![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja hostka ma brata w Dusseldorf i czasem tam jeżdżą. Chce kiedyś ich się zapytać, jak będą jechali, czy bym mogła się z nimi zabrać. Co prawda nie do brata, ale zwiedzić miasto. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do obowiązków, chodzi głownie o opiekę nad 5-letnią dziewczynką, mają jeszcze synka 4 mc, ale hostka zajmuje się nim sama, bo ma urlop wychowawczy. Mają panią do sprzątania ( Polkę), więc ja mam pomagać tylko przy drobnych pracach typu: sprzątanie po jedzeniu, pokoju Isabelle, prasowanie. Płacą ubezpieczenie, podróż, bilet miesieczny i hostka pow., że dostanę dużo wolnego, żebym mogła odwiedzać Tżeta w Polsce i moich rodziców w Belgii. Ich au pair zapewniła mnie, że to uczciwa rodzina, i za solidne wykonywanie obowiązków dają dużo bonusów. Wydają sie bardzo mili i otwarci , rozmawiamy co dzień na skypie od paru dni. Hostka rozwiała moje wszystkie wątpliwości, więc się zgodziłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2645 |
Zadomowienie
|
Jak tylko skończę staż, czyli na początku stycznia. Tż nie jest zachwycony, ale sam zdecydował, że zostaje, więc musi to jakoś przełknąć. Znalazł tutaj dobrą pracę, więc bez sensu żeby jechał ze mną. Mam zostać 6 mc z możliwością przedłużenia
![]()
#2646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie jazda autem, bo to kwestia przyzwyczajenia. Kilka razy pojedziesz gdziesz z hostka np do sklepu czy po dziecko i nabierzesz wprawy i pewnosci. Zobaczysz ![]() cholerka, ale sie zalatwilam. od dwoch dni mam totalnie zatkane ucho przez co jestem glucha :| ropa mi sie z niego saczy i boli jak cholera. od dwoch dni na tabletkach przeciwbolowych jade. dzis ide do lekarza, mam nadzieje, ze mi pomoze, bo w nocy jak tabletka przestaje dzialac, to mam ochote umrzec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Przyczajenie
|
Hej!!
od prawie miesiąca jestem aupair we Florencji - jest tu ktoś stąd? chętnie bym się spotkała i pogadała ![]() często tu nie zaglądam więc mój mail oikarcia@o2.pl Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie naucze sie szwedzkiego, no nigdy huehuehe, moi hosci kupili mi zielony kocyk, bo lubie ten kolor i pomyslalam sobie ze teraz to mi chyba nie beda kazali wracac do domu. Bo tak w sumie to nie wiem do konca czy spelniam ich oczekiwania, ale skoro nic nie mowia to chyba spoko ? I tak szczerze to nie sadzilam ze tak polubie hostow ich dzieci, sa fajni, naprawde. Maluszki sa dosc rozpuszczone, w sensie ze jesli bym zebrala wszytskie ich zabawki, to bylby to caly pokoj, i te wszytskie ajfony, ajpody, iksboksy, (maly ma 8 lat i swojego iphona) jednak mimo wszytsko, to calkiem bystre, ogarniete i mile stworki. Dziekuje za uwage. Musialam sie wypowiedziec.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz coś więcej,jak Ci się Szwecja podoba itd.? Sama szukałaś rodziny? ![]()
![]() |
#2650 |
Raczkowanie
|
W gruncie rzeczy jak sie rejstrowalam na aupair world to bardziej sie kierowalam na Wielka Brytanie, z racji ze znam troszke lepiej jezyk =) Akuart az takim ogromnym problem brak znajomosci szwedzkiego nie jest zwazywszy ze ejstem tu pare tygodni dopiero, ale lepiej by bylo pogodac sobie z dzieciaczkami o czyms wieciej, niz jak minal, dzien, musimy isc, bedziemy jesc
![]() Kraj wedlug mnie zuplnie inny niz Polska, cenowo dwa trzy, zlote drozszy, a czasem nawet i tanszy, ludzie dla mnie na pierwszy rzut oka sa zadbani, nieco spokojniejsi ( wedlug mnie plec piekna stnowia tu panowie) i calkiem sympatyczni, i jeszcze nie spotklam tu osoby ktora by nie umiala mowic po angielsku, bardzo fajne to. Jesli mam oceniac jako osoba ktora w sumie zadnych oczekiwan nie miala to bym powiedziala ze fantastycznie tu jest. Hosci sami mnie znalazli, wlasciwie nigdy nie wysylam zgloszen, jakos wole jak rodzina pierwsza sie zainteresuje : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Rozeznanie
|
hey dziwczynki, co tam slychac ?
![]() urlop sie skonczyl, od wczoraj praca.. szkoda tylko, ze polowe urlopu spedzilam w lozku chora ;] pytanko - wybiera sie ktos moze 27 na convent w Londynie ?http://www.londonexpo.com nie mam z kim isc ;( |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2652 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! jak dobrze, że istnieje wizaż, bo jak zwykle mi pomógł
![]() chcę wyjechać do Francji i zaczęłam od zarejestrowania się w agencji, parę dni temu wysłali mi profil pierwszej rodziny i się załamałam, mam wrażenie, że to jakaś pomyłka, bo rodzinka całkiem odbiega od zaznaczonych przeze mnie preferencji... więc teraz się wzięłam za aupair world, ale proszę pomóżcie - jak to wygląda w praktyce? znajduję jakąś rodzinę, kontaktuję się z nią i co dalej? w każdej chwili mogę zrezygnować? czy jak wybiorę jedną rodzinę to z inną już nie mogę nawiązać kontaktu?
Edytowane przez funk Czas edycji: 2012-10-17 o 09:47 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
|
Hej! postanowiłam się troszkę poudzielać na forum. jestem AuPair w UK
![]() very niceee nie martw się. a czym różnią się polskie drogi od naszych? trenuj w domu jazdę i będzie OK ![]()
#2654 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Miałam na myśli czym różnią się niemieckie drogi od polskich...Sorki!
![]() |
#2656 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
od dawna jestes? powiedz cos o swojej rodzince i jak Ci sie ogolnie operkuje?? ![]() Cytat:
![]() daj sobie czas i ...czytaj, ogladaj, sluchaj....za niedlugo bedzie z gorki.. ![]() Cytat:
na apw tworzysz profil, aplikujesz do rodzin, dostajesz odpowiedzi i od razu zaczynasz kontakt- mailowy, skype, tel i poznajesz rodzine i nie musisz o niczym decydowac przy pierwszym kliknieciu ![]() A kontakt mozesz nawiazywac z iloma rodzinami Ci sie podoba, kontakt mailowy/ skype nie zobowiazuje Cie do niczego jeszcze. powodzenia w poszukiwaniach ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2657 |
Raczkowanie
|
jestem już prawie 2 miesiące w południowej anglii. rodzinke mam wspaniałą. mam nadzieję, że nie zapeszę mówiąc to. zostaje do końca sierpnia. chodzę na kurs językowy, jeżdżę samochodem, zwiedzam hrabstwo i poznaję nowych ludzi-nie koniecznie Polaków.
#2658 |
Raczkowanie
|
Zarejestrowałam się dziś na aupair-world.net, starannie wypełniłam cały profil, ale przez cały dzień nikt do mnie nie zaglądnął nawet raz
![]() mam się martwić że coś ze mną nie tak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a dzieciaki? Cytat:
czy masz zdjecie w profilu? listy napisane? a ty juz zagladalas do rodzinek? aplikowalas?
![]() |
#2660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2661 |
Zadomowienie
|
latanie jest super!
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
#2662 |
Zakorzenienie
|
ojj nie dla wszystkich
very nice, szk.jezykowa i oplaty- zalezy od szkoly. btw, ale dlaczego ten temat Cie interesuje, tonie Ty placisz za szkole.... a do Szwajcarii zawsze mozesz wpasc, z niemiec sa pociagi a takze dosc tanie loty ![]()
#2663 |
Raczkowanie
|
roux666 dzieci ma 2 dziewczynka 9 i chłopiec 10. bardzo sympatyczne i uprzejme. widać, ze mają wpajane od małego jak należy zachowywać się w stosunku do innych ludzi, żeby nikogo nie urazić.
Co do latania nie ma się czego bać. w samolocie nie jesteś sama. ja bym się bała autokarem jechać-tyle tych wypadków i tyle osób ginie w kolizjach z udziałem autokarów. brrr... Jeśli chodzi o szkołę jezykową to zazwyczaj płaci się za semestr. a ceny są bardzo różne. ja w UK słyszałam o kursach od 200 do 700 funtów za semestr. nie wiem dlaczego taka rozbierzność. i też mam w szkole identyfikator ze zdjęciem. z tym, że mi cykneli przy rejestrowaniu się w szkole kamerką internetową i jest paskudne.
#2664 |
Przyczajenie
|
ja mam 10 miesięczną dziewczynkę i 3 letniego chłopca. Zostaję na pewno do końca roku a potem nie wiem...mam za free włoski prywatnie i w przyszłym roku chcą mi opłacić prawko..ale wolne tylko niedziele w sumie i praca prawie 24 na dobe.. rodzinka ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie
Mam pytanie - odkrywacie jakąś zależność w tym że im więcej i szczegółowo rodzinka napisze na początku tym okazuje się być OK? I nie chodzi mi tu o jakieś litanie w pierwszej już wiadomości, bo miałam i takie - to było ewidentne że jest to kopiuj-wklej do każdej aplikacji. Chyba lepiej jak rodzinka traktuje Cię indywidualnie i pisze prawdziwe akurat do Ciebie odczucia... Tak piszę bo nie chcę się znów naciąć, zaaplikowałam do rodzinki która mi odpowedziała, on brytyjczyk ona włoszka, 3 dzieci, chcą żeby do dzieci mówić po angielsku (i zaznaczyli że nawet jeśli nie umie się go idealnie to nic nie szkodzi) a ja teraz mogę na max. parę miesięcy pojechać więc z nauką włoskiego tak na perfect i tak nici. Zaznaczyli mi że weekendy są wolne, niestety nie są z miasta ale twierdzą że od domu jest 5 min drogi na pociąg, który jedzie do Milano ok.15min także jest ok. Piszą tak: "(...)You would have your own room, away from the kids' rooms (so you shouldn't be disturbed by anyone crying in the middle of the night! actually this happens very seldom), with a telly and computer with fast internet connection. Help would be needed in weekdays. We are very flexible and can adapt, however to give you an idea, we would need you to be with my wife and the kids in the morning, you would then break at lunch and resume around 4pm and up to 7 pm. Weekends would be your free time. We might be asking you to babysit occasionally in the evening when we go out. However the kids usually go to bed at 8.30 pm. We will do our best to show you around the area, learn of the italian culture and, generally, make you stay enjoyable. One very important point is that we need you to speak in English to the boys. Even if you're English is not proficient I think that's ok, because the kind of language to the kids is simple. START DATE: The sooner you can start the better actually. When would you actually be able to start? PAY: we were thinking that an adequate pay would be around 80 euro / week. What do you think? Hope I've given you a picture of the family? Please ask if you have any other questions. My skype name is down below. We might speak in the next days. " Teraz oczywiście jestem na etapie dopytywania się o sprzątanie ![]() A i apropo - czemu rodzinki chcą zdjęcie operek ze swoją rodziną? Niby odpowiedź wydaje mi się logiczna, ale ja np. nie mam takowych... Mam rozwaloną rodzinę i to już nie jest za bardzo moja wina.
#2667 |
Raczkowanie
|
za Dużo informacji to nie podali. Zapytaj o schedule dnia! co do języka używanego przez dzieci-nie wiem jak u innych ale moje używają bardzo formalnego, i nie jest to Simple for me. są bardzo mądre i czasami mam problem ze zrozumieniem, bo używają takich zwrotów że dla mnie to za wysoki poziom.
![]() |
#2668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
spoko, to dopiero była pierwsza wiad. od nich ![]() ![]()
![]() |
#2669 |
Zadomowienie
|
predzej Cie zagnie ten 3 latek. to najgorszy wiek - miliony pytan
Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
#2670 |
Zadomowienie
|
Temat kursu mnie ciekawił, bo opłata jest dość niska 120 Euro. Jak tylko oszczędzę coś kasy to starczy i na Szwajcarię:P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.