W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-10-15, 18:15   #661
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ
W Trento aby deszcz pada...ale snieg pada w Dimaro gdzie pracowalam zima..
Oj romancia...wspolczuje...a nie bylo tam ludzi na tym dworcu? bo normalnie czasami to strach siedziec na tych dworcach...
Jak pierwszy raz jechalam autobusem do domu do musialam czekac dwie godziny przy parku, sama i po ciemku gdzie 3 tygodnie temu prawie zanozowali kolesia (jakies narkotykowe porachunki).
Czesto w takich sytuacjach nikt nie reaguje ,niestety ,tylko to starsze malzenstwo ,ale inni...absolutnie ,Neapol to niebezpieczne miasto tam sie cuda niewidy dzieja ,ludzie nie maja skrupulow ,dlatego sie boja i nie reaguja .... w sumie ich rozumiem ,bo skad wiadomo jak swir zareaguje ?....

ja w Rzymie po nocach lazilam ,sama wracalam do domu ,tez mi sie cuda przytrafialy ,zaczepki .....ale nigdy sie nie balam jakos szczegolnie ,ale w Neapolu mam oczy wszedzie doslownie ...
Stary 2012-10-15, 18:53   #662
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Cuciola - dzieki!
Jak mi sie stronka z youtubem otwierala to pytam sie meza - czy to jakas piosenka, czy co? A on na to ze to moze byc tylko tytul piosenki Biagio Antonacci bo on takie daje.

Romanaccia - nagraj cokolwiek.
Jak rozmawiasz z Manuelkiem to nie mowisz sama do siebie.

Ja w chinskiej lubie ryz cantonese, carry, crocante albo speciale.
A z secondi biore kurczaka z ziemniakami, albo pollo alla piastra, manzo crocante in salsa piccante, pollo con cipolle.

Lubie probowac nowe smaki.
Ale prawie wszystkie restauracje chinskie w miescie maja to samo.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:03   #663
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Romanaccia - nagraj cokolwiek.
Jak rozmawiasz z Manuelkiem to nie mowisz sama do siebie.

Ja w chinskiej lubie ryz cantonese, carry, crocante albo speciale.
A z secondi biore kurczaka z ziemniakami, albo pollo alla piastra, manzo crocante in salsa piccante, pollo con cipolle.

Lubie probowac nowe smaki.
Ale prawie wszystkie restauracje chinskie w miescie maja to samo.
Ja mowie do Manuelka ,ale mowie tez do siebie

Moi przyjaciele byly w Amsterdamie w chinskiej restauracji ,zjedli tam mieso z psa czy kota nie pamietam ,o czym zostali uprzejmie i dyskretnie poinformowani przez obsluge .... pochorowali sie i rzygali
teraz nawet na chinczykow nie moga patrzec....w sumie sie nie dziwie.
od tamtej ich historii moja noga nigdy nie postanie w chinskiej restauracji ,oni jedza wszystko co sie rusza .... fuj !

dobrze,ze nie jem miasa
Stary 2012-10-15, 19:11   #664
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

romanaccia ja tam lubie ravioli, no ale z wyborem bycia wegetarianinka nie dyskutuje
tez slyszalam te historie i troche sie boje...hmm..

sjoanna no to byla piosenka.
dlatego wkleilam usmieszek

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2012-10-15 o 19:12
cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-10-15, 23:02   #665
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

romanacciaja mam isc spac a zamiast tego siedze tutaj czytam Twoje posty i sikam ze smiechuTy to jestes przebojowa babkano i zawsze masz szczescie trafic na jakas przygode
a co do tego miecha to i tutaj na Toscanie co drugi nim rzucanajlepsza jest moja tesciowka caz...to na Buongiorno
princii jak wyszliscie na spacerek??
ja tez lubie filmy z Pieraccionim
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:23   #666
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828

Jestem dziewczynki!
Weekend mialam jak nigdy - dwa dni sprzatania non stop color...mam juz dosyc...Najlepsze jest to ze wczoraj nie czulam sie zbyt dobrze zoladkowo i nie poszlam do pracy...ale oczywiscie jak tylko bol brzucha zmalal wstalam i...POSPRZATALAM To juz jest jakas choroba...normalnie Perfekcyjna Pani Domu na Emigracji

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
princi pozyjemy zobaczymy, chodzilo mi o to ze nie chcialabym skonczyc moich poszukiwan tylko na kancelariach (chyba nawet tam mi sie najmniej pali). Zobaczymy, pewnie sie na przelomie czasu mi duzo jeszcze zmieni.

Ale leje! romanaccia by sie cieszyla

mmarcepan a pokazesz nam conieco?

dzisiaj chyba pojdziemy do Chinczykow zjesc, kolezanka mnie ciagle namawia bo ostatnio tylko pizza i pizza
Cytat:
Marcepan - zobaczymy choc fragmenty twojego nowego mieszkania?
Choc linki do mebli.

Princi - juz z prostowaniem lepiej nie eksperymentuj.
Bo to zawsze jest duza ingerencja w strukture wlosa. I moze sie zle skonczyc.

Capricorno - zalezy gdzie. Wlochy to dluugi kraj i jest bardzo roznie w roznych jego czesciach.
Choc nie sadze zeby sie komus udalo znalezc prace w panstwowej szkole a w prywatnych maja pod dostatkiem native speakerow.
Wlochy to atrakcyjny kraj dla Brytyjczykow i sama znam emerytowana nauczycielke, Angielke, ktora mieszka tutaj i daje prywatne lekcje dorabiajac sobie do emerytury.
Ale to moze tylko moje czarnowidztwo przemawia przeze mnie.

Paulinka - co? Snieg?
Ale chyba wysoko w gorach, co?
Wiecie co dziewczynki ja to tak naprawde nie mam sie czym chwalic bo mieszkanie jest TZ i on je urzadzal 3 lata temu, teraz dodaje jakies male rzeczy, typu polki itp..meble ktore wybral tz ogolnie nie sa w moim guscie
W weekend powiesilismy tylko takie szafki w przedpokoju nad drzwiami zeby utworzylo nam sie cos w stylu schowka/pawlacza, taka sama szafke w sypialni nad komodka bo potrzebowalam na lakiery do paznokci i bizuterie () i polki na ksiazki...i tyle
polki http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/20025047/
szafki http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/60134049/
(te z przedpokoju maja zwykle biale drzwi, ta z sypialni to bianco lucido)

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
To jeszcze nic miec we wloszech wloski akcent obojetnie z jakiego regionu ,ja mam rzymski akcent dlatego jestem romanaccia ,tak mnie w Rzymidle nazwali i tak mi zostalo ,nawet tutaj jestem rzymianka, podobno jak sie wkurze to automatycznie zaczynam miechem i innymi rzeczami rzucac w dialekcie i zaczynam gadac z jeszcze mocniejszym akcentem (jak stara rzymianka) ,nie wiedzialam ... ja sie chyba nie kontroluje , ale co jakco musze przyznac rzymski akcent do mnie przylgnal i nie wiem czy tak latwo sie go pozbende tym bardziej ,ze w nerwach czy zlosci zaczynam dialektem gadac

...ale gadac po polsku w wloskim akcentem to sa jaja jak berety

sjoanna - a jak bede sie nagrywac ,to co mam gadac ? ... bo nawet nie wiem ,mam konwersowac sama ze soba ? ... to chyba nie bedzie trudne, bo juz zaczynam powoli gadac sama do siebie

Cuciola - ravioli di maiale al vapore ...

scusa ,ale mieso ostatnio mnie o mdlosci przyprawia .... bylam kiedys przez kilka lat wegetarianka ,nawet weganizmu liznelam .... od 6 miesiecy znowu nie jem miesa ....

------------

aaaaaaaaaa ja wam nie opowiedzialam jak wczoraj czekalam na paczke w Napletku

przyczepil sie do mnie jakis nawalony ukrainiec ,przez bite 1,5 godziny nie moglam sie od niego opedziec ,mialam juz wezwac Carabinierow ...
Siedzialam sobie na murku i czekalam na autokar ... on narzeciwko mnie ale tak bliziutenko i wpatrywal sie we mnie jak ciele w malowane wrota ,gadal cos o moich pieknych oczach i innych tego typu ,walilo od niego piwskiem jak cho.le.ra ,potem usiadl sobie obok ,tez tak bliziutko ,ja po calym przystanku od niego uciekalam ,odsuwalam sie ,staralam sie go ignorowac ,ale to na nic sie zdalo....
nie chcialam go do Neapolu wysylac ,bo juz tam bylismy ,a tak powaznie ,zauwazylam ,ze zachowuje sie agresywnie ,wiec nie chcialam na niego klac ,bo jeszcze reke by na mnie podniosl ,tym bardziej ,ze gadal wlasnie o tym,ze kobiet sie nie bije
po wlosku powiedzial do mnie zaledwie kilka zdan ,gadal caly czas po ukrainsku czy tam rosyjsku ... ja ani slowa nie rozumialam ,a on mnie wzial za swoja krajanke ,ktora udaje ,ze nia nie jest i udaje ,ze go nie rozumie ,nawet zczepil na ulicy jakies swoje rodaczki ,zeby ze mna porozmawialy ,jedna do mnie podchodzi i zaczyna cos gadac ,ja sie patrze jak glupia i mowie ,ze mi przykro,ale ja nie jestem ich rodaczka i nie rozumiem co do mnie mowi ,a ona ,ze to on twierdzi ,ze tylko udaje... no za chiny nie dalo sie mu przetlumaczyc,ze ja po "ichniemu" nie kumam i nie mowie !! i nie jestem ich rodaczka....
potem jak zakladalam sobie korteczke to on chcial mi pomagac ,a ja mam taki glupi odruch ,jak ktos obcy chce mnie dotknac,ze zabic moge ,nie lubie jak mnie nieznajomy dotykaja czy sie do mnie zblizaja .... no tak juz mam ,on az sie tej mojej reakcji przestraszyl ,ja zaczelam sie na niego drzec ,ze ma mnie absolutnie nie dotykac i sie do mnie nie zblizac... ale wkoncu sobie poszedl ,takie malzenstwo wloskie ,ktore czekalo tam na autobus zawolalo mnie ,zebym usiadla z nimi ,wiec do nich poszlam....ale kupe czasu sie z nim meczylam....
nie ktorzy ludzie maja nie rowno pod sufitem....
Romanaccia, ty chyba przyciagasz tych swirow...choc w sumie podejrzewam ze po prostu urodziwa z ciebie kobietka i po prostu faceci swiruja na twoj widok
principessina jaki model pronovias mialas baaardzo mi sie podobaja, no ale w IT to bym jej nie kupila a w Polsce ceny jak najbardziej mi odpowiadaja

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:11   #667
toskanka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 84

Dzieñdobry dziewczyny ja jeszcze w Polsce jestem...nie ma jak u mamy ale pogoda dzi¶ paskudna..7 stopni i leje tak, ¿e ¶wiata nie widaæ....

Aniolek 01.2012 [*]
toskanka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 10:20   #668
mmarcepan
Rozeznanie

Toskanka na pocieszenie powiem ze w IT tez nie za cieplo
(drozdzyki wypite??)

Stary 2012-10-16, 12:47   #669
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

podziwiam was za to picie drozdzy
dziewczyna mojego brata je z mlekiem pila, okropnie to wygladalo bleee!

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-10-16, 13:40   #670
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Hello pomimo prawie 30 st jestesm ostatnio jakas senna, czyzby przesilenie jakies hehe a nawet ostatnio dobrze sypiam, bo synek sie nie budzi, ale ciiii moze poprostu za duzo spie he

Romanaccia Ty to masz przygody!!! a czym obecnie sie znajmujesz, pracujesz??
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
romanacciaja mam isc spac a zamiast tego siedze tutaj czytam Twoje posty i sikam ze smiechuTy to jestes przebojowa babkano i zawsze masz szczescie trafic na jakas przygode
a co do tego miecha to i tutaj na Toscanie co drugi nim rzucanajlepsza jest moja tesciowka caz...to na Buongiorno
princii jak wyszliscie na spacerek??
ja tez lubie filmy z Pieraccionim
staram sie chodzic na spacerki 2x dziennie, a Ty? zreszta Ty masz ogrodek to co innego, ja musze specjalnie wylazic

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem dziewczynki!
Weekend mialam jak nigdy - dwa dni sprzatania non stop color...mam juz dosyc...Najlepsze jest to ze wczoraj nie czulam sie zbyt dobrze zoladkowo i nie poszlam do pracy...ale oczywiscie jak tylko bol brzucha zmalal wstalam i...POSPRZATALAM To juz jest jakas choroba...normalnie Perfekcyjna Pani Domu na Emigracji

Wiecie co dziewczynki ja to tak naprawde nie mam sie czym chwalic bo mieszkanie jest TZ i on je urzadzal 3 lata temu, teraz dodaje jakies male rzeczy, typu polki itp..meble ktore wybral tz ogolnie nie sa w moim guscie
W weekend powiesilismy tylko takie szafki w przedpokoju nad drzwiami zeby utworzylo nam sie cos w stylu schowka/pawlacza, taka sama szafke w sypialni nad komodka bo potrzebowalam na lakiery do paznokci i bizuterie () i polki na ksiazki...i tyle
polki http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/20025047/
szafki http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/60134049/
(te z przedpokoju maja zwykle biale drzwi, ta z sypialni to bianco lucido)

Romanaccia, ty chyba przyciagasz tych swirow...choc w sumie podejrzewam ze po prostu urodziwa z ciebie kobietka i po prostu faceci swiruja na twoj widok
principessina jaki model pronovias mialas baaardzo mi sie podobaja, no ale w IT to bym jej nie kupila a w Polsce ceny jak najbardziej mi odpowiadaja
model la sposa finesa
Stary 2012-10-16, 13:46   #671
mmarcepan
Rozeznanie

Cytat:
Mozna sie przyzwyczaic szczegolnie jesli ma sie dobre efekty Ale ja tylko hardcore uznaje - drozdze&woda drozdze z mlekiem sa podwojnie obrzydliwe
Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Hello pomimo prawie 30 st jestesm ostatnio jakas senna, czyzby przesilenie jakies hehe a nawet ostatnio dobrze sypiam, bo synek sie nie budzi, ale ciiii moze poprostu za duzo spie he

Romanaccia Ty to masz przygody!!! a czym obecnie sie znajmujesz, pracujesz??

staram sie chodzic na spacerki 2x dziennie, a Ty? zreszta Ty masz ogrodek to co innego, ja musze specjalnie wylazic

model la sposa finesa
piekna ...mi sie podoba pronovias abaco (bo to kroj ktory by mi odpowiadal) no i glass (bo krotka ) no ale twoja przepiekna

Edytowane przez mmarcepan
Czas edycji: 2012-10-16 o 13:48

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 13:57   #672
principessina
Zakorzenienie

piekna ta abaco, taka subtelna, jak dzisiaj mialabym wybierac to wlasnie wzielabym z szerszymi ramionczkami lub z golfikiem, bo te moja ramiona troche niekorzystnie wygladaly taki bidne wychudzone
Stary 2012-10-16, 14:00   #673
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

staram sie chodzic na spacerki 2x dziennie, a Ty? zreszta Ty masz ogrodek
w ogrodzie rzadko najczesciej jezdzimy na plac zabawdo najblizszego mam 14km
Ale mam grzybiarza w domu!!Moj Tz przyniosl mi wczoraj 2 kg prawdziwkow tak tutaj w lesie wysypaly ze szok wlasnie pzrygotowuje je na wieczorbeda zapiekankiqurcze szkoda,ze Fiammi taka malusia bo bym i jej zaserwowala zapiekanke
Stary 2012-10-16, 14:08   #674
principessina
Zakorzenienie

wow grzyby powiadasz!! Ty wiesz na ile u mnie sa prawdziwki...50 e za 1 kg!!! moze jakis bznes ubijemy?
Stary 2012-10-16, 14:22   #675
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
wow grzyby powiadasz!! Ty wiesz na ile u mnie sa prawdziwki...50 e za 1 kg!!! moze jakis bznes ubijemy?
a ja na mojego krzyczalam ze za duzo ich przyniosl i roboty mam teraz
w czwartek na mercato go wysle bedzie sprzedawal
a tak na serio 50 euro??dawaj do nas tu pelno

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 15:04   #676
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
a ja na mojego krzyczalam ze za duzo ich przyniosl i roboty mam teraz
w czwartek na mercato go wysle bedzie sprzedawal
a tak na serio 50 euro??dawaj do nas tu pelno
no tak, bo u nas nie raczej lasow

Dziewczyny czy pisalam juz Wam, ze bylam kiedys wielka fanka Kellysow i ostatnio kuzynka mi o nich "przypomniala" i znowu wertuje yt i ich slucham ihihih dawna milosc wrocila Paddyyyy, stara i glupia hahaaa
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=qbsCPLQEWJo
Stary 2012-10-17, 18:12   #677
toskanka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 84

Cytat:
no z mlekiem faktycznie to nie rarytas...zdecydowanie wolê z wod±, naprawdê siê lepiej pij±.Narazie pijê od tygodnia, i liczê na efekty...bo niestety ¿adne inne suplementy w tabletkach, czy to na skórê czy na w³osy u mnie nie wchodz± w rachubê...ka¿dy ma jakie¶ schizy a ja sobie ubzdura³am ¿e nie mogê ³ykaæ tabletek bo na pewno siê ud³awie i umrê... g³upie to ale przez to nawet przeciwbólowych nie biorê...jak ju¿ naprawdê muszê to co¶ do rozpuszczsenia w wodzie...gorzej ni¿ma³e dziecko hihi

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
no tak, bo u nas nie raczej lasow

Dziewczyny czy pisalam juz Wam, ze bylam kiedys wielka fanka Kellysow i ostatnio kuzynka mi o nich "przypomniala" i znowu wertuje yt i ich slucham ihihih dawna milosc wrocila Paddyyyy, stara i glupia hahaaa
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=qbsCPLQEWJo
hihi ja te¿ !!! bo¿e to by³a mi³o¶æ hihi Paddyyyyy a wiesz ¿e w niedziele by³ koncert Paddy'ego w wawie??nawet nie wiedzia³am,gdzie¶ pó¼niej zajawke widzia³am w wiadomo¶ciach :P

Aniolek 01.2012 [*]
toskanka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:28   #678
sjoanna
Zakorzenienie

Ja za stara bylam na Paddego.

Dziewczyny - znawczynie makijazowe!
Mam pytanie.

Konczy mi sie mineralny puder z Loreala i zamierzam cos kupic.
Widzialam w Sephorze puder Sephory i Bare minerals. (czy cos podobnego)
Oczywiscie ten Sephorowy jest tanszy.
Ale na targu zobaczylam taki jak ja mam za 5 euro!
Zamkniete opakowania.
Tylko cena mi nie pasuje.
No i jeszcze nigdy nic z kosmetykow na targu nie kupowalam. W Polsce tez nie.
To sa na pewno wycofane pudry ze sklepow.
Tylko czy sa jeszcze dobre?
Na opakowaniu nie pisze daty przydatnosci.
Sprawdzilam tez ten ktory mam w domu.
Co myslicie?

a LADY.”

Edith Head
Stary 2012-10-18, 11:18   #679
principessina
Zakorzenienie

Dzien doberek co tu taka cisza?
wyszlam z malym na spacerek spotkalam znajoma, mowi ze byla u brata 5 dni w Reggio Emilia i biedna popadla w depresje, tam ciagle pada hahaha rozbrajaja mnie czasem Ci Poludniowcy

Cytat:
Napisane przez toskanka Poka¿ wiadomo¶æ
hihi ja te¿ !!! bo¿e to by³a mi³o¶æ hihi Paddyyyyy a wiesz ¿e w niedziele by³ koncert Paddy'ego w wawie??nawet nie wiedzia³am,gdzie¶ pó¼niej zajawke widzia³am w wiadomo¶ciach :P
oczywiscie, ze wiem, ogladalam w tv a siostra cioteczna zdala mi relacje, bo poszla z coreczka hehe no naprawde stare i glupie

sjoanna
co to kosmetykow na mercato to ja bym nie kupila, wiesz robia takie podrobki, naprawde wygladaja na oryginalne! oczywiscie moga to byc oryginalne, ale wiesz jak sa przechowywane, pomyl sobie tylko, ze przez rok czy iles taki puder lub inny kosmetyk jest wystawiany na dzialanie slonca, po bazarku pakuja znowu do tira, tam 50 st, pozniej znowu wypakowuja, jak sie nie sprzeda, to i zime wystawia na 0 st nie no nie nalozylabym sobie czegos takiego na buzie, w ogole gdziekolwiek!

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 11:28   #680
sjoanna
Zakorzenienie

Dlatego wlasnie nie kupuje na takich stoiskach.

Tylko zaczelam myslec ze moze takiemu pudrowi to nic sie nie dzieje.
Sam proszek w nim jest.

Dlatego pytam.

Ale pewnie ten z Sephory kupie tylko musze wyczaic kogos, kto mi ladnie dobierze kolor.
Chyba w sobote pojedziemy do Porta di Roma - duzego centrum handlowego to zobacze tam.
Bo w Latinie byl jakis mlody chlopak na sklepie.

Szkoda ze Kiko nie ma czegos takiego i w dobrej cenie.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2012-10-18, 13:16   #681
mmarcepan
Rozeznanie

Cytat:
Ja za stara bylam na Paddego.

Dziewczyny - znawczynie makijazowe!
Mam pytanie.

Konczy mi sie mineralny puder z Loreala i zamierzam cos kupic.
Widzialam w Sephorze puder Sephory i Bare minerals. (czy cos podobnego)
Oczywiscie ten Sephorowy jest tanszy.
Ale na targu zobaczylam taki jak ja mam za 5 euro!
Zamkniete opakowania.
Tylko cena mi nie pasuje.
No i jeszcze nigdy nic z kosmetykow na targu nie kupowalam. W Polsce tez nie.
To sa na pewno wycofane pudry ze sklepow.
Tylko czy sa jeszcze dobre?
Na opakowaniu nie pisze daty przydatnosci.
Sprawdzilam tez ten ktory mam w domu.
Co myslicie?
Cytat:
Dlatego wlasnie nie kupuje na takich stoiskach.

Tylko zaczelam myslec ze moze takiemu pudrowi to nic sie nie dzieje.
Sam proszek w nim jest.

Dlatego pytam.

Ale pewnie ten z Sephory kupie tylko musze wyczaic kogos, kto mi ladnie dobierze kolor.
Chyba w sobote pojedziemy do Porta di Roma - duzego centrum handlowego to zobacze tam.
Bo w Latinie byl jakis mlody chlopak na sklepie.

Szkoda ze Kiko nie ma czegos takiego i w dobrej cenie.
Mialam i Sephora i Bare Minerals. Pierwszy kupilam gdy byl w promocji za 5 euro (cale szczescie). Przede wszystkim ten z sephory jest malutki (0.11 oz wychodzi 3.2 grama - mozliwe to??!!) i kosztuje 17 euro, krycie takie sobie i na mojeje twarzy malo trwaly. Do tego dosetpne kolory srednio mi podpasowaly. Bare Minerals mam odsypke od kolezanki i jestem zadowolona (choc ja ogolnie srednio lubie mineraly). Krycie mozna bardzo ladnie budowac, szczegolnie mocno zbitym pedzelkiem albo beauty blender. No i Bare Minerals ma 6 g za 28,50. Nie wiem czy pomoglam

Stary 2012-10-18, 17:16   #682
sjoanna
Zakorzenienie

Dziekuje Marcepan - pewnie ze pomoglas.

Teraz przegladam strone Sephory porownujac wlasnie ceny i pojemnosci.
Widze ze jest zestaw Get started - ale musze poszukac co dokladnie jest w srodku. Nie wiem czy sie oplaca brac kilka probek jak moze mi kolor dobrac wizazystka w salonie.
A kiedys chcialabym sprobowac dobrego BB kremu. Ale dobrego a nie udawanego.

Z Bare minerals sa dwa typy fondotity- matowa i taka.
http://www.sephora.it/Make-up/Viso/F...SPF-15/P104901
Jest wieksza - 8 gram i tansza nieco.

a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2012-10-18 o 17:40
Stary 2012-10-18, 19:06   #683
mmarcepan
Rozeznanie

Sjoanna jak tzn moja kumpela ma chyba ten rodzaj. Jak masz karnacje? Jasna?

Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 10:14   #684
sjoanna
Zakorzenienie

Marcepan - Tak, mam jasna karnacje.
Jak sie nie opale to blada jestem.
Z Loreala mam kolor Honey Glow http://www.shoppersstop.com/cat-Frag...ow-N6-262.html

Wiem ze to nie sa same mineraly ale dobrze mi w nim.
Mysle ze z mineralami bedzie mi jeszcze lepiej.

Ciekawe czy oni robia jakies promocje.
Moze poczekac do swiat?

Dziewczyny - czy wy tez tak macie ze jak zaspicie, zjecie pozniej sniadanie i chodzicie po domu w pizamie to zaraz jakas poczta czy inny dreczyciel sie do was dobija?
Wczoraj zjadlam pizze z salami i spac w nocy nie moglam. Budzilam sie srednio co 2 godziny a potem zasnac tez nie mialam jak.
Lezalam, przewracalam sie, pilam wode wiec po paru minutach wychodzilam do lazienki.
Myslalam.
potem myslalam zeby nie myslec bo nie zasne.
I tak w kolko.
Jak usnelam po wyjsciu meza do pracy to polecony do meza mnie obudzil.

Planuje zrobic szarlotke dzisiaj.
Albo jak sie nie wyrobie to w niedziele.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2012-10-19, 11:44   #685
principessina
Zakorzenienie

Witam witam my bylismy na szczepionce, 2 godziny sie naczekalismy, teraz Flavcio zasnal, a ja musze dac sobie da fare mam taki syf, ze szok, chociaz lazienke ogarnce i kurze, a jutro podlogi, od 2 tyg obiecuje sobie, ze zrobie porzadki w szafach, ale z synkiem jest to niemozliwe

sjoanna ja jak wstaje to ubieram sie odrazu, nawet jak nie wychodze, a jak jestem jakos strasznie niewygladna to listonosz zostawia awizo i pozniej ide z Flavciem na poczte czesto jest tak, ze nie moge zjechac, bo akurat Flavcia przebieram albo daje mu jesc, u nas listonosz nie wchodzi do bloku, trzeba do niego zejsc, ze tak powiem

mmhhhh szarlotka, mam przepis na taka latwa i szybka, moze zrobie, chociaz narazie mam w planach odgruzowac mieszkanko
Stary 2012-10-19, 11:57   #686
sjoanna
Zakorzenienie

Princi - ja tez sie ubieram zaraz po wstaniu z lozka ale dzisiaj mi sie tak leniwie wstawalo

Daj przepis albo linka do niego bo ja tez sprzatam na razie.
Musze jeszcze zrobic pranie - biale juz zrobilam a kolorowe poczeka na ciuchy meza do wieczora.
No i sama sie tez musze ogarnac - na wlosy i na twarz jakas maseczke nalozyc bo dawno nic nie robilam.
Pocwiczyc znowu.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2012-10-19, 14:18   #687
cucciola79
Wtajemniczenie

joasiuTy leniuszkuw pizamceo jak ja bym tak chciala jak Ty!!!!u mnie to jest pobodka myju myju sniadanko i wybywamy z mala z domku
princija z porzadkami mam tak ze przeznaczam sobie zawsze jeden dzien na co innego i tak powoli powoli dochodze do skladu i ladu bo jak nie to casino mialabym
Wy tu znowoz o slodyczach a ja wlasnie co zjadlam 2 kulki proffitterolu i pozniej narzekam ze kg przybywa

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2012-10-19 o 14:19
Stary 2012-10-19, 14:58   #688
principessina
Zakorzenienie

sjoanna pozniej wrzuce przepis, bo mam na telefonie

cucciola ja tez rano wstaje i wybywam, zostawiam wszystko w cholere, kiedys to jeszcze probowalam ogarniac przed wyjsciem, ale sie nie wyrabialam! ale jak to przeznaczasz jeden dzien na co innego, w sensie??

profitterol nie lubie
Stary 2012-10-19, 15:04   #689
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
sjoanna pozniej wrzuce przepis, bo mam na telefonie

cucciola ja tez rano wstaje i wybywam, zostawiam wszystko w cholere, kiedys to jeszcze probowalam ogarniac przed wyjsciem, ale sie nie wyrabialam! ale jak to przeznaczasz jeden dzien na co innego, w sensie??

profitterol nie lubie
np.dzisiaj sprzatalam kuchnie ,salon i lazenke na dole,jutro lazienka i sypialnia u gory ....
ja znowoz uwielniam a grasso jak chol........przytyje:brzy dal:
Stary 2012-10-20, 18:58   #690
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny sie weekenduja taka cisza ja sie nasprzatalam jak glupia, w przyszlym tyg musze posegregowac ubrania, w sensie probic porzadki w szafach uf ufù

cucciola Ty to masz motorek w pupie ja sie ledwo wyrabiam z ogarnieciem tak powierzchownie np. raz lazienka pozniej szybko obiad, Flavio 40 min pospi i nie daje nic zrobic a Ty w jeden dzien salon, kuchnia i lazienka? Fiammisia Ci pomaga w porzadkach?

ale zapachy dochodza mnie z kuchni, pizza rustica mniam mniam

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.