|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
no właśnie zawsze to inaczej jak ginekolog potwierdzi...
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
w Katowicach ślicznie słoneczko świeci. ja dopiero wstałam, jestem osłabiona tym wszystkim - w nocy wstałam do wc to całą drogę miałam straszne zawroty głowy. no i dalej jest krew, czerwona, ale chyba trochę mniej. lekarz powiedział że kilkanaście godzin może być - najwyżej pójdę jutro rano do mojej ginekolog bo akurat rano przyjmuje, ale to by było 5 usg w ciągu tygodnia !!! (prenatalne, potem w pon przy okazji plamień, środa - najpierw u ginekologa, potem w szpitalu). więc zobaczymy jak z krwawieniem, jak się uspokoi to poczekam dwa tyg do kolejnej wizyty. koło 16 muszę iść też po wyniki badań i do lekarza rodzinnego, w sprawie tego crp. z ciuszków ciążowych mam dwie pary spodni - na razie muszę gumkę mocno zaciskać, dwie pary legginsów - ale też ten panel ciążowy na razie jest za duży dwa staniki, i dwie tuniki do legginsów. i płaszczyk. chyba wystarczy, jeszcze myślę o jakiejś tunice swetropodobnej
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
uspokoiłam się
dzwoniłam do ginekologa, kttóry będzie prowadził moją ciążę. Nie odbierał ale oddzwonił. Spytałam się go czy iść na wizytę czy też czekać. On dopytał kiedy ostatnia miesiączka była i powiedział, żebym przyszła za tydzień w czwartek wtedy powinno juz być widac co nie co, omówimy witaminki i zadam sobie interesujące mnie pytania![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
Uff, zaparłam sie w sobie i od wczoraj przeczytałam cały wątek Ale jesteście szybkie w pisaniu ![]() Chcialam do Was dołaczyć, o ile oczywiście można ![]() Mam na imie Eliza, jestem z Lublina, i obecnie jestem w 7tc. Zapłodnienie wg moich wyliczeń nastapilo około polowy września. Z zajściem w ciąże łatwo nie było i chyba tylko ja wiem, jak długą drogę przeszliśmy z TŻ, aby zaleźć się w tym miejscu, w którym jesteśmy obecnie. Dodam, ze jestem troszkę po 30tce, pierwszą ciążę straciłam. W obecnej biorę mnóstwo dupków, lutein, i innych clexan.. No i codziennie modlę się, aby wszystko było dobrze ![]() Zrobiłam juz praktycznie większość badan, beta ładnie przyrastała ( w ciągu 2 tygodni ze 135 do >10 000), 10.10 bylam na USG i widziałam pęcherzyk wraz z ciałkiem zółtym i echem dzieciaczka. Lekarz powiedział mi jednak, ze na zobaczenie serduszka jeszcze jest za wczesnie. Lekarz nie potrafil dokładnie stwierdzic wieku ciązy. Kazal czekac do nastepnej wizyty, 24.10. Mam nadzieje uslyszec wtedy bicie serduszka Aaa i jako ze pracuje w szkole, ktora jest z załozenia, podobnie jak i szpital, srodowiskiem zagrozonym wszelakimi wirusami i innym syfem, lekarz prowadzący od razu skierowal mnie na L4 ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i obiecuje, ze będę się systematycznie udzielala |
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękować wielce
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj i gratulujemy ![]() Aaaa wyszło i słońce u mnie
|
|
#1869 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w szoku po prostu.. co komu do tego jaki masz biust i czy masz czekać ![]() Cytat:
i ![]() nawet nie chcę mysleć co musisz czuć przy każdej wizycie w toalecie ![]() ale będzie dobrze, musi być! ![]() Cytat:
przymusowo byłam w szpitalu na pierwszym USG i był tylko pęcherzyk.. wolałabym zobaczyć od razu z zarodkiem tak jak przy kolejnym USG po 1,5 tyg.Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie objawy ciążowe chyba się nasilają.. od kilku dni strasznie śmierdzi mi lodówka, mam chwilami mdłości.. najgorsze jest to, że nawet kiedy jestem głodna, jem.. to w pewnym momencie jedzenie staje mi w gardle do tego jak zrobie pare kroków normalnym tempem to sapię
|
|||||
|
|
|
#1870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Na 100% serduszko już wtedy będzie nie ma za co ![]() ja dzisiaj jakaś słaba jestem... poszłam do sklepiku osiedlowego, w sklepie myślałam, że zemdleję, jakieś zawroty głowy miałam straszne Może przez to, że bez śniadania wyszłam
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Inna sukienka ładna, nad takim sweterkiem też się zastanawiałam bo koło mnie są za 49 zł tylko właśnie nie wiem czy on jest praktyczny, wolałabym żeby od dołu zakrywał cały brzuszek a nie się rozchylał.
nuna dużo też zależy od tego jakim USG dysponuje lekarz. Justi no właśnie nie, bo sama o to zapytałam bo chciałam zrobić oddzielnie te co na czczo i od dzielnie te co normalnie mogę iść no i mi powiedziała że wszystkie muszą być na czczo. Dziwne bo wcześniej toxo robiłam normalnie popołudniu w tym samym lab. Z oknami to samo mi mama mówiła żeby nie wyciągać rąk do góry. Tylko że ja mam okna takie jak w szkołach- podwójne a u góry jakby trzecie i myję tylko te na dole. A że mam DUŻY parapet (można by było na nim spać. Tak że sobie na nim swobodnie siedzę i ręce podnoszę max na wysokość głowy. Umyłam tylko dwa (zajęło mi to jakieś 20 min) ale pomiędzy nimi zrobiłam sobie przerwę jak będzie ładnie to kolejne 2 umyję w sobotę a te górne zostawiam TŻtowi.nuna majac już zaplanowaną wizytę lepiej się czeka ![]() Eliza (ależ piękne imię) Witaj, zapraszamy w nasze skromne progi Justi jak to bez śniadania ![]() Moje drugie śniadanie to banan, gruszka i nektarynka. A teraz zjadłam śliwkę ale jakoś mi nie smakowała
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez śniadania bo musiałam sobie je kupić
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp dziwne
![]() mnie się babka zapytała tylko czy nie chcę sobie wszystkiego za jednym razem zrobić, ale że chciałam machnąć od razu to nie robiła problemu może ta Twoja chciała iśc na przerwę
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I serdecznie gratuluję! To już niedlugo do kolejnej wizyty. Ja byłam w podobnym czasie na USG i było wszystko widać, maleństwo się ruszało i słuchaliśmy serduszka |
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
o tym nie pomyślałam, bo jakby nie było badania się robi do 11 a ja byłam o 10:50 i może się bała że chcę je od razu robić i kazała przyjść na czczo
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak:P od teraz bede sobie odliczac i humor o ile lepszy:P
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz
musisz czekać tydzień a i tak jesteś zadowolona ![]() a ja dalej nie wiem czy iść w piątek czy w poniedziałek
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem zadowolona bo nie będzie myślenia,,amoże jutro a może to tamto" tylko lekarz mi poradził jak i taka ulga na sercu
|
|
#1880 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Jestem w końcu po dłuuugo wyczekiwanym USG i na szczęście wszystko jest OK. Dzidziuś jest duży i zdrowy |
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
późno miałaś pierwsze usg ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
do swojego
![]() zadzwonię w czwartek i zapytam jak lepiej, boje się tego że w piątek nie da mi nowego zwolnienia (bo to 26 a mam do 29) bo niby nie mogą wypisywać w przód a w poniedziałek już by mi dał. A nie chce chodzić dwa razy. I gwarantuje Ci że taką masakryczną ulgę poczujesz jak zobaczysz swoją kruszynkę ![]() Katate brawa za USG, robił Ci jakieś konkretne badania czy zwykłe USG? potterka masz racje z tym lab nie ładnie z ich strony ![]() odpoczęłam po myciu okien i trzeba się powoli zabierać za obiadek. Jak zjem samego kalafiora to będzie ok? Dla TŻta mam wczorajsze mięsko i miałam jeszcze ugotować troszkę ziemniaków i fasolki szparagowej. Ale jakoś nie mam ochoty na fasolkę, sam kalafior mi chodzi po głowie
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-18 o 13:48 |
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
tka gadacie o tym kalafiorze i zupie kalafiorowej itp że jak będę się wracać z pracy to chyba sobie kupie
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nuna jeszcze pisze o frytkach ale w tym tyg już jadłam.Chociaż w mojej rozpisce obiadów na cały tydzień planowałam zrobić w sobotę
|
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
no też właśnie tak stwierdziłam, zastanawiam się też czy sobie nie zamrozić z 2 kalafiorów. Fasolkę tak pomroziłam i wyciągam jak mam ochotę.
Palników mi brakuje
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
spoko świrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

w Katowicach ślicznie słoneczko świeci. ja dopiero wstałam, jestem osłabiona tym wszystkim - w nocy wstałam do wc to całą drogę miałam straszne zawroty głowy. no i dalej jest krew, czerwona, ale chyba trochę mniej. lekarz powiedział że kilkanaście godzin może być - najwyżej pójdę jutro rano do mojej ginekolog bo akurat rano przyjmuje, ale to by było 5 usg w ciągu tygodnia !!! (prenatalne, potem w pon przy okazji plamień, środa - najpierw u ginekologa, potem w szpitalu). więc zobaczymy jak z krwawieniem, jak się uspokoi to poczekam dwa tyg do kolejnej wizyty. koło 16 muszę iść też po wyniki badań i do lekarza rodzinnego, w sprawie tego crp.
wtedy powinno juz być widac co nie co, omówimy witaminki i zadam sobie interesujące mnie pytania

jestem w szoku po prostu..
i 
Tak mnie poinformowała pani w laboratorium. No ale Ty pewnie też to będziesz robiła i dlatego tak Ci powiedziały
Może przez to, że bez śniadania wyszłam 

ale w tym tyg już jadłam.