypia po północy
Stary 2012-10-18, 11:23   #1338
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Linka-czy jak patrzę na tę tabelkę:
http://www.who.int/childgrowth/stand...13_zscores.pdf
to dobrze rozumiem, że dziewczynka w 10 tygodniu powinna ważyć 5,4kg??
średnio tyle waży natomiast spójrz jakie szerokie są normy

to są jedyne obowiązujace siatki centylowe dla dzieci karmionych wyłącznie piersią, opracowane przez WHO
te w ksiazeczkach zdrowia są opracowane na zupełnie innych zasadach i w oparciu o dzieci warszawskie w większości karmione mm

edit: Karolka Ty nie mieszkasz w Polsce więc nie wiem jakie macie siatki, u nas są do bani

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-18 o 11:25
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:28   #1339
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za wszystkie rady, nieocenione jesteście

O widzisz, nie wiedziałam że jest taka zasada i jak już to się malowałam właśnie brązami Ostatnio chciałam sobie kupić cienie i mąż mi doradził, takie stalowo niebieskie-ale byłam pewna że to nie dla mnie!

Jestem typem chłodnym-zimą. Ponoć to jedyny typ, który w czerni nie wygląda jak śmierć I coś w tym jest, bo bardzo dobrze czuję się w czarnych ciuchach (a poza tym biel i niebieski-też chłodny oraz mój ulubiony turkus). A jak zafarbowałam włosy na czarno to czułam się naprawdę piękna

Właśnie mam ciepły kolor cery-opalam się od razu na brązowo.
Kiedyś miałam czarną kredkę, ale pewnie jej teraz nie znajdę i trzeba będzie kupić nową

Tak jak pisałam wyżej-jestem typem zimnym. Od zawsze źle się czułam w brązach, żółciach, pomarańczach.
A czerwony kolor wywołuje we mnie agresję Chyba że to chłodny odcień czerwieni-mam rękawiczki skórzane w tym kolorze i je uwielbiam

Już tego nie oglądam, bo w kompleksy wpadłam... czasem na yt na coś zerknę ale naprawdę czuję się jak kaleka pod tym względem... malując oczy muszę się trzymać za rzęsy, bo nie umiem jednego oka zamknąć

Ech, trochę mnie pocieszyłyście że nie jestem sama

A podkładu zawsze używacie? Mnie się wydaje że tak młodo wyglądam bo nigdy tego nie używałam i moja cera jest naturalna...
ja uzywam zawsze :/
mam przebarwienia na twarzy i mega since pod oczami (dostalam w spadu po mamie ) i neistety bez korektora i podkladu sie nie obedzie

Amelcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 11:29   #1340
Paulaaa23
Rozeznanie

Piszecie o malowaniu się. Ja się maluję, ale czasem chciałabym wyjść np na spacer z dzieckiem bez malowania się. Niestety u mnie podkład to podstawa. Mam takie cienie pod oczami, a po porodzie to już w ogóle tragiczne, że nieumalowana wygladam jakby mi ktoś oczy popodbijał..

Stary 2012-10-18, 11:30   #1341
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
średnio tyle waży natomiast spójrz jakie szerokie są normy

to są jedyne obowiązujace siatki centylowe dla dzieci karmionych wyłącznie piersią, opracowane przez WHO
te w ksiazeczkach zdrowia są opracowane na zupełnie innych zasadach i w oparciu o dzieci warszawskie w większości karmione mm

edit: Karolka Ty nie mieszkasz w Polsce więc nie wiem jakie macie siatki, u nas są do bani
mam siatkę w książeczce zdrowia Dziecia....i wg niej Lilka jest teraz w okolicach 97 centylaa była wcześniej między 75 a 90

myślę, że mimo, że Lilka waży te 5,8kg na kp i MM to jednak myślę, że przekarmiona nie jest....ma lekki tłuszczyk-normalka, nie jest gruba absolutnie, zresztą urodziła się 3700, a wcale nie była tłusta-może taki jej urok

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-10-18 o 11:32
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:30   #1342
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
pięknebutki, szczególnie te brązowe mi się podobaj, cena tez akceptowalna
Cytat:

Cytat:
jej dzięki!! mediana to 7 kg więc wychodzi na to że jest trochę powyżej przeciętnej tylko jeszcze wzrostu muszę tam poszukać
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:34   #1343
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
mam przebarwienia na twarzy i mega since pod oczami (dostalam w spadu po mamie ) i neistety bez korektora i podkladu sie nie obedzie
o widzę mamy ten sam problem z cieniami pod oczy. Możesz polecić mi korektor?

Stary 2012-10-18, 11:43   #1344
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
mam siatkę w książeczce zdrowia Dziecia....i wg niej Lilka jest teraz w okolicach 97 centylaa była wcześniej między 75 a 90

myślę, że mimo, że Lilka waży te 5,8kg na kp i MM to jednak myślę, że przekarmiona nie jest....ma lekki tłuszczyk-normalka, nie jest gruba absolutnie, zresztą urodziła się 3700, a wcale nie była tłusta-może taki jej urok
Nasze dziewczyny są mniej więcej w podobnym wieku i z podobną waga się urodziły. Agatka ważyła 2 dni temu 5,7kg i nie uważam że jest tłustaMa podwójną brodę, fałdki na nóżkach ale jakoś tłusto nie wygląda, tym bradziej jak mi się dzisiaj wyprostowała to na całą długość przewijaka była. I tak się zaczełam zastanawiać gdzie ja ją będę za miesiąc przewijać?
Stary 2012-10-18, 11:44   #1345
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam to szczęście, że nie mam przebarwień ani sińców
Wyjście z domu bez makijażu nie jest dla mnie problemem, ale czasem chciałabym się umalować i w końcu wyglądać poważniej
Chciałam sobie kupić korektor ale nie mam pojęcia jak go sobie dobrze dobrać do cery...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:45   #1346
chmielinka
Zadomowienie

Agunia, a kiedy Lusia się zaczęła interesowac tym smokiem z Lamaze? Bo się właśnie zastanawiam kiedy kupić mojej córci coś takiego do tarmosznia. Póki co ona nie potrafi jeszcze nic złapać rączkami.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:49   #1347
wanilllka82
Wtajemniczenie

po dokładnej analizie danych ze strony od Linki wychodzi na to że wszystkie wymiary (waga, wzrost, obwód główki) mojego dziecka są lekko powyżej przecietnej a BMI ma nawet trochę mniejsze niż przeciętnie więc przestaje się martwić, dzięki wielkie linko super stronka
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:50   #1348
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Agunia, a kiedy Lusia się zaczęła interesowac tym smokiem z Lamaze? Bo się właśnie zastanawiam kiedy kupić mojej córci coś takiego do tarmosznia. Póki co ona nie potrafi jeszcze nic złapać rączkami.
chmielinka ja myślę, że twoja córcia lada dzień zacznie się interesować zbawkami i je chwytać. Ja polecam lalkę emilkę z lamaze, cała sukienka i butki szeleszczą, ma kólka na jednej łapce i grzechotkę na szyi.

A tak wogóle to wam pokażę Agatkę, zdjęcie sprzed 2 tygodni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0950a.jpg (75,1 KB, 41 załadowań)
Stary 2012-10-18, 11:53   #1349
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
o widzę mamy ten sam problem z cieniami pod oczy. Możesz polecić mi korektor?
ja mam z maybellin, everfresh . nie jest jakis super zaj.ebi.sty ale generalnie daje rade chyba najlepszy jaki do tej pory wyprobowalam.
Niestety mam takie cienie ze jedyne co by je zakrylo do zera to chyba farba olejna :P

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
chmielinka ja myślę, że twoja córcia lada dzień zacznie się interesować zbawkami i je chwytać. Ja polecam lalkę emilkę z lamaze, cała sukienka i butki szeleszczą, ma kólka na jednej łapce i grzechotkę na szyi.

A tak wogóle to wam pokażę Agatkę, zdjęcie sprzed 2 tygodni.
tez mam Emilke
ale moja Amelka woli wrozke Kerry :P
Agatka przeslodka

Amelcia
Stary 2012-10-18, 11:56   #1350
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Idę Was nadrabiać a mam duuuuużo do przeczytania. Niby czytam na bieżąco w telefonie, ale nie lubię tam odpisywać, a cytowanie mi w nim nie działa

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości