AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 08:08   #2641
moya07
Zakorzenienie

Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Do mnie też napisała dziś jakaś babka z Austrii, że szuka Au pair, która przejmie wszystkie obowiązki żony, z seksem włącznie. Niektórzy to naprawdę wstudu nie mają.
Ja do jutra muszę dać potencjalnej hostce odpowiedź. Lokazlizacja: Dusseldorf, płacą przelot, kieszonkowe 300 euro plus więcej godzin. Mam zajmować się 5- letnią dziewczynką. Rozmawiałam z nią i jej obecną Au pair na skypie. Bardzo sympatyczne. Problem tkwi w tym, że dziewczynkę trzeba wozić autem do szkoły, a ja dopiero co odebrałam prawko i nie wiem, czy dam radę jeździć po niemieckich drogach, co radzicie?
znalam jedną dziewczynę z duessel, ktora byla au pair. Meksykanka, skonczyla jakis rok temu. Moze to ta sama rodizna, nie pamietam jej dzieci. Wiem tylko, ze rodzice w tym czasie, jak byla, rozwodzili się.
Stary 2012-10-09, 09:52   #2642
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie też napisała dziś jakaś babka z Austrii, że szuka Au pair, która przejmie wszystkie obowiązki żony, z seksem włącznie. Niektórzy to naprawdę wstudu nie mają.
Ja do jutra muszę dać potencjalnej hostce odpowiedź. Lokazlizacja: Dusseldorf, płacą przelot, kieszonkowe 300 euro plus więcej godzin. Mam zajmować się 5- letnią dziewczynką. Rozmawiałam z nią i jej obecną Au pair na skypie. Bardzo sympatyczne. Problem tkwi w tym, że dziewczynkę trzeba wozić autem do szkoły, a ja dopiero co odebrałam prawko i nie wiem, czy dam radę jeździć po niemieckich drogach, co radzicie?
Faktycznie, nawet wstydu nie mają.

Moja hostka ma brata w Dusseldorf i czasem tam jeżdżą. Chce kiedyś ich się zapytać, jak będą jechali, czy bym mogła się z nimi zabrać. Co prawda nie do brata, ale zwiedzić miasto. Ja bym powiedziała Hostce o Twoich obawach dotyczących jazdy autem.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:55   #2643
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
powiedzialas hostom o swoich obawach?
moze cos powiedza, czy droga do szkoly jestbw miare ok....
napewno zrozumieja, ze nie masz jeszcze wystarczajaco duzo pewnosci i...doswiadczenia w rajdowaniu po ulicach
ale jesli to niedaleki odcinek, prosty i nieproblemowy..to ...glowa do gory!

btw, warunki bardzo fajne! cos wiecej o Twoich obowiazakch?
Powiedziałam o moich obawach podczas dzisiejszej rozmowy. Wolałam od razu to wyjaśnić, żeby potem nie było problemu. Hostka powiedziała, że na początku będzie ze mną jeżdziła razem i żebym się nie stresowała, bo ona rozumie, że jeszcze nie czuje się pewnie. Tym bardziej, że zdawałam egzamin w niewielkim mieście.

Co do obowiązków, chodzi głownie o opiekę nad 5-letnią dziewczynką, mają jeszcze synka 4 mc, ale hostka zajmuje się nim sama, bo ma urlop wychowawczy. Mają panią do sprzątania ( Polkę), więc ja mam pomagać tylko przy drobnych pracach typu: sprzątanie po jedzeniu, pokoju Isabelle, prasowanie. Płacą ubezpieczenie, podróż, bilet miesieczny i hostka pow., że dostanę dużo wolnego, żebym mogła odwiedzać Tżeta w Polsce i moich rodziców w Belgii. Ich au pair zapewniła mnie, że to uczciwa rodzina, i za solidne wykonywanie obowiązków dają dużo bonusów. Wydają sie bardzo mili i otwarci , rozmawiamy co dzień na skypie od paru dni. Hostka rozwiała moje wszystkie wątpliwości, więc się zgodziłam. Mam rodzinkę:jupi :. Cieszę się i boję jednocześnie.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:27   #2644
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Powiedziałam o moich obawach podczas dzisiejszej rozmowy. Wolałam od razu to wyjaśnić, żeby potem nie było problemu. Hostka powiedziała, że na początku będzie ze mną jeżdziła razem i żebym się nie stresowała, bo ona rozumie, że jeszcze nie czuje się pewnie. Tym bardziej, że zdawałam egzamin w niewielkim mieście.

Co do obowiązków, chodzi głownie o opiekę nad 5-letnią dziewczynką, mają jeszcze synka 4 mc, ale hostka zajmuje się nim sama, bo ma urlop wychowawczy. Mają panią do sprzątania ( Polkę), więc ja mam pomagać tylko przy drobnych pracach typu: sprzątanie po jedzeniu, pokoju Isabelle, prasowanie. Płacą ubezpieczenie, podróż, bilet miesieczny i hostka pow., że dostanę dużo wolnego, żebym mogła odwiedzać Tżeta w Polsce i moich rodziców w Belgii. Ich au pair zapewniła mnie, że to uczciwa rodzina, i za solidne wykonywanie obowiązków dają dużo bonusów. Wydają sie bardzo mili i otwarci , rozmawiamy co dzień na skypie od paru dni. Hostka rozwiała moje wszystkie wątpliwości, więc się zgodziłam. Mam rodzinkę:jupi :. Cieszę się i boję jednocześnie.
I ja się bardzo cieszę! Gratulacje! Zawsze dobrze postwić sprawę jasno i otwarcie powiedzieć o np. obawach To kiedy wyruszasz? Co na to Tz?;>

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:16   #2645
very niceee
Zadomowienie

Jak tylko skończę staż, czyli na początku stycznia. Tż nie jest zachwycony, ale sam zdecydował, że zostaje, więc musi to jakoś przełknąć. Znalazł tutaj dobrą pracę, więc bez sensu żeby jechał ze mną. Mam zostać 6 mc z możliwością przedłużenia. Muszę przysiąść do nauki niemieckiego teraz , bo w stresie nie mówię gramatycznie. Ze Szwajcarami było mi lżej się porozumieć, Niemcy strasznie szybko mówią.
Ex Au pair De
Stary 2012-10-10, 07:18   #2646
Jadzior
Raczkowanie

Cytat:
nie przejmuj sie. hostka na bank Ci pomoze.W koncu bedziesz wozila jej dziecko, wiec na pewno pouczy Cie, da Ci dobre rady. Nie wiem jak w Twoim potencjalnym miescie, ale u mnie trzeba jezdzic nawet po 30km/h wiec bardzo wolno(mnie to bardzo cieszy, bo pomimo tego iz prawko mam od 1,5roku to nie jedzilam prawie wcale. Hostka dawala mi auto i kazala sie 'rozjerzzac'.)
Nie przejmuj sie jazda autem, bo to kwestia przyzwyczajenia. Kilka razy pojedziesz gdziesz z hostka np do sklepu czy po dziecko i nabierzesz wprawy i pewnosci. Zobaczysz

cholerka, ale sie zalatwilam. od dwoch dni mam totalnie zatkane ucho przez co jestem glucha :| ropa mi sie z niego saczy i boli jak cholera. od dwoch dni na tabletkach przeciwbolowych jade. dzis ide do lekarza, mam nadzieje, ze mi pomoze, bo w nocy jak tabletka przestaje dzialac, to mam ochote umrzec
Jadzior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 23:05   #2647
OiKalea
Przyczajenie

Hej!!

od prawie miesiąca jestem aupair we Florencji - jest tu ktoś stąd?
chętnie bym się spotkała i pogadała
często tu nie zaglądam więc mój mail oikarcia@o2.pl

Pozdrawiam
OiKalea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 17:25   #2648
rinne
Raczkowanie

Nigdy nie naucze sie szwedzkiego, no nigdy huehuehe, moi hosci kupili mi zielony kocyk, bo lubie ten kolor i pomyslalam sobie ze teraz to mi chyba nie beda kazali wracac do domu. Bo tak w sumie to nie wiem do konca czy spelniam ich oczekiwania, ale skoro nic nie mowia to chyba spoko ? I tak szczerze to nie sadzilam ze tak polubie hostow ich dzieci, sa fajni, naprawde. Maluszki sa dosc rozpuszczone, w sensie ze jesli bym zebrala wszytskie ich zabawki, to bylby to caly pokoj, i te wszytskie ajfony, ajpody, iksboksy, (maly ma 8 lat i swojego iphona) jednak mimo wszytsko, to calkiem bystre, ogarniete i mile stworki. Dziekuje za uwage. Musialam sie wypowiedziec.
rinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 17:49   #2649
zuz123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinne Pokaż wiadomość
Nigdy nie naucze sie szwedzkiego, no nigdy huehuehe, moi hosci kupili mi zielony kocyk, bo lubie ten kolor i pomyslalam sobie ze teraz to mi chyba nie beda kazali wracac do domu. Bo tak w sumie to nie wiem do konca czy spelniam ich oczekiwania, ale skoro nic nie mowia to chyba spoko ? I tak szczerze to nie sadzilam ze tak polubie hostow ich dzieci, sa fajni, naprawde. Maluszki sa dosc rozpuszczone, w sensie ze jesli bym zebrala wszytskie ich zabawki, to bylby to caly pokoj, i te wszytskie ajfony, ajpody, iksboksy, (maly ma 8 lat i swojego iphona) jednak mimo wszytsko, to calkiem bystre, ogarniete i mile stworki. Dziekuje za uwage. Musialam sie wypowiedziec.
O rety rety! jesteś au pair w Szwecji, tak? Super! To właśnie moje marzenie, a mało dziewczyn jest właśnie tam.
Napisz coś więcej,jak Ci się Szwecja podoba itd.? Sama szukałaś rodziny?

wymiana
zuz123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 06:11   #2650
rinne
Raczkowanie

W gruncie rzeczy jak sie rejstrowalam na aupair world to bardziej sie kierowalam na Wielka Brytanie, z racji ze znam troszke lepiej jezyk =) Akuart az takim ogromnym problem brak znajomosci szwedzkiego nie jest zwazywszy ze ejstem tu pare tygodni dopiero, ale lepiej by bylo pogodac sobie z dzieciaczkami o czyms wieciej, niz jak minal, dzien, musimy isc, bedziemy jesc
Kraj wedlug mnie zuplnie inny niz Polska, cenowo dwa trzy, zlote drozszy, a czasem nawet i tanszy, ludzie dla mnie na pierwszy rzut oka sa zadbani, nieco spokojniejsi ( wedlug mnie plec piekna stnowia tu panowie) i calkiem sympatyczni, i jeszcze nie spotklam tu osoby ktora by nie umiala mowic po angielsku, bardzo fajne to. Jesli mam oceniac jako osoba ktora w sumie zadnych oczekiwan nie miala to bym powiedziala ze fantastycznie tu jest. Hosci sami mnie znalazli, wlasciwie nigdy nie wysylam zgloszen, jakos wole jak rodzina pierwsza sie zainteresuje : )
rinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:10   #2651
lovelyashley
Rozeznanie

hey dziwczynki, co tam slychac ?

urlop sie skonczyl, od wczoraj praca.. szkoda tylko, ze polowe urlopu spedzilam w lozku chora ;]

pytanko - wybiera sie ktos moze 27 na convent w Londynie ?http://www.londonexpo.com nie mam z kim isc ;(
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 09:46   #2652
funk
Raczkowanie

hej dziewczyny! jak dobrze, że istnieje wizaż, bo jak zwykle mi pomógł .
chcę wyjechać do Francji i zaczęłam od zarejestrowania się w agencji, parę dni temu wysłali mi profil pierwszej rodziny i się załamałam, mam wrażenie, że to jakaś pomyłka, bo rodzinka całkiem odbiega od zaznaczonych przeze mnie preferencji...
więc teraz się wzięłam za aupair world, ale proszę pomóżcie - jak to wygląda w praktyce? znajduję jakąś rodzinę, kontaktuję się z nią i co dalej? w każdej chwili mogę zrezygnować? czy jak wybiorę jedną rodzinę to z inną już nie mogę nawiązać kontaktu?

Edytowane przez funk
Czas edycji: 2012-10-17 o 09:47 Powód: literówka
funk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 13:26   #2653
ikonka10
Raczkowanie

Hej! postanowiłam się troszkę poudzielać na forum. jestem AuPair w UK

very niceee nie martw się. a czym różnią się polskie drogi od naszych? trenuj w domu jazdę i będzie OK

ikonka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 13:34   #2654
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ikonka10 Pokaż wiadomość

very niceee nie martw się. a czym różnią się polskie drogi od naszych? trenuj w domu jazdę i będzie OK
kierunkiem ruchu?
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 13:39   #2655
ikonka10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez funk Pokaż wiadomość
jak to wygląda w praktyce? znajduję jakąś rodzinę, kontaktuję się z nią i co dalej? w każdej chwili mogę zrezygnować? czy jak wybiorę jedną rodzinę to z inną już nie mogę nawiązać kontaktu?
Możesz i z 5 na raz nawiązać kontakt. rozmawiasz z nimi i wybierasz. tj w sklepie towar-bierzesz to co Ci najbardziej odpowiada. o ile zgłosi Ci się tyle chętnych rodzin. ale nawet jesli nie a masz jedną która Ci nie odpowiada to odrzucasz ją i szukasz dalej albo czekasz aż agencja skontaktuje Cię z następną.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
kierunkiem ruchu?
Miałam na myśli czym różnią się niemieckie drogi od polskich...Sorki!

Stary 2012-10-17, 13:42   #2656
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez OiKalea Pokaż wiadomość
Hej!!

od prawie miesiąca jestem aupair we Florencji - jest tu ktoś stąd?
chętnie bym się spotkała i pogadała
często tu nie zaglądam więc mój mail oikarcia@o2.pl

Pozdrawiam
hej!!
od dawna jestes? powiedz cos o swojej rodzince i jak Ci sie ogolnie operkuje??

Cytat:
Napisane przez rinne Pokaż wiadomość
ojj po kilku ttygodniach to za wczesnie aby wiedziec, ze sie nigdy nie nauczysz...

daj sobie czas i ...czytaj, ogladaj, sluchaj....za niedlugo bedzie z gorki..

Cytat:
Napisane przez funk Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! jak dobrze, że istnieje wizaż, bo jak zwykle mi pomógł .
chcę wyjechać do Francji i zaczęłam od zarejestrowania się w agencji, parę dni temu wysłali mi profil pierwszej rodziny i się załamałam, mam wrażenie, że to jakaś pomyłka, bo rodzinka całkiem odbiega od zaznaczonych przeze mnie preferencji...
więc teraz się wzięłam za aupair world, ale proszę pomóżcie - jak to wygląda w praktyce? znajduję jakąś rodzinę, kontaktuję się z nią i co dalej? w każdej chwili mogę zrezygnować? czy jak wybiorę jedną rodzinę to z inną już nie mogę nawiązać kontaktu?
do wyjazdow po europie, na wyspy raczej nie bedzie Ci potrzebna agencja, to tylko strata kasy ( patrz 1 strona watku).
na apw tworzysz profil, aplikujesz do rodzin, dostajesz odpowiedzi i od razu zaczynasz kontakt- mailowy, skype, tel i poznajesz rodzine i nie musisz o niczym decydowac przy pierwszym kliknieciu tak samo jak rodzina, to ze wysylaja Ci aplikacje, nie znaczy ze tylko Ciebie chca.
A kontakt mozesz nawiazywac z iloma rodzinami Ci sie podoba, kontakt mailowy/ skype nie zobowiazuje Cie do niczego jeszcze.

powodzenia w poszukiwaniach

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:

hej, napisz cos wiecej od jak dawna, na jak dlugo, jak Ci sie operkuje...

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:48   #2657
ikonka10
Raczkowanie

Cytat:

hej, napisz cos wiecej od jak dawna, na jak dlugo, jak Ci sie operkuje...
jestem już prawie 2 miesiące w południowej anglii. rodzinke mam wspaniałą. mam nadzieję, że nie zapeszę mówiąc to. zostaje do końca sierpnia. chodzę na kurs językowy, jeżdżę samochodem, zwiedzam hrabstwo i poznaję nowych ludzi-nie koniecznie Polaków.

Stary 2012-10-17, 17:55   #2658
EveL0
Raczkowanie

Zarejestrowałam się dziś na aupair-world.net, starannie wypełniłam cały profil, ale przez cały dzień nikt do mnie nie zaglądnął nawet raz niektóre dziewczyny pisały, że następnego dnia miały już po 20 aplikacji od rodzin,
mam się martwić że coś ze mną nie tak?
EveL0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:29   #2659
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
jestem już prawie 2 miesiące w południowej anglii. rodzinke mam wspaniałą. mam nadzieję, że nie zapeszę mówiąc to. zostaje do końca sierpnia. chodzę na kurs językowy, jeżdżę samochodem, zwiedzam hrabstwo i poznaję nowych ludzi-nie koniecznie Polaków.
brzmi jak doskonale zycie operki! pieknie)
a dzieciaki?

Cytat:
Napisane przez EveL0 Pokaż wiadomość
Zarejestrowałam się dziś na aupair-world.net, starannie wypełniłam cały profil, ale przez cały dzień nikt do mnie nie zaglądnął nawet raz niektóre dziewczyny pisały, że następnego dnia miały już po 20 aplikacji od rodzin,
mam się martwić że coś ze mną nie tak?
zalezy jakie kraje zaznaczylas, moze jakies malo popularne?
czy masz zdjecie w profilu? listy napisane?

a ty juz zagladalas do rodzinek? aplikowalas?

Stary 2012-10-17, 19:25   #2660
very niceee
Zadomowienie

Cytat:

Trenuję Staram się jeździć jak najwięcej, ale mieszkam w niewielkim mieście i stąd właśnie wynikają moje obawy. Będę ,musiała jeżdzić autem po Dusseldorfie, a to duże miasto. Akurat jak już wybrałam rodzinkę, to mam najwięcej aplikacji i to sporo z wymarzonej Szwajcarii, ale teraz nie będę już odmawiać, skoro dałam słowo. Dziewczyny, a tak w ogóle za kurs j.ezykowy płaci się co mc, czy jest to jednorazowa opłata za semestr? Hostka zapisuje mnie do jakiejś szkoły w Dusseldorfie i kazał mi zrobić sobie dwa zdjecia do legitymacji szkolnej. Szczerze mówiac pierwsze słyszę, żeby w szkole językowej potrzebna była legitymacja. No i ciągle się waham nad środkiem transportu. Myślałam nad przejazdem autobusem, bo panicznie boję się latać.
Ex Au pair De
Stary 2012-10-17, 19:56   #2661
sylwiakaa
Zadomowienie

latanie jest super!

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2012-10-17, 20:35   #2662
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
latanie jest super!

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
ojj nie dla wszystkich

very nice, szk.jezykowa i oplaty- zalezy od szkoly. btw, ale dlaczego ten temat Cie interesuje, tonie Ty placisz za szkole....
a do Szwajcarii zawsze mozesz wpasc, z niemiec sa pociagi a takze dosc tanie loty

Stary 2012-10-17, 21:48   #2663
ikonka10
Raczkowanie

roux666 dzieci ma 2 dziewczynka 9 i chłopiec 10. bardzo sympatyczne i uprzejme. widać, ze mają wpajane od małego jak należy zachowywać się w stosunku do innych ludzi, żeby nikogo nie urazić.

Co do latania nie ma się czego bać. w samolocie nie jesteś sama. ja bym się bała autokarem jechać-tyle tych wypadków i tyle osób ginie w kolizjach z udziałem autokarów. brrr...

Jeśli chodzi o szkołę jezykową to zazwyczaj płaci się za semestr. a ceny są bardzo różne. ja w UK słyszałam o kursach od 200 do 700 funtów za semestr. nie wiem dlaczego taka rozbierzność. i też mam w szkole identyfikator ze zdjęciem. z tym, że mi cykneli przy rejestrowaniu się w szkole kamerką internetową i jest paskudne.

Stary 2012-10-18, 00:05   #2664
OiKalea
Przyczajenie

ja mam 10 miesięczną dziewczynkę i 3 letniego chłopca. Zostaję na pewno do końca roku a potem nie wiem...mam za free włoski prywatnie i w przyszłym roku chcą mi opłacić prawko..ale wolne tylko niedziele w sumie i praca prawie 24 na dobe.. rodzinka ok
OiKalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:26   #2665
EveL0
Raczkowanie

Cytat:
zalezy jakie kraje zaznaczylas, moze jakies malo popularne?
czy masz zdjecie w profilu? listy napisane?

a ty juz zagladalas do rodzinek? aplikowalas?
zaznaczyłam tylko UK bo tylko tam chcę jechać. I tylko duże miasto. Ups :P może tu tkwi problem, narazie mam dopiero 5 wejść i tylko jedną pozytywną odpowiedź
EveL0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:35   #2666
6MoNi9
Raczkowanie

Witam ponownie

Mam pytanie - odkrywacie jakąś zależność w tym że im więcej i szczegółowo rodzinka napisze na początku tym okazuje się być OK?
I nie chodzi mi tu o jakieś litanie w pierwszej już wiadomości, bo miałam i takie - to było ewidentne że jest to kopiuj-wklej do każdej aplikacji. Chyba lepiej jak rodzinka traktuje Cię indywidualnie i pisze prawdziwe akurat do Ciebie odczucia... Tak piszę bo nie chcę się znów naciąć, zaaplikowałam do rodzinki która mi odpowedziała, on brytyjczyk ona włoszka, 3 dzieci, chcą żeby do dzieci mówić po angielsku (i zaznaczyli że nawet jeśli nie umie się go idealnie to nic nie szkodzi) a ja teraz mogę na max. parę miesięcy pojechać więc z nauką włoskiego tak na perfect i tak nici. Zaznaczyli mi że weekendy są wolne, niestety nie są z miasta ale twierdzą że od domu jest 5 min drogi na pociąg, który jedzie do Milano ok.15min także jest ok.

Piszą tak:
"(...)You would have your own room, away from the kids' rooms (so you shouldn't be disturbed by anyone crying in the middle of the night! actually this happens very seldom), with a telly and computer with fast internet connection.
Help would be needed in weekdays. We are very flexible and can adapt, however to give you an idea, we would need you to be with my wife and the kids in the morning, you would then break at lunch and resume around 4pm and up to 7 pm. Weekends would be your free time. We might be asking you to babysit occasionally in the evening when we go out. However the kids usually go to bed at 8.30 pm.

We will do our best to show you around the area, learn of the italian culture and, generally, make you stay enjoyable.
One very important point is that we need you to speak in English to the boys. Even if you're English is not proficient I think that's ok, because the kind of language to the kids is simple.

START DATE: The sooner you can start the better actually. When would you actually be able to start?

PAY: we were thinking that an adequate pay would be around 80 euro / week. What do you think?

Hope I've given you a picture of the family? Please ask if you have any other questions. My skype name is down below. We might speak in the next days. "

Teraz oczywiście jestem na etapie dopytywania się o sprzątanie

A i apropo - czemu rodzinki chcą zdjęcie operek ze swoją rodziną? Niby odpowiedź wydaje mi się logiczna, ale ja np. nie mam takowych... Mam rozwaloną rodzinę i to już nie jest za bardzo moja wina.
6MoNi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:32   #2667
ikonka10
Raczkowanie

za Dużo informacji to nie podali. Zapytaj o schedule dnia! co do języka używanego przez dzieci-nie wiem jak u innych ale moje używają bardzo formalnego, i nie jest to Simple for me. są bardzo mądre i czasami mam problem ze zrozumieniem, bo używają takich zwrotów że dla mnie to za wysoki poziom.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 15:24   #2668
6MoNi9
Raczkowanie

Cytat:
za Dużo informacji to nie podali. Zapytaj o schedule dnia! co do języka używanego przez dzieci-nie wiem jak u innych ale moje używają bardzo formalnego, i nie jest to Simple for me. są bardzo mądre i czasami mam problem ze zrozumieniem, bo używają takich zwrotów że dla mnie to za wysoki poziom.

spoko, to dopiero była pierwsza wiad. od nich ja teraz właśnie zapytałam o szczegóły. To młode dzieciaczki, 1,3,6lat, roczne zapewne nie mówi, 3lata raczej też nie mówi nie wiadomo czego, więc chyba że szóstek mnie zagnie
6MoNi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:40   #2669
sylwiakaa
Zadomowienie

predzej Cie zagnie ten 3 latek. to najgorszy wiek - miliony pytan

Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
Stary 2012-10-18, 18:40   #2670
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
ojj nie dla wszystkich

very nice, szk.jezykowa i oplaty- zalezy od szkoly. btw, ale dlaczego ten temat Cie interesuje, tonie Ty placisz za szkole....
a do Szwajcarii zawsze mozesz wpasc, z niemiec sa pociagi a takze dosc tanie loty
Temat kursu mnie ciekawił, bo opłata jest dość niska 120 Euro. Jak tylko oszczędzę coś kasy to starczy i na Szwajcarię:P
Ex Au pair De
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości