Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 11:09   #4591
Seona
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
dopiero rano biorę go do siebie żeby się przytulać :-D
ja też tak robię

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ja mam znajomych, co ich synek ma ponad 3lata i nadal śpi z nimi z łóżku...
Princ, tu się nie ma co śmiać moja Pati chyba do 6 m-ca niby spała w swoim łóżeczku, to budziła się 4-7 razy płakała, tuliła, co chwila ją karmiłam, wkładam smoczek, odkładałam itp. W końcu powiedziałam dość i zaczęłam z nią spać w łóżku i budziła się "tylko" 2-4 razy Aż po 1,5 roku zaczęła przesypiać całe noce, ale w naszym łóżku Do teraz śpi na naszym łóżku lub na wersalce a Lili w łóżeczku i jak się przebudza, to ją biorę do siebie.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Z tym spaniem w łóżku to moim zdaniem wszystko zalezy od dziecka. Co z tego, że planowałam, że synek tak jak Polusia od pierwszego dnia będzie spał w łóżeczku (ona po 6 tyg w swoim pokoiku spała), skoro budzi się co chwilę. I po prostu nie da się co 15 min latać do łóżeczka w nocy Jak dziecko przesypia nocki, ewentu budzi się z raz czy tam dwa razy to okej, a jak się całą noc wierci to jedyne rozwiązanie to spanie przy mamie.

Zreszta kiedyś słyszałam, że jak pierwsze dziecko jest spokojne to drugie daje popalić i na odwrót. U mnie się to sprawdziło Przy Polusi to było niebo, mieliśmy czas z Tz dla siebie, nawet wychodzilismy czasem, a teraz?? no nic, trzeba przeczekac w koncu to juz prawie roczek na karku
Domi, zgadzam sie w całej rozciągłości!!! U mnie na odwrót. Przy Pati był sajgon, na nic nie było sił ani ochoty przy Lili sielanka Jak tylko Lili podrośnie, to i będzie bardziej kumata, to wtedy zrobię im pokoik, oddzielne łóżka itp.

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
My za tydz do Pl jedziemy to znowu będziemy mieli tydzień na kółkach, że szok.
Janeczka, a ja myślałam, że Ty w Polsce mieszkasz?? A Ty też emigrantka? Gdzie mieszkasz, w jakim kraju?

Cytat:
A zna ktoś wózek peg perego pipi??? Znalazłam na all za 149zł używany i nawet mi się spodobał...ale dla chłopca w kropki???
Owieczka, a jak druga będzie córka? Dla mnie on jest unisex Moja koleżanka ma taki i baaaardzo poleca: http://allegro.pl/loola-up-jak-nowa-...711357575.html
http://allegro.pl/loola-up-by-bebe-c...706706578.html
one mi się podobają i wizualnie i lekkie, bo pchałam sobie.
Można za fajną cenę wylicytować, bo są dość drogie: http://allegro.pl/listing.php/search...2611&country=1
Może coś takiego?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:13   #4592
owieczka86
Zadomowienie

Seona fajne te wózki ale jak dla mnie trochę drogie... szukam czegoś tańszego
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:13   #4593
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Domi, zgadzam sie w całej rozciągłości!!! U mnie na odwrót. Przy Pati był sajgon, na nic nie było sił ani ochoty przy Lili sielanka Jak tylko Lili podrośnie, to i będzie bardziej kumata, to wtedy zrobię im pokoik, oddzielne łóżka itp.

to jest taka diametralna, że szok U mnie teraz brak sił i ochoty na wszystko :/ Ja się czuję wyeksplotowana U nas pokoik przygotowany już, narazie będą mieć razem ale co jak książe narazie nie wie do czego jest jego łóżeczko

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:20   #4594
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
to jest taka diametralna, że szok U mnie teraz brak sił i ochoty na wszystko :/ Ja się czuję wyeksplotowana U nas pokoik przygotowany już, narazie będą mieć razem ale co jak książe narazie nie wie do czego jest jego łóżeczko
Domi, bardzo dobrze Cię rozumiem. Pati też wogóle nie spędza tam czasu, tylko wszelkie zabawki nawet nosi do gościnnego i tu się bawi No ale, teraz jeszcze pozwalam jej i ona bawi się i rozkłada wszystko na stole i bawi się na siedząco na krześle, bo na podłodze, to nie ma szans przy Lili wszystko jej rozwala, te domki, klocki, zabiera, ehh na razie nie potrafią się bawić jeszcze. A przy stole to trochę spokoju chociaż Lili i tak już dosięga i chce jej wszystko zabierać. Jedyną szansą jest jak ja się bawię z Lili na dywanie i ją czymś zajmuje a Pati przy stole i się bawi.

A jak Twoje dzieci się bawią? Michał nie przeszkadza Polusi???

Dominej, jak to Cię pocieszy, to moja potrafiła nie spać od 2-3 godzin w nocy Więc u Ciebie króciutko Ale wiem jak to daje w kość
a zdjęcia na pewno nie takie złe wszystkie. Wklejaj na nk bo nie mogę się doczekać

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2012-10-18 o 11:23 Powód: dopisek
Stary 2012-10-18, 11:22   #4595
princessskaa
Wtajemniczenie

Owieczko wizualnie 3 mi się widzi

Domi współczuję, kurcze nie wiem co można na to poradzić.. Może tylko przeczekać?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:25   #4596
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
to jest taka diametralna, że szok
Domi, ja jak się miała urodzić Lili to byłam przygotowana jak na armagedon Pamiętacie, że na jesieni pakowałam prezenty na święta, bo się bałam, że później nie będzie czasu? A propos prezentów, to dla rodziców już mam spakowane Miałam pomrożone jedzenie, zapas żywności, pampersów na na kilka m-cy A okazało się... że przy niej nie ma nic do roboty

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-10-18, 11:26   #4597
OlusiaS
Wtajemniczenie

U nas tez jedno spokojne dziecie,drugie troche mniej,ale ujdzie .mala robi sie jakby coraz grzeczniejsza

Owieczko kolorystycznie podoba mi sie ten turkusowo-szary,PC wyglada dość masywnie,pierwszy chyba tu dość popularny,często widuje go na tutejszych chodnikach.niestety nic o zadnym z nich nic nie wiem .

Dziewczyny włącza mi sie faza świąteczna,tez tak macie?joamic na fb super bombki z czapeczek zoledzi wstawiala,będziemy z Maxem robić.

Seona janeczka w de mieszka .

Janeczka pytalas,jak było w Polsce-zdecydowanie za mało czasu,zeby na spokojnie wszystkich odwiedzić .ale było bardzo fajnie .
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:31   #4598
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Baszka też mam wózek z rączą jak przy gondoli ale potrzebuję wózka tróry się ąłtwo skłąda i zajmuje jak najmniej miejsca w bażniku

wiem, wiem. Dlatego tak chwalę Espiro, nie składa się jak typowa spacerówka, że są dwa drągi, tylko, tak do środka, że jest taki fajny malutki

Mójmilusiński, zamiast spać do 13, wstał już o 11 idę na spacer do obiadu, a późnioej jedziemy na wieś, bo co tu robić a pogoda piękna
Stary 2012-10-18, 11:33   #4599
owieczka86
Zadomowienie

znalazłąm też coś takiego http://allegro.pl/wozek-spacerowka-p...718290604.html pamiętam że któraś z Was kiedyś pisała o tym wózku
Stary 2012-10-18, 11:53   #4600
Seona
Zakorzenienie

Owieczka, wciągnęłam sie w te wózki i też przeglądam: a coś takiego?
1- http://allegro.pl/ang-wozek-spacerow...697584296.html
2- http://allegro.pl/wozek-3kola-pompo-...720877793.html
3- http://allegro.pl/nowosc-wozek-arti-...694482565.html
4- jest też nie droga loola: http://allegro.pl/bebe-confort-loola...721271551.html
5- http://allegro.pl/wozek-spacerowy-kn...708209861.html

Najbardziej mi się podoba: 1, 4 i 5 ? Co Ty na to?

a ten szkoda, że różowy bo najbardziej mi się podoba http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ma...718417844.html

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2012-10-18 o 11:54 Powód: dopisek
Stary 2012-10-18, 11:54   #4601
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny wiem że pewnie macie mnie dość z tymi wózkami ale wstawiam linki tych które mi się podobają może coś mi doradzicie???

1. http://allegro.pl/wozek-spacerowy-mp...706459605.html

2. http://allegro.pl/zooper-twist-wozek...713723650.html

3. http://allegro.pl/quatro-jimmy-calor...717373738.html

4. http://allegro.pl/pierre-cardin-spac...700742160.html

najbardziej wizualnie podoba mi sie 2 i 3 ale sama nie wiem...
Dobrze byłoby sprawdzić jaką mają szerokość w środku, żeby dziecko w zimowej kurtce się mieściło.
Mamas&Papas/Peg Perego to porządna marka, bubla nie powinno być. Ten zooper też fajnie wygląda...

Cytat:
Owieczka, a jak druga będzie córka? Dla mnie on jest unisex Moja koleżanka ma taki i baaaardzo poleca: http://allegro.pl/loola-up-jak-nowa-...711357575.html
http://allegro.pl/loola-up-by-bebe-c...706706578.html
one mi się podobają i wizualnie i lekkie, bo pchałam sobie.
Można za fajną cenę wylicytować, bo są dość drogie: http://allegro.pl/listing.php/search...2611&country=1
Może coś takiego?
Ja mam Loolę Up - zdecydowanie polecam, jest super, chociaż mega lekka to nie, chyba ok. 10 kg waży. Ale składa się jak parasolka i w bagażniku mało miejsca zajmuje.

Owieczko
, a na Maclareny patrzyłaś?
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:58   #4602
sigalla
Raczkowanie

Cytat:

Zreszta kiedyś słyszałam, że jak pierwsze dziecko jest spokojne to drugie daje popalić i na odwrót. U mnie się to sprawdziło Przy Polusi to było niebo, mieliśmy czas z Tz dla siebie, nawet wychodzilismy czasem, a teraz?? no nic, trzeba przeczekac w koncu to juz prawie roczek na karku
to samo słyszałam apropos ciazy, i tak widzę po kolezankach, jak pierwsza ciaza lajtowa np bez mdłosci, to w drugiej rzygaja dalej niz widzą
ale to pewnie przypadek.

Cytat:
Dziewczyny wiem że pewnie macie mnie dość z tymi wózkami ale wstawiam linki tych które mi się podobają może coś mi doradzicie???

Ja tak jak Baha wym wybrała wózek z jedną rączka bo jest dla mnie dużo wygodniejszy. pozostałe kryteria wg.waznosci to:
-kauczukowe koła ,nie plastiki (!)
-kilka poziomów obniżenia(!)
- niska waga (kauczuki są cięzsze niż plastiki niestety)
- duża buda
- spory koszyk na zakupy
Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Moja córka kolejną już noc w środku nocy stwierdziła, że już sie wyspała - od 2:10 do 3.45 nie spała... Już nie wiem co z nią zrobić... Bo ona nie płacze ani nic tylko po prostu nie śpi - gada coś ciągle.... Ech.... Niewyspana jestem , więc humor do
współczuję, bo wiem co to znaczy. Ale zauważyłam już pewną prawidłowość. To co u nas się sprawdza, to stosunkowo wczesna druga drzemka, wtedy lepiej w nocy spi (czyt.mniej pobudek).
Wczoraj np.spał jak zwykle rano, potem o 13 poszłam z kolezanka na spacer i młody zasnął. a wózku. W nocy była jedna pobudka S>Z>O>K>

witam się w dobrym nastroju. Pogoda super, tz wrócił z delegacji, życ nie umierac

Edytowane przez sigalla
Czas edycji: 2012-10-18 o 12:00
sigalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:02   #4603
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość

Owieczko
, a na Maclareny patrzyłaś?
tak ale drogie są pogadam z tżtem i chyba kupię ten peg perego pliko ...
Stary 2012-10-18, 12:02   #4604
nettka_
Zadomowienie

Hej. Noc znowu nie ciekawa:/

Pogoda super

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:10   #4605
rudominka
Raczkowanie

A u mnie zasada przeciwieństw się nie sprawdziła. Pierwsze dziecko było całkiem znośne, dawało spać itp, bałam się co będzie z drugim - było jeszcze lepiej, łatwiej go uregulowałam, tylko miał gorszą alergię. Więc bałam się jak to będzie z Magdą - a ona to już w ogóle rewelacja, nawet żadnych alergii nie ma
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:13   #4606
nettka_
Zadomowienie

Kasiu jak kupię to pokaże

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-10-18, 12:19   #4607
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
A u mnie zasada przeciwieństw się nie sprawdziła. Pierwsze dziecko było całkiem znośne, dawało spać itp, bałam się co będzie z drugim - było jeszcze lepiej, łatwiej go uregulowałam, tylko miał gorszą alergię. Więc bałam się jak to będzie z Magdą - a ona to już w ogóle rewelacja, nawet żadnych alergii nie ma
to było super jakby 3 mi się trafiło jeszcze lepsze od Lili? Ale to już niemożliwe niestety, bo grzeczniejszego dziecka chyba nie ma i nie może być

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-10-18, 12:24   #4608
domi7ks
Zakorzenienie

Rudominko u Ciebie się to rozłozyło U mnie widzisz, noce rewelacja a teraz pobudki, czyli przeciwieństwo
Fakt gdyby nie nocki, to nie moge też na Michałka narzekać nie wiadomo jak, bo się potrafi ładnie bawić (najlepiej jak mama POlusie wexmie!), wtedy jest w raju, wszędzie buszuje, nikt go nie odgania, jeszcze ja mu podsuwam "zakazane" przez Polusie zabawki

Seonka u mnie Polusia tak samo ucieka na stół, bo Mivhałek jej rzeczy rozwala. A ta się denerwuje i go odpycha. Nawet ostatnimi czasy rzadko puzzle układa. Ale teraz się zamknęła pokoju i układa Właśnie dlatego jej ten stolik z krzesełkami zamówiłam

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-10-18 o 12:26
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:33   #4609
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sigalla Pokaż wiadomość
współczuję, bo wiem co to znaczy. Ale zauważyłam już pewną prawidłowość. To co u nas się sprawdza, to stosunkowo wczesna druga drzemka, wtedy lepiej w nocy spi (czyt.mniej pobudek).
Wczoraj np.spał jak zwykle rano, potem o 13 poszłam z kolezanka na spacer i młody zasnął. a wózku. W nocy była jedna pobudka S>Z>O>K>
Wiesz co u nas takiej prawidłowości nie ma... Niestety.... Wczoraj druga drzemka skończyła się o 15-stej więc powinna taoretycznie przespać całą noc... A czasmi np. zasypia o 17 do 19 i o 20 znów idzie spać i śpi całą noc...

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-10-18 o 12:46
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:43   #4610
janeczka7891
Zadomowienie

Seona Olusia mnie wyprzedziła Mieszkam obecnie w DE;-) ale to tymczasowe

Olusia no u nas też pewnie braknie czasu aby poodwiedzac wszystkich co chcemy. Jeszcze to, że wszystkich świętych jest to spodziewamy się korków :/

Owieczko z tych pierwszych co pokazywałaś to 3 mi się najbardziej podoba, wydaje mi się ze 10kg na taki wózek parasolke to dużo jak niektóre mają ... Kurcze psiapsióła miała taki lekki ale wiem, ze oparcie się klapowało do końca i go sprzedała :/

My byliśmy na spacerku Pogoda fajne ale mój mały coś kaszle :/ ehhhhhh
Stary 2012-10-18, 14:31   #4611
owieczka86
Zadomowienie

no i kupiłam wkońcu ten http://allegro.pl/quatro-jimmy-calor...717373738.html hehe ciesze się bo tż już nie mógł słuchać mojego gadania o wózkach

jesteśmy po spacerku idę usypiać Filipka bo wstał dziś o 7.30 i spal tylko 30 minut od tamtej pory
Stary 2012-10-18, 14:50   #4612
nettka_
Zadomowienie

Swietujemy dzisiaj 11 miechow

Stary 2012-10-18, 14:52   #4613
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Princ, tu się nie ma co śmiać moja Pati chyba do 6 m-ca niby spała w swoim łóżeczku, to budziła się 4-7 razy płakała, tuliła, co chwila ją karmiłam, wkładam smoczek, odkładałam itp. W końcu powiedziałam dość i zaczęłam z nią spać w łóżku i budziła się "tylko" 2-4 razy Aż po 1,5 roku zaczęła przesypiać całe noce, ale w naszym łóżku Do teraz śpi na naszym łóżku lub na wersalce a Lili w łóżeczku i jak się przebudza, to ją biorę do siebie.
Ja się nie śmieję, ale mnie to dziwi, że 3letnie dziecko nadal spi z rodzicami. Pomijając kwestie, że dziecinka powinna mieć swoje łóżko, to jeszcze i rodzice powinni spać we dwoje. Ja sobie tego nie wyobrażam po prostu Ale każdy robi jak uważa i wie, co dobre dla własnego dziecka

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Stary 2012-10-18, 15:07   #4614
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

O kurde zapomniałam że tz ma dziś imieniny... i nie mam dla niego prezentu....
Stary 2012-10-18, 15:10   #4615
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

jej a moje dziecko mnie dziś doprowadzi do nerwicy żołądka - niech już ten ząb wyłazi bo.........
Stary 2012-10-18, 15:16   #4616
princessskaa
Wtajemniczenie

A moja dziecinka była taka grzeczna na spacerze, że aż w szoku jestem - zero ściągania czapki z głowy, zero marudzenia. Pospała z 30 min, resztę czasu siedziała sobie, podśpiewywała Chcę tak zawsze!
Stary 2012-10-18, 15:18   #4617
wariateczka88
Zadomowienie

zmysl co do szczebelkow to u nas problemu nie ma,bo sie nie wyjmuja

owieczko to super ze maly spi sam ja tam wychodze z zalozenia ze dziecko samo musi byc gotowe spac w lozeczku,pewnie ze mozna uczyc od malego i moze zalapac
u nas jakby nie katar jak mala miala 2tyg to pewnie by dalej spala sama
ale nie zaluje,ona spala z nami przez 6 miesiecy,i jakos nasze malzenstwo nie ucierpialo na tym
mi sie tylko wydaje ze im starsze dziecko tym mniej wygodnieprzynajm iej u nas tak bylo
a co do wozka nie doradze,ale widze ze juz zakupilas

Cytat:

Witamy
noc tragedia,kiedy moje dziecko wreszcie zasnelo to za 2h musialam ja budzic do przychodni
wazy ... mierzy ...
wstawic co sie chce,wpadla w taka histerie w przychodni ze nic nie dalo sie zrobic,i tylko komentarz-czemu ona tak krzyczy,czemu ona tak placze,boszz...
tak mnie za bluzke trzymala ze myslalam ze ja ze mnie zerwie

jestem wykonczona,ehh,i co mi z tego ze w dzien wczoraj tyle spala
no nic,uciekam na spacer

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:52   #4618
owieczka86
Zadomowienie

Wariateczko Filip wcześniej też spał z nami ze względu na to że karmiłąm piersią (tydzień temu Filip rozstał sie z cycusiem na dobre) bo było mi tak wygodnie,tzn po kąpieli po kolacji odkładałam go do łóżeczka ale jak się w nocy budził na jedzenie to brała go do nas i spał z anmi do rana,teraz czasem jak ma gorszy sen to też lubi się przytulić ale zdarza się to żadko.
Stary 2012-10-18, 16:31   #4619
nettka_
Zadomowienie

My też nie śpimy z małą ma swoje lozeczko to niech w nim śpi a jak tz idzie do pracy to wtedy biorę ją do siebie. Co innego jak ma gorączkę to ewentualnie śpi z nami.

Stary 2012-10-18, 16:41   #4620
princessskaa
Wtajemniczenie

Usnęła niunia. Idę pozmywać. Dzisiaj sama będę dłużej,bo po pracy tż do kolegi podjedzie na ploty Ale raz na jakiś czas niech idzie I jemu się należy plotkowanie hehe Do mnie jutro znowu koleżanka przyjeżdża na cały dzień, bo zabiera się z mężem swoim, bo on ma tu zjazdy na uczelni. Także fajnie A w sobotę mała jedzie do dziadków, a do nas wieczorkiem przychodzą znajomi - %%% Niedziela odpoczywanie, poniedziałek rano wizyta w up, wizyta u ginka i powrót małej Takie plany mam na najbliższe dni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości