Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 15:10   #3031
kaaamila1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Właśnie, właśnie trzeba dbać tu o Livdragon

Oooooooooo kolejna....
A poważnie czujesz przy tym skurcze miesiączkowe? Czy tylko ogólny ból? Bo moje skurcze oprócz tego słynnego napierania, stawiania się brzucha, twardnienia itd właśnie są takie typowo miesiączkowe. Tylko teraz są silniejsze niż na początku.
Może to też już to, a może tylko te przepowiadające bóle.
No chyba takie skurcze..są czasowe a nie ciągłe..ustępują i zaczynają się na nowo..sama nie wiem.. martwię się, bo to już trwa tyle czasu..mała mniej ruchliwa.. jeszcze mąż dzisiaj na służbie..Dobrze, ze jutro wizyta u ginka..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:10   #3032
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ty też Marti???
nie nie ja jeszcze trzymam sie 3 tyg jak mi wczoraj oswiadczyl ze do 5 bedzie to sie jakos uspokoilam

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Ja się chyba nie tyle samego porodu boję, co tego co następuje tuż przed tzn. tych pierwszych skurczy. I mam schizę, że dopadną mnie w nocy.... a przecież w sumie jakie to ma znaczenie, czy w nocy czy w dzień... Jak sobie o tym pomyślę to mi się zimno robi Termin mam na 13.12 i już od grudnia mąż bierze urlop, więc sama nie będę, ALE.......
a ja nawet wole zeby mnie w nocy wzielo-chociaz korkow nie bedzie i szybko dojedziemyL rodzilam w nocy i bylam zadowolona.poza zmeczeniem bo jednak noc odpadla na spanie a w dzien wszyscy przylazili i nie bylo jak.nastepna noc L wyla, kolejny dzien znow ludziska a kolejna noc ze zmeczenia juz usnac nie moglami bez kitu 3 dni praktycznie nie spalam.wrocilam do domu mala nakarmilam mama ja wziela a ja poszlam spac

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
no wiecie co, ja w ciągu minuty ziemniaki obrałam co by czasu nie marnować i śledzić akcję
ja to samo obiad i porzadki w wersji ekspres-sie zmobilizowalam

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość

co tam palec jak tu się nam dziecko rodzi OBY

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Dawaj znać

A ja mam kiepski humor...poklocilam sie (znowu) z ojcem, sprawa niby błaha ale po prostu mój ojciec to co wyprawia to sie w głowie nie mieści...a jak mu powiedziałam ze nie mam siły dyskutować bo za dużo nerwów mnie to kosztuje a jestem co by nie mówić w 8 miesiącu ciazy to i tak nie dociera...tylko sie poryczalam, zdenerwowalam i

Jutro chyba będę miała mebel na ciuszki Małej więc od poniedziałku pranie i prasowanie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
ja mam nadal okropny nastrój, kręci mi się w głowie, jestem strasznie słaba i nic mi się niechce
ja wczoraj mialam taki dzien-dzis juz nieco lepeij a teraz taki power ze szok!!

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja nie!

landi pewnie lezy w wannie i czeka..kurde a ja ciagle nieubrana suuper ..chociaz obiad zjadlam i podlogi umylam brawa dla mnie

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------
z chcesz za te podlogi

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
no już ciul z tą wodą.... tylko watpie zeby mnie to akurat mialo pomoc, bo zawsze jak prysznic biore to brzuch mam jak kamien... w ogole jakos mnie to nie odpręza...a przy skurczach takich prawdziwych to tez jakos tak watpie zeby nagle podziałało.... najwyzej zamontuje sobie wanne w pokoju albo kupie sobie taki basen dmuchany

ja to samo.kapiel=seria skurczy!

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny martwi mnie taki miesiączkowy ból.. w nocy już sie zaczęło, rano wstałam i nadal go odczuwałam..jak wrócilam z badań to się położyłam..jakoś usnęłam ale teraz po przebudzeniu nadal mnie trzyma..
Kamis mnie tez tak czasami pobolewa.wazne zebys nie czula tego jednoczesnie z twardniejacym brzuchem.

Ide odkurzyc...

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:11   #3033
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ,nie bylo mnie ponad miesiac,a to dlatego ze lezalam w szpitalu ,urodzilam w tamta srode przez cesarskie ciecie w 35 tygodniu,zdrowy synek,dostal 10 pkt,49 cm i 2200g.
jest piękny! ja już chcę mojego synusia!!!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:12   #3034
DeKajka
Zakorzenienie

Oooo Ewcia ale fajnie ..

Cytat:

DeKajka - kombinatorko Ty jedna uspokój się
Ja mam dla Ciebie propozycję, bo wiesz co podobno jak się bardzo chce to te Maleństwa w brzuszku tak złośliwie nie chcą wyjść, a jak się nie chce to bum bach i idą - to może zmień strategię żartuję oczywiście
Ale jesteś niesamowita
Ok to od teraz nie chce rodzic . nie jestem gotowa i nie czekam z utesknieniem na skurcze ..

Nie działa .

Cytat:
Landi[/B] - u nas na sr mówili (+ moje dwie koleżanki tak zrobiły - sprawdziło się) żeby wziąć ciepłą kąpiel tak z 40-50 min i jeśli to te właściwe skurcze to się nasilą i przyspieszą akcję a jeśli to tylko te przepowiadające (które są podobno czasem nawet silne tak jak porodowe) to one się uspokoją i przejdą. Tylko jak masz prysznic to problem z kąpielą....
Dobrze wiedziec . jak sie u mnie zacznie to zaraz wskocze do wanny .. dobrze ze ja mam ..

Cytat:
Dziewczyny martwi mnie taki miesiączkowy ból.. w nocy już sie zaczęło, rano wstałam i nadal go odczuwałam..jak wrócilam z badań to się położyłam..jakoś usnęłam ale teraz po przebudzeniu nadal mnie trzyma..
Ty tez kochana .. ?
Kurcze a u mnie cicho ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:14   #3035
kia_mia
Zadomowienie

O cholerka.... Kamilka Ty też??? olaboga.... mam nadzieje,ze to przejdzie bo moglaby sobie Malutka jeszcze w brzuszku posiedziec

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:16   #3036
MiciaKicia
Zakorzenienie

jak ja bede rodzić stawiam wszystkim popcorn

A co jak sie zacznie w środku nocy? moge którąś obudzić? :

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:18   #3037
DeKajka
Zakorzenienie

We wtorek bede donoszona .. i postanowilam ze zaczne pic herbate z lisci malin..Moze cos sie ruszy ..

Mozecie sobie myslec ze mi odwala ale moje dziecie juz jest duze .. plucka i wszytkie narzady w pelni wykrztalcone . teraz tylko przybiera na wadze . A ze wazy juz ponad 3 kg to ja nie chce myslec ile bedzie mial w 40 tygodniu .. o nie ! ja dziekuje za 4 kilogramowego kloca .

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

A co jak sie zacznie w środku nocy? moge którąś obudzić? :
O wlasnie . i tu mam pytanie do Marti . Bo jak cos to wiesz ze ja do ciebie kliknę . obrazisz sie jak dostaniesz smsa w srodku nocy ?

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-18, 15:19   #3038
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
We wtorek bede donoszona .. i postanowilam ze zaczne pic herbate z lisci malin..Moze cos sie ruszy ..

Mozecie sobie myslec ze mi odwala ale moje dziecie juz jest duze .. plucka i wszytkie narzady w pelni wykrztalcone . teraz tylko przybiera na wadze . A ze wazy juz ponad 3 kg to ja nie chce myslec ile bedzie mial w 40 tygodniu .. o nie ! ja dziekuje za 4 kilogramowego kloca .
jak z dzieciem wszystko dobrze i już takie duże to też bym piła :P żeby ciutek przyspieszyć

Stary 2012-10-18, 15:19   #3039
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Ok to od teraz nie chce rodzic . nie jestem gotowa i nie czekam z utesknieniem na skurcze ..
Nie działa .
Ale nie dwie sekundy , musisz wmówić temu dziecku - nie nie chcę, nie teraz.... niech zdąży uwierzyć Nasz Mały ma np. lekko opóźniony zapłon (mam nadzieję że nie zostanie mu tak jak wyjdzie)
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:19   #3040
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Mój tz też już mówi, że dziecko mogłoby już wyjść
Ja tam muszę psychicznie jeszcze się przygotować

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:22   #3041
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
mojemu sie chyba nie spieszy jeszcze :P chyba nadal nie może sie oswoić z tą myślą, że bedzie ojcem

Stary 2012-10-18, 15:22   #3042
ausente
Zadomowienie

witam się i Ja ;*
Mój kochany TŻ zrobił mi niespodziankę i założył internet wczoraj tak że bede w końcu na bieżąco !

LANDII - ale masz się fajnie też bym już chciała. Ale juz niedługo... czekam na relacje !!!!

Byłam dzis po wypis ze szpitala i ... wpisali mi "zapalenie dróg moczowych" ;| no cóż.

Rezczy do szpitala dla mnie i dzidz już leżą na stoliku ,tylko spakowac to torby . Ubranka na wyjście też wybrane ! A tak wszystko już mamy próćz tego łóżeczka ;/ Koleś na allegro napisal mi w tamtym tygodniu ze bedzie dodawal znow te lozeczka i cisza...

a teraz się żale :
Otóż. Jak wiecie robilismy uchnie, teraz tata juz konczy balkon, no i mialam w sobote przewozic meble. A że brat jezdzi busem bo pracuje w firmie kurierskiej myslalam ze nie bedzie problemu ,az do dzis ;| dzwonie do niego ,a on do mnie , ze no moze o 12 ,bo o 13l;30 musi byc na bazie, a ja mowie ze TŻ do 13 pracuje ,a on'no to niech se wolne weźmie" . A tż nie bedzie brał wolnego,bo pracje w nowej firmie od pon no wiec jak ;/ Jakby nie mógł mi tego przewieźć po południu,tym bardziej ze nie ma chuja zeby na raz sie zabrali i wyrobili w godzine tata moj sie wkurzyl,ze nawet nie mozna na niego liczyc, i bedzie do niego dzwonil . I TAK MNIE ZDENERWOWAŁ WŁAŚNIE. bo myslelismy ze to to akurat bedzie najmniejszy proiblem.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:23   #3043
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
A co ja biedna mam powiedzieć szykuje się 4 kg brzdąc, i nie ma zamiaru wychodzić, najmniejszego zamiaru a w tyg. 38 zaliczone....
No ale chyba taki urok naszego Małego i widocznie bardzo mu tak w środku dobrze...
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:24   #3044
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
jak z dzieciem wszystko dobrze i już takie duże to też bym piła :P żeby ciutek przyspieszyć
a no wlasnie .. i tak mam zamiar zrobic ..

Cytat:
Ale nie dwie sekundy , musisz wmówić temu dziecku - nie nie chcę, nie teraz.... niech zdąży uwierzyć Nasz Mały ma np. lekko opóźniony zapłon (mam nadzieję że nie zostanie mu tak jak wyjdzie)
Dobra bede sobie tak wmawiac .. w sumie i tak musi poczekac az wroce dzisiaj z porodowki .. i przepakuje torbe tak jak mi tam powiedza ..

Cytat:
Ja to psychicznie jestem juz przygotowana od jakiegos tygodnia . mam takie parcie na porod ze łooo ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-18, 15:24   #3045
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio zrobiłam łososia w dość dziwny sposób - przepis na necie gdzieś znalazłam, ale wszystkim smakowało bardzo.. Użyłam woreczka do pieczenia.. posypałam filety łososia przyprawą do ryb, wsypałam trochę mrożonego groszku i pokrojone pieczarki i wlałam trochę bitej śmietany (ale nie słodkiej, tylko zwykłej) - piekłam godzinę - wyszło naprawdę fajne danie, łosoś rozpływał się w ustach..
a mój standardowy przepis - to zapiekam w folii do pieczenia i potem polewam sosem czosnkowym.
a jak długo zapiekasz ? w jakiej temp ? z termoobiegiem czy nie ?

Słuchamy Vivaldiego

OK idę na porodówkę choć podejrzewam że kolejny odcinek powtórzą
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Edytowane przez Pokrzywka19
Czas edycji: 2012-10-18 o 15:31
Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:32   #3046
marti86
Zakorzenienie

DeKajka taraban kiedy chcesz ja i tak klade sie spac o 1 budze kolo 4 i potem co jakies 2h wiec jak cos zakominukuje tutaj nawet noca bede sie kladla spac z laptopemhihi

Ausente skads to znam niestety tak to jest

Zjadlam kotlety z L smazone i juz mam zgage daaaawnooo nie bylo.... ciekawe jak cukier po tym smazonym i ziemnaikach z maselkiem

Stary 2012-10-18, 15:33   #3047
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
a jak długo zapiekasz ? w jakiej temp ? z termoobiegiem czy nie ?

Słuchamy Vivaldiego
Zależy od wielkości płatów i czy mrożone czy świeże.. generalnie ok pół godziny - po 20 min otwieram i sprawdzam (bo jak się przedobrzy to się łosoś robi twardy) w 180-190 st bez termobiegu
ja lekko jeszcze posypuje przyprawą do ryb i polewam oliwą z oliwek

Stary 2012-10-18, 15:34   #3048
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Dziewczyny spokojnie bobasy wyjdą jak bedą chciały

A mnie mąż zaproponował weekend 150 km od domu w jakimś tam hotelu z kuponów, kurcze pogoda ma być i w ogóle fajowo a ja jestem taka przybita ze nie umiem sie z tego ucieszyć i docenić. Jechać nie jechać...o to jest pytanie.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:34   #3049
kaaamila1
Zakorzenienie

Hehe Nieeee ja jeszcze nie rodzę..chyba..

Martwi mnie ten ból..może to już takie przepowiadajace..od soboty wchodzę w 37 t.c. tak więc wszystko możliwe.. zresztą ja sie urodziłam w 37 t.c. Tak więc jeszcze tydzień i wszystko się może dziac

Mój mąż wyjeżdża teraz w niedzielę na delegację tygodniową a później 11.11-16.11 tak więc w tych dniach Mała ma zakaz wychodzenia

Stary 2012-10-18, 15:36   #3050
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

booze sie zdrzemnelam 40 minut a tu juz koeljna ma bóle.....kamilka a to sa regularne?jak co jedz na ip, pewnie to falszywy alarm

ja tak jak marti chvce jeszcze z trzy tygodnie wytrzymac. wiec na mnie nie liczcie narazie, moj maz od listopada nie bedzie juz nigdzie jezdzil daleko wiec ja musze dotrwac, no dobra tak z dwa i pol

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Hehe Nieeee ja jeszcze nie rodzę..chyba..

Martwi mnie ten ból..może to już takie przepowiadajace..od soboty wchodzę w 37 t.c. tak więc wszystko możliwe.. zresztą ja sie urodziłam w 37 t.c. Tak więc jeszcze tydzień i wszystko się może dziac

Mój mąż wyjeżdża teraz w niedzielę na delegację tygodniową a później 11.11-16.11 tak więc w tych dniach Mała ma zakaz wychodzenia
to trzymam kciuki, żeby chciala wyjsc kiedy mąz bedzie na miejscu!!
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:36   #3051
DeKajka
Zakorzenienie

lece sie szykowac na .. porodowke
Bede pozniej . Ciekawe czy Ewcia urodzi .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-10-18, 15:37   #3052
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
a no wlasnie .. i tak mam zamiar zrobic ..

Dobra bede sobie tak wmawiac .. w sumie i tak musi poczekac az wroce dzisiaj z porodowki .. i przepakuje torbe tak jak mi tam powiedza ..

Ja to psychicznie jestem juz przygotowana od jakiegos tygodnia . mam takie parcie na porod ze łooo ..
boze kobieto jestes niemozliwa z tym porodem

dziewczyny ile bierzecie recznikow do szpitala?ja mysle o jednym duzym granatowym i co jeszcze jakis taki mneijszy?jak radzicie

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-10-18 o 15:39
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:38   #3053
marti86
Zakorzenienie

Jedz!!! odpasniesz zregenerujesz sie i zrelaksujesz!!

Stary 2012-10-18, 15:40   #3054
halwaya
Zakorzenienie

właśnie włączyłam tę porodówkę.. ale oni szybcy z tym znieczuleniem..
babka chyba dałaby radę bez

a może i nie hehhee
eh - ja nie wiem czy ja chcę to oglądać.. :/

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-18 o 15:43
Stary 2012-10-18, 15:42   #3055
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny spokojnie bobasy wyjdą jak bedą chciały

A mnie mąż zaproponował weekend 150 km od domu w jakimś tam hotelu z kuponów, kurcze pogoda ma być i w ogóle fajowo a ja jestem taka przybita ze nie umiem sie z tego ucieszyć i docenić. Jechać nie jechać...o to jest pytanie.
Fajnie ! Jechac jak najbardziej

Cytat:
booze sie zdrzemnelam 40 minut a tu juz koeljna ma bóle.....kamilka a to sa regularne?jak co jedz na ip, pewnie to falszywy alarm

ja tak jak marti chvce jeszcze z trzy tygodnie wytrzymac. wiec na mnie nie liczcie narazie, moj maz od listopada nie bedzie juz nigdzie jezdzil daleko wiec ja musze dotrwac, no dobra tak z dwa i pol

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

to trzymam kciuki, żeby chciala wyjsc kiedy mąz bedzie na miejscu!!
Oby..no nic sama będę musiała również jakoś dac radę..

Cytat:
lece sie szykowac na .. porodowke
Bede pozniej . Ciekawe czy Ewcia urodzi .
Hehe Tylko tam nie zostawaj jeszcze

Cytat:
boze kobieto jestes niemozliwa z tym porodem

dziewczyny ile bierzecie recznikow do szpitala?ja mysle o jednym duzym granatowym i co jeszcze jakis taki mneijszy?jak radzicie
Ja wezmę jeden kąpielowy, dwa mniejsze ( włosy, krocze). Jak się zabrudzi kąpielowy to zawsze mąż bądź rodzice przyjadą z czystym.

Stary 2012-10-18, 15:43   #3056
ausente
Zadomowienie

Co sądzicie o materacu GRYCZANYM ?
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:45   #3057
marti86
Zakorzenienie

Anielko ja tez biore jak Kamila 3.duzy, maly i mini.

Kamilka wspieram Cie z tym zaciskaniu nog do powrotu meza wiem co to znaczy taki strach przed jego nieobecnoscia w tym momencie!!tak wiec niech dzieciaki beda posluszen!!

Przyszedl konik fajnie wszytsko gdyby nie to ze srodek tam gdzie baterie ufaflunniony od wylanej baterii.wiem ze dziecko nie ma z tym stycznosci bo zakrecone srubkami ale mimo wszytsko ja jakbym sprzedaala to bym to wyczyscila:/

Stary 2012-10-18, 15:45   #3058
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Co sądzicie o materacu GRYCZANYM ?
Ja mam gryczano- kokosowy..z tego co w sklepie mówiono, to maluszek najlepiej jak na poczatku śpi na kokosie, bo niby twardszy..

Stary 2012-10-18, 15:46   #3059
kia_mia
Zadomowienie

Ciekawe jak tam Landi

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:48   #3060
marti86
Zakorzenienie

napisalam do niej...zeby dala znac bo wszyytskie jajo znosimy i zaraz dinozaur powstanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości